Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 διάστρεμα ποδιού
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 4

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2016 :  03:20:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
V run ,τουλαχιστον το παιδι αν παραφερθηκε ειχε την ευγενεια να αφαιρεσει αυτα που ειπε και να ζητησει να σταματησουν .Ο Βloom τι εκανε?
Θα αναφερω παρακατω αποσπασματα απο πραγματα που εχει γραψει και σας υποσχομαι γελιο.

"Εδώ στη Λάρισα μου έχουν τελειώσει και οι επιλογές από αθλίατρους και ορθοπεδικούς - τους έχω γυρίσει όλους (όχι μόνο για αυτό το πρόβλημα, μα και για άλλα, χώρια που είναι και λίγοι). Γενικά δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από το επίπεδο της πόλης μου..."

Εδω απαξιωνει ολους τους γιατρους της Λαρισας.Αμφιβαλλει κανεις οτι τα ιδια θα πει οταν παρει σβαρνα τους γιατρους και των αλλων νομων?Αληθεια η πολη του ειναι ικανοποιημενη απο το δικο του επιπεδο?

"Τον Ιούλιο έπαθα θλάση (θλάση πρέπει να ήταν) στον αριστερό μηριαίο δικέφαλο. Από ένα μήνα νωρίτερα είχα αρχίσει να αναπτύσσω σύνδρομο οπίσθιων μηριαίων (αυτό οι ντόπιοι γιατροί δεν το γνωρίζουν τι είναι, το περνάνε για μια “απλή” τενοντίτιδα). Άργησα να πάω στο γιατρό, γιατί δεν πόνεσα πολύ και γιατί δεν είχα εμπειρία από μυικούς τραυματισμούς. Ο αθλίατρος που πήγα μου έκανε φυσιοθεραπείες με μέτρια αποτελέσματα. "

Εδω ομολογει οτι δεν εχει καμμια εμπειρα στους μυικους τραυματισμους.Αυτο βεβαια δεν τον εμποδιζει πιο κατω να το παιζει εξπερ.



"Βασίλη, εγώ να πάω στον Καλαμπάκα, αυτόν μου πρότειναν και μάλλον αυτόν εννοείς, όμως χωρίς διάγνωση; Κι αν έχω σύνδρομο εν τω βάθει φλεβών, αν φταίει η μέση μου (που δεν το νομίζω, αλλά δε μπορείς να το αποκλείσεις), αν είναι αυτό που υπέδειξε ο Παύλος (joker); Αυτή τη στιγμή διστάζω για οτιδήποτε, γιατί μου έμειναν μόνο οι αφανείς ορθοπεδικοί της πόλης μου, όταν όλες οι "φίρμες" αποδείχθηκαν (θα το πω ευθέως) άσχετοι! Ούτε να διαβάζουν τις μαγνητικές δεν ξέρουν (και νομίζουν πως δεν το καταλαβαίνω)."

Εισαι μεγαλη γατα.Τους τσακωσες.

"Πήγα σε έναν ορθοπεδικό, αυτόν που μου είχε κάνει τη λιγότερο κακή εντύπωση. Τελικά οι άνθρωποι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία!"

Πραγματικα ανατριχιαστικο το πως βλεπει τους ανθρωπους.

Φυσικα εχετε δει το μενος του για την κινεζικη ιατρικη.Κοιταξτε τι λεει ομως εδω.

"Για τον υπόλοιπο μηρό που ήταν πρησμένος, πήγα σε πολύ γνωστό φυσιοθεραπευτή εδώ στη Λάρισα. Τράβηξε σε μάκρος η θεραπεία, από μέσα Απριλίου, μέχρι μέσα Ιουνίου. Κόστισε και ήταν δύσκολο. Όμως έδειξα μεγάλη βελτίωση. Το πλέον αποτελεσματικό μέσο, αλλά και το πλέον επίπονο, ήταν ο βελονισμός"

Αργοτερα αλλαζει γνωμη και απολυτος οπως παντα λοιδωρει ξανα το βελονισμο.



"Μια και μίλησα για φυσιοθεραπείες, να σας πω και ποια από όλες τις μεθόδους είναι η πλέον ανώφελη: ο βελονισμός, υπό την προϋπόθεση πως σου τον κάνει Λαρισαίος ορθοπεδικός. Ο βελονισμός κανονικά δεν πονάει - εμένα με τάραξε στα αιματώματα. Στην τύχη τις έβαζε τις βελόνες!"
Παμε παρακατω.

" Μην εμπιστεύεσαι τυφλά τους γιατρούς, ούτε τους φυσιοθεραπευτές. Στο συγκεκριμένο θέμα η επιστήμη είναι ακόμα πολύ πίσω. Για να καταλάβεις, το αποκαλούμε "περιοστίτιδα", είναι όμως λάθος! Τα shin splints αποδεδειγμένα δεν είναι περιοστίτιδα."

Η επιστημη ειναι πολυ πισω απο τον Bloom ο οποιος εδω της ανοιγει νεους δρομους.
Παρακατω γινεται πλεον επικινδυνος.Συστηνει αντιφλεγμονωδη απο το internet χωρις οδηγια γιατρου και ελεγχο του ασθενη, κατι εν δυναμει θανατηφορο αν ο αθλητης ειναι για παραδειγμα αλλεργικος.

"Αφού σε πιάνουν τα αντιφλεγμονώδη (εμένα δε με έπιαναν) δοκίμασε να τα παίρνεις πιο συστηματικά. Πάρε για μία εβδομάδα, ένα την ημέρα. Όχι όμως το Mesulid, που είναι και επικίνδυνο, αλλά το Celebrex ή το Arcoxia. Έχουν πολύ λίγες παρενέργειες και είναι αποτελεσματικά, ιδίως το πρώτο. Αυτά δε σου τα λέω τυχαία, εμπειρικά, αλλά ως φαρμακοποιός."

Φυσικα αν και δηλωνει χωρις καμμια εμπειρα στις μυικες κακωσεις αυτο δεν τον εμποδιζει να μοιραζει διαγνωσεις.

Ρωταει ο katsaridas.
"Κάνοντας της εξής άσκηση έχω μία ενόχληση στην εσωτερική πλευρά του γόνατου...

Είμαι σε όρθια θέση και στηρίζομαι σε μια καρέκλα και σηκώνω το δεξί μου πόδι προς τα πίσω για να γυμνάσω τον οπίσθιο μηριαίο. Όταν κατεβάζω το πόδι νιώθω σαν να κολλάει το πόδι..κλακ κλακ το γνωστό...

Ξέρει κάποιος τί μπορεί να είναι;

Και απανταει ο bloom.

"Μηνίσκος!

(Τι σου είναι αυτές οι διαδικτυακές διαγνώσεις...)"

Παρακατω τον βλεπουμε να διαφωνει με τη διαγνωση του γιατρου και να δινει τη δικη του προφανως μετα απο οραματισμο αφου τον ασθενη δεν τον ειχε μπροστα του.

"Υπομονή μερικές μέρες και θα περάσει. Δεν είναι όλοι οι πόνοι εκεί κάτω σύνδρομο κοιλιακών - προσαγωγών. Πρέπει να προπονείσαι εντατικά για καιρό για να το πάθεις (και μάλλον πρέπει να παίζεις και ποδόσφαιρο, αφού οι ποδοσφαιριστές είναι πιο επιρρεπείς - όχι ότι δεν το έχουν πάθει και έμπειροι δρομείς βέβαια). Είναι κάποιο τράβηγμα ή θλάση στην περιοχή. Δε χρειάζεται πανικός. Ξεκούραση, μη σηκώνεις βάρη και υπομονή."





Σαν τον ανεμιστηρα που γυριζει ξαναγραφει υπερ του βελονισμου τωρα.

"Ο βελονισμός είναι λίγο, πώς να το πω... απόκρυφη επιστήμη. Από αυτά που έχω ακούσει νομίζω πως με κανένα τρόπο δεν είναι τσαρλατανισμός, αλλά όσο να'ναι το να πας να επιχειρήσεις θεραπεία των shin splints, είναι πειραματισμός."

Για να δουμε τι λεει για τους ακτινολογους.

"Δυστυχώς οι ακτινολόγοι δεν ξέρουν να "διαβάζουν" τις ακτινογραφίες και ακόμα πιο δυστυχώς πολλοί γιατροί δέχονται ότι γράψουν οι ακτινολόγοι. Με λίγα λόγια, πιθανόν να έχεις πέσει θύμα κακής, ή λανθασμένης διάγνωσης..."

Που ακουστηκε οι ακτινολογοι να ξερουν απο ακτινογραφιες?Εχεις δικιο θεε bloom.
Τωρα ας μας ανατριχιασει ξανα.

"Σαν πρώην παθώς (το πρόβλημά σου μου θυμίζει αρκετά το δικό μου) και σαν φαρμακοποιός, έχω να σου πω το εξής: κάνε τις ενέσεις να βρεις την υγειά σου..."

Να γελασω με το παθως η να τρομαξω με αυτο που γραφει?

Συνεχεια στην αγαπημενη του συνηθεια που γινεται λατρεια.Στις διαγνωσεις φυσικα.

"Πολύ πιθανό επίσης να είναι τραυματισμός στον ιγνυακό μυ, ή και χαμηλά στο μηριαίο δικέφαλο. Αν δεν έχεις συμπτώματα από το γόνατο, μάλλον αυτό είναι και δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά αν είναι στην αρχή του, να ξέρεις, θα χειροτερέψει."

Και μεντιουμ ο θεος.

Κι ενω μου επιτιθεται με ειρωνιες για μαγους ,Σαρουμαν κτλ για τις σπουδες μου στην κινεζικη ιατρικη σε αλλο θεμα στο φορουμ γραφει οτι ο βελονισμος κανει και θαυματα πλεον.

"Αν πάντως θέλεις να δοκιμάσεις μια θεραπεία, υπάρχει ο βελονισμός (από έμπειρο φυσιοθεραπευτή, όχι ό,τι να'ναι), που ίσως βοηθάει (κάνει θαύματα σε πολλά άλλα παρόμοια), αλλά να ξέρεις, ετοιμάσου για πόνο."

Αφωνος πλεον.
Παμε παρακατω.
Γαφει ο giannis13.
"Σας παραθέτω τι έδειξε η μαγνητική και τι μου είπε ο γιατρός μου να κάνω,απλώς θέλω να ακούσω και άλλες γνώμες είτε απο κανα ειδικό είτε απο κανέναν που έχει το ίδιο πρόβλημα.
Παρατηρείται οστεοχόνδρινος τραυματισμός του έσω facet της επιγονατίδας με τμηματική αποκόλληση του χόνδρου,χωρίς μετανάστευση του τεμαχίου,διαμέτρου 8χιλ.Μικρό delamination του χόνδρου της μηριαίας τροιχιλίας 8χιλ.Δεν αναγωρίζεται αξιόλογη ενδαρθρική συλλογή υγρού.Λεπτή ιγνυακή κύστη Baker's.Φυσιολογική μορφολογία στον υπόλοιπο χόνδρο,μηνίσκοι,χιαστοί,συνδέσμοι.(κομπλέ)
Ο γιατρός μου πρότεινε γυμναστήριο για 2 μήνες(στον 1 μήνα θα τις δυναμώσω και άλλο τις ασκήσεις)αρχίζοντας με αυτές τις ασκήσεις:1)Ενδυνάμωση τετρακεφάλου-έσω πλάγιο (αν βλέπω καλά)(αρχικά ισομετρικά)2)Ισορροπίες-ασκήσεις ιδιοδικτικότητας3)Στατικό ποδήλατο4)Ημικαθίσματα
Και μου είπε πως αν στο 2μηνο δεν μου έχει περάσει ο πόνος,τότε μάλλον θα χρειαστεί αρθροσκόπηση."

Και απαντα ο bloom ασχημονωντας ξανα.

"Facet, delamination... τα ελληνικά του ακτινολόγου θα τα ζήλευε και ο Μπαμπινιώτης. Πιθανόν δεν καταλαβαίνει ούτε ο ίδιος τι εννοεί, οπότε κρύβεται πίσω από τις ξένες λέξεις"

Για οποιον εχει στοιχειωδεις γνωσεις ειναι πεντακαθαρο τι λεει ο γιατρος πλην του ολοφανερα ασχετου bloom.

Παρακατω κανει μια αποφασιστικη παρεμβαση για τα συνδρομα διαμερισματος.

"Σίγουρα είναι compartment syndrom; Γιατί αν είναι, δεν είναι υπόθεση παίξε γέλασε και σίγουρα δεν περνάει με πάγο και ξεκούραση. Αν θυμάμαι (ας με διορθώσει όποιος ξέρει καλύτερα), θέλει εγχείριση."

Ποιος να ξερει καλυτερα αγορι μου?εισαι τρελλος?

Τωρα,και αφου εχει βγαλει αχρηστους ολους τους γιατρους που ειχαν την ατυχια να βρεθουν στο διαβα του κοιταξτε τι γραφει για αυτους που αμφισβητουν τους γιατρους.

"Ο άνθρωπος(τον Τζομπς εννοει), παρά τα πλούτη του, ήταν από εκείνους τους πανηλίθιους που θεωρούν τους γιατρούς κομπογιαννήτες και ότι οι ίδιοι ξέρουν καλύτερα."

Δεν μπορω να μην ξαναβαλω αυτο που ειχε πει στην αρχη.

"Βασίλη, εγώ να πάω στον Καλαμπάκα, αυτόν μου πρότειναν και μάλλον αυτόν εννοείς, όμως χωρίς διάγνωση; Κι αν έχω σύνδρομο εν τω βάθει φλεβών, αν φταίει η μέση μου (που δεν το νομίζω, αλλά δε μπορείς να το αποκλείσεις), αν είναι αυτό που υπέδειξε ο Παύλος (joker); Αυτή τη στιγμή διστάζω για οτιδήποτε, γιατί μου έμειναν μόνο οι αφανείς ορθοπεδικοί της πόλης μου, όταν όλες οι "φίρμες" αποδείχθηκαν (θα το πω ευθέως) άσχετοι! Ούτε να διαβάζουν τις μαγνητικές δεν ξέρουν (και νομίζουν πως δεν το καταλαβαίνω)"

Και σε νομιζαν για κουτο οτι δεν καταλαβαινεις...Αλλα τους την εφερες.Χαχαχαχαχαχα μπαγασα.


Edited by - spiros tsi on 30/12/2016 04:18:06
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2016 :  03:25:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
[quote]

Edited by - spiros tsi on 30/12/2016 03:48:28
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2016 :  03:28:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
[quote]Originally posted by spiros tsi
]

Edited by - spiros tsi on 30/12/2016 03:47:36
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2016 :  03:32:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by spiros tsi




Edited by - spiros tsi on 30/12/2016 03:45:43
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2016 :  09:58:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάθισες μια ολόκληρη μέρα και διάβασες όλα τα ποστ που έγραψα από το 2010; Με τιμάς, ούτε ο Καζαντζάκης να ήμουνα, ευχαριστώ. Και μετά έγραψες στις 3 τα άγρια χαράματα μια ολόκληρη σελίδα που κανείς δε διαβάζει τόσο μακρόσυρτη που είναι; Δε χρειάζονται περαιτέρω σχόλια.


Άσε που διαστρεβλώνεις εσκεμμένα τα περισσότερα από όσα λέω, τι να σου απαντήσει κανείς; Εσύ καταπιάνεσαι ακόμα και με το χιούμορ που κάνω και ότι δήθεν το είπα στα σοβαρά.


Αλλά κάθισες και διάβασες 474 αναρτήσεις που έκανα τόσα χρόνια; Χριστουγενιάτικα, αντί να βγεις έξω, πέρασες όλη νύχτα διαβάζοντας, γράφοντας και ξανασβήνοντας (ιδίως αυτό); Όχι πες μου! Έχω άδικο όταν σε συμβουλεύω να επισκεφτείς κάποιον ειδικό;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2016 :  10:49:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μιση ωρα μου πηρε το ψαξιμο μαζι με το γραψιμο(απο καμμια δεκαρια ποστ που ειδα δικα σου στο υγεια_τραυματισμοι), αλλα να σαι καλα το διασκεδασα πολυ.Προφανως θα εχεις γραψει και πολλα αλλα ενδιαφεροντα στις υπολοιπες 464 αναρτησεις σου ,αλλα χαλαλι σου.
Οσο για τον ειδικο τι να τον κανω?Αφου υπαρχεις εσυ.Εκτος απο τις αυπνιες εχω και καποια αλλα θεματακια να λυσουμε.Τη μια στιγμη αποθεωνω κατι και την αλλη το θαβω.Με πιανουν κρισεις ξαφνικα και βριζω ακατασχετα.Και το πιο σοβαρο ,δεν μπορω να καταπιω με τιποτα που δεν εγινα γιατρος,ενω εχουν γινει τοσοι αλλοι ασχετοι στην πολη μου.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Edited by - spiros tsi on 30/12/2016 10:50:07
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Running
Global Moderator

243 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2016 :  11:15:23  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Running Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Παρακαλούμε όπως στον παρόν θέμα οι καταχωρήσεις να γίνονται μόνο για το αρχικό ζήτημα που έθεσε η φίλη andrianak.

Αν θέλετε να συνεχίσετε τις διαφωνίες, μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα σε κάποια από τις ενότητες του φόρουμ, και να γράφετε κόσμια.

Από εδώ και στο εξής θα διαγράφονται αναρτήσεις που θα γίνονται σε αυτό το θέμα και δεν θα αφορούν το θέμα που έθεσε η andrianak.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/12/2016 :  14:11:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by spiros tsi

Ο ιδιος ο γιατρος που εφερε στα τελη του 70 το rice ειπε προσφατα οτι τελικα ο παγος και η ξεκουραση μαλλον καθυστερουν αντι να βοηθουν την αποκατασταση.Οι φιλοι του φαρμακοποιου ας κανουν οτι τους φωτισει ο θεος.



Πηγή παρακαλώ! Και αιτιολόγηση.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/12/2016 :  01:51:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οριστε και η πηγη αγαπητε Riggelian την οποια σας τη στελνω με την ελπιδα να διαβαστει ,εστω και στα αγγλικα, απο οσο το δυνατο περισσοτερους αθλητες,γιατι ειναι μεγαλης σημασιας για την σωστη και γρηγορη αποκατασταση ολων των τραυματισμων τους.

Dr. Mirkin is a graduate of Harvard University and Baylor University College of Medicine. He is board-certified in four specialties: Sports Medicine, Allergy and Immunology, Pediatrics and Pediatric Immunology.

Παμε λοιπον δια χειρος Dr Gabe Mirkin.


When I wrote my best-selling Sportsmedicine Book in 1978, I coined the term RICE (Rest, Ice, Compression, Elevation) for the treatment of athletic injuries (Little Brown and Co., page 94). Ice has been a standard treatment for injuries and sore muscles because it helps to relieve pain caused by injured tissue. Coaches have used my "RICE" guideline for decades, but now it appears that both Ice and complete Rest may delay healing, instead of helping.

In a recent study, athletes were told to exercise so intensely that they developed severe muscle damage that caused extensive muscle soreness. Although cooling delayed swelling, it did not hasten recovery from this muscle damage (The American Journal of Sports Medicine, June 2013). A summary of 22 scientific articles found almost no evidence that ice and compression hastened healing over the use of compression alone, although ice plus exercise may marginally help to heal ankle sprains (The American Journal of Sports Medicine, January, 2004;32(1):251-261).

Healing Requires Inflammation
When you damage tissue through trauma or develop muscle soreness by exercising very intensely, you heal by using your immunity, the same biological mechanisms that you use to kill germs. This is called inflammation. When germs get into your body, your immunity sends cells and proteins into the infected area to kill the germs. When muscles and other tissues are damaged, your immunity sends the same inflammatory cells to the damaged tissue to promote healing. The response to both infection and tissue damage is the same. Inflammatory cells rush to injured tissue to start the healing process (Journal of American Academy of Orthopedic Surgeons, Vol 7, No 5, 1999). The inflammatory cells called macrophages release a hormone called Insulin-like growth Factor (IGF-1) into the damaged tissues, which helps muscles and other injured parts to heal. However, applying ice to reduce swelling actually delays healing by preventing the body from releasing IGF-1.

The authors of one study used two groups of mice, with one group genetically altered so they could not form the normally expected inflammatory response to injury. The other group was able to respond normally. The scientists then injected barium chloride into muscles to damage them. The muscles of the mice that could not form the expected immune response to injury did not heal, while mice with normal immunities healed quickly. The mice that healed had very large amounts of IGF-1 in their damaged muscles, while the mice that could not heal had almost no IGF-1. (Federation of American Societies for Experimental Biology, November 2010).

Ice Keeps Healing Cells from Entering Injured Tissue
Applying ice to injured tissue causes blood vessels near the injury to constrict and shut off the blood flow that brings in the healing cells of inflammation (Knee Surg Sports Traumatol Arthrosc, published online Feb 23, 2014). The blood vessels do not open again for many hours after the ice was applied. This decreased blood flow can cause the tissue to die from decreased blood flow and can even cause permanent nerve damage.

Anything That Reduces Inflammation Also Delays Healing
Anything that reduces your immune response will also delay muscle healing. Thus, healing is delayed by:
• cortisone-type drugs,
• almost all pain-relieving medicines, such as non-steroidal anti-inflammatory drugs like ibuprofen (Pharmaceuticals, 2010;3(5)),
• immune suppressants that are often used to treat arthritis, cancer or psoriasis,
• applying cold packs or ice, and
• anything else that blocks the immune response to injury.

Ice Also Reduces Strength, Speed, Endurance and Coordination
Ice is often used as short-term treatment to help injured athletes get back into a game. The cooling may help to decrease pain, but it interferes with the athlete's strength, speed, endurance and coordination (Sports Med, Nov 28, 2011). In this review, a search of the medical literature found 35 studies on the effects of cooling . Most of the studies used cooling for more than 20 minutes, and most reported that immediately after cooling, there was a decrease in strength, speed, power and agility-based running. A short re-warming period returned the strength, speed and coordination. The authors recommend that if cooling is done at all to limit swelling, it should be done for less than five minutes, followed by progressive warming prior to returning to play.

My Recommendations
If you are injured, stop exercising immediately. If the pain is severe, if you are unable to move or if you are confused or lose even momentary consciousness, you should be checked to see if you require emergency medical attention. Open wounds should be cleaned and checked. If possible, elevate the injured part to use gravity to help minimize swelling. A person experienced in treating sports injuries should determine that no bones are broken and that movement will not increase damage. If the injury is limited to muscles or other soft tissue, a doctor, trainer or coach may apply a compression bandage. Since applying ice to an injury has been shown to reduce pain, it is acceptable to cool an injured part for short periods soon after the injury occurs. You could apply the ice for up to 10 minutes, remove it for 20 minutes, and repeat the 10 minute application once or twice. There is no reason to apply ice more than six hours after you have injured yourself.

If the injury is severe, follow your doctor's advice on rehabilitation. With minor injuries, you can usually begin rehabilitation the next day. You can move and use the injured part as long as the movement does not increase the pain and discomfort. Get back to your sport as soon as you can do so without pain.

Checked 10/13/16

September 16th, 2015 | Share this Report!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/12/2016 :  12:16:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τη διάβασα αλλά δεν πείθομαι. Με άπειρο πάγο (για την ακρίβεια: πόδι σε κουβά με παγωμένο νερό, ώστε να παγώσει ομοιόμορφα και χωρίς κινδύνους εγκαυμάτων) έχω αποκαταστήσει διάστρεμμα που έπαθα Τρίτη πριν την Κυριακή του Μαραθωνίου της Μεσσήνης το 2013.
Ωστόσο γιατρός δεν είμαι, δεν ξέρω, απλά κάτι δεν μου φαίνεται λογικό: Δεν γίνεται να κρατάς το αιμάτωμα ώστε να έρθουν τα IGF-1. Είναι σαν το φυσικό "παράδοξο" που γράφτηκε κάποτε στον "Φυσικό Κόσμο" ότι το ζεστό νερό κρυώνει πιο γρήγορα από το κρύο.

Edited by - Rigelian on 31/12/2016 12:16:35
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/12/2016 :  13:15:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν ειναι αναγκη να πειστεις,αρκει να το εχεις υποψη για να εχεις τη γενικοτερη εικονα .
Προσωπικα το πιστευω οτι ετσι εγινε με το δικο σου διαστρεμμα.Εχω δει περιπτωσεις να θεραπευονται ασθενεις οταν πηγαινουν κοντρα στο προβλημα τους πχ.ενας αθλητης με διαστρεμμα εδεσε σφιχτα το παπουτσι του,περπατησε 10000m και του περασε και ο πονος και το πρηξιμο.Σε αλλον αυτο θα μπορουσε να τον διαλυσει.
Δεν αποριπτω γενικα τον παγο.Για παραδειγμα την εναλλαγη κρυου ζεστου τη βρισκω αρκετες φορες να βοηθαει,οπως εχω βρει και μονο του τον παγο να θεραπευει η τουλαχιστον να διωχνει εντελως τον πονο σε καποιες ,οχι πολλες,περιπτωσεις.
Προσωπικα πιστευω οτι η απαντηση στο φαινομενικα αυτο παραδοξο ,βρισκεται στο οτι οταν ο οργανισμος βρισκεται αντιμετωπος με ακραιο θερμικο η ακομα και μηχανικο σοκ και νιωθει οτι απειλειται ενεργοποιει κρυμμενους μηχανισμους αυτοθεραπειας για να επιβιωσει.
Μη μου ζητησεις αρθρογραφια για αυτα που γραφω τωρα γιατι δεν εχω.
Ειναι η πιθανη δικη μου εξηγηση για το δικο σου διαστρεμμα.

Edited by - spiros tsi on 31/12/2016 13:25:10
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/01/2017 :  17:22:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Eπισκέφτηκα πάλι τον ορθοπεδικό άλλο αυτή τη φορά ο οποίος διαπίστωσε διάστρεμμα σε 2 σημεία κοντά στον αστράγαλο, μου είπε ότι η ανάρροπη θέση δεν έχει σχέση με το αιμάτωμα επίσης μου διέκοψε και τον πάγο. Τώρα χρειάζεται ένα τζελ που πιο πολύ θα το κρατάει ζεστό το σημείο παρά κρύο το οποίο και αγόρασα και βάζω 2 φορές την ημέρα τοπικά. 6-8 εβδομάδες για να αποκατασταθούν οι ίνες που κόπηκαν και κρατούσαν τα οστά και σιγά σιγά θα αρχίσω να βλέπω βελτίωση. Επίσης παυσίπονα για τον πόνο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/02/2017 :  18:59:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
επαναφέρω το θέμα μετά από αρκετό καιρό σίγουρα έχω δει βελτίωση και το αιμάτωμα έχει σχεδόν υποχωρήσει, αυτό που με ανησυχεί είναι ότι το πατώ αλλά όχι για πολύ ώρα κανονικά γιατί υπάρχει αρκετό φούσκωμα ακόμα και φοβάμαι μήπως του κάνω περισσότερη ζημιά επιβαρύνοντας το. Εχουν περάσει σχεδόν 8 εβδομάδες όμως το πόδι μου δεν έχει επανέλθει στην αρχική του κατάσταση μήπως γνωρίζει κάποιος αν με την ακινησία προκαλούνται μουδιάσματα γιατί αυτό έχω παρατηρήσει μέχρι το γόνατο και πιο ψηλά όταν κάθομαι αρκετή ώρα πχ μια ώρα χωρίς να το κινήσω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/02/2017 :  20:58:15  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητή andrianak,

Αφού έχουν περάσει περίπου 2 μήνες από την ημέρα που εμφάνισες την ενόχληση, κάτι έχει ξεφύγει από την αξιολόγηση-διάγνωση από τους επαγγελματίες υγείας που επισκέφθηκες ή δεν ακολουθήθηκε η κατάλληλη θεραπεία. Γράφεις ότι το αιμάτωμα έχει σχεδόν υποχωρήσει αλλά έχεις αρκετό φούσκωμα ακόμα. Τι εννοείς ακριβώς; Το μούδιασμα υποδηλώνει διαταραχή αιμάτωσης του νευρικού ιστού. Μπορείς να καθορίσεις πού μουδιάζεις ακριβώς; Τέλος, επισκέφθηκες φυσικοθεραπευτή; Μπορεί να σου δώσει λύσεις για όλα τα παραπάνω προβλήματα.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/02/2017 :  17:52:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα αιμάτωμα έχει μείνει ελάχιστο εκεί που τραυματίστηκα όμως κοντά και γύρω από τον αστράγαλο είναι φουσκωμένο και πονάω ακόμα όταν το πατάω. Μούδιασμα έχω απο τον αστράγαλο μέχρι και το γόνατο όταν δεν κινούμαι κυρίως δηλ κάθομαι ή το έχω ψηλά. Επίσης όταν δουλεύω και το έχω στην ίδια θέση για καμιά ώρα όταν πάω να σηκωθώ και το πατήσω νιώθω το μούδιασμα μέχρι το μηρό και τον γλουτό. Δυσκολεύομαι στο περπάτημα δηλ δεν του δίνω βάρος γιατί φοβάμαι και γιατί πονάω ακόμα με αποτέλεσμα να πηγαίνω κουτσαίνοντας. Σκέφτομαι να πάω ξανά στον ορθοπεδικό να δει τι γίνεται, φυσικοθεραπευτή δεν έχω επισκεφθεί.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 4 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000