Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 πρόβλημα με το γόνατο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

nefertiti
Newbie Forum Runner

Greece
7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 30/06/2016 :  22:11:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα. Είμαι δρομέας εδώ και ένα χρόνο τρέχω συστηματικά αυξάνοντας τα χιλιόμετρα πολύ σταδιακά. Πριν από τον τραυματισμό που με έβγαλε εκτός είχα φτάσει με πολύ κόπο τα 80 χλμ την εβδομάδα. Έκανα βέβαια και κάποιες υπερβολές σε βουνά που δεν ήταν για το επίπεδο μου με αποτέλεσμα κανά μήνα μετά να αρχίσουν τα παρατράγουδα. Όχι κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό εβαζα πάγο και έτρεχα αλλά καλού κακού πήγα και σ'ένα ορθοπεδικό να πάρω μια γνώμη. Και μετά σε δεύτερο και μετά σε τρίτο. Όσοι γιατροί τόσες γνώμες. Ακόμα και ο ίδιος γιατρός από επίσκεψη σε επίσκεψη έλεγε άλλα. Το πρόβλημα μου από εκεί που ήταν ανεκτό κι έτρεχα μια χαρά επιδεινώθηκε πάρα πολύ. Ο γιατρός μου έκοψε το τρέξιμο εντελώς για πάρα πολλούς μήνες και μου είπε να κάνω ενδυνάμωση. Τελικά ο τελευταίος μου έγραψε αντιφλεγμονώδη και φυσικοθεραπείες και μετά θα τρέξω κανονικά είπε. Ο φυσικοθεραπευτής το ίδιο είπε θα τρέξω άμεσα. Εγώ έχω κάνει δύο φυσικοθεραπείες αλλα εκεί που είχα ηρεμήσει σχετικά με τα αντιφλεγμονώδη, με τις φυσικοθεραπείες άρχισα πάλι να ζορίζομαι. Είναι φυσιολογικό αυτό; Μήπως δεν πρέπει να το κουράζω όσο κάνω φυσικοθεραπείες; Γιατί τα καθημερινά σκάλες (έχω στο σπίτι), οδήγηση και περπάτημα χαλαρά σα βόλτα για δουλειές το κάνω. Πάγο βάζω κάθε βράδυ.

Η διάγνωση της μαγνητικής ήταν: οίδημα στην πρόσφυση του έξω καθεκτικού συνδέσμου με την επιγονατίδα

Το οίδημα αφορά και προς τα κάτω το έξω τμήμα του επιγονατιδικού τένοντος όπως και το αντίστοιχο τμήμα του υποεπιγωνατιδικού λιπώδους σώματος του Hoffa.

Ο αρθρικός χόνδρος της επιγονατίδας διατηρεί σαφή όρια όμως κατα το έξω facet ελέγχεται ελφαρώς διογκωμένος και οιδηματώδης χωρίς περαιτέρω σημειολογία.

Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία; Πράγματι ξεπερνιέται τόσο εύκολα; Δε μπορώ να το πιστεψω οτι ενω τωρα δεν ειμαι καλά σε μια βδομάδα θα είμαι περδίκι και θα τρέχω κιόλας.

Αυτό με το χόνδρο θεωρείται χονδροπάθεια και θα με συντροφεύει πάντα; Ο γιατρός και ο ορθοπεδικός λένε όχι αλλά απ'όσα έχω διαβάσει ο χόνδρος δεν αναπλάθεται. Τελικά αν νιώθω καλά να αρχίσω τρέξιμο ή να περιμένω να είμαι σίγουρη; Πως είναι δυνατόν όλα αυτά να τα έπαθε το ένα μόνο γόνατο;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Orestis
Newbie Forum Runner

Greece
45 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2016 :  09:22:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλήμερα, νομίζω πως έχουμε το ίδιο πρόβλημα.. καταρχήν έχω πάει κ εγώ σε 5-6 γιατρούς μέχρι που βρήκα έναν γιατρό ο οποίος είναι δρομέας βουνού για χρονιά με τεράστια εμπειρία κ αντίληψη θα έλεγα κ μου έδωσε τα φώτα του σε όλα τα θέματα που είχα.. εμένα στην διάγνωση της μαγνητικής βρέθηκε μια γραμμοειδείς εκφύλιση του μηνίσκου η οποία στην τελική ήταν αμελητέο όλοι οι γιατροί νόμιζαν ότι ήταν αυτό το πρόβλημα αλλά αυτός κατάλαβε ότι ήταν αμελητέο κ μέσο της εξέτασεις κ του αποκλεισμού κατάλαβε οτι ηταν χονδροπαθεια πιο συγκεκριμένα ανέφεραι το σύνδρομο λιπώδους σώματος του Hoffa. Σκέψου οτι αυτο το πάθαινα απο το δημοτικό .. απο τοτε μου είπε να κανω μικρά βήματα στις ανηφοροκατηφορες στο βουνό ΠΑΡΑ πολύ σημαντικό!! (γιατι εγω έτρεχα σαν το κατσίκι) θέλει να δυναμώσεις πάρα πολυ τα πόδια σου για να ανοίξεις διασκελισμό.. θα πρεπει δηλαδή να κανεις ασκήσεις ενδυνάμωσεις ολους τους μύες που ειναι γύρο απο την επιγονατίδα προτάσεις με ίσιο το πόδι ιδανικά σε τροχαλία αλλιώς λάστιχο μπροστα,πισω,μεσα,εξω με έκρηξη το ανέβασμα σε 3 χρόνους το κατέβασμα κανε 10-12 ή 15 επαναλήψεις 3-4 σετ. Εγώ αυτά έκανα κ πλέων μπορεί άπλα σπάνια σε πολύωρες προπονήσεις να νιώσω οτι το κούρασα αλλα δεν βγάζω κάποιο πρόβλημα παραπάνω. Στην αρχή να έχεις υπομονή κ όποτε σε ενοχλεί να σταματάς κ αργότερα να βάλεις κ άλλες ασκήσεις στα βάρη σιγα σιγα μέχρι 45 μοίρες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

turtle
Senior Forum-Runner

Greece


553 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2016 :  12:55:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
80 χλμ την εβδομάδα μέσα σε ένα χρόνο (ξεκινώντας από το μηδέν) στα οποία συμπεριλαμβάνονται και προπονήσεις βουνού!!!!!!!Αυτό σίγουρα δεν είναι σταδιακή αύξηση και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχεις κάποιον τραυματισμό (όπερ και εγένετο).Αν επιπλέον έχεις και ηλικία -άντα+...
Χαλάρωσε, άκου το ΄σωμα σου (σε ειδοποίησε από νωρίς). Καλοκαίρι είναι, μείωσε πολύ τα χιλιόμετρα και την ένταση και άρχισε το κολύμπι...
Ειδικός δεν είμαι, αλλά ρε παιδιά μην προσπαθείται από τον πρώτο χρόνο να τα κάνετε όλα.

: mind the gap! :
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nefertiti
Newbie Forum Runner

Greece
7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2016 :  13:10:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ωχ 80 την εβδομάδα είπα; Θα' θελα!!! Το μήνα εννοούσα!Ηλικία είμαι στα 30 just. Έχεις δίκιο ότι δεν πρέπει από τον πρώτο χρόνο όλα. Ειδικά βουνό αν έτρεχα 2-3 χρόνια χωρίς τραυματισμούς θα μπορούσα να δοκιμάσω νομίζω. Αλλά όταν δεν έχεις τα χιλιόμετρα που πας να βγάλεις στο βουνό ούτε στον ίσο δρόμο λογικό. Απλά στο βουνό τα χιλιόμετρα βγαίνουν πολύ εύκολα, λίγο οι εναλλαγές του τοπίου, λίγο οι εναλλαγές ανηφόρας κατηφόρας, δεν τα καταλαβαίνεις.

Oresti νομιζω πολύ σωστό αυτό που λες. Με τα βάρη τις προβολές και τα σκουωτ επανω σε bosu ball κιόλας, σε υπερερεθισμένο πόδι πήγα να διορθώσω ένα πρόβλημα κι έβγαλα άλλα 10. Καταρχήν εδώ και πολύ καιρό πονάει κάτω χαμηλά στο καλάμι και στο πάνω μέρος του ποδιού. Από τα bosu ball. Αλλά ντρέπομαι να πω στο φυσικοθεραπευτή ότι πονάω κ εκεί πολύ και δεν περνάει. Τώρα εγώ φταίω ή οι γιατροί;

Το θέμα μου είναι θα περάσουν όλα και θα ξεχαστούν ή μονίμως θα ξαναγυρνάω στο ίδια; Αυτή είναι η αγωνία μου. Στη φάση που βρίσκομαι μου φαίνεται μακρινό.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Orestis
Newbie Forum Runner

Greece
45 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2016 :  15:36:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν είναι λάθος να κάνεις βουνό.. αφού σου αρέσει κιόλας! το θέμα είναι το πρόγραμμα να είναι σωστό κ θα σου πρότεινα να βρεις έναν καλό προπονητή γιατί αποτι φαίνεται είσαι επιρρεπείς σε υπερβολές! κ για να μην αρχίσεις να κάνεις συλλογή απο συνδρομους υπερχησης..

Τώρα στην κνήμη χαμηλά που λες, μπορεί να είναι πολλά... μάλλον κάποια τενοντίτιδα ειναι αν όντως το έπαθες απο το bosu ball αλλιώς αν σε ενοχλεί στο τρέξιμο (στην αρχή συνήθως κ μετα φεύγει ο πόνος) μπορεί να είναι περιοστίτιδα αλλά φυσικά πρέπει να το πεις στον γιατρό κ να το πεις κ στο φυσικοθεραπευτη κ ΝΑΙ εσυ φταις ! :P Φαίνεται οτι σου αρέσει πολυ αυτο που κανεις γιαυτο καλό είναι να έχεις έναν προπονητή να σου λέει πότε να σταματάς έτσι θα νιώθεις ΙΣΩΣ κ κάποιον κορεσμό.. (οτι κάνεις αρκετά πράγματα κ δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο) ασε που θα δεις κ πιο γρήγορα αποτελέσματα λογικά.. στα λέω όλα αυτά γιατί έτρεχα 3-4 χρόνια χωρίς προπονητή κ το μετάνιωσα γιατί έπρεπε να μάθω όλα αυτά που ξέρω τώρα παθαινοντας τα πρώτα (περιοστίτιδα,λαγοκνημιαια,περιονιαιος μυς,αχειλιος,χονδροπαθεια κ αλλα που ξεχναω) + οτι ακομα δεν ξερω τι αλλο μπορει να συναντήσω ... (έχει έναν μήνα που εχω προπονητή :P )
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nefertiti
Newbie Forum Runner

Greece
7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2016 :  16:16:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κοίτα περιοστίτιδα ήταν ο πρώτος μου τραυματισμός. Γενικά πήρε δίμηνο να τρέχω χωρίς να με ενοχλεί και μετά όποτε έβαζα διαλειμματικές με ξανάπιανε. Είναι από bosu ball και yoga που κι εκει το παράκανα έπειτα από συμβουλή γιατρόυ. Γι'αυτό ακριβώς με τρομάζει μήπως συνδιαστεί με περιοστίτιδα τώρα που θα ξαναρχίσω να τρέχω μετά από δύο μήνες αποχής και ξαναγίνω μια ομορφιά. Με προπονήτρια δοκίμασα αλλά δε μου άρεσε καθόλου. Έχω παθιαστεί με το τρέξιμο είναι αλήθεια, αλλά οι υπερβολές μου μετριώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Εν τω μεταξύ έχω μαζεψει όλα αυτά στο γόνατο, αλλά ο πραγματικός μου πόνος, αυτό που με σταμάτησε από το τρέξιμο είναι η μέσα μεριά στο πλαί το γόνατος. Είμαι σίγουρη ότι ειναι τενοντίτιδα χήνειου πόδα ο γιατρός μου δε διαφωνεί, ο φυσικοθεραπευτής λεει οτι δε φαινεται κάτι στη μαγνητική και γενικά με τις φυσικοθεραπείες εκεί πάλι με ενοχλεί.

Ορέστη, δε φταίω εγώ. Εγώ ήμουν μια χαρά, πήγα για μια ενόχληση που είχα και ο έξυπνος ο και καλά κορυφαίος γιατρός με σακάτεψε. Δε λέω ότι δεν υπήρχαν από πριν όλα αυτά που έδειξε η μαγνητική αλλά δεν πονούσαν μέχρι να αρχίσω το πρόγραμμα του εξυπνου του γιατρόυ. Κι εγώ το χαζοπούλι τα έκανα με ευλάβεια για να μπορέσω να βγω να ξανατρέξω. Κ μετά μου γύρισε το μάτι και πήγα στον τρίτο γιατρό και του είπα λοιπόν, θα ασχοληθείς μαζί μου κι ας μην είμαι πρωταθλήτρια και θα κάνεις ότι πρέπει για να βγω να τρέξω άμεσα. Μην ξανακουσω για 6 κι 8 μήνες αποχή και αν ειναι να μου προτεινεις ασκησιολογιο που θα με τραυματίζει χωρίς να τρέχω, δε θέλω ευχαριστώ, προτιμώ να τραυματίζομαι μόνη μου τρέχοντας. Τι να πω, σε δεκα μερες θα ξερουμε τι γίνεται, προς το παρόν, παλι δε βελτιωνομαι. ΚΑι τρελαίνομαι γιατί όλοι συμφωνούν ότι δεν είναι τίποτα σοβαρό. Δλδ αν ήταν πόσο καιρό θα έπαιρνε να αποκατασταθεί; Τρώω τα σίδερα λέμε
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nefertiti
Newbie Forum Runner

Greece
7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/11/2016 :  23:44:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επαναφέρω το θέμα, γιατί γιατί 4 μήνες μετά, με δυο πακέτα φυσικοθεραπειών είμαι στα ίδια και χειρότερα. Φυσικά δεν τρέχω κ δε γυμνάζομαι. Οι πρώτες φυσικοθεραπείες δεν είχαν αποτελεσμα. Με τα μπάνια στη θάλασσα είχα ενοχλήσεις. Με τις δευτερες φυσικοθεραπειες είχα κάποια βελτίωση, εκεί που όμως όλα πήγαιναν καλά, λίγο περπάτημα ήταν αρκετό για να ξαναρχίσουν οι πονοι. Μετά από 2-3 μέρες όλα καλά. Με το φυσικοθεραπευτή κάναμε ασκήσεις ισομετρικές και δεν είχα ενοχλήσεις. Μόλις τέλειωσα λοιπόν και θα πάω πάλι στο γιατρό αλλά δεν ελπίζω και πολύ. Από τη δική σας εμπειρία το σακάτεμα θα μου μείνει για πάντα; Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να ξεπέρασε αντίστοιχο πρόβλημα και αν ναι με ποιον ακριβώς τρόπο; Ο φυσικοθεραπευτης είπε γυμναστηριο με οργανα οχι ακομα. ΠΡιν λιγο καιρο η αγωνια μου ηταν πως θα περασω στο σταδιο της προσαρμογης μετα τις φυσικοθεραπειες χωρις να τραυματιστω παλι. Τωρα βλεπω οτι δεν ειναι αυτο το θεμα αφου ουσιαστικά δεν έχουν ξεχαστεί οι πονοι. Ειναι θεμα τυχης το ποτε θα ξαναρθουν.Ο φυσικοθεραπευτης που εχει μεγαλη εμπειρια απο αθλητες επιμενει στους πατους. Εγώ θα φτιαξω χωρις δευτερη σκέψη αλλά όταν φτάσω να τρέχω. Εδώ δε μιλάμε για τρέξιμο ακομα. Αρα τι νοημα εχουν οι πατοι; Αφου καθε μερα δε φορω αθλητικα. Αρα οι πατοι δε μπορουν να μου λυσουν το προβλημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2016 :  20:31:48  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητή nefertiti,

Από τη στιγμή που δεν έχεις ξεπεράσει το πρόβλημά σου, δεν έχει βρεθεί η αιτία που το προκάλεσε ή δεν μπόρεσε να αντιμετωπιστεί κατάλληλα. Είναι ανώφελο και παρακινδυνευμένο να ψάχνεις απαντήσεις εδώ μέσα. Πήγαινε σε άλλον επαγγελματία υγείας (γιατρό ή φυσικοθεραπευτή).

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/12/2016 :  03:21:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Που ακριβως πονας και σε ποιες κινησεις?ο τραυματισμος πως εγινε?Το μονο που εχω καταλαβει ειναι οτι δεν πρεπει να κανεις ασκησεις ενδυναμωσης.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000