Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Επικαιρότητα
 Ο υπερμαραθωνοδρόμος φαινόμενο Γιάννης Κούρος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

DimitrisTab
Newbie Forum Runner



16 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 27/09/2015 :  00:47:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλεσμένος στην εκπομπή των Γ. Λεκάκη - Α. Μαζαράκη ο υπερμαραθωνοδρόμος-φαινόμενο, που έχει σπάσει 160 παγκόσμια ρεκόρ. Γιάννης Κούρος. Η εκπομπή μεταδόθηκε από τον "901" τα μεσάνυχτα της 28.7.2015.

https://www.youtube.com/watch?v=pi9GQgM1-34

MANOLIS SIFAKIS
Newbie Forum Runner

Greece
30 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/09/2015 :  19:13:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
σε μερικα σημεία ειναι λιγο καυστικός και αυστηρός με τους αλλους
ομως πιστεύω απόλυτα στις αποψεις του και ας ειναι λιγο ακραιες

ο γιαννης δεν ανοιγει το στομα του χωρις λογο

μιαν αστραπη ΄ναι η ζωη
και στ ΄αναμα που κανει
οτι προλαβει ο καθα ΄εις
τα υπολοιπα τα χανει

μανωλης αγ.βαρβαρα μονοφατσι
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

DimitrisTab
Newbie Forum Runner



16 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2015 :  16:25:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Στις προπονήσεις εγώ θεωρώ ότι ακόμα και ένας μαραθωνοδρόμος μπορεί να κάνει εξίσου, ποσοτικά εννοώ, προπονήσεις με έναν ultrarunner ή και ο ultrarunner να κάνει υποδεέστερα του Μαραθωνοδρόμου. Ένας μαραθωνοδρόμος κατά τη γνώμη μου χρειάζεται ταυτόχρονα και ποιοτικό και ποσοτικό πρόγραμμα. Άρα εκεί ο παράγοντας φυσική κατάσταση είναι πιο πρωταρχικός απο ότι στον ultrarunner."

"Όταν μιλάμε για Σπάρταθλον ο όρος αυτός παραπλανεί, δεν είναι ο άθλος της Σπάρτης. Δεν έκαναν τίποτα συγκεκριμένο οι σπαρτιάτες στην αρχαιότητα όταν ειδοποιήθηκαν απο τους Αθηναίους να συνδράμουν στον πόλεμο κατά των Περσών στο Μαραθώνα, επομένως η λέξη Σπάρταθλον σήμερα είναι πολύ ύπουλα στοχευμένη, ενώ την ακούει ο Έλληνας ωραία αλλά σημαίνει ΣΠΑΡΤ από το Sparta, ΑΘ από το Athens και ΛΟΝ από το London. Εγώ ενοχλούμε πάρα πολύ γιατί το LONDON δεν έχει καμία σχέση στην ιστορία μας και ιδιαίτερα στην τότε, και κατα δεύτερο λόγο η διαδρομή που έχει επιλεχθεί είναι και αυτή παραχάραξη. Πρώτα πρώτα ο Φειδιππίδης έχει πάει στη Σπάρτη και έχει επιστρέψει. "

"Αυτοί που θεώρησαν ότι μπορούν να την ανιχνεύσουν την διαδρομή ήταν τρεις Άγγλοι της RAF το 1982 δηλαδή 1 χρόνο πρίν γίνει το επίσημο αγώνισμα και οι 2 απο τους 3 κατάφεραν να τερματίσουν σε 36 ώρες έτσι λοιπόν την επόμενη χρονιά θεώρησαν ότι αφού εμείς που δεν είμαστε επίσημοι δρομείς κάναμε χρόνο 36 ώρες, θα κάνουμε έναν αγώνα που θα θεωρούμε το όριο, δλδ να περάσει ο τελευταίος αθλητής σε 36 ώρες. Η διαδρομή όμως είναι λάθος, ο Ηρόδοτος μιλάει για επιστροφή του Φειδιππίδη και μάλιστα για Παρθένιο Όρος. Αυτοί έχουν επιλέξει λοιπόν το Αρτεμίσιο Όρος. Και το δεύτερο που μειώνει την προσπάθεια του Φειδιππίδη είναι ότι δεν επιστρέφουν στην Αθήνα. Επομένως τον μειώνει πάρα πολύ, πάνε με σύγχρονα μέσα με παπούτσια σε άσφαλτο κατα κύριο λόγο το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και κάνουν και το "μισό". Άρα δεν έχει καμία σχέση αυτό το αγώνισμα πιά με τον άθλο του Φειδιππίδη. Μιλάμε για έναν αγώνα παρωδία θα έλεγα. "

" Τί είναι τώρα αυτό το μεταφυσικό που λέω εγώ, είναι ο παράγοντας ιδιοσυγκρασία, δηλαδή τι πέρασες στη ζωή σου, πώς μπορείς να αναιρείς την πραγματικότητα, η πραγματικότητα όπως είπε και ο φίλος μας είναι η κόπωση. Η κόπωση είναι ένα μήνυμα που στο στέλνει ο μεταβολισμός δια του πόνου, δια της εξάντλησης και έρχεται στον εγκέφαλό σου και σου λέει σταμάτα. Εάν εσύ τώρα το ακούσεις αυτό το μήνυμα όντως σταματάς. Αυτό που θα σε παρακινήσει να πάς παρακάτω είναι το πνευματικό σου υπόβαθρο, τι έχεις μέσα σου χτίσει, πώς μπορείς να ανταπεξέλθεις, να μήν ακούς μέσα σου αυτή την εσωτερική φωνή, να την αναιρείς και να προχωράς. Αυτή λοιπόν είναι μια ψυχολογική κατάσταση που εγώ την ονομάζω -η αδρεναλίνη της απόγνωσης- δλδ όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο αγνοεί την πραγματικότητα, μέσα σε αυτή την απόγνωση ανεβαίνει το ηρωικό του στοιχείο στα ύψη και τότε βγάζει πράγματα που και ο ίδιος δεν τα περιμένει"

" Όπως έχω κάνει έναν αγώνα στη Γαλλία που έχω κάνει και το Παγκόσμιο ρεκόρ των 48 ωρών.
Μια μέρα πριν πάω, στον Πανελλήνιο που έτρεχα έπεσα στο κράσπεδο και έσπασα τα πλευρά μου, πήγα εκεί με σπασμένα πλευρά και έκανα το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ, δεν λέω τίποτα στους οργανωτές και τους το λέω μετά. Λέω τι θα κάνατε κύριε διοργανωτή αν σας έλεγα ότι έχω σπασμένα τα πλευρά;
Θα σε έστελνα σε γιατρό.
Ευτυχώς που δεν σας το είπα γιατί δεν θα με αφήνατε να τρέξω. Έτρεξα έκανα Παγκόσμιο ρεκόρ και είναι αυτό που ισχύει ως σήμερα."

" Μα οι Άθλοι αυτό είναι, είναι απόροια της υπέρβασης, να αγνοήσεις τους νόμους της φύσης. "

" Επιδιώκω και το καταφέρνω να αναιρώ την πραγματικότητα, θεωρώ ότι η πραγματικότητα είναι μία τροχοπέδη και βάζει φραγμούς, επομένως όταν εγώ μπαίνω σε έναν αγώνα δεν θέλω να σκέφτομαι τι συμβαίνει, προσπαθώ να σκέφτομαι οτιδήποτε άλλο το οποίο θα μου φέρει πιο κοντά το όραμα. "

" Έχω τρέξει στην Αμερική σε έναν αγώνα 24 ωρών μετά το 6ήμερο που έκανα και έχω γράψει το βιβλίο "το 6ήμερο του αιώνα", λίγους μήνες μετά κλήθηκα πάλι στη Νέα Υόρκη να επιδιώξω να σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ των 24 ωρών. Στον αγώνα αυτό είχε προβλεφθεί ότι θα έρθει ο τυφώνας Γκλόρια στη Νέα Υόρκη. Είχαν δηλώσει 85 άτομα συμμετοχή, απο αυτούς οι 42 μόνο με την αναγγελία του τυφώνα δεν προσήλθαν. Ο οργανωτής λέει ο αγώνας θα γίνει. 8 η ώρα η εκκίνηση. Σας πληροφορώ ότι στις 7 η ώρα στην Αστόρια έφαγα τόσο βαριά πράγματα γιατί φοβόμουν μην με σηκώσει ο αέρας. Έφαγα πράγματα που δεν τα συνηθίζω για πρωινό. Ο αγώνας άρχισε 8 η ώρα και στις 8 άρχισε και ο τυφώνας. Ήταν 1 μίλι η στροφή. Δέντρα έπεφταν κάτω, δίπλα υπήρχε ένας ζωολογικός κήπος, η αστυνομία έλεγε στους διοργανωτές φύγετε δεν είσαστε κατοχυρωμένοι εδώ και πρέπει να εγκαταλείψετε το χώρο. Ο διοργανωτής λέει όχι, ο αγώνας προκυρήχθηκε, θα γίνει. Για 8 ώρες δεν κατανάλωνα ενέργεια για να καλύψω απόσταση αλλά να στήσω τα πόδια μου κάτω να μην σηκωθώ απο ανεμοστρόβιλους. Δίπλα μου ζώα, μαιμούδες κλπ. ουρλιάζανε, πέφτανε δέντρα, οι οργανωτές με σκούπες έσπρωχναν. Δηλαδή τι απόσταση να καλύψεις; Μετά από 8 ώρες λοιπόν εγώ ήμουν ταγμένος, θα μπορούσα κάλιστα να πώ, ξέρεις κάτι; Δεν γίνετε, αντίο, φύγε ή κοίταξε να χωθείς σε καμια τέντα απο κάτω μέχρι να κοπάσει ο τυφώνας και να τρέξεις μετά. Όχι εγώ λέω θα τρέξεις όσο γίνεται. μετά απο 8 ώρες σταματάει ο τυφώνας και έτρεχα εγώ μετά σαν τρελός για να προλάβω να κάνω παγκόσμιο ρεκόρ και τελικά έκανα κατά 1 μίλι επιπλέον. έκανα 178 μίλια, 177 ήταν το προηγούμενο ρεκόρ. "

" Για μένα η πιο δύσκολη διαδρομή είναι το Σύδνει - Μελβούρνη στα 1.000 χιλιόμετρα γιατί ξεκινάς απο επίπεδη θάλασσα όπως είναι το Σύδνει, η Μελβούρνη επίσης επίπεδη θάλασσα αλλά έχει τέτοια σκαμπανεβάσματα δηλαδή κερδίζεις ένα ύψος και το ξαναχάνεις αμέσως, οι δρόμοι στην Αυστραλία δεν είναι αν θυμάται κάποιος παλιά πρίν γίνει η σήραγγα για Τρίπολη πηγαίναμε από τον κωλοσούρτη για όποιον ξέρει, που ήταν ελικοειδής δρόμος, αυτό το μοντέλο δεν υπάρχει στην Αυστραλία. είναι το βουνό, ο λόφος μπροστά και ο δρόμος πηγαίνει επάνω και μετά πάλι κάτω. Αυτό το πράγμα φανταστείτε να συμβαίνει απο την Καμπέρα και μετά σχεδόν συνεχώς επί 400-500 χιλιόμετρα. "

Μερικά από τα παγκόσμια ρεκόρ του Γιάννη Κούρου

Χρόνοι αγώνων

12 ώρες - Road - 162.543 km - 13.545 km/h
12 ώρες - Track - 162.400 km - 13.533 km/h
24 ώρες - Road - 290.221 km - 12.093 km/h
24 ώρες - Track - 303.506 km - 12.646 km/h
48 ώρες - Road - 433.095 km - 9.023 km/h
48 ώρες - Track - 473.797 km - 9.875 km/h
6 μέρες - Road - 1028.370 km - 7.142 km/h
6 μέρες - Track - 1038.851 km - 7.214 km/h

Αποστάσεις

100 μίλια - Road - 11h 46min 37s - 13.665 km/h
1000 χλμ - Track - 5d 16h 17min 00s - 7.338 km/h
1000 χλμ - Road - 5d 20h 13min 40s - 7.131 km/h
1000 μίλια - Road - 10d 10h 30min 36s - 6.424 km/h

Έχει καταρίψει πάνω από 160 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2015 :  16:41:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
εγώ, εγώ, εγώ, εγώ...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

A1200
Advanced Forum-Runner



258 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2015 :  16:44:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είτε αρέσει είδε όχι ,είναι αυτός αυτός αυτός ....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

supergomar
Senior Forum-Runner

Greece


441 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/09/2015 :  17:38:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

εγώ, εγώ, εγώ, εγώ...



Όταν είναι καλεσμένος για να μιλήσει για τη ζωή του και το πως προετοιμάζεται σωματικά και πνευματικά, τι περίμενες, να μιλήσει σε τρίτο πρόσωπο;
Ή μήπως έπρεπε να μιλήσει για την παγκόσμια κρίση και αυτός το γύρισε στην αυτοπροβολή;

'cause I know what it meens to walk along the lonely street of dreams .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2015 :  09:16:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=5715
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000