Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Τσιμπηματα στο Πελμα.
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 7

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/06/2017 :  01:22:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγώ τελικώς έκανα μαγνητική και ήταν αυτό που φανταζόμουν: νεύρωμα μόρτον, 5 χιλιοστά.

Ο γιατρός είπε ότι η "τακτική' είναι 1. αντιφλεγμονώδη (έπαιρνα στην αρχή αλλά δεν έγινε τίποτα), 2. ξεκούραση (5 μήνες ξεκουράζομαι), 3. κορτιζόνη-αλλά πρέπει, λέει, να πονάω πολύ, 4. χειρουργείο.
Στην αρχή μου είπε ότι δεν συνιστά το χειρουργείο. Και ο λόγος είναι ότι μπορεί να σου αφήσει κουσούρι στο νεύρο ( το έχω διαβάσει αυτό). Αν ήμουν 60 χρονών, και όχι δρομέας, θα το έκανε. Μου είπε, ξεκουράσου και θα περάσει και θα λες πέρασε ξαφνικά ο πόνος. Μετά του είπα ότι ξεκουράζομαι 5 μήνες, να κάνουμε κορτιζόνη. Για την κορτιζόνη μου είπε ότι πρέπει να πονάς πολύ. Με ρώτησε πόσο πονάω, αν με εμποδίζει στην καθημερινότητα μου ο πόνος κλπ κλπ και του είπα ότι με πονάει αλλά δεν πεθαίνω κιόλας.Αλλά μπορεί να έχω αντοχή στον πόνο, ξέρω γω! Εν τέλει, μου είπε ο΄τι αφού έχουν περάσει 5 μήνες, να το πάμε επιθετικά: να αρχίσω να τρέχω αλλά ότι αν με ενοχλήσει να μην σταματήσω, να το πάω μέχρι να μη μπορώ να πατήσω. Και τότε θα κάνουμε κορτιζόνη. Και αν δεν γίνει τίποτα, χειρουργείο. Αλλά γενικώς το χειρουργείο, δε το συνιστά.

Η ιδέα του χειρουργείου δε μου αρέσει. Οπότε λέω να συνεχίσω την ξεκούραση. Και αν συνεχίσει έτσι, σε 3 εβδομάδες να του πω να μου κάνει κορτιζόνη-λέω τώρα εγώ που έχω τελειώσει την ιατρική σχολή του Google με εξειδίκευση στην ποδοιατρική.

Πάτους είχα κάνει κάποτε που ένιωθα σα να μου χώνουν βελόνες στην πατούσα ή σα να πατάω σε χαλίκια, και δεν τους άντεξα πάνω από 2 μέρες. Ήταν πολύ σκληροί, τούβλα.

pumafaas να μας ενημερώσεις για την κορτιζόνη τι έγινε. Σου την έκανε στην πατούσα ή από πάνω; Νιώθεις μούδιασμα τώρα; Εμένα μου είπε ο γιατρός ότι για 2 μέρες νιώθεις μούδιασμα. Πόνεσε; Και πόσο πλήρωσες;


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

pumafaas
Forum-Runner

145 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/06/2017 :  12:02:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημερα ALEXANDRA...ναι εκανα ενεση με κορτιζονη κατω απο τον αστραγγαλο για υποψια ταρσιαιου σωληνα ...ερεθισμενο νευρο και στις 2 πλευρες αλλα στα αριστερα λιγο χειροτερα.την εκανα τριτη και τωρα παρασκευη..η βελτιωση πολυ μικρη θα ελεγα.εχω πονους στα πελματα και τσιμπηματα !!εδω και πεντε μηνες οπως και εσυ!χωρις να βρισκουμε την αιτια..ο γιατρος ειπε οτι ισως ειναι ο ταρσιαιος που ενοχλει..τι να πω το ψαχνουμε ακομη!
τοσους μηνες ξεκουραση και καμια βελτιωση !περαστικα και ενημερωσε μας και εμας..το κοστος της ενεσης μια επισκεψη... 30 ευρω
ειχα μια ελπιδα και την εχω μηπως ειναι οι ενοχλησεις απο το ταρσιαιο..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

davosa
Forum-Runner

109 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/06/2017 :  21:16:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Mπορει κάποιος να μιλήσει με απόλυτη ειλικρίνεια εάν έχει δει τρομερη βοήθεια από ορθωτικους πατους μετά από εξειδικευμένο πελματογραφημα σε σχέσεις με παθήσεις πέλματος? Ευχαριστω
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/07/2017 :  00:12:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Pumafaas, τι έγινε; Πως πήγε με την κορτιζόνη;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

pumafaas
Forum-Runner

145 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2017 :  15:47:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είδα βελτίωση αρκετή...πράγμα που σημαίνει όπως είπε και ο γιατρός ότι όλο αυτό που με επηρέασε στο πέλμα ήταν από το ταρσιαιο σωλήνα..αύριο θα ξέρω τι θα μου πει..μάλλον για συνέχιση κορτιζόνης.
Κανένας γιατρός 5 μήνες δεν το κατάλαβε και δεν έδωσε σημασία !!!!!ελεος δηλαδή!
Περιμένω και τους ορθωτικους πατους για δοκιμή μιας και είπε ο γιατρός ότι θα βοηθήσουν παρά πολύ!ανυπομονώ να τρέξω πρώτα ο θεός βέβαια!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2017 :  17:22:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μερικές φορές βιαζόμαστε υπερβολικά να γίνουμε καλά και καταφεύγουμε σε μεθόδους που πιθανόν να μην είναι "καλές" μακροπρόθεσμα.
Το λέω αυτό γιατί δεν έχω ακούσει πουθενά για τις "ευεργετικές" ιδιότητες της κορτιζόνης. Αντίθετα ακούω ότι όταν ο γιατρός δεν έχει τι να προτείνει κάνει ένεση κορτιζόνης.΄Και αυτό το έχω ακούσει από γιατρούς όχι από το google.
Καλό θα ήταν πέραν των φαρμάκων να χρησιμοποιούμε και μια άλλη μέθοδο, την ξεκούραση και αλλαγή του σπορ μέχρι να αποφορτιστεί το συγκεκριμένο σημείο.
Επίσης μέσα στην αγωνία μας να αποδείξουμε ότι πάλι είμαστε ικανοί να τρέξουμε ξεχνάμε να δώσουμε τον πραγματικό χρόνο για να γίνει εντελώς καλά ο τραυματισμός μας και .....υποτροπιάζει ξανά. Και τότε βέβαια δεν φταίνε οι γιατροί. Ο καλύτερος γιατρός του εαυτού μας είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Η υπομονή διαχρονικά ήταν και είναι μεγάλο προσόν.
Καλή ανάρρωση από έναν πρώην κορτιζονοαιμοπεταλιοενεσάκια.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

pumafaas
Forum-Runner

145 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2017 :  18:30:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το θέμα είναι φίλε μου ότι όταν έχει επηρεαστεί ο ταρσιαιος σωλήνας όλοι οι γιατροί κορτιζόνη προτείνουνε...τι άλλο? Δεν ξέρω εσύ τι είχες στο παρελθόν...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2017 :  19:06:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@pumafaas: α, πουλάκι μου! Γι αυτο εξαφανιστηκες! Επειδη εγινες καλα.
Μπράβο! Ευχάριστο αυτο. Να μας ενημερώνεις κι εμας που ακομη πονάμε.

@gargadua: Βασίλη, θύμισε μου, ποσο καιρο έμεινες εκτος; Νομιζω καπου ενάμισυ χρονο, σωστα; θυμαμαι που ελεγες για "βελονες". Ηταν στο πελμα ολο η μπροστα στα δαχτυλα;
Εγω παντως σημερα εχω γεννεθλια: 5 μηνες ακριβως-απο 9/2- ποναω. Ενταξει, το εχω παρει αποφαση: θα γινω δελφίνι. Χθες κολύμπησα στην πισινα 2χλμ. Να ναι καλα το σουπερ ρολοι μου που μου δειχνει τα παντα κ δε χρειαζεται να μετράω τα "πανω-κατω"

Βεβαια, μην παραπονιέμαι, η ενοχληση ειναι σαφώς πολυ πολυ μικρότερη. Τείνει να εξαφανισθεί πιστευω. Δηλ ετσι νιωθω 3 μερες τωρα. Μπορει σε καμια ωρα να με ενοχλησει αφόρητα παλι.

Edited by - ALEXANDRA on 09/07/2017 21:40:28
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2017 :  22:07:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αλεξάνδρα
τα τσιμπήματα ήταν μπροστά στα δάκτυλα. Δεν είναι ωραίο το κολύμπι; Γιατί να κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη; Καλά πας, αφού ξεπέρασες το ψυχολογικό της "ατρεξιάς" είσαι σε πολύ καλό δρόμο και με την ανάρρωση μπροστά σου. Θα δεις, όταν περάσει ο τραυματισμός δεν θα έχεις καταλάβει πόσο γρήγορα πέρασε ο χρόνος.

pumafaas
η κορτιζόνη δεν είναι αθώα, βέβαια αν η επιστήμη αυτό έχει να προτείνει...."και τα σκυλιά δεμένα".

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

pumafaas
Forum-Runner

145 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2017 :  22:19:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν εξαφανιστηκα καθόλου...και δεν έγινα ακόμη καλά..απλά έχω ξεπεράσει σχεδόν το σύνδρομο του να μην τρέχεις..αναρρωνω πιστεύω δοκιμάζοντας πράγματα..6 μήνες σε λίγο...βέβαια αν οι κώλο γιατροί βρίσκανε από την αρχή ότι έχει επηρεαστεί το νεύρο του ταρσιαιου σωλήνα θα ήμουν ήδη καλά!ένα απλό οίδημα έχω και όχι το σύνδρομο του ταρσιαιου...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2017 :  22:52:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βασίλη, να πω την αλήθεια, δεν πέρασα και πολυ την ασθένεια της ατρεξιάς. Η αλήθεια ειναι οτι στην αρχη μου καλοαρεσε. Ενα διάλειμμα το ήθελα. Ξανά κ ξανά τρεξιμο, κάπου λες ωχ παλι! Αλλα οταν μπήκε ο Απρίλιος που άνοιξε ο καιρός, ε εκει, λίγο μου τη βάρεσε. Τώρα που κανει ζέστη, το πρωι σκεφτομαι τι ωραία που δεν εχω τρεξιμο. Το βράδυ όμως, μου τη δίνει λιγάκι. Αλλα σε γενικές γραμμές ειμαι πολυ cool. Οταν εμφανίστηκε το προβλημα ήξερα οτι δεν θα ειναι κατι απλό. Αφου δε μπορούσα να περπατήσω καθόλου! Πήγαινα με τη φτέρνα. Αλλα σαν το τρεξιμο δεν εχει. Αλλο,πράγμα η ύπαιθρος! Το outdoors, που λεν και οι φίλοι μας οι ξένοι.
Ποσο σου κράτησε εσένα Βασίλη;

Όχι! Το κολύμπι δεν ειναι και τόσο ωραίο. Αλλα απο το "βαριέμαι απίστευτα αλλα πηγαίνω με το ζόρι", εχω φτάσει στο "για να δούμε, θα πάω καλύτερα σήμερα;". Επισης ψάχνω για αγώνες κολυμβητικούς. Ο ενας θα ειναι Κοστα-Σπέτσες και ο άλλος ο ισθμος Κορίνθου.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giakos
Senior Forum-Runner

Greece


448 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2017 :  23:16:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα σε όλους, χρειάζομαι την βοήθεια σας…..το θεμα που εχω στο αριστερο ποδι συνεχιζεται…κατω απο το μεγαλο δαχτυλο και κατω από το κοτσι ακριβως και μονο στο αριστερο ποδι μετα απο 1.30 ωρα τρεξιμο εμφανιζεται ενας πονος στο πατημα… παρατηρωντας το ποδι μετα το δερμα εχει μαλακωσει αρκετα και αν συνεχισω ειναι ετοιμο για φουσκαλα….Ο πονος ειναι εκει με asics adidas nike….πελματο γραφημα εκανα και ο ποδολογος μου ειπε οτι δεν εχω θεμα πατηματος και αν ειχα θα επρεπε να ειχα στο δεξι ποδι…. στην αρχη πιστεψα οτι το ποδι εχει καποια σκληρυνση εκει και αυτη ειναι η αιτια…..μαλλον πρπει να σκληρυνω το σημειο….πριν αρχιζω να μαζευω χαλικια και να χορευω πανω καμια αλλη ιδεα;;;;

Δεν προλαβαίνω.......
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/07/2017 :  00:15:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@giakos: δεν ιδέα για αυτό. Δεν εχω ξανακούσει για τετοια ενόχληση.

Κακά τα ψέμματα, οι δρομείς γνωρίζουν για του πόνους στα πόδια καλύτερα και απο τους γιατρούς. 😂
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

pumafaas
Forum-Runner

145 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/07/2017 :  15:42:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σήμερα μετά από πολύ ορθοστασία ήρθαν και οι αφορητοι πόνοι πάλι στα πέλματα..ο γιατρός λέει να κάνει άλλες 2 ενέσεις κορτιζόνης...θα έρθουν οι πατοι και μπορεί να με βοηθήσουν και αυτοί...απελπισία μαυρη
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giakos
Senior Forum-Runner

Greece


448 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/07/2017 :  18:51:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
μηπως να δοκιμαζα καμια ξυλοκαινη;;;;;;

Δεν προλαβαίνω.......
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 7 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000