Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 κλειδώνει το πόδι απότομα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

sakis1971
Senior Forum-Runner



499 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2016 :  15:31:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε νοιώθω απόλυτα γιατί εδώ και 2 χρόνια τράβηξα τα ίδια με το λαγονοψοϊτη.
Είχα τέτοια συμπτώματα που τουλάχιστο στη πόλη μου 3 ορθοπεδικοί δεν έβγαλαν άκρη και όλοι επέμεναν ότι είναι θέμα νεύρου.
Καλή τύχη σου εύχομαι και μη τα παρατάς,χρειάζεται υπομονή και δυστυχώς χρήματα.
Αν είσαι κοντά στη Καβάλα γνωρίζω κάποιον φυσικοθεραπευτή που πιθανώς να σε βοηθήσει.

same rules apply
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2016 :  16:28:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ευχαριστώ φίλε Σάκη απλα να αναφέρω ότι φυσιοθεραπευτή είδα δει παλιότερα ο οποίος νόμιζε ότι έχει σχέση με κοιλιακούς προσαγωγούς και μου έκανε θεραπεία για αυτό το σύνδρομο!!! η αλήθεια μένω μακρια κύπρο
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2016 :  19:25:25  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Νομίζω, andrianak, πως έχεις μπει στην παγίδα να θεωρείς τον εαυτό σου ασθενή και να ψάχνεις εναγωνίως να αποδώσεις στο πρόβλημά σου μια "ιστική διάγνωση" (πχ ότι έχεις τενοντίτιδα δικεφάλου, άρα ξέρεις και ποιος ιστός-όργανο προκαλεί τα συμπτώματα). 'Ομως, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, καθώς η κλινική εμπειρία και πράξη βγάζουν συχνά τους επαγγελματίες υγείας έξω από τα αυστηρώς ιστικά "διαγνωστικά καλούπια".
Ο πόνος είναι, πλέον, μια ξεχωριστή "παθολογική διεργασία" και πολλές φορές δεν συνάδει με πραγματική ιστική βλάβη. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις έναν ειδικό επαγγελματία υγείας που να σου εξηγήσει τις σύγχρονες απόψεις για τον πόνο και τους μηχανισμούς πρόκλησης, καθώς και πώς μπορείς να διαχειριστείς τον πόνο σου και να βελτιώσεις τη λειτουργικότητά σου. Αν δεν υπάρχει κάποια σοβαρή παθολογία, θεωρώ άσκοπο να ψάχνεις ακόμα για ιστική διάγνωση. Προφανώς, δεν έχεις βρει ακόμα τον κατάλληλο επαγγελματία υγείας αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/12/2016 :  13:29:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Aυτο με τις ιστικες διαγνωσεις ειναι απο τις βασικες αιτιες που δε μπορουν να γινουν σωστες θεραπειες.Εχουμε μαθει οπου ποναει ο ασθενης να πεταμε μια -ιτιδα στη διαγνωση για να ξεμπερδευουμε.Απειρες διαγνωσεις για τενοντιτιδες που δεν υφιστανται ουτε σαν κλινικες οντοτητες ,μπουρσιτιδες κτλ και φυσικα μετα θεραπειες (αντιφλεγμονωδη,ενεσεις,διατασεις ,υπερηχα,laser,κρυοθεραπειες κτλ.)στο γαμο του Καραγκιοζη.
Και τις περισσοτερες φορες επιβραδυνεται ο χρονος αποκαταστασης αν δε διακοπτεται.
Οταν θελουμε να ειμαστε πιο γενικοι,για να μην εκτεθουμε,πεταμε και την ορολογια συνδρομο.
Αν ποναει ο ασθενης σε πολλα σημεια του σωματος, για να μη δινουμε πολλες ειδικες διαγνωσεις ,δινουμε τα τελευταια χρονια τη διαγνωση ινομυαλγια.
Αν οι κλινικες εξετασεις (μαγνητικες κτλ.)δε δειχνουν κατι που να δικαιολογει τον πονο η δεν ανταποκρινεται ο ασθενης στις θεραπειες,κρινουμε οτι ο ανθρωπος αυτος εχει ψυχολογικα προβληματα και τον στελνουμε ,στο εξωτερικο πιο πολυ,σε ψυχιατρους για αντικαταθλιπτικα.
Και μετα κοιμομαστε ησυχοι.Ε,δεν μπορουμε να τα βαλουμε και με την τρελλα ...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/01/2017 :  17:52:19  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν μπορούσαμε να βγάζουμε ακριβή και έγκυρα συμπεράσματα μόνο από τα ευρήματα μια μαγνητικής ή αξονικής ή μόνο από τα συμπτώματα, θα ήταν εύκολο το έργο μας. Δυστυχώς και ευτυχώς, δεν συμβαίνει αυτό.
Κακώς ψάχνεις να βρεις απαντήσεις στο φόρουμ για το πρόβλημά σου, ειδικά με την πολυπλοκότητα και το ιστορικό που αναφέρεις. Ο βασικότερος λόγος που θεωρώ ότι δεν έχεις βρει ακόμα λύση είναι η αντίληψη που έχεις (και σου έχουν ενισχύσει οι επαγγελματίες υγείας που έχεις επισκεφθεί) για την "αποκλειστική" συσχέτιση της ανατομίας με την παθολογία. Ο πόνος αποτελεί, πλέον, μια "αυτόνομη παθολογική οντότητα", υπό την έννοια ότι η εκδήλωσή του, η διατήρησή του και η εν γένει συμπεριφορά του επηρεάζεται από πάμπολλες διαδικασίες μέσα στο σώμα και από πάμπολλους εξωτερικούς παράγοντες, που δεν μπορούν όλοι να ελεγχθούν ταυτόχρονα και επιτυχώς. Πολλές φορές, η ακτινοδιαγνωστική "ταυτότητα" με την κλινική εικόνα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση και κακώς αυτή η νοοτροπία διαιωνίζεται από αρκετούς επαγγελματίες υγείας, όταν οι θεωρίες του πόνου έχουν αλλάξει δραματικά τα τελευταία 20 περίπου χρόνια.
Ο πόνος είναι ένα "κατασκεύασμα" του εγκεφάλου σου. Είναι η "καλύτερη" απάντηση που δίνει ο εγκέφαλος σε μια απειλή ή πιθανή απειλή, βάσει της "εικόνας" που σχηματίζει από τις πληροφορίες που παίρνει από παντού (και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό περιβάλλον του). Κάποιες φορές, η "εικόνα" που σχηματίζει είναι πραγματική (πχ σκόνταψα σε μια πέτρα και πόνεσα) και κάποιες άλλες όχι. Στις περιπτώσεις που η "εικόνα" δεν είναι πραγματική, καταλαβαίνεις ότι και η παραγωγή πόνου δεν είναι η "καλύτερη" απάντηση. Παρόλα αυτά, ο εγκέφαλος εξακολουθεί να παράγει πόνο διότι αυτή η εικόνα διατηρείται ως η πιο "ακριβής" αποτύπωση της πραγματικότητας, ενώ δεν είναι. Γι αυτό και η κατανόηση ότι ο πόνος δεν συνάδει πάντα με πραγματική απειλή είναι το πρώτο βήμα στην αντιμετώπισή του. Όταν προσπαθώ να εξηγήσω σε ασθενείς μου αυτό το πράγμα, οι 9 στους 10 εκπλήσσονται και δυσκολεύονται να το δεχτούν, διότι πολύ απλά για χρόνια πίστευαν ότι ο πόνος είναι και πραγματική απειλή. Όμως, η έρευνα στις νευροεπιστήμες έχει αλλάξει πολλά ως προς τη γνώση μας για τους μηχανισμούς παραγωγής, διατήρησης και μεταβολής του πόνου, με αποτέλεσμα η αντιμετώπισή του να είναι πιο αποτελεσματική.
Σου προτείνω να δεις το παρακάτω βίντεο (είναι στα Αγγλικά) από έναν κορυφαίο ερευνητή του είδους. Αν και χρησιμοποιεί ιατρική ορολογία κατά βάση, είναι πολύ παραστατικός. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο πόνος είναι το αποτέλεσμα της πληροφόρησης του εγκεφάλου από πολλές πηγές για μια απειλή ή πιθανή απειλή και ότι ο πόνος δεν είναι πάντα μια ακριβής αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης των ιστών.
https://www.youtube.com/watch?v=gwd-wLdIHjs
Ελπίζω να σε βοηθήσουν οι πληροφορίες αυτές. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξει κάποιος την οπτική γωνία του.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/01/2017 :  17:29:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εχω δει πιο πάνω το video, κάτι τέτοιο έχω διαβάσει και στο βιβλίο the healing code δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει στη δική μου περίπτωση μια και όλα ξεκίνησαν απο μια πτώση επι του εδάφους άρα έχω την εικόνα, έχω τα συμπώματα αλλά δεν μπορεί να διαγνωστεί το πρόβλημα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000