Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Επικαιρότητα
 Άλμα επί πτυχίω
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 28/03/2018 :  12:51:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/alma-epi-ptyxiw-44341591838

Για να δω γνώμες!

Elda
Elite Forum-Runner

Greece
1906 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2018 :  13:55:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τι γνωμες? Ο ισχυρισμοος του ειναι εξ αρχης λανθασμενος:

"Δεν είναι δυνατόν να στερείται η θέση από έναν άλλο μαθητή στο κλειστό σύστημα εισαγωγικών που έχουμε στη χώρα μας, ως τιμωρία γιατί δεν έχει και αθλητικό ταλέντο να συνεισφέρει στην εκπαιδευτική του επιτυχία. "

Ποιανου η θεση στερειται? Ως υπεραριθμοι μπαινουν, δε κλεβουν τη θεση κανενος. Οι βασεις καθοριζονται απο τα μορια που συγκεντρωνουν οι υποψηφιοι χωρις τη μοριοδοτηση οσων τη δικαιουνται. Οσοι πιανουν τη βαση μπαινουν κανονικα, οσοι την πιανουν ΜΕΤΑ τη μοριοδοτηση μπαινουν ως υπεραριθμοι.

Αν εγω μπαινω τελευταιος στη σχολη μου γιατι να μ ενοχλησει καποιος που ενω ειχε λιγοτερα μορια απο μενα, θα μπει και εκεινος μετα τη μοριοδοτηση ως υπεραριθμος? Αφου δε θα μου στερησει καμια θεση.


Οποτε φυσικα ειναι ατυχες και το:

"Πώς θα της φαινόταν αν σε έναν μεγάλο αγώνα η ίδια πηδούσε 4,85 μ. αλλά έχανε το χρυσό από αντίπαλο που πήδησε 4,80 μ., με το αιτιολογικό ότι η άλλη είχε αποφοιτήσει από τη σχολή της με άριστα;"


Εξαλλου και οι διαφορες βραβευσεις που αφορουν τους πρωτους σε μορια απο καθε σχολειο, βασει των μοριων των πανελληνιων γινονται και οχι των μοριων που προκυπτουν μετα τη μοριοδοτηση.

Edited by - Elda on 28/03/2018 13:56:24
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Elda
Elite Forum-Runner

Greece
1906 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2018 :  15:41:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και τωρα διαβασα και την απαντηση του Μαυρωτα με την οποια συμφωνω απολυτα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ioma
Advanced Forum-Runner

295 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2018 :  16:11:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγώ πάντως δε βγάζω άκρη τι ισχύει. Από τη μια λένε ότι οι αθλητές δεν παίρνουν τη θέση των επιτυχόντων από την άλλη διαβάζω ότι το ανώτατο Δικαστήριο υποχρεώνει το Υπουργείο Παιδείας να εγγράψει ως υπεράριθμο σε σχολή υποψήφιο που έχασε τη θέση του από αθλητή που είχε λιγότερα μόρια
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2018 :  19:12:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για ανεβάστε και την απάντηση του Μαυρωτά!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2018 :  20:16:22  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by ioma

Εγώ πάντως δε βγάζω άκρη τι ισχύει. Από τη μια λένε ότι οι αθλητές δεν παίρνουν τη θέση των επιτυχόντων από την άλλη διαβάζω ότι το ανώτατο Δικαστήριο υποχρεώνει το Υπουργείο Παιδείας να εγγράψει ως υπεράριθμο σε σχολή υποψήφιο που έχασε τη θέση του από αθλητή που είχε λιγότερα μόρια



Αυτό ακριβώς. Ούτε εγώ έχω καταλάβει ακριβώς.

Τέλος πόση ακριβώς είναι η μοριοδότηση? Είναι 5% ? Είναι 50%? Είναι μήπως αυτόματη είσοδος όπου θέλει ο καθένας.

Υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Υπάρχουν κατηγορίες αθλημάτων με ελάχιστη εκπροσώπηση. Αρκεί να βρεθείς στην αφετηρία για να θεωρηθείς πχ Πανελληνιόνικης. Ακόμα και σε ευρωπαικό επίπεδο υπάρχει ελάχιστος ανταγωνισμός. Επίσης υπάρχουν ομαδικά αθλήματα.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Palas
Newbie Forum Runner



30 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2018 :  21:39:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν ξέρω αν κάτι έχει αλλάξει πρόσφατα αλλά αυτό που ίσχυε ήταν το εξής
Κάθε τμήμα σχολής έχει ένα αριθμό εισακτέων μέσω των πανελληνίων και δέχεται και ποσοστό 10% επιπλέον ως υπεράριθμους για διάφορους λόγους όπως μετεγγραφές για κοινωνικούς λόγους κλπ. Αυτό το 10% είναι συγκεκριμένο νούμερο και ενδεχομένως να υπάρχουν επιλαχόντες που δεν γίνονται δεκτοί.

Τώρα στο θέμα μας νομίζω πως μια μονολεκτική απάντηση δεν είναι εύκολη, υπάρχουν επιχειρήματα πολλά για να υποστηριχτεί και η μια και η άλλη άποψη.
Υπάρχουν και πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν όπως αναφέρει ο Deorum, Να υπάρχει ένας κανόνας για όλα τα αθλήματα?
Ομαδικά και ατομικά? Εμπορικά όπου μια καλή θέση σε έναν διεθνή αγώνα ή τουρνουά εξασφαλίζει χρυσά συμβόλαια και χορηγίες σε σύγκριση με αλλά λιγότερο η καθόλου προσοδοφόρα ούτε για τους καλύτερους? Επαγγελματίες και ερασιτέχνες? Να υπάρχουν οικονομικά κριτήρια?
Όσοι είναι καλοί για τέταρτοι ή πέμπτοι αλλά όχι για πρώτοι?

Και αν υποθέσουμε πως συμφωνούμε για την είσοδο στο πανεπιστήμιο, μπορεί να διαλέξει ο αθλητής όποια σχολή θέλει? Να γίνει γιατρός και ας έπερνε τη βάση στη βιολογία στο σχολείο? Να γίνει αρχιτέκτονας και ας έχει σχεδιάσει μόνο στο Pictionary? Και πολλά άλλα παραδείγματα Μπορεί να κάνει τις υποχρεωτικές παρακολουθήσεις που έχουν ορισμένες σχολές ή θα πρέπει να ξεκινά τη φοίτηση αφού αποσυρθεί από τον αθλητισμό, και φυσικά η απόκτηση του πτυχείου να γίνεται μετά από πραγματικές εξετάσεις και όχι …

Θεωρώ πως συμφωνούμε όλοι ότι η πολιτεία έχει υποχρέωση να στηρίζει τον μαζικό αθλητισμό και οι περισσότεροι από εμάς ότι πρεπει να στηρίζει και τον πρωταθλητισμό.

Για τον πρωταθλητισμό η στήριξη πρέπει να αρχίζει πολύ νωρίτερα, στα σχολεία, και να είναι ουσιαστική με παροχές όπως εγκαταστάσεις, προπονητές, διοργάνωση υψηλού επιπέδου αγώνων για να ξεχωρίσουν οι καλύτεροι, με υποτροφίες για να αφοσιωθούν σε αυτό και πολλά ακόμα και να τελειώνει αργότερα όταν θα αποσυρθεί ο αθλητής από την ενεργό δράση προσφέροντας δυνατότητες για επαγγελματική αποκατάσταση αν και εφόσον έχει ανάγκες βιοπορισμού.

Το ζήτημα λοιπόν κατά τη γνώμη μου είναι η συνολική και ουσιαστική στήριξη των αθλητών με συνολικό σχεδιασμό και υπό αυτό το πρίσμα το ερώτημα που συζητάμε λαμβάνει την πραγματική του διάσταση που είναι αν πρέπει η ελεύθερη είσοδος των «άριστων» στα πανεπιστήμια
να είναι ένα από τα μέσα στήριξης και όχι να αρχίζουμε και να τελειώνουμε από εκεί.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2018 :  22:50:33  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Τι θα πει όμως υπεράριθμος?
Δηλαδή αν εγώ βγω πρώτος στο μπάτμικτον ή στο χόκευ επί πάγου ή σε οποιοδήποτε άλλο ολυμπιακό άθλημα μεν, αλλά με ελάχιστη εκπροσώπηση δε (λέω εγώ τώρα ένα παράδειγμα δεν τα ξέρω τα συγκεκριμένα) που θεωρώ ότι θα είμαι πρώτος ανάμεσα σε 5 ανθρώπους όλους και όλους, θα δικαιούμαι με 15 πχ μέσο όρο στο λύκειο να μπω στην Ιατρική Αθηνών?
Πως πάει ακριβώς?

Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.

ΥΓ. Ίδια λογική ισχύει φαντάζομαι και για τους υπόλοιπους κοινωνικούς λόγους. Αν θεωρήσουμε ότι ΔΕΝ είσαι ικανός βάσει των γνώσεων σου να είσαι πχ στην Ιατρική, τι να το κάνω εγώ αν είσαι γιος πολύτεκνης οικογένειας ή ορφανός. Σόρρυ κιόλας αλλά έτσι είναι.
Αν από την άλλη έχεις περάσει πχ στην Νομική Κομοτηνής, αλλά το μόνο σου αίτημα είναι να έρθεις στην Νομική Αθήνας που είναι ίδια σχολή αλλά πολύ πιο ψηλά σε μόρια, τότε φυσικά και κανένα πρόβλημα.

Edited by - Deorum on 28/03/2018 23:06:55
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Droulas13
Advanced Forum-Runner

361 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2018 :  23:36:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε μια σχολή μπαίνουν 200 κανονικά και πχ 10 'υπεράριθμοι' με έξτρα μόρια λόγω πρωταθλητισμού και το 'επιχείρημα' είναι:
"δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρεστε. Αφού οι πρωταθλητές δεν καταλαμβάνουν καμία θέση από τις 200. Καταλαμβάνουν απλώς μια από τις 10 'υπεράριθμες' θέσεις."

Σε αυτό το 'επιχείρημα' αντιτάσσω το παρακάτω 'αντεπιχείρημα':
"Γιατί να έχουμε 200 κανονικές θέσεις και 10 'υπεράριθμες' και γιατί να μην έχουμε 210 κανονικές θέσεις και 0 'υπεράριθμες' θέσεις;"

Edited by - Droulas13 on 28/03/2018 23:37:50
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/03/2018 :  00:30:08  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλά αυτό δεν είναι αντεπιχείρημα.
Υπάρχουν κάποιες κοινωνικές ομάδες που χρήζουν βοήθειας.
Ας πούμε είναι κάποιος πολύτεκνος, και πέρασε Νομική κομοτηνής.
Να μην μπορεί να πάρει μεταγραφή στην Αθήνα?
Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αναφέρεται όμως στην λογική του υπέραριθμου.
Το ίδιο γίνεται και στις κλίνες των νοσοκομείων.
Όταν σου λένε "δεν έχουμε κρεβάτι, πάντα κρατάνε κάποια για ειδικές περιπτώσεις. Και ακόμα και από τις ειδικές, κρατάνε κάποια για τις ακόμα πιο ειδικές αν χρειαστεί.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Droulas13
Advanced Forum-Runner

361 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/03/2018 :  12:07:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν νομίζω ότι οι "υπεράριθμες θέσεις" των αθλητών και οι "υπεράριθμες θέσεις" των κοινωνικών ομάδων που χρήζουν βοηθείας είναι οι ίδιες.
Δηλαδή δεν θα πουν σε κάποιον που δικαιούται να πάρει μεταγραφή λόγω του ότι η οικογένειά του είναι πολύτεκνη: "φέτος δεν θα την πάρετε την μεταγραφή γιατί την θέση σας την πήρε ο τάδε πρωταθλητής".

Ούτως ή άλλως η έννοια της θέσης σε ένα πανεπιστήμιο είναι αφηρημένη. Μπορεί πχ το πρώτο έτος να μην το έχουν περάσει από παλαιότερα έτη τόσοι φοιτητές όσοι και οι εισακτέοι της επόμενης χρονιάς. Δεν θα παίξει κανένα ρόλο αυτό.

Υπολογίζουν έναν αριθμό εισακτέων και από αυτόν τον αριθμό αφαιρούν κάποιες θέσεις για τους αθλητές. Και από εκεί και πέρα όσοι δικαιούνται μεταγραφή την παίρνουν χωρίς να επηρεάζονται οι θέσεις των εισακτέων.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/03/2018 :  12:21:25  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Το ξέρεις ότι "αφαιρούν κάποιες θέσεις για τους αθλητές" ?
Γιατί εγώ ξέρω ότι δεν κόβουν την θέση κανενός, μπαίνουν απλά ώς υπεράριθμοι, δλδ ίδια ακριβώς λογική με την θέσεις για μεταγραφή.

Για εμένα δεν είναι το ζητούμενο τόσο αυτή η τεχνική λεπτομέρεια. Φαντάζομαι αν 20 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα, περάσουν σε κάποια από τις 100δες σχολές επιπλέον, δεν θα χαλάσει η εύρυθμη λειτουργεία των ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Το βασικο ζητούμενο είναι αν κάποιος με 16 μ.ο. πχ στο σχολείο είναι ικανός αύριο να γίνει Γιατρός, επειδή είχε μια σπουδαία επίδοση στο Χ-Ψ άθλημα.
Θα μου πεις, αν δεν είναι ικανός, θα το κρίνουν οι καθηγητές του στο Πανεπιστήμιο, και τα μαθήματα που θα περνάει... τι καλύτερο έχουν δλδ όσοι έφυγαν για πανεπιστήμια στο εξωτερικό που μπήκαν χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις...

Μεγάλες κουβέντες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Droulas13
Advanced Forum-Runner

361 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/03/2018 :  12:54:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είναι συγκεκριμένες οι θέσεις για τους αθλητές και μπαίνουν με αυξημένα μόρια, δεν μπαίνουν όσοι θέλουν.
Κατά τα λοιπά συμφωνώ μαζί σου.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rory
Senior Forum-Runner

Greece


618 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/03/2018 :  17:44:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μόνο με τη θέση στο στρατό συμφωνώ κι εκεί όχι πολύ ισχυρά γιατί αυτοί που τοποθετούνται στις θέσεις αυτές έχουν αποδεδειγμένα υψηλότερο φρόνημα απο τους περισσότερους που είναι ήδη μέσα.
Όλα τα άλλα είναι τόσο φτωχά σαν την επιχειρηματολογία του και τα παραδείγματά του.

Εγώ θα πω μόνο ότι στην Αμερική δίνουν υποτροφίες σε αθλητές που ξεχωρίζουν έστω και λίγο και ακόμα και σε μικρές κατηγορίες. Ας ψαχτεί ο κύριος γιατί το κάνουν και μετά ας κάτσει να γράψει.

Για μένα Ρίγκο το κείμενο είναι άλλη μια απόδειξη ότι οι σημερινές δυνατότητες του Ιντερνετ σε θέματα αρθρογραφίας είναι επικίνδυνες.

-------------------------
Επιτρέπεται να πέσεις...επιβάλλεται όμως να σηκωθείς!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/03/2018 :  21:59:17  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Η υποτροφία εκεί δίνεται, και έχει εντελώς διαφορετική λογική.

Εκεί πληρώνεις το πανεπιστήμιο σου, και (υποτίθεται) κόβεσαι μετά. Δεν έχει εισαγωγικές εξετάσεις.

Στον στρατό... διαφώνω αν εννοείς να μπουν απευθείας όπως μπαίνουν τώρα και με το καλημέρα τρέχει ο μισθός. Ίσως να πάρουν κάποια μόρια παραπάνω αν θέλουν αν εννοείς για να μπουν ΣΜΥ ή σχολές Αξιωματικών. Να κάνουν κανονικά την σχολή τους.

Αλλιώς ας πάρουν κάποια μόρια (όπως παίρνουν οι δόκιμοι, όσοι έκαναν θα ξέρουν) για να έχουν ένα πλεονέκτημα όταν προκυρηχθούν θέσεις σε ΕΠΟΠ, ή άλλες ένστολες Υπηρεσίες (ομάδα ΔΙΑΣ/Ειδικοί φρουροί, Λιμενικό κτλ). Αλλά όχι πολλά μόρια, γιατί δεν νομίζω ότι αν είσαι καλός στο χόκευ επί πάγου, συγκρίνεσαι στο φρόνημα ή στην προυπηρεσία με αυτόν που επέλεξε εθελοντικά να πάει ειδικές δυνάμεις ή δόκιμος.

Για τα ΤΕΦΑΑ μάλιστα.
Για τα υπόλοιπα πραγματικά δεν ξέρω. Άκουσα ότι μπαίνουν με 10% λιγότερα μόρια, από όσα μόρια μπαίνει ο τελευταίος. Δλδ αν στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης ο τελευταίος μπαίνει με 18,3 (παράδειγμα δεν ξέρω) , κάποιος αθλητής θα μπεί με λιγότερο από 16,5! Συγγνώμη αλλά μου φαίνεται πολύ χαμηλός βαθμός. Και ξαναλέω, το μεγαλύτερο αναπάντητο πρόβλημα. Υπάρχουν αθλήματα που δεν τα ξέρει σχεδόν κανείς. Μόνο και μόνο που δίνεις το παρόν... Θα πάρεις μια κάποια διάκριση. Δεν είναι όλα τα αθλήματα τα πρωτοκλασσάτα που ξέρουμε και πραγματικά οι αθλητές αφιερώνουν την ζωή τους σε σκληρό συναγωνισμό και πρέπει να βοηθηθούν κάπως.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

isovios dromeas
Newbie Forum Runner



19 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/03/2018 :  23:17:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο αθλητισμός δεν είναι μπακαλίκι.
Δεν είναι δούναι και λαβείν.
Είναι πράματα υψηλά κι άφθαρτα.
Γίνεται κανείς αθλητής-πρωταθλητής για μιαν Ιδέα,αλλιώς είναι εμποράκος με την κακή έννοια της λέξης βεβαια, γιατί οι μικροέμποροι (κι όχι οι μεγαλέμποροι)είναι συμπαθέστατοι και λαϊκά παιδιά.
Δε βλέπω το λόγο να ευνοείται ο πρωταθλητής στην εισαγωγή του στα πανεπιστήμια, σε βάρος των μη αθλητών .
Το βρίσκω σκανδαλώδες αυτό που ίσχυε για χρόνια.
Θα πω μάλιστα, ότι ο πρωταθλητής, ακόμα κι ο Ολυμπιονίκης, σε καμιά περίπτωση δεν προσφέρει "εθνικό" -ας το πούμε- έργο.
Δε βοηθάει σε τίποτε το Έθνος, αλλά ούτε και την ανθρωπότητα.
Την ανθρωπότητα τη βοηθάνε και την πάνε μπροστά, κυρίως οι επιστημονες σαν το γιατρό ,ας πούμε,τον Παπανικολάου που επινόησε το περίφημο
τεστ-Παπ., κι από τότε σώζονται χιλιάδες συνάνθρωποι.
Αυτό το παραμύθι,με την εισαγωγή των πρωταθλητών στα πανεπιστήμια, καλώς εγινε που σκόλασε τώρα λοιπόν.
Ήταν ,έτσι κι αλλιώς, ένα αληθινό όνειδος.
Τώρα θα δούμε, πόσοι αληθινά λατρεύουν τον αθλητισμό/πρωταθλητισμό.

Edited by - isovios dromeas on 30/03/2018 23:19:16
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000