Fitness Pulse
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Λοιπον πως παει η προπονηση σας?Νο11.
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 100

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2118 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2017 :  15:51:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Riffraff είσαι ακριβώς στο φόρουμ που πρέπει για προβληματισμούς τέτοιου είδους! Απλά, εγώ προσωπικά δεν είμαι τρελά διαβασμένος, περισσότερο εμπειρικά κ με το ένστικτο λειτουργώ.
Άλλοι δρομείς (και αναφέρομαι στον Μανώλη) είναι περισσότερο διαβασμένοι και ψαγμένοι.

Βλέπω ότι μαζεύεις κάθε εβδομάδα απόσταση από τα διάφορα που κάνεις!
Το περπάτημα θεωρώ βοηθάει και στην ταχύτητα δδιασκελισμού (cadence) συν τοις άλλοις. Κάτι που έμμεσα δίνει μεγαλύτερη ταχύτητα.
Επίσης, είναι μια ήπιας καταπόνησης αερόβια προπόνηση, και, οπωσδήποτε, δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα.

Αν θέλεις τη γνώμη μου, αργό τρέξιμο και περπάτημα σε βουνά / μονοπάτια, θεωρώ ότι είναι η καλύτερη ασκηση για κάποιον που απλά θέλει "fitness / well being" και όχι στόχο επίδοση σε αγώνα, αφού το έντονο τρέξιμο επιφέρει τρομερά περισσότερους κραδασμούς - σε γεωμετρική πρόοδο - και καταπονήσεις
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2118 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2017 :  21:13:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα! σήμερα απόγευμα γήπεδο Χαλανδρίου όπου 11χλμ με 6 μονόστροφα από 1'22 έως 1'14 με διάλειμμα ενός γύρου (2'15).
Μεγάλο διάλειμμα, λίγες οι επαναλήψεις, αλλά τελευταίο κομμάτι έδωσα πόνο!
Είδα και όλο τον καλό τον κόσμο στο γήπεδο! Μια μέρα σαν από τα παλιά!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
607 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/12/2017 :  11:46:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα!

Χθες απόγευμα 5,5 γρήγορο περπάτημα + 9 km κωπηλατικό σε 44:30.

Σήμερα το πρωί, έναν ακριβώς μήνα μετά τον ΑΜΑ, η πρώτη κανονική δρομική προπόνηση στον .... δρόμο! Η συγκεκριμένη προπόνηση είχε την ακόλουθη δομή:

- 2,5 km χαλαρά για ζέσταμα από το σχολείο του μικρού ως την παραλία.

- Ένα 45' κάτι σαν τέμπο, το οποίο αν μετράω σωστά την απόσταση στο google maps έδωσε 9,6 χιλιόμετρα με τρεις αλλαγές κατεύθυνσης. Το κάτι σαν τέμπο πάει στο ότι το δεύτερο μισό ήταν σαφέστατα πιο γρήγορο από το πρώτο συν το γεγονός ότι ήταν συνολικά κάπως αργό για τέμπο.

- 1,7 km σχετικά χαλαρά, αν και ανηφορικά, για χαλάρωμα.


--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5589 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/12/2017 :  12:56:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Hermes

καλημέρες!
σήμερα πρωΐ Λυκαβηττός! Τρέξιμο με ανηφορίτσες στα μονοπάτια και μετά οι σκαλες από Πλουτάρχου έως τελεφερικ και δύο φορές μέχρι την κορυφη!

Μανώλη, σε βρίσκω πολύ δυναμικό στο come back σου! είσαι ένας μαγικός δρομέας και είναι φορές που τα χάνω όταν βλέπω τι κάνεις!

Λευτέρη, ναι, θεωρώ ότι για προπόνηση 10χλμ θα πρέπει να επικεντρωθώ σε ταχύτητα, και μάλιστα μεγάλη ένταση μικρή απόσταση
Ως προς τη βελτίωση ταχύτητας, θα πρέπει να δουλέψεις VO2max. Ο Μανώλης στα λέει πολύ καλά!
Οπωσδήποτε ένα μυϊκό σύστημα μποντυμπιλντερά είναι πολύ σπάταλο, αφού απαιτεί τεραστια κατανάλωση οξυγόνου, οπότε είναι χρήσιμο στο τρέξιμο μόνο στα sprints αλλά το να έχει κανείς "τονισμένο" μυϊκό σύστημα δεν συνεπάγεται σώμα μποντυμπίλντερ!
Παράδοξως γαρ, θεωρώ ότι το περιττό λίπος επιβαρύνει λιγότερο την αντοχή από αντίστοιχο βάρος μυϊκής μάζας…το σώμα είναι ακόμα πολύ νωχελικό Πάνο και έχει προφανώς ξεσυνηθίσει τους ρυθμούς κάτω του 4’, που θα πάει όμως, σιγά-σιγά θα τα πάρει τα «μπόσικά του»! Αλλιώς καρδιοαναπνευστικά τα πράγματα δείχνουν όντως ενδιαφέροντα! 😉 Ίσως και η μειωμένη ποσότητα υδατανθράκων που έχει το νέο μου διατροφικό πλάνο να δυσκολεύει κάπως τα πράγματα αλλά μετά το βάρος που έβαλα λόγω Σπαρτάθλου και γενικότερης κραιπάλης, καιρός είναι να σφίξουν λίγο τα λουριά! :Ρ

Όντως μεγαλύτερη μυϊκή μάζα και ειδικά εκεί που δε χρειάζεται στο τρέξιμο, συνεπάγεται αυτόματα και μεγαλύτερη κατανάλωση οξυγόνου καθώς και μειωμένη δρομική οικονομία!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
631 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/12/2017 :  13:39:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by RiffRaff


Τέλος, ας καταχραστώ για λίγο ακόμη το χώρο του συγκεκριμένου thread για να εκφράσω μία ακόμη απορία εκτός ύλης: το γρήγορο περπάτημα, όταν γίνεται σε μεγάλες ποσότητες (χρόνος/απόσταση) δίνει - έστω και σε μικρότερο βαθμό - δρομικές προσαρμογές;Οι δρομείς μέχρι τη δεκαετία του 1920 ήταν και δεινοί περιπατητές. Όμως η εμπειρία έδειξε πως το περπάτημα δε συνεισφέρει το παραμικρό στη δρομική επίδοση. Ευτυχώς δεν αυξάνει και τους τραυματισμούς. Αυτό το θέμα το εξετάζει αναλυτικά ο Tim Noakes στο βιβλίο του "Lore of Running".

Η προσωπική μου εμπειρία με το περπάτημα σε σχέση με το τρέξιμο είναι η εξής: Οκτώβριο 2013 πήγα στο Λονδίνο και αφού η πόλη είναι τεράστια, περπατούσα 8 με 10 ώρες τη μέρα. Αρχικά, επέστρεφα στο ξενοδοχείο πτώμα, όμως σε μόλις 4 μέρες το σώμα προσαρμόστηκε (τέτοια προσαρμογή τόσο γρήγορα σε τόσο όγκο προπόνησης, με το τρέξιμο ούτε κατά διάνοια). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ανακάλυψα πως για τρεις εβδομάδες ήμουν 5 δευτερόλεπτα στο χιλιόμετρο πιο αργός. Οι αποστάσεις έβγαιναν, αλλά ήταν αδύνατο να τρέξω τόσο καλά όσο πριν το ταξίδι. Επανήλθα 3 εβδομάδες μετά, όμως ακόμα και τότε δεν κέρδισα καθόλου σε ταχύτητα (δηλαδή ανέκτησα την ταχύτητα του Σεπτεμβρίου, αλλά δεν έγινα ακόμα πιο γρήγορος). Το περπάτημα είναι πολύ ωραίο, πιο ευχάριστο και πιο απολαυστικό από το τρέξιμο, όμως δε βοηθάει σε τίποτα το δρομέα εκείνο που θέλει να βελτιώσει τους χρόνους του.

Edited by - Bloom on 12/12/2017 13:41:37
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5589 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/12/2017 :  13:41:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by RiffRaff

Να σημειώσω πως κάνοντας έναν απολογισμό της προηγούμενης εβδομάδας έβαλε 40 km τρέξιμο, 50 km περπάτημα και 28 km κωπηλατικό.

Επίσης, να ευχαριστήσω τον τρεχαντήρη (όπως και τον Πάνο που του ταχω πει και σε pm), για την άμεση και to the point απάντησή του. Δεν είναι κάτι προφανές. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα είναι πως για σκαριά σαν το δικό μου (βαρύς σκελετός και ανοιχτός κορμός με μεγάλη μυϊκή μάζα - χωρίς όμως να το επιδιώκω), το άνω όριο της ταχύτητας είναι πεπερασμένο, μιας και άντε αν πέσω από το 15% ποσοστό σωματικού λίπους στο 10%, ας πούμε, στην καλύτερη τα 84 κιλά να γίνουν 80 (1,72 το ύψος).

Τώρα, για τη VO2max που λέει ο Πάνος, δεν ξέρω ακριβώς πώς μπορεί να βελτιωθεί, αλλά το Σεπτέμβριο που έκανα την εργοσπιρομέτρηση αυτός που με μέτρησε μου είπε ότι έβγαλα αρκετά υψηλή τιμή σε αυτό το μέγεθος, άρα δε νομίζω πως είναι εκεί το πρόβλημα. Τέσπα, ίσως πρέπει να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι δύσκολα θα πιάσω κάτι σε 3:10 σε μαραθώνιο, οπότε να πάω στο τρίαθλο που μού ταιριάζει καλύτερα σε επίπεδο σωματοδομής. Απλά, επειδή τώρα είναι κούφια περίοδος, είπα να "ρίξω" ό,τι απορίες έχω τώρα, μπας και βγάλω καμιάν άκρη.

Τέλος, ας καταχραστώ για λίγο ακόμη το χώρο του συγκεκριμένου thread για να εκφράσω μία ακόμη απορία εκτός ύλης: το γρήγορο περπάτημα, όταν γίνεται σε μεγάλες ποσότητες (χρόνος/απόσταση) δίνει - έστω και σε μικρότερο βαθμό - δρομικές προσαρμογές;

Για την ιστορία, πάντως, τα αποτελέσματα της μέτρησης του Σεπτέμβρη ήταν τα ακόλουθα:

Τιμές στη VO2max
Μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (VO2max): 5484
VO2max σχετική τιμή (ml/min/kg): 66,72
Μέγιστη καρδιακή συχνότητα (HRmax)
(σφ./min): 181
Μέγιστος πνευμονικός αερισμός (VEmax) (l/min): 198,32
Αναπνευστικό πηλίκο (R): 0,92
Ταχύτητα στη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου
(vVO2max) (km/h): 18,5

Τιμές στo αναερόβιο κατώφλι
Πρόσληψη οξυγόνου (VO2) (ml/min): 4631,47
VO2 σχετική τιμή (ml/min/kg): 56,32
Καρδιακή συχνότητα (HR) (σφ./min): 165
Μέγιστος πνευμονικός αερισμός (VE) (l/min): 123,35
Ταχύτητα στο αναερόβιο κατώφλι (vLT) (km/h): 15
Αναπνευστικό κατώφλι (VT) (%): 84,45

--------------------------
Run-time ErrorΓια μένα το εργομετρικό σου δείχνει απίστευτα καλά νούμερα – ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη τη βαριά σωματοδομή σου για…τρέξιμο :Ρ :Ρ :Ρ !!! Με την κατάλληλη προπόνηση μια χαρά το έχεις το 3:10 στο Μαραθώνιο, εκτός και αν «παλεύεις» ενάντια σε υψηλή θερμοκρασία ή/και υγρασία όπου το βάρος σου συνεπάγεται και ιδιαίτερα αυξημένα θερμικά φορτία. Για να πάρεις μια ιδέα εάν – θεωρητικά πάντα – ήσουνα τα μισά κιλά θα παρήγαγες στην κίνηση του τρεξίματος (και πάντα στον ίδιο ρυθμό) ακριβώς τα μισά θερμικά φορτία, κάτι που είναι απίστευτα σημαντικό!

Για να αποκτήσεις μια πολύ καλή εικόνα της ακριβούς σύστασης του σώματός σου θα πρέπει να «καταφύγεις» στην ολοσωματική σάρωση DEXA που με ένα λογικό κόστος θα σου βγάλει από την «κορυφή μέχρι και τα νύχια» κατανομές και βάρος του λιπώδης, οστικού, μυϊκού και συνδεσμικού ιστού του σώματός σου και μάλιστα σε βαθμό ακρίβειας «επιπέδου αναφοράς»! Για παράδειγμα μπορεί μια καλή λιπομέτρηση με δερματοπτυχόμετρο να σου δείξει συγκεκριμένο ποσοστό λίπους αλλά αυτή η μέθοδος βασίζεται μόνο στο υποδόριο λίπος και όχι στο ενδομυϊκό ή/και ενδοσπλαχνικό, όπου μπορεί να έχεις κάμποσο! Όσο αφορά τις απλές ζυγαριές που μετράνε λίπος και τα σχετικά…μπορείς απλά να….γειώσεις τα όποια αποτελέσματά τους! (swift+delete που λένε και στο χωριό μου :Ρ)

Για να πάρεις πάντως μια ιδέα βάρους, εάν ήσουνα ελίτ δρομέας στο ύψος σου δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να ξεπερνάς τα…55 κιλά! :Ρ :Ρ :Ρ :Ρ Αλλά και για τριαθλητισμό επιδόσεων δε νομίζω ο κόουτς σου να δικαιολογούσε βάρος πάνω από…60 (άντε βαριά 65) κιλά. Καταλαβαίνεις το πόσο παραπάνω βάρος κουβαλάς αυτή τη στιγμή πάνω σου ε; 😃

Για το περπάτημα που λες: το «αργό» περπάτημα δε νομίζω ότι θα ωφελήσει δρομικά. Το γρήγορο όμως σε δυνατές κλίσεις (ανόδου/καθόδου) μάλλον μπορεί να δώσει κάποιες προσαρμογές. Βέβαια δε ζούμε μόνο για να τρέχουμε οπότε δε σου λέω να αποφεύγεις το περπάτημα…το αντίθετο μάλιστα, περπάτημα σε απαιτητικό έδαφος, στο βουνό π.χ. και με σβέλτο ρυθμό είναι μια εξαιρετική περίπτωση για μένα που όλο και κάτι έχει να σου δώσει ΚΑΙ στο τρέξιμο. Μάλιστα πριν από αγώνες υπεραποστάσεων προπονούμαι ειδικά ΚΑΙ στο γρήγορο περπάτημα γιατί από αυτό θα έχουν κάμποσο οι συγκεκριμένοι αγώνες!

Από την άλλη το περπάτημα μπορεί να αποτελέσει ως ένα βαθμό μια μορφή αποκατάστασης από εντατικές δρομικές προπονήσεις!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5589 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/12/2017 :  13:45:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Bloom

quote:
Originally posted by RiffRaff


Τέλος, ας καταχραστώ για λίγο ακόμη το χώρο του συγκεκριμένου thread για να εκφράσω μία ακόμη απορία εκτός ύλης: το γρήγορο περπάτημα, όταν γίνεται σε μεγάλες ποσότητες (χρόνος/απόσταση) δίνει - έστω και σε μικρότερο βαθμό - δρομικές προσαρμογές;Οι δρομείς μέχρι τη δεκαετία του 1920 ήταν και δεινοί περιπατητές. Όμως η εμπειρία έδειξε πως το περπάτημα δε συνεισφέρει το παραμικρό στη δρομική επίδοση. Ευτυχώς δεν αυξάνει και τους τραυματισμούς. Αυτό το θέμα το εξετάζει αναλυτικά ο Tim Noakes στο βιβλίο του "Lore of Running".

Η προσωπική μου εμπειρία με το περπάτημα σε σχέση με το τρέξιμο είναι η εξής: Οκτώβριο 2013 πήγα στο Λονδίνο και αφού η πόλη είναι τεράστια, περπατούσα 8 με 10 ώρες τη μέρα. Αρχικά, επέστρεφα στο ξενοδοχείο πτώμα, όμως σε μόλις 4 μέρες το σώμα προσαρμόστηκε (τέτοια προσαρμογή τόσο γρήγορα σε τόσο όγκο προπόνησης, με το τρέξιμο ούτε κατά διάνοια). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ανακάλυψα πως για τρεις εβδομάδες ήμουν 5 δευτερόλεπτα στο χιλιόμετρο πιο αργός. Οι αποστάσεις έβγαιναν, αλλά ήταν αδύνατο να τρέξω τόσο καλά όσο πριν το ταξίδι. Επανήλθα 3 εβδομάδες μετά, όμως ακόμα και τότε δεν κέρδισα καθόλου σε ταχύτητα (δηλαδή ανέκτησα την ταχύτητα του Σεπτεμβρίου, αλλά δεν έγινα ακόμα πιο γρήγορος). Το περπάτημα είναι πολύ ωραίο, πιο ευχάριστο και πιο απολαυστικό από το τρέξιμο, όμως δε βοηθάει σε τίποτα το δρομέα εκείνο που θέλει να βελτιώσει τους χρόνους του....όταν απαντούσα στον RiffRaff δεν αναφέρθηκα στην καταγραφή του Noakes γιατί θα...πήγαινε μακρυά η βαλίτσα...χιχιχιχι.

Θενκς Bloom όμως που το επισήμανες! ;-)

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5589 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/12/2017 :  13:57:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σάββατο: ένα άνετο γενικά τρεξιματάκι με 16Κ+ όγκο που είχε μέσα και 8 Χ 1000άρια εναλλασσόμενα, αερόβια.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2375089132

Δευτέρα ένα προδευτικά αυξανόμενου ρυθμού τρέξιμο στα 13Κ με 4Κ στο 4'40'' / 2Κ στο 4'30'' / 2Κ στο 4'20'' και 2Κ στο 4'10''. Βγήκε χαλαρά όπως θα έπρεπε να βγαίνει ένα...προοδευτικό τρέξιμο :Ρ
https://connect.garmin.com/modern/activity/2375089212

Σήμερα ένα ελεύθερο που είχε και κάποια χιλιόμετρα στο γήπεδο Παλλήνης. Κάποια "ξεσπάσματα" ζωντανού ρυθμού αλλά γενικά το σώμα ήταν νωθρό οπότε αρκέστηκα σε έναν ακόμα - πολύ χρήσιμο - ιζάκο...
https://connect.garmin.com/modern/activity/2376439729Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2118 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/12/2017 :  16:10:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Bloom

quote:
Originally posted by RiffRaff


Τέλος, ας καταχραστώ για λίγο ακόμη το χώρο του συγκεκριμένου thread για να εκφράσω μία ακόμη απορία εκτός ύλης: το γρήγορο περπάτημα, όταν γίνεται σε μεγάλες ποσότητες (χρόνος/απόσταση) δίνει - έστω και σε μικρότερο βαθμό - δρομικές προσαρμογές;Οι δρομείς μέχρι τη δεκαετία του 1920 ήταν και δεινοί περιπατητές. Όμως η εμπειρία έδειξε πως το περπάτημα δε συνεισφέρει το παραμικρό στη δρομική επίδοση. Ευτυχώς δεν αυξάνει και τους τραυματισμούς. Αυτό το θέμα το εξετάζει αναλυτικά ο Tim Noakes στο βιβλίο του "Lore of Running".

Η προσωπική μου εμπειρία με το περπάτημα σε σχέση με το τρέξιμο είναι η εξής: Οκτώβριο 2013 πήγα στο Λονδίνο και αφού η πόλη είναι τεράστια, περπατούσα 8 με 10 ώρες τη μέρα. Αρχικά, επέστρεφα στο ξενοδοχείο πτώμα, όμως σε μόλις 4 μέρες το σώμα προσαρμόστηκε (τέτοια προσαρμογή τόσο γρήγορα σε τόσο όγκο προπόνησης, με το τρέξιμο ούτε κατά διάνοια). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ανακάλυψα πως για τρεις εβδομάδες ήμουν 5 δευτερόλεπτα στο χιλιόμετρο πιο αργός. Οι αποστάσεις έβγαιναν, αλλά ήταν αδύνατο να τρέξω τόσο καλά όσο πριν το ταξίδι. Επανήλθα 3 εβδομάδες μετά, όμως ακόμα και τότε δεν κέρδισα καθόλου σε ταχύτητα (δηλαδή ανέκτησα την ταχύτητα του Σεπτεμβρίου, αλλά δεν έγινα ακόμα πιο γρήγορος). Το περπάτημα είναι πολύ ωραίο, πιο ευχάριστο και πιο απολαυστικό από το τρέξιμο, όμως δε βοηθάει σε τίποτα το δρομέα εκείνο που θέλει να βελτιώσει τους χρόνους του.όντως?!!!
και σου έκοψε και από το pace κιόλας?
και το θεωρούσα ψιλόεπικουρικό...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
607 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/12/2017 :  16:17:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
trexantiris, bloom & Hermes: έχοντας διαβάσει κάποια παλαιότερα νήματα που μου παρουσίαζαν ενδιαφέρον από τον τίτλο τους, ήξερα ότι το συγκεκριμένο φόρουμ είναι σχολείο. Εσύ, όμως, αποδεικνύετε ότι είναι πανεπιστήμιο! Απτην άλλη, it seems that you have it coming με τέτοιες απαντήσεις να σας βολιδοσκοπήσω με πολλές περισσότερες! Θα μου πείτε και γιατί δεν ανοίγεις τον άγιο γούγλη να τα μάθεις όλα μόνος σου. Η απάντηση είναι αρχικά ότι αυτή τη στιγμή τα μέλη του φόρουμ έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μου, σίγουρα περισσότερο από τον χι, ψι άγνωστο εκεί έξω. Επίσης, για μένα που είμαι σχετικά νεόκοπος στο φόρουμ, έχει και μια αίσθηση παρέας/καφενείου. Ο γούγλης είναι καλός, αλλά απρόσωπος.

Πάντως, trexantiris, με αυτό το 55-60 κιλά που ανέφερες με έκανες να μηδιάσω σαρκαστικά, όχι από ειρωνία, αλλά γιατί τελευταία φορά που θυμάμαι να έχω τέτοιο βάρος ήταν κάπου στο γυμνάσιο. Να φανταστείς ότι το 2004 που, επηρεασμένος από μια γκόμενα, είχα καταφέρει να ρίξω τον αιματοκρίτη μου κάτω από το 30 (!), τρώγοντας ένα μήλο το πρωί, ένα το μεσημέρι πριν το κολυμβητήριο (3-4 km καθημερινά), ένα μετά και μόνο βραδινό από φαγητό, είχα πέσει στα 71-72 κιλά.
Τέσπα, για να επιστρέψω στα on topic, αν έμπαινα σε αγώνες τριάθλου θα το έκανα για την κάβλα και μόνο. Και γιατί μπορώ χωρίς καν (εξειδικευμένη) προπόνηση. Σε οποιαδήποτε φάση και να με βάλεις να κολυμπήσω 2 km, να κάνω 30 km ποδήλατο και 10 km τρέξιμο θα το κάνω χωρίς μεγάλα προβλήματα. Εκεί, όμως, δε θα με απασχολούσε ο χρόνος, ίσως μόνο ο καθαρός στα τρία αγωνίσματα, γιατί ας πούμε στις αλλαγές εγώ θα πήγαινα μετά το κολύμπι για να βγάλω τα αλάτια και μετά θα έμπαινα στο ποδήλατο. Ούτως ή άλλως, το τρίαθλο ειδικά το ποδηλατικό του σκέλος και σε δεύτερο βαθμό το κολυμβητικό (αν θες στολή πχ) χρειάζονται εξοπλισμό ιδιαίτερα ακριβό, που εγώ ούτε κατά διάνοια δεν είμαι σε θέση να καλύψω. Με το mountain θα πήγαινα σε όποιον αγώνα επιτρέπει κάτι τέτοιο.
Απτην άλλη, ο μαραθώνιος απαιτεί βαρβάτη, εξειδικευμένη και κυρίως μονότονη προετοιμασία (ασχολείσαι κατά minimum 90% με ένα άθλημα), χωρίς να έχεις καν εχέγγυα όχι επιτυχίας στόχου, αλλά ούτε και τερματισμού. Για αυτό και αν είναι να ξαναπλέξω με αυτόν τον (καλώς εννοούμενο) "υπόκοσμο", χρειάζεται ένας δυνατός στόχος στο βάθος. Απτην άλλη, βέβαια, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Νομίζω ότι μπορεί κανείς να προετοιμαστεί για μαραθώνιο, να τον τρέξει 1/4 και τρεις βδομάδες μετά να μπει και σε έναν αγώνα τριάθλου.

@Bloom: ΤΗΧ για την επισήμανση! Εγώ είχα μια ελαφρώς διαφορετική (προσωπική) εμπειρία για τη σχέση περπατήματος-τρεξίματος, για αυτό και εξαρχής έκανα τη συγκεκριμένη αναφορά, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον ισχύουν και τα δύο. Υπό το πρίσμα ότι κάποιος που βρίσκεται σε έναν δρομικό κύκλο προπόνησης δεν έχει και πολλά να πάρει από το περπάτημα, σε αντίθεση με κάποιον που έχει 2-3 μήνες να τρέξει, περίπτωση στην οποία το περπάτημα ίσως σου προσφέρει αρκετά περισσότερα. Δεν την παραθέτω εδώ, γιατί ήδη έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο σεντόνι, ας μείνει χώρος και για άλλους!

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
607 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/12/2017 :  11:16:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρες σε όλους!

Για να επανέλθουμε στα on topic, χθες απόγευμα 4.5 km περπάτημα + 1.5 km χαλαρό τρέξιμο.

Σήμερα το πρωί, 40 km στο στατικό ποδήλατο σε 64' με σταθερά μέτρια σκάλα (4η σε σύνολο 8), με την ακόλουθη δομή:
- Πρώτα 30': 95-100 rpm, κάτι που δίνει μια μέση ταχύτητα γύρω στα 35 km/h.
- 30'-45': 100-110 rpm (38-40 km/h), με κάποιες μικρές εξάρσεις στα 112-114 rpm.
- 45'-64': σταθερά πάνω από το 110 rpm (40 km/h), με κάποιες εξάρσεις κοντά ή και πάνω από το 120 rpm (~45 km/h).

Πολύ καλή αερόβια το ποδήλατο, μιλάμε στο τέλος τη μπλούζα την έστιβα, ενώ χρησιμοποιώντας (με προσοχή) και κάποιες μεγαλύτερες σκάλες μπορεί να κερδίσει κανείς και σε δύναμη. Το μόνο κακό είναι ότι τα μηχανήματα των συνοικιακών γυμναστηρίων δεν είναι και ΑΑ ποιότητας (για να το θέσω κομψά), πράγμα που σημαίνει πως μετά τα τρία τέταρτα ο πωπουδάκος σου γίνεται χαλκομανία πάνω στη σκληρή σέλα.

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5589 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/12/2017 :  13:11:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Hermes

Καλησπέρα! σήμερα απόγευμα γήπεδο Χαλανδρίου όπου 11χλμ με 6 μονόστροφα από 1'22 έως 1'14 με διάλειμμα ενός γύρου (2'15).
Μεγάλο διάλειμμα, λίγες οι επαναλήψεις, αλλά τελευταίο κομμάτι έδωσα πόνο!
Είδα και όλο τον καλό τον κόσμο στο γήπεδο! Μια μέρα σαν από τα παλιά!Ε, το διάλειμμα με τρέξιμο στο 6' για ένα γύρο δεν το λες και τοσο διάλειμμα :Ρ
Πυραυλοκίνητα τα πήγες τα 400άρια σου Πάνο! Το απόγευμα μαζευει κόσμο το γηπεδο;

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5589 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/12/2017 :  13:18:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by RiffRaff

Καλημέρες σε όλους!

Για να επανέλθουμε στα on topic, χθες απόγευμα 4.5 km περπάτημα + 1.5 km χαλαρό τρέξιμο.

Σήμερα το πρωί, 40 km στο στατικό ποδήλατο σε 64' με σταθερά μέτρια σκάλα (4η σε σύνολο 8), με την ακόλουθη δομή:
- Πρώτα 30': 95-100 rpm, κάτι που δίνει μια μέση ταχύτητα γύρω στα 35 km/h.
- 30'-45': 100-110 rpm (38-40 km/h), με κάποιες μικρές εξάρσεις στα 112-114 rpm.
- 45'-64': σταθερά πάνω από το 110 rpm (40 km/h), με κάποιες εξάρσεις κοντά ή και πάνω από το 120 rpm (~45 km/h).

Πολύ καλή αερόβια το ποδήλατο, μιλάμε στο τέλος τη μπλούζα την έστιβα, ενώ χρησιμοποιώντας (με προσοχή) και κάποιες μεγαλύτερες σκάλες μπορεί να κερδίσει κανείς και σε δύναμη. Το μόνο κακό είναι ότι τα μηχανήματα των συνοικιακών γυμναστηρίων δεν είναι και ΑΑ ποιότητας (για να το θέσω κομψά), πράγμα που σημαίνει πως μετά τα τρία τέταρτα ο πωπουδάκος σου γίνεται χαλκομανία πάνω στη σκληρή σέλα.

--------------------------
Run-time Error…φόρα διπλό ποδηλατικό κολάν και…έχεις δώσει λύση στο πρόβλημά σου! :Ρ


Στα δικά μου: ένα 13άρι σήμερα που έβαλα μέσα και 2 Χ 4Κ τέμπο κατωφλίου στο 3’55’’ με 300 μέτρα τζόκιν διάλειμμα ενδιάμεσα. Όχι και τόσο «χαλαρή» αίσθηση (να μου πεις τέμπο είναι…τί περίμενα😉) αλλά οι παλμοί κρατήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα και γενικά το σώμα σιγά-σιγά μαθαίνει και στα γρήγορα… Απύθμενη υγρασία να κάνει τον ιδρώτα να τρέχει «ράιτ θρου»! :Ρ
https://connect.garmin.com/modern/activity/2377940713

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2118 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/12/2017 :  16:47:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
αν εννοείς από σχετικούς, είχε! και χάρηκα
αν εννοείς από όλο το συρφετό των περιπατητων, επειδή είχε ψυχρούλα δεν είχε πολλούς

quote:
Originally posted by trexantiris

quote:
Originally posted by Hermes

Καλησπέρα! σήμερα απόγευμα γήπεδο Χαλανδρίου όπου 11χλμ με 6 μονόστροφα από 1'22 έως 1'14 με διάλειμμα ενός γύρου (2'15).
Μεγάλο διάλειμμα, λίγες οι επαναλήψεις, αλλά τελευταίο κομμάτι έδωσα πόνο!
Είδα και όλο τον καλό τον κόσμο στο γήπεδο! Μια μέρα σαν από τα παλιά!Ε, το διάλειμμα με τρέξιμο στο 6' για ένα γύρο δεν το λες και τοσο διάλειμμα :Ρ
Πυραυλοκίνητα τα πήγες τα 400άρια σου Πάνο! Το απόγευμα μαζευει κόσμο το γηπεδο;

Free your feet...free your senses!

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
607 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/12/2017 :  10:45:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πολλές καλημέρες σε όλη την παρέα!

Χθες απόγευμα 8,5 γρήγορα χιλιόμετρα περπάτημα, γιατί εκτός από την επιστροφή είχα και μια παράκαμψη για μια δουλειά.

Σήμερα το πρωί, πήρα τα παραπανίσια μου κιλά () και βγήκα για τρέξιμο έξω, μιας και ο καιρός είναι περίφημος! Ο απολογισμός ήταν ο εξής:

- 3 km ζέσταμα απτο σπίτι ως την παραλία
- Ένα τεμπάκι 8 km σε 36', με αλλαγή ρυθμού προς το γοργότερο στα τελευταία 3 km, το οποίο βλακωδώς ίσως δε συνέχισα μέχρι τα 45', αφού είχα πιάσει ρυθμό.
- 1,5 km κατά βάση ανηφορικό σε χαμηλότερο τέμπο.

Σύνολο 12,5 km σε 65'.

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 100 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000

Γράψου στο Newsletter του RunningNews.gr για να λαμβάνεις τα σημαντικότερα θέματα της βδομάδας

* Απαραίτητο