Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 ορογονοθυλακιτιδα αχιλειου
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

thesalos
Advanced Forum-Runner

220 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 15/06/2016 :  19:48:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ηρθε αρκετα γρηγορα ,χωρις πολλα-πολλα σημαδια ,αν καποιος μου ελεγε κατι για τον αχιλειο θα ελεγα οπουδηποτε αλλου ολο και καποιο πονο εχω εκτος απο τον αχιλειο. δεξιος αχιλειος στον εν το βαθει θυλακα. δεν εχω κανα πονο οξυ ,δυνατο ,ειναι ενας γλυκος , βουβος χωρις αυξομειωσεις κατα την καθημερινη κινηση .ειναι στην καταφυση του τενοντα 1-2 εκατοστα προς την εσω πλευρα. στην πιεση με το χερι καταλαβενεις οτι κατι τρεχει.

ειναι διδυμο το σημειο με το αλλο ποδι αλλα το αριστερο δεν εχει θεμα στο τρεξιμο.εδω και 9 εβδομαδες το παλευω . 4 φορες ξεκινησα τρεξ.με την γνωμη του γιατρου και σε 2 με 3 αντε 4 μερες σταματησα . σε ξεγελαει , μετα απο 3-4 μερες ξεκουραση δεν ποναω, αλλα το σημειο εκεινο το καταλαβενω χλωμο και οχι ελαφρυ οπως το αλλο ποδι. το πρωι στα πρωτα 10-15 βηματα εχω γλυκο πονο (απο 1-10) στο 4 και μετα σχεδον εξαφανιζεται. παω λοιπον να το δοκιμασω και μετα απο 2 -3 χιλ.καταλαβενεις οτι ειναι εκει και οσο συνεχιζεις τοσο και αυξανεται. τρεχω πανω απο 10 χρ.ο γιατρος λεει οτι ειναι στα θεματα υπερχρησης.

εδω και 4 εβδομαδες τωρα ο φυσιατρος (0 2ος) που πηγενω με εχει κανει 6 συνεδριες με sockwave. o πονος μειωθηκε σιγουρα αλλα συνεχιζει να ειναι εκει και δεν νομιζω να το χτυπησω αλλο με το κρουστικο . η αιτια τωρα συμφωνα με τον γιατρο ειναι οι σφιχτες γαμπες και ενας κομπος (trigger) στην εσω κεφαλη ιις γαμπας οπου τραβηξε κατα χιλιοστα του χιλιοστου τον εσω υποκνιμηδιο και σιγα-σιγα ερεθισε τον θυλακα στον αχιλλειο απο την εσω μερια. η ριζα του κακου τωρα βρισκεται οσο και να ακουγεται περιεργο στην μεση . στο δεξι ποδι ο νευρικος σπασμος ειναι κατα 50% λιγοτερος απο οτι στο αριστερο. μου ειπε οτι εχω τουλαχιστον 2 δισκοκηλες και η πιεση στις ριζες των νευρων δινουν θεματα στη περιοχη της ποδοκνημηκης.φυσικα ποτε μα ποτε δεν πονεσα στην περιοχη τις μεσης.

ψαχνοντας ο γιατρος εντοπισε και αλλους 2 κομπους ενα ψηλα στον εμπροσθιο μηριαιο και ενα στο μεσο γλουτιαιο. ειναι ολα διδυμα οτι ειναι στο δεξι ειναι και στο αριστερο . δεν δινουν κανα ιδιατερο πονο στην προπονηση τραβουν τους μυες ομως και δημιουργουν η και ερεθιζουν αλλα σημεια και σιγα -σιγα αποκτας θεμα εκει που νομιζεις οτι δεν υπαρχει.

στο φορουμ δεν διαβασα κατι αισιοδοξο για την θυλακιτιδα ,αλλα και σε αλλα ξενα διαβασα για αρκετους μηνες εξω απο το τρεξ.
το αντιμετωπισε κανενας τον τελευτεο καιρο, και με τι θεραπεια?

χθες δοκιμασα μια ενεση neural , δεν ανηκει στα κορτικοστεροειδη, ο γιατρος μου ειπε οτι σε 2 εβδομαδες θα ξεκινησω προπονησεις και θα δω βελτιωση το εχει δοκιμασει κανενας? δεν ειμαι και τοσο αισιοδοξος

grgeorgios
Advanced Forum-Runner

Greece
341 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/06/2016 :  09:22:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα έχω το ίδιο πρόβλημα στο δεξί πόδι έκανα μαγνητική αλλά και ακτινογραφία (υπήρχε υποψία για παραμόρφωση haglund),έχω ένα μικρό ασβέστωμα το όποιο μου πιέζει τον θύλακα και δημιουργεί φλεγμωνη .
Με τις φυσικοθεραπίες είδα 20% βελτίωση.Το δικό μου λάθος είναι ότι εδώ και 2 χρόνια που μου παρουσιάστηκε δεν σταμάτησα το τρέξιμο απλά μείωσα τον ογκο .
Μετά από επίσκεψη στον γιατρό εδώ και 45 μέρες δεν τρέχω καθόλου (ποδήλατο κολύμπι ελλιπτικό) και την τρίτη έχω ραντεβού και από ότι μου είπε ο γιατρός θα πάω για PRP .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vasilis dr
Senior Forum-Runner

Greece
1026 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/06/2016 :  17:19:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Υπομονή ρε μάγκες και περαστικά, ιδιαίτερα για τον φίλο μου τον Θεσσαλό που ταλαιπωρείται αρκετό καιρό τώρα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

thesalos
Advanced Forum-Runner

220 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/06/2016 :  11:58:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
υπαρχουν 2 θυλακες στον αχιλλειο. ο ενας επιδερμικα στην ευθεια με το αχιλλειο, και ο 2 πιο βαθεια αναμεσα στην πτερνα και στον αχιλλειο. και οι 2 ερεθιζονται κατω απο ορισμενες αιτιες. ο 1 συνηθως απο το συνδρομο που αναφερεις,και πολλες φορες υπαρχει και εξογκωμα .

ο 2 τωρα (το δικο μου θεμα) και αυτος δινει πονο αν συντρεχουν καποιες προυποθεσεις. γνωρισα αθλητη οπου ερεθιστικε ο θυλακας μετα απο ρηξη του αχιλειου στην καταφυση του. στο δικο μου ποδι εβγαλε πονο λογο ενος ανεπαισθητου πατηματος προς τα μεσα οχι σε 1-2-3 μηνες αλλα με τα χρονια.

ειναι σημαντικο να καταλαβει καποιος (και να διαγνωση) την αιτια οπου προκαλεσε τον ερεθισμο. αναλογα με την αιτια λοιπον ειναι και η θεραπεια. ετσι λοιπον με τον παραπανω αθλητη ενω φενεται να εχουμε το ιδιο θεμα , η θεραπεια ομως ειναι διαφορετικη. εγω εχω θεμα με την μηχανικη οπου προκαλει την ρεβοτητα , και κατ επεκταση τον ερεθισμο του θυλακα, και σιγουρα 1 τονο μασαζ να κανω στο σημειο του πονου , ο πονος θα συνεχισει να υπαρχει. ειναι και στα 2 ποδια στο ιδιο σημειο, το ενα περισοτερο το αλλο λιγοτερο , ανεβαινωντας αρκετα εκατοστα προς τα πανω , βρισκεται η αιτια στην εσω κεφαλη τις γαμπας, και στα 2 ποδια το ενα περισοτερο το αλλο λιγοτερο (σε μενα ειναι διδυμα τα σημεια πονου)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

thesalos
Advanced Forum-Runner

220 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/06/2016 :  12:02:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
βασιλη καλα τρεξιματα φιλε
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

grgeorgios
Advanced Forum-Runner

Greece
341 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/07/2016 :  16:07:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αύρο συμπληρώνω 2 1/2 μήνες χωρίς τρέξιμο έκανα 'αλλες 10 φυσικοθεραπίες το πόδι είναι περίπου 70% καλά έχει μείνει ένα μικρό εξόγκωμα και είναι λίγο κόκκινο συνεχίζω με αποχή από το τρέξιμο αλοιφή και πάγο μέχρι τέλος καλοκαιριού και μετα επανεξέταση.
Θεσσαλός τελικά με την ένεση που έκανες είδες αποτέλεσμα?

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000