Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Μαραθώνιος Ρώμης
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 4

KARLA
Advanced Forum-Runner

Greece


350 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 26/01/2017 :  11:54:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επίσκεψη της σελίδας του KARLA.  Απάντηση σε αποστρόφους
Xαιρετω την παρέα!...είμαστε μια παρέα απο θεσσαλονικη και προκειται να τρέξουμε ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗς ΡΩΜΗς... θα ηθελα σχόλια απο καποιους που το εχουν τρεξει!!αρνητικα θετικα της διαδρομης κλπ...ευχαριστω πολυ!!

aris.p
Newbie Forum Runner



23 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/01/2017 :  12:33:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
δεν προσφερεται για επιδοσεις ο μαραθωνιος της ρωμης ειναι τουριστικος μαραθωνιος.πολυ πλακακι απο το 35χιλ ειναι σαν να τρεχεις στο μοναστηρακι και πλακα της αθηνας.καλη ανταμωση ,εχει πολλους ελληνες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasKon
Newbie Forum Runner

Greece
40 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/01/2017 :  17:43:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τον είχα τρέξει το 2015 και είναι ο μαραθώνιος που έχω κάνει το προσωπικό μου ρεκόρ.
Μικρές ανηφοροκατηφόρες, χωρίς όμως να θυμάμαι να αντιμετώπισα κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.
Το πλακάκι στα τελευταία χιλιόμετρα δε με προβλημάτισε καθόλου.
Δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα κοσμοσυρροής με εξαίρεση τα πρώτα 1-2 χιλιόμετρα. Το 2015 είχαν τερματίσει γύρω στα 10000-12000 άτομα. όπως στην Αθήνα περίπου.
Τη χρονιά που τον είχα τρέξει είχε συννεφιά με αρκετό κρύο (γύρω στους 7-8 βαθμούς την ώρα εκκίνησης αν θυμάμαι καλά), πράγμα που με βοήθησε γιατί δεν αφυδατώθηκα.
Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν η υδροδοσία. Κάθε 5 χιλιόμετρα έδιναν μισό ποτήρι νερό, από το οποίο το μεγαλύτερο μέρος χυνόταν κάτω, καθώς δεν μπορούσα να τρέχω και να πίνω από ποτήρι ταυτόχρονα. Λόγω όμως του κρύου, όπως είπα πριν, δεν έχασα πολλά υγρά και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα αφυδάτωσης.
Κόσμος υπάρχει στα τελευταία χιλιόμετρα που περνάει από την τουριστική Ρώμη. Στα υπόλοιπα δε θυμάμαι να είχε (μπορεί να έφταιγε και το κρύο). Εξάλλου η διαδρομή βγαίνει εκτός τουριστικής Ρώμης.
Για την πόλη δε χρειάζεται να σου πω τίποτα. Το ξέρεις ότι είναι υπέροχη.
Πολύ καλή επιλογή εαρινού μαραθωνίου! Καλά να περάσετε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

remezzo91
Forum-Runner



95 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/01/2017 :  20:49:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
η διαδρομη στο συνολο της εχει πλακοστρωτο περιπου 17κμ.απο την εκκινηση viadei fori ,circo masimo,pyramide,τα πρωτα 8κμ ειναι λιθοστρωτο,βγαινουμε εξω απο πολη παραλληλα με τιβερη και στο passagio 12km ξαναμπαινουμε σε πλακοστρωτο μεχρι βατικανο ,και octaviano.μετα τον ημι σε καποια σημεια οπως castello saint angelo,παλι πλακακι και πριν μπουμε piatsa navona αρχιζει για 7κμ παλι λιθοστρωτο.αυτα για την διαδρομη ,εχει ομορφιες πολλες η ρωμη τον τρεχω τονμαραθωνιο για 8η φορα ,με φιλο απο θηβα.ραντεβου στην εκκινηση με πολλους ελληνες!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KARLA
Advanced Forum-Runner

Greece


350 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/01/2017 :  09:04:43  Εμφάνιση Προφίλ  Visit KARLA Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες...καλή αντάμωση λοιπόν!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Peter L
Senior Forum-Runner

696 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/02/2017 :  23:03:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μεχρι στηγμης εχουν δηλωσει πανω απο 120 Ελληνες δρομεις.Οι περισσοτεροθ ξενοι που εχουν κανει εγγραφη ειναι οι Γαλλοι με 1500 δρομεις.
Ειμαστε μια παρεα 15 ατομων ε μονο 5 δρομεις ,ελπιζω να μην μας ξεκανουν οι γυναικες στις βολτες και στα αξιοθεατα.
Η πρωτη σκεψη ειναι για τουριστικος μαραθωνιος εκτος και αξν αλλαξω γνωμη στο τελος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

petransfhp
Advanced Forum-Runner

296 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2017 :  22:29:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στην Marathon Expo τον Νοέμβριο στην Αθήνα πήγα στο επίσημο περίπτερο του Μαραθωνίου της Ρώμης όπου οι διοργανωτές με ενημέρωσαν ότι ,
Η διαδρομή έχει από πέρυσι αλλάξει
και ότι το πλακόστρωτο είναι λιγότερο από 4 χλμ συνολικά και αυτό
Μοιρασμένο σε όλη την διαδρομή των 42χλμ .

Οπότε πάμε για ατομικο ρεκόρ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

remezzo91
Forum-Runner



95 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/02/2017 :  14:19:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.maratonadiroma.it/PWA_uploads/percorso-race-course-partenza-start-arrivo-finish.png..η διαδρομη ειναι σχεδον η ιδια οπως καθε χρονο,επιβεβαιωμενο την εχει το site maratona di roma,μια χρονια αλλαξε λογω της αλλαγης τπυ παππα.μπορειτε να το διαπιστωσετε στο map,αυτην την απαντηση μας εδωσαν..οι διοργανωτες ,μολις λαβαμε και το bib number.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ippokampos
Advanced Forum-Runner



309 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/02/2017 :  14:31:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
παυλο μολις πηρα κι εγω τον αριθμο συμετοχης,ειμαστε στο ιδιο μπλοκ,θα συμφωνησω μαζι σου δεν εχει αλλαξει η διαδρομη,τουλαχιστον τα πρωτα 8κμ και τα τελευταια απο porta magiore ειναι φουλ στο πλακακι,εφοσον απο piatsa navona υπολειπονται αλλα 7,5κμ δεν εχει αλλαξει απολυτως καμια διαδρομη,οσο την τρεχουμε μαζι στα τελευταια εξι χρονια.θα μιλησουμε τηλεφωνικα .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gourou
Forum-Runner



91 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/02/2017 :  18:47:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παντως εγω με τα ψιλοτακουνα μου ΗΟΚΑ μου δε θα αντιμετωπισω προβλημα στα πλακακια
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

petransfhp
Advanced Forum-Runner

296 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/02/2017 :  19:03:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πως το λέτε αυτό ρε παιδιά ότι η διαδρομή είναι ίδια ;

Αφού στο επίσημο περίπτερο της Ρώμης με διαβεβαίωσαν οι διοργανωτές ότι έχει αλλάξει η διαδρομή και το πλακόστρωτο είναι πλέον λιγότερο από 4χλμ και αυτό μοιρασμένο σε όλο το μήκος του αγώνα.
Δηλαδή ψέματα μου είπαν οι διοργανωτές ;
Αν είναι δυνατόν!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

remezzo91
Forum-Runner



95 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/02/2017 :  20:39:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
να δειτε την διαδρομη στο σαιτ ,δεν λεει για 4 χιλ,μαλλον 24 βγαινουν...υπομονη στις 2 απριλη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gdd
Newbie Forum Runner

Greece
13 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/02/2017 :  16:07:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα,

Έτρεξα τη Ρώμη το 2016. Πολύ όμορφη εμπειρία, ωραία η διαδρομή, τόσο μέσα στο κέντρο και τα αρχαία όσο και στο βόρειο μέρος της πόλης, όπου περνά μέσα από πράσινα τοπία. Η πόλη ζει στο ρυθμό του μαραθωνίου. Όπου κι αν βρεθείς, και τις προηγούμενες μέρες αλλά και την επόμενη ή τη μεθεπόμενη, καταλαβαίνεις ότι ο μαραθώνιος είναι το γεγονός των ημερών. Ίσως βοηθάει το ότι στο πακέτο περιλαμβάνεται σάκος πλάτης, όλοι τον φορούν.

Στα αρνητικά πρώτα:
Το πλακόστρωτο είναι μεγάλη ταλαιπωρία για τα πόδια. Δεν είναι απλά σκληρό, είναι και ανώμαλο, καθώς υπάρχουν σημεία που λείπουν πέτρες ή υπάρχουν εξογκώματα. Μέχρι πέρυσι, 7,5 περίπου χιλιόμετρα ήταν πλακόστρωτο, κυρίως στην αρχή και το τέλος της διαδρομής. Μακάρι να τα έχουν μειώσει.

Οι πολλές γωνίες. Η διαδρομή κάνει πολλά ζιγκ-ζαγκ κι αυτό δεν είναι καλό. Το να προσπαθείς να παίρνεις τις εσωτερικές σε κάθε στροφή είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, ειδικά σε σημεία όπου υπάρχει συνωστισμός. Αν δεν το κάνεις, θα καταλήξεις να έχεις γράψει πάνω από 42.700 στον τερματισμό. Κι επίσης, αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμών.

Η υδροδότηση είναι κάθε 5 χιλιόμετρα, όχι κάθε 2,5 όπως στην Αθήνα. Πέρυσι είχε ψηλές θερμοκρασίες κι εγώ τουλάχιστον το ένιωσα. Σε κάποια στενά σημεία της διαδρομής, δεν είναι εύκολο να πάρεις θέση στους πάγκους, ενώ κάτω γίνεται χαμός από νερά και σφουγγαράκια. Πώς είναι η απλωσιά της Μεσογείων; Καμία σχέση.

Το θέμα της τουαλέτας, για όποιον τον απασχολεί ίσως είναι σημαντικό, καθώς είσαι συνέχεια μέσα στην πόλη, αν και η αφετηρία τουλάχιστον είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο ουρητήριο.

Ο συνωστισμός στην εκκίνηση. Τα γκρουπ εκκίνησης είναι πολύ λίγα και σου δίνεται η εντύπωση ότι γίνεται ντου για να φύγεις. Μην το αφήσεις να σε εκνευρίσει. Η διαδρομή γρήγορα ανοίγει.

Για το κόστος και την ταλαιπωρία με το upload της ιατρικής βεβαίωσης στο σύστημα, μάλλον δεν έχει νόημα να σου πω, γιατί θα τα έχεις ήδη κάνει, αλλά επειδή κι άλλοι μπορεί να ενδιαφερθούν στο μέλλον, και ακριβή είναι σαν διοργάνωση και η ολοκλήρωση της αίτησης (με τη βεβαίωση) είναι μπελάς, ένας φίλος μου έπρεπε να στείλει 4-5 mails για να τελειώσει σωστά η διαδικασία και πήρε μέρες (καθώς φαινόταν να μην έχει γίνει αποδεκτή η βεβαίωση).

Στα θετικά τώρα:
Το τρέξιμο στο ιστορικό κέντρο είναι φοβερή εμπειρία. Αρκεί να έχεις κρατήσει αντοχές στο τέλος για να απολαμβάνεις τη διαδρομή, παράλληλα με το να την τρέχεις. Όταν φτάσεις στο τούνελ του τελευταίου χιλιομέτρου, θα αποθαρρυνθείς γιατί είναι ανηφορικό, αλλά ξέρεις ότι κοντεύεις. Προσοχή στην κατηφόρα αμέσως μετά και λίγο πριν τον τερματισμό.

Ο κόσμος. Καθώς η διαδρομή είναι μέσα στην πόλη, παντού θα δεις κόσμο να σε ενισχύει. Θα ακούς συνέχεια να σου λένε "ντάι ντάι", όχι, δε θέλουν να πεθάνεις, αλλά να συνεχίσεις! Βέβαια, στο τελευταίο κομμάτι που περνά από πολύ τουριστικά σημεία, οι περισσότεροι τριγύρω είναι τουρίστες κι όχι ντόπιοι και μάλλον δε θα χαίρονται πολύ με τους κλειστούς δρόμους και τα κιγκλιδώματα.

Το bib. Έχει τη σημαία της χώρας προέλευσης. Ε, όπως και να 'χει, είναι ωραίο να τρέχεις με το εθνόσημο επάνω! Επίσης, έχει μόνο το μικρό όνομα εύκολα αναγνωρίσιμο και θα ακούσεις τον κόσμο να σε φωνάζει με αυτό!

Το πακέτο. Και το μετάλλιο (στυλιστικά) και ο σάκος αξίζουν. Ισοφαρίζει λίγο το υψηλό κόστος της συμμετοχής.

Αυτά. Δεν ξέρω αν έχεις ξανατρέξει στο εξωτερικό, αλλά η Ρώμη είναι τρελή εμπειρία, θα περάσετε υπέροχα! Καλό τερματισμό!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KARLA
Advanced Forum-Runner

Greece


350 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/02/2017 :  13:22:06  Εμφάνιση Προφίλ  Visit KARLA Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
gdd όντως αυτο με την βεβαιωση του γιατρου είναι ολόκληρη ιστορία...
η διαδρομή ειναι ένα μουσείο απο μόνο του...εστιάζω στα σημεία που πρέπει να προσεξω και ελπιζω σ εναν καλό τερματισμό για όλους μας!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sugar
Elite Forum-Runner

Greece


2249 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/02/2017 :  01:35:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΑΣΕ ΚARLA...TEDY...ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΣΕΛΦΙ...ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΕ ΦΩΤΟ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ.....ΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΦ ΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΙΔΡΩΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕΚΟΡ...ΠΕΣΤΟΥΣ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ...ΡΕΚΟΡ ΜΟΝΟ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !!!!

"SUGAR"..TO ΑΡΓΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΤΕ!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KARLA
Advanced Forum-Runner

Greece


350 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/02/2017 :  15:17:20  Εμφάνιση Προφίλ  Visit KARLA Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
ΧΑΧΑΧΧΑ...έτσι ακριβώς SUGAR μόνο ευχαρίστηση όχι ρεκόρ ...δεν εχω ξαναπαει Ρώμη οποτε για μενα ειναι συνδυασμός εκδρομής και τρεξίματος..είχα ακούσει για το πλακόστρωτο της δοαδρομης γι αυτο θέλησα να μαθω περισσοτερα ...ο gdd μας έκανε πληρη καλυψη του αγωνα ...θα τρεχουμε την ιδια μερα εσύ στη θεσσαλονίκη και γω στη Ρώμη!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 4 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000