Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2017
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 5

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  11:49:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
οι αποκλίσεις στα ρολόγια δεν είναι πρωτοφανείς και κυμαίνονται σε λογικά πλαίσια
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Italian
Forum-Runner

Greece
87 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  12:38:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πολύ ωραία διοργάνωση, μόνη παραφωνία η φτωχότατη έκθεση όπως αναφέρθηκε, για άλλη μια φορά πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές που ήταν άψογοι.

Δυστυχώς στο πεντάρι, λόγω ώρας κυρίως αφού έγινε στις 12:00, ο καιρός δεν βοήθησε καθόλου είχε ντάλα ήλιο και υψηλή θερμοκρασία.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Dromilus
Newbie Forum Runner

Greece


14 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  13:03:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μερικές ιδέες για τους λόγους των αποκλίσεων στα ρολόγια:

1. Τα ρολόγια σε κάποια σημεία "χάνουν' κάποιους δορυφόρους, ευτυχώς όχι όλους. Για παράδειγμα στο Σύνταγμα που είναι ανοιχτός χώρος "βλέπουν" πολλούς δορυφόρους συνεπώς εκεί έχουν μεγάλη ακρίβεια. Όταν τρέχουμε πχ στην Πατησίων που είναι πιο στενός δρόμος με ψηλά κτίρια γύρω γύρω, η ακρίβεια είναι πολύ μικρότερη και μας εμφανίζουν εσφαλμένα να τρέχουμε ζιγκ ζαγκ. Αυτό κάνει τη διαδρομή να φαίνεται μεγαλύτερη. Τσεκάρετε τη διαδρομής σας στην Πατησίων και σε άλλους δρόμους με ψηλά κτίρια και θα δείτε οτι η ακρίβεια δεν είναι καλή.

2. Τα πραγματικά ζιγκ ζαγκ που κάνουμε για να προσπεράσουμε.

3. Οι μη βέλτιστες γραμμές που τρέχουμε τη διαδρομή. Πχ αν παίρνουμε τις στροφές από την εξωτερική αυτό σημαίνει ότι τρέχουμε περισσότερα μέτρα.


Edited by - Dromilus on 20/03/2017 14:01:22
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

harris_vak
Forum-Runner

Greece
73 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  17:10:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πρωτος μου αγώνας, συγχαρητήρια για την οργάνωση κ κυρίως για τους εθελοντές. 1.45 έκανα. Με κούρασε πολύ η τελευταια ανηφόρα της Πανεπιστημίου.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

apkor
Newbie Forum Runner

Greece
4 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  19:05:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τελικά, απαιτητικός αγώνας, πολύ καλή η διοργάνωση. Αριστοι οι εθελοντές!!

Η γκρίνια: Ομόνοια, διασταύρωση Πατησίων με Πανεπιστημίου, ελληνάρας ανεβασμένος σε μηχανή διασχίζει γκαζωμένος το δρόμο κάνοντας ζικ-ζακ ανάμεσα σε δρομείς. Εθελοντές τρέχουν προς το μέρος του έξαλλοι για να τον εμποδίσουν και να του τα ψάλουν. Σε 20 μέτρα απόσταση αστυνομικος - "δημόσιος υπάλληλος" - παρακολουθεί με απάθεια το περιστατικό.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  19:19:17  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Τα ρολόγια GPS στην ουσία ενώνουν τις τελείες της διαδρομής. Είναι η φύση του GPS τέτοια, το 90% της απόκλισης δεν είναι ούτε τα ζικ - ζακ, ούτε η στραβές γωνίες που πήρατε, ούτε η παράκαμψη για το νεράκι.
Όποιος θέλει, με λίγα απλά μαθηματικά λυκείου, μπορεί να δει πόσο θα χάσει σε 7 σταθμούς για νεράκι, και 4 ορθές γωνίες που δεν θα τις πάρει τέλεια.
Και τέλεια-ιδανικά να τρέξετε την διαδρομή, πάλι το πιο πιθανόν είναι τα GPS να μετρήσουν παραπάνω, η οποιαδήποτε απόκλιση μόνο προς τα πάνω μπορεί να είναι, και όχι προς τα κάτω. Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις, αλλά εντάξει.

Το ρολόι δεν χάνει δορυφόρους ακριβώς. Αν τον χάσει... θα χάσει το σήμα εντελώς.
Για την ακρίβεια είναι πιο πιθανό είναι να λαμβάνει πακέτα τα οποία προέρχονται από αντανάκλαση σε κάποιο κτίριο κτλ, και όχι απευθείας από τον δορυφόρο, με αποτέλεσμα να μπερδεύεται και να νομίζει ότι είσαι "αλλού". Γιατί?
Γιατί στην ουσία το μόνο που μετράει είναι την χρονική διαφορά μεταξύ δορυφόρου-και ώρα άφιξης. Οπότε αν το σήμα δεν διάλεξε τον πιο σύντομο δρόμο για να φτάσει σε σένα... τότε νομίζει ότι είσαι και πιο μακριά.

Ευκαιρία να θυμηθούμε αυτό.
http://www.runningnews.gr/item.php?id=27569
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Infl3xibl3
Newbie Forum Runner

46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  19:48:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Να πω και εγώ τις εντυπώσεις μου για τον αγώνα...Η ιδέα για την παραλαβή του πακέτου στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO στο Μαρούσι αντί για το Ζάππειο που ήταν πέρυσι σε ένα ποιο κεντρικό σημείο δεν ξέρω κατά πόσο βοήθησε...
Στα του αγώνα 2η συμμετοχή μου στον ημι της Αθήνας και μετά το περσινό βατερλό και την υποτίμηση της διαδρομής φέτος με σωστή τακτική -παρόλο που δεν είχα κάνει και πολύ καλή προετοιμασία- κατάφερα να κάνω νέο ατομικό ρεκόρ με 2:07 συντρίβοντας κατά 12 λεπτά τον περσινό μου χρόνο και θα μπορούσα και καλύτερα αν δεν ήμουν τόσο πολύ συντηρητικός στο πρώτο 10άρι...Όσον αφορά την διοργάνωση πολύ καλή...Τα είχε όλα...Τροφοδοσία(με νερά,ισοτονικά,τζελάκια, κ στον τερματισμό νερό,χυμό,ισοτονικό,banana και το μετάλλιο.Anyway και του χρόνου να είμαστε καλά πάμε για κάτω από 2 ώρες...Το GARMIN 920XT μου έγραψε 21,21km.Συγχαρητήρια στους διοργανωτές,κάθε χρόνο και περισσότερος κόσμος!Συγχαρητήρια και στους συμμετέχοντες!


Edited by - Infl3xibl3 on 20/03/2017 19:49:03
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Dromilus
Newbie Forum Runner

Greece


14 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  19:49:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Deorum γενικά συμφωνώ με αυτά που έγραψες. Όταν όμως είμαστε σε ανοιχτό χώρο το ρολόι "βλέπει" πολλούς δορυφόρους (πχ 8-9), και έτσι επηρεάζεται λιγότερο από ανακλάσεις κτιρίων. Σε κλειστούς χώρους όταν το ρολόι βλέπει λιγότερους δορυφόρους (πχ 4-5) τα σφάλματα από ανακλάσεις επηρεάζουν πολύ περισσότερο. Συμφωνώ πάντως ότι αυτή είναι κυρίως η αιτία των αποκλίσεων.
Τώρα όσον αφορά τις γραμμές που παίρνουμε τις στροφές (ανοιχτές-κλειστές) και τα ζιγκ ζαγκ (για προσπέραση ή για νερό ή για να βγει ωραία φωτογραφία!), σε έναν αγώνα όπως ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας, νομίζω ότι και αυτό επηρρεάζει λίγο. Μια δική μου χοντρική εκτίμηση είναι ότι στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας ένας δρομέας μπορεί να τρέξει πραγματικά 100 - 150 μέτρα περισσότερο αν δε προσέχει καθόλου.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  20:16:09  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αλήθεια δεν ξέρω πόσους δορυφόρους βλέπει το ρολόι μου, θα ήταν ενδιαφέρον κάποια στιγμή να υπήρχε αυτή η πληροφορία.

Μην ξεχνάτε ότι ...210 μέτρα απόκλιση είναι περίπου 1% σφάλμα, κάτι απολύτως απολύτως αναμενόμενο για τις προδιαγραφές που έχουμε στα ρολόγια μας.
Τα GPS έχουν προδιαγραφές για ακρίβεια περίπου 5 μέτρων.
Οπότε σκεφτείτε το ότι ενώνονται ... (μισό να τα μετρήσω, 2ώρες πες, επί 60λεπτά επί 60" = περίπου) 7000 τελείες η οποίες η κάθε μία έχει ένα σφάλμα απόκλισης ως 5 και μέτρα. 5 μέτρα ανακρίβεια για 7000 στίγματα. Καταλαβαίνουμε ότι το αν κάποιος έκανε ένα ζικ-ζακ για μια προσπέραση... είναι αμελητέο.

Το είχαμε υπολογίσει παλαιότερα Dromilus. Αν τρέχεις ΟΛΟ τον αγώνα ζικ-ζακ, τρέχοντας συνεχώς στην υποτείνουσα 100δων μικρών τριγώνων ζικ-ζακ.

Για να στο κάνω λίγο στην πράξη.
Αν πας πιο αριστερά κατά 2 μέτρα, σε μια ευθεία 100μέτρων. Αντί να πας απολύτως σωστά -ευθεία.
Ξέρεις πόσο θα χάσει από αυτή την λάθος, διαγώνια διαδρομή.
2 ΠΟΝΤΟΥΣ. Πόντους έτσι, όχι 20 (είκοσι) πόντους, όχι 1-2 μέρα. ΔΥΟ ολόκληρους πόντους.
Αν ξαναεπιστρέψεις, πάλι διαγώνια, στην σωστή γραμμή. άλλους 2 πόντους. Και πάει λέγοντας.

Αν όλο τον ημιμαραθώνιο (21χλμ) τον πηγαίνεις έτσι.
Έχουμε περίπου 21χλμ=210*100μέτρα ευθείας, ενώ εσύ έχεις κάνει 210*100,02 μέτρα ευθείας. Έχουμε περίπου 420 πόντους παραπάνω, ή αλλιώς 4-5 μέτρα απόκλιση.
Αν τον πηγαίνεις όλο τον αγώνα ζικ-ζακ, 2 μέτρα δεξιά, 2 μέτρα αριστερά. Σημειωτέον σε προσπέραση, δεξιά-αριστερά κάνουμε συνήθως 50-60πόντους, όχι 2 μέτρα, Όσο είναι η λωρίδα του διαδρόμου.

Όσο και αν το αλλάξεις, (πχ σε μήκος 80 μέτρων αντί για 100, 3 μέτρα για 2 κτλ κτλ) δεν αλλάζει τραγικά. Βάλε και 2-3-6 λάθος γωνίες (ε δεν είναι και αμέτρητες οι γωνίες...) Η συνολική απόκλιση πραγματική είναι δεν είναι πάνω από 20-30 μέτρα.

Το πραγματικό σφάλμα είναι η ανακρίβεια 5 μέτρων σε 7000 στίγματα. (οκ υπάρχουν διορθώσεις μέσα, σύγκριση με σήμα επιπλέον δορυφόρων που αλληλοδιορθώνονται κτλ, αλλιώς θα ήταν πιο τραγικά τα πράγματα, αλλά το νόημα αυτό είναι).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Dromilus
Newbie Forum Runner

Greece


14 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2017 :  00:48:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε άλλα νέα, φέτος ήταν η δεύτερη συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο αγώνα και χάρηκα που βελτίωσα λίγο το χρόνο μου.
Χίλα μπράβο στους εθελοντές! Νομίζω πήραν όλη την υποστήριξη του αγώνα στις πλάτες τους. Συμφωνώ με σχόλιο το apkor πιο πάνω. Οι εθελοντές έδειξαν πολύ περισσότερο ζήλο και αποτελεσματικότητα σε σχέση με την αστυνομία.
Φέτος μετά τον τερματισμό έμεινα για κάποια ώρα εκεί καθώς περίμενα να τερματίσουν άλλοι φίλοι από τον αγώνα 5χλμ. Είδα λοιπόν εκεί στον τερματισμό να τερματίζουν οι τελευταίοι του ημιμαραθωνίου. Άνθρωποι σε μεγάλη ηλικία, άλλοι τραυματισμένοι από τον αγώνα, άλλοι πιο "γεμάτοι" που δε σου γέμιζαν με τίποτα το μάτι για δρομείς κλπ. Και όμως είχαν το πείσμα και το "θράσος" να τερματίσουν τα 21χλμ. Αυτούς λοιπόν τους χειροκρότησα με την καρδία μου.
Η μόνη παραφωνία, έτσι για να γκρινιάξω και λίγο ήταν η πολύ δυνατή ένταση της μουσικής στο σύνταγμα... η φασαρία με τις ντουντούκες... και αυτός ο εκφωνητής που δεν έβαζε γλώσσα μέσα. Δε στάματησε να μιλάει ο άνθρωπος.
Τέσπα. Σίγουρα ήταν ένας ωραίος αγώνας.
Και του χρόνου !
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

OdiOdiOdi
Forum-Runner

61 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2017 :  10:49:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γενικά η διοργάνωση ήταν καλή! Αλλά ρε παιδιά αυτό το website σας (το οποίο είναι το ίδιο και με τον μαραθώνιο) είναι τραγικό! Κακοσχεδιασμένο και δύσχρηστο!

Και άντε εμείς θα την βρούμε την άκρη, τους ξένους που θέλουμε και να τους προσελκύσουμε με αυτό το site εκτός του ότι δεν τους βοηθάμε τους αποτρέπουμε κιόλας!

Επίσης το ίδιο χάλι είναι και του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2017 :  11:18:39  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Γενικά ο εκφωνητής ώρες ώρες πέταξε διάφορα μαργαριτάρια. Όχι τόσο ο ηθοποιός (μου διαφεύγει το όνομα του) αλλά και άλλοι. Τι διαφορετικά ονόματα στους πρώτους άκουσα (αδικαιολόγητο ειναι υποτίθεται οι διακεκριμένοι στον χώρο... ) Τι είπαν για την Ντενίζ ότι είναι βουνίσια δρομέας (έχει πάει στους ολυμπιακούς αγώνας ως Τριαθλητρια) και άλλα πολλά.

Εντάξει η διοργάνωση είναι από τις κορυφαίες στην Ελλάδα δεν αλλάζει αυτό. Αυτά είναι ... Κουβέντα να κάνουμε. Στα 20.000 όλοι θα έχουν κάτι να πουν που θα το ήθελαν λίγο διαφορετικά.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NESTORAS1980
Advanced Forum-Runner

274 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2017 :  11:46:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πρώτη συμμετοχή για μένα στο συγκεκριμένο ημί. Εντυπώσεις:
1. ένας μικρός ΑΜΑ, τόσο από συμμετοχή δρομέων όσο και θεατών, πραγματική γιορτή, στο άδειο κέντρο που κινούμαι καθημερινά και που σπάνια έχω την ευκαιρία να το δω έτσι.
2. Φτωχή expo για τόσο μεγάλο γεγονός, όχι ότι στενοχωρήθηκα κιόλας :)
3. όντως σκληρή διαδρομή, η παρατεταμένη ανηφόρα της Βασ. Κω/νου-Σοφίας επί 2 αλλά και αυτή η Πανεπιστημίου στο τέλος σπάνε τον τσαμπουκά. Αλλά κι η κατηφόρα της Αλεξάνδρας καταπονεί ιδιαίτερα λόγω του γρήγορου ρυθμού εκεί.
4. Καιρός όχι ιδανικός άλλα σίγουρα όχι και κακός.
5. Χρειαζόταν χιλιομετρική ένδειξη κατά μήκος της διαδρομής. Και μένα το gps ξέφυγε σε σχέση με άλλους αγώνες (συνήθως είναι ακριβές, ακόμα και σε στίβο, αλλά προχτές έδειξε 21,4 και ρυθμό 3,56'' ενώ στην πραγματικότητα έτρεχα στο 3,59''-4,00, σεβαστή διαφορά). Αν ήξερα τα ακριβή περάσματα μου πιθανότατα να ειχα άλλη τακτική, αφού λανθασμένα που προκαλούσε την εντύπωση ότι κινούμαι πολύ γρηγορότερα από το στόχο με αποτέλεσμα να μαζευτώ κάπου στα μισά.
Αυτά!




SWIM BIKE RUN
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Delazaren
Forum-Runner

130 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2017 :  12:27:26  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Delazaren Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα σε όλους...

Τον έτρεξα δεύτερη φορά φέτος. Έκανα ίδιο χρόνο με πέρσι αλλά με μεγαλύτερη δυσκολία. Δεν ξέρω γιατί, ίσως κάποια ίωση που με χτύπησε 3 βδομάδες πριν να με επηρέασε περισσότερο από όσο νόμιζα. Παρόλη τη δυσκολία της διαδρομής δεν με ενόχλησε που έχει 2 στροφές. Θετικό βέβαια που οι στροφές δεν είναι ακριβώς οι ίδιες. Ήμουν ψυχολογικά έτοιμος για τη διαδρομή που όντως δεν είναι εύκολη.

Δεν ξέρω αν άλλοι έχετε θέμα αλλά τα αποτελέσματα έχουν λάθος σε μένα. Μου έχουν δώσει χρόνο 15 λεπτά περισσότερο από όσο έκανα. Είχε άλλος παρόμοιο πρόβλημα;

Σχετικά με τα gps θα συμφωνήσω με αυτά που έγραψαν παραπάνω συνσχολιαστές. Ότι και να κάνεις υπάρχει πάντα πολυπαραγοντικό ποσοστό λάθους. Το δικό μου έβγαλε 21.27, άλλα φίλων που βλέπω τώρα (όλα garmin) έχουν ως εξής: 21.1, 21.22, 21.11. Το δικό μου είναι παλιότερο μοντέλο, ίσως για αυτό να έχει μεγαλύτερο λάθος, ίσως και όχι.

Σχετικά με την οργάνωση, μου φάνηκε καλή με άφθονη τροφοδοσία. Περίεργο ήταν το "κλαταρισμένο" αυτοκίνητο με το χρονόμετρο στην οροφή που το προσπεράσαμε μετά την εκκίνηση.
Λίγη γκρίνια για τις κοπέλες με τις ντουντούκες που σε φώναζαν σχεδόν εξ επαφής από τα πρώτα 500μ "τρέχουμε τώρα, τρέχουμε". Ναι βρε κοπελιά τρέχουμε. Το ξέρουμε. Λές και κατεβήκαμε για περασάντζα;
Λίγο θυμό για μερικούς χοντρόπετσους ποδηλάτες που ενώ οι εθελοντές τους φώναζαν να βγούν από το δρόμο αυτοί το χαβά τους. Μέχρι που ένας εθελοντής με μηχανάκι παράτησε το παπί, μπλόκαρε ποδηλάτη με αποτέλεσμα να τον ρίξει κάτω. Μάχη.

Τέλος σχετικά με την EXPO και το αναγκαστικό ταξίδι μέχρι εκεί για να παραλάβουμε το νούμερο. Μήπως πρέπει οι διοργανωτές να ανακαλύψουν το ταχυδρομείο; Λέω εγώ τώρα....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Delazaren
Forum-Runner

130 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2017 :  12:33:15  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Delazaren Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by NESTORAS1980


5. Χρειαζόταν χιλιομετρική ένδειξη κατά μήκος της διαδρομής.
SWIM BIKE RUN



είχανε χιλιομετρική ένδειξη με σημαίες στο πλάϊ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 5 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000