Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Λοιπόν; Πως πάει η προπόνησή σας; Νο 9
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 100

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/02/2016 :  15:20:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
3 χρόνια τώρα με αγώνες σε τερματισμό απο 3:24 εως 3:33 τα long που κάνω είναι αργά, πάρα πολλά δε και 6+ για τον απλό λόγο ότι ΣΕ ΜΕΝΑ οι συνεχόμενες εντάσεις την ημέρα του αγώνα δεν θα μου βγούν σε καλό.Συνεχίζω αυτό το μοντέλο αλλά όμως τα χλμ ανα βδομάδα είναι αρκετα και οι άλλες προπονήσεις είναι "καλές".
Ξέρω δε πολλούς δρομείς πλέον που στα long πανε σε ρυθμό μαραθωνίου καλά και στον αγώνα...χάνονται, ε ναί ο μέσος δρομέας για μένα πρέπει να βρεθεί 2 φορές πιο πολύ ξεκούραστος στην αφετηρία (και ας μην του βγεί)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kalogeridis
Elite Forum-Runner

Greece


2099 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/02/2016 :  15:23:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μιας και η προετοιμασία έχει πάει για βρουβες, έκατσα και έφτιαξα ένα multi πρόγραμμα με αρκετές διπλές προπονήσεις, κάποιες εξ αυτών σε κλίση για Αθήνα. Πάνω στην πλατφόρμα της asics αφού ξέρω πως κινείται, αλλά από μηδενική βάση. Θα βασίζεται μόνο σε χλμ και παλμούς. Στην πορεία που θα αποκτήσω τα πρώτα σημεία αναφοράς θα υπάρχουν και απαιτήσεις σε ρυθμό. Τα χλμ ανά εβδομάδα αγγίζουν τα 80 αρκετές εβδομάδες. Θα τιναξω την μπανκα.

Knock knock knocking on suzi's door...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mashine
Advanced Forum-Runner

259 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/02/2016 :  15:24:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@Elda Επειδή έχεις δουλέψει τα λονγκ θα σου πρότεινα να τρέξεις την Κυριακή το 20αρι(το πιο γρήγορο ) σε 500-502 ρυθμό.Μην φορτώσεις όμως χλμ στην εβδομάδα για να ξεκουραστείς.Ενα τεστάκι δεν θα σου κάνει κακό.Βέβαια εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους μας τι πρέπει να κάνεις.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mashine
Advanced Forum-Runner

259 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/02/2016 :  15:29:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@Kalogeridis Ετσι μπράβο!Τις διπλές ξέχασέ τες καλύτερα.(όπως και τα σκουπίδια)

Edited by - mashine on 29/02/2016 15:33:40
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kalogeridis
Elite Forum-Runner

Greece


2099 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/02/2016 :  15:34:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα είναι το πρωί τζοκιν 8-10 χλμ και το απόγευμα η αυξανομενης έντασης ή γρήγορη. 65% το πρωί, 75% το βράδυ. Στο 2% του διαδρομου. Για τα λονγκ έχω βρει καλή κυκλική δυομισαρα με κλίσεις οπότε είμαι καλά.

Knock knock knocking on suzi's door...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/02/2016 :  15:35:00  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by echetlos

Συνεπώς, κάποιος που στοχεύει σε μία επίδοση ~3:45, το 80-90% του ΜΡ του είναι χοντρικά από 5:50 - 6:10'/Km. Σωστά; Το οποίο για κάποιους φαντάζει αργό.
O δε Pfitzinger είχε παραδεχθεί μεταξύ άλλων, το εξής: μπορεί από την μία να υποστηρίζουμε όλο και περισσότερο ότι τα παραδοσιακά πρωτόκολλα κουβαλούν παραδοχές 3-4 δεκαετιών (άρα ίσως πρέπει να τα αναθεωρήσουμε), απ' την άλλη όμως, οι νέες προσεγγίσεις κι η αποδοτικότητά τους έχει προκύψει από μελέτες πάνω σε αθλητές ή πολύ ικανούς αθλουμένους, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πώς αυτές θα απέδιδαν στον μέσο ερασιτέχνη δρομέα.
Κι είναι σωστό αυτό, κατ' εμέ τουλάχιστον.
Εν πάση περιπτώσει, ενώ έχω διαβάσει αρκετά επί του θέματος, δεν ξέρω τι είναι πιο ορθό.
Γι' αυτό αν έπρεπε να προτείνω κάτι (όχι σαν ειδικός, προς θεού..) σε έναν μέσο άπειρο δρομέα, θα επέλεγα την ασφάλεια του σταθερά αργού LR, με στόχο την λιπόλυση και τις νευρομυικές προσαρμογές.


"My sport is your sport's punishment"


+1
Αυτό δεν μπορείς να τα γυμνάζει όλα ταυτόχρονα, εκτός αν θες να χρεωθείς λες και θα έκανες τον αγώνα.
Οπότε στο LR αργά και μεγάλο, για να γυμνάσεις τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, και σε άλλου είδους προπονήσεις γυμνάζονται άλλα (όπως κατώφλι-ταχύτητα-οικονομία κτλ).

Να σας το πω αλλιώς για να το καταλάβουμε. Δεν πάμε στο γυμναστήριο κάθε μέρα και κάνουμε από όλα ταυτόχρονα. Δεν θα γίνουν με την ίδια απόδοση που θα μπορούσαν να γίνουν. Γιαυτό τα σπάμε, για να δώσουμε σε κάθε ομάδα περισσότερη έμφαση, και να γίνει καλύτερη δουλειά.
Το ίδιο είναι κ στο τρέξιμο.
Υπάρχουν 2-3-4 διαφορετικά χαρακτηριστικά που στοχεύουμε κάθε φορά.
Αν πας να τα κάνεις όλα μαζί, κάτι δεν θα γίνει εντελώς σωστά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/02/2016 :  15:35:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by dimitrissss

Έτσι τα long run θέλουν πολυτελές περιβάλλον . Σήμερα είχα βάλει στο πρόγραμμα 32 χιλιόμετρα καθότι την επόμενη Κυριακή θα κατέβω στο 20αρι του Runner Store, σόρρυ του ΣΔΥΑ εννοούσα . Τελικά έκανα 35 χιλιόμετρα στη Φιλοθέη μιας και η διαδρομή είναι 5άρα μη κάνω κουτσό τον τελευταίο γύρο και παραπονιέται.
Έχουμε και λέμε 35 χιλιόμετρα σε 3:21:45 Μ.Ο. ρυθμού 5:46, Μ.Ο. παλμών 138 (75%) με τροφοδοσία μόνο νερό και saltstick ανά 5 χιλιόμετρα. Κανένας καινούριος πόνος δεν προέκυψε. Μόνο 2 φορές βάρεσε κλασικά ο αριστερός τροχαντήρας.
Σύνολο χιλιομέτρων εβδομάδας 75.

No pain, no gain!



Οπότε θα πήρες saltstick στο 5/10/15/20/25/30, δηλαδή 6 στο σύνολο. Ήπιες όντως γύρω στα 4.5 λίτρα νερό (!) μέσα σε αυτές τις 3.5(-) ώρες τρεξίματος; :Ρ :D Και την ίδια στιγμή έχασες πολύ λιγότερο από 4.5 λίτρα ιδρώτα; Γιατί μόνο αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα δικαιολογούνταν τόσο μεγάλος αριθμός saltstick για να μην έχεις συμπτώματα υπονατριαιμίας.

Οι χθεσινές καιρικές συνθήκες δεν ήταν και τόσο άσχημες, ειδικά μέσα στο σκιερό μέρος της κλασικής «5άρας» της Φιλοθέης, σχετικά δροσερές οπότε φαντάζομαι ότι εύκολα θα μπορούσες να αναπληρώσεις τα χαμένα υγρά. Σε αυτήν την περίπτωση ακόμα και με 2-3 salts ήσουν υπερπλήρης! Αν δε, σε ρεαλιστικές συνθήκες αγώνα με ζέστη όπου πολύ πιθανόν να χάνεις υγρά με ρυθμό σαφώς μεγαλύτερο από την ταχύτητα αναπλήρωσης (και άρα θα εισέρχεσαι σε όλο και πιο έντονες συνθήκες αφυδάτωσης), τότε βασικά δεν πρέπει να παίρνεις καθόλου ηλεκτρολύτες! Αφυδάτωση = μειωμένος όγκος πλάσματος αίματος = εκτόξευση του ποσοστό διαλυμένων ηλεκτρολυτών στο αίμα στα ύψη (και άρα αυξημένα επίπεδα νατρίου κάτι που πυροδοτεί και αυξημένο αίσθημα δίψας!), δηλαδή μπαίνεις σε καθεστώ «υπερνατριαιμίας» και το μόνο που δε θέλει εκείνη τη στιγμή το σώμα σου είναι να του δώσεις και άλλο αλάτι για να αυξηθεί ακόμα πιο πολύ η υπερνατριαιμία!

Μπορεί με τον ιδρώτα να χάνεις κάποιους ηλεκτρολύτες αλλά η ποσότητα που χάνεις είναι βασικά πολύ μικρή σε σχέση με τη συνολική ποσότητα που ήδη βρίσκεται διαλυμμένη στο αίμα. Και αν λόγω αφυδάτωσης μειώνεται ο όγκος πλάσματος αίματος, αυτά τα ποσοστά παίρνουν την ανιούσα!

Ξέρω, ακούγομαι αιρετικός, αλλά και στο παρελθόν έχει αναλυθεί το θέμα της πρόσληψης των ηλεκτρολυτών και το πόσο συνήθως το παρακάνουμε λαμβάνοντας αλάτι (ή saltstick) λες και είναι κουφετάκια ;-)))

Κατά τα άλλα προπονησάρα! :D


Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kalogeridis
Elite Forum-Runner

Greece


2099 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/02/2016 :  15:37:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οι διπλές είναι για να εκμεταλλευομαι 100% τις μέρες που είμαι στη δουλειά. Αλλιώς δε χωράει 4η προπόνηση στη βδομάδα μου. Η υπέρβαση απαιτεί θυσίες.ιδου λοιπόν...

Knock knock knocking on suzi's door...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

supergomar
Senior Forum-Runner

Greece


441 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/02/2016 :  16:11:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τόσο καιρό, είχα την εντύπωση ότι μοιραζόμουν τις σκέψεις και τις εμπειρίες μου με ερασιτέχνες δρομείς, με τους οποίους έχουμε κοινή αγάπη το τρέξιμο κυρίως μεγάλων αποστάσεων και τα όμορφα συναισθήματα που γεννιούνται και από τη σταδιακή βελτίωση των χρόνων μας. Μήπως ρε σεις μου διέφυγε κάτι; Μήπως δεν είναι τυχαίο που αρκετοί δε μοιράζονται πια τις σκέψεις τους, ενώ το έκαναν τακτικότατα, γιατί μάλλον δεν αφορούν την πλειοψηφία που αντλεί ικανοποίηση μόνο από το χρονόμετρο και όχι από τον τερματισμό;


'cause I know what it meens to walk along the lonely street of dreams .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rea
Forum-Runner

Greece


69 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/02/2016 :  16:13:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και εγώ γράφω για τα 7:08...



__________________________
κούτσου κούτσου
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kalogeridis
Elite Forum-Runner

Greece


2099 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/02/2016 :  16:48:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συμπατριώτη αν αναφέρεσαι σε μένα έχεις εν μέρη δίκιο.και λέω εν μέρη γιατί αυτά που γράφω περί βρουβες και μπανκα είναι σαφώς καλαμπουρι αλλά επίσης με στεναχωρει και το γεγονός ότι έκανα μεγάλα λάθη στην προετοιμασία μου και έχω χάσει την μπάλα. Σαφώς και μου αρέσει να τρέχω αλλά είναι επιλογή ανάγκης αφού λόγω ηλικίας δε μπορώ να αθληθω σε σπορ που κάποτε μπορούσα. Ακόμα και οι πιο χύμα ως προς τους χρονικόυς στόχους ακολουθούν ένα πρόγραμμα. Δε πάει κανείς κουτουρου να βγάλει μαραθώνιο. Ίσως τις τελευταίες εβδομάδες να στεναχωρηθηκα λίγο παραπάνω και να σας κούρασα. Συγγνώμη αν συνέβη κάτι τέτοιο.

Knock knock knocking on suzi's door...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/02/2016 :  16:49:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χθες στην κλασική διαδρόμή στον Υμηττό το πρώτο longrun μετά από τον Μαραθώνιο της Αθήνας αφού δεν είχα κάνει πάνω από 10χλμ συνεχόμενα. 16χλμ σε 1:46 και ρυθμό 6:37
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

supergomar
Senior Forum-Runner

Greece


441 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/02/2016 :  17:06:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by kalogeridis

Συμπατριώτη αν αναφέρεσαι σε μένα έχεις εν μέρη δίκιο.και λέω εν μέρη γιατί αυτά που γράφω περί βρουβες και μπανκα είναι σαφώς καλαμπουρι αλλά επίσης με στεναχωρει και το γεγονός ότι έκανα μεγάλα λάθη στην προετοιμασία μου και έχω χάσει την μπάλα. Σαφώς και μου αρέσει να τρέχω αλλά είναι επιλογή ανάγκης αφού λόγω ηλικίας δε μπορώ να αθληθω σε σπορ που κάποτε μπορούσα. Ακόμα και οι πιο χύμα ως προς τους χρονικόυς στόχους ακολουθούν ένα πρόγραμμα. Δε πάει κανείς κουτουρου να βγάλει μαραθώνιο. Ίσως τις τελευταίες εβδομάδες να στεναχωρηθηκα λίγο παραπάνω και να σας κούρασα. Συγγνώμη αν συνέβη κάτι τέτοιο.

Knock knock knocking on suzi's door...



Δε με προσέβαλες για να ζητάς συγνώμη. Έχεις δικαίωμα να εκφράζεις τις σκέψεις σου και αν κουραζόμουν, πολύ απλά δε θα έμπαινα στον κόπο να γράψω. Προβληματίζομαι όμως, γιατί μια ενασχόληση που εκτονώνει και πλημμυρίζει το σώμα ενδορφίνες, όταν τοποθετείται σε σωστές βάσεις, για πολύ κόσμο καταλήγει να είναι ρουτίνα και πηγή άγχους, γιατί συνδυάζε ται ΜΟΝΟ με την αγωνιστική απόδοση.

'cause I know what it meens to walk along the lonely street of dreams .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kalogeridis
Elite Forum-Runner

Greece


2099 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/02/2016 :  17:17:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευτυχώς δεν έχω πιάσει πάτο. Ακόμα το απολαμβάνω χωρίς να έχω ρουτινιασει.... Είναι γλυκιά ιστορία με τα πάνω και τα κάτω. Όταν απλά δε βγαίνει μια προπονηση ή μια προετοιμασία πας παρακάτω στην επόμενη. Αυτό κάνω κι εγώ αλλά με μια μουρμουρα. αεκτζης είμαι, την έχουμε τη γκρίνια μας!

Knock knock knocking on suzi's door...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/02/2016 :  17:55:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by trexantiris

quote:
Originally posted by dimitrissss

Έτσι τα long run θέλουν πολυτελές περιβάλλον . Σήμερα είχα βάλει στο πρόγραμμα 32 χιλιόμετρα καθότι την επόμενη Κυριακή θα κατέβω στο 20αρι του Runner Store, σόρρυ του ΣΔΥΑ εννοούσα . Τελικά έκανα 35 χιλιόμετρα στη Φιλοθέη μιας και η διαδρομή είναι 5άρα μη κάνω κουτσό τον τελευταίο γύρο και παραπονιέται.
Έχουμε και λέμε 35 χιλιόμετρα σε 3:21:45 Μ.Ο. ρυθμού 5:46, Μ.Ο. παλμών 138 (75%) με τροφοδοσία μόνο νερό και saltstick ανά 5 χιλιόμετρα. Κανένας καινούριος πόνος δεν προέκυψε. Μόνο 2 φορές βάρεσε κλασικά ο αριστερός τροχαντήρας.
Σύνολο χιλιομέτρων εβδομάδας 75.

No pain, no gain!



Οπότε θα πήρες saltstick στο 5/10/15/20/25/30, δηλαδή 6 στο σύνολο. Ήπιες όντως γύρω στα 4.5 λίτρα νερό (!) μέσα σε αυτές τις 3.5(-) ώρες τρεξίματος; :Ρ :D Και την ίδια στιγμή έχασες πολύ λιγότερο από 4.5 λίτρα ιδρώτα; Γιατί μόνο αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα δικαιολογούνταν τόσο μεγάλος αριθμός saltstick για να μην έχεις συμπτώματα υπονατριαιμίας.

Οι χθεσινές καιρικές συνθήκες δεν ήταν και τόσο άσχημες, ειδικά μέσα στο σκιερό μέρος της κλασικής «5άρας» της Φιλοθέης, σχετικά δροσερές οπότε φαντάζομαι ότι εύκολα θα μπορούσες να αναπληρώσεις τα χαμένα υγρά. Σε αυτήν την περίπτωση ακόμα και με 2-3 salts ήσουν υπερπλήρης! Αν δε, σε ρεαλιστικές συνθήκες αγώνα με ζέστη όπου πολύ πιθανόν να χάνεις υγρά με ρυθμό σαφώς μεγαλύτερο από την ταχύτητα αναπλήρωσης (και άρα θα εισέρχεσαι σε όλο και πιο έντονες συνθήκες αφυδάτωσης), τότε βασικά δεν πρέπει να παίρνεις καθόλου ηλεκτρολύτες! Αφυδάτωση = μειωμένος όγκος πλάσματος αίματος = εκτόξευση του ποσοστό διαλυμένων ηλεκτρολυτών στο αίμα στα ύψη (και άρα αυξημένα επίπεδα νατρίου κάτι που πυροδοτεί και αυξημένο αίσθημα δίψας!), δηλαδή μπαίνεις σε καθεστώ «υπερνατριαιμίας» και το μόνο που δε θέλει εκείνη τη στιγμή το σώμα σου είναι να του δώσεις και άλλο αλάτι για να αυξηθεί ακόμα πιο πολύ η υπερνατριαιμία!

Μπορεί με τον ιδρώτα να χάνεις κάποιους ηλεκτρολύτες αλλά η ποσότητα που χάνεις είναι βασικά πολύ μικρή σε σχέση με τη συνολική ποσότητα που ήδη βρίσκεται διαλυμμένη στο αίμα. Και αν λόγω αφυδάτωσης μειώνεται ο όγκος πλάσματος αίματος, αυτά τα ποσοστά παίρνουν την ανιούσα!

Ξέρω, ακούγομαι αιρετικός, αλλά και στο παρελθόν έχει αναλυθεί το θέμα της πρόσληψης των ηλεκτρολυτών και το πόσο συνήθως το παρακάνουμε λαμβάνοντας αλάτι (ή saltstick) λες και είναι κουφετάκια ;-)))

Κατά τα άλλα προπονησάρα! :D


Free your feet...free your senses!



Είναι η πρώτη φορά που κάνω χειμερινή προετοιμασία για μαραθώνιο και λόγω συνήθειας έπαιρνα τα saltistics με ρυθμό Σεπτέμβρη. Ήπια 2,25 λίτρα νερό γιατί είχα μαζί μου 3 μπουκάλια των 750ml. Το καλοκαίρι πίνω παραπάνω σίγουρα. Μάλιστα συνηθισμένος από την καλοκαιρινή πρακτική όταν έφτασα Φιλοθέη νόμισα ότι είχα πάρει λίγο νερό και ότι δε θα μου έφτανε. Όταν είχα ξεκινήσει το συστηματικό τρέξιμο είχα υπολογίσει ότι το καλοκαίρι χρειαζόμουν 1 λίτρο ανά 10 χλμ. Αυτό μου έχει αφήσει την μάλλον κακή συνήθεια μόλις παίρνω μπουκάλι από τους σταθμούς να το κρατάω και να το πίνω όλο σιγά-σιγά και κάποιες φορές τρέχω με στομάχι γεμάτο νερό. Μάλλον κάτι ξέρουν στο εξωτερικό που σου δίνουν ένα ποτήρι.

No pain, no gain!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 100 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000