Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Eνεση κορτιζόνης για ξεμπλοκάρισμα νεύρου
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 4

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/08/2016 :  16:26:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ίσως να έχει σχέση παρόλο που δεν υπάρχει πόνος στη μέση θα το κοιτάξω και αυτό το ενδεχόμενο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/08/2016 :  22:14:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
350€ η καθε ένεση......!

Τον ξέρεις τον γιατρό;
Καλα έκανες και δεν προχώρησες. Πήγαινε πάρε 2-3 γνώμες.

(Δεν κατάλαβα τη βιασύνη- έγραψες εχω μια μέρα να αποφασίσω. Μετά τι; Θα πήγαινε διακοπές ο γιατρός ή θα πέθαινες;)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/08/2016 :  22:24:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αλεξάνδρα μου η τιμή είναι απίστευτη! πήγα σε ένα από τα καλύτερα ιατρικά κέντρα και τα πιο ακριβά υποθέτω, προς θεού εγώ δεν θα πέθαινα ο γιατρός βιαζόταν να πάει διακοπές ένα μήνα και έπρεπε να αποφασίσω αν θα έκανα την ένεση τώρα ή αργότερα όταν θα επέστρεφε από τις διακοπές του...! εννοείτε πως ούτε τώρα αλλά ούτε αργότερα θα γίνει αυτό
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/08/2016 :  22:41:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλα, το ξέρω οτι δε θα πέθαινες! Ειρωνικά το είπα.
Απλά, αν ηταν σωστός, θα σου έλεγε εγω προτείνω αυτό. Έχε υπόψη αυριο φεύγω διακοπές. Αλλα μπορώ να σου συστήσω κάποιον αν αποφασίσεις να το κανεις σε 10 μέρες.

Είτε γιατρός είτε δικηγορος, είτε συνεργείο αυτοκινήτων οταν σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό, φεύγα μακρυά! Προσπαθούν να δημιουργήσουν το επείγον του θεματος και να σε αγχώσουν και να υποκύψεις στην "ανάγκη τους".

Edited by - ALEXANDRA on 02/08/2016 22:42:03
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/08/2016 :  22:55:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σωστά τα λες όταν μάλιστα ρώτησα τι παρενέργειες υπάρχουν ενώ ήμουνα ήδη ενημερωμένη απο μια φίλη που είχε κάνει στο παρελθόν και της έβαλαν μεγαλύτερη δόση απο ότι έπρεπε στο χέρι και της κατέστρεψαν το κόκαλο ο ίδιος νευροχειρούργος μου είπε ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ήταν όλα τόσο εύκολα για αυτούς και τόσο αθώα που με έκαναν να τους αμφισβητήσω μάλιστα όταν έφυγα απο εκεί νόμισα ότι βρήκα γιατρειά στο πρόβλημα μου παρόλο το κόστος και ήμουνα χαρούμενη! Μέχρι να πάω σπίτι άρχησα να τα αμφισβητώ όλα και όταν τελικά αρνήθηκα να το κάνω για μια στιγμή σκέφτηκα μήπως έχασα την ευκαιρία να λύσω αυτό το θέμα υγείας!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/08/2016 :  23:14:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καθε ιατρική "επέμβαση" μπορεί να εχει παρενέργειες ("επιπλοκες" πιο σωστά). Ακόμη και σε ενα τοκετό, μπορεί να πεθάνει η μητερα η το παιδι! Μπορεί ανά γιατρός να πει με βεβαιότητα οτι δε θα υπάρξουν επιπλοκες;;;;; Σε μια χολή μπορεί να παει κατι λαθος με την αναισθησία. Εδω φρόνιμητη πας και βγάζεις και μπορεί να πάνε όλα καλα η μπορεί και να ξεμπουντουλωθει το ουλο.

Αλλο το "μην ανησυχείς, θα πάνε όλα καλα" και αλλο το "δεν υπάρχει πιθανότητα επιπλοκες".

Γι αυτό στην Αμερική σε βάζουν και υπογράφεις consent form που λεει "μου χει εξηγήσει ο γιατρός οτι μπορεί να υπάρξουν επιπλοκες...".

Μόνο στην Ελλαδα είμαστε "ωραίοι" και όλα ειναι όπως θέλει να τα ακούσει ο ασθενής.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/08/2016 :  14:07:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν οι ίδιοι οι γιατροί είναι μπερδεμένοι ως προς τι θεραπεία πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής τότε πως μπορούν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη... ο νευρολόγος μου μίλησε για ένεση κορτιζόνης με τοπικό αναισθητικό χρήση μιας φοράς για διάγνωση γύρω απο το νεύρο, ο νευροχειρούργος μου μίλησε για θεραπεία 3 ενέσεων στην σειρά και ότι αυτό που είπε ο νευρολόγος δεν ισχύει έλεος!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/08/2016 :  14:57:05  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
ξεμπουντουλωθει το ουλο


αχαχαχαχαχα, έχω λιώσει
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/08/2016 :  20:19:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
βρήκα ένα άλλο γιατρό νευροχειρούργο και μου εξήγησε ότι η θεραπεία με τις ενέσεις κορτιζόνης γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μάλιστα στις αρθρώσεις κι ότι πρώτη φορά άκουγε για αυτή τη θεραπεία σε νεύρα... και μάλιστα όταν δεν είσαι σίγουρος για ποιο νεύρο μιλούμε! μου σύστησε το λυρικα το χάπι που είναι για το νευροπαθητικό πόνο μήπως το γνωρίζει κανείς απο εδω μέσα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sakis1971
Senior Forum-Runner



499 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/08/2016 :  21:28:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το λίρικα το πήρε ο πατέρας μου για ένα πόνο στην ωμοπλάτη,παίζει άσχημο ζαβλάκωμα και το έπαιρνε μόνο πριν τον ύπνο για να μπορεί να κοιμηθεί.

same rules apply
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/08/2016 :  21:55:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
25mg ένα την ημέρα μου είπε, ο πατέρας σου μήπως έπαιρνε ποιο δυνατο
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/08/2016 :  13:53:22  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητοί συντρέχτες,

Επειδή κάποιες φορές οι ερωτήσεις και οι συμβουλές ξεφεύγουν από το νόημα του φόρουμ, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι είναι παράτολμο έως επικίνδυνο να ζητούνται συμβουλές για διαγνώσεις, τρόπους θεραπείας ή αποκατάστασης, δόσεις ή λήψη φαρμάκων και εμπειρίες από συγκεκριμένα σχήματα θεραπείας, σχετικά με θέματα υγείας που μας απασχολούν για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν ένα πρόβλημα επιμένει και δεν υποχωρεί με κοινά φυσικά μέσα, η καλύτερη συμβουλή δίνεται απο τον ειδικό επαγγελματία υγείας διά ζώσης, όχι από το διαδίκτυο.
Το πρόβλημα της φίλης μας andrianak θέλει διερεύνηση από ειδικό και οι συμβουλές για το αν θα κάνει ένεση, ποιο φάρμακο θα πάρει, σε ποια δόση και πόσα ...ακτινίδια ή καρότα θα φάει (διατροφικές συμβουλές δηλαδή) εμπίπτουν στις υποθετικές, μη ειδικές και δυνητικά επικίνδυνες συμβουλές που δεν δίνουν οι επαγγελματίες αλλά οι ΜΗ επαγγελματίες υγείας.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

n1kcha
Forum-Runner

90 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/08/2016 :  18:49:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η προσέγγιση που προτείνει ο physiorunner είναι λογική και στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει αυτή να ακολουθείται.
Ωστόσο υπάρχουν 2 βασικά προβλήματα που προκύπτουν αρκετές φορές.

α)
ο ασθενής πάει απο επαγγελματία σε επαγγελματία και το πρόβλημα δεν λύνεται (τέτοια μάλλον είναι η περίπτωση που δημοσιεύεται εδώ)

β)
πολλοί επαγγελματίες υγείας δεν ενημερώνονται για τις εξελίξεις στην επιστημονική έρευνα και ακολουθούν τυφλά οδηγίες που συνήθως εκπορεύονται από κυβερνητικούς οργανισμούς υγείας ή φαρμακευτικές εταιρίες
(πχ σε έρευνα της Credit Suisse με ερωτηματολόγιο διαπιστώθηκε οτι μεγάλο ποσοστό (70% )των γενικών γιατρών δεν γνωρίζει τα ούτε τα βασικά για την χοληστερίνη στα τρόφιμα.)
quote:

"We found that 40% of nutritionists and 70% of general practitioners surveyed believe that eating cholesterol-rich foods has damaging cardiovascular effects. This is not true, according to the extensive research that has become available in recent years.


Τι μένει λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις να κάνει κάποιος; Δυστυχώς όχι πολλά. Στο ιντερνετ η συντριπτική πλειοψηφεία των συμβουλών είναι ιδιαίτερα χαμηλής ποιότητας και επικίνδυνες.

Έτσι λοιπόν ή βρίσκουμε τυχαία ένα πραγματικά καλό επαγγελματία υγείας (πολύ δύσκολο) ή αν διαθέτουμε υψηλή ποιότητα μόρφωσης και ταυτόχρονα ευφυία ίσως καταφέρουμε να βγάλουμε άκρη από το χάος του διαδικτύου.
Φέξε μου και γλύστρησα δηλαδή...


Edited by - n1kcha on 30/08/2016 18:54:19
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/08/2016 :  14:10:18  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ n1kcha,

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω και στα δύο "βασικά προβλήματα" που ανέφερες στο μήνυμά σου.
quote:
α) ο ασθενής πάει απο επαγγελματία σε επαγγελματία και το πρόβλημα δεν λύνεται (τέτοια μάλλον είναι η περίπτωση που δημοσιεύεται εδώ)

Το πρόβλημα αυτό λύνεται όταν βρεις τον κατάλληλο επαγγελματία, όχι όταν πχ ρωτάς σε φόρουμ πόσα mg από το lyrica πήρε ο πατέρας κάποιου συντρέχτη (το γράφω ως παράδειγμα, όχι για να κατηγορήσω αυτόν που το έγραψε). Χρησιμότερο και ασφαλέστερο θα ήταν να συμβουλεύαμε τον πάσχοντα για το ποιον επαγγελματία θεωρούμε ικανό και τον συστήνουμε. Η andrianak έχει επισκεφθεί νευρολόγο και νευροχειρουργό, όπως κατάλαβα. Θα της σύστηνα να επισκεφθεί φυσικοθεραπευτή ή ορθοπεδικό ή ακόμα και παθολόγο ή ρευματολόγο, που δεν φαίνεται να έχει συμβουλευτεί. Το βασικό, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι ο επαγγελματίας υγείας πρέπει να είναι ικανός στη λήψη ιστορικού και στην κλινική εξέταση, που πρέπει να είναι τόσο στοχευμένες όσο και ενδελεχείς.
quote:
β) πολλοί επαγγελματίες υγείας δεν ενημερώνονται για τις εξελίξεις στην επιστημονική έρευνα και ακολουθούν τυφλά οδηγίες που συνήθως εκπορεύονται από κυβερνητικούς οργανισμούς υγείας ή φαρμακευτικές εταιρίες

Δεν ξέρω σε τι ποσοστό συμβαίνει αυτό και δεν ξέρω αυτή η έρευνα που ανέφερες n1kcha πού είναι δημοσιευμένη για να κρίνω την εγκυρότητά της (στείλε τον σύνδεσμο, αν τον έχεις). Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να συμβουλευτούμε τον κατάλληλο επαγγελματία και όχι να βγάλουμε εμείς άκρη από το χάος του διαδικτύου (το διαδίκτυο μας κατευθύνει και δεν μας λύνει άμεσα προβλήματα υγείας). Και δεν χρειάζεται "υψηλή ποιότητα μόρφωσης και ταυτόχρονα ευφυΐα" για να συμβουλευτούμε κάποιον. Χρειάζεται κυρίως κριτική ικανότητα για το αν κάτι μπορεί να βοηθήσει ή όχι. Αυτό δεν απαιτεί πολλές γνώσεις ή υψηλή ευφυΐα αλλά χρήση λογικής διεργασίας που όλοι μας λίγο ή πολύ μπορούμε να κάνουμε.

Στο δια ταύτα, με τις λίγες πληροφορίες που έδωσε η andrianak για το πρόβλημά της, και από τη στιγμή που δεν έχει υποχωρήσει από μόνο του μετά από τόσους (αλήθεια, πόσους andrianak;) μήνες, η λύση είναι να επισκεφθεί κάποιον αξιόπιστο επαγγελματία υγείας. Πες μας andrianak πού βρίσκεσαι μήπως γνωρίζουμε κάποιον να σου συστήσουμε.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

prof
Advanced Forum-Runner

263 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/08/2016 :  15:47:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο φυσικοθεραπευτής δουλευει πανω στη διαγνωση του γιατρου.
Δεν μπορει να βγαλει διαγνωση ο φυσικοθεραπευτής. Σε λιγο θα μας δινει και φαρμακα! στην ελλαδα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 4 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000