Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Μαραθώνιος Σεούλ 2016
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

MasBass
Advanced Forum-Runner

Greece


389 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 19/04/2016 :  19:46:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στις 20 Μαρτίου έτρεξα τον Μαραθώνιο της Σεούλ (Νότιος Κορέα) οπότε ας σας πω τις εντυπώσεις μου μπας και πάει κανείς να έχει μια ιδέα.

Η Σεούλ, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Κορέας, είναι μία πόλη 10 εκατομμυρίων (σύνολο πληθυσμού Νοτίου Κορέας γύρω στα 50 εκατομμύρια) και έχει δύο διοργανώσεις μαραθωνίων μέσα στην πόλη, τον JoongAng Seoul Marathon που γίνεται αρχές Νοεμβρίου και τον Seoul International Marathon που γίνεται μέσα προς τέλη Μαρτίου. Μεγάλοι χορηγοί των αγώνων αυτών είναι δύο εφημερίδες JoongAng Ilbo και Dong-A Ilbo αντίστοιχα.

Ο Seoul International Marathon (ή και Dong-A Ilbo Seoul Marathon για να ξεχωρίζει) είναι ο τρίτος παλαιότερος μαραθώνιος στην Ασία καθώς γίνεται από το 1931. Έχει επίπεδη διαδρομή με ελάχιστες μικρές αναβάσεις (λίιιιγο σε μία γέφυρα και σ ενα τουνελ, ούτε που τα καταλαβαίνεις) και φαρδείς μεγάλους δρόμους χωρίς συνωστισμό.

Ξεκινάει από το κέντρο στην πλατεία Gwanghwamun μπροστά από την ομώνυμη πύλη στο παλάτι, κατεβαίνει παράλληλα ενός ρυακιού (ποταμό δεν το λες) και κάνει μερικά μπρος πίσω παράλληλα του ρυακιού μέχρι να πάει νότια, να διασχίσει τον ποταμό Χαν (1 χλμ πλάτος, αυτόν τον λες ποταμό με τα όλα του) και να τερματίσει στο Ολυμπιακό Στάδιό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 1988. Δείτε τον χάρτη garmin activity εδώ: https://connect.garmin.com/modern/activity/1097853785

Γενικά, τέτοια εποχή ο καιρός είναι από κρύος εώς παγωμένος με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Τις τελευταίες μέρες που τον παρακολουθούσα έδινε ανώτατες γύρω στους 5C και το βράδυ -10C οπότε πήγα με εξοπλισμό χειμερινού αγώνα, μακρύ κολάν (όχι ισοθερμικό), γάντια κλπ. Έλα μου όμως που μέχρι να πάω εκεί Πέμπτη πρωί ξαφνικά το γυρίζει και την Παρασκευή έπιασε 20+C κι έβρασα (γιατί έχει και υγρασία μπόλικη). Την Κυριακή τελικά έπιασε 17C και σιχτίριζα που δεν είχα πάρει μαζί ένα σορτσάκι, τι χώρο θα έπιανε άλλωστε.



Στην αφετηρία με το που έφτανες ήταν στη σειρά τα φορτηγάκια κι η τσάντα που σου είχαν δώσει είχε πάνω έτοιμο το αυτοκόλλητο με τον αριθμό του φορτηγού που πρέπει να την πας μέχρι τις 7:30. Πάγκοι με μικροπωλητές που πουλούσαν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε από τζελάκια, μπάρες, ισοτονικά μέχρι ρούχα και παπούτσια (!). Είχε μπόλικο χώρο μπροστά απ την πλατεία για ζέσταμα κι αφού μας τραγούδησαν κάτι τοπικές k-pop πιτσιρίκες (φαίνονται με τα άσπρα στο βάθος) μετά μας έκανε κάτι ψιλοδιατάσεις/ασκήσεις μία γυμνάστρια πριν την έναρξη ( https://www.youtube.com/watch?v=--m7f54dkYM ). Σε άπταιστα κορεάτικα όλα αυτά βέβαια, οι λιγοστοί ξένοι απλά χαζεύαμε.





Έναρξη στις 8 ακριβώς, με πέντε κύματα συν elite, παράλληλα είχε αγώνα 10k που ξεκινούσε κοντά στο τέρμα και επιπλέον την μαραθώνια διαδρομή μπορούσες να την κάνεις σαν ομάδα relay (σκυταλοδρομία αλλά χωρίς σκυτάλες) είτε δύο είτε τεσσάρων ατόμων (με ανάλογα μετάλλια) οπότε είχες κι εκεί ευκαιρία να μπεις για δεκαράκι ή ημί. Συνολικό αριθμό συμμετοχών δεν γνωρίζω, απλά απ' τα περσινά είχαν αναφέρει κάπου 12.000 για την μαραθώνια διαδρομή εκ των οποίων 1.500 ήταν ξένοι.



Όλη η διαδρομή είναι στον αστικό ιστό (δε με χάλασε, τα βαριέμαι τα πάρκα) και ρολάρει γρήγορα χωρίς πηξίματα μιας και οι δρόμοι είναι αρκετά φαρδιοί. Στο τελευταίο κύμα ήμουνα με τους πιο αργούς και πάλι μετά το 2ο-3ο χλμ αραίωσε αρκετά χωρίς καθυστερήσεις.


(κοιτάξτε άπλα κι ερημιά, όλοι αυτοί με τα φλουό γιλέκα στη σειρά είναι αστυνομικοί)



Λαγοί ανά δέκα λεπτά και εκτός των σταθμών πρώτων βοηθειών στην άκρη του δρόμου είχαν και άτομα που έτρεχαν μέσα στον αγώνα μαζί μας με κόκκινα μπαλόνια με κόκκινο σταυρό σαν επιπλέον επιτήρηση.




(εδώ φαίνεται λίγο και το αντίθετο ρεύμα της μαραθώνιας διαδρομής πάνω αριστερά στην άκρη και στη μέση το ρυάκι στο οποίο έχει γίνει ανάπλαση κι είναι μια πολύ ωραία περατζάδα. Οι πυλώνες που άφησαν είναι από έναν παλιό αυτοκινητόδρομο που ξήλωσαν για να αναδείξουν το ρέμα κάτω)

Κάτι που κάνουν πολύ εκεί είναι να σταματάνε απότομα στη μέση του δρόμου αντί να πηγαίνουν προς τις άκρες για να μην ενοχλούν. Και δε μιλάμε για κούραση που, τι να κάνεις αμα βρεις τοίχο, δε μπορείς, σταματάς όπου είσαι, αλλά από δέσιμο κορδονιών μέχρι στάση για selfie πάααααρα πολλοί τράβαγαν χειρόφρενο στη μέση του δρόμου απότομα οπότε άφηνες πάντα αποστάσεις από μπροστινούς αλλιώς καραμπόλα. Η πιο γρήγορη λωρίδα ήταν δεξιά στην άκρη (κι ούτε καν να βγεις πεζοδρόμιο) γιατί κανένας που σταματούσε / περπατούσε δεν πήγαινε εκεί. Όταν το πήρα πρέφα κόλλησα εκεί μέχρι τέρμα. Οι τουαλέτες ήταν ελάχιστες και όλοι έμπαιναν σε καφετέριες, μαγαζιά, εισόδους μετρό που ήταν μπροστά στην διαδρομή, είναι κάτι σαν συνεννοημένοι απ ότι φαίνεται. Μέχρι σε αστυνομικό τμήμα (!) είδα δρομείς να μπαινοβγαίνουν, ευτυχώς δεν χρειάστηκε καθόλου γιατί ποιός ξέρει τι αναμονή θα είχαν.



Ο τερματισμός στο στάδιο ήταν ωραία εμπειρία (πάντα ο τερματισμός είναι ωραίος, ειδικά αν έχεις κάνει PB) γιατί επιτέλους πριν μπεις είχε λίγο κόσμο με ενθουσιασμό. Με το που τερμάτιζες είχε κάτι ατελείωτες ουρές που περιμένανε να βγάλουν φωτογραφίες με κάτι stand που είχαν οι σπόνσορες, εντυπωσιακά δε λέω αλλά είμαι κομμάτια οπότε πάω πάσο. Πας παρακάτω σε κάτι περίπτερα, δίνεις τσιπάκι χέρι με χέρι και παίρνεις μετάλλιο, μετά οι τσάντες και είσαι έξω. Γρήγορα, οργανωμένα και τέλος. Δυστυχώς δεν υπήρχε επίσημος φωτογράφος της διοργάνωσης οπότε όσοι δεν είχαμε φίλους να μας βγάλουν φωτογραφίες στη διαδρομή, χάσαμε.

Τα μετάλλια από αριστερά προς τα δεξιά, Μαραθώνιος, Μαραθώνιος relay ομάδας τεσσάρων ατόμων, δεκάρι:


Αν ένωνες τα μετάλλια της ομάδας relay γινόταν κύκλος:




Κάτι πολύ ωραίο που έκαναν οι διάφοροι τοπικοί σύλλογοι δρομέων ήταν που είχαν στήσει τέντες κι από κάτω μαγείρευαν κολασμένα. Όχι σαντουιτσάκια και σαχλαμάρες, μιλάμε για ταψάκια σε πετρογκάζ να γίνεται χαμός. Όπως πήγαινα στην άκρη ν αλλάξω από τρεις τεντες μου έδωσαν σε πλαστικά πιατάκια (έκανα μπαμ από μακρυά ο ξένος 1.90 τρομάρα μου).

Τέλος πάντων, ο χρόνος που έκανα βγήκε προσωπικό ρεκόρ στα 4:05 οπότε δεν γκρινιάζω (άλλο).


Τα καλά:
• Επίπεδη διαδρομή με (συνήθως) δροσερό καιρό, ιδανική για καλούς χρόνους
• Ατελείωτοι πάγκοι με νερό και ισοτονικό, δεν άδειαζαν ποτέ. Από φαγώσιμα είχε μπανάνες και κάτι γεμιστά μπισκότα/κεικ με σοκολάτα.
• Πολύ καλή οργάνωση, είχε παντού εθελοντές, και το απίστευτο είναι οτι είχε αστυνομικούς με την πλάτη γυρισμένη στο δρόμο ανά 10 μέτρα σε όλη τη διαδρομή.
• Φθηνή συμμετοχή 40 euro ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης κι επιτέλους φέτος έφτιαξαν κι ένα ωραίο μετάλλιο (το περσινό ήταν κάπως κλασικούρα).
• Όχι ιδιαίτερα ακριβό ταξίδι αν και μεγάλη απόσταση. Εισιτήριο 620 euro, δωμάτιο 35 euro / βράδυ σε περιοχή κεντρική με νεολαία (σα να λέμε στο Γκάζι τους) κι είχε μέσα στο δωμάτιο κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο (!), τηλεόραση, microwave. Πολύ φθηνό και καλό φαγητό παντού (αν σας αρέσουν και τα καυτερά όπως εμένα έχουν μπόλικα) καθώς και μετρό που δύσκολα χάνεσαι και σε πάει παντού με μία χρέωση 95 λεπτά ανά διαδρομή.


Τα άσχημα:
• Ελάχιστες πληροφορίες στα αγγλικά. Στο website έχουν μεν μία σελίδα στα αγγλικά (καθώς και μία στα Κινέζικα και Ιαπωνικά) αλλά τα περισσότερα links σε πάνε σε σελίδες... στα κορεάτικα. Έχουν παράλληλα ανεβασμένο αλλού και το περσινό site κι άντε να καταλάβεις οτι σε άλλη διεύθυνση ανέβηκε το φετεινό για να κλείσεις εισιτήρια. Από τύχη βρήκα έναν αμερικάνο από ένα τοπικό running club και μου είπε που είχε ανέβει το φετεινό site. Μύλος. Ιδιαίτερα η εγγραφή ήθελε κάποιο plugin για τον browser και τελικά αφού δοκίμασα με Firefox και Chrome κι έσκασε, πέρασε με Internet Explorer(!). Μετά δοκίμασα μερικές κάρτες μέχρι να περάσει και η πληρωμή (όλα του γάμου δύσκολα έχουμε και capital controls), πήρα ένα e-mail ότι έγινε η πληρωμή και μετά μέχρι σήμερα ούτε ένα e-mail. Τίποτα. Που άλλοι μαραθώνιοι σε ζαλίζουν με σπόνσορες κλπ.
• Τροφοδοσία γινόταν στα 5 χλμ, επαρκέστατη μεν στους σταθμούς με ατελείωτους πάγκους που δεν ξέμεναν ποτέ αλλά προς το τέλος ήθελες ανά 2.5χλμ γιατί τα χαμε δει όλα με τη ζέστη.
• Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που έκαναν expo! Ο Μαραθώνιος αυτός φέτος ήταν στην 72η διοργάνωσή του (το μετάλλιο πάνω λέει 87η, δε ξέρω γιατί) και όλοι οι ντόπιοι έπαιρναν τα νούμερά, τσιπάκια κλπ μέσω ταχυδρομείου περίπου μία εβδομάδα πριν ενώ οι ξένοι μέχρι πέρυσι πήγαιναν στα γραφεία της εφημερίδας στον 3ο όροφο στο τμήμα αθλητικών και τα έπαιρναν από κάτι παιδιά εκεί. Από φέτος οι ξένοι τα έπαιρναν μόνο το Σάββατο πριν τον αγώνα από την expo σ' ένα εμπορικό κέντρο (που πάλι λειτουργούσε μόνο εκείνη την ημέρα). Καθώς δεν ήμουν σίγουρος οτι είχε περάσει η πληρωμή, πήγα μία μέρα πριν στα γραφεία της εφημερίδας όπως έκαναν τις άλλες χρονιές και (ευτυχώς) τα είχαν κι εκεί και τα πήρα κανονικά. Επίσης σαν μπλούζα απλά έδιναν μία τυρκουάζ αμάνικη τεχνική φανέλα της adidas (ο μεγάλος χορηγός εκεί) η οποία μια χαρά είναι καλής ποιότητας κλπ αλλά αναμνηστική δεν είναι γιατί δε γράφει τίποτε για Seoul επάνω, σκέτη adidas :-(
• Πολύ υποτονικό πλήθος. Δυστυχώς για μεγάλα διαστήματα ο δρόμος ήταν άδειος από θεατές αν και είχε πολύ ωραία μέρα. Οι πιο ενθουσιώδεις ήταν οι ξένοι που είχαν έρθει για φίλους / συγγενείς που έτρεχαν ενώ οι ντόπιοι ως επί το πλείστον μας κοίταζαν αδιάφορα. Ιδιαίτερα περίεργο γιατί παντού έβλεπες πάμπολλους συλλόγους δρομέων απ όλη την Κορέα οπότε υπάρχει κάποιο ρεύμα, αλλά γενικά το πλήθος ήταν υποτονικό (καμία σχέση με πχ Τόκιο που είναι γλέντι). Ας πούμε δείτε τον τερματισμό του νικητή μέσα στο στάδιο, πόσο λίγο κόσμο έχει: https://www.youtube.com/watch?v=4qZCi6f5Big

Σε γενικές γραμμές ήταν ενδιαφέρον ταξίδι, δεν κόστισε πάρα πολλά, ο αγώνας συνιστάται για personal best κι αν γκρινιάζω πολύ είναι επειδή έχασα το under four για λίγο (κάτι που έγραψε το gps ένα ολόκληρο χιλιόμετρο παραπάνω, κάτι η ζέστη, το χάσαμε το under four πατριώτη). Είναι μία καλή και σχετικά φθηνή ευκαιρία να πατήσετε πόδι στην Ασία -αν πχ δεν καταφέρετε να μπείτε σε λοταρία για Τόκιο ή Οσάκα. Άντε και πάμε γι άλλα τώρα.

Edited by - MasBass on 19/04/2016 19:48:27

Aytoxeiras
Elite Forum-Runner

1247 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/04/2016 :  20:25:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
φανταστικη περιγραφη. Ευχομαι του χρονου να σας εχω μια ιδια απο τη Βορεια Κορεα!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/04/2016 :  21:50:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εξαιρετική περιγραφή και φωτορεπορτάζ! Μπράβο για όλα!

(Οι πυλώνες που άφησαν είναι από έναν παλιό αυτοκινητόδρομο που ξήλωσαν για να αναδείξουν το ρέμα κάτω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sotfireman
Forum-Runner

Greece


160 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/04/2016 :  10:19:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Πάγκοι με μικροπωλητές που πουλούσαν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε από τζελάκια, μπάρες, ισοτονικά μέχρι ρούχα και παπούτσια (!)"

Και γιατί δεν πήρες ένα σορτσάκι απο αυτούς????

Από Ελλάδα πήγες ή μένεις εξωτερικό??,γιατί μου φαίνεται οτι πήγες με πολύ καλή τιμή.Ακόυγεται πολύ ωραία σαν εκδρομή,ιδίως γι'αυτά τα λεφτά.Παίρνεις και μια γευση από Ανω Ανατολή χωρίς να δώσεις το 2500 για Τόκυο
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MasBass
Advanced Forum-Runner

Greece


389 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/04/2016 :  12:09:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Autoxeiras το σκέφτεσαι πραγματικά να πας Βόρειο Κορέα; Πολλά λεφτά και επικίνδυνα αν γίνει καμιά στραβή και σου τύχει να σαι εσύ ο τυχερός για να κάνει διεθνή ντόρο ο Κιμ.


Στους σταθμούς του μετρό στην Σεουλ έχει παντού τέτοιες ντουλάπες με είδη πρώτης ανάγκης σε περίπτωση επίθεσης. Η Σεούλ είναι γύρω στα 60 χλμ από τα σύνορα οπότε απλές οβίδες πυροβολικού φτάνουν σε 45 δευτερόλεπτα από τη Βόρειο Κορέα. Το 2010 η Βόρειος Κορέα έριξε με πυροβολικό 170 οβίδες σ'ένα νησί της Νοτίου Κορέας ( https://www.youtube.com/watch?v=ZcsXT6fL9lE ), σα να λέμε να ρίξει η Τουρκία οβίδες στην πόλη της Χίου μέρα μεσημέρι. Σε τέτοιους τρελούς εγώ ούτε γράμμα δε στέλνω.

Rigelian τους πυλώνες τους άφησαν σαν αναμνηστικό, δες πως ήταν πριν και μετά την ανάπλαση:


έτσι ήταν τώρα που πήγα, το βράδυ είναι πανέμορφο γιατί έχει πολύχρωμους φωτισμούς. Τα κτίρια βέβαια δεξιά κι αριστερά είναι παμπάλαια, σα να σαι στην Αθηνάς στο κέντρο.


http://i.imgur.com/F61cODu.jpg

δυστυχώς τώρα ήταν αρχή άνοιξης κι εκεί τα πάντα είναι φυλοβόλλα (έχουν πάρα πολύ βαρύ χειμώνα) οπότε όλα τα πάρκα κλπ φαίνονται μίζερα γιατί είναι σαν ξερά κλαριά.

Το άλλο πολύ άσχημο είναι οι πολυκατοικίες τους εκεί που είναι σαν εργατικές κατοικίες. Τις χτίζουν μεγάλες εταιρείες μαζικά οπότε έιναι σαν να σαι στη Μόσχα ή το Βουκουρέστι στα 70s ( https://en.wikipedia.org/wiki/Tower_block#South_Korea ). Στο πλάι έχουν τον αριθμό τους για να τα ξεχωρίζεις και μη νομίζετε οτι είναι του πεταματού, κανονικά διαμερίσματα είναι με όλες τις ανέσεις (μερικά κιόλας είναι και luxury flats τρομάρα τους).




αυτή είναι η θέα όπως διασχίζαμε τον ποταμό Χαν (1 ολόκληρο χλμ)

Sotfireman Ελλάδα μένω και η τιμή αυτή είναι κανονικότατη με εισιτήρια, ξενοδοχεία κλπ κλεισμένα από μένα μέσω internet (airtickets.gr τα αεροπορικά και booking.com το ξενοδοχείο) περίπου 3 και κάτι μήνες πριν πάω (αρχές Δεκεμβρίου). 2500 για Τόκιο είναι πάρα πολλά, μήπως είναι τιμή πακέτου πρακτορείου; Δες εδώ http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=10230 που περιγράφω πως πήγα πριν 2 χρόνια στον μαραθώνιο του Τόκιο. Πάντα μιλάμε για πτήσεις με το πολύ μία αλλαγή, σοβαρές εταιρείες κι όχι charter του τρόμου και ξενοδοχεία με δικό τους μπάνιο μέσα, όχι ξενώνες κλπ. (είμαστε και 42 πια, θέλουμε και κάποιες ανέσεις).

ΈΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΡΤΣΑΚΙ, ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΦΤΟΥ! Κι είχα και την τσάντα ακόμα εκεί, θα βαζα μεσα το κολαν και θα μουν κυριος.

Edited by - MasBass on 20/04/2016 12:13:02
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Ξανθό Άλογο
Advanced Forum-Runner

Greece
250 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/04/2016 :  15:49:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συγχαρητηρια φιλε για τον αγωνα καταρχην και για τις πολυ καλες περιγραφες σου. Ειναι σιγουρα τρομερη εμεπιρια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aytoxeiras
Elite Forum-Runner

1247 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/04/2016 :  19:28:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πιο πολυ απο ολα μου εκανε εντυπωση οτι πηγες και δεν ηξερες αν εχει εγκριθει η εγγραφη σου.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MasBass
Advanced Forum-Runner

Greece


389 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/04/2016 :  20:16:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
τι να κάνω, συμπλήρωσα την αίτηση, έπηξα να την πληρώσω, έκλεισα εισιτήρια, ξενοδοχεία κλπ και κανά μήνα μετά πετυχαίνω σ ενα blog έναν τύπο που είπε οτι έκανε πληρωμή κι όταν πήγε εκεί δε φαινόταν πουθενά κι από τύχη είχε ακόμα θέσεις στον Μαραθώνιο και γράφτηκε επιτόπου -αλλά η γυναίκα του που ήθελε δεκάρι εμεινε απ έξω. Πήρα μαζί μου και το χαρτί της κάρτας της Eurobank που φαινόταν οτι έγινε πληρωμή (αυτοί με τα κορεάτικα εγώ με ελληνικά, άντε να βγάλουμε άκρη). Να σου πω μεχρι να βρει ο πιτσιρικάς το νούμερο στο γραφείο της εφημερίδας έκανε κανά 20λεπτο και μ είχε κόψει κρύος ιδρώτας, θα ταν τεράστια χυλόπιτα να φτάσω μέχρι εκεί και να τους κοιτάω σα χάνος τη Κυριακή.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/04/2016 :  12:48:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
MasBass thanks και πάλι. Φανταστείτε να κάνουμε ξανά ποτάμι τον Ιλισσό σε Β Κωνσταντίνου και Καλλιρόης! Ok, δεν το θέλω αυτό διότι το κυκλοφοριακό θα χειροτερέψει, απλά προσπαθώ να δώσω μια αναλογία.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

tzatzikis90
Elite Forum-Runner

Greece


1555 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/04/2016 :  15:55:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
πολύ ωραία η περιγραφή και οι φωτογραφίες! συγχαρητήρια και για τον αγώνα σου!

Τάσος

know your limits. then destroy them.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

papako
Senior Forum-Runner

Greece
689 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/04/2016 :  17:16:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

MasBass thanks και πάλι. Φανταστείτε να κάνουμε ξανά ποτάμι τον Ιλισσό σε Β Κωνσταντίνου και Καλλιρόης! Ok, δεν το θέλω αυτό διότι το κυκλοφοριακό θα χειροτερέψει, απλά προσπαθώ να δώσω μια αναλογία.



φαίνεται και στην φωτογραφία. Πόσο άδειος είναι ο δρόμος και τι γίνετε στο δεξιά ρεύμα μετά.


________
Στέφανος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MasBass
Advanced Forum-Runner

Greece


389 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/04/2016 :  19:39:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ας είχαμε το μισό μετρό της Σεουλ ( http://www.korea4expats.com/Subwaymap_Eng.png ) να μας πηγαίνει παντού κι ας κάναμε ποτάμι μετά και Μεσογείων και Κηφισίας και Πειραιώς και Καλιρρόης και τον κόμβο του ΟΤΕ λίμνη και την Κατεχάκη καταρράκτες. Είναι απαράδεκτη η κατάσταση με το μετρό στην Αθήνα, 2016 έχει πάει πια κι ακόμα με 3 ακτινωτές γραμμές παίζουμε. Τέλος πάντων.

Edit: Και κάτι ακόμα που ξέχασα να γράψω και μας αφορά σαν δρομείς είναι η ποιότητα του αέρα εκεί θέλει προσοχή. Υπάρχει κάτι ανάλογο της αφρικανικής σκόνης, η κίτρινη σκόνη -ή ασιατική σκόνη- ( https://en.wikipedia.org/wiki/Asian_Dust ), με την διαφορά οτι σ'εμάς το Λιβυκό Πέλαγος δεν είναι γεμάτο ρυπογόνες βιομηχανίες με άφιλτρα φουγάρα όπως εκεί είναι η Κίνα. Καθε άνοιξη φυσάνε βορειοδυτικοί άνεμοι από τις ερήμους της Μογγολίας κ του Καζακστάν και φτάνουν μέχρι την Ιαπωνία μαζεύοντας και τους ρύπους της Κίνας ενδιάμεσα. Αν και δεν είναι με τίποτα τόσο άσχημα όσο στην Κίνα, περιοδικά μπορεί ν' ανέβει αρκετά και να ενοχλήσει άτομα με αναπνευστικά προβλήματα οπότε αν έχετε κάποια ευαισθησία καλό είναι να έχετε το νου σας και να φοράτε μάσκα από εκείνες τις χάρτινες μιας χρήσης αν δείτε οτι ανεβαίνουν οι δείκτες.

Υπάρχουν διάφορα apps για όλα τα κινητά στα οποία ρυθμίζετε εσείς σε ποιό επίπεδο θα σας δίνουν ειδοποίηση καθώς και sites με συνεχή ενημέρωση όπως πχ το http://aqicn.org/city/seoul/ ή και twitter accounts όπως πχ το https://twitter.com/yellowdust . Να ξέρετε επίσης οτι οι αυξομειώσεις είναι πολύ απότομες και μέσα σε ελάχιστες ώρες μπορεί να δείτε μεγάλη διαφορά σε τιμές οπότε αν έχετε ευαισθησία καλό είναι να βάλετε ένα app για να το τσεκάρει αυτόματα και να σας ειδοποιεί (εγώ είχα το δωρεάν Yellow Dust [황사] https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gotoandcode.android.yellowdust). Πάντως όσες μέρες ήμουν εκεί είχα βάλει το app να μου δώσει ειδοποίηση αν τα μικροσωματίδια ανέβαιναν πάνω από 100 μικρογραμμάρια και δεν είχαν ανέβει ούτε μία φορά. Επίσης, υπάρχουν φωτεινές πινακίδες στους μεγάλους δρόμους όπου κι εκεί δίνει στοιχεία για τον αέρα, θόρυβο κλπ



εδώ δείχνει τον θόρυβο στα 76 dB (κάτω το 73 είναι μέσος όρος εβδομάδας και 63 η νυχτερινή μέτρηση).


Edited by - MasBass on 21/04/2016 20:51:28
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000