Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Νεύρωμα μόρτον
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/03/2017 :  17:19:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ενδιαφέρον το video.

"Dr. google"....Και έτσι, έχουμε γίνει όλοι γιατροί.....

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/03/2017 :  07:40:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είχα κάνει 2 μαγνητικές
Είδα και γω το βίντεο όμως δεν με έπεισε ότι δεν πρέπει να κάνουμε μαγνητική. Πέραν των κοκάλων υπάρχουν αρκετά πράγματα εκεί κάτω στο πόδι που μπορεί να έχουν αρπάξει.
Η φυσικοθεραπεία σαφώς και βοηθάει στην γρήγορη ανάρρωση το ερώτημα όμως δεν είναι τι μπορεί να κάνει η φυσικοθεραπεία αλλά πόσο γνώστης του αντικειμένου είναι ο φυσικοθεραπευτής. Βαρέθηκα να πηγαίνω και να με βάζουν σε μηχανήματα γιατί (θα το πω λίγο χοντρά) βαριούνται να κάνουν μασάζ στην περιοχή.
Όπως έχω ξαναπεί "ο καλύτερος γιατρός είναι εκεί που βρίσκουμε την γιατρειά μας" και ας είναι η κυρά Κατίνα με τα ματζούνια της.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/03/2017 :  09:16:01  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ gargadua,

Σε κάνει καλά όποιος γνωρίζει πώς και γιατί κάνει ό,τι κάνει, όχι η κυρά Κατίνα με τα ματζούνια της. Να σημειωθεί ότι η μαγνητική δεν είναι η καλύτερη απεικονιστική μέθοδος για τα οστά. Επίσης, δεν είναι η μάλαξη το μοναδικό και καλύτερο μέσο/μέθοδος για θεραπεία για "όσα έχουν αρπάξει εκεί κάτω στο πόδι". Ακόμα, μην είσαι σίγουρος ότι κάτι οπωσδήποτε πρέπει να έχει αρπάξει εκεί κάτω στο πόδι για να σου δικαιολογήσει τον πόνο σου. Αν τα συστήματα αναχαίτισης πόνου που έχει ο ίδιος ο οργανισμός σου δυσλειτουργούν, θα πονάς για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από τον προσδοκώμενο χρόνο επούλωσης. Αν νομίζεις ότι, επειδή η μαγνητική έδειξε 3 κήλες στην μέση σου ή μία άκανθα στην πτέρνα σου, αυτός είναι και ο κύριος μηχανισμός παραγωγής του πόνου σου, πλάνάσαι πλάνην οικτράν. Η κλινική εξέταση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αναζήτησης της αιτίας των συμπτωμάτων. Οι απεικονιστικές μέθοδοι δεν μπορούν από μόνες τους να δώσουν διάγνωση. Στην τελική, αν δεν είσαι ευχαριστημένος με τον γιατρό σου ή τον φυσικοθεραπευτή σου, μπορείς να αναζητήσεις κάποιον καλύτερο, αν το επιτρέπουν τα οικονομικά σου και ο τόπος που μένεις ή κινείσαι.
Το ότι δεν βρήκες κάποιον να σε κάνει καλά δεν σημαίνει ότι όλος ο κλάδος είναι "για τα πανηγύρια" ή ότι η κυρά Κατίνα ξέρει τι κάνει αν δεν είναι επαγγελματίας υγείας. Πολλές φορές κάνουμε πράγματα που καταλήγουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα χωρίς να ξέρουμε τον μηχανισμό που έγινε αυτό. Η επιστημονική έρευνα αυτό το κενό καλύπτει και καλό είναι να την σεβόμαστε όταν αποφασίζουμε τι, πως και γιατί παρεμβαίνουμε σε θέματα υγείας.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/03/2017 :  10:14:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Λάθος κατάλαβες, σέβομαι απόλυτα την ΕΠΙΣΤΗΜΗ της φυσικοθεραπείας, ένσταση έχω για την κατάρτιση μερικών στο χώρο. Εκτός αν ο χώρος διεκδικεί το αλάθητο. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε κάθε επαγγελματικό χώρο ή όχι;
Έχω γράψει παλαιότερα ότι ΚΑΤΑΡΧΑΣ η γνώμη της επιστήμης πρέπει να λαμβάνετε και όχι βέβαια της κυρά Κατίνας που γράφτηκε ως σχήμα λόγου.
Φυσικά αν δεν είμαι ευχαριστημένος παίρνω τον ομάτιον μου και πάω αλλού. Αλλοίμονο, ελεύθερη αγορά έχουμε!!! Άλλωστε επί 1,5 χρόνο εγώ έδινα τα λεφτάκια μου μπας και ακούσω τι έχω οπότε επέτρεψέ μου να έχω την άποψη μου για την πάθησή μου.
Όχι δεν είναι η μαγνητική δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία όμως έρχεται επικαλυπτικά ή όχι;



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/03/2017 :  11:26:02  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ gargadua,

Η μαγνητική δεν επικαλύπτει κάτι. Σωστότερος όρος θα ήταν ότι επιβεβαιώνει ή όχι μια κλινική υπόθεση. Έχει μεγαλύτερη σημασία να γίνει μια κλινική υπόθεση βάσει της κλινικής αξιολόγησης και όχι να γίνει μια κλινική διάγνωση βάσει των απεικονιστικών ευρημάτων. Ξέρεις πόσοι από εμάς (εμού και εσού περιλαμβανομένων) εμφανίζουμε ευρήματα σε μια μαγνητική που ο γιατρός μπορεί να μας πει "μα καλά, με τέτοιες κήλες δεν πονάς καθόλου"; Το σώμα μας φθείρεται, εκφυλίζεται με το χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να πονάμε. Ο εγκέφαλός μας αποφασίζει αν θα πονέσουμε ή όχι και ο ίδιος αν θα πάψουμε να πονάμε ή όχι, ανεξαρτήτως πολλές φορές του τι συμβαίνει στην περιφέρεια (στην μέση, στο πόδι κλπ).
Οπότε, αν μια μαγνητική δείξει μια ίνωση στο πέλμα σου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πονάς εξαιτίας της. Μην ψάχνεις να ακούσεις μια διάγνωση, ψάξε για μια εξήγηση των πιθανών μηχανισμών πρόκλησης των συμπτωμάτων σου που μπορεί να περιλαμβάνει μια ιστική διάγνωση (πχ νευρίνωμα Μόρτον) αλλά μπορεί και να μην την περιλαμβάνει ή να μην είναι η κυρίαρχη αιτία των συμπτωμάτων.
Τέλος, κανένας χώρος δεν διεκδικεί το αλάθητο ούτε το έχει. Και δεν έγραψα κάτι τέτοιο ούτε άφησα να εννοηθεί. Η κατάρτιση και εξέλιξη του επαγγελματία είναι προσωπική υπόθεση, όχι υπόθεση του οποιουδήποτε εκπαιδευτικού συστήματος.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000