Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 κλειδώνει το πόδι απότομα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 31/10/2016 :  18:04:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχω πόνο σαν βάρος συνεχόμενο μεταξύ βουβωνικής χώρας και αρχή γάμπας εδώ και καιρό αυτό συνέβηκε μετά από κτύπημα στα γόνατα. Το θέμα είναι ότι τώρα έχω κι άλλα συμπτώματα όπως μούδιασμα στη λεκάνη και ειδικά στους γοφούς καθώς και πόνο στα οστά. Κάποιες φορές κλειδώνει η γάμπα και νιώθω έντονο πόνο και ακινητοποιείται και δυσκολεύομαι να το κινήσω για μερικά λεπτά ή και να περπατήσω. Μου είπε γιατρός που με είδε να κάνω μαγνητική στη μέση αν και δεν είναι βέβαιος ότι προέρχεται απο εκεί το πρόβλημα διότι δεν έχω καθόλου πόνο στη μέση αλλά ψηλά στη γάμπα. Μήπως συνέβηκε σε κανένα κάτι παρόμοιο, θα ήθελα τη γνώμη σας, ευχαριστώ.

Paraskeuas
Newbie Forum Runner

35 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/11/2016 :  19:52:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
μουδιασμα γοφους? νομιζω χωρις να ειμαι ειδικος οτι σωστα υπεθεσε οτι μπορει να εμπλεκετε καποιο νευρο που περναει απο τη μεση ο γιατρος
μουδιασμα στους γοφους απο ενα κτυπημα στα γονατα? μονο? δεν μοιαζει λογικο
ο πονος στα οστα με τι ομοιαζει? μπορει να τον περιγραψεις? οξυς? βουβος? καυστικος?

"it's ok to not be shinobu, it's not ok to relinquish the pursuit of shinobuness"
-Lao Tsi (chinese philosaupher)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sakis1971
Senior Forum-Runner



499 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/11/2016 :  21:59:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επισκέψου και ένα φυσικοθεραπευτή,τα συμπτώματά σου μοιάζουν με παγίδευση ισχιακού νεύρου από τον απιοειδή μυ.

http://www.physiobob.com/forum/patient-corner-questions-and-answers/29311-calf-hip-pain-increasingly-getting-worse-gp-has-given-up-diagnosis-advice-please.html
http://www.mdjunction.com/forums/sciatica-discussions/introductions-personal-stories/10392190-pain-in-left-hip-going-down-the-leg-into-calf-muscle

same rules apply
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/11/2016 :  12:19:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
O πόνος που νιώθω είναι λες και κάθομαι πάνω σε πέτρες αυτό είναι εντονότερο όταν κάθομαι ή και ξαπλώνω. Φυσικοθεραπευτή δεν θέλω να επισκεφτώ για την ώρα χωρίς να μου βρουν τη σωστή διάγνωση για να προχωρήσω με την κατάλληλη θεραπεία. Πολύ πιθανόν να είναι αυτά που λέτε αλλά ποια εξέταση μπορεί να το δείξει αυτό, μου μίλησαν και για ακτινογραφία μέσης αλλά έχει ακτινοβολία απο ότι γνωρίζω και μάλλον δείχνει μόνο οστά σε σχέση με τη μαγνητική.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2016 :  20:17:20  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητή andrianak,

Η καλύτερη επιλογή για το πρόβλημά σου είναι να επισκεφθείς άλλον γιατρό ή έναν φυσικοθεραπευτή. Οποιαδήποτε μαγνητική ή ακτινογραφία και να κάνεις, αν δεν γίνει ενδελεχής κλινικός έλεγχος (λήψη ιστορικού, κλινική εξέταση) το τελικό συμπέρασμα θα είναι παραπλανητικό. Κανένας δεν μπορεί να σου δώσει έγκυρες συμβουλές με τις πληροφορίες που δίνεις και χωρίς κλινική εξέταση. Αν το πρόβλημά σου δεν υποχωρεί σε μερικές ημέρες και με τη χρήση φυσικών μέσων, το επόμενο και οικονομικότερο βήμα είναι η επίσκεψη σε κατάλληλο επαγγελματία υγείας.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/11/2016 :  17:51:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
εδώ και σχεδόν ένα χρόνο έχω δώσει πάνω από 6000 ευρώ σε γιατρούς φυσιοθεραπευτές χειρούργους καθώς και για διαγνωστικές εξετάσεις και έχω βαρεθεί να ακούω τη λέξη μάλλον είναι αυτό... ή εκείνο... το ιστορικό μου το ξέρουν καμιά 20ρια διαφορετικές ειδικότητες πληροφορίες γνωρίζουν για το πότε ξεκίνησε ο πόνος μετά απο πτώση και κτύπημα στα δυο μου γόνατα... οι εξετάσεις μέχρι τώρα τους μπερδεύουν προφανώς γιατί δεν δείχνουν κάτι ανησυχητικό όπως λένε... έχω φτάσει να διαβάζω και να μαθαίνω για μυς, νευρα, και ότι έχω μάθει τα πάντα περι ισχίου γόνατος προσαγωγούς πιθανές ασθένειες που μπορεί να συνδέει το δικό μου πρόβλημα και να είναι επακόλουθο του πόνου που παρουσιάζεται και ακόμα δεν έχω δει φως στο τούνελ!!! Τα συμπεράσματα δικά σας!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Georgios50
Newbie Forum Runner

Greece
45 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/11/2016 :  23:02:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ξεκούραση για 8 μήνες.

Θα δείς. Μπορείς όμως;

ok
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/11/2016 :  11:11:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Eχεις μπερδευτει πολυ χωρις λογο.Ειναι ολοφανερο τι εχεις.Το χτυπημα στα γονατα πυροδοτησε μια αλυσιδα σπασμων σε περιτονιες τουλαχιστον ως τη μεση σου .Αυτο γινεται στην αρχη για να σε προστατευσει.Αν μετα δε διωξεις τον προστατευτικο αυτο σπασμο, αυτος απλωνεται σε γειτονικους μυς και χειροτερευεις.Προφανως δεν εχεις ακολουθησει σωστη θεραπεια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/11/2016 :  11:56:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παρεπιπτοντως τα συμπτωματα δεν δειχνουν εμπλοκη του ισχιακου νευρου .Ο απιοειδης βεβαια απο οτι φαινεται εχει εμπλακει οπως και αρκετοι αλλοι μυς.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/11/2016 :  14:54:15  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ spiros tsi,

Το "ολοφάνερο" της υπόθεσης είναι ότι κάνεις λανθασμένες υποθέσεις. Αν ο "μυϊκός σπασμός" είναι προστατευτικός μηχανισμός, τι "προστατεύει" ακριβώς; Να υποθέσω ότι θα απαντήσεις την κίνηση. Αφού προστατεύει την κίνηση, δηλαδή την περιορίζει/διαταράσσει, για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Μάλλον θα υπάρχει κάποιος λόγος, δηλαδή κάποιο αίτιο. Αν απαντήσεις ότι ο "σπασμός" προστατεύει από τον πόνο, τότε πάλι πρέπει να αναρωτηθείς γιατί προκαλείται πόνος, διότι ο σπασμός προσπαθεί να προστατέψει την περιοχή από τον πόνο, δεν παράγει τον πόνο. Και στις δύο περιπτώσεις, ο "σπασμός" ΔΕΝ είναι η αιτία του πόνου αλλά το αποτέλεσμα αυτού. Οπότε, όσο και να προσπαθήσεις να "διώξεις τον προστατευτικό αυτό σπασμό", το αίτιο δεν αναιρείται. Άρα, κάνεις μια τρύπα στο νερό, δεν λύνεις το πρόβλημα.
Επίσης, πώς κατάλαβες ότι δεν εμπλέκεται ο νευρικός ιστός (ισχιακό νεύρο); Από τα υποκειμενικά ευρήματα; Η andrianak αναφέρει μούδιασμα. Θεωρείς ότι το μούδιασμα δεν είναι σύμπτωμα του νευρικού ιστού; Την πιθανότητα να το κατάλαβες από τα αντικειμενικά ευρήματα μάλλον την αποκλείουμε γιατί φαντάζομαι δεν έχεις εξετάσει κλινικά τη φίλη μας. Ακόμα, πώς κατάλαβες ότι ο απιοειδής φαίνεται να εμπλέκεται; Ή καλύτερα, πώς θα αποκλείσεις/συμπεριλάβεις την εμπλοκή του απιοειδή στην κλινική σου αξιολόγηση;
Γενικώς, αυτά που γράφεις είναι περισσότερο παραπλανητικά παρά βοηθούν τη φίλη μας να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/11/2016 :  21:05:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο εγκεφαλος προκαλει το σπασμο σε ενα χτυπημα για να προστατευσει την περιοχη που πλητετε.Ο σωτηριος αρχικα αυτος μηχανισμος μετα γινεται η αιτια των δεινων γιατι δε φευγει.Αν δε διορθωσουμε το σπασμο ,ο οποιος τωρα ειναι αχρηστος, αυτος πλεον αναπαραγει τον πονο και οδηγει σε δυσλειτουργιες τις γειτονικες δομες.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
Για το ισχιακο νευρο.Οταν ευθυνεται αυτο η γραμμη του πονου ειναι στη μεση πισω στο δικεφαλο.Δε νομιζω οτι περιγραφει αυτο η κοπελα.Επισης οταν ποναει οταν καθεται δειχνει πιθανη εμπλοκη του απιοειδη που δε σημαινει ντε και καλα οτι πιεζει το νευρο.
Το μουδιασμα σιγουρα μπορει να ειναι συμπτωμα νευρικο αλλα τις πιο πολλες φορες ειναι απο διαταραχη στις κυλινδρικες περιτονιες.

Edited by - spiros tsi on 22/11/2016 00:18:43
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/11/2016 :  21:33:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
δεν είμαι ειδικός και δεν γνωρίζω απο όλα όσα έχετε πει προσπαθώ να βρω λύση, σεβαστές οι απαντήσεις σας δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο είναι έγκαιρα όλα αυτά και κατα πόσο ισχύουν στη δική μου περίπτωση, σίγουρα καλό είναι να κάνουμε κριτική όταν δεν μας επηρεάζει τότε είναι αποδεκτή.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/11/2016 :  01:07:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Andrianak ψαχνεις να βρεις ενα ονομα γι αυτο που εχεις οπως ολοι σχεδον αλλωστε.Ο physiorunner εχει δικιο οτι δεν μπορουμε να κανουμε διαγνωσεις απο αποσταση.Αλλα ειναι και λιγο αμαρτια οταν εχεις μια αλφα εμπειρια να μη λες τη γνωμη σου για τρεις λογους΄΄1.Το ζηταει ο ιδιος ο ασθενης.2.Τη λενε τη γνωμη τους αλλοι που δεν ειναι και ειδικοι και 3.Υπαρχουν ανα τον κοσμο παμπολλες εκπομπες σε τηλεορασεις,ραδιοφωνα ,sites στο διαδικτυο οπου γιατροι, φυσικοθεραπευτες κανουν τα ιδια.Δε λεω παλι οτι ειναι το σωστο.Εσυ andrianak δεν πρεπει αμασητα να ακολουθεις οτι σου γραφουμε.Εγω μπορει να ειμαι τρελλος,δε με ξερεις και απο χτες.Ερεθισματα πρεπει να παιρνεις απο εμας και να δεις τι μπορει να σου ανοιξει καποιο δρομο θεραπειας.Ας περασουμε σε σενα.Η δικη μου γνωμη ειναι να βρεις ενα φυσικοθεραπευτη που θα σου χαλαρωσει ολους τους μυικους σπασμους απο τα γονατα και προς τα πανω στη λεκανη καθως και στην γαμπα σου οπως αναφερεις.Αυτο μονο καλο θα σου κανει.Απο εκει και περα ο καλος σου φθ θα πρεπει να εκτιμησει τι παραπανω τεχνικες χρειαζεσαι,τι αλλο θα πρεπει να διορθωσει πχ καποια ανισοσκελια,να δει αν εμπλεκεται ο νευρικος ιστος κα.Καλο ειναι ο φθ αυτος να ξερει απο manual.Kαλη θεραπεια και καλη επιστροφη
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/12/2016 :  17:52:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Eκανα μαγνητική τομογραφία θωρακοοσφυικής μοίρας και έχω το αποτέλεσμα το οποίο αναφέρει τα εξής, φυσιολογικό σήμα οι μεσοσπονδύλιο δίσκοι ΟΜΣΣ και ΘΜΣΣ χωρίς αξιόλογη ελάττωση του ύψους τους. Ηπιότατη κυκλοτερής προβολή δίσκου διακρίνεται στα επίπεδα Ο4 Ο5 και Ο5 Ι1 που προκαλεί πολύ ήπιο εντύπωμα στο νωτιαίο σάκο χωρίς να πιέζει νευρικές ρίζες. Στο επίπεδο Θ8 Θ9 παρατηρείται μικρή εστιακή οπίσθια κεντρική προβολή δίσκου που προκαλεί εντύπωμα στο νωτιαίο σάκο χωρίς να πιέζει το νωτιαίο μυελό. Συμπέρασμα δεν παρατηρήται ευμεγέθης κήλη δίσκου που να προκαλεί πίεση στο απεικονιζόμενο τμήμα του νωτιαίου μυελού ούτε στις νευρικές ρίζες. Περιμένω να το δει ο γιατρός για να με ενημερώσει αλλά απο ότι καταλαβαίνω κι εγώ δεν δικαιολογείται όλα αυτά τα μουδιάσματα που έχω... μήπως γνωρίζει κάποιος να μου πει τι δείχνει η μαγνητική που έκανα κι αν βγάζει κάποιο συμπέρασμα??? αν τελικά δεν πιέζεται κάποιο νεύρο τότε εγώ γιατί νιώθω ότι άρχισα να παραλύω απο τη μέση και κάτω...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/12/2016 :  22:07:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
O γιατρός σου και μόνο ο γιατρός σου, σε αυτόν να απευθυνθείς!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2016 :  15:11:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο γιατρός που έχει δει την μαγνητική μου είπε ότι δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα που να σχετίζεται με τα συμπτώματα που μου παρουσιάζονται άρα το έργο του τελειώνει εκεί και με παρέπεμψε σε ειδικό νευροχειρούργο για να επιλύσει το πρόβλημα. Κι εγώ τώρα κάνω την εξής ερώτηση στον εαυτό μου πόσους ακόμα γιατρούς θα επισκεφτώ για να μου επιλύσουν το πρόβλημα...!!!! τελικά πόσο δύσκολο είναι να κάνεις σωστή διάγνωση όταν έχεις μπροστά σου τις εξετάσεις και τα συμπτώματα ενός ασθενή...μέχρι τώρα τα πόσα έχω μάθει και ενημερωθεί για πιθανές ασθένειες και ανατομία ανθρώπινου σώματος μάλλον θα μπορούσα να γίνω άνετα βοηθός γιατρού για επίλυση διαφόρων θεμάτων
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000