Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Shin splits
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 3

Sor
Forum-Runner

155 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/12/2016 :  19:22:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

Νομίζα είχες ξαναγράψει και σου είχα ξαναπαντήσει.
Είχα και εγώ περιοστιτιδα, και πολύ άσχημη. Βέλαζα από τον πόνο όταν το ακούμπαγα, το καλάμι ελαφρώς-ορατά πρησμένο, και κράτησε πάνω από 1,5 χρόνο.

Το επιβεβαίωσε βέβαια και μαγνητική και ακτινογραφία (η αξονική ήταν καθαρή).

Κάποια στιγμή έκατσα και αρκετούς μήνες, 4-5, και όταν πήγα να ξανατρέξω... με ξαναέπιασε!
Εκεί τρελάθηκα.
Λέω και συντρηπτικό κάταγμα να ήταν, θα είχε κολλήσει τι στο καλό.
Μέχρι πριν εντωμεταξύ, πίστευα μέσα μου ότι ήταν κάποιο τριχοειδές κάταγμα, και απλά δεν φαινόταν πουθενά.
Εκεί όμως κατάλαβα, ότι τελικά δεν είναι ούτε αυτό.
Οπότε σκέφτηκα, αφού 4-5 μήνες μετά, σπάσιμο πλέον σίγουρα δεν υπάρχει, ξεκίνα και τρέχε. Και μην φοβάσαι στην πρώτη ενόχληση.

Τελικά μάλλον στην περίπτωση μου με ενοχλούσε οποιοδήποτε είδος χοντροπάπουτσου. Όλα καλά, πλέον δεν με απασχολεί το ζήτημα ιδιαίτερα.



Ρε συ αν θες στείλε μου με προσωπικό μύνημα το τηλεφωνό σου ή skype ή κάτι τελοσπάντων να σε ρωτήσω μερικά πάνω σε αυτό. Αν θες...

Edited by - Sor on 02/12/2016 00:52:28
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/12/2016 :  21:01:21  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by spiros tsi

Eνα ενα.Ενας σφιχτος μυς φυσικα και ειναι αδυνατος γιατι ειναι πιο κοντος και βεβαιως ειναι παθολογικος.


Ο σφιχτός (tight) μυς και ο αδύναμος (weak) μυς είναι διαφορετικές οντότητες. Ο πρώτος όρος έχει να κάνει με τον μυϊκό τόνο (τη φυσιολογική μικρή σύσπαση που κάνει κάθε σκελετικός μυς σε ηρεμία). Ο δεύτερος όρος έχει να κάνει με την ικανότητα παραγωγής τάσης ή δύναμης από τον μυ. Κακώς θεωρείς ότι ένας σφιχτός μυς είναι και αδύναμος. Μπορεί να είναι εξίσου δυνατός με την άλλη πλευρά του σώματος αλλά ο τόνος του να έχει αλλάξει για κάποιο λόγο. Ο κοντός (short) μυς αφορά στο φυσιολογικό μήκος ηρεμίας, στην ελαστικότητα και στη διατασιμότητα του μυός. Ένας σφιχτός μυς δεν είναι απαραίτητο να είναι και κοντός, ούτε ένας αδύναμος μυς είναι απαραίτητο να είναι κοντός. Όλες οι παραπάνω "κατηγορίες" μυών δεν μεταφράζονται ως παθολογία απαραίτητα. Ο όρος "δυσλειτουργία" μπορεί να χρησιμοποιηθεί μερικές φορές για να εκφράσει καλύτερα αυτή την "ιδιομορφία" του μυός (αλλαγή στον μυϊκό τόνο, στην παραγωγή δύναμης και στην ελαστικότητα και διατασιμότητα του μυός), αλλά ο όρος "παθολογικός μυς" δεν είναι δόκιμος σε τέτοιες περιπτώσεις.

quote:
Η ακαριαια ενδυναμωση που λεω ειναι οτι απο αδυναμος γινεται φυσιολογικος.


Ένας μυς δεν "δυναμώνει" (αυξάνει την παραγωγή δύναμης/τάσης) ακαριαία. Ο τόνος μπορεί να αλλάξει άμεσα, αλλά η παραγωγή δύναμης όχι. Αυτό που παρατηρείται, επομένως, ως "ακαριαία ενδυνάμωση" είναι αλλαγή στον μυϊκό τόνο, όχι στην παραγωγή μυϊκής τάσης.

quote:
Στο συνεδριο αθλητιατρικης που οργανωσαμε αρχες του καλοκαιριου ηταν κεντρικος ομιλητης ενας καθηγητης απο το πανεπιστημιο του Ισραηλ και εκανε επιδειξη αυτου του τροπου θεραπειας για πρωτη φορα στην Ελλαδα.Εμβρονητο το πανελ με Νικολαου και αλλους κορυφαιους γιατρους χειροκροτουσε και ελεγε οτι ειναι μαγικη θεραπεια.


Σε τι αναφέρεσαι;

quote:
Οι διατασεις κατω του ενος δευτερολεπτου δεν ενεργοποιουν το αντανακλαστικο διατασης κατι που κανουν οι στατικες διατασεις.


Τα μπέρδεψες. Δεν υπάρχουν διατάσεις κάτω του ενός δευτερολέπτου. Αναφέρεσαι, προφανώς, στο αντανακλαστικό διάτασης (stretch reflex) που δεν είναι διάταση και δεν προκαλεί διάταση/επιμήκυνση/αύξηση της ελαστικότητας/διατασιμότητας του μυός. Είναι αντανακλαστικό που προκαλεί μια αυτόματη απάντηση από τον μυ. Κλασικό παράδειγμα αντανακλαστικού διάτασης είναι όταν ο καλός γιατρός χτυπάει με το σφυράκι τον επιγονατιδικό τένοντα/σύνδεσμο για να αξιολογήσει την ακεραιότητα νευρικής ρίζας. Οι στατικές διατάσεις δεν ενεργοποιούν το αντανακλαστικό διάτασης και δεν είναι γενικά ο σκοπός των διατάσεων αυτός, να ενεργοποιήσουν, δηλαδή, αντανακλαστικό.



"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2016 :  16:41:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Oταν μιλαω για αδυναμο μυ ,ναι εννοω τον μυικο του τονο .Οταν επανελθει ο τονος στο φυσιολογικο, μονο τοτε μπορει να γινει σωστα η ενδυναμωση .Ενας απο τους τροπους,ο καλυτερος ,και συγκριτικα μεγαλυτερης διαρκειας, ειναι ο ΄΄καθαρισμος΄΄ του μυ απο knots,συμφυσεις,γελωσεις κα.
Ενας αδυναμος μυς ,για τον τονο εννοω,ναι δεν ειναι απαραιτητο να ειναι κοντος.Kαι ενας επιμηκυσμενος μυς αδυναμος μπορει να ειναι.

Yπαρχουν δυο ειδη σφιχτων μυων.Το πρωτο ειναι επειδη κονταινει ο συνδετικος ιστος και το δευτερο ειδος ειναι στην ουσια μια υπερσυσπαση του μυ λογω του νευρικου συστηματος που τον κανει να συσπαται και τον κρατα σε μια υπερτονικη φαση.
Στην πρωτη περιπτωση, εκτος απο τη διορθωση της περιτονιας, πρεπει να ψαξουμε και να φτιαξουμε την αδυναμια των ανταγωνιστων σαν πιο πιθανη αιτια.Στη δευτερη πρεπει να παμε στους συνεργητικους μυς πρωτα και να ψαξουμε για αδυναμια εκει.

Πιστευω με τη διευκρινιση του μυικου τονου να ειμαστε οκ.Δηλαδη ενας σφιχτος,κοντος μυς λογω συνδετικου ιστου μπορει καλλιστα να ειναι δυνατος αλλα ο τονος του να ειναι αδυναμος.Ενας σφιχτος, κοντος μυς λογω νευρικου συστηματος να εχει τον τονο του αυξημενο το οποιο παλι παθολογικο ειναι.

Μπορεις να διατεινεις ενα μυ αλλα να μη μεινεις στο οριο της διατασης και να επιστρεψεις.Πως δε γινεται αυτο?Aς αφησουμε τα reflex απεξω γιατι ειναι πολυπλοκα τα πραγματα και με διαφορες ερμηνειες.

Edited by - spiros tsi on 07/12/2016 23:42:58
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/12/2016 :  17:20:48  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:

Oταν μιλαω για αδυναμο μυ ,ναι εννοω τον μυικο του τονο .

Πάλι μας τα μπερδεύεις. Δεν γίνεται να μιλάς για αδύναμο μυ και να αναφέρεσαι στον μυϊκό τόνο. Το γιατί χρησιμοποιείς τους δύο αυτούς όρους εναλλακτικά, είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω και θεωρώ λανθασμένη προσέγγιση, τόσο σε επίπεδο ορολογίας όσο και θεραπευτικά.
quote:
Οταν επανελθει ο τονος στο φυσιολογικο, μονο τοτε μπορει να γινει σωστα η ενδυναμωση .Ενας απο τους τροπους,ο καλυτερος ,και συγκριτικα μεγαλυτερης διαρκειας, ειναι ο ΄΄καθαρισμος΄΄ του μυ απο knots,συμφυσεις,γελωσεις κα.

Μπορείς να μου δώσεις κάποια βιβλιογραφική/αρθρογραφική αναφορά γι αυτό; Δεν γνωρίζω τη σχέση του μυϊκού τόνου με την ύπαρξη γελώσεων, συμφύσεων κλπ και με μια γρήγορη αρθρογραφική αναζήτηση δεν βρήκα τίποτα.

quote:
Ενας αδυναμος μυς ,για τον τονο εννοω,ναι δεν ειναι απαραιτητο να ειναι κοντος.Kαι ενας επιμηκυσμενος μυς αδυναμος ειναι.

Μπέρδεμα εις το τετράγωνο...

quote:
Yπαρχουν δυο ειδη σφιχτων μυων.Το πρωτο ειναι επειδη κονταινει ο συνδετικος ιστος και το δευτερο ειδος ειναι στην ουσια μια υπερσυσπαση του μυ λογω του νευρικου συστηματος που τον κανει να συσπαται και τον κρατα σε μια υπερτονικη φαση.
Στην πρωτη περιπτωση, εκτος απο τη διορθωση της περιτονιας, πρεπει να ψαξουμε και να φτιαξουμε την αδυναμια των ανταγωνιστων σαν πιο πιθανη αιτια.Στη δευτερη πρεπει να παμε στους συνεργητικους μυς πρωτα και να ψαξουμε για αδυναμια εκει.

Πάλι μπερδεύεις τον μυϊκό τόνο με την μυϊκή δύναμη και την ελαστικότητα με τρόπο που δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς. Ο διαχωρισμός που κάνεις δεν με βρίσκει σύμφωνο. Άλλο η βράχυνση των ελαστικών μη συσταλτών στοιχείων ενός μυός και άλλο η αύξηση του μυϊκού τόνου.

quote:
Πιστευω με τη διευκρινιση του μυικου τονου να ειμαστε οκ.Δηλαδη ενας σφιχτος,κοντος μυς λογω συνδετικου ιστου μπορει καλλιστα να ειναι δυνατος αλλα ο τονος του θα ειναι αδυναμος.Ενας σφιχτος, κοντος μυς λογω νευρικου συστηματος θα εχει τον τονο του αυξημενο το οποιο παλι παθολογικο ειναι.

Γιατί "ένας σφιχτος,κοντος μυς λογω συνδετικου ιστου" έχει αδύναμο μυικό τόνο και ταυτόχρονα ο ανταγωνιστής του έχει και αυτός αδυναμία (όπως γράφεις παραπάνω), άρα με βάση τον όρο που χρησιμοποιείς έχει και αδύναμο μυϊκό τόνο; Πώς γίνεται δύο ανταγωνιστές να έχουν και οι δύο μειωμένο τόνο; Δεν κολλάει.
Επίσης, όταν γράφεις "να ειναι δυνατος αλλα ο τονος του θα ειναι αδυναμος" εννοείς ότι θα είναι δυνατός σε μυϊκή δύναμη και θα έχει μειωμένο μυϊκό τόνο; Πολύ μπέρδεμα. Δεν είναι εννοιολογικά ορθό να θεωρείς έναν "σφιχτό μυ" ότι μπορεί να έχει είτε αυξημένο είτε μειωμένο μυϊκό τόνο. Ο σφιχτός θα έχει αυξημένο τόνο και το αντίθετό του δεν μπορεί να λέγεται και αυτό σφιχτό αλλά χαλαρό.

quote:
Μπορεις να διατεινεις ενα μυ αλλα να μη μεινεις στο οριο της διατασης και να επιστρεψεις.Πως δε γινεται αυτο?

Μπορείς να γράψεις πώς γίνεται, ξεκινώντας από το πώς εννοείς τον όρο "διάταση"; Έχω την εντύπωση ότι δεν εννοούμε τα ίδια πράγματα με τους ίδιους όρους.

Γενικώς, μας τα μπερδεύεις για άλλη μια φορά, μπερδεύονται όσοι διαβάζουν χωρίς να έχουν ειδικές γνώσεις επί του θέματος και δεν βγαίνει νόημα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να χρησιμοποιούνται ορθοί όροι, χωρίς να εννοείται άλλος όρος.
Ελπίζω να ξεκαθαριστούν οι παραπάνω όροι, αν και θεωρώ ότι έχουμε τελείως διαφορετική άποψη για την ανατομία και φυσιολογία της μυϊκής συστολής.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/12/2016 :  01:36:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα προσπαθησω να γινω οσο μπορω πιο κατανοητος γιατι ειναι αληθεια οτι καποια απο αυτα που γραφω ειναι κοντρα στη λογικη που εκπαιδευτηκαμε.Επισης θα χρησιμοποιησω ερευνες και Αγγλικη ορολογια οπου υπαρχει περιπτωση λαθος ερμηνειας.
Ας τα παρουμε απο την αρχη.

Muscle tension (or tone) ειναι η δυναμη με την οποια ενας μυς αντιστεκεται στην επιμηκυνση του (Basmajian 1985).

H Muscle tension μπορει να συνδεεται με τη δυνατοτητη ενεργοποιησης του μυ η διεγερσιμοτητα.Γι αυτο η εξεταση της εχει δυο στοιχεια,viscoelastic και contractile (Mense and Simons 2001,Taylor,Brooks and Ryan 1997).To πρωτο συνδεεται με τη διεγερσιμοτητα των δομων,ενω το δευτερο σχετιζεται με το neurological input.Καθε στοιχειο παιζει το ρολο του στις αιτιες του muscle tightness και weakness.

Θα αναφερθω πρωτα στο muscle tightness.

Οι παραγοντες απο τα contractile συστατικα του μυ που αυξανουν τον τονο ειναι η ενεργοποιηση του μεταιχμιακου συστηματος(Umphred 2001)με το στρες, την εξαντληση,τον πονο και τα συναισθηματα να αυξανουν τον τονο μεσω αυτου(του συστηματος),τα trigger points (Simons et al. 1999),ο μυικος σπασμος (Mense and Simons 2001).

Aυξημενη muscle tension ,viscoelastic αιτιολογιας, προκυπτει επισης απο προσαρμοστικο shortening (Κendall et al. 1993,Sahrmann 2001).Mε τον καιρο η δυναμη σε αυτους τους μυς μειωνεται καθως active ινες αντικαθιστανται απο μη συσταλτο ιστο.


Οσον αφορα τη μυικη αδυναμια τωρα.

Oι contractile παραγοντες που συνεισφερουν ειναι:
Reciprocal inhibition(Sherrington 1907) οταν ενεργοποιειται ο ανταγωνιστης.
Αρθρογενης αδυναμια(Stokes and Young 1984,DeAndrade,Grant and Dison 1965) λογω οιδηματος η δυσλειτουργιας της αρθρωσης.
Deafferentation (Freeman, Dean and Hanham 1965) η μειωση δηλ. στην εισερχομενη πληροφορηση λογω καποιας βλαβης στους νευρομυικους υποδοχεις .
Ψευδοπαρεση
Trigger point weakness (Simons,Travell and Simons 1999). Υπερευερεθιστες μπαντες μυικων ινων μειωνουν το stimulation threshold oδηγωντας σε υπερχρηση,πρωιμη εξαντληση και αδυναμια.Οι μυς αυτοι εχουν μειωμενο αριθμο απο firing κινητικες μοναδες και φτωχο συγχρονισμο.
΄Εξαντληση.
Οι noncontractile παραγοντες ειναι :
Stretch weakness (Kendall et al 1993,Sahrmann 2002a,2002b).
Tightness weakness (Janda 1993) .Oι μυς λογω υπερχρησης κονταινουν με τον καιρο.Αυξανεται ο μη συσταλτος ιστος και μειωνεται η ελαστικοτητα.Αυτο οδηγει σε ισχαιμια και εκφυλισμο των μυικων ινων που αδυνατιζει ακομα πιο πολυ το μυ.

Σε πρωτη φαση πιστευω να γινεται αντιληπτο γιατι ενας αδυναμος μυς μπορει να γινει φυσιολογικος αν διωξουμε παραγοντες που τον αδυνατιζουν οπως πχ τα trigger,τη συσπαση των ανταγωνιστων κα.
Επισης ειδαμε πως ενας σφιχτος μυς μπορει να ειναι αδυναμος λογω υπερχρησης.Οποτε ενας σφιχτος μυς δε σημαινει οτι εχει σιγουρα αυξημενο τονο.
Θα επανελθω.

.

Edited by - spiros tsi on 06/12/2016 01:56:54
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/12/2016 :  12:22:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ας δουμε και κατι ακομα για το αν ενας αδυναμος μυς ειναι σφιχτος.
Oι Garrick και Webb στο βιβλιο τους Sports Injuries: Diagnosis and Management (Garrick, J.G.;Webb , D.R. Sports Injuries: Diagnosis and Management. Philadelphia, W.B. Saunders 1990; pp 7-25)δηλωνουν οτι a weak muscle is a tight muscle.Whenever a weak muscle is forced to work beyond its capacity, it will tighten and, therefore, be more subject to stress and strain.
Περα απο το τι γραφεται ,εμενα το βασικο που με ενδιαφερει ειναι τι δουλευει στην πραξη κι αυτο το συνανταω ξανα και ξανα στις θεραπειες μου.
Πολλες φορες για παραδειγμα ενας σφιχτος τετρακεφαλος που τραβαει το κεντρο βαρους του σωματος προς τα μπρος θα αναγκασει τον αδυναμο δικεφαλο να σφιξει για να αντισταθμισει τη ροπη αυτη.Ετσι εχουμε και πρωταγωνιστη και ανταγωνιστη σφιχτους.
Για να μην κουραζω αλλο ,ενας μυς μπορει να ειναι short and tight – long and weak, short and weak -long and tight, short and strong-long and weak, long and strong – short and weak και φυσικα tight and weak .Μπερδεμα ε?

Edited by - spiros tsi on 07/12/2016 01:38:09
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Sor
Forum-Runner

155 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/04/2017 :  13:31:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επανέρχομαι με το πρόβλημα μου, είχα πάρει έναν γιατρό αθλοπαιδίατρο τηλέφωνο τον περασμένο Οκτώμβριο και μου έκλεισε ραντεβού για 6 μήνες μετά , ε λοιπόν πήγα σήμερα. Του είπα πως έχει , πίεσε εκεί στα καλαμια εσωτερικά και τραβηχτικά από τον πόνο παρόλο που δεν νιώθω τώρα τίποτα αλλα δεν τα πολυζορίζω καιρό τώρα αλλα έχει τύχει καμια φορα και περπατήσω χαλαρά μια κοντά μια ώρα και μετά τα νιώθω κάπως. Στο ζουμί λοιπόν :

Μου είπε διατάσεις και πριν και μετά πάγο, του είπα το έκανα και αυτό και με της διατάσεις μετα τα ένιωθα χειρότερα, μου είπε πρέπει να χαλαρώσεις τους μύες αλλιώς το πρόβλημα θα φύγει μονο του μετά από 3 χρονια, δεν έπρεπε να σταματήσεις τις διατάσεις.

Τι προτεινετε;

Edited by - Sor on 10/04/2017 13:55:35
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

unforgiven
Advanced Forum-Runner

Greece


339 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/04/2017 :  16:14:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Sor

Επανέρχομαι με το πρόβλημα μου, είχα πάρει έναν γιατρό αθλοπαιδίατρο τηλέφωνο τον περασμένο Οκτώμβριο και μου έκλεισε ραντεβού για 6 μήνες μετά , ε λοιπόν πήγα σήμερα. Του είπα πως έχει , πίεσε εκεί στα καλαμια εσωτερικά και τραβηχτικά από τον πόνο παρόλο που δεν νιώθω τώρα τίποτα αλλα δεν τα πολυζορίζω καιρό τώρα αλλα έχει τύχει καμια φορα και περπατήσω χαλαρά μια κοντά μια ώρα και μετά τα νιώθω κάπως. Στο ζουμί λοιπόν :

Μου είπε διατάσεις και πριν και μετά πάγο, του είπα το έκανα και αυτό και με της διατάσεις μετα τα ένιωθα χειρότερα, μου είπε πρέπει να χαλαρώσεις τους μύες αλλιώς το πρόβλημα θα φύγει μονο του μετά από 3 χρονια, δεν έπρεπε να σταματήσεις τις διατάσεις.

Τι προτεινετε;



Είχα το ίδιο πρόβλημα.
Έριξα τα χιλιόμετρα, απέφυγα τις μεγάλες (για εμένα) εντάσεις στην προπόνηση, έκανα φυσιοθεραπείες, παράλληλα γυμναστική με βάρη (έκανα έτσι και αλλιώς) και Pilates. Πολλές διατάσεις και το πρόβλημα έφυγε.
Και ο φυσιοθεραπευτής μου το ίδιο μου είπε: διατάσεις όσο το δυνατόν περισσότερες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Sor
Forum-Runner

155 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/04/2017 :  00:02:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχω να δοκιμάσω να τρέξω απο το 15, απο αρχές 16 μέχρι μέσα είχα ενόχληση που προήλθε απο μασαζ, σε κάθε βήμα που έκανα ή που στεκόμουνα όρθιος, ακόμα και όταν οδηγούσα αμάξι.

Και μου αρέσει τόσο πολύ το τρέξημο. Τέτοιο πράγμα ούτε στον εχθρό μου.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Sor
Forum-Runner

155 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/04/2017 :  00:16:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by unforgiven

quote:
Originally posted by Sor

Επανέρχομαι με το πρόβλημα μου, είχα πάρει έναν γιατρό αθλοπαιδίατρο τηλέφωνο τον περασμένο Οκτώμβριο και μου έκλεισε ραντεβού για 6 μήνες μετά , ε λοιπόν πήγα σήμερα. Του είπα πως έχει , πίεσε εκεί στα καλαμια εσωτερικά και τραβηχτικά από τον πόνο παρόλο που δεν νιώθω τώρα τίποτα αλλα δεν τα πολυζορίζω καιρό τώρα αλλα έχει τύχει καμια φορα και περπατήσω χαλαρά μια κοντά μια ώρα και μετά τα νιώθω κάπως. Στο ζουμί λοιπόν :

Μου είπε διατάσεις και πριν και μετά πάγο, του είπα το έκανα και αυτό και με της διατάσεις μετα τα ένιωθα χειρότερα, μου είπε πρέπει να χαλαρώσεις τους μύες αλλιώς το πρόβλημα θα φύγει μονο του μετά από 3 χρονια, δεν έπρεπε να σταματήσεις τις διατάσεις.

Τι προτεινετε;



Είχα το ίδιο πρόβλημα.
Έριξα τα χιλιόμετρα, απέφυγα τις μεγάλες (για εμένα) εντάσεις στην προπόνηση, έκανα φυσιοθεραπείες, παράλληλα γυμναστική με βάρη (έκανα έτσι και αλλιώς) και Pilates. Πολλές διατάσεις και το πρόβλημα έφυγε.
Και ο φυσιοθεραπευτής μου το ίδιο μου είπε: διατάσεις όσο το δυνατόν περισσότερες.



Και με τις διατάσεις έβλεπες άμεση βελτίωση?εγώ με τις διατάσεις έβλεπα άμεση χειροτέρευση, ενώ πριν τις διατάσεις δεν το είχα τόσο έντονο όσο μετά. Πόσο έκανε να σου περάσει?


Τότε που το είχα πει σε κάνα δυο γιατρούς και στον φισιό δεν μου είπα συνέχισε, αυτός μου είπε,και μάλιστα μου είπε θα μου πάρει κάνα 6μηνο ακόμα.

Επίσης μου είπε να πάρω βιταμίνη D. Το πρόβλημα είναι μυϊκό μου είπε, νόμιζα η Ε κάνει καλο στους μύες.

Edited by - Sor on 11/04/2017 09:42:01
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

unforgiven
Advanced Forum-Runner

Greece


339 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/04/2017 :  10:33:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Sor

quote:
Originally posted by unforgiven

quote:
Originally posted by Sor

Επανέρχομαι με το πρόβλημα μου, είχα πάρει έναν γιατρό αθλοπαιδίατρο τηλέφωνο τον περασμένο Οκτώμβριο και μου έκλεισε ραντεβού για 6 μήνες μετά , ε λοιπόν πήγα σήμερα. Του είπα πως έχει , πίεσε εκεί στα καλαμια εσωτερικά και τραβηχτικά από τον πόνο παρόλο που δεν νιώθω τώρα τίποτα αλλα δεν τα πολυζορίζω καιρό τώρα αλλα έχει τύχει καμια φορα και περπατήσω χαλαρά μια κοντά μια ώρα και μετά τα νιώθω κάπως. Στο ζουμί λοιπόν :

Μου είπε διατάσεις και πριν και μετά πάγο, του είπα το έκανα και αυτό και με της διατάσεις μετα τα ένιωθα χειρότερα, μου είπε πρέπει να χαλαρώσεις τους μύες αλλιώς το πρόβλημα θα φύγει μονο του μετά από 3 χρονια, δεν έπρεπε να σταματήσεις τις διατάσεις.

Τι προτεινετε;



Είχα το ίδιο πρόβλημα.
Έριξα τα χιλιόμετρα, απέφυγα τις μεγάλες (για εμένα) εντάσεις στην προπόνηση, έκανα φυσιοθεραπείες, παράλληλα γυμναστική με βάρη (έκανα έτσι και αλλιώς) και Pilates. Πολλές διατάσεις και το πρόβλημα έφυγε.
Και ο φυσιοθεραπευτής μου το ίδιο μου είπε: διατάσεις όσο το δυνατόν περισσότερες.



Και με τις διατάσεις έβλεπες άμεση βελτίωση?εγώ με τις διατάσεις έβλεπα άμεση χειροτέρευση, ενώ πριν τις διατάσεις δεν το είχα τόσο έντονο όσο μετά. Πόσο έκανε να σου περάσει?


Τότε που το είχα πει σε κάνα δυο γιατρούς και στον φισιό δεν μου είπα συνέχισε, αυτός μου είπε,και μάλιστα μου είπε θα μου πάρει κάνα 6μηνο ακόμα.

Επίσης μου είπε να πάρω βιταμίνη D. Το πρόβλημα είναι μυϊκό μου είπε, νόμιζα η Ε κάνει καλο στους μύες.


Γενικά με ανακούφιζαν οι διατάσεις. Μπορεί το πρόβλημά μας να είναι διαφορετικό. Το τρέξιμο δεν το σταμάτησα, αλλά μια περίοδο έτρεχα σε χόρτο, πολύ αργά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Sor
Forum-Runner

155 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/04/2017 :  01:48:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και αργά που έτρεξα σε χώμα το πρόβλημα ξαναερχότανε, δοκίμασα μια να συνεχίσω το τρέξιμο με το πρόβλημα αλλα όσο συνέχιζα τόσο πιο έντονο γινότανε μέχρι που σταμάτησα από τον πόνο.

Όταν έτρεχες αργά δεν είχες θέμα κανένα?

Ή θα κάνω τις διατάσεις και θα μου περάσει ή θα το έχω και δεν θα φεύγει όπως πέρυσι που τόχα μόνιμα σε κάθε βήμα 6 μήνες αλλα με την μονη διαφορα τώρα δεν θα μπορώ να κάνω και αποχη και το περπάτημα που έκανα το καλοκαίρι και θα το έχω για μόνιμα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

unforgiven
Advanced Forum-Runner

Greece


339 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/04/2017 :  10:19:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Sor

Και αργά που έτρεξα σε χώμα το πρόβλημα ξαναερχότανε, δοκίμασα μια να συνεχίσω το τρέξιμο με το πρόβλημα αλλα όσο συνέχιζα τόσο πιο έντονο γινότανε μέχρι που σταμάτησα από τον πόνο.

Όταν έτρεχες αργά δεν είχες θέμα κανένα?

Ή θα κάνω τις διατάσεις και θα μου περάσει ή θα το έχω και δεν θα φεύγει όπως πέρυσι που τόχα μόνιμα σε κάθε βήμα 6 μήνες αλλα με την μονη διαφορα τώρα δεν θα μπορώ να κάνω και αποχη και το περπάτημα που έκανα το καλοκαίρι και θα το έχω για μόνιμα.


Εϊχα μια μικρή ενόχληση, ιδιαίτερα στις αρχές, αλλά με τον καιρό υποχώρησε.
Αν θέλεις πληροφορίες για τον φυσιοθεραπευτή μου, στείλε μήνυμα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Sor
Forum-Runner

155 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/04/2017 :  14:11:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δε μένω Ελλάδα , αλλα μέχρι να ρθω κάτω θα το έχω ακόμα το πρόβλημα (μακάρι όχι). Στείλε μου ένα mail στο sv7n@hotmail.com και πες μου πληροφορίες

Ευχαριστώ :)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giokal
Forum-Runner

61 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2017 :  21:36:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ταλαιπωρήθηκα κι εγώ κάνα εξάμηνο με πόνους στα καλάμια και τελικά η αιτία του προβλήματος ήταν δυσκαμψία στους αστραγάλους. Γκουγκλαρε το "ankle dorsiflexion" να δεις μήπως το πρόβλημα σου είναι παρόμοιο.

Edited by - giokal on 29/04/2017 21:38:35
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 3 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000