Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Επικαιρότητα
 Άλμα επί πτυχίω
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

Delazaren
Forum-Runner

130 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/04/2018 :  20:48:54  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Delazaren Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Είναι περίπλοκο το θέμα. Θα μιλήσω από προσωπική εμπειρία χωρίς να γνωρίζω ακριβώς τι παίζει τώρα με το νόμο. Όπως έγραψε και κάποιος άλλος φαντάζομαι πως γενικώς θέλουμε να υποστηρίζουμε τόσο τον μαζικό αθλητισμό όσο και τον πρωταθλητισμό. Όταν ήμουν πιτσιρικάς ήμουν στο αγώνισμα μου γύρω στη δεκάδα ή πεντάδα. Στα 19 σταμάτησα γιατί έπρεπε να "γίνω κάτι". Τότε ήθελα να μπω ΤΕΦΑΑ και στις χρονιές που έτρεχα είχαν καταργήσει το νόμο να μπαίνουν στην ακαδημία αθλητές με πρώτες ομαδικές νίκες στον ανώμαλο οπότε δεν γινόταν. Με το βαθμό του σχολείου θα ήταν αδύνατον να μπω οπουδήποτε. (τελικά τα κατάφερα με μια εντελώς διαφορετική οδό αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Πάντως από ότι καταλαβαίνω από αυτά που με έχουν πει άλλοι, τα ΤΕΦΑΑ δεν ειναι πάντα λύση γιατί ακόμα και αν μπεις δεν σημαίνει πως θα έχεις τον απαραίτητο χρόνο και υποστήριξη να συνεχίσεις με το άθλημά σου. Το ίδιο και με τις άλλες σχολές.

Θεωρώ πως θέλει συνεχόμενη υποστήριξη, να είναι ο αθλητισμός αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής ζωής, γιατί όχι να υπάρχουν και ειδικά τμήματα στα σχολεία, αλλά αυτά εδώ δεν γίνονται. Το να πριμοδοτείται πάντως κάποιος δεν το θεωρώ αρνητικό.

http://kyklosdromeon.blogspot.gr/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Giannis.GR
Newbie Forum Runner

Greece
1 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2022 :  23:09:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είναι λυπηρό να διαβάζω τέτοιες απόψεις που απαξιώνουν τον Αθλητισμό και τις αξίες που πρεσβεύει. Ευτελίζοντας τη συμβολή του στη κοινωνία θα έπρεπε να θυμηθούμε ποιοι ήταν οι λογοι που επινοήθηκαν οι αγώνες στην αρχαία Ελλάδα. Να μπορούν όλοι μαζί πόλεις αντίπαλες αλλά και συμμαχικές να συναγωνίζονται μεταξύ τους κάτω από μια δυνατότερη ιδέα αυτής των ιερών αγώνων, του πνεύματος της ειρηνικής συνύπαρξης, της ευγενούς άμιλλας και της αναγνώρισης απ' όλους του αξιότερου.

Ο Αθλητισμός δεν αφορά άλογα κούρσας, οι αθλητές αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν πρότυπα, ήθους, ανδρείας, επιμονής, αγωνιστικότητας, αυτοπειθαρχίας, στοχοπροσύλωσης, είναι αυτοί που ξεπερνούν τα όριά τους. Είναι γνωστό πως για να ξεπεράσει κάποιος τους αντιπάλους του πρέπει πρώτα να ξεπεράσει τον εαυτό του, τους φόβους, το πόνο, την αποτυχία. Γιαυτό το λόγο εμείς οι Έλληνες χρησιμοποιούμε τη λέξη αγώνας και όχι παιχνίδι ή διαγωνισμός ή ότι άλλο. Ο αγώνας αντιπροσωπεύει τη ζωή. Από το Σπύρο Λούη που έδειξε ότι με τη θέληση της ψυχης ο εξαθλιωμένος Έλληνας μπορούσε να πετύχει κάτι τόσο μεγάλο δίνοντας κουράγιο και ελπίδα στους συμπολίτες του έως σήμερα, οι δικοί μας ήρωες έδωσαν τροφή σε παιδικά όνειρα μεταφέροντας τις ιδέες του Ολυμπισμού.

Είναι προσβλητική, αν όχι χυδαία, η απαξίωση της συνεισφοράς του αθλητισμού σε μια κοινωνία. Τουλάχιστον θα έπρεπε να αναρωτηθείτε το λόγο που τα μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους και προτιμούν στη διαδικασία επιλογής υποψηφίων για υποτροφίες, αυτούς που είχαν αθλητικές διακρίσεις. Γιατί είναι άνθρωποι που έχουν μάθει να δουλεύουν σκληρά, περα απο τα ορια, για να πετύχουν τους στόχους τους.

Όχι, όλοι οι αθλητές δε θα γίνουν επιστήμονες. Αυτοί όμως που θέλουν να γίνουν, έχουν τα κατάλληλα εργαλεία ψυχης για να διακριθούν και εκεί. Γι αυτό πρέπει να τους βοηθάει η πολιτεία να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος του χρόνου μελέτης, σαν ανταμοιβή στους συνεχιστές μιας ιερης κληρονομιας, μιας παγκόσμιας ιδέας.

Και αν νομίζει κανεις ως είναι εύκολος δρόμος η εισαγωγή με αυτές τις προϋποθέσεις, κάνω δηλ μερικές προπονήσεις, παίρνω ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, διαβάζω και στο μέσο όρο και μπαίνω ΑΕΙ...ας το προσπαθήσει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

thunder
Newbie Forum Runner

Greece
25 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/07/2022 :  23:00:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλό είναι όταν δεν γνωρίζουμε κάτι καλά να μην μιλάμε. Και αυτό πάει στον κ. Πετρουλάκη που με ευκολία σχολιάζει κάτι χωρίς να έχει φροντίσει να το μελετήσει.
1ον. Οι αθλητές, όπως αναφέρθηκε μπαίνουν ως υπεράριθμοι σε ειδικές θέσεις που διατηρούν τα ιδρύματα για συγκεκριμένες κατηγορίες.
2ον. Οι διακριθέντες αθλητές λαμβάνουν το ποσοστό 10% επί των συνολικών μορίων που θα γράψουν στις εξετάσεις. Συνεπώς μιλάμε για ένα μικρό βοήθημα. Μεγαλύτερα ποσοστά ή εισαγωγή ανευ εξετάσεων ισχύει μόνο για πολύ μεγάλες διακρίσεις και ΜΟΝΟΝ για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής κ Αθλητισμού.
3ον. Μόρια εισαγωγής λαμβάνουν και οι σκακιστές (και καλώς). Το γεγονός ότι δεν λαμβάνουν τέτοια βοηθήματα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική ή τις τέχνες (από σχετικούς διαγωνισμούς), έστω και για τα αντίστοιχα Ιδρύματα, είναι κάτι που πρέπει απαιτήσουν οι ίδιοι, και όχι να ζητάμε την κατάργηση για όλους.
Καλώς ή κακώς σε μία κοινωνία όλοι, και πολύ περισσότερο οι νέοι, χρειάζονται κίνητρα για να ασχοληθούν με αξίες όπως ο αθλητισμός.
Μακάρι να είχαν δομηθεί όλα πιο σωστά, το σχολείο και η κοινωνία να λειτουργούσαν ιδανικά, και να μην χρειαζόταν να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, τη μουσική κλπ. Αλλά νομίζω απέχουμε αρκετά από αυτό...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/07/2022 :  10:12:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ενδιαφέρον που ανασύρθηκε ένα θέμα του 2018!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000