Fitness Pulse
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Πολιτισμός
 Η Κύπρος κείται μακράν.
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


6834 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 20/07/2017 :  13:42:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μαύρη μέρα για την Κύπρο σήμερα.
Και υπαίτιος δεν μπορεί να είναι μόνο ο πανσιχαμερόταος Ιωαννίδης του ΑΤΤΙΛΑ 1 αλλά και αυτός που είπε την περίφημη αυτή φράση. Εθνάρχης και εθνοσωτήρας.
Και βέβαια ευθύνη δεν υπάρχει μόνο στην πολιτική ηγεσία αλλά και: http://www.istorikathemata.com/2009/07/blog-post_21.html

Γιατί όπως πουλήθηκαν αυτοί (γεγονός που συμβαίνει πολύ συχνά και απορώ με την υπομονή των Κυπρίων) έτσι η πολιτική ηγεσία πουλάει οποιονδήποτε και με την 1η ευκαιρία.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10098 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/07/2017 :  14:26:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τα πράγματα είναι απλά: Όλη την ευθύνη έχει ο Μακάριος που δεν δέχτηκε το σχέδιο Άτσεσον. Η ιστορία/κοινωνιολογία/πολιτική/επικοινωνία/marketing του μέλλοντος θα κάνει case study την τρομακτική "μετατροπή" ενός προδότη παπά σε ήρωα...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

turtle
Senior Forum-Runner

Greece


553 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/07/2017 :  16:33:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Τα πράγματα είναι απλά: Όλη την ευθύνη έχει ο Μακάριος που δεν δέχτηκε το σχέδιο Άτσεσον. Η ιστορία/κοινωνιολογία/πολιτική/επικοινωνία/marketing του μέλλοντος θα κάνει case study την τρομακτική "μετατροπή" ενός προδότη παπά σε ήρωα...Ίσως με τα σημερινά δεδομένα το σχέδιο Ατσεστον να δείχνει καλύτερο, ωστόσο δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι εκείνη της εποχή αυτός που θα το αποδεχόταν δεν θα χαρακτηριζόταν "προδότης". Μην ξεχνάς ότι το σχέδιο περιλάμβανε την παραχώρηση 2-3 Ελληνικών νησιών μεταξύ των οποίων το Καστελόριζο. Είναι μεγάλο ρίσκο να είσαι απόλυτος και αφοριστικός σε τέτοια θέματα.

: mind the gap! :
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10098 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/07/2017 :  16:36:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΟΛΟΙ, έλληνες, τούρκοι, αμερικανοί, βρετανοί, το είχαν αποδεχτεί, πλην Μακάριου, ο οποίος, προφανώς, ήθελε να είναι αρχηγός κράτους.

Edited by - Rigelian on 20/07/2017 16:36:48
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

papori1968
Forum-Runner

Greece


191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/07/2017 :  18:26:56  Εμφάνιση Προφίλ  Visit papori1968 Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα οι βασικές αρχές του σχεδίου Ατσεσον, το οποίο και για μένα αποτέλεσε χαμένη ευκαιρία.

Ο Ατσεσον πρότεινε πολιτική λύση σε δύο βασικές παραλλαγές. Η πρώτη, του τέλους Ιουλίου, προέβλεπε την εγκατάσταση τουρκικής βάσης κατά κυριαρχία σε ευρεία εδαφική ζώνη στη χερσόνησο της Καρπασίας ίση με το 10%-11% του εδάφους του νησιού ως αντάλλαγμα για την ένωση του υπολοίπου της Κύπρου με την Ελλάδα. Για τους Τουρκοκύπριους που δεν θα μετέβαιναν στην τουρκική ζώνη προβλεπόταν εκτεταμένη αυτοδιοίκηση σε καντόνια εντός της ελληνικής ζώνης. Ηταν μια λύση που προσέγγιζε περισσότερο στην έννοια της διπλής ένωσης, της διανομής του νησιού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Καθώς το σχέδιο διέρρευσε στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και η Αθήνα αντελήφθη ότι ήταν αδύνατο να το υποστηρίξει στην ελληνική και στην ελληνοκυπριακή κοινή γνώμη, εγκαταλείφθηκε.

Η δεύτερη εκδοχή του σχεδίου παρουσιάστηκε από τον Ατσεσον στις 20 Αυγούστου. Αυτή τη φορά ο Αμερικανός πολιτικός απέβλεπε πρωτίστως στην ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς, καθώς είχαν μεσολαβήσει οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στη μεγαλόνησο και η Ουάσιγκτον επεδίωκε να ενισχύσει την τάση της Αθήνας προς συμβιβασμό. Προέβλεπε την παραχώρηση βάσης ίσης με το 5% του εδάφους της Κύπρου στην Τουρκία, αυτή τη φορά υπό καθεστώς εκμίσθωσης για 50 έτη. Τα δικαιώματα αυτοδιοίκησης των Τουρκοκυπρίων εμφανίζονταν κατά τι μειωμένα σε αυτή τη δεύτερη εκδοχή.

Συμμαχώντας με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Αθήνας! http://thispagerocks.com/KATANALOTHS
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2235 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/08/2017 :  19:58:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
πάντως, από τις πρώην βρετανικές αποικίες, μόνο το Hong Kong ενώθηκε με την Κίνα και αυτό επειδή έληξε η εκμίσθωση.
σε κάθε άλλη περίπτωση, οποιοδήποτε έδαφος έπαυσε να είναι υπό βρετανική κυριαρχία έγινε ξεχωριστή χώρα (ή και ξεχωριστές χώρες)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vasilis dr
Senior Forum-Runner

Greece
1013 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/08/2017 :  23:36:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτό το καλοκαίρι ασχολήθηκα διεξοδικά με τα γεγονότα της Κύπρου διαβάζοντας πάρα πολλά γύρω από τα πολιτικοστρατιωτικά θέματα που οδήγησαν στην κατάληψη του νησιού από τους Τούρκους.......δύο πράγματα μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά, το πρώτο είναι ότι η πολεμική μηχανή της Ελλάδος ήταν εκείνο τον καιρό κατά πολύ ανώτερη των Τούρκων και αν είχαν αποσταλεί αυτά τα καταραμένα υποβρύχια και φάντομ σήμερα και όλα αυτά τα χρόνια δεν θα μιλούσαμε για Κυπριακό ζήτημα, και δεύτερο θα έπρεπε στην πολιτικοστρατιωτική ηγεσία της Αθήνας να επιβληθεί η εσχάτη ποινή ίδια με αυτή της Μικρασιατικής καταστροφής, δεν μπορεί να σου λένε ότι ''πεθαίνουμε'' και εσύ να απαντάς με την πρωτοφανή για τα πολεμικά δεδομένα λέξη ''δείξτε αυτοσυγκράτηση''.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000