Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Σαρωνικός Αγώνας Δρόμου 63,4 χλμ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 3

linear
Newbie Forum Runner

27 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/12/2017 :  17:01:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Aroulio

quote:
Originally posted by Aroulio

quote:
Originally posted by geopa

Κάλο αγώνα σε όλους τους δρομείς και τους εθελοντές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, ελπίζω να σας κάνει καλό καιρό γιατί είναι πολλά τα χλμ (Άρη)



Με την πάροδο του χρόνου και την απόκτηση εμπειριών φαίνονται ελαφρώς λιγότερα τα χλμ, αλλά πάντα θέλουν το σεβασμό τους, γιατί τη στιγμή ακριβώς που αισθάνεσαι παντοδύναμος και το διατυμπανείς, έρχεται το "αόρατο χέρι" του τρεξίματος να σε προσγειώσει.



Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ήρθε το "αόρατο χέρι" να με τιμωρήσει.
Η επιλογή να μπω μέσα σε πέντε μόλις εβδομάδες σε τρεις μεγάλους αγώνες (Αθάνατοι, Κλασσική, Σαρωνικός) αποδείχτηκε λανθασμένη. Πήγα με παρέα το Γιώργο και το Χρήστο μέχρι τo 30o km, χωρίς κανένα πρόβλημα και με συμπαθητικό ρυθμό, 6:35 μαζί με τις στάσεις. Στον 1ο κόφτη στη μέση της διαδρομής έφτασα σε 3:33 έχοντας 27 λεπτά περιθώριο. Με μπόλικο κέφι μάλιστα έκανα και πλακίτσα με το Skoteino, υπογράφοντας –και καλά- το βιβλίο μου, που είχε από τους Αθάνατους.
Όμως μετά την αναστροφή άλλαξε τελείως η κατάσταση. Ξέμεινα από όλα. Από παρέα, από δύναμη στα πόδια και κυρίως από δύναμη στον εγκέφαλο για να δώσει εντολή στα πόδια να προχωράνε. Σε συνδυασμό με άλλους αγώνες μου, θα μπορούσα να το ονομάσω «η κατάρα του 4ου 10αριού». Χρειάστηκα 84 λεπτά γι’ αυτό το κομμάτι με το ρυθμό να πέφτει, το περπάτημα να ξεκινάει και τις στάσεις να γίνονται συχνότερες και μεγαλύτερες. Με τα πολλά έφτασα στο 2ο κόφτη στο μαραθώνιο, σε 5:01 έχοντας πλέον 14 λεπτά περιθώριο. Στο σημείο αυτό είχα καταλάβει ότι αποκλειότανε να τερματίσω εμπρόθεσμα και σκέφτηκα αμυδρά την εγκατάλειψη. Στον ίδιο ρυθμό συνέχισα μέχρι το 46ο km όπου οι ενοχλήσεις στο στομάχι –χωρίς κάποια προφανή αιτία- είχαν ως αποτέλεσμα ένα σχετικά έντονο εμετό. Εκεί κόπηκα εντελώς από δυνάμεις και σκέφτηκα σοβαρά να εγκαταλείψω. Τελικά, μετά από 3-4 λεπτά ξεκούρασης και ψύχραιμης σκέψης ξεκίνησα διερευνητικά το περπάτημα. Είδα ότι ήμουν κάπως καλύτερα κι έτσι σταδιακά συνέχισα με αργό jogging και περπάτημα μέχρι το 51ο km. Εκεί με έκπληξη είδα τους φίλους Ηλία και Ορέστη να έχουν έρθει με το αυτοκίνητο να μας συναντήσουν. Βγάλαμε φωτογραφίες με τη σημαία των Δρομέων Πεδίου Άρεως κατάφεραν να με κάνουν να χαμογελάσω, μέχρι που έφαγα και merenda που μου είχαν φέρει, μπας και ζωντανέψω. Από και πέρα συνέχισα αργά και βασανιστικά υπολογίζοντας ότι θα χρειαζόμουν 8:20 μέχρι το τέλος. Όταν πάντως έφτασα στο γήπεδο και πήρα τη σημαία της ομάδας, έβγαλα για την τιμή των όπλων ένα γύρο εντός σταδίου στο 5:00 min/km για να τερματίσω δυναμικά. 8 ώρες και 26 λεπτά και για πρώτη φορά εκπρόθεσμος τερματισμός.
Έκανα πάντως κι αυτόν τον αγώνα που ήθελα, πήρα κι αυτό το μετάλλιο κι έμαθα κάποια πράγματα παραπάνω. Η κατάσταση μου στην επιστροφή, μετέτρεψε τη διαδικασία σε μεγάλη ταλαιπωρία και δε με άφησε να το ευχαριστηθώ όσο ήθελα. Το τοπίο ήταν ωραίο, ειδικά στα σημεία που τρέχαμε κοντά στη θάλασσα. Ο αγώνας και οι σταθμοί ήταν καλά οργανωμένοι. Ο καιρός συμπαθητικός – τουλάχιστον για μένα- και καλύτερος από τις βροχές που φοβόμασταν. Θερμοκρασία κοντά στους 20 βαθμούς που σε ίδρωνε μεν, αλλά ευτυχώς με μόνιμη συννεφιά. Η διαδρομή ζόρικη με μπόλικες ανηφόρες, που δε φοβίζουν στο μάτι, αλλά μπορούν εύκολα να σε ξεκάνουν. 650 ανηφόρες έδειξε το endomondo, 1050 το garmin connect.
Τέλος, άσχετα με τα δικά μου θέματα, νομίζω ότι επιτρεπτός χρόνος των 8 ωρών (ρυθμός 7:35), είναι κάπως σφιχτός για αυτή την απόσταση κι αυτές τις υψομετρικές κι έτσι κάποιος που π.χ. δυσκολεύεται στο όριο του 50αριού στην Ψάθα (7:12), στο Σαρωνικό θα πιεστεί ιδιαίτερα.





Εξαιρετικά ενδιαφέρον ποστ, ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Αν δεν είναι πρόβλημα, θα μπορούσες να ανεβάσεις τη διαδρομή από το connect;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/12/2017 :  17:42:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Aroulio

quote:
Originally posted by Aroulio

quote:
Originally posted by geopa

Κάλο αγώνα σε όλους τους δρομείς και τους εθελοντές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, ελπίζω να σας κάνει καλό καιρό γιατί είναι πολλά τα χλμ (Άρη)



Με την πάροδο του χρόνου και την απόκτηση εμπειριών φαίνονται ελαφρώς λιγότερα τα χλμ, αλλά πάντα θέλουν το σεβασμό τους, γιατί τη στιγμή ακριβώς που αισθάνεσαι παντοδύναμος και το διατυμπανείς, έρχεται το "αόρατο χέρι" του τρεξίματος να σε προσγειώσει.



Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ήρθε το "αόρατο χέρι" να με τιμωρήσει.
Η επιλογή να μπω μέσα σε πέντε μόλις εβδομάδες σε τρεις μεγάλους αγώνες (Αθάνατοι, Κλασσική, Σαρωνικός) αποδείχτηκε λανθασμένη.
----------------------------





Θηρίο! (...εσύ και αν πάλεψες με τον αρνητισμό που ενδέχεται να σου βγάλει μια τέτοια απόσταση!)
...ίσως αν δεν είχε μεσολαβήσει η Κλασική, να σου στοίχιζε λιγότερο ο Σαρωνικός! Γιατί όσο αργά και αν πας τα 42Κ, σίγουρα δεν είναι "βόλτα στο πάρκο"!

Αλλά σε κάθε περίπτωση όπως έχω γράψει για αγώνες μεγάλων αποστάσεων: "κάθε αγώνας διαφορετικός, κάθε προσπάθεια μοναδική". Ακόμα και αν έχει κάποιος τρέξει το Σαρωνικό στο παρελθόν, σε μια επόμενη προσπάθεια μπορεί να στραβώσουν ένα σωρό πράγματα!

Τώρα όμως...ξεκουράσου! :Ρ :Ρ :D

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/12/2017 :  22:20:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
https://connect.garmin.com/modern/activity/2361117595
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

linear
Newbie Forum Runner

27 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/12/2017 :  23:02:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Aroulio

https://connect.garmin.com/modern/activity/2361117595



Ευχαριστώ πολύ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/12/2017 :  08:52:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και για αποφυγή δημιουργίας υπερβολικών εντυπώσεων κι επιβεβαίωσης των "περί σεβασμού" στα γρήγορα σκέφτηκα μερικά λαθάκια...
Λόγω της ενδιάμεσης ξεκούρασης κι αποκατάστασης μεταξύ των 3 αγώνων δεν είχα κάνει long run μετά τις 15 Οκτωβρίου. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχοντας στο μυαλό ένα καλό 10άρι στα Λιοφίλια, έκανα 3 δυνατές διαλειμματικές που με χρέωσαν καμπόσο. Τέλος, υδατανθράκωση έκανα μόνο την παραμονή του αγώνα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

george_partsi
Newbie Forum Runner

40 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/12/2017 :  22:49:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ωραία και ζόρικη διαδρομή δίπλα στην θάλασσα, πολύ μέτρια διοργάνωση από τον "Απόλλωνα".
Είναι κρίμα με τόση τεχνογνωσία που έχουν στην διοργάνωση αγώνων να μην υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ειδικό μετάλλιο του αγώνα, φαγητό στον τερματισμό κλπ κλπ..
Τα πατατάκια δεν αρκούν για κάποιον που έτρεχε τόσες ώρες.

Ελπίζω να δουν τα λάθη τους και να κάνουν αρτιότερες διοργανώσεις στο μέλλον.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

SKOTEINOS
Σκοτεινές Δυνάμεις

Greece


11053 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/12/2017 :  17:12:04  Εμφάνιση Προφίλ  Visit SKOTEINOS Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Χμμμ....αναφέρεσαι για προβλήματα όσον αφορά την τεχνογνωσία....και σε κανένα σου επιχείρημα δεν αναφέρεσαι σε τεχνικό θέμα!!!!

Ούτε η έλλειψη ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, ούτε το μετάλλιο, ουτε αν είχε φαί στο τέλος είχε να κάνει με ΄΄έλλειψη τεχνογνωσίας΄΄

Τουναντίον....

1)Και χωρίς ηλεκτρονική χρονομέτρηση ΚΑΤΑΦΕΡΕ και έβγαλε ο Σύλλογος έγκαιρα και έγκυρα τα αποτελέσματα!Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση που αναφέρεσαι είναι κατ'εμέ μία περιττή πολυτέλεια,σε τέτοιου είδους αγώνες!ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ!!!Ίσα-ίσα που η τεχνογνωσία του συλλόγου και η εμπειρία ετών, ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑΚΙΑ!!!!Τα παλαιότερα χρόνια που δεν υπήρχαν τσιπάκια, πώς δηλαδή έβγαζαν αποτελέσματα;;;Έλλειπε η ΄΄τεχνογνωσία΄΄;ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ!
2)Το μετάλλιο του αγώνα ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑ ΕΓΩ, ΕΙΝΑΙ 100% προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και είναι ειδικό για τον αγώνα αυτό!Απεικονίζει 2 δρομείς που και καλά τρέχουν στις κατηφόρες της ΚΑΚΙΑΣ ΣΚΑΛΑΣ,και είναι ο ένας πίσω από τον άλλον, σαν να κατηφορίζουν!Είναι ιδιαίτερα βαρύ και μεγάλο!Στους περισσότερους άρεσε, σε άλλους όχι, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!Σίγουρα όμως δεν έχει να κάνει με έλλειψη τεχνογνωσίας πάντως του συλλόγου!
3)Σταθμοί!!!!Μια χαρά πράγματα είχαν-και όχι μόνο πατατάκια!Εγώ λ.χ. στον σταθμό που κρατούσα στην μέση του αγώνα στην αναστροφή μέτρησα ότι είχα 14 ειδών διαφορετικά είδη σε τροφή!Μέχρι ταχίνι και μέλι!!!!Και άλλοι σταθμοί είχαν πολλά και διαφορετικά πράγματα, σίγουρα όχι τόσα, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ όπως λες!!!!
4)Φαί στο τέλος!Δηλαδη;;;τι φαί;;;να φέρναμε καμμια ψησταριά μέσα στο στάδιο της Ελευσίνας να ψήναμε;;;να ανοιγαμε κανα φούρνο μαγαζί μέσα στο ταρτάν;;;να πηγαίναμε μετά όλοι μαζί στην παραλία της Ελευσίνας να τρώγαμε σε καμμιά ψαροταβέρνα;;;ο αγώνας εσχάτως τελείωνε στις 15.00, αν είχες δικό σου όχημα έφευγες νωρίτερα και έτρωγες όπου ήθελες, αλλιώς έφευγες με το πούλμαν και έτρωγες μετά!Ένας αγώνας 63 χλμ. ήταν μόνο!Δεν ήταν 100 και βάλε, που σίγουρα εκεί μπορεί να σε παει ο διοργανωτής για φαί!Στον Μαραθώνιο της Αθήνας δηλαδή που είναι 42 χλμ. έχει φαί;;μία μπανάνα σου δίνουν!


Πάμε στα της τεχνογνωσίας που αναφέρεις ΟΤΙ δεν υπήρχε, παρόλο που ότι ανέφερες δεν έχει να κάνει με αυτό, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΕΧΝΙΚΑ!

1)10 σταθμούς είχε ο αγώνας, σε κανονικά διαστήματα, ΚΑΙ ΟΙ 10 ήταν ανοιχτοί στην ώρα τους με 3-4 άτομα ο καθένας, και με αρκετά καλούδια!
2)Χιλιομέτρηση:σε τακτά χρονικά διαστήματα είχε την χιλιομέτρηση του αγώνα, για να ξέρετε που ήσασταν!
3)Σηματοδότηση:Υπήρχαν επαρκέστατα βέλη και Χ, όπου χρειαζόντουσαν! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΕ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ!Οπότε η τεχνογνωσία λειτούργησε μια χαρά.Και επιπλέον σας βάλαμε και σας βγάλαμε από 2 φορές από την Ελευσίνα και τα Μέγαρα, πόλεις δηλαδή με κίνηση και αρκετές διασταυρώσεις που εύκολα χάνεσαι!ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ-ΠΑΡΩΔΙΑ που έγινε πρόσφατα στα Μέγαρα, χαθήκαν οι μισοί και πλέον αθλητές, λόγω έλλειψη σημαδιών!
4)Δείκτες!Σε επικίνδυνα σημεία είχαμε δικούς μας ανθρώπους δείκτες, προκειμένου να είμαστε σίγουροι για την ασφάλειά σας, και να μην χανόσασταν!
5)Αστυνομία!Παρόλες τις δυσκολιες των ημερών λόγω των καταστροφών & λεηλασιών στην ευρύτερη περιοχή, εντούτοις ο Απόλλωνας κατάφερε με την επιμονή του και τις γνωριμίες του, να έχει αστυνομία στα κρίσιμα σημεία, και μπροστά από τον προπορευόμενο αθλητή και πίσω από τον τελευταίο!Εγώ που κάνω 3 αγώνες υπεραπόστασης ποτέ μου δεν έχω καταφέρει να έχω τόση αστυνομία!Μα ποτέ μου όμως!


Εν κατακλείδι:
Ο Απόλλωνας με πενιχρά μέσα, δεν το αμφισβητώ, κατάφερε και έδωσε άλλον έναν πετυχημένο αγώνα, στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΝΕ!Ο αγώνας είχε επιτυχία 100% και οι δρομείς το ευχαριστήθηκαν στο σύνολό τους!Σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα έχουν διαφορεική άποψη, αλλά μάλλον πρέπει να κοιτάνε το δάσος και όχι το δέντρο!

Έναν αγώνα υπερόστασης, που θέλει πολλαπλή διοργάνωση και κόσμο, δεν το κάνει το τσιπάκι, το μετάλλιο ή αν έχει στο τέλος αψίδαΑυτά είναι φρου φρου και αρώματα!Άλλα είναι τα ουσιαστικά, και εκεί νομίζω ότι ο ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ πήρε 9, για να μην πω 10!


Αυτά και θα χαρούμε Γιώργο να σε έχουμε και του χρόνου!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΉ ΣΟΥ ΚΙΟΛΑΣ!

ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2015,ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-01/08/2015

Edited by - SKOTEINOS on 08/12/2017 17:17:31
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/12/2017 :  09:05:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάντως γενικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να διοργανώσεις και να προετοιμάσεις ένα αγώνα, θέλει πάρα πολλά πράγματα να συντονίσεις να σκεφτείς την παραμικρή λεπτομέρεια, συνεπώς θεωρώ ελλείψεις μπορεί και να υπάρχουν στον οποιονδήποτε αγώνα, για αυτό καλό είναι από την μεριά μας να τις επισημάνουμε (πάντα καλοπροαίρετα) ώστε να βελτιώνεται την επόμενη χρονιά η διοργάνωση του ΄κάθε αγώνα.

ΥΓ 1. Πριν λίγα χρόνια όταν είχα κάνει τον Σαρωνικό θεωρώ ότι η οργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή εεεεε αφού το τερμάτισα κιόλας φαντάσου τη γνώμη πλέον γενικά είχα. Πέρα από την "πλάκα" ένα ξαδελφάκι που έτρεξε τον αγώνα φέτος δεν μου ανέφερε το οτιδήποτε εκτός από το αμιγώς δρομικό κομμάτι.

ΥΓ 2. Συγχαρητήρια σε όσους στάθηκαν στην εκκίνηση
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

asxetos
Forum-Runner

Greece
145 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2017 :  13:58:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καταρχην συγχαρητηρια στο συλλογο που διοργανωσε τον αγωνα και σε ολους τους φιλους εθελοντες, ευχομαι του χρονου να λαβω μερος...

εδω γκρινιαζουμε και τρωγομαστε και εξωτερικο που ζω σπανια γινονται αγωνες υπεραποστασεων ή αν γινονται διεξαγονται σε σταδια ή σε διαδρομες 3-4 χλμ κυκλικες (χαμστερακια) ... για τη συμμετοχη δε χρειαζεται να ανεφερω ποσα πρεπει να πληρωνεις και πιστεψτε με εξωτερικο σε σους δεκαδες αν οχι εκατονταδες αγωνες που εχω τρεξει μεταλλιο εχω παρει αν ειμαι 6αδα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

george_partsi
Newbie Forum Runner

40 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2017 :  00:25:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by SKOTEINOS

Χμμμ....αναφέρεσαι για προβλήματα όσον αφορά την τεχνογνωσία....και σε κανένα σου επιχείρημα δεν αναφέρεσαι σε τεχνικό θέμα!!!!

Ούτε η έλλειψη ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, ούτε το μετάλλιο, ουτε αν είχε φαί στο τέλος είχε να κάνει με ΄΄έλλειψη τεχνογνωσίας΄΄

Τουναντίον....

1)Και χωρίς ηλεκτρονική χρονομέτρηση ΚΑΤΑΦΕΡΕ και έβγαλε ο Σύλλογος έγκαιρα και έγκυρα τα αποτελέσματα!Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση που αναφέρεσαι είναι κατ'εμέ μία περιττή πολυτέλεια,σε τέτοιου είδους αγώνες!ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ!!!Ίσα-ίσα που η τεχνογνωσία του συλλόγου και η εμπειρία ετών, ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑΚΙΑ!!!!Τα παλαιότερα χρόνια που δεν υπήρχαν τσιπάκια, πώς δηλαδή έβγαζαν αποτελέσματα;;;Έλλειπε η ΄΄τεχνογνωσία΄΄;ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ!
2)Το μετάλλιο του αγώνα ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑ ΕΓΩ, ΕΙΝΑΙ 100% προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και είναι ειδικό για τον αγώνα αυτό!Απεικονίζει 2 δρομείς που και καλά τρέχουν στις κατηφόρες της ΚΑΚΙΑΣ ΣΚΑΛΑΣ,και είναι ο ένας πίσω από τον άλλον, σαν να κατηφορίζουν!Είναι ιδιαίτερα βαρύ και μεγάλο!Στους περισσότερους άρεσε, σε άλλους όχι, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!Σίγουρα όμως δεν έχει να κάνει με έλλειψη τεχνογνωσίας πάντως του συλλόγου!
3)Σταθμοί!!!!Μια χαρά πράγματα είχαν-και όχι μόνο πατατάκια!Εγώ λ.χ. στον σταθμό που κρατούσα στην μέση του αγώνα στην αναστροφή μέτρησα ότι είχα 14 ειδών διαφορετικά είδη σε τροφή!Μέχρι ταχίνι και μέλι!!!!Και άλλοι σταθμοί είχαν πολλά και διαφορετικά πράγματα, σίγουρα όχι τόσα, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ όπως λες!!!!
4)Φαί στο τέλος!Δηλαδη;;;τι φαί;;;να φέρναμε καμμια ψησταριά μέσα στο στάδιο της Ελευσίνας να ψήναμε;;;να ανοιγαμε κανα φούρνο μαγαζί μέσα στο ταρτάν;;;να πηγαίναμε μετά όλοι μαζί στην παραλία της Ελευσίνας να τρώγαμε σε καμμιά ψαροταβέρνα;;;ο αγώνας εσχάτως τελείωνε στις 15.00, αν είχες δικό σου όχημα έφευγες νωρίτερα και έτρωγες όπου ήθελες, αλλιώς έφευγες με το πούλμαν και έτρωγες μετά!Ένας αγώνας 63 χλμ. ήταν μόνο!Δεν ήταν 100 και βάλε, που σίγουρα εκεί μπορεί να σε παει ο διοργανωτής για φαί!Στον Μαραθώνιο της Αθήνας δηλαδή που είναι 42 χλμ. έχει φαί;;μία μπανάνα σου δίνουν!


Πάμε στα της τεχνογνωσίας που αναφέρεις ΟΤΙ δεν υπήρχε, παρόλο που ότι ανέφερες δεν έχει να κάνει με αυτό, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΕΧΝΙΚΑ!

1)10 σταθμούς είχε ο αγώνας, σε κανονικά διαστήματα, ΚΑΙ ΟΙ 10 ήταν ανοιχτοί στην ώρα τους με 3-4 άτομα ο καθένας, και με αρκετά καλούδια!
2)Χιλιομέτρηση:σε τακτά χρονικά διαστήματα είχε την χιλιομέτρηση του αγώνα, για να ξέρετε που ήσασταν!
3)Σηματοδότηση:Υπήρχαν επαρκέστατα βέλη και Χ, όπου χρειαζόντουσαν! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΕ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ!Οπότε η τεχνογνωσία λειτούργησε μια χαρά.Και επιπλέον σας βάλαμε και σας βγάλαμε από 2 φορές από την Ελευσίνα και τα Μέγαρα, πόλεις δηλαδή με κίνηση και αρκετές διασταυρώσεις που εύκολα χάνεσαι!ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ-ΠΑΡΩΔΙΑ που έγινε πρόσφατα στα Μέγαρα, χαθήκαν οι μισοί και πλέον αθλητές, λόγω έλλειψη σημαδιών!
4)Δείκτες!Σε επικίνδυνα σημεία είχαμε δικούς μας ανθρώπους δείκτες, προκειμένου να είμαστε σίγουροι για την ασφάλειά σας, και να μην χανόσασταν!
5)Αστυνομία!Παρόλες τις δυσκολιες των ημερών λόγω των καταστροφών & λεηλασιών στην ευρύτερη περιοχή, εντούτοις ο Απόλλωνας κατάφερε με την επιμονή του και τις γνωριμίες του, να έχει αστυνομία στα κρίσιμα σημεία, και μπροστά από τον προπορευόμενο αθλητή και πίσω από τον τελευταίο!Εγώ που κάνω 3 αγώνες υπεραπόστασης ποτέ μου δεν έχω καταφέρει να έχω τόση αστυνομία!Μα ποτέ μου όμως!


Εν κατακλείδι:
Ο Απόλλωνας με πενιχρά μέσα, δεν το αμφισβητώ, κατάφερε και έδωσε άλλον έναν πετυχημένο αγώνα, στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΝΕ!Ο αγώνας είχε επιτυχία 100% και οι δρομείς το ευχαριστήθηκαν στο σύνολό τους!Σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα έχουν διαφορεική άποψη, αλλά μάλλον πρέπει να κοιτάνε το δάσος και όχι το δέντρο!

Έναν αγώνα υπερόστασης, που θέλει πολλαπλή διοργάνωση και κόσμο, δεν το κάνει το τσιπάκι, το μετάλλιο ή αν έχει στο τέλος αψίδαΑυτά είναι φρου φρου και αρώματα!Άλλα είναι τα ουσιαστικά, και εκεί νομίζω ότι ο ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ πήρε 9, για να μην πω 10!


Αυτά και θα χαρούμε Γιώργο να σε έχουμε και του χρόνου!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΉ ΣΟΥ ΚΙΟΛΑΣ!

ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2015,ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-01/08/2015





Αγαπητέ Παύλο θα με συγχωρέσεις που σου απαντάω καθυστερημένα αλλά είμαι πραγματικά μπλεγμένος και δεν θα ήθελα να σου δώσω μια πρόχειρη απάντηση.

Η τεχνογνωσία είναι οι ειδικές τεχνικές γνώσεις (το know how) που έχει ή θα πρέπει να έχει όποιος ασχολείται με κάτι. Στην περίπτωση των δρομικών αγώνων περιλαμβάνεται ότι χρειάζεται από την σχεδίαση μέχρι την υλοποίηση (σχεδιασμός και καταμέτρηση της διαδρομής, ενημέρωση, άδεια και υποστήριξη από τοπικές αρχές, προβολή του αγώνα, ενημέρωση αθλητών, έγκαιρη καταμέτρηση και μέτρηση υλικών, τροφίμων ή ότι άλλο χρειαστεί, συγκέντρωση αναμνηστικών ή δώρων, κατασκευή μεταλλίων, σηματοδότηση διαδρομής) και ότι άλλο χρειαστεί για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Τεχνογνωσία είναι να ξέρεις μετά από τόσους αγώνες τι πραγματικά χρειάζονται οι αθλητές και τι όχι. Γι'αυτό και στους τρείς αγώνες που διοργανώνεις γίνετε άρτια διοργάνωση. Γιατί εφαρμόζετε η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί μετά από χρόνια "τριβής".
Στον "Απόλλωνα" υπάρχουν άνθρωποι που διοργανώνουν πολλά χρόνια αγώνες λίγων ή πολλών χιλιομέτρων αλλά αυτό δεν φάνηκε στον Σαρωνικό δρόμο αν τον συγκρίνεις με διοργανώσεις όπως τον Αέθλιο, τον Ευχίδα, τον Olympus Marathon (και τους αγώνες βουνού γενικότερα) ή τον μαραθώνιο της Μεσσήνης (λίγοι ενδεικτικοί αγώνες που έχω συμμετάσχει). Μπορεί όμως και να μην το είδα εγώ αυτό, όπως αναφέρεις το παράδειγμα για το δάσος. Δεν πιστεύω όμως πως στερούνται τεχνογνωσίας στον "Απόλλωνα".

Δες για παράδειγμα το όλο στήσιμο και οργάνωση του Βυζαντινού Δρόμου που διοργανώνετε για πρώτη φορά. Υπάρχει κάποια ομοιότητα με τον κατά 5€ φθηνότερο Σαρωνικό; Πως κατάφεραν να παρέχουν ιστοσελίδα αγώνα, χρονομέτρηση, μπλούζα dry-fit, ελαφρύ γεύμα και τσάντα του αθλητή; Ο "Απόλλωνας" εμπλέκετε στην διοργάνωση που σημαίνει πως παρέχει την γνώση που έχει αποκτήσει μετά από τόση χρόνια ενασχόλησης με τους αγώνες.

Αυτό ακριβώς είναι που δεν είδα και σε αυτό αναφέρομαι.

Και πλέον μιλάμε για βασικά πράγματα τα οποία παρέχονται σε αγώνες της γειτονιάς. Δες προκηρύξεις για πενταράκια και δεκαράκια να δεις τι παρέχουν, αλλά δεν θέλω να μπούμε σε αυτή την διαδικασία γιατί οι αγώνες μεγάλης απόστασης δεν χρειάζονται φρου φρου και αρώματα όπως λες. Ένα τσιπάκι όμως δεν είναι κόστος. Αντίθετα είναι άλλη μια ένδειξη σεβασμού στον αθλητή που θα επιλέξει τον αγώνα σου και όχι κάποιον άλλο.

Όσον αφορά το μετάλλιο, τώρα που μου το περιέγραψες μπορώ να έρθω πιο κοντά στην σκέψη σου. Κοίτα όμως να δεις τι γίνετε με τους περισσοτέρους που ασχολούμαστε με τις τέχνες.
Η δεύτερη εργασία μου είναι η φωτογραφία. Πληρώνομαι για να παραδώσω φωτογραφίες στους πελάτες μου. Αυτό σημαίνει πως ο τελικός κριτής της δουλειάς μου είναι αυτός που πληρώνει και μου αναθέτει να κάνω την δουλειά. Όταν εγώ δημιουργώ/φωτογραφίζω δεν σημαίνει πως ο άλλος θα καταλάβει τι είδα εκείνη την στιγμή, ούτε μπορώ να του εξηγήσω αν η φωτογραφία έχει ισορροπία, άψογα μετρημένες διαβαθμίσεις σκιερών/φωτεινών σημείων ή αν έχει άψογη προοπτική. Η δουλειά που θα του παραδώσω θα πρέπει να είναι κατανοητή σε αυτόν και να του αρέσει. Έτσι ερχόμαστε σε δίλλημα (όσοι γενικότερα ασχολούμαστε με τις τέχνες) για το αν θα αποτυπώσουμε αυτό που οι πελάτες θέλουν να δουν ή αν θα αποτυπώσουμε αυτό που οι ίδιοι βλέπουμε. Πολύ μεγάλη και ατέρμονη συζήτηση. Στην περίπτωσή σου όμως, τώρα κατάλαβα το σκεπτικό σου και όχι όσες φορές κοίταγα το μετάλλιο.

Όσον αφορά το γεύμα στον τερματισμό και την αναφορά μου σε αυτό. Όπως γνωρίζεις, το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας που χάνετε κατά την προπόνηση ή τον αγώνα πρέπει να αναπληρωθεί το αργότερο δύο ώρες μετά. Το πρώτο μισάωρο είναι πολύτιμο γιατί ο οργανισμός καταβολίζει πολύ εύκολα και γρήγορα τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες και μετά θα πρέπει να ακολουθήσει ένα γεύμα. Αυτό που προσπαθώ να κάνω ως ερασιτέχνης αθλητής είναι να προσέχω το σώμα μου για να με πάει υγιή στην επόμενη εκκίνηση ενός αγώνα. Έτσι λοιπόν, έχω πάντα μαζί μου φαγητό στον τερματισμό εκτός και αν παρέχετε γεύμα από την διοργάνωση. Στον συγκεκριμένο αγώνα ενώ υπήρχε ρητή αναφορά πως θα υπάρχει πρόχειρο γεύμα για όλους, δεν υπήρχε. Ίσως να ήταν και δικό μου λάθος που αρκέστηκα στην ανακοίνωση και δεν πρόβλεψα να έχω κάτι μαζί μου.
Όπως όμως πιστεύω πως προσέχεις τα μηχανήματά σου για να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και την επόμενη Κυριακή, έτσι και γω θέλω να προσέχω το σώμα μου για να μπορέσω να ξαναέρθω στους αγώνες σας. Και όπως σχεδόν σε όλους τους αγώνες υπεραπόστασης υπάρχει γεύμα στον τερματισμό (για τον λόγο που ανέφερα), έτσι θα πρέπει να υπάρχει και στους αγώνες που διοργανώνει ένα έμπειρο αθλητικό σωματείο όπως ο "Απόλλωνας".
Και πριν προλάβω να κατηγορηθώ ως τζαμπατζής να σε ενημερώσω πως κάνω δύο δουλειές για να ζω αξιοπρεπώς και δεν τρέχω εφτά ώρες για ένα πιάτο φαί.
Αναφέρομαι σε αυτά που γράφτηκαν στην προκήρυξη. Ξαναρίξε μια ματιά αν θέλεις.

Αυτά για τον τερματισμό. Οι σταθμοί ήταν πλήρεις όπως ανέφερες και όπως είδες δεν έχω κάνει κάποια αναφορά.




Έχε υπόψη σου επίσης, πως αυτά που είδα εγώ τα είδαν και άλλοι και τα σχολίασαν στα πηγαδάκια που έγιναν. Απλά εγώ έχω την όρεξη/θάρρος/ανοησία να τα γράψω.
Αν δεν αρέσει η κριτική είναι δικαίωμά σας. Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως, προχωράμε στην ζωή και μαθαίνουμε από αυτούς που μας "τραβάνε το αυτί και όχι από αυτούς που μας το χαϊδεύουν".




Αυτά τα πολλά. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά στα Μέγαρα τον Γενάρη.






Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 3 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000