Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 11ος Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος" 03.04.2016
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 80

zakis
Forum-Runner

149 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/04/2016 :  14:41:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καταρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στον αγώνα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και αν ήταν εντός ή εκτός στόχου. Ο Μαραθώνιος αποτελεί άθλο από μόνος του οπότε μπράβο σε όλους.

Χάρηκα που συναντηθήκαμε στο Pasta Party (ευχαριστούμε Elda για το οργανωτικό μέρος) και που σας γνώρισα με σάρκα και οστά πέρα από τις αναρτήσεις στο forum.

Στα αγωνιστικά: 3ος Μαραθώνιος για μένα μετά από ΑΜΑ 2014 και ΑΜΑ 2015. Φέτος για πρώτη φορά με "αγωνιστικό" στόχο και με προετοιμασία που στόχευε στο 4ωρο (με τις προπονήσεις στο MP στο 5:30). Στόχος ήταν να κρατηθώ στο 5:40 κατά μέσο όρο μέχρι το 35 και μετά αν έχω δυνάμεις να δώσω λίγο περισσότερο πετυχαίνοντας negative split. Πέρασμα στα 10 στο 56:47, Ημί 1.59.00, με καλή αίσθηση και παλμούς υπό έλεγχο (μ.ο 153 με μέγιστους τους 179).

Πέρασμα στο 30 με καλή αίσθηση στο 2:49:36 που αντιστοιχεί σε μ.ο. ρυθμού 5:35, δηλαδή 5" γρηγορότερα από το επιθυμητό αλλά και 5" πιο αργά από το προπονητικό MP. Οι παλμοί όμως είχαν σκαρφαλώσει στους 160 ενώ τους ήθελα κάτω από 158 που είναι και το κατώφλι μου (βάσει εργομέτρησης). Cardiac drift σκέφτηκα, η αίσθηση σχετικά καλή, πάμε για τα τελευταία 12 να δούμε αν θα αποδώσει η προετοιμασία.

Κάπου όμως στο 35 άρχισα να αδειάζω ενεργειακά και με βία να κρατιέμαι στο 5:50. Στην ανισόπεδη (που ήταν πολύ μικρή ανηφόρα για δεδομένα κλασσικής) ένιωσα πολύ έντονη την κούραση και αποφάσισα να διαχειριστώ το ενεργειακό άδειασμα με εγκεφαλικές ασκήσεις (ωραία που θα είναι στον τερματισμό, σκέψου την ξάπλα στο γρασίδι και το φαγητό μετά και άλλα τέτοια).

Στο κομμάτι 38-40 έβαλα και περπατήματα 20-30 μέτρων ανά χλμ για να ρίξω λίγο τους παλμούς (χτυπούσαν 170+ που αρχίζει η VO2max ζώνη μου..) Στον σταθμό στο 40 έριξα μπόλικο νερό στο πρόσωπό μου και με βοήθησε αρκετά να ξεθολώσω. Στη Νίκης έκανα μια συμφωνία με τον εαυτό μου και είπα "φίλε, δεν περπατάμε, τρέχουμε, πάρε δύναμη από την θέα του Λευκού Πύργου και πες ότι κάνεις διαλειμματική διχίλιαρο". Έτσι το 41 και 42 βγήκαν κοντά στον ρυθμό-στόχο (5:43, 5:35) με πολύ σφιγμένα τα δόντια (αλλά σε σχήμα χαμόγελου για τις φωτό :-) ) και φυσικά χωρίς να κοιτάω τον χρόνο στο ρολόι (μόνο τους παλμούς στα κλεφτά) με τον οποίο από το 38 είχαμε διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις.

Τερματισμός με αναγγελία του ονόματός μου από τα μεγάφωνα (δεν πίστευα τα αυτιά μου, ειλικρινά νόμιζα ότι ήταν αποτέλεσμα της σούρας) και με τρομερή χαρά που τελείωσε το "μαρτύριο". Κοιτάω το ρολόι περιμένοντας κάτι στο 4.05 και βλέπω 4.02.50. Όλες οι κακές σκέψεις έφυγαν με μιας και παρέμεινε ο πόνος στα πόδια που κράτησε 20 λεπτά μέχρι να τα συνεφέρω με διατάσεις. PB κατά 18 λεπτά από τον ΑΜΑ 2015 και πολύ ικανοποιημένος για την "αγωνιστική" προσέγγιση που δεν την είχα αποτολμήσει τις δύο προηγούμενες φορές.

Από συμφορουμίτες έτρεξα κοντά στους NikDim (Νίκο) και AS400 (Γιώργο) από το 10 έως το 25 περίπου και τους ευχαριστώ για τον ρυθμό που μου έδωσαν. Είχαμε πάνω κάτω τις ίδιες επιδόσεις τον Νοέμβριο και ίδιο στόχο για Θεσσαλονίκη και στο pasta party είπαμε να συνδυαστούμε. Επίσης είχα οπτική επαφή για αρκετά χιλιόμετρα με Elda (Μαρία) και trexantiri (Μανώλη) πράγμα που με ανησυχούσε λίγο μιας και είχαν στόχο 15 λεπτά πιο κάτω από εμένα. Όταν νόμιζα ότι τους είχα αφήσει να προπορευτούν τόσο όσο να μην τους βλέπω ξαφνικά εντοπίζω τον Μανώλη δεξιά για pit stop και μετά να φεύγει με sprint μέχρι που τον έχασα ξανά. Αυτό έγινε μάλιστα 2 φορές! Trexantiris όνομα και πράγμα!

Οργανωτικά τα βρήκα όλα άψογα αν και (όπως με είχαν προειδοποιήσει οι παλαιότεροι) οι επευφημίες του κόσμου στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής ήταν από ανύπαρκτες μέχρι χλιαρές. Εξαίρεση οι εθελοντές στους σταθμούς που ήταν πολύ συγκινητικοί και ο κόσμος εκατέρωθεν της διαδρομής στο τελευταίο χιλιόμετρο.

Ο καιρός γενικά καλός (είπαμε η εμπειρία μου είναι από ΑΜΑ '14 και '15) με ενοχλητικό τον κόντρα αέρα για 5 περίπου χιλιόμετρα μεταξύ 25 και 30 και υγρασία στην αρχή που συνδυαστικά με την χαμηλή σχετικά θερμοκρασία προσωπικά δεν με ενόχλησε.

Α, και ένα μήνυμα από το σύμπαν: Είχα και έναν sub-στόχο να είμαι στο τοπ 50% των τερματίσαντων. Κοιτάω τα ανεπίσημα αποτελέσματα και με βλέπω στο νούμερο 721 στους 1442 (!!!). Ακριβώς στην μέση...Ευχαριστώ, Σύμπαν.

Αυτά από εμένα φίλτατοι. Να είμαστε γεροί να τον ξανατρέξουμε τον Μεγαλέκο και του χρόνου.

Edited by - zakis on 04/04/2016 19:27:17
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kalogeridis
Elite Forum-Runner

Greece


2099 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/04/2016 :  14:43:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by spy

...Παναγιωτη...συγχαρητηρια για το ρεκορ, αλλα ειλικρινα μας ελειψες!

...καθε χιλιομετρο κι ενα δακρυ χαρας κι ευτυχιας...στο μοναχικο δρομο των ονειρων!!!

Δεν έκατσα Βέροια για το ρεκορ αλλά γιατί ίσως κολλουσα κάποιον συντρεχτη. Το περίμενα πως και πως αφού έχω και τις αδυναμίες μου . Κάποιες φορές πρέπει να βάζουμε το θέλω πίσω από το πρέπει! Τουλάχιστον εμείς θα συναντηθούμε σίγουρα στα Χανιά. Φέρε μου κι ενα αυτόγραφο!

Myasics.com πασα-tempo run!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

big-blue
Senior Forum-Runner

Greece
821 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/04/2016 :  14:49:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by kalogeridis

θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά θα αναφέρω και ένα λόγο να ΜΗΝ ξανατρεξει κάποιος τον αγώνα...
Τρεις σερί συμμετοχές και δεν είδα καμία βελτίωση οδοποιιας στη διαδρομη... Περισυ λόγω βροχής έβλεπες τα επικίνδυνα σημεία. Φέτος βαρέθηκα να αλλάζω κατεύθυνση... Αφού τους Είναι τόσο δύσκολο να στρωσουν ένα δρόμο, μου Είναι και εμένα δύσκολο να δώσω τα λεφτά μου σε αγώνα που το τεραιν θυμίζει city trail... Το ανάγλυφο του δρόμου από τα Διαβατά μέχρι την είσοδο της πόλης ενώ ήταν στρωμένο, ήταν τόσο τραχυ που ένιωθα ότι το λιθοστρωτο στο λιμάνι των Χανίων είναι route 66... Βέβαια η τσόντα ολοκληρωνεται μπαίνοντας στην πόλη κάπου στο 38 που τα φουσκωματα και οι λακουβες από τα φορτηγά απαιτούν ακροβατικά. Καταλληγοντας θα πω ότι η διαχείριση δύναμης ενώ θα έπρεπε ναειναι επικεντρωμενη στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, μεταφέρεται σε άλλους παράγοντες και αυτό δε μου αρέσει. Μην ακούσω σχόλια περί χαμηλού χλμ όγκου αφού περισυ είχα τα μισά σχεδόν χλμ και πάλι ενοχλητικά. Φέτος όμως με παραπάνω χλμ δεινοπαθησα. Του χρόνου λοιπόν θα δώσω και μια ευκαιρία στο Ναύπλιο.
Myasics.com πασα-tempo run!
[/quote]
Συμφωνώ απόλυτα, city trail σκεφτόμουν κ εγώ. Δεν είναι δικαιολογία για τα χάλια μου βέβαια, είναι κριτική για τον αγώνα, όπως κάνω και για όλους τους αγώνες. Στο Ναύπλιο δε νομίζω να δώσω ευκαιρία, εκτός και αν γίνουν άνθρωποι και αλλάξουν τη διαδρομή. Coca cola είχαν;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sotos-marathon
Elite Forum-Runner

Greece
1737 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/04/2016 :  14:50:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Elda

quote:
Originally posted by kalogeridis

Του χρόνου λοιπόν θα δώσω και μια ευκαιρία στο Ναύπλιο.




Eτσι το σκεφτηκα κι εγω μετα το τελος του αγωνα. Μαλλον με κουρασε ψυχολογικα η Θεσσαλονικη (στο τρεξιμο αναφερομαι, οχι ως πολη φυσικο) οσα θετικα κι αν εγραφα λιγες μερες πριν για τον αγωνα. Σιγουρα δε θα τρεξω κλασικη ωστε να χω περιθωριο να προετοιμαστω καλα για Ναυπλιο που ειναι νωρις.

Νικο και Σωτηρη σας ευχαριστω πολυ. Σωτηρη πολλα συγχαρητηρια και σε σενα, ειδες που σου τα λεγα οτι το 123 ειναι γουρικο?

...ειχες δικιο Μαρια!! πραγματικα γουρικο!!

''Run smart..Run For Life''
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

oldman
Advanced Forum-Runner



262 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/04/2016 :  15:06:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by kalogeridis

quote:
Originally posted by oldman

Πέντε Λόγοι για να Τρέξει Κάποιος τον Μεγαλέξανδρο

1. Γιατί το κέντρο της Θεσσαλονίκης ξαναθυμίζει σε όλους μας τον ορισμό της "αστικής" πολυκατοικίας. Σε αντίθεση με το κέντρο της Αθήνας. Ας μη μιλήσουμε για άλλες πόλεις...

2. Γιατί έρχεσαι σε επαφή με μια οικονομία που, τουλάχιστον, ένα μέρος της παραμένει υγιές. Αυτό φαίνεται τόσο στα καταστήματα, όσο και στην εξυπηρέτηση εστιατορίων, ξενοδοχείων, κλπ. Στο λιγοστό περπάτημα που έκανα στο κέντρο μου δόθηκαν αμέτρητα φυλλάδια τοπικών επιχειρήσεων. Υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι που προσπαθούν ακόμη να πουλήσουν τα προϊόντα τους (είτε τοπικά, είτε εισαγόμενα), πείθοντας ότι σε κάτι υπερέχουν! Μπράβο τους!

3. Για το μοναδικό τοπίο της διαδρομής! Αυτό το μεγάλο άπλωμα της μακεδονικής πεδιάδας, με τον μακρινό ορίζοντα, που είναι σχεδόν πάντα πράσινη και με υψηλή υγρασία, και που συνδυάζεται με ένα μεγάλο αριθμό βιομηχανικών κτιρίων και άλλων παραγωγικών μονάδων είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Μπορεί να λείπουν οι θεατές αλλά λείπει και η φρικτή δόμηση με την οποία ερχόμαστε σε επαφή όταν τρέχουμε την κλασική.

4. Γιατί η διαδρομή δίνει τη δυνατότητα για καλούς χρόνους και προσωπικά ρεκόρ. Βέβαια, δε θα χαρακτήριζα της ανηφόρες αμελητέες και επειδή δεν είδα να το γράφει κανένας, όποιος δεν κάνει οικονομία δυνάμεων στο πρώτο μισό, αποκλείεται να φτάσει στο 30 km με δυνάμεις. Σε αυτό κάπως μοιάζει με την κλασική. Και επειδή δε θέλω να ενισχύσω μια μυθολογία που έχει αρχίσει να δημιουργείται γύρω από τη διαδρομή, σημειώνω ότι τα προσωπικά ρεκόρ τα δίνει η προπόνηση, όχι η διαδρομή.

5. Γιατί γίνεται τη σωστή εποχή. Δηλαδή η προετοιμασία γίνεται μέσα στο χειμώνα και όχι στις απάνθρωπες συνθήκες του καλοκαιριού. Και δε είναι και πολύ κοντά στα Χριστούγεννα, που, όποιος έχει στοιχειώδη κοινωνική ζωή, δε μπορεί να τα συνδυάσει με την κορύφωση μιας προπονητικής περιόδου.

Συνολικά εγώ βάζω στην εμπειρία πολύ καλό βαθμό και σε ότι αφορά στα οργανωτικά κρίνω ότι έχει ληφθεί μέριμνα για επαρκή κάλυψη σε όλα όσα έχουν μεγάλη σημασία. Υπογραμμίζω την άψογη εξυπηρέτηση από εθελοντές στους σταθμούς! Λεπτομέρειες για βελτίωση σίγουρα υπάρχουν, και αν ασχοληθεί κάποιος και με αυτές σοβαρά θα μπορούσε να γίνει αθλητικό γεγονός αξιόλογης εμβέλειας.

A little less conversation, a little more action please...

θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά θα αναφέρω και ένα λόγο να ΜΗΝ ξανατρεξει κάποιος τον αγώνα...
Τρεις σερί συμμετοχές και δεν είδα καμία βελτίωση οδοποιιας στη διαδρομη... Περισυ λόγω βροχής έβλεπες τα επικίνδυνα σημεία. Φέτος βαρέθηκα να αλλάζω κατεύθυνση... Αφού τους Είναι τόσο δύσκολο να στρωσουν ένα δρόμο, μου Είναι και εμένα δύσκολο να δώσω τα λεφτά μου σε αγώνα που το τεραιν θυμίζει city trail... Το ανάγλυφο του δρόμου από τα Διαβατά μέχρι την είσοδο της πόλης ενώ ήταν στρωμένο, ήταν τόσο τραχυ που ένιωθα ότι το λιθοστρωτο στο λιμάνι των Χανίων είναι route 66... Βέβαια η τσόντα ολοκληρωνεται μπαίνοντας στην πόλη κάπου στο 38 που τα φουσκωματα και οι λακουβες από τα φορτηγά απαιτούν ακροβατικά. Καταλληγοντας θα πω ότι η διαχείριση δύναμης ενώ θα έπρεπε ναειναι επικεντρωμενη στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, μεταφέρεται σε άλλους παράγοντες και αυτό δε μου αρέσει. Μην ακούσω σχόλια περί χαμηλού χλμ όγκου αφού περισυ είχα τα μισά σχεδόν χλμ και πάλι ενοχλητικά. Φέτος όμως με παραπάνω χλμ δεινοπαθησα. Του χρόνου λοιπόν θα δώσω και μια ευκαιρία στο Ναύπλιο.

Myasics.com πασα-tempo run!



Φίλε kalogeridi, οι λόγοι που έγραψα είναι κυρίως υποκειμενικοί. Εσύ αναφέρεσαι σε μια αντικειμενική κατάσταση που όμως το πόσο μας επηρεάζει είναι και πάλι υποκειμενικό. Εγώ έτρεξα με παπούτσι 220gr και το οδόστρωμα το βρήκα απολύτως διαχειρίσιμο. Υποθέτω αν είχα βάλει τα Cumulus, με τα οποία κάνω πολλά LR, θα είχαν "σιδερώσει" τις περισσότερες ρωγμές στην άσφαλτο. Αυτές τις ρωγμές, που υπάρχουν σχεδόν σε όλη τη διαδρομή, τις προξενούν οι μεγάλες εναλλαγές θερμοκρασίας. Δε μπορεί να κάνει κανείς κάτι για αυτό. Μπορεί μόνο να στρώνει τακτικά νέο οδόστρωμα, που για τη δεδομένη διαδρομή, δεν είναι ευθύνη ούτε του οργανωτή, ούτε του Δήμου Θεσ/νικης. Και είναι βέβαιο ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοι των αρμόδιων φορέων, ΖΟΥΝ για να δίνουν τέτοιες εργολαβίες. Έλα όμως που τελευταία στέγνωσαν τα λεφτόδεντρα!

Υπάρχουν πολύ χειρότερες ζημιές σε οδοστρώματα σε όλη την επικράτεια που τα καθιστούν ακατάλληλα για την πρωταρχική χρήση τους, δηλ. τη διέλευση οχημάτων, για να ασχοληθεί κάποιος με τις επιπτώσεις στο τρέξιμο επί δημοσίας οδού! Θέλω να πω, η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι τέτοια που σε οποιονδήποτε μαραθώνιο, μπορεί να υπάρξει αντίκτυπος, μπορεί π.χ. οι διασώστες του ΕΚΑΒ να μην έχουν ψυκτικό υγρό ή επιδέσμους, κλπ. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι σκόπιμο να διαμορφώνει την άποψή μας για έναν μαραθώνιο.

A little less conversation, a little more action please...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kalogeridis
Elite Forum-Runner

Greece


2099 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/04/2016 :  15:07:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by big-blue

quote:
Originally posted by kalogeridis

θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά θα αναφέρω και ένα λόγο να ΜΗΝ ξανατρεξει κάποιος τον αγώνα...
Τρεις σερί συμμετοχές και δεν είδα καμία βελτίωση οδοποιιας στη διαδρομη... Περισυ λόγω βροχής έβλεπες τα επικίνδυνα σημεία. Φέτος βαρέθηκα να αλλάζω κατεύθυνση... Αφού τους Είναι τόσο δύσκολο να στρωσουν ένα δρόμο, μου Είναι και εμένα δύσκολο να δώσω τα λεφτά μου σε αγώνα που το τεραιν θυμίζει city trail... Το ανάγλυφο του δρόμου από τα Διαβατά μέχρι την είσοδο της πόλης ενώ ήταν στρωμένο, ήταν τόσο τραχυ που ένιωθα ότι το λιθοστρωτο στο λιμάνι των Χανίων είναι route 66... Βέβαια η τσόντα ολοκληρωνεται μπαίνοντας στην πόλη κάπου στο 38 που τα φουσκωματα και οι λακουβες από τα φορτηγά απαιτούν ακροβατικά. Καταλληγοντας θα πω ότι η διαχείριση δύναμης ενώ θα έπρεπε ναειναι επικεντρωμενη στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, μεταφέρεται σε άλλους παράγοντες και αυτό δε μου αρέσει. Μην ακούσω σχόλια περί χαμηλού χλμ όγκου αφού περισυ είχα τα μισά σχεδόν χλμ και πάλι ενοχλητικά. Φέτος όμως με παραπάνω χλμ δεινοπαθησα. Του χρόνου λοιπόν θα δώσω και μια ευκαιρία στο Ναύπλιο.
Myasics.com πασα-tempo run!


Συμφωνώ απόλυτα, city trail σκεφτόμουν κ εγώ. Δεν είναι δικαιολογία για τα χάλια μου βέβαια, είναι κριτική για τον αγώνα, όπως κάνω και για όλους τους αγώνες. Στο Ναύπλιο δε νομίζω να δώσω ευκαιρία, εκτός και αν γίνουν άνθρωποι και αλλάξουν τη διαδρομή. Coca cola είχαν;
[/quote]δε γνωρίζω για τα περί ανθρώπων, ούτε με απασχολεί.να τρέξω θα πάω. Τώρα για την κόλα δεν Είδα αλλά δεν την έψαξα κιόλας.

Myasics.com πασα-tempo run!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/04/2016 :  15:10:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by big-blue

quote:
Originally posted by dimitrissss

Κάποιος με χαιρέτησε λίγο πριν την ανισόπεδη και μου είπε πας καλά. Δε μπορώ να θυμηθώ ποιος!

No pain, no gain!


Πήγαινες καλά Δημήτρη, μου θύμισες τον εαυτό μου στους ΑΜΑ:)
Εκεί κατάλαβα πως ίσως (κυρίως) φταίει η ελλειπή προετοιμασία μου γιατί σε σχέση με όσα μας έγραφες έδειχνες πολύ καλύτερα!



Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Από το 32ο και μετά πήγαινα ανέλπιστα καλά. Από το 12ο μέχρι το 20ο αισθανόμουν ότι ίσως και να μη τη βγάλω αυτή τη φορά την απόσταση. Τελικά στα τελευταία 10 χιλιόμετρα ανέβαζα και τα έβγαλα ολα με πάνω από 160 παλμούς ενώ αρχές Γενάρη η εργομέτρηση μου είχε δώσει ρυθμό μαραθωνίου στους 144. Βέβαια στην εργομέτρηση ήμουν και 6 κιλά βαρύτερος. Ίσως αν δε με έπιανε η μέση την Παρασκευή να πήγαινα λίγο καλύτερα. Το καλό ήταν ότι οι φόβοι για τροχαντήρα και λαγοκνημιαία από το αριστερό πόδι έμειναν απλά φόβοι. Ο δεξιός δικέφαλος ήταν πιασμένος από τα πρώτα χιλιόμετρα αλλά το έχω συνηθήσει αυτό!


No pain, no gain!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/04/2016 :  15:12:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εξαιρετικός Δημήτρη!
Χίλια μπράβο!!!

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kalogeridis
Elite Forum-Runner

Greece


2099 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/04/2016 :  15:18:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by oldman

quote:
Originally posted by kalogeridis

quote:
Originally posted by oldman

Πέντε Λόγοι για να Τρέξει Κάποιος τον Μεγαλέξανδρο

1. Γιατί το κέντρο της Θεσσαλονίκης ξαναθυμίζει σε όλους μας τον ορισμό της "αστικής" πολυκατοικίας. Σε αντίθεση με το κέντρο της Αθήνας. Ας μη μιλήσουμε για άλλες πόλεις...

2. Γιατί έρχεσαι σε επαφή με μια οικονομία που, τουλάχιστον, ένα μέρος της παραμένει υγιές. Αυτό φαίνεται τόσο στα καταστήματα, όσο και στην εξυπηρέτηση εστιατορίων, ξενοδοχείων, κλπ. Στο λιγοστό περπάτημα που έκανα στο κέντρο μου δόθηκαν αμέτρητα φυλλάδια τοπικών επιχειρήσεων. Υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι που προσπαθούν ακόμη να πουλήσουν τα προϊόντα τους (είτε τοπικά, είτε εισαγόμενα), πείθοντας ότι σε κάτι υπερέχουν! Μπράβο τους!

3. Για το μοναδικό τοπίο της διαδρομής! Αυτό το μεγάλο άπλωμα της μακεδονικής πεδιάδας, με τον μακρινό ορίζοντα, που είναι σχεδόν πάντα πράσινη και με υψηλή υγρασία, και που συνδυάζεται με ένα μεγάλο αριθμό βιομηχανικών κτιρίων και άλλων παραγωγικών μονάδων είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Μπορεί να λείπουν οι θεατές αλλά λείπει και η φρικτή δόμηση με την οποία ερχόμαστε σε επαφή όταν τρέχουμε την κλασική.

4. Γιατί η διαδρομή δίνει τη δυνατότητα για καλούς χρόνους και προσωπικά ρεκόρ. Βέβαια, δε θα χαρακτήριζα της ανηφόρες αμελητέες και επειδή δεν είδα να το γράφει κανένας, όποιος δεν κάνει οικονομία δυνάμεων στο πρώτο μισό, αποκλείεται να φτάσει στο 30 km με δυνάμεις. Σε αυτό κάπως μοιάζει με την κλασική. Και επειδή δε θέλω να ενισχύσω μια μυθολογία που έχει αρχίσει να δημιουργείται γύρω από τη διαδρομή, σημειώνω ότι τα προσωπικά ρεκόρ τα δίνει η προπόνηση, όχι η διαδρομή.

5. Γιατί γίνεται τη σωστή εποχή. Δηλαδή η προετοιμασία γίνεται μέσα στο χειμώνα και όχι στις απάνθρωπες συνθήκες του καλοκαιριού. Και δε είναι και πολύ κοντά στα Χριστούγεννα, που, όποιος έχει στοιχειώδη κοινωνική ζωή, δε μπορεί να τα συνδυάσει με την κορύφωση μιας προπονητικής περιόδου.

Συνολικά εγώ βάζω στην εμπειρία πολύ καλό βαθμό και σε ότι αφορά στα οργανωτικά κρίνω ότι έχει ληφθεί μέριμνα για επαρκή κάλυψη σε όλα όσα έχουν μεγάλη σημασία. Υπογραμμίζω την άψογη εξυπηρέτηση από εθελοντές στους σταθμούς! Λεπτομέρειες για βελτίωση σίγουρα υπάρχουν, και αν ασχοληθεί κάποιος και με αυτές σοβαρά θα μπορούσε να γίνει αθλητικό γεγονός αξιόλογης εμβέλειας.

A little less conversation, a little more action please...

θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά θα αναφέρω και ένα λόγο να ΜΗΝ ξανατρεξει κάποιος τον αγώνα...
Τρεις σερί συμμετοχές και δεν είδα καμία βελτίωση οδοποιιας στη διαδρομη... Περισυ λόγω βροχής έβλεπες τα επικίνδυνα σημεία. Φέτος βαρέθηκα να αλλάζω κατεύθυνση... Αφού τους Είναι τόσο δύσκολο να στρωσουν ένα δρόμο, μου Είναι και εμένα δύσκολο να δώσω τα λεφτά μου σε αγώνα που το τεραιν θυμίζει city trail... Το ανάγλυφο του δρόμου από τα Διαβατά μέχρι την είσοδο της πόλης ενώ ήταν στρωμένο, ήταν τόσο τραχυ που ένιωθα ότι το λιθοστρωτο στο λιμάνι των Χανίων είναι route 66... Βέβαια η τσόντα ολοκληρωνεται μπαίνοντας στην πόλη κάπου στο 38 που τα φουσκωματα και οι λακουβες από τα φορτηγά απαιτούν ακροβατικά. Καταλληγοντας θα πω ότι η διαχείριση δύναμης ενώ θα έπρεπε ναειναι επικεντρωμενη στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, μεταφέρεται σε άλλους παράγοντες και αυτό δε μου αρέσει. Μην ακούσω σχόλια περί χαμηλού χλμ όγκου αφού περισυ είχα τα μισά σχεδόν χλμ και πάλι ενοχλητικά. Φέτος όμως με παραπάνω χλμ δεινοπαθησα. Του χρόνου λοιπόν θα δώσω και μια ευκαιρία στο Ναύπλιο.

Myasics.com πασα-tempo run!



Φίλε kalogeridi, οι λόγοι που έγραψα είναι κυρίως υποκειμενικοί. Εσύ αναφέρεσαι σε μια αντικειμενική κατάσταση που όμως το πόσο μας επηρεάζει είναι και πάλι υποκειμενικό. Εγώ έτρεξα με παπούτσι 220gr και το οδόστρωμα το βρήκα απολύτως διαχειρίσιμο. Υποθέτω αν είχα βάλει τα Cumulus, με τα οποία κάνω πολλά LR, θα είχαν "σιδερώσει" τις περισσότερες ρωγμές στην άσφαλτο. Αυτές τις ρωγμές, που υπάρχουν σχεδόν σε όλη τη διαδρομή, τις προξενούν οι μεγάλες εναλλαγές θερμοκρασίας. Δε μπορεί να κάνει κανείς κάτι για αυτό. Μπορεί μόνο να στρώνει τακτικά νέο οδόστρωμα, που για τη δεδομένη διαδρομή, δεν είναι ευθύνη ούτε του οργανωτή, ούτε του Δήμου Θεσ/νικης. Και είναι βέβαιο ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοι των αρμόδιων φορέων, ΖΟΥΝ για να δίνουν τέτοιες εργολαβίες. Έλα όμως που τελευταία στέγνωσαν τα λεφτόδεντρα!

Υπάρχουν πολύ χειρότερες ζημιές σε οδοστρώματα σε όλη την επικράτεια που τα καθιστούν ακατάλληλα για την πρωταρχική χρήση τους, δηλ. τη διέλευση οχημάτων, για να ασχοληθεί κάποιος με τις επιπτώσεις στο τρέξιμο επί δημοσίας οδού! Θέλω να πω, η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι τέτοια που σε οποιονδήποτε μαραθώνιο, μπορεί να υπάρξει αντίκτυπος, μπορεί π.χ. οι διασώστες του ΕΚΑΒ να μην έχουν ψυκτικό υγρό ή επιδέσμους, κλπ. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι σκόπιμο να διαμορφώνει την άποψή μας για έναν μαραθώνιο.

A little less conversation, a little more action please...

και πάλι θα συμφωνήσω μαζί σου περί υποκειμενικοτητας... Αλλα προσωπικά πάντα, με φρέσκο cumulus 17 σιδερωθηκαν όχι μόνο τα πόδια αλλά και τα νεύρα μου. Ίσως έχεις μεγαλύτερη ανοχή σε τέτοια εδάφη. Ίσως εγώ να είμαι λίγο gay σε ραφλες τεραιν. Ότι από τα δύο και να συμβαίνει η ανωμαλία του οδοστροματος είναι Τέτοια που δυσκολεύει το έργο μου και για αυτό και μόνο ξενέρωσα. Ούτε με σφουγγαρακια ασχολούμαι αφού μέχρι σήμερα έχω πάρει 1-2, ούτε κόλα αφού μόνο περισυ ήπια λίγη που με κέρασε ο Τάσος, ούτε με μπλουζάκια. Κάποιος άλλος μπορεί να ζοριστηκε από κάποια άλλη έλλειψη. Εγώ στεκομαι εκεί που διακρίνω το πρόβλημα που με επιρρεαζει.

Myasics.com πασα-tempo run!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

winarg
Elite Forum-Runner



1902 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/04/2016 :  15:36:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο 5ος μαραθώνιος μου ολοκληρώθηκε αρκετά ωραία.
Ειχα κανει αρκετή προσπάθεια ώστε να μειώσω λίγο το βάρος μου και ταυτόχρονα να μη σέρνομαι!
Το πρωι στην Πέλλα ήταν καλό. Η θερμοκρασία φάνταζε σχεδόν ιδανική οπότε είπα να ακολουθήσω το αρχικό πλάνο μου.
Ξεκίνησα με τον Σωτο σε χαλαρούς ρυθμούς αλλα μετά το 5 χωρίσαμε γιατί δεν ήθελα να τον πάρω στον λαιμό μου. Το μετάνιωσα όσο έτρεχα αλλα όταν τον είδα στον τερματισμό, όχι :-). Κατα διαστήματα, όσο με πλησίαζε κάποιος, ήλπιζα να ειναι ο Σώτος...
Πήγαινα σχεδόν με το πλάνο με πέρασμα ημι κάπου στο 1:39 και κάτι. Βασικά ήδη απο τον ημι ειχα μια θετική διαφορά αλλα θα προσπαθούσα να την καλύψω μετά καθώς ένιωθα σούπερ φρέσκος.
Αυτό που μου έδεινε δύναμη ήταν το ότι ΔΕΝ ίδρωνα!!!
Στο 30κατι σε εκείνη την τρελή ανηφόρα, σκεφτόμουν τα λόγια του Μανώλη και έκανα περίπατο με 5:11/χλμ χωρίς όμως να ανεβάσω ούτε 1 σφυγμό!!!
Η συνέχεια ήταν λίγο μονότονη αλλα χωρίς να περιέχει αρνητικές σκέψεις. Ίσα ίσα που το απολάμβανα αν και πήγαινα σχεδόν στο όριο.
Φτάνοντας κοντά στη Νίκης είδα το Δικαστικό Μέγαρο που μου έλεγε ο Σώτος οπότε χαλάρωσα αλλα ειχα αρχίσει να κουράζομαι αρκετά και δε μπορούσα να ανοίξω όσο ήθελα ( αν και πέρασα 2 άτομα στη Νίκης...)
Τελικός χρόνος 3:18:45, σχεδόν 10 λεπτά κάτω απο την Αθηνα!
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές αλλα πιο πολύ τον Σπυρο με τις τρελές του ιδέες, τον Μανώλη που έχει γίνει Μεγάλος Αδερφός στους μαραθώνιους μου, τον Σωτο που σεβάστηκε το ρίσκο μου αλλα πιο πολύ τη γυναίκα μου που με αντέχει

Πολλα πολλα μπραβο σε όλους που τρέξανε!!!

Edited by - winarg on 04/04/2016 20:50:16
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/04/2016 :  15:38:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by echetlos

Εξαιρετικός Δημήτρη!
Χίλια μπράβο!!!

"My sport is your sport's punishment"



Νίκο σε ευχαριστώ πολύ για την προτροπή που μου είχες δώσει "δοκίμασε να τρέξεις με ουδέτερα παπούτσια".
Επίσης πρέπει να πάω να βρω τον πωλητή της Nike που όταν ψώνιζα τα LunarTempo μου έλεγε "Όχι δε σε αφήνω να τρέξεις με αυτά μαραθώνιο!"

No pain, no gain!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sotos-marathon
Elite Forum-Runner

Greece
1737 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/04/2016 :  16:24:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by sotos-marathon

quote:
Originally posted by Elda

quote:
Originally posted by kalogeridis

Του χρόνου λοιπόν θα δώσω και μια ευκαιρία στο Ναύπλιο.




Eτσι το σκεφτηκα κι εγω μετα το τελος του αγωνα. Μαλλον με κουρασε ψυχολογικα η Θεσσαλονικη (στο τρεξιμο αναφερομαι, οχι ως πολη φυσικο) οσα θετικα κι αν εγραφα λιγες μερες πριν για τον αγωνα. Σιγουρα δε θα τρεξω κλασικη ωστε να χω περιθωριο να προετοιμαστω καλα για Ναυπλιο που ειναι νωρις.

Νικο και Σωτηρη σας ευχαριστω πολυ. Σωτηρη πολλα συγχαρητηρια και σε σενα, ειδες που σου τα λεγα οτι το 123 ειναι γουρικο?

...ειχες δικιο Μαρια!! πραγματικα γουρικο!!

''Run smart..Run For Life''

...και αν τον διαβάσεις ανάποδα τον αριθμό βγάζει το τελικό χρόνο μου 321

''Run smart..Run For Life''
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kalogeridis
Elite Forum-Runner

Greece


2099 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/04/2016 :  16:35:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Του χρόνου ζητά το003 !!!!

Myasics.com πασα-tempo run!

Edited by - kalogeridis on 04/04/2016 16:38:53
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

georun
Forum-Runner

Greece


198 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/04/2016 :  16:41:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by alezi75

Δεν με αναφέρουν στα ανεπίσημα αποτελέσματα του μαραθωνίου. Υπάρχει κάποιος άλλος που να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα;


Κι εμένα το ίδιο!!τι στην ευχή...υπερηχητικοι γίναμε ξαφνικά?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Elda
Elite Forum-Runner

Greece
1906 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/04/2016 :  16:43:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by georun

quote:
Originally posted by alezi75

Δεν με αναφέρουν στα ανεπίσημα αποτελέσματα του μαραθωνίου. Υπάρχει κάποιος άλλος που να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα;


Κι εμένα το ίδιο!!τι στην ευχή...υπερηχητικοι γίναμε ξαφνικά?




Oυτε ο συζυγος στο 10αρι εμφανιζεται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 80 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000