Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Ερωτήματα & Προβληματισμοί
 φυσιοθεραπεία εναλλακτικές θεραπείες θαύμα/δράμα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 02/08/2016 :  22:45:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σίγουρα πολλά απο τα θέματα υγείας μας μπορούν να βρουν διέξοδο στη φυσιοθεραπεία, ομοιοπαθητική, βελονισμό, χειροπρακτική, θεραπευτικό μασάζ κτλ ή μήπως όχι... ποια η άποψη σας... εγώ απλά θέλω να αναφερθώ στη φυσιοθεραπεία και συγκεκριμένα σε 2 διαφορετικά φυσιοθεραπευτικά κέντρα που είχαν στα χέρια τους την ίδια διάγνωση ασθενή και όταν του έκαναν καμια 20ρια φυσιοθεραπείες του είπαν ότι το πρόβλημα έγινε χρόνιο, είναι δύσκολη η περίπτωση σου και θα χρειαστείς κ άλλες ότι χρησιμοποίησαν όλα τους τα μηχανήματα και είπαν δεν ξέρουν τι συμβαίνει με τον ασθενή και δεν βλέπει βελτίωση! Του έκαναν και διατάσεις από την αρχή της θεραπείας του για συνδρ κοιλ προσαγωγών και του είπαν ότι χρειάζεται και ειδική γυμναστική όπως να γυμνάσει την πλάτη και να κάνει κοιλιακούς. Εχουν μεγάλη ευθύνη μπροστά στον ασθενή και άμα έχουν άγνοια σε κάποια πράγματα καλύτερα να τα αποφεύγουν... μιλάω για μια ομάδα που ενώ έχουν σπουδάσει σε αυτό τον τομέα δεν έχουνε καμία σχέση με το αντικείμενο όταν είναι να βοηθήσουν.

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/08/2016 :  09:34:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν τέτοιοι, που μάλλον βασίζουν την όποια ικανότητά τους στις δυνατότητες για αυτοθεραπεία που έχει το δικό σου σώμα, παρά στις όποιες γνώσεις τυχόν έχουν (που δεν έχουν) οι ίδιοι. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που το βάζουν στόχο να σε κάνουν καλά λες και είναι ο σκοπός όλης τους της ύπαρξης και δε θα εγκαταλείψουν μέχρι να φύγεις περδίκι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sakis1971
Senior Forum-Runner



499 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/08/2016 :  16:28:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η διάγνωση σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών είναι φλου και παει να πει οτι δε γνωρίζουν που ακριβώς είναι το πρόβλημα.
Παθών.

same rules apply
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/08/2016 :  14:14:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις... αν μια πάθηση πχ σκπροσαγωγών είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί που φαίνεται τόσο απλή για τους περισσότερους τότε σε δύσκολες περιπτώσεις τι κάνουν όλοι αυτοί που θέλουν να θεραπεύσουν τον ασθενή... και μένω με την απορία! Φίλε Σάκη εσύ αλήθεια βρήκες θεραπεία με τους φυσιοθεραπευτές ή προχώρησες σε κάποιο άλλο έιδος θεραπεία
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sakis1971
Senior Forum-Runner



499 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/08/2016 :  19:17:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εχω βρει κάποιον που πιέζει trigger points σε συνδυασμό με μασάζ,εκανα προχθες μία θεραπεία και με βοήθησε σημαντικα.
Τελευταία έχω ευαισθησία στο ψοιτη ψηλά στο μηρό και στον έσω λοξό κοιλιακό.
Μου έδωσε οδηγίες να κάνω πιο χαλαρά τη διάταση του ψοιτη,παγο μπροστά και ζεστά στο γλουτό.
Τα σημεία που βρίσκει μπλοκαρισμένα και τα πιέζει προκαλούν πολύ πόνο αλλά το αποτέλεσμα είναι αισθητό μετά από 2 μέρες.
Αυτά βρίσκονται σε απίθανα σημεία και δε γνωρίζεις την ύπαρξη τους έως τη στιγμή που θα τα εντοπίσει και ασκήσει πίεση.

same rules apply
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/08/2016 :  19:38:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
χαίρομαι που βρήκες λύση στο πρόβλημα σου, εμένα ούτε φυσιοθεραπείες έχουνε φέρει λύση ούτε φάρμακα ούτε ειδικές κρέμες κρύου ζεστού ούτε τοποθέτηση πάγου για προσωρινή ανακούφιση...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/08/2016 :  20:51:33  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητοί συντρέχτες,

Όπως σε κάθε επάγγελμα, υπάρχουν οι "καλοί" και οι "κακοί". Δεν μπορεί κάποιος να "κατηγορήσει" την φυσικοθεραπεία αν δεν τον βοηθήσει, παρά μόνο τον φυσικοθεραπευτή. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις επιστήμες, τουλάχιστον της υγείας. Επομένως, μάλλον andrianak δεν βρήκες τον κατάλληλο. Τώρα, αν ο κατάλληλος είναι ο "trigger point therapist" που ανέφερε ο sakis1971 ή όχι, είναι θέμα προς συζήτηση. Ειδικά με αυτά που αναφέρει ο sakis1971, έχω επιφυλάξεις αν αυτός που το εφαρμόζει είναι και σωστά εκπαιδευμένος.

ΥΓ Από πότε τα σύνδρομα είναι φλου; Τα σύνδρομα είναι παθολογικές καταστάσεις που χαρακτηρίζονται από ένα σύνολο από συμπτώματα με πολλούς, καμιά φορά και άγνωστους, αιτιολογικούς μηχανισμούς, ποικίλους επιβαρυντικούς παράγοντες και διάφορους τρόπους αντιμετώπισης. Δεν τα λες και φλου ακριβώς. Απλώς, απαιτείται πολύ καλή διαφοροδιαγνωστική ικανότητα από τον επαγγελματία.

"Μέτρον άριστον"

Edited by - physiorunner on 29/08/2016 21:03:29
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sakis1971
Senior Forum-Runner



499 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2016 :  00:16:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι αλλά πριν απευθυνθώ στον "trigger point therapist" όπως τον χαρακτηρίζεις πέρασα από 3 ορθοπεδικούς,2 φυσικοθεραπευτές και έναν φυσίατρο.
Έχω αναφερθεί σχετικά σε τόπικ περί συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών.
Οι διαγνώσεις ήταν από προβολή δίσκου,βουβωνοκήλη, έως το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών.
Η "πολύ καλή διαφοροδιαγνωστική ικανότητα" είναι κάτι το δυσεύρετο,σπάνιο εως ανύπαρκτο σε ορισμένα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.
Δεν έχουμε όλοι τη τύχη να μένουμε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αν και έφτασα μέχρι Θεσσαλονίκη αλλά δε συνέχισα λόγω οικονομικών δυσκολιών.

same rules apply
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/09/2016 :  13:40:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι τα ορθοπεδικά προβλήματα είναι αρκετά πιο μπροστά από την ιατρική και την φυσικοθεραπεία γι΄αυτό και οι πιθανότητες να βρεθεί θεραπευτής της προκοπής σπάνιο. Η θεραπεία στην ορθοπεδική είναι σα να παίζεις τζόκερ.
Ακόμα και όταν μας συστήνουν κάποιον που "κάνει θαύματα" αν δεν έχει ανάλογη εμπειρία του προβλήματός μας ή δεν γνωρίζει πως να οδηγηθεί στη διάγνωση και θεραπεία του.....χέ-ε ψηλά και αγνάντευε. Το πορτοφόλι να είναι βαρύ!!!
Από τότε που έγινε το τρέξιμο μόδα γέμισε ο κόσμος με "ειδικούς". Όμως μερικοί ειδικοί το έχουν ξεφτιλίσει εντελώς όταν "δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία" πρέπει να βάλεις πάτους.
Φυσικά τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν υπάρχουν και πραγματικοί Επαγγελματίες(το Ε κεφαλαίο) στο χώρο ....αλλά που είναι δεν γνωρίζω.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 14/09/2016 13:46:25
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/09/2016 :  20:31:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
βλέπω πόσο εύκολο είναι για ένα γιατρό να σου λέει κάνε αυτή την εξέταση πχ μαγνητική γιατί δεν μπορεί να βγάλει άκρη με ένα πρόβλημα και όταν του ζητηθεί να διαβάσει την εξέταση λέει ότι όλα είναι μια χαρά και μετά δεν ξέρει τι λύση να σου προτείνει.επίσης όταν βλέπει ότι η περίπτωση στο δικό σου πρόβλημα είναι διαφορετική τότε δείχνει φόβο και λέει ότι η περίπτωση σου είναι περίπλοκη άρα για αυτό και δεν αποδίδει η θεραπεία που κάνουμε!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/11/2016 :  20:24:39  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ sakis1971,

Τα γραφόμενά σου δεν βλέπω να αναιρούν τα γραφόμενά μου. Η καλή διαφοροδιαγνωστική ικανότητα μπορεί να έχει "γεωγραφικούς περιορισμούς" (αν μπορεί να ειπωθεί έτσι) αλλά αποτελεί απαραίτητο "εργαλείο" ενός επαγγελματία υγείας. Δεν μπορώ να ξέρω αν ο "trigger point therapist" είναι ικανότερος από τους επαγγελματίες που πέρασες αλλά το σημαντικότερο είναι να είναι "ασφαλής", δηλαδή να κάνει αυτό που κάνει χωρίς να βάζει σε κίνδυνο την υγεία του ασθενή. Πολλοί τέτοιοι "θεραπευτές" δεν είναι θεραπευτές, δεν έχουν άδεια ασκήσεως ιατρού ή φυσικοθεραπευτή και επειδή παρακολουθούν κάποια σεμινάρια κάποιας μεθόδου (πχ trigger points' therapy, μιας και το αναφέραμε) βγαίνουν στην κοινωνία και κάνουν τον θεραπευτή, θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Αυτοί, όσο "καλοί" και "αποτελεσματικοί" φαίνονται στην αρχή, μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι. Γι αυτό και έγραψα ότι έχω επιφυλάξεις αν αυτός που τα εφαρμόζει είναι σωστά εκπαιδευμένος, βάσει των όσων έγραψες sakis1971.
Διαφωνώ, επίσης, και με τα σχόλια του gargadua, ότι "τα ορθοπεδικά προβλήματα είναι αρκετά πιο μπροστά από την ιατρική και τη φυσικοθεραπεία" και "η θεραπεία στην ορθοπεδική είναι σαν να παίζεις τζόκερ". Θα μου επιτρέψετε να πω ότι ούτε η ιατρική ούτε η φυσικοθεραπεία είναι παιχνίδι τζόκερ. Περισσότερο μοιάζουν με σκάκι, με παιχνίδι στρατηγικής, παρά με παιχνίδι "τύχης" όπως το τζόκερ.
Γενικώς, είναι παράτολμο να χαρακτηρίζεται μια επιστήμη από τους υπηρετούντες αυτήν. Σε κάθε πτυχή της ζωής μας υπάρχει η "καλή" και "κακή" πλευρά. Όπως υπάρχουν "καλοί" και "κακοί" δρομείς άλλωστε...

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/11/2016 :  03:26:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Kαι ο gargadua kai η andrianak εχουν απολυτο δικιο.Η θεραπεια του sakis1971, με μονη εξαιρεση τον παγο,ειναι σωστη.Τα παιδια αυτα εχουν καταλαβει τι τους κανει καλο και τι οχι.Εσυ physiorunner θα ξυπνησεις και θα σταματησεις να δινεις διατασεις και να βαζεις παγους η οχι?Ο εγωισμος και ο ξερολισμος γιατρων και φυσικοθεραπευτων ειναι πολυ επικινδυνος.Ακου καποιον,φθ ειμαι,που εχει την ιδια εκπαιδευση με σενα και που παλια εκανα τετοιου ειδους θεραπειες δηλ.διατασεις ,ενδυναμωσεις,παγους,μηχανηματα και ημουν και περηφανος.Αν ακομα ουτε τα trigger points δε δουλευεις εχεις θεμα.Ξεκινα απο εκει και μετα ασχολησου με fascia manipulation,βρες,κανε σεμιναρια και μαθε απο μυοθεραπευτες,οστεοπαθητικους,χειροπρακτικους,αγορασε βιβλια με αυτα τα θεματα και θα δεις.Θα καταλαβεις οτι το 90% αυτων που μας μαθανε για τις θεραπειες ειναι σε λαθος κατευθυνση.Η ικανοποιηση που θα εχεις οταν θα εχεις τρελλα αποτελεσματα θα στο ξεπληρωσει,,
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/11/2016 :  16:09:32  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Spiros tsi,

Εκτός του ότι παρεκτρέπεσαι, βγάζεις και λανθασμένα συμπεράσματα. Η διάταση και η παγοθεραπεία έχουν ενδείξεις και αντενδείξεις. Αν εσύ δεν τα χρησιμοποιείς ως εργαλεία στη δουλειά σου, είναι δικαίωμά σου. Αν θεωρείς ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ και πουθενά, εσύ το παίζεις ξερόλας και μάλιστα του χείριστου είδους. Το αν και πώς δουλεύω trigger points, θα σε προκαλέσω να μου πεις εσύ σε ποιες περιπτώσεις, με ποιους τρόπους και με ποιον μηχανισμό θεωρείς ότι "δουλεύουν". Ειδικά αν μου πεις τον ακριβή μηχανισμό που δουλεύουν, θα σε προτείνω για Νόμπελ...
Αλήθεια, οι "μυοθεραπευτές" τι είναι; Υπάρχει τέτοια επαγγελματική οντότητα νομικά κατοχυρωμένη; Θα με ενδιέφερε να μου στείλεις το νομικό πλαίσιο που τους καλύπτει στην Ελλάδα. Οι οστεοπαθητικοί και οι χειροπράκτες τι άκριβώς θα μου μάθουν; Ότι υπάρχουν σπόνδυλοι που "βγαίνουν από τις θέσεις τους" και ότι "ανατάσσονται με έναν χειρισμό"; Αν αυτά κάνεις, μάλλον εσύ κατευθύνεσαι λανθασμένα και πρέπει να αγοράσεις κανένα βιβλίο περί θεωρίας του πόνου μήπως και αναθεωρήσεις τις εντελώς λανθασμένες και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία απόψεις σου.
Την επόμενη φορά που θα απευθυνθείς σε κάποιον άγνωστο, φρόντισε να είσαι ευγενικός στα γραφόμενά σου. Τα "θα ξυπνήσεις" και "έχεις θέμα" δηλώνουν έλλειψη σεβασμού και τρόπων συμπεριφοράς. Είναι εύκολο να τα γράφεις με ένα ψευδώνυμο. Το δύσκολο είναι να τα γράφεις επώνυμα.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/11/2016 :  17:27:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν εχει ουσια πλεον.Πρωτος αρχισες να μου λες να προσεχω τι λεω,να με αποκαλεις επικινδυνο κτλ.Εγω προσφερθηκα να σου απαντησω στις αποριες σου αλλα μαλλον δε σε ενδιαφερει ουσιαστικα.Εχεις αποφασισει το δρομο σου.Οταν μιλας ετσι περιμενεις ο αλλος να μην αντιδρασει?Οτι δινουμε, παιρνουμε.Το manual therapy το γνωριζεις?Ποιες ειναι οι ριζες του?Ασε...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/11/2016 :  18:10:57  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Μη μιλάς για manual therapy... δεν έχει καμία σχέση με την χειροπρακτική/μυοθεραπευτική/οστεοπαθητική που πρεσβεύεις. Η πρώτη έχει εξελιχθεί, οι άλλες έχουν μείνει στα "μπλοκαρίσματα".

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/11/2016 :  23:36:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Διαβαζω σε 3 threads τις διαφωνίες σας. Επί της ουσίας δε μπορώ να έχω άποψη διότι δεν το έχω σπουδάσει το αντικείμενο. Αν ήταν όμως να διαλέξω τον εναν από τους 2 σας για μια επίσκεψη, ξέρω ποιον θα διάλεγα. Ο ενας ειναι ευγενικός και "υπομονετικός" και ο άλλος αγενέστατος.
Που πάει αυτή η κοινωνία, Θεέ μου...!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000