Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Εξοπλισμός
 Παπουτσι HOKA
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 5

prof
Advanced Forum-Runner

263 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/10/2015 :  20:47:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Να ρωτήσω και εγώ...
Στον πρώτο μου ημιμαραθώνιο (θεσσαλονίκη)το γόνατο μου πονούσε( έχω χονδροπάθεια επιγονατίδας). Ο πόνος πέρασε μετά από δυο μέρες. Στον αγώνα έτρεξα με Newton AHA. Διαβάζω εδώ για τα παπούτσια HOKA και θέλω να ρωτήσω αν υπάρχουν άλλα παπούτσια που να προστατεύουν τα γόνατα για να μπορέσω να τερματίσω σε μαραθώνιο με όσο το δυνατόν λιγότερους πόνους στα γόνατα; Φοβάμε λίγο τα HOKA γιατί είναι ψηλά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/10/2015 :  01:03:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχω χονδροπάθεια αριστερής επιγονατίδας (grade 1). Ο μόνος τρόπος για να μη σε ενοχλεί είναι η ενδυνάμωση. Όσο για παπούτσια απορροφητικά; Οι επιλογές είναι άφθονες από όλες τις γνωστές εταιρείες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Stellarun
Newbie Forum Runner

15 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/10/2015 :  10:44:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by taxpap75

Θα ήθελα να συμμετάσχω στη κουβέντα για να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου από τα HOKA Stinson Lite ,με τα οποία τρέχω το τελευταίο χρόνο.Ίσως οι εντυπώσεις μου αυτές φανούν χρήσιμες σε καποιους.

Πρώτα όμως θα πρέπει να αναφέρω λίγα πράγματα για μένα:Είμαι αργός δρομέας, 1.80 cm ύψος ,95 Kgr βάρος και με εβδομαδιαίο όγκο προπονήσεων 55-65 Κμ , κυρίως σε άσφαλτο.
Έχω τρέξει ( με κάποια παπούτσια τρέχω ακόμα) με Νimbus 14 και 15,Cumulus 14,Glycerin 11,Energy Boost.

Πριν ένα χρόνο ,χρειαζόμουν καινούρια παπούτσια και μου μπήκε η ιδέα να αγοράσω ΗΟΚΑ. Αρχικά ,είχα καταλήξει στα Clifton αλλά άλλαξα γνώμη μετά την επικοινωνία με τη κατασκευάστρια εταιρία μέσω e-mail, η οποία με συμβούλευσε ότι για τη σωματοδομή μου και για τις προπονήσεις μου, ταίριαζαν τα Stinson Lite.Ακολούθησα τη συμβουλή τους.

Τα παπούτσια είναι πολυ ελαφριά (όταν τα πρωτοέβγαλα από το κουτί νόμιζα ότι ήταν....ψεύτικα). Όσο αφορά το θέμα "cushioning" πιστεύω ότι είναι ασυναγώνιστα.Όμως ταλαιπωρήθηκα αρκετά, ειδικά στην αρχη γιατί η φόρμα τους είναι "στενή" στο μπρόστινο μέρος.

Χρειάστηκαν κάμποσα χλμ (εκτιμώ γύρω στα 150 χλμ), για να τα συνηθίσω. Εκτός από τη στενή τους φόρμα ,είχα να αντιμετωπίσω και την αλλαγή στο τρόπο που έτρεχα, εξαιτίας του μικρότερου drop αλλά και του ιδιαίτερου σχήματος του παπουτσιού ,που ωθεί το δρομέα να πατά στο έδαφος με το εμπρός μέρος του πέλματος ,ειδικότερα όταν εκείνος αυξάνει την ταχύτητά του.Λόγω της αλλαγής αυτής στο δρομικό στυλ, ένιωθα μετά από κάποιο αριθμό χιλιομέτρων "σφιχτούς" τους δικέφαλους,τους γλουτούς και λιγότερο τις γάμπες.

Μετά όμως από την αρχική περίοδο προσαρμογής ,δεν είχα κανένα πρόβλημα και τα LR ήταν απόλαυση. Πρέπει σε αυτό το σημείο να πω ότι οποιεσδήποτε μικροενοχλήσεις είχα στο παρελθόν περιστασιακά στα γόνατα,με αυτά τα παπούτσια δε τις αντιμετώπισα ξανά.

Δε χρησιμοποιώ διαφορετικά παπούτσια στις προπονήσεις και στους αγώνες,έτσι χρησιμοποιούσα τα Stinson και για τα δύο.Τους καλύτερους χρόνους μου σε 10αρι και Ημι, τους έκανα με αυτά.

Ο αερισμός των παπουτσιών είναι υπεραρκετός,γεγονός ευχάριστο τους καλοκαιρινούς μήνες ,όχι και τόσο τον χειμώνα.

Μεγάλη (και ευχάριστη) ήταν η έκπληξή μου ,όταν διαπίστωσα τη συμπεριφορά του παπουτσιού σε συνθήκες έντονης βροχόπτωσης (όσοι έτρεξαν στο φετινό 3ο Δρόμο Υγείας Πάτρας θα καταλαβαίνουν τι εννοώ...).Τα πόδια μου δε γλύτωσαν το βρέξιμο, παρόλα αυτά το νερό δεν παρέμενε στα παπούτσια και δεν είχα αίσθηση "πλατσουρίσματος" στο τρέξιμο. Ωστόσο, δεν είμαι ικανοποιημένος από την πρόσφυση στη βρεγμένη άσφαλτο.

Στα αρνητικά έχω να προσθέσω ότι (κατά τη γνώμη μου πάντα) το Stinson Lite φθείρεται πιο γρήγορα σε σχέση με τα άλλα παπούτσια που έχω τρέξει.Επίσης ,έχω την αίσθηση ότι το υλικό της μεσόσολας "σκλήρυνε" πιο γρήγορα από ότι των υπολοίπων.

Ολοκληρώνοντας,είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα συγκεκριμένα παπούτσια της ΗΟΚΑ. Μετά από 1800 χλμ με αυτά ,ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσω και η επιλογή μου θα είναι πάλι η ίδια.


@taxpap75 σευχαριστουμε που μοιραζεσαι μαζι μας την εμπειρια σου απο τα HOKA.Να σε ρωτησω ομως κατι? αφου σε στενευαν μπροστα γιατι δεν πηρες ενα νουμερο μεγαλυτερο? ακριβως για τον λογο αυτο! του οτι τα HOKA ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ..Επειδη εχω επηρεαστει πολυ με το θεμα αυτο θα κοιταξω εξαρχης να αγορασω παπουτσι που να μην με στενευει να το παρω κι ενα νουμερο μεγαλυτερο, γιατι στον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ τον κλασσικο μετα τα 30 που πρηζεται το ποδι σκεφτομαι μην παθω καμμια ζημια και δεν μπορω μετα ουτε να περπατησω!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/10/2015 :  11:50:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ένα ολόκληρο νούμερο παραπάνω είναι πάρα πολύ!
Αλλάζει ακόμα κι η θέση του πελματος μέσα στο παπούτσι.
Συν τις τριβες που θα είναι αναπόφευκτες...


"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Stellarun
Newbie Forum Runner

15 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/10/2015 :  12:32:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by echetlos

Ένα ολόκληρο νούμερο παραπάνω είναι πάρα πολύ!
Αλλάζει ακόμα κι η θέση του πελματος μέσα στο παπούτσι.
Συν τις τριβες που θα είναι αναπόφευκτες...


"My sport is your sport's punishment"



@ECHETLOS ε που λεει ο λογος μισο νουμερο τελος παντων, με αλλα λογια αν δεν το νιωσω ανετο απο την αρχη δεν θα το παρω! επισης θελω να πω σε ολους εδω οτι αν μπειτε στο site της HOKA ΟΛΑ τα μοντελα που συζηταμε εχουν βελτιωθει δηλαδη εχει βγει :
ΒΟΝDI 4
VALOR ΟΚ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΧΗΣ
CLIFTON 2
STINSON 3

ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ εκει αναλυτικα τι ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ...BEΛΤΙΩΣΕΙΣ κλπ κλπ

Edited by - Stellarun on 14/10/2015 12:34:06
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

taxpap75
Newbie Forum Runner

2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/10/2015 :  12:52:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Stellarun

@taxpap75 σευχαριστουμε που μοιραζεσαι μαζι μας την εμπειρια σου απο τα HOKA.Να σε ρωτησω ομως κατι? αφου σε στενευαν μπροστα γιατι δεν πηρες ενα νουμερο μεγαλυτερο? ακριβως για τον λογο αυτο! του οτι τα HOKA ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ..Επειδη εχω επηρεαστει πολυ με το θεμα αυτο θα κοιταξω εξαρχης να αγορασω παπουτσι που να μην με στενευει να το παρω κι ενα νουμερο μεγαλυτερο, γιατι στον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ τον κλασσικο μετα τα 30 που πρηζεται το ποδι σκεφτομαι μην παθω καμμια ζημια και δεν μπορω μετα ουτε να περπατησω!!

@Stellarun Σωστή η παρατήρησή σου. Τα παρήγγειλα από το εξωτερικό και πήρα το ρίσκο της αγοράς χωρίς δοκιμή, θεωρώντας ότι αρκεί το size τους να είναι μεγαλύτερο από το αντιστοιχο size των παπουτσιών με τα οποία έτρεχα εώς τότε. Το πρόβλημα της στενότητας μετά από λίγο καιρό αμβλύνθηκε, οστόσω θα αγοράσω το επόμενο ζευγάρι ένα μέγεθος μεγαλύτερο.

Πάντως οφείλω να πω-ύστερα από την εμπειρία μου- ότι δεν είμαι σίγουρος ότι θα είχα καταλήξει στο ιδανικό μέγεθος δοκιμάζοντάς τα σε κατάστημα. Και εξηγούμαι:όταν τα πρωτοφόρεσα στο σπίτι και τα περπάτησα, δεν αισθάνθηκα κάποια πίεση σε οποιοδήποτε σημείο του ποδιού.Η απόσταση της μύτης του παπουτσιού από τις κορυφές των δακτύλων ήταν εμφανής.

Αντίθετα ,όποιος δοκιμάσει ένα παπούτσι γνωστό για τη στενή του φόρμα ,όπως το Energy Boost,αντιλαμβάνεται αμέσως τη πίεση στο πόδι του.

Οι σχεδιαστές της ΗΟΚΑ (και μιλάω πάντα για το συγκεκριμένα παπούτσια με τα οποία τρέχω και έχω γνώμη), έχουν μια "περίεργη" σχεδιαστική αντίληψη για το σχήμα του συνόλου των δακτύλων του ανθρώπινου ποδιού. Μοιάζει σαν να αντιλαμβάνονται την περιοχή του toe box ως ένα τρίγωνο ,του οποίου τη πλευρά της βάσης σχηματίζουν τα ακραία δάκτυλα και τη κορυφή του τα μεσαία. Για αυτό το λόγο ,στα πρώτα χιλιόμετρα, αισθανόμουν το μικρά δάκτυλα των ποδιών μου να πιέζεται στα διπλανά τους, μια αίσθηση η οποία -όπως προανέφερα- μετά από μερικά χιλιόμετρα αμβλύνθηκε σημαντικά, και δε με απασχόλησε έκτοτε.

Όλα τα παραπάνω ακούγονται....κάπως , και έχω την αίσθηση ότι δεν χρειαζόταν να γραψω τόσα πολλά. Με πληροφόρηση (rewiews,forum,size guides) και -φυσικά- με δοκιμή εφόσον υπάρχει η δυνατότητα,μειώνονται στο ελάχιστο οι πιθανότητες μη κατάλληλης επιλογής μεγέθους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Stellarun
Newbie Forum Runner

15 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/10/2015 :  13:40:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ HOKA ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΑ! Oποτε παιζουμε τζοκερ οταν τα αγοραζουμε? οκ αντε τα παιρνουμε και μισο νουμερο μεγαλυτερα και ειναι καλα εκεινη την σιτγμη και μετα παμε σπιτι τα τρεχουμε εξω και ξαφνικα τα αισθανομαστε στενα? ουφφφφ ....δεν ξερω πια με αυτο το παπουτσι οκ να το παρω αλλα αν ειναι να το νιωσω μετα στενο θα κλαιω τα χρηματα μου.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Salvador
Forum-Runner

71 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/10/2015 :  13:45:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καθαρά προσωπική εντύπωση παραθέτω: έχω γενικά στενόμακρο πόδι...αγόρασα ένα Stinson και ένα La Sportiva Bushido. Στο πρώτο το πόδι μου πλέει σε σχέση με το δεύτερο, μόνο στενά δεν είναι τα Hoka σε μένα τουλάχιστον που έχω αυτόν τον τύπο ποδιού και πάντα σε σύγκριση και με το δεύτερο μοντέλο που παράθεσα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/10/2015 :  14:54:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by vasilis dr

[quote]Originally posted by dpkouk

καταρχας σε θεματα τεχνικης αναλυσης ο νικος ειναι κορυφη...εγω ειμαι παραξενο τρενο μυοσκελετικα κι ετσι γιαυτο λεω οτι οσα γραφω ειναι προσωπικη αποψη, αλλα η αποψη του νικου μπορει να εχει γενικοτερη εφαρμογη..

απο κει κ περα ως προς την τεμπελια βασιλη, εννοω πως δεν νομιζω πως ειναι καλο να τρεχεις παντου και παντα με χοκα..θες κι ενα αλλο (εγω πχ καγιανο κ gt2000, προταση του νικου) για πιο μικρα και γρηγορα κομματια..εμενα τα μποντι 2 μου τα προτεινε ο λεοναρδος και κουμπωσαν αψογα..και βλεπω και στα ουλτρα πολυς κοσμος υιοθετει και χοκα σε καποιο κομματι του αγωνα


Δημήτρη εξήγησε μου, γιατί πάλι δεν κατάλαβα, ως προς το τι νομίζεις ότι δεν είναι καλό να τρέχει κάποιος πάντα με HOKA....



Στο τρέξιμο δεν είναι μόνο το μυοσκελετικό σύστημα των ποδιών/κορμού που δουλεύουν τα μέγιστα (μαζί με τα αντίστοιχα συνδεσμικά συστήματα), αλλά και τα ίδια τα πέλματα δουλεύουν υπερωρίες!
Στο σώμα ότι φορτίσεις δώσεις, αυτό θα ανταποκριθεί αντίστοιχα και θα προσπαθήσει να «προσαρμοστεί» στις εκάστοτε νέες συνθήκες: το ζορίζεις -> θα ισχυροποιηθεί, το «χαλαρώνεις» -> θα τεμπελιάσει! Όταν λοιπόν στο πέλμα σου έχεις συνεχώς ένα υπερπροστατευτικό παπούτσι τύπου «HOKA», τότε οι φορτίσεις που δέχεται το πέλμα μειώνονται σημαντικά. Μπορεί να το θεωρείς πλεονεκτικό εκείνη τη στιγμή αλλά:
- Το πέλμα αποδυναμώνεται όλο και πιο πολύ. Μακροπρόθεσμα ενδέχεται να έχεις περισσότερα θέματα από αυτά που θα ήθελες να λύσεις!
- Επίσης «εθίζεσαι» σε υπερπροστατευτικές πλατφόρμες με αποτέλεσμα αν στο μέλλον θέλεις να φορέσεις κάποιο άλλο – λιγότερο προστατευτικό υπόδημα – να τραυματιστείς. Μια ζωή λοιπόν θα φοράς HOKA; Με «πατερίτσες» μια ζωή; Το καλύτερο πράγμα που κάποιος δρομέας μπορεί να κάνει στον κόσμο των παπουτσιών είναι το λεγόμενο «rotation».
- Επειδή δεν αισθάνεται ιδιαίτερη κούραση στα πέλματα (αποτέλεσμα μειωμένων φορτίσεων), αρχίζει ο δρομέας και ανεβάζει το χιλιομετρικό όγκο. Μόνος σου ανέφερες ότι ανέβασες κατακόρυφα τον όγκο και ήθελες κάτι πιο προστατευτικό. Μήπως να άφηνες το σώμα σου (+ το πέλμα σου) να σε οδηγήσει; Αν για παράδειγμα σου βγαίνει κούραση, ενοχλήσεις, πονίδια, τότε μήπως είναι προτιμότερο να «κάνεις πίσω» και να προσπαθήσεις πιο προοδευτικά + ενδυνάμωση + αλλαγή της εμβιομηχανικής, από το να φορέσεις πλατφόρμες και να αρχίσεις να χλαπακιάζεις χιλιόμετρα όπου δυνητικά στο μέλλον μπορούν να σου βγουν τραυματισμοί υπέρχρησης σε άλλα σημεία του σώματος, όπου δεν το περίμενες;

Το μότο μου είναι: «train hard, race easy». Δηλαδή σκληραγωγείς το σώμα σου και του δίνεις τις κατάλληλες φορτίσεις για να ενδυναμώσει το μυοσκελετικό και συνδεσμικό στοιχείο και σε στοχευόμενες προπονήσεις – LR + στους ίδιους τους αγώνες σημαντικών αποστάσεων φοράς τα HOKA και είσαι άρχοντας! Στις υπόλοιπες όμως προπονήσεις φοράς πιο νορμάλ υποδήματα (και σε φάση συνεχούς εναλλαγής – rotation), μέχρι και πιο μίνιμαλ παπούτσια…

Υ.Γ. Μπορεί να echetlos να προτείνει συγκεκριμένο μοντέλο HOKA που έχει δοκιμάσει, κατανοώντας πραγματικά τις ανάγκες του δρομέα που ψάχνει για το συγκεκριμένο παπούτσι, αλλά μην ξεχνάτε ότι ο Νίκος έχει βελτιώσει τόσο πολύ την εμβιομηχανική του που αυτή τη στιγμή σας τρέχει αγώνα ακόμα και με Havaianas!!!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Stellarun
Newbie Forum Runner

15 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/10/2015 :  15:20:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by trexantiris

quote:
Originally posted by vasilis dr

[quote]Originally posted by dpkouk

καταρχας σε θεματα τεχνικης αναλυσης ο νικος ειναι κορυφη...εγω ειμαι παραξενο τρενο μυοσκελετικα κι ετσι γιαυτο λεω οτι οσα γραφω ειναι προσωπικη αποψη, αλλα η αποψη του νικου μπορει να εχει γενικοτερη εφαρμογη..

απο κει κ περα ως προς την τεμπελια βασιλη, εννοω πως δεν νομιζω πως ειναι καλο να τρεχεις παντου και παντα με χοκα..θες κι ενα αλλο (εγω πχ καγιανο κ gt2000, προταση του νικου) για πιο μικρα και γρηγορα κομματια..εμενα τα μποντι 2 μου τα προτεινε ο λεοναρδος και κουμπωσαν αψογα..και βλεπω και στα ουλτρα πολυς κοσμος υιοθετει και χοκα σε καποιο κομματι του αγωνα



Δημήτρη εξήγησε μου, γιατί πάλι δεν κατάλαβα, ως προς το τι νομίζεις ότι δεν είναι καλό να τρέχει κάποιος πάντα με HOKA....



Στο τρέξιμο δεν είναι μόνο το μυοσκελετικό σύστημα των ποδιών/κορμού που δουλεύουν τα μέγιστα (μαζί με τα αντίστοιχα συνδεσμικά συστήματα), αλλά και τα ίδια τα πέλματα δουλεύουν υπερωρίες!
Στο σώμα ότι φορτίσεις δώσεις, αυτό θα ανταποκριθεί αντίστοιχα και θα προσπαθήσει να «προσαρμοστεί» στις εκάστοτε νέες συνθήκες: το ζορίζεις -> θα ισχυροποιηθεί, το «χαλαρώνεις» -> θα τεμπελιάσει! Όταν λοιπόν στο πέλμα σου έχεις συνεχώς ένα υπερπροστατευτικό παπούτσι τύπου «HOKA», τότε οι φορτίσεις που δέχεται το πέλμα μειώνονται σημαντικά. Μπορεί να το θεωρείς πλεονεκτικό εκείνη τη στιγμή αλλά:
- Το πέλμα αποδυναμώνεται όλο και πιο πολύ. Μακροπρόθεσμα ενδέχεται να έχεις περισσότερα θέματα από αυτά που θα ήθελες να λύσεις!
- Επίσης «εθίζεσαι» σε υπερπροστατευτικές πλατφόρμες με αποτέλεσμα αν στο μέλλον θέλεις να φορέσεις κάποιο άλλο – λιγότερο προστατευτικό υπόδημα – να τραυματιστείς. Μια ζωή λοιπόν θα φοράς HOKA; Με «πατερίτσες» μια ζωή; Το καλύτερο πράγμα που κάποιος δρομέας μπορεί να κάνει στον κόσμο των παπουτσιών είναι το λεγόμενο «rotation».
- Επειδή δεν αισθάνεται ιδιαίτερη κούραση στα πέλματα (αποτέλεσμα μειωμένων φορτίσεων), αρχίζει ο δρομέας και ανεβάζει το χιλιομετρικό όγκο. Μόνος σου ανέφερες ότι ανέβασες κατακόρυφα τον όγκο και ήθελες κάτι πιο προστατευτικό. Μήπως να άφηνες το σώμα σου (+ το πέλμα σου) να σε οδηγήσει; Αν για παράδειγμα σου βγαίνει κούραση, ενοχλήσεις, πονίδια, τότε μήπως είναι προτιμότερο να «κάνεις πίσω» και να προσπαθήσεις πιο προοδευτικά + ενδυνάμωση + αλλαγή της εμβιομηχανικής, από το να φορέσεις πλατφόρμες και να αρχίσεις να χλαπακιάζεις χιλιόμετρα όπου δυνητικά στο μέλλον μπορούν να σου βγουν τραυματισμοί υπέρχρησης σε άλλα σημεία του σώματος, όπου δεν το περίμενες;

Το μότο μου είναι: «train hard, race easy». Δηλαδή σκληραγωγείς το σώμα σου και του δίνεις τις κατάλληλες φορτίσεις για να ενδυναμώσει το μυοσκελετικό και συνδεσμικό στοιχείο και σε στοχευόμενες προπονήσεις – LR + στους ίδιους τους αγώνες σημαντικών αποστάσεων φοράς τα HOKA και είσαι άρχοντας! Στις υπόλοιπες όμως προπονήσεις φοράς πιο νορμάλ υποδήματα (και σε φάση συνεχούς εναλλαγής – rotation), μέχρι και πιο μίνιμαλ παπούτσια…

Υ.Γ. Μπορεί να echetlos να προτείνει συγκεκριμένο μοντέλο HOKA που έχει δοκιμάσει, κατανοώντας πραγματικά τις ανάγκες του δρομέα που ψάχνει για το συγκεκριμένο παπούτσι, αλλά μην ξεχνάτε ότι ο Νίκος έχει βελτιώσει τόσο πολύ την εμβιομηχανική του που αυτή τη στιγμή σας τρέχει αγώνα ακόμα και με Havaianas!!!

Free your feet...free your senses!



@trexantiris συμφωνω μαζι σου σε αυτα που λες εγω προσωπικα σκεφτομαι απλα να τα παρω ΜΟΝΟ για καποια Long runs και για τον ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.Σε ολες τις αλλες προπονησεις μου σιγουρα προτιμω να φοραω αλλα παπουτσια για τους λογους που ανεφερες.Και ειμαι υπερ της αποψης οτι ενας δρομεας πρεπει να εχει 2-3 αθλητικα μην πω και 4 και να τα εναλλασει να μην κουραζεται αφενος το ποδι με ενα παπουτσι και απο την αλλη να εχει την επιλογη. Το θεμα μου ειναι να τον βγαλω τον μαραθωνιο μην παθω καμμια ζημια κατα την διαρκεια και μεινω στην Αγια Παρασκευη να κοιταω τους υπολοιπους...

Edited by - Stellarun on 14/10/2015 15:30:57
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/10/2015 :  16:32:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κατ' εμέ, όλο το resume είναι σε αυτά που έγραψε ο Μανώλης.

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dkoukou
Senior Forum-Runner

Greece
591 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/10/2015 :  18:45:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δηλαδη οτι μπορεις οντως να τρεξεις αγωνα με Havaianas ;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/10/2015 :  21:08:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και τσιγάρο στο στόμα..!!!

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Stellarun
Newbie Forum Runner

15 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/10/2015 :  23:32:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by echetlos

Και τσιγάρο στο στόμα..!!!

"My sport is your sport's punishment"



@echetlos εισαι θεος! Τοτε προτεινω νεα προκληση! Ολο τον κλασσικο ξυπολητος σαν εκεινον τον τυπο ιδαλμα χαχα! (αστειυομαι παντα....)
Παντως εγω αυτο που εχω να πω βρε παιδια ειναι οτι πριν πολα χρονια οι παλιοι μαραθωνοδρομοι και δρομεις γενικα ειχαν απλα παπουτσια και τα ρεκορ τους εκαναν και τους αγωνες εβγαζαν και μια χαρα ηταν χωρις τραυματισμους χωρις τιποτα...Τωρα με ολο αυτο το marketing κακα τα ψεμματα εχουμε χασει την μπαλα και δεν ειμαι σιγουρη αν τελικα ολα αυτα τα αθλητικα παπουτσια αξιζουν τα χρηματα τους οντως! Αν ειναι value for money... νομιζω πως δεν τα αξιζουν παντως ολα...Πουλαει και η μαρκα πως να το κανουμε...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/10/2015 :  23:44:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τα παλιά χρόνια Στέλλα, οι μαραθωνοδρόμοι ήταν αθλητές. Μετρημένοι στα δάχτυλα οι ερασιτέχνες.
Και είχαν μάθει να τρέχουν με ότι διέθετε η τεχνολογία.

ΥΓ: πιο εύκολα θα έτρεχα με τσιγάρο παρά χωρίς παπούτσια...

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 5 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000