Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Μαραθώνιος Ναυπλίου
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 16

Peter L
Senior Forum-Runner

696 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 22/02/2017 :  19:37:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μια μεγάλη διοργάνωση που δίχασε τους δρομείς στο ξεκίνημα ήρθε η ώρα να την τιμήσω.
Το πρόγραμμα μου έχει για την άνοιξη μαραθώνιο στην Ρώμη και τι καλύτερο για έναν ήμι 4 βδομάδες πριν στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου.
Η αλήθεια είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια πήγαινα πάντα στην Θεσσαλονίκη για μαραθώνιο και δεν σκέφτηκα ποτέ σοβαρά το Ναύπλιο .Φέτος βολεύει για μια καλή μονοήμερη εκδρομή και όσο και αν υπάρχουν ενστάσεις για το πρόγραμμα του αγώνα νομίζω ότι αξίζει.
Μετά από 3 χρόνια ημιμαραθώνιος στα κόκκινα και ότι βγει.

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2017 :  23:14:25  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Καταλαβαίνω ότι ο μαραθώνιος είναι περίεργο πράγμα για τον προγραμματισμό του δρομέα, ουσιαστικά είναι μισή η χρονιά, και δεν χωράει δοκιμή... αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι τουλάχιστον σαν ημιμαραθώνιος είναι από τους καλύτερους συνδυασμούς που μπορεί να διαλέξει κάποιος. Όμορφη πόλη, πολλές εκδηλώσεις λόγω του αγώνα, άψογη τεχνικά διοργάνωση, πολλές παροχές, κοντά στην Αθήνα σχετικά... φλατ διαδρομή, και πάει λέγοντας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/02/2017 :  07:11:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και εμείς για τον ημιμαραθώνιο θα κατεβούμε και θα το συνδυάσουμε με διήμερο. Η επιλογή του μαραθωνίου που θα τρέξεις είναι όντος μια άλλη διαδικασία.

No pain, no gain!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/03/2017 :  00:37:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ελαβε κάποιος επιβεβαιωση πληρωμης για το μαραθωνιο?
Για ολα τα υπόλοιπα αγωνισματα γνωριζω ότι εχουν φυγει οι επιβεβαιωσεις.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mcqueen
Forum-Runner

Greece
187 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/03/2017 :  06:37:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι.μου στείλαν mail χθες το βράδυ

to dare is to do
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geor
Forum-Runner

Greece
203 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/03/2017 :  08:27:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα και καλό μήνα!!
Και εγώ έλαβα και επιβεβαίωση πληρωμής και το νούμερο συμμετοχης.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Peter L
Senior Forum-Runner

696 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/03/2017 :  21:08:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναύπλιο ισως η ομορφότερη εκδρομη κοντα στην Αθηνα,εχουν γραφτει πολλα γιαυτο θα επικεντρωθώ στο αγωνιστικό κομμάτι.
Προσωπικα δεν θα έτρεχα μαραθωνιο σε εναν αγωνα με 150 περιπου αθλητες σε κυκλικη διαδρομη 2 στροφών με την υγρασια και την ζεστη μετα το 2ωρο να δοκιμάζει τους δρομεις.Η διοργάνωση εχει στηθεί για τον ημι και το 5αρι απλα ο μαραθωνιος ειναι για το ονομα.
Γραμματια εκκινηση και το πολυπαθο σχολείο ολα δυο βηματα ,ουτε στο σπιτι μας τετοια ευκολια μπορω να πω και χωρις να παρουμε χαμπαρι σταθηκαμε στην εκκίνηση.
Μπροστα η λιγοι ηρωικοί μαραθωνοδρομοι και έπειτα οι δρομεις του ημι που ομολογω για πρωτη φορα δεν ενοισα καποιος να με σπρωχνει για να παρει καλύτερη θεση.
Μετα απο 8 μαραθωνιους ηρθε η ωρα για τον 2ο ημιμαραθωνιο με στοχο ενα χρονο κατω απο 1.32 και αν εβγαινε κατι καλυτερο γιατι οχι.Ο προπονητης μου μου ειπε δεν εισαι φορμαρισμενος για αυτον τον αγωνα αλλα τρέξε και οτι βγει.Την κυριακη αλλλωστε ειχα κανει 32αρι απλα μεσοβδομαδα εριξα λιγο τον ρυθμο.
Φωτογραφιες πριν την εκκινηση και φυγαμε για την πρωτη στροφη,πηγα γρηγορα ως συνηθως τα κουσουρια δεν κόβονται και περασα το 10αρι σε 43 ακριβως.Το πρωτο ρεκορ ειναι γεγονος .ειχα 43.48 απο την πλημμύρα στο 10αρι του σδυα πριν 2 χρονια.Τα ποδι παράδοξος δεν με ενοχλησε καθολου η ανασες μου ομως δεν φταναν και οι παλμοι αγγιζαν πολλες φορες τους 180.Αρχισε η διαχείριση του αγωνα πολυ νωρις ,για καλη μου τυχη η δευτερη γυναικα με τραβηξε καπου στα 4 χιλιομετρα ωσπου εκοψα λιγο τον ρυθμο γιατι ο αγωνας δεν εβγαινε.Το κομματι μεσα στην πολη απο το 14 μεχρι το 17 ηταν αρκετα δυσκολο ,σε εκεινο το σημειο η κατηφορα λιγο με βοηθησε να παρω παλι λιγο μπρος.Λιγο το θηριο η Αννα με τον δρομεα που την βοηθουσε λιγο οτι φτανουμε στο τελος μπορεσα και εφτασα στην τελευταία στροφη και τερματισα στο τιμιτικο για την περισταση 1.32.29 συμφωνα με το δικο μου ρολοι.
Το 1.30 δεν το εχω αλλα αν δεν ματωσεις δεν θα το φτασεις ποτε,ειμαι ευτυχεις που τρεχω για πρωτη φορα μετα απο 5 χρονια ,ο φοβος του τραυματισμου πλανάτε πανω απο το κορμι μου.
Η διαδρομη ομολογώ οτι μου αρεσε αρκετα,φλατ ,θάλασσα .θεα το παλαμιδι ,πολη και το κυριότερο στις αναστρωφες επαιρνες και εδινες κουραγιο στους φιλους που ηταν μπροστα η πισω.Λιγο προς το τελος ένιωσα την υγρασια αλλα οχι κατι το φοβερο,κοσμος ελαχιστος μαλλον οι ανθρωποι κοιμόντουσαν μεχρι αργα.
Η τιμη στα 12 ευρω με ομαδικη εγγραφη καλη ,χωρις μπλουζα που ηθελε 5 ευρω εξτρα.Στον τερματισμο αφθονα νερα πορτοκαλια χυμους αναψυκτικα μπανανες νομιζω οτι ηταν το ποιο δυνατο σημειο.
Το ποιο σοβαρο για οποιον εκανε τον κοπο να διαβασει μεχρι εδω ειναι η φραση του Μαμουζελου ή τελος παντων μιας γνωστης φωνης της Ερτ
οτι ο σεγας ειναι ο μονος αρμοδιος να διωργανωνει αγωνες εντος σταδιων αλλα και σε δημοσιο δρομο.
Συντομα ερχεται μνημονιο και στους αγωνες και οι δρομεις ασχολουνται για το αν ο αγωνας του σδυα ειναι ακριβως η οχι.
Τελος καφες στην πλατεια συντάγματος, βολτες πιτσα νηστίσιμη με 2 μπυρες αλφα ,μικρα δωρακια για τα κοριτσια που εμμειναν πισω και επιστροφη με το λεωφορειο του Απολλωνα.
Ενα μπραβο στον Απολλωνα και σε οποιον αλλον συλλογο κανει φτηνες εκδρομες γιατι βλεπω με λυπη μου οτι μειώνονται με τον χρονο.
Καλη ανοιξη
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2017 :  07:05:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το μόνο που δε με απασχόλησε στο Ναύπλιο ήταν τι έλεγε ο Μαμουζέλος. Περάσαμε ένα ωραίο διήμερο σε μια ωραία πόλη, σε ένα καταπληκτικό ξενοδοχείο που είχε προσφορά το δίκλινο για τον αγώνα σε πολύ χαμηλή τιμή. Φάγαμε με €3 τόνους μακαρόνια στο pasta party. Φανταστικό παγωτό. Στον αγώνα παρότι έκανα PB έμεινα απογοητευμένος από το χάλι του πρώτου 8αριού. Τι να έφταιγε η υγρασία, τι το φαγοπότι, τι το πιτσιρίκι που τραγούδησε όλο τον Καζαντζίδη 3 η ώρα το πρωί. Μετά ακολουθώντας συμβουλές φίλων δε φάγαμε στο Ναύπλιο αλλά στο χωριό Πυργιώτικα, πολύ καλή επιλογή για κρεατοφραγία αλλά χασαποταβέρνα. Το μόνο που με σύγχυσε πίσω στο Ναύπλιο η μεγάλη αναμονή για λουκουμάδες .

No pain, no gain!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

BASILIS
Senior Forum-Runner

Greece
463 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2017 :  08:26:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλή γενικά διοργάνωση, με πλούσια δώρα στον τερματισμό, σχετικά φθηνό τίμημα (άνευ μπλούζας). Θα μείνω σε (2) μικρές λεπτομέρειες...
1. Επειδή ο αγώνας του μαραθωνίου είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη σπουδαιότητα (και είναι ο κράχτης της διοργάνωσης), νομίζω ότι δεν τον στηρίζουν οργανωτικά το ίδιο, εξού και η μικρή συμμετοχή. Όπως είπε πολύ σωστά ο σύντρεχτης, κανείς μετριος δρομέας δεν θα συμμετέχει σε αγώνα μαραθώνιο με 150 συμμετοχές. Αν θέλει ο διοργανωτής συμμετοχές θα πρέπει να το σκεφτεί αλλιώς. Δεν μπορεί οι μαραθωνοδρομοι να επισκιάζονται από τους αθλητές των 5 χλμ (και μικρά παιδιά και περιπατητές, καρότσια μωρών, κλπ), ούτε και η απονομές να γίνονται ενώ κάποιοι δεν έχουν τερματίσει!
2. Στα 5 χλμ, δεν μπορεί να προηγούνται παιδιά από το μπλοκ των δρομέων, όχι γιατί κάποια από αυτά δεν είναι καλοί δρομείς, αλλά επειδή η πλειοψηφία είναι σχεδόν περιπατητές και δεν έχουν παιδεία δρομέα (δεν τρέχουν σε ευθεία, μπορούν να σε ρίξουν, παίζουν μεταξύ τους κλπ)
Οι διοργανωτές, προκειμένου να μαζέψουν συμμετοχές, στρίμωξαν 4 αγώνες την ίδια ημέρα και σχεδόν την ίδια ωρα τερματισμών, δίδοντας χώρο μόνον στους πρώτους. Αν θές άρτια διοργάνωση θα πρέπει να κοιτάς και τον τελευταίο

Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για την διοργάνωση παρά τα μικρά αυτά θέματα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2017 :  10:33:31  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο μαραθώνιος γενικά έχει δείξει ότι προτιμάται όταν πηγαίνεις από το Α σημείο στο Β, και όχι από το Α στο Α, πόσο μάλλον σε 2 στροφές. Αυτό είναι που χαλάει αρκετούς. Αυτό το κακό αντισταθμίζεται κάπως επειδή τρέχεις περισσότερη ώρα κοντά σε κόσμο, αλλά όπως και να έχει αυτός είναι ο βασικός λόγος δεν πιάνει μεγάλα νούμερα.

Από εκεί και πέρα, αρκετοί Μαραθώνιοι στην Ελλάδα παίζουν σε "αυτά τα νούμερα" Μεσσήνη - Ολυμπία βασικά και αρκετά μικρότερα νούμερα από το Ναύπλιο, μην πω και για 60-65 άτομα όλα και όλα.
Τώρα τα 5χλμ και οι μικρές αποστάσεις, από ότι έχω καταλάβει είναι ένα "αναγκαίο κακό" για μια διοργάνωση. Όλοι θέλουν όσο δυνατόν περισσότερο κόσμο να είναι παρόν, έστω και αν απλά είναι περιπατητές. Χορηγοί, Δήμαρχοι, αθλητές (ναι και αυτοί, απλά να μην τερμάτιζαν την ίδια ώρα με εκείνους), συνοδοί κτλ. Γενικά εντείνει το κλίμα της γιορτής.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2017 :  10:58:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για να επανέλθω, να μην ξεχάσω να προσθέσω για τα άφθονα νερά, χυμούς, αναψυκτικά και φρούτα μετά τον τερματισμό. Ακόμα και κρύα μπίρα έστω χωρίς αλκοόλ. Η διαδρομή είναι μου φάνηκε πιο γρήγορη από τη Θεσσαλονίκη αλλά σχετικά αδιάφορη, όπως και τη Θεσσαλονίκη. Ακόμα και παραλιακά δεν έχει κάτι να "πιαστεί" το μάτι σου να ξεχαστείς. Έχω ξαναπεί ότι δε μου αρέσουν οι αγώνες που είναι σε 2 στροφές. Οπότε αν πήγαινα για μαραθώνιο στο Ναύπλιο θα πήγαινα μόνο για την ευκολία της διαδρομής και τη πιθανότητα κάποιας καλής, για τα μέτρα τα δικά μου εννοείται, επίδοσης.

No pain, no gain!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nrun
Forum-Runner

176 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2017 :  11:50:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Μαραθώνιος Ναυπλίου", ένα κακόγουστο αστείο.
Αφαιρέστε τα 42 αφού δεν σας ενδιαφέρουν, κύριοι διοργανωτές.
Ζικ ζακ για τους πιο αργούς δρομείς ανάμεσα σε μωρά, γονείς, καρότσια... Κανένας σεβασμός στην προσπάθεια τους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2017 :  11:52:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μια υπέροχη απόδραση από την Αθήνα!

Στα δικά μου αγωνιστικά:
Είχα γραφτεί για να κάνω προπονητικά το μαραθώνιο και τελικά αλλάζοντας την τελευταία στιγμή, το γλέντησα κάνοντας όλα τα υπόλοιπα.
Ημί με παρέα συντρέχτες από το πάρκο.
Το 5άρι με τη μεγάλη μου κόρη και το 2,5άρι με τις δύο μικρές.
Και το να τρέχεις μαζί με τα πιτσιρίκια σου είναι ανεκτίμητο καθώς συχνά οι παιδικοί αγώνες πέφτουν την ίδια ώρα με τους κανονικούς, στερώντας μας έτσι την ευκαιρία.

Στα της διοργάνωσης:
Αν και νωρίς το πρωί πριν την έναρξη είχε ψύχρα, το Ναύπλιο -όπως και το 2015- έχει έντονη ηλιοφάνεια και ζέστη.
Αν σκεφτείς ότι ο μαραθώνιος γίνεται σε αδιάφορη διαδρομή, σε δύο κύκλους και με ελάχιστους δρομείς, κατά τη γνώμη μου είναι μάλλον μαρτυρικός κι ενδείκνυται είτε για πιο σκληροπυρηνικούς είτε για όσους έχουν λόγους να βάλουν και το συγκεκριμένο μετάλλιο στη συλλογή τους.
Αντίθετα η διαδρομή είναι ιδανική για ημιμαραθώνιο καθώς μπορείς να τη σπας σε κομμάτια και να τη διαχειρίζεσαι πιο εύκολα.

Μεγάλη αστοχία -κατά τη γνώμη μου πάντα- η εκκίνηση στο 5άρι στο 1ο block των σχολείων, σε 2ο block των πρωταθλητών και των ΑΜΕΑ και στα υπόλοιπα block των υπολοίπων. Ουσιαστικά έτσι ακυρώνεις τελείως τα κίνητρα για να έρθουν καλοί αθλητές για να πετύχουν κάποιο χρόνο ή διάκριση, αφού θα έχουν να κάνουν ζιγκ-ζαγκ και να προσπερνούν παιδάκια, τα οποία ξεκινούν σαν πύραυλοι και μετά από κάποια μέτρα έχουν την προσφιλή συνήθεια να κοκκαλώνουν χωρίς alarm....

Για τα 2.5 τι να πεις? Αγώνας χωρίς χρονομέτρηση με μεγάλη συμμετοχή και με θείτσες να σπρώχνονται στην αφετηρία για καλύτερο πλασάρισμα πριν την εκκίνηση.
Ακόμα κι έτσι, είναι τεράστιο κέρδος να έχεις ξεσηκώσει δρομικά τόσο κόσμο για να συμμετέχει και σίγουρα οι πόλεις που διοργανώνουν τόσο μαζικούς αγώνες, θα έχουν μακροπρόθεσμα πολίτες με καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στον αντίποδα βέβαια η παντελής συμμετοχή θεατών στην όλη προσπάθεια.

Και στα εξωαγωνιστικά:
Κατεβήκαμε για εκδρομή 5 φιλικά ζευγάρια από Αθήνα. Σουλατσάραμε στα στενάκια της πόλης, πήραμε τα σουβενίρ μας και κάτσαμε σε ένα σωρό μαγαζιά. Καφέ στην πλατεία συντάγματος, παγωτό και στον Κουστένη και στον Ιταλό, φαί την παραμονή στο πάμφθηνο αλλά καλό ιταλικό Carrera's και ανήμερα στο μάλλον αδιάφορα και τσιμπημένο Καραμαλή στην παραλία.

ΥΓ Μεγάλη εντύπωση μου έκανε ότι λίγο πριν φύγουμε από το Ναύπλιο στις 17:00, στο χώρο της εκκίνησης και τερματισμού είχαν μαζευτεί όλα τα της διοργάνωσης, ενώ πρέπει να είχαν περάσει και συνεργεία καθαρισμού καθώς δεν υπήρχε ούτε σκουπιδάκι για δείγμα!

Άντε λοιπόν να πάμε και χωρίς αγώνα μπας και δούμε το Παλαμήδι και το Μπούτρτζι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

BASILIS
Senior Forum-Runner

Greece
463 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2017 :  12:11:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και μια παρατήρηση της τελευταίας στιγμής...είναι απαράδεκτο να εκδίδονται αποτελέσματα (για τα 5 χλμ που είχαν και διαφορετική εκκίνηση ανά μπλοκ) με κατάταξη διαφορετική από αυτήν του καθαρού χρόνου! Κάτι αντίστοιχο γίνεται και σε άλλες διοργανώσεις (πχ Σπετσες Μαραθ.) και νομίζω δείχνει αδιαφορία για τους συμμετέχοντες και δεν συμβάλει στην αναβάθμιση του αγώνα.Οι διοργανωτές θα πρέπει να λάβουν υπόψη τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια, αλλιώς ας καταργήσουν τη χρονομέτρηση τελείως...δεν έχει νόημα...ας το κάνουν όπως τον αγώνα των 2.5 χλμ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

papako
Senior Forum-Runner

Greece
689 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2017 :  13:34:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
και όμως.
Η κατάταξη που προβλέπετε από τους επίσημους κανονισμούς είναι με βάση τον χρόνο εκκίνησης (μπιστολιά) και όχι τον καθαρό χρόνο άσχετα αν ο αγώνας γίνετε σε μπλοκ ή οχι. Και εφόσον μέσα στην διοργάνωση ήταν ο ΣΕΓΑΣ το βρίσκω φυσιολογικό να ακολουθήσει τους κανόνες.

Δεν είναι αδιαφορία η τήρηση των κανονισμών, άσχετα αν δεν μας βολεύει (και εγω θα ήθελα τα αποτελέσματα διαφορετικά).

________
Στέφανος

Edited by - papako on 06/03/2017 13:35:44
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nrun
Forum-Runner

176 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2017 :  13:50:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παντού και πάντα η κατάταξη μετράει βάσει χρόνου από την πιστολιά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 16 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000