Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 διάστρεμα ποδιού
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 4

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/12/2016 :  10:03:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πρασσειν αλογα ειναι το σωστο αγαπητε Φατσεα.Μην κακοποιουμε και τη γλωσσα μαζι με την ιατρικη.Δε μας φταινε σε τιποτα επειδη εχουμε αποτυχει και στα δυο,ε?

Edited by - spiros tsi on 28/12/2016 10:09:40
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/12/2016 :  14:04:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ακόμα και ένα διάστρεμμα χρειάζεται καιρό μέχρι να αποκατασταθεί. Το αιμάτωμα όμως που έχει δημιουργηθεί πως θα φύγει τελικά με παρέμβαση του φυσικοθεραπευτή προφανώς
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

v_run
Forum-Runner

Greece
68 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/12/2016 :  16:09:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το "πράσσειν άλογα" δεν είναι και τόσο σίγουρο πάντως.
Εάν σε ενδιαφέρει δες εδώ:
https://sarantakos.wordpress.com/2009/05/06/prasinaloga/
Και όσον αφορά την κακοποίηση της γλώσσας θα έλεγα ότι:
1. Τα Ελληνικά τονίζονται, δεν σε έχω δει να βάζεις τόνους πουθενά.
2. Το ερωτηματικό είναι το ; και όχι το ? που βάζεις συνέχεια.


quote:
Originally posted by spiros tsi

Πρασσειν αλογα ειναι το σωστο αγαπητε Φατσεα.Μην κακοποιουμε και τη γλωσσα μαζι με την ιατρικη.Δε μας φταινε σε τιποτα επειδη εχουμε αποτυχει και στα δυο,ε?

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/12/2016 :  18:42:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by spiros tsi

Δεν ειμαι γιατρος, αλλα εχω πτυχιο απο τον πλανητη Αρη,και μετεκπαιδευθηκα απο τον Σαρουμαν.Ποσοι εχουν τετοιο βιογραφικο?Παρεπιπτοντως εχεις να μας συστησεις καμια ενεση για τα διαστρεμματα?Σιγουρα κατι θα εχεις υποψη.



Αφού λοιπόν δεν είσαι γιατρός ποια κλινική εμπειρία έχεις; ΚΑΜΙΑ. Δεν έχεις και δε δικαιούσαι να χρησιμοποιείς τον όρο, υπονοώντας ότι δήθεν έχεις ιατρικές γνώσεις, που δεν έχεις.

Όσον αφορά τα διαστρέμματα, εγώ ως φαρμακοποιός τους παραπέμπω όλους σε γιατρό. Σε γιατρό και όχι σε αποτρελαμένο αυτοδίδακτο μέσω ίντερνετ και μέσω υποτιθέμενων σεμιναρίων στην Κίνα. Αντιθέτως, εσύ έχεις ξεπατωθεί στις ιντερνετικές διαγνώσεις. Δύο σειρές γράφει κάποιος με ασάφειες και μισόλογα και εσύ βγάζεις διάγνωση.



Υ.Γ.: Στη δημοτική, στη σύγχρονη ελληνική γλώσσα, όλοι λένε και όλοι εννοούν "πράσινα άλογα" και αυτή είναι η σωστή του ορθογραφία. Δεν ξέρω ποια είναι η ορθογραφία στη Μέση Γη. Ποτέ δε μελέτησα τη γλώσσα των ξωτικών, δεν είχα το χρόνο, συγνώμη.

Edited by - Bloom on 28/12/2016 18:47:16
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2016 :  02:01:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλα αν νομιζεις οτι δεν ξερω να βαζω τις οξειες η οτι χρησιμοποιω το αγγλικο ερωτηματικο κατα λαθος δε μπορω να πω κατι.Απλα για λογους ευκολιας στο χερι το κανω και νομιζω οτι δεν μπερδευεται κανεις.
Για τα πρασινα αλογα ,ναι χρησιμοποιειται κατα κορον ,οπως και το απο ανεκαθεν κ.α.,και εχουν γινει και καποιες προσπαθειες να δικαιολογησουν τη χρηση του,για μενα οχι πειστικες.
Το “πράσσειν άλογα” λοιπόν, δεν είναι πράσινα άλογα όπως πιστεύει πολύς κόσμος, αλλά αρχαία ελληνική έκφραση…
Προέρχεται εκ του ενεργητικού απαρέμφατου του ρήματος “πράττω” ή/και “πράσσω” (τα δύο τ, αντικαθίστανται στα αρχαία και από δύο σ), που είναι το “πράττειν” ή/και “πράσσειν” και του “άλογο” που είναι ουσιαστικά το ουσιαστικό “λόγος”=λογική (σε μία από τις έννοιες του) με το α στερητικό μπροστά. Α-λογο = παράλογο => Πράσσειν άλογα, το να κάνει κανείς παράλογα πράγματα…
Κι ενα απο αυτα ειναι να λαμβανει κανεις υποψη του τις γνωσεις του bloom που ειναι επιπεδου κομμωτριας στις αθλητικες κακωσεις.
Δεν ειχα σκοπο να ασχοληθω ξανα μαζι του γιατι δεν εχει νοημα καθως δεν εχει καμμια σχετικη εκπαιδευση.
Η μονη του συνεισφορα ειναι η μεγαλη ερευνα που εκανε και βρηκε φωτογραφιες αθλητων που εκαναν διατασεις και φυσικα η ερευνα για το υαλορουνικο που εκανε στο γονατο του που ακομα συζητιεται στην επιστημονικη κοινοτητα.
Οταν δε ,διαπιστωσε οτι δεν υπηρχε κατι να πει για τις ερευνες για τις διατασεις, την κρυοθεραπεια,το υαλορουνικο που ανεφερα στο forum ,για να μαθαινουν οι αθλητες τι πραγματικα παιζει,τοσο το χειροτερο για τις ερευνες.Και φυσικα μοκο.
Οσο για την κλινικη εμπειρια που δεν εχω ,εχει ξεκινησει απο την κλινικη μου ασκηση στο ΚΑΤ ως Φυσικοθεραπευτης ,αποφοιτος του ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ,και συνεχιστηκε σε δυο νοσοκομεια της Μεγαλης Βρετανιας(Βasildon Hospital,Essex και Queen Elizabeth ΙΙ ,Hatfield),στο 401 ΓΣΝΑ και ως προισταμενος του τμηματος Φυσικοθεραπειας για 11 χρονια σε ιδιωτικη κλινικη στην Αθηνα.Ενδιαμεσα, ναι εχω εκπαιδευθει και στο Πανεπιστημιακο Νοσοκομειο
Παραδασιακης Κινεζικης Ιατρικης της Τσενγκτου στην Κινα.
Δεν ειμαι γιατρος , ουτε ισχυριστηκα κατι τετοιο και ουτε με νοιαζει,κατι που βεβαια δεν ισχυει με σενα.Ειναι προφανες οτι σου εχει στοιχισει πολυ που δεν καταφερες να γινεις γιατρος,ετσι δεν ειναι?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

v_run
Forum-Runner

Greece
68 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2016 :  09:11:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σεβαστή η γνώμη σου για τα "πράσσειν άλογα", αλλά αφού δεν πείστηκες (και δικαίωμά σου) από τον Σαραντάκο, θα σου μεταφέρω και από το λεξικό του Μπαμπινιώτη:

(και) πράσινα άλογα: ψέματα, υπερβολές, τερατολογίες, "τι σπουδές και πράσινα άλογα, ούτε το λύκειο δεν έχει τελειώσει"

Τίποτα μεμπτό κατά τον Μπαμπινιώτη λοιπόν, με τα πράσινα άλογα.

Αντιθέτως για το "από ανέκαθεν" που ανέφερες, αντιγράφω πάλι από το λεξικό του Μπαμπινιώτη:

Από ανέκαθεν ! Λανθασμένη με την έννοια του περιττού
σε πλαίσιο για να τονίζεται.


Και μην διαστρεβλώνεις τα λεγόμενα των άλλων.

Δεν είπα ότι δεν ξέρεις να βάζεις τόνους και σωστά ερωτηματικά αλλά ότι δεν βάζεις τόνους και σωστά ερωτηματικά

Και δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα τι κάνεις με τους τόνους και τα ερωτηματικά σου, απλά ενοχλήθηκα όταν κατηγόρησες τον Bloom για κακοποίηση της γλώσσας, που δεν το κάνει, ενώ εσύ σαφέστατα το κάνεις.

Και για τα ιατρικά θέματα, μπορείς να έχεις τις γνώσεις και τις απόψεις σου, και να τις τοποθετείς σε δημόσιο διάλογο, αλλά μην χαρακτηρίζεις τις γνώσεις των άλλων "επιπέδου κομμώτριας", πολλώ δε μάλλον όταν κάποιες από τις δικιές σου είναι στα όρια του κομπογιαννιτισμού,
βλέπε τι σου είπε ένας γέροντας κινέζος γιατρός (να σου πω και εγώ τι μου είπε ο γέροντας Παΐσιος για τους τραυματισμούς και όχι μόνο.. )
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2016 :  10:30:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν εχεις προβλημα v run για τα πρασινα αλογα.Εχεις με το οτι ,καθοτι ασχετος, δεν μπορει να δεχτεις οτι πολλα απο αυτα που κανεις ειναι λαθος.
Οταν μιλας για κομπογιαννιτισμο πρεπει να τον αποδεικνυεις.Δεν ειδα πουθενα τη γνωμη σου για τις ερευνες που κατεβασα και καλα κανεις γιατι εισαι ασχετος.Παρολα αυτα ειδα να συστηνεις διατασεις απιοειδους στο γαμο του Καραγκιοζη αγνοωντας οτι στους περισσοτερους δεν κανουν καλο και οτι μπορει να ερεθισουν το ισχιακο νευρο.
Να ζητησω συγνωμη επισης απο τις κομμωτριες οι οποιες δεν πανε να το παιξουν γιατροι και φυσικοθεραπευτες και λογικο ειναι να ενοχληθηκαν απο αυτο που εγραψα.
Απορια.Τι παραπανω ειδικα σεμιναρια για τις αθλητικες κακωσεις εχετε κανει με τον bloom σε σχεση με μια μεση κομμωτρια?Και γιατι να μη δινει συμβουλες και η κομμωτρια που σερφαρει στο ιντερνετ αφου ετσι κανετε και εσεις.

Edited by - spiros tsi on 29/12/2016 10:40:05
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2016 :  12:10:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κοίτα @spiros tsi! Αν δεν γράφεις όλα αυτά τα ανήκουστα και επικίνδυνα επειδή σκοπεύεις να τσιμπήσεις πελατεία, η άλλη εξήγηση είναι πως κάτι χάλασε εκεί μέσα στην ενδοκρανιακή σου κάψα.

Αλλιώς δεν εξηγείται. Κάνεις διαγνώσεις απ' το ίντερνετ, βγάζεις τους γιατρούς άχρηστους κι επικίνδυνους, τώρα με πτυχίο τεϊ φυσιοθεραπείας μας κάνεις και μάθημα νέων ελληνικών. Δεν έχεις καμία αίσθηση του μέτρου. Δεν πας καλά και δεν το καταλαβαίνεις. Σου ξαναγράφω την αντίφαση, μπας και: με λίγες γνώσεις, που δεν είναι ιατρική ούτε κατά διάνοια, έβγαλες τους γιατρούς άσχετους κομπογιαννίτες. Δε σε προβληματίζει ότι ο συνάδελφός σου εδώ μονίμως διαφωνεί μαζί σου. Δε σε προβληματίζει γιατί είσαι σίγουρος για την πλάνη σου. Τόσες φορές εδώ στο φόρουμ εκτίθεσαι κι όμως συνεχίζεις.

Γιατί τι νομίζεις λέει ο κόσμος όταν σε διαβάζει; Σκέψου μόνο πόσο εκτίθεσαι από μόνος σου με τις αντιεπιστημονικές κοτσάνες, τις ανεύθυνες διαγνώσεις, την αστεία περηφάνια πως έμαθες κινέζικη ιατρική (φανταζομαι να μην ξεχάσαν οι σαολίν να σου μάθουν να ρίχνεις και ταρώ - πολύ χρήσιμη ειδικότητα). Βέβαια, θα πεις, σε νοιάζει; Καθόλου. "Οι Δον Κιχώτες πάνε ομπρός και βλέπουνε ως την άκρη..."
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2016 :  13:24:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φυσικα και επειδη δεν μπορεις να συζητησεις τιποτα επιστημονικο ,εκτος απο επιστημονικη φαντασια,εχεις κανει επιστημη το βρισιμο.
Απο μια προχειρη ματια ειδα οτι εχεις προσβαλλει χυδαια ,μαζι και με τον v run, και αλλους εδω μεσα που ζητησαν προστασια απο το διαχειριστη του forum επειδη δε σταματαγατε.

Ο Kmruns ειχε κανει την παρακατω συγκινητικη αναρτηση στο θεμα ¨¨καπακια¨που δημοσιεύθηκε - 31/03/2016.
"Φέτος στον 5ο Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας έγινε μία πολύ σημαντική προσπάθεια. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας και στον τερματισμό, συγκεντρώθηκαν σε κουτιά τα καπάκια από τα πλαστικά μπουκάλια. Τα καπάκια αυτά θα δοθούν για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Μπράβο λοιπόν σε όλα τα παιδιά, που σε κάθε σταθμό μάζευαν τα καπάκια για αυτόν τον πολύ σημαντικό σκοπό! Αν αναλογιστούμε τον μεγάλο αριθμό νερών, που καταναλώνονται σε κάθε αγώνα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι με κάθε ανάλογη προσπάθεια, η αγορά ενός νέου αμαξιδίου θα γίνεται λίγο πιο εύκολη και πιο γρήγoρη."

Ο bloom εφτασε να του γραψει τα παρακατω.

"Μας κάνεις και τον πονόψυχο, ενώ το μόνο που σε νοιάζι είναι να το παίξεις ανώτερος, το δικό σου παραφουσκωμένο Εγώ έχει σημασία και σιγά που δίνεις δεκάρα για τους ανάπηρους."

Επισης.
"@kmruns, την ανάρτηση την έκανες μόνο για να δούμε εμείς πόσο μεγάλη ψυχή είσαι. Αλλιώς, δε θα άρχιζες τις ειρωνείες στον πρώτο που θα έλεγε κάτι που δε σου αρέσει. Το μόνο που έλειψε από τους απαίσιους τρόπους σου ήταν τα μπινελίκια, αλλά αυτό δε σε κάνει ευγενικό. Και διαστρέβλωσες τα λόγια μου, αυτά που έγραψες είναι εκεί να τα διαβάζει όλος ο κόσμος. Δεκάρα δε δίνεις για τους ανάπηρους, πονόψυχε του πληκτρολογίου. Τα "κρίμα" να τα πεις στον καθρέφτη σου."

Προσεξτε τι εγραφε ο αμοιρος ο αθλητης.
"Έχω σκάσει από τη στεναχώρια μου! Δεν θέλω να πάρω βραβείο ανθρωπιάς και ευαισθησίας. Μία απλή ανάρτηση έκανα. Ήταν τόσο κακό; Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω.¨"

Εμεις φιλε kmruns μπορουμε να καταλαβουμε ομως για τι ειδος ανθρωπου μιλαμε


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

v_run
Forum-Runner

Greece
68 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2016 :  15:02:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ spirosTsi
Για το θέμα με τα καπάκια έχω να σου πω ότι υπήρξαν ενδιάμεσες αναρτήσεις του kmruns τις οποίες μετά διέγραψε.

Λίγο να διαβάσεις τους διαλόγους θα το καταλάβεις... δεν κολλάνε...

Τα συμπεράσματά σου λοιπόν θα έλεγα, ότι είναι (άθελά σου βέβαια) απλά αβάσιμα.

Έβγαλες συμπεράσματα ακούγοντας μόνο την αρχή και το τέλος του ενός και ολόκληρο το "κομμάτι" των άλλων. Σου διαφεύγει το ενδιάμεσο "κομμάτι" του πρώτου.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2016 :  15:24:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευχαριστώ πολύ που με κάνατε και γέλασα παρόλο το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το πόδι μου σας υπενθυμίζω ότι το θέμα ανάρτησης είναι το ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ. Αν έχετε διαφωνίες μιλήστε εκτός ιντερνετ γιατί δεν με αφορά προσωπικά εγώ είμαι κοινή θνητή και δεν γνωρίζω όλα αυτά τα ιατρικά επιστημονικά που αναφέρετε επίσης δεν είμαι κομμώτρια αλλά το να διαχωρίζουμε και να ταυτίζουμε επαγγέλματα με τις γνώσεις και να μετράμε πτυχία είναι άσχετα και δεν έχουν καμιά αξία.
Αν πάλι έχετε να προσθέσετε κάτι που αφορά το θέμα μου τότε πολύ ευχαρίστως να σας ακούσουμε η τακτική που ακολουθείτε το μόνο που θα προσέφερε ίσως σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή είναι να ανεβάσει τα νούμερα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2016 :  19:39:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Λίγη ηρεμία δέν βλάπτει.Αντιθέτως μάλιστα....
Γιατί δεν βοηθάτε τον φίλο//η στο πρόβλημα του αλλά αναλώνεστε σε χαζούς καυγάδες????

Δεν έχει σημασία πόσο αργά πάς αρκεί να μην σταματάς.
Ανθρωπος που γελά δεν είναι απαραίτητα ευτυχισμένος,δυνατός είναι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2016 :  19:59:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για ένα απλό διάστρεμμα θυμόμαστε πάντα το αρκτικόλεξο RICE:
Rest
Ice
Compress
Elevation

Αυτό έχω ακούσει από όλους τους ορθοπεδικούς. (ή ορθοπαιδικούς; )
Ο σκοπός είναι να μειωθεί το πρήξιμο και το αιμάτωμα.
Έχω πάθει άπειρα διαστρέμματα από μικρός, κυρίως στο μπάσκετ, πάντα όλοι οι γιατροί μου έλεγαν το ίδιο, πάντα το ακολουθούσα, πάντα περνούσε, κανένα κουσούρι ποτέ, κανένα πονάκι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ioma
Advanced Forum-Runner

295 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2016 :  20:10:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Για ένα απλό διάστρεμμα θυμόμαστε πάντα το αρκτικόλεξο RICE:
Rest
Ice
Compress
Elevation

Αυτό έχω ακούσει από όλους τους ορθοπεδικούς. (ή ορθοπαιδικούς; )
Ο σκοπός είναι να μειωθεί το πρήξιμο και το αιμάτωμα.
Έχω πάθει άπειρα διαστρέμματα από μικρός, κυρίως στο μπάσκετ, πάντα όλοι οι γιατροί μου έλεγαν το ίδιο, πάντα το ακολουθούσα, πάντα περνούσε, κανένα κουσούρι ποτέ, κανένα πονάκι.


Αν όμως είχες ρωτήσει τον κινέζο γέροντα στυλ Παίσου δε θα έκανες τίποτα από αυτά και σε 10 λεπτά θα ήσουν οκ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2016 :  01:08:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο ιδιος ο γιατρος που εφερε στα τελη του 70 το rice ειπε προσφατα οτι τελικα ο παγος και η ξεκουραση μαλλον καθυστερουν αντι να βοηθουν την αποκατασταση.Οι φιλοι του φαρμακοποιου ας κανουν οτι τους φωτισει ο θεος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 4 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000