Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Λοιπον πως παει η προπονηση σας?Νο12.
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 100

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/12/2018 :  09:24:14  Εμφάνιση Προφίλ
Καλημέρες βόρειες και παγωμένες, μπρρρρρρρ!
Κρύο σήμερα το πρωί, -5 έλεγαν τα εξωτερικά θερμόμετρα... Γαντάκια, καπελάκι, ο αγαπημένος μου σταθμός και φύγαμε, αρχικά έλεγα απλά να κάνω 12 όμως στην πορεία είδα ότι δεν θα το ευχαριστιόμουνα και είπα για 16...…...τελικά έτρεξα 20 σε 01:55. Ευτυχώς τα ποδηλατικά γαντάκια στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Λόγω των λίγων χλμ μέσα στη βδομάδα βγήκε το 20αρι άνετα.
Κάπου στο 6ο έφαγα και μια τούμπα(λάθος πάτημα και κοιμόμουνα όρθιος!!!) αλλά ευτυχώς κάνοντας ένα βαρελάκι σηκώθηκα αμέσως και συνέχισα. Είχα καιρό να πέσω!!!!:ο:ο Τολμώ να πω ότι η τούμπα ήταν τονοτικότατη……...

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2018 :  09:42:47  Εμφάνιση Προφίλ
καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!
13χλμ σήμερα στο Χαλανδρίου με 8x800 για να ανάβουν λίγο τα αίματα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2018 :  21:19:41  Εμφάνιση Προφίλ
και συμπληρώνω από το προηγούμενο μου λέγοντας ότι τελικά σήμερα προέκυψε double feature με απογευματινό Pilates session!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Chris44
Forum-Runner

Greece


121 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2018 :  23:12:16  Εμφάνιση Προφίλ
Το κλασικό πρόγραμμα σήμερα 30 λεπτά βάρη στο gym και 5x1000 μ., στο διάδρομο με αυξανόμενη ταχύτητα από 9 σε 12 χλμ./ώρα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/12/2018 :  09:29:12  Εμφάνιση Προφίλ
καλημέρες! σήμερα 12,5χλμ στο Χαλανδρίου ελεύθερο σβελτάκι με ανοίγματα στο τέλος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/12/2018 :  14:37:36  Εμφάνιση Προφίλ
10αρακι σε 52΄.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/12/2018 :  14:57:02  Εμφάνιση Προφίλ
Καλημέρα σε όλους.

Το ΣΚ είχε πολλές ασκήσεις ενδυνάμωσης και ακόμη περισσότερη περισυλλογή, χθες το πρόγραμμα είχε 11-12 πεζοπορικά χιλιόμετρα, 45' στο ελλειπτικό και περίπου 1 χιλιόμετρο στα πάνε έλα στο γυμναστήριο και σήμερα το πρωί είχαμε ένα πολύ ήπιο session στο διάδρομο με 8 ολόκληρα χιλιόμετρα σε 43-44 λεπτά (25' στα 11 km/h, 10' στα 11,5 km/h και 8' στα 12 km/h) συν 7 δυνατά λεπτά στο cross trainer, αυτό το όργανο που μοιάζει με ποδήλατο κάτω και ελλειπτικό από πάνω, κινώντας σχεδόν μόνο τα χέρια.

Ο προβληματισμός μου έγκειται στο εξής γεγονός (με τα επακόλουθα παράγωγα). Την Παρασκευή στην αμφιθεατρική αίθουσα που είχαμε την εξέταση, όντας έπειτα από 80λεπτη πρωινή προπόνηση και αιμοδοσία την προηγούμενη μέρα, κάποια στιγμή εύλογα άρχισε να επέρχεται κόπωση από τα πολλά πάνω κάτω. Έτσι, προς τα χασομέρια, έσκασε μια απορία στην τελευταία πτέρυγα, κάτι που σήμαινε πως θα έρπεπε να κατέβω 40-50 σκαλιά και μετά να τα ξανανέβω για να βγω στον προορισμό μου. Για να μην το επαναλάβω αυτό για 20η φορά, αποφάσισα να πηδήξω πάνω από ένα έδρανο, το οποίο δεν είχε τελικά και πολύ καλή στήριξη με αποτέλεσμα να σκάσω λίγο άτσαλα με το δεξί πόδι τεντωμένο. Η αλήθεια είναι πως εκείνη την ώρα δεν έδωσα και πολλή σημασία (πάνω στη φούρια ούτε που το κατάλαβα), αλλά η αλήθεια είναι πως από την Παρασκευή το απόγευμα και έπειτα υπάρχει μία ενόχληση στο δεξί γόνατο, ένα βάρος να το πω, το οποίο - παραδόξως - είναι περισσότερο αισθητό στο περπάτημα και στο καθισιό παρά στο τρέξιμο ή στην προσομοίωση τρεξίματος (ελλειπτικό). Εκεί σχεδόν δεν το καταλαβαίνω. Κουλό; Επίσης, το ανέβασμα σκάλας είναι πολύ πιο εύκολο από το κατέβασμα, αν και γενικά νομίζω πως υπάρχει αρκετά και ο ψυχολογικός παράγοντας εδώ πέρα. Για αυτό δε μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα σχετικά με το τι είναι πραγματικότητα και τι placebo effect.

Η αλήθεια είναι πως το ΣΚ με έπιασε ένα τρελό άγχος και έψαχνα για ρήξεις συνδέσμων, μηνίσκους, ιστορίες διάφορες. Γενικά, όλο αυτό μου γάμησε την ψυχολογία, γιατί το γόνατο είναι ο μόνος τραυματισμός που πραγματικά φοβάμαι. Οτιδήποτε άλλο σου αφήνει περιθώριο να κάνεις κάτι άλλο, πχ μπορείς τουλάχιστον να ποδηλατείς ή να κάνεις ελλειπτικό. Το γόνατο σε ακινητοποιεί πλήρως.

Τέσπα, αφού πρώτα την Κυριακή πάνω στον πανικό μου έβαλα τη γυναίκα μου να μου υποσχεθεί πως δε θα μου επιτρέψει να ξανατρέξω μαραθώνιο γιατί δεν είμαι σε θέση να (συγ)κρατηθώ και να τηρήσω ένα πρωτόκολλο αποκατάστασης (ισχύει, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση this is not the case) και αφού άρχισα γενικά να τα χώνω προς πάσα κατεύθυνση με διάφορα ακατάληπτα επιχειρήματα ("και τι θέλω και μπλέκω εγώ με αγώνες, εμένα μου αρέσει να τρέχω και να κάνω ποδήλατο και να κολυμπάω", κτλ. - άσχετα πράγματα με την περίπτωση, λες και δε μπορεί να σου γυρίσει το πόδι πχ περπατώντας σε κάποια φάση αφηρημένος ), αποφάσισα σήμερα να πάρω το τηλέφωνο ενός ορθοπεδικού που είναι και δρομέας (για να μπορώ να συνεννοηθώ καλύτερα) να μου γράψει και μια μαγνητική και να δούμε τι θα μας πει. Ως τότε (ακόμη δεν έχω κλείσει ραντεβού), το πρόγραμμα θα έχει μόνο κορμό (δεν είμαι βέβαιος πως οι ασκήσεις για τετρακέφαλους που έκανα το ΣΚ βοήθησαν, ίσως αν υπάρχει κάποια φλεγμονή να την ερέθισαν περαιτέρω) και cross trainer στο οποίο μπορείς ακόμη και μόνο με τα χέρια να δουλέψεις έως και το κατώφλι (μαζί με τη ζέστη και την υγρασία που έχει στο γυμναστήριο μπορείς να υπερβείς και τους 160 σφυγμούς!).

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/12/2018 :  18:08:16  Εμφάνιση Προφίλ
Αγαπητέ Ριφ Ραφ,
όλα αρχίζουν και τελειώνουν σε μια μαγική λέξη: ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
Πες στη γυναίκα σου να σου κρύψει τα παπούτσια καταρχάς και να σε σέρνει από καφέ σε πιτσαρία και τούμπαλιν επί 2ημερο. Θα σου έγραφα για ελαφρά τσιπουροκατάνυξη ή επίσκεψη σε μπυροκαταράκτη αλλά δεν πίνεις.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/12/2018 :  19:21:58  Εμφάνιση Προφίλ
χαιρετώ! σήμερα πρωΐ 9χλμ σε Αρδηττό / Καλλιμάρμαρο και απόγευμα σκοινάκι (δοκιμαστικό) & Pushups - Κοιλιακοί!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/12/2018 :  14:53:16  Εμφάνιση Προφίλ
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες που δε θα είναι και λίγοι (και) εδώ μέσα!

Προς το παρόν έχω ακολουθήσει κατά γράμμα τις συμβουλές του φίλου gargadua, χωρίς βέβαια να έχω τη δυνατότητα πλήρους ακινησίας για πολλούς και διάφορους λόγους. Βάζω, βέβαια, αυτή την πράσινη αλοιφή της pharmasept για κρυοθεραπεία 3 φορές τη μέρα και αναμένω το αυριανό ραντεβού με τον ορθοπεδικό.

Δύο ερωτήσεις μόνο ήθελα να αφήσω εδώ, σε περίπτωση που ξέρει κανείς, ώστε να πάω well prepared στο γιατρό, ο οποίος δε θα είναι του σιναφιού μας τελικά. Η πρώτη έχει να κάνει με το κατά πόσο ο χρόνος αποκατάστασης/επούλωσης μιας κάκωσης/φλεγμονής μπορεί να επηρεαστεί από την αιμοδοσία. Δε μου προκύπτει από κάπου, αλλά η αλήθεια είναι και πως τα όσα χρήσιμα (μου) είχε γράψει ο Μανόλης σχετικά με τη διαχείριση των ταχυτήτων έπειτα από αιμοδοσία, επίσης, δε θα μπορούσα μόνος μου να τα φανταστώ.

Το δεύτερο έχει να κάνει με κάποια post injury effects που έχουν αρχίσει να με προβληματίζουν. Όπως είναι λογικό, όταν (χτυπάς και) έχεις ενόχληση σε ένα σημείο του ποδιού, ασυναίσθητα αρχίζεις και μεταβιβάζεις την πίεση στο άλλο πόδι ή/και αλλάζεις τον τρόπο διαχείρισης του ποδιού που πονάει φορτίζοντας περισσότερο άλλα σημεία. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο είναι πως αυτές τις μέρες έκανα το λάθος να επαναφέρω τα adidas energy boost, για τα οποία απτη στιγμή που τα πρωτοφόρεσα σε μια σχετικά μικρής διάρκειας προπόνησης είχα την αίσθηση ότι μου δημιουργούν το ίδιο πρόβλημα με κάποια είδη ταρτάν λόγω μεγάλης βύθισης, η οποία δεν επιτρέπει στο πόδι (το δικό μου, τουλάχιστον) να βρει εύκολα σημείο ισορροπίας. Η αλήθεια είναι πως μετά από εκείνη την πρώτη προπόνηση που μετά είχα ένα αίσθημα "πρησμένων" τενόντων σε γόνατα, κνήμες και αχίλλειους είχα αποφασίσει πως δεν πρόκειται να τα ξαναβάλω σε προπόνηση. Δεν πίστευα, όμως, ότι μπορούν να επηρεάσουν ιδιαίτερα στο περπάτημα πχ. Για αυτό το λόγο τις προηγούμενες μέρες τα επανέφερα στη λογική ότι αφού τα πλήρωσα που τα πλήρωσα, να η ευκαιρία να χρησιμοποιηθούν κάπου.

Το θέμα είναι πως αυτές τις μέρες, παρότι τα συγκεκριμένα παπούτσια δεν τα φοράω σε δρομικές προπονήσεις, αλλά μόνο σε περπάτημα, οι ενοχλήσεις που υπήρχαν μετά από εκείνη την προπόνηση σαν να επανήλθαν. Και το ερώτημα εδώ είναι το εξής. Μπορεί ένα ακατάλληλο για κάποιον ζευγάρι παπούτσια να του δημιουργεί πρόβλημα μόνο μέσω του περπατήματος; Ή μήπως αυτές οι ενοχλήσεις σχετίζονται με το ότι απλά άλλαξε ο τρόπος στήριξης/κίνησης λόγω της ενόχλησης στο δεξί γόνατο; Ή, τελικά, I just see dead people και αντί για ορθοπεδικό χρειάζομαι εξορκιστή;

--------------------------
Run-time Error

Edited by - RiffRaff on 06/12/2018 14:54:29
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/12/2018 :  15:19:32  Εμφάνιση Προφίλ
Λευτέρη καλησπέρα! Μην ξαναμπείς ποτέ στο internet αν σε ξαναπιάσει οποιοσδήποτε πόνος για να δεις τι μπορεί να παίζει!!!!
μπορεί μέχρι και να τρελαθείς!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/12/2018 :  20:21:17  Εμφάνιση Προφίλ
καλησπέρα σε όλους! σήμερα πρωΐ έκανα "compact core trainer" στο γυμναστήριο και μετά σκουώτς και κατακόρυφα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/12/2018 :  09:36:53  Εμφάνιση Προφίλ
καλημερίζω! κοντά 12χλμ στο Χαλανδρίου σήμερα με κάμποσα ανοίγματα στο πράσινο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/12/2018 :  15:27:48  Εμφάνιση Προφίλ
χαιρετώ! καλό Σ/Κ! σήμερα πρωΐ με το κρυάκι το ωραίο ανάβαση Υμηττού από Ούλωφ Πάλμε μέχρι την πύλη της μονάδας αεροπορίας και πίσω! 29χλμ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/12/2018 :  15:10:19  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Hermes

χαιρετώ! σήμερα πρωΐ 9χλμ σε Αρδηττό / Καλλιμάρμαρο και απόγευμα σκοινάκι (δοκιμαστικό) & Pushups - Κοιλιακοί!



...τα μισά να έκανα από αυτά που κάνεις θα ήμουνα τούμπανο (εσύ είσαι συνέχεια τούμπανο οπότε τί να λέω τώρα!)

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 100 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000