Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Ironman 70.3, Ελλάδα, 4/2019
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 6

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 05/06/2018 :  15:36:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για πρώτη φορά το γνωστό brand name έρχεται στην Ελλάδα.
Απόσταση Half Ironman με 1,9km κολύμπι, 90km ποδήλατο και 21,1km τρέξιμο.
Τόπος Μεσσηνία και Costa Navarino.
Χρόνος 14/4/2019

http://eu.ironman.com/triathlon/events/emea/ironman-70.3/costa-navarino.aspx#axzz5HYMM6sBe

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/06/2018 :  15:38:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επειδή αποφάσισα να κάνω αυτά που απαιτούνται για να σταθώ στη γραμμή αφετηρίας, έφτιαξα αυτό το topic για να τα λέμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις οι ενδιαφερόμενοι.

Καλό μας ταξίδι!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nikos forlan
Forum-Runner

Greece
187 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/06/2018 :  16:24:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ακριβό χόμπι, λόγω πολύ ακριβού αγώνα.
Καλή προετοιμασία σου εύχομαι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/06/2018 :  16:25:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα έχει και σκυταλοδρομία;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/06/2018 :  16:28:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
H αλήθεια είναι πως και μένα απτη στιγμή που το είδα άρχισε να με τρώει, αλλά εδώ καλά καλά με τα πιτσιρίκια μια προετοιμασία απλού μαραθώνιου δυσκολευόμαστε να βγάλουμε σωστά, άντε να κάνεις αυτά που πρέπει για τέτοιο εγχείρημα.

Πέραν των οικογενειακών θεμάτων, εμένα θα με προβλημάτιζαν έτσι όπως το βλέπω τα 90 ποδηλατικά, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι το μόνο δίκυκλο που έχω είναι ένα (καλό) mountain. Η απόσταση στο κολύμπι είναι αστεία σε μια πρώτη ματιά, αν και η θάλασσα είναι μη προβλέψιμη. Μπορεί να έχει πολλή κόντρα και να αναγκαστεί κανείς να το γυρίσει σε πρόσθιο, κάτι που δε θα είναι και πολύ καλό για τη συνέχεια, μιας και η συγκεκριμένη τεχνική έχει αρκετό πόδι.

Τώρα τον ημί μετά το 90άρι στο ποδήλατο, ειλικρινά δε μπορώ να τον εκτιμήσω. Έχει τύχει να κάνω κάποια bricks στο γυμναστήριο, 30 km ποδήλατο και στα καπάκια έως 8 km διάδρομο σε σχετικά γρήγορους ρυθμούς 12-14 km/h και έχει τις δυσκολίες του. Φαντάζομαι, ανάλογα και με το επίπεδο του καθενός βέβαια, σε αυτό το back2back θα πρέπει να πέσουν αρκετά οι ρυθμοί για να βγει ομαλά, πχ 3,5 ώρες το ποδήλατο και κάπου στις 2 ο ημί.

Η εκτίμησή μου είναι (χωρίς να είμαι προπονητής ή να έχω τίποτα ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις) πως ένα καλό πλάνο αγώνα για τερματισμό κάποιου που είναι πάνω κάτω στα δικά μου κυβικά, θα ήταν το ακόλουθο:

- Κολύμπι (50-65'): Αν ήταν μόνο αυτό, θα μπορούσε να βγει και σε 40'. Επειδή, όμως, το κολύμπι σε αυτήν την τριπλέτα είναι το μικρότερο κακό, έχουμε και λέμε. Με ευνοϊκές συνθήκες ~50', δηλαδή όσο πιο σβέλτα μπορείς να πας χωρίς να χρεωθείς πολύ για το μετά. Με άσχημες συνθήκες, ας πιάσουμε και την ώρα. Ή και κάτι παραπάνω, αρκεί να μην επιβαρυνθούν πολύ τα πόδια. Τα παραπάνω, βέβαια, θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν τίποτα έντονα ρεύματα, είτε ευνοϊκά είτε κόντρα. Μόνο λαμβάνοντας υπόψη τον κυματισμό.

- Ποδήλατο (3h-4h'): Χωρίς να έχω καμία αντίληψη της διαδρομής (υψομετρικά, κτλ.), αν είναι σχετικά επίπεδη θεωρώ ότι μια μέση ταχύτητα κοντά στα 30 km/h είναι ένας εφικτός στόχος. Στη βάση, εννοείται, ότι κανείς θα έχει προπονηθεί επαρκώς για να μπορέσει να τη διατηρήσει για 3 ώρες. Τώρα, βάλε άλλη μισή ώρα για τα όποια υψομετρικά έχει (?) μαζί με το ότι θα πρέπει να μείνουν και δυνάμεις για το τρέξιμο. Και εδώ, όμως, αφήνουμε αβάτζο προς τα πάνω και προς τα κάτω γιατί ανάλογα με τη φορά του αέρα σε σχέση με αυτήν της κίνησης πολλά μπορούν να αλλάξουν...

- Τρέξιμο (1:50-2:10): Υπό νορμάλ συνθήκες, το πιο εύκολο για να βάλεις στόχο. Δεν έχει την αβεβαιότητα των συνθηκών της θάλασσας ούτε και τη μεγάλη διάρκεια του ποδηλατικού session που πολλά μπορεί να σου βγάλει στην πορεία. Όμως, έρχεται τρίτο στη σειρά. Με το τρανζίσιον από το ποδήλατο στο τρέξιμο να είναι ένα μεγάλο μανίκι από μόνο του όσα μπρίκια και να κάνεις. Και με την ενεργειακή, ψυχολογική και εγκεφαλική καταπόνηση από τα προηγούμενα να δημιουργούν λογαριθμική αύξηση της αίσθησης κάματου σε κάθε βήμα. Έτσι, αν κάποιος είναι σε θέση να κάνει έναν αγωνιστικό ημί κάπου στη μιάμιση ώρα, νομίζω θα πρέπει να προσθέσει στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα μισάωρο ακόμη. Εγώ θα το ξεκινούσα σε ρυθμό 6:00 να δω τι παίζει με τα συστήματα και στην πορεία, ΑΝ αισθανόμουν ότι μπορώ να το κατεβάσω λίγο, θα το επιδίωκα. Αλλιώς, δεδομένων των συνθηκών, και το 2:05 καλό είναι...

Συμπερασματικά, ένας καλός στόχος, πέραν του προφανούς (τερματισμός), θα ήταν οι ~6,5 ώρες (μαζί με τις αλλαγές, το ντους μετά το κολύμπι, κανά πιθανό τσιρλί, κτλ.), κυρίως για να λειτουργεί ως μπούσουλας.

Και αφού τελείωσα με τις αμπελοφιλοσοφίες μου, θα ήθελα να ζητήσω από το φίλο Aroulio να παραθέσει "αυτά που απαιτούνται για να σταθώ στη γραμμή αφετηρίας", γιατί ποτέ δεν ξέρεις...

--------------------------
Run-time Error

Edited by - RiffRaff on 05/06/2018 16:30:17
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

hypnox
Forum-Runner

Greece
164 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/06/2018 :  20:55:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το κολύμπι είναι ένα μεγάλο θέμα μιας και όσοι δεν κολυμπούν συστηματικά ή δεν είναι κολυμβητές χρεώνονται αρκετά.
Η διαδρομή του ποδηλάτου είναι δύσκολη με 900υψομετρικά στα 90χλμ.
Η παγίδα είναι να μπορέσεις να τρέξεις μετα απο τόση ανηφόρα (αναλόγως βεβαια και με τι ρυθμό θα ανέβει κάποιος)
Το τρέξιμο θέλει δουλειά. Θέλει προσαρμογές. Δεν έχει καμια σχέση το τρέξιμο του τριαθλου μετα απο το ποδήλατο για τόση ώρα με το απλό τρέξιμο. Το μυστικο είναι η έξυπνη προπόνηση με σωστα ερεθίσματα και προσαρμογές και όχι η μεγάλη καθώς και η διατροφή σου στον αγώνα. Αν το ποδήλατο βγεί στρωτά τότε θα τρέξει κάποιος ...αν οχι το πιθανότερο είναι απο το 12χλμ και μετά είτε να περπατάει κάποιος είτε να πηγαίνει πολύ πολύ αργά.
Για κάποιον που τώρα ξεκινάει και απλά θέλει να το βγάλει πιστεύω πως το 4ωρο στο ποδήλατο είναι σίγουρο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

turtle
Senior Forum-Runner

Greece


553 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2018 :  08:30:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πιστεύω ότι το τρέξιμο είναι εύκολο για εμάς τους δρομείς (αν δεν "σκοτωθείς" στο ποδήλατο). Μειονέκτημα έχουν όσοι δεν έχουν κολυμβητική βάση, γιατί το κολύμπι είναι βασικά τεχνική (να μην παλεύεις με το νερό), και φυσικά πλεονεκτούν οι καλοί ποδηλάτες μιας και ο μισός αγώνας είναι ποδηλασία.

Ωστόσο αν και θα συμμετέχω σε 10 μέρες στο τρίαθλο του Ναυπλίου και πιστεύω ότι το half μου ταιριάζει πιο πολύ, το κόστος συμμετοχής είναι μεγάλο και δεν πιστεύω ότι θα δηλώσω...

: mind the gap! :
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

hypnox
Forum-Runner

Greece
164 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2018 :  10:23:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η αληθεια ειναι πως κοστιζει , γενικα ομως το ironnan brand κοστιζει. Ειναι ομως μια μοναδικη ευκαιρια να τρεξει καποιος με pros και εναντιον τους και να δει που βρισκεται. Εγω προσωπικα δεν εβγαινα εξω για half γιατι το κοστος ηταν οσο ενα full και δεν αξιζε. Τωρα που ηρθε εδω ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια να κυνηγησει καποιος την προκριση για το παγκοσμιο το οποιο φετος γινεται στην Ευρωπη!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2018 :  10:25:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@ Nikos forlan & turtle
Όντως το κόστος είναι μεγάλο, αλλά για να το δοκιμάσεις τουλάχιστον μια φορά (έτσι το πουλάμε στην οικογένεια) μπορεί να γίνει ανεκτό ειδικά όταν γίνεται στην Ελλάδα, οπότε γλυτώνεις το ταξίδι έξω.


Κώστα,
έχει σκυτάλη, αλλά χρειάζεται υπογλώσσιο πριν δει κάποιος τις τιμές...
http://eu.ironman.com/triathlon/events/emea/ironman-70.3/costa-navarino/register.aspx#axzz5HYMM6sBe


RiffRaff
Αυτά που χρειάζομαι Εγώ για να σταθώ στην αφετηρία είναι 2 πράγματα:

Εξοπλισμός και προπόνηση.

Στο θέμα του εξοπλισμού είμαι κομπλέ για το δρομικό σκέλος. Για το κολύμπι έχω τα περισσότερα πράγματα αλλά προφανώς θα χρειαστώ ολόσωμη στολή. Τέλος στο θέμα του ποδηλάτου δυσκολεύουν αρκετά τα πράγματα. Εκεί θα χρειαστώ τα πάντα δηλαδή, ένα φτηνό μεταχειρισμένο κουρσάκι, ενδεχομένως με αερόμπαρες, κράνος και πιθανότατα παπούτσια που να κουμπώνουν στα πετάλια. Προς το παρόν δεν έχω προβληματιστεί αν χρειάζομαι αμιγώς τριαθλητικό εξοπλισμό π.χ. ολόσωμη εσωτερική στολή για το ποδήλατο και το τρέξιμο.

Σχετικά με την προπόνηση τα θέματα που υπάρχουν είναι 1)να βρεθεί τόπος και χρόνος για πχ 8-9 προπονητικές μονάδες εβδομαδιαίως και 2)να γίνει στοχευμένη προπόνηση τριάθλου. Το τρέξιμο γίνεται οπουδήποτε και οποτεδήποτε, αν και οι προπονήσεις brick προαπαιτούν να έχει προηγηθεί το ποδήλατο. Για το κολύμπι, έχω την τύχη το yava στην Κατεχάκη να έχει μια μικρή 20άρα πισίνα. Το πρόβλημα είναι ότι –τουλάχιστον αυτή την εποχή- έχουν πλακώσει διάφοροι για εκμάθηση κολύμβησης- με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμα και ουρά αναμονής. Εκεί υπάρχουν και ποδήλατα τριών τύπων, καθιστά, όρθια-κανονικά και spinning. Πάντως είναι εξαιρετικά βολικό στον ίδιο χώρο να υπάρχουν διάδρομοι, ποδήλατα και πισίνα.
Για μένα το μεγάλο θέμα είναι το ποδήλατο όπου χρειάζομαι αρκετή εξοικείωση καθώς έχω να ασχοληθώ αρκετά, από τότε που αλώνιζα πιτσιρικάς με το bmx. Έτσι εκτός από το γυμναστήριο, θα πρέπει αφού προμηθευτώ ποδήλατο, να βρω παρέα και ασφαλείς διαδρομές για μεγάλες δρομικές προπονήσεις. Το ασφαλείς στην Ελλάδα είναι περισσότερο σχήμα λόγου.

Το backround μου και οι σκέψεις για τον αγώνα
Τρέξιμο ξεκίνησα το 2012. Από τότε έχω κάνει κάμποσους μαραθωνίους και υπεραποστάσεις που με κάνουν να μην ανησυχώ για το συνολικό χρόνο που θα βρίσκομαι «εκεί έξω». Σε ημί έχω ρεκόρ 1.49 (στα κατηφορικά Τρίκαλα), αλλά εδώ θα περιμένω σίγουρα ένα μισάωρο παραπάνω.
Κολύμπι ξεκίνησα το 2014 στα 26-27 λεπτά το χλμ. κι έφτασα το 2017 στα 19min το km και 40min τα 2km. Το κολύμπι νομίζω ότι δε χρεώνει πάρα πολύ, δεδομένου ότι μεταβαίνεις στο ποδήλατο όπου παίζεις πιο ξεκούραστα και σε χαμηλότερους παλμούς. Παρόλα αυτά, είτε πας πετώντας πχ στα 40 λεπτά, είτε χαλαρά στα 50 λεπτά, η διαφορά στις 6-7 συνολικά ώρες του αγώνα θα είναι πολύ μικρή. Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη το κλωτσομπουνίδι που θα πέφτει σε ένα τόσο μαζικό event.
Ποδήλατο. Μετά το εφηβικό bmx, το μόνο που προέκυψε ήταν κάποιες προπονήσεις με δανεικό mountain το 2014 προκειμένου να συμμετάσχω σε δύο sprint τρίαθλα (TLP Καλαμάτα και Λίμνη Δόξα). Νομίζω ότι είχα πετύχει μέχρι 24km/h. Αυτή την εποχή, πειραματιζόμενος σε στατικό ποδήλατο έχω φτάσει μέχρι 25km στην ίδια ταχύτητα. Σκοπεύω σταδιακά να αυξάνω την απόσταση αυτή και το συνολικό όγκο κι ελπίζω ότι θα μπορέσω να βελτιώσω και την ταχύτητά μου. Σε μεταγενέστερο στάδιο θα γίνουν και οι προπονήσεις δρόμου. Πάντως για τον αγώνα, όπου υπάρχουν μεγάλες υψομετρικές, δεν έχω απαιτήσεις για κάτι καλύτερο από 3,5-4 ώρες.

Το γενικό πλάνο:
Τώρα είμαι σε κατάσταση αγρανάπαυσης από το τρέξιμο καθώς για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια μπούχτισα. Κάνω όμως βάρη, ελλειπτικό ποδήλατο, στατικό ποδήλατο και οσονούπω κολύμπι. Κι κάπως έτσι θα βγει το καλοκαίρι μαζί με την επαναφορά στο τρέξιμο. Το Φθινόπωρο πιθανότατα θα ξαναλάβω μέρος στο Δρόμο Αθανάτων (140km) και μετά χαλαρά στην κλασσική. Κι από Δεκέμβριο υπολογίζω στοχευμένο πρόγραμμα 18 εβδομάδων για το Ironman ρίχνοντας περισσότερο βάρος στο ποδήλατο.
Στόχος είναι ο τερματισμός, οπότε με βάση τα παραπάνω θα είμαι ικανοποιημένος με 7 ώρες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2018 :  11:21:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@Aroulio: Εντάξει, αν είναι να φοράει κανείς στολή, όντως τα 10-15' διαφορά σε έναν αγώνα 6-7 ωρών δεν κάνουν και τόσο μεγάλη διαφορά. Εγώ το ανέφερα με τη λογική ότι κάποιος φοράει απλά το μαγιό του και μπαίνει στη θάλασσα, όπως κάνω εγώ. Και πάντοτε σε άμεση συνάρτηση με την περίοδο που γίνεται ο αγώνας. Μέσα Απρίλη η θερμοκρασία του νερού είναι ακόμη χαμηλή και 10' παραπάνω μέσα στο νερό μπορεί ενεργειακά να παίξουν κάποιο ρόλο.

Από κει και πέρα, μιας και το κολύμπι είναι το μόνο άθλημα που μπορεί να έχω καλύτερη αντίληψη εδώ μέσα, να ξέρεις ότι οι ακαδημίες στην πισίνα έχουν και τα θετικά τους. Σε γενικές γραμμές, οι συνθήκες πισίνας δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτές που μπορεί να συναντήσει κανείς στην ανοικτή θάλασσα. Καμία σχέση με το διάδρομο ή το στατικό ποδήλατο στα οποία μπορείς τεχνητά να δημιουργήσεις έντονα ανηφορικά τμήματα πχ σαν αυτά που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις έξω. Αντίθετα, στην πισίνα δε μπορείς να φτιάξεις κυματισμό κατά το δοκούν.

Όμως, σε μικρές πισίνες (όπως η 20άρα που λες), η ύπαρξη ακαδημιών με πιτσιρίκια (ή και μεγάλους) που πλατσουρίζουν όπως ναναι είναι η μόνη περίπτωση να δημιουργηθεί αναταραχή στο νερό, ώστε η προπόνηση να είναι ένα καλύτερο case για το έξω. Κάποτε πήγαινα στο κολυμβητήριο του πάλαι ποτέ γυμναστηρίου All Star δίπλα από το Καυταντζόγλειο. Συνήθως κολυμπούσα 3-4 χιλιόμετρα την ημέρα και με βάση την ώρα που με βόλευε να πηγαίνω κάπου στη μέση της προπόνησης έσκαγαν οι ακαδημίες του Ηρακλή και εκεί που το νερό ήταν "λάδι", ξαφνικά (με μια δόση υπερβολής) φουρτούνιαζε.

Γενικά, πάντως, η ύπαρξη στατικού ποδηλάτου και διαδρόμου σε απόσταση 5 μέτρων (γυμναστήριο) είναι μεγάλη υπόθεση για τις combo προπονήσεις αυτών των δύο. Τόσο για θέματα ασφαλείας (αλλά και υγείας, θα συμπλήρωνα εγώ, γιατί το να ποδηλατείς σε δρόμους 2 μέτρα από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων ρουφώνατας τα παράγωγα του "μεταβολισμού" τους δεν είναι ακριβώς υγιές) όσο και προσομοίωσης αγώνα, γιατί στο στατικό ανεβάζοντας κατάλληλα τη σκάλα μπορείς να προσομοιώσεις κάποια υψομετρικά χωρίς να πρέπει να φτάσεις στην άλλη άκρη του νομού για να βρεις κατάλληλη τοποθεσία.

Από κει και πέρα, έχω την αίσθηση ότι σε έναν τέτοια αγώνα κάποιος που τρέχει 140 km σερί ξεκινάει σε πολ ποζίσιον σε σχέση με κάποιον που κάνει τυπικό τρίαθλο. Τουλάχιστον αν στόχος είναι ο απλός τερματισμός. Νομίζω δηλαδή.

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

hypnox
Forum-Runner

Greece
164 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2018 :  11:30:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η αποψη μου ειναι να κανετε προπονησεις εξω. Ο χειρισμος του ποδηλατου ειναι πολυ σημαντικος. Το στατικο και τα spinning bikes δεν εχουν καμια σχεση με το εξω. Το ιδιο ισχυει και για το κολυμπι. Η διαφορα της προπονησης γενικα εξω με μεσα ειναι τεραστια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2018 :  11:59:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
eur310 το άτομο στο relay ή η ομάδα; wow...
edit: Η ομάδα! Μάλιστα. Για να δούμε...

Edited by - Rigelian on 06/06/2018 12:00:43
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mcqueen
Forum-Runner

Greece
187 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2018 :  22:31:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πολυ ακριβό σπορ το τρίαθλο ρε παιδιά!!και εγω γλυκοκοίταζα τον αγώνα αλλα το κόστος συμμετοχής +διαμονή κλπ ειναι απαγορευτικό.

to dare is to do
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

hypnox
Forum-Runner

Greece
164 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/06/2018 :  23:28:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυστυχως ειναι οντως ακριβο σπορ. Οχι τοσο σχετικα με το κοστος του αγωνα μιας και ειναι μια κουρσα τη χρονια οποτε ξεκινας την αποταμιευση οσο σε θεμα εξοπλισμου. Θελεις οτι χρειαζεται ο δρομεας +τα κολυμβητικα +τα ποδηλατικα . Αν μαλιστα θελεις να κυνηγησεις χρονους το κοστος στο ποδηλατο ανεβαινει τρομαχτικα. Αν απλως σε νοιαζει η συμμετοχη τοτε με ενα ζευγαρι παπουτσια , ενα μαγιο , μια φτηνη στολη και γυαλακια και ενα φτηνο ποδηλατακι μπορεις να βγαλεις αγωνα. Στη συγκεκριμενη περιπτωση το κοστος ειναι μεγαλο λογω του brand name IRONMAN, υπαρχουν ομως πολλοι αγωνες στην Ελλαδα με πολυ λιγοτερα χρηματα. Και εδω ειναι HALF για το full η συμμετοχη ειναι 500 μινιμουμ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dinalex
Newbie Forum Runner

3 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/06/2018 :  16:22:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είμαι και εγώ αντίστοιχη περίπτωση με τον aroulio δηλαδή τρέχω συστηματικά εδώ και εφτά χρόνια, κάνω υπεραποστάσεις (Ευχίδα, Πάμε Ρίο και άλλα μικρότερα) και επίσης κολυμπάω συχνά σε αγώνες συνήθως 5 χιλιομέτρων.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο μου καρφώθηκε η ιδέα και γράφτηκα στο ΙΜ Αυστρίας που θα γίνει την 1η Ιουλίου. Λόγω των υπεραποστάσεων είχα την αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να διαχειριστώ αγώνες 13 - 14 ωρών, το κολύμπι και το τρέξιμο το είχα άνετα αλλά σε ποδήλατο είχα να ανέβω 30 χρόνια, από τα 16 μου!!!
Τώρα που γράφω γελάω με το τι έχω τραβήξει όλους αυτούς τους μήνες από την πρώτη φορά που ξανά ανέβηκα πάνω στο ποδήλατο και έτρεμα, τις τούμπες, την αίσθηση της πρώτης μεγάλης κατηφόρας...
Από την εμπειρία μου των τελευταίων μηνών έχω να καταθέσω τα παρακάτω ελπίζοντας να βοηθήσω:
1) Σε σχέση με την προπόνηση για τα μεγάλα τρεξίματα, εγώ βρήκα την προπόνηση για το ΙΜ πιο διασκεδαστική λόγω εναλλαγών μεταξύ των αθλημάτων αλλά και πιο εύκολη παρά την μεγαλύτερη διάρκεια. Κακά τα ψέματα το τρέξιμο έχει το μεγαλύτερο κόστος τόσο ενεργειακά όσο και ως προς την μυοσκελετική καταπόνηση. Τον πόνο και την εξάντληση που ένοιωθα την Κυριακή έχοντας κάνει back to back 35άρια long runs δεν τον ένοιωσα τώρα παρά το γεγονός ότι τώρα που είμαι στην κορύφωση της προετοιμασίας τα σ/κ ξεπερνώ τις 12 ώρες συνδυαστικά.
2) Χτυπάω ξύλο αλλά πιστεύω ότι για τους παραπάνω λόγους δεν αντιμετώπισα και ιδιαίτερα προβλήματα με τραυματισμούς. Τα προηγούμενα χρόνια με τα ultra είχα κάνει τον φυσιοθεραπευτή μου πλούσιο.
3) Η εξοικείωση στις εναλλαγές ποδήλατο/τρέξιμο καθώς και το transition εμένα δεν με δυσκόλεψαν ιδιαίτερα, θεωρώ επειδή ήμουν συνηθισμένος στο σταμάτα-ξεκίνα των υπεραποστάσεων.
4) Στο ποδήλατο με βοήθησε πάρα πολύ η προπόνηση που έκανα στο γυμναστήριο μου σε spinner. Δύο φορές την εβδομάδα έκανα μεγάλες προπονήσεις με κομμάτια με αντίσταση και με σπρίντ που με βοήθησαν πολύ να δυναμώσω. Επίσης έκανα και μαθήματα σε ειδικό για να βελτιώσω την (ανύπαρκτη) τεχνική μου στο πεταλάρισμα. Φυσικά κάθε σ/κ έβγαινα έξω με τις ώρες.
5) Στο κολύμπι επειδή έχω μια υποφερτή τεχνική και την έχω άνετα την απόσταση απλά κολυμπώ μία φορά την εβδομάδα μία με μιάμιση ωρίτσα.
6) Αν υπάρχει οικογένεια θέλει προσεκτική διαχείριση γιατί οι ώρες θα είναι πολλές και δεν φταίνε οι άλλοι σε τίποτα να υποφέρουν.
7) Για τον εξοπλισμό αυτά που διαβάζω περί μεταχειρισμένου φτηνού ποδηλάτου κλπ είναι αυτά που έλεγα και εγώ τον Σεπτέμβριο. Ελπίζω εσείς αποδειχθείτε πιο εγκρατείς γιατί σε μένα το μπάτζετ τετραπλασιάστηκε (!) και αυτό με προσπάθεια εκ μέρους μου να το συγκρατήσω. Έχει πολύ εξοπλισμό το τρίαθλο και αν γλυκαθείς...
Τώρα που είμαι 3 εβδομάδες πριν τον αγώνα και άσχετα με την κατάληξη του εγχειρήματος έχω να καταθέσω ότι δεν μετάνιωσα καθόλου που διεύρυνα τους αθλητικούς μου ορίζοντες. Θα το συνεχίσω σίγουρα αν και η γλύκα του να είσαι μεσάνυχτα μόνος σε ένα επαρχιακό δρόμο στην μέση του πουθενά με ένα φακό κεφαλής και τον πόνο σου για παρέα δεν ξεπερνιέται εύκολα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LEON T
Senior Forum-Runner

Greece


550 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/06/2018 :  21:27:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
1)Ο τερματισμος σε εναν τετοιον αγωνα ειναι τρομερη εμπειρια!!
2)Ο χρονος απο σημερα μεχρι τον αγωνα ειναι παρα πολυς...
3)Γι αυτους που ξερουν να κολυμπουν δε το συζηταω καν,το ποδηλατο ειναι καθαρα θεμα προπονησης
4)Τα εξοδα οντως ειναι πολλα
5)Η εναλλαγη προπονησεων ειναι ωραια και βολικη...
Καλη επιτυχια dinalex,εγω θα βρεθω στη θεση σου σε δυο μηνες στην Κοπεγχαγη!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 6 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000