Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Ευρύτερος Αθλητισμός
 Υπόλοιπα Αθλήματα
 Μουντιάλ 2018
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 4

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/07/2018 :  00:06:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Προς Γαλλία μεριά βλέπω να πηγαινει
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/07/2018 :  11:32:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by zoro

Ωραία υποδοχή είχε η αποστολή της Βραζιλίας!
Μιλάμε για πολύ αυγό στο λεωφορείο!!

Αύριο η ευχάριστη αλλά αναμενόμενη έκπληξη Βέλγιο εναντίον της ομάδας (Γαλλία) με τα καλύτερα αμυντικά χάφ (Ματουϊντί,Πογκμπά) οπως και μπάκ. Ελπίζω ο παιχταράς Αζάρ να είναι στα κέφια του. Πρόορος τελικός το παιχνίδι και μακάρι να δούμε εκεί Βέλγιο κ Κροατία.
Η δε Αγγλία ξεκινάει την 11άδα με 10 δεξιοπόδαρους και έναν αριστεροπόδαρο, τον τερματοφύλακα!!!




Αυτό ακριβώς λέω και εγώ

Δεν έχει σημασία πόσο αργά πάς αρκεί να μην σταματάς.
Ανθρωπος που γελά δεν είναι απαραίτητα ευτυχισμένος,δυνατός είναι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/07/2018 :  11:36:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by geopa

Προς Γαλλία μεριά βλέπω να πηγαινει





Την έχουν φαβορί,οπότε βλέπω να τρώει σφαλιάρα απόψε...

Δεν έχει σημασία πόσο αργά πάς αρκεί να μην σταματάς.
Ανθρωπος που γελά δεν είναι απαραίτητα ευτυχισμένος,δυνατός είναι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/07/2018 :  13:14:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η Κροατία έχει ταλέντο, ελπίζω να το αποδείξουνε σήμερα, αυτή η Αγγλία μέχρι τώρα δεν λέει για τελικό
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2018 :  00:33:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυστυχώς από την μία το νεαρό της ηλικίας των παικτών από την άλλη ο ύπνος του Southgate η τύχη και ατυχία.... Και κάποια σφυρίγματα (όχι ότι αυτά έκριναν το παιχνίδι) δεν έκλειναν τους Κροάτες στα καρέ.... Αποτέλεσμα it's not going home
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
825 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2018 :  12:11:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Sorry για το μακροσκελές του κειμένου, μια μικρή κατάθεση ψυχής. Όποιος ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τα ον τόπικ (Μουντιάλ 2018), μπορείς απλά να περάσει στις 2-3 τελευταίες παραγράφους:

Το 1970 η (πρωταθλήτρια κόσμου) Αγγλία αντιμετωπίζει τη Γερμανία στον προημιτελικό. Οι Άγγλοι, σαφώς ανώτεροι από τους Γερμανούς, προηγούνται 2-0 και το ματς πάει για «τα πολλά με τα λίγα». Τότε, ο προπονητής της Αγγλίας, σε μια επίδειξη αλαζονείας, αποσύρει τους δύο καλύτερους παίκτες του. Ως αποτέλεσμα τούτης της κίνησης, οι Γερμανοί ισοφαρίζουν σε 2-2 και περνάνε στην παράταση. Ήταν σίγουρα κρίμα, μιας και η Αγγλία ήταν καλύτερη στο overall, αλλά σίγουρα όχι άδικο, μιας και, ως γνωστόν, οι μαλακίες πληρώνονται.

Το 1974 η Αγγλία δεν προκρίθηκε στα τελικά του Μουντιάλ. Στα μπαράζ αντιμετώπισε την Πολωνία και, όντας επίσης πολύ καλύτερη, η πρόκριση χάθηκε επειδή απτη μία ο Πολωνός τερματοφύλακας έβγαζε τα άπιστα και απτην άλλη, ο Άγγλος τερματάς, έχοντας γαλουχηθεί με την (τότε) αγγλική θεώρηση πως ο τερματοφύλακας δεν πρέπει να αποκρούει με τα πόδια, έκανε αυτό που στην ποδοσφαιρική διάλεκτο λέμε «το έπνιξε». Ήταν σίγουρα κρίμα, γιατί η Αγγλία ήταν η καλύτερη ομάδα, αλλά όχι άδικο, μιας και οι ιδεοληψίες πληρώνονται.

Το 1982 στην Ισπανία, η Αγγλία φεύγει από το τουρνουά αήττητη λόγω εκείνου του μυστήριου φορμάτ που ίσχυε στο συγκεκριμένο Μουντιάλ. Έχοντας βάλει τρία μπαλάκια στην πολύ καλή εκείνη Γαλλία και μην έχοντας χάσει από τους γηπεδούχους Ισπανούς και τους μετέπειτα φιναλίστ Γερμανούς. Εκείνη η περίπτωση ήταν όντως πολύ κρίμα και σίγουρα άδικο, μιας και μια σειρά από παικταράδες, οι οποίοι εκείνη την εποχή σάρωναν (σ)τα ευρωπαϊκά κύπελλα, δεν (θα) είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το παγκόσμιο κύπελλο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στη θέση τους πέρασαν οι Γερμανοί που στον ημιτελικό με τους φοβερούς Γάλλους πέρασαν λόγω της ιστορίας του Σουμάχερ με το Μπατιστόν και έχασαν τον τελικό με κατεβασμένα τα χέρια απτους Ιταλούς.

Το 1986 στο Μεξικό, μια επίσης πολύ καλή φουρνιά παικτών, την επέλαση των οποίων στα ευρωπαϊκά κύπελλα μπορούσε να σταματήσουν μόνο τα θλιβερά γεγονότα του Χέιζελ, αποκλείεται στον προημιτελικό απτην Αργεντινή λόγω του «χεριού του Θεού». Ήταν σίγουρα άδικο, αλλά ακόμη και για τον πιο πιστό οπαδό της Αγγλίας δε μπορεί να θεωρηθεί κρίμα που ο τεράστιος Ντιέγκο κέρδισε το παγκόσμιο κύπελλο.
Το 1990 στην Ιταλία, η Αγγλία αποκλείεται στον ημιτελικό από τους Γερμανούς στα πέναλτι. Ήταν κρίμα, γιατί η Αγγλία ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και το γκολ των Γερμανών ήταν ένα συγκυριακό άθροισμα συγκυριών (κοινώς κωλόφαρδο). Επίσης, ήταν και άδικο, όχι τόσο για την Αγγλία, αλλά για το τουρνουά στο σύνολό του, μιας και η κατάκτηση του τροπαίου από τους Γερμανούς με τον τρόπο που συνέβη ήταν ένα μεγάλο φιάσκο.

Το 1996 στα γήπεδα της μάνας του ποδοσφαίρου, οι γηπεδούχοι Άγγλοι αντιμετωπίζουν στον ημιτελικό τους Γερμανούς, once again. Ήδη στο τουρνουά έχουν δώσει διαπιστευτήρια με το τετράμπαλο στους Ολλανδούς και τη μαγεία του τιτάνα Γκασκόιν κόντρα στους Σκωτσέζους. Το πρώτο ημίχρονο ισορροπημένο, στο 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, και στην παράταση δε μπορώ να ξαναθυμηθώ τους Γερμανούς να δέχονται τέτοιο σφυροκόπημα, έτσι όπως το θυμάμαι πρέπει να είχαν περάσει μία μόνο φορά το κέντρο (στην οποία σκόραραν, βέβαια, ένα γκολ που – ορθά κατά τη γνώμη του σπίκερ – δε μέτρησε). Το ματς πάει στα πέναλτι και οι Γερμανοί, με την άστοχη εκτέλεση του Σάουθγκέιτ, προκρίνονται. Ήταν κρίμα, πολύ κρίμα. Η διαφορά στο γήπεδο ήταν χαοτική. Από την άλλη, δε μπορείς να πεις ότι ήταν άδικο, οι Άγγλοι σούταραν πάνω στον τερματοφύλακα, σούταραν στο δοκάρι, σούταραν άουτ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Δεν τους αδίκησε κανείς. Και οι Γερμανοί προσπάθησαν να πάνε το ματς (και εν τέλει το κατάφεραν) εκεί που ήξεραν ότι είναι καλύτεροι. This is football…

Το 1998 στη Γαλλία, προκύπτει πρόωρος τελικός Αγγλίας-Αργεντινής στη φάση των 16, επειδή το σουτ του Όουεν στα χασομέρια του ματς των ομίλων κόντρα στη Ρουμανία βρίσκει στο δοκάρι και στα καπάκια οι Ρουμάνοι βάζουν γκολ. Συγκυρίες… Στο ματς, λοιπόν, κόντρα στην Αργεντινή, εκείνη η γεμάτη παικταράδες ομάδα της Αγγλίας, κόντρα σε έναν αντίπαλο επίσης γεμάτο παικταράδες (ίσως η τελευταία τόσο πλήρης Αργεντινή που είδαμε), γυρνάει άμεσα το ματς από το γρήγορο 1-0 του Μπατιστούτα. Πολύ καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, στο τέλος του ημιχρόνου μια πολύ έξυπνη κομπίνα των Αργεντίων φέρνει την ισοφάριση. Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, έρχεται η φάση του Μπέκαμ με το Σιμεόνε που άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Ως το τέλος και της παράτασης, η ηρωική δεκάδα των Άγγλων αντιστέκεται σθεναρά στη λογική πίεση της Αργεντινής και το ματς οδηγείται στα πέναλτι, εκεί που συντελείται ένα ακόμη αγγλικό δράμα στη συγκεκριμένη διαδικασία. Ήταν κρίμα γιατί εκείνη η ομάδα είχε και καλούς παίκτες και καλό προπονητή (Βέναμπλς) και προδιαγραφές να πάει ψηλά και αντιμετώπισε ό,τι δυσκολία της προέκυψε μέσα στον αγώνα. Ήταν και άδικο, γιατί θα έπρεπε και ο Σιμεόνε να έχει αποβληθεί και το ματς να μην έχει πάρει αυτήν την τροπή. Απτην άλλη, θα ήταν κρίμα και για εκείνη την Αργεντινή να φύγει τόσο νωρίς από τη διοργάνωση επειδή κάποιες συγκυρίες στο ματς της Αγγλίας με τη Ρουμανία της έφεραν τόσο νωρίς έναν τόσο σημαντικό αντίπαλο.

Το 2002 στην Άπω Ανατολή, η Αγγλία με μια επίσης πολύ γεμάτη ομάδα, βρίσκεται στον όμιλο του θανάτου. Αφήνοντας έξω Αργεντινή και Νιγηρία, περνάει στην επόμενη φάση μαζί με τους Σουηδούς, εκεί που βρίσκει αντιμέτωπη την πολύ καλή εκείνη Δανία, που άφησε εκτός συνέχειας Γαλλία και Ουρουγουάη. Αφού τη φιλοδωρεί με τρία γκολ από το ημίχρονο, έρχεται ο πραγματικός τελικός εκείνης της διοργάνωσης. Βραζιλία – Αγγλία. Οι δύο καλυτερες ομάδες εκείνης της διοργάνωσης αναμετρώνται στον προημιτελικό. Το ματς είναι σπουδαίο, το ημίχρονο λήγει ισόπαλο στο 1-1, αλλά κάποιος θα πρέπει να περάσει σε αυτή τη λεπτή ισορροπία δυνάμεων. Ο τελικός νικητής αποφασίζεται τελικά από ένα ακόμη επικό μπλούπερ Άγγλου τερματοφύλακα και ο Νέιβιντ Σίμαν μπαίνει στο πάνθεον. Ήταν κρίμα για εκείνη την πραγματικά πολύ καλή ομάδα, αλλά όχι άδικο.
Στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004, η Αγγλία στον προημιτελικό αντιμετωπίζει τους γηπεδούχους. Προηγείται νωρίς με το γκολ του Όουεν, ισοφαρίζεται στα χασομέρια και ο διαιτητής της αρνείται τη νίκη στις καθυστερήσεις ακυρώνοντας ως φάουλ το γκολ του Τέρι, σε μία φάση ξεκάθαρης εύνοιας του γηπεδούχου. Στην παράταση το μόνο που αλλάζει είναι το σκορ, αφού το 1-1 της κανονικής διάρκειας μετατρέπεται σε 2-2 και στη ρουλέτα οι Άγγλοι, έχοντας πάνω τους το βάρος από τις προηγούμενες αποτυχίες στη διαδικασία, σουτάρουν τα χειρότερα πέναλτι της ιστορίας. Αυτό εδώ ήταν και κρίμα, γιατί η Αγγλία και ήταν η καλύτερη ομάδα και ο διαιτητής έσωσε τους Πορτογάλους από sudden death στις καθυστερήσεις.

Στη Γερμανία το 2006, μία Αγγλία με καλούς παίκτες, αλλά μέτριες στο τουρνουά εμφανίσεις, φτάνει με σχετική άνεση στον προημιτελικό (πάλι) κόντρα στους Πορτογάλους. Πολύ κακό ματς και από τις δύο ομάδες, οι Άγγλοι έχουν μια δικαιολογία παραπάνω λόγω της αποβολής του Ρούνεϊ στο ημίωρο. Τελικός απολογισμός, τα γνωστά, πέναλτι και αποκλεισμός. Κρίμα ήταν, γιατί για ακόμη μια φορά έρχεται αποκλεισμός χωρίς η εικόνα εντός γηπέδου να είναι υποδεέστερη του αντιπάλου, αλλά σίγουρα όχι άδικο, αφού η εικόνα της ομάδας ήταν σταθερά μέτρια και απλά κέρδιζε η ποιότητα κάποιων παικτών.

Το 2010 στη Ν. Αφρική, μία ακόμη επική γκάφα Άγγλου τερματά, ο οποίος στο ματς κόντρα στις ΗΠΑ χάνει τη μπάλα μέσα απτα χέρια του σε ένα σουτ «προπόνησης», στέλνει την Αγγλία στο γύρο των 16 πάνω στη Γερμανία. Αυτό το ματς είναι αυτό που λένε και κρίμα και άδικο, αφού στο γρήγορο 2-0 των Γερμανών οι Άγγλοι απαντάνε και ισοφαρίζουν πριν βγει το ημίχρονο. Με μια μικρή λεπτομέρεια. Παρότι στο σουτ του Λάμπαρντ η μπάλα πέρασε τουλάχιστον μισό μέτρο τη γραμμή, διαιτητής και επόπτης δείχνουν όχι σέντρα, αλλά «παίζετε». WTF?!?!?! Στο δεύτερο ημίχρονο, η Αγγλία δεν το βάζει κάτω, χάνει μια καλή ευκαιρία και έχει και ένα δοκάρι, μέχρι που δύο αντεπιθέσεις των Γερμανών φέρνουν το ματς στο (εντελώς παραπλανητικό) 4-1.

Το 2012 στην Ουκρανία, η Αγγλία βρίσκεται επίσης στον όμιλο του θανάτου με Γάλλους, Σουηδούς και τους γηπεδούχους. Αφού παρουσιάζεται στιβαρή στην ισοπαλία της πρεμιέρας κόντρα στους Γάλλους, κάνει ένα μεγάλο ματς στο 3-2 κόντρα στους Σουηδούς και αποκλείει στο τελευταίο ματς τη γηπεδούχο Ουκρανία, πέφτει στην Ιταλία στους 8. 0-0 και αποκλεισμός, για μία ακόμη φορά, στα πέναλτι. Ήταν κρίμα που και πάλι έμειναν εκτός σε αυτήν τη διαδικασία, όμως όχι άδικο, γιατί αυτή τη φορά ήταν ο πρώτος αγγλικός αποκλεισμός σε ετούτη τη διαδικασία που έρχεται έπειτα από μια εμφάνιση αρκετά κατώτερη αυτής του αντιπάλου. Ναι, η Ιταλία σε αυτό το ματς ήταν καλύτερη, έστω στα σημεία, και το σωστό ήταν να περάσει εκείνη.

Το 2016 στη Γαλλία δεν το σχολιάζω καν, ένας αστείος τερματοφύλακας που έπνιξε 2 απτα 4 γκολ που δέχτηκε και ένας ακόμη πιο αστείος προπονητής που έβαζε τον Κέιν να εκτελεί τα στημένα και το Ρούνεϊ 6άρι. Χριστός και Απόστολος! Και που πέρασαν τον όμιλο, πολύ ήταν…

Και ερχόμαστε στο 2018. Μία ενθουσιώδης και νεανική ομάδα, η οποία παίζει χωρίς ιδιαίτερη πίεση και άγχος και δείχνει να το διασκεδάζει παίρνοντας εμπειρίες που της λείπουν, ένας άπειρος, αλλά σαφώς κανονικός προπονητής και ένας περίγυρος εμφανώς διαφορετικός απτις προηγούμενες φορές. Α, και επιτέλους ένας τερματοφύλακας. Μια ομάδα άγουρη, αλλά με σχέδιο, η οποία αφήνει παρακαταθήκη το σπάσιμο της κατάρας των πέναλτι, την επικράτηση επί του κακού δαίμονα Σουηδίας, αλλά και την αίσθηση ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της. Η οποία, μάλιστα, έκανε το καλύτερο ημίχρονό της σε όλη τη διοργάνωση στον ημιτελικό, κόντρα σε ένα σύνολο παικτών οι οποίοι (άσχετα αν στον τελικό είμαστε όλοι Γάλλοι και αν τους ευχόμαστε τραυματισμούς σε όλη την υπόλοιπη καριέρα τους, για λόγους οι οποίοι δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο) είναι σαφώς πιο έτοιμοι, πιο ψημένοι. Όχι τόσο με την εθνική τους ομάδα, αλλά κυρίως με τους συλλόγους τους.

Η απειρία και η έλλειψη προσωπικότητας των Άγγλων φάνηκε χθες στο πρώτο ημίχρονο, όταν ενώ είχαν την πραγματική ευκαιρία να τελειώσουν την πρόκριση, δεν κατάφεραν να το κάνουν. Επειδή ο Κέιν αστόχησε δις στη μεγάλη του ευκαιρία, επειδή ο Λίνγκαρντ με προϋποθέσεις πολύ καλύτερες από αυτές με τις οποίες σκόραρε τη γκολάρα κόντρα στον Παναμά θόλωσε και έκανε μια κουλαμάρα, μα κυρίως επειδή στις πολλές φορές που βρήκε (ή πιο σωστά δημιούργησε) χώρους η Αγγλία, έλειψε το καθαρό μυαλό στο να βγει μια σωστή τελική πάσα. Από την άλλη, οι Κροάτες όταν το ματς με την ευγενική προσφορά των Άγγλων ήρθε στα μέτρα τους, έδειξαν περισσότερο κωλοπετσωμένοι. Το κόλπο αυτό το έχουν κάνει πολλές φορές με τις ομάδες τους, με τη Ρεάλ, τη Γιουβέντους, κτλ. Ήξεραν πώς να το διαχειριστούν και να λέμε καλά που δεν πήγε στα πέναλτι γιατί εκεί η Αγγλία, ελλείψη και ενός απτους λίγους καλούς εκτελεστές της, του Τρίπιερ, δε θα είχε τύχη. Και θα χανόταν έτσι η παρακαταθήκη του ματς με την Κολομβία. Η Αγγλία χθες θύμισε κάτι από Τότεναμ. Μια μικρογραφία του φετινού Τότεναμ-Γιουβέντους 1-2 στο Τσάμπιον Λιγκ.

Συμπερασματικά, αυτό το σύνολο παικτών της Αγγλίας στο συγκεκριμένο τουρνουά όχι απλά έπιασε ταβάνι, αλλά το τρύπησε κιόλας. Γιατί, σε αντίθεση με άλλες εκδόσεις της του παρελθόντος με σαφώς περισσότερο ταλέντο, έκανε τουλάχιστον τα βασικά. Είχε καλή τακτική παιδεία, σε γενικές γραμμές παίξανε οι κατάλληλοι παίκτες στις σωστές θέσεις (μοναδική παραφωνία ο τσαρλατάνος Στέρλινγκ), εμφάνισε επιτέλους έναν κανονικό τερματοφύλακα και πήρε την αντίστοιχη υπεραξία, κάτι που εδώ και δεκαετίες έκαναν όλοι οι αντίπαλοί της εκτός απτην ίδια, δούλεψε πολύ τις στημένες φάσεις.

Ήταν κρίμα, όπως πάντοτε είναι κρίμα όταν χάνεις σε έναν ημιτελικό. Όμως δεν ήταν άδικο. Δεν είχε (ακόμη) το μέταλλο για να κερδίσει όχι την (όποια) Κροατία, αλλά τον εαυτό της. Γιατί αυτό συνέβη χθες. Πρώτα έχασε (από) τον εαυτό της στο πρώτο ημίχρονο και μετά την κέρδισαν οι Κροάτες. Ραντεβού σε δύο χρόνια στο EURO. Εκεί που με (ημι)τελικό στο Γουέμπλεϊ σίγουρα το ποδόσφαιρο θα επιστρέψει σπίτι του…

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2018 :  12:26:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η Αγγλία ηταν η "φούσκα" της τετράδας!
Πέρασε εκεί πιό ξεκούραστα απο τους Κροάτες και με πιό νεανική ομάδα.
Προηγήθηκε νωρίς αλλα στο δεύτερο κ στην παράταση αυτοί οι πιτσιρικάδες ούτε τρεξίματα δεν ήχαν, οι αντίπαλοι δεν το συζητάμε, με διαφορά πιό ποιοτική ομάδα! Μάντζουκιτς κ Μόντριτς ηταν χτες σαν καποιους δρομείς υπεραπόστασης..
Τελικός τώρα με φαβορί να είναι η πιο ξεκούραστη Γαλλία αλλα καλό θα είναι να το πάρει η ομαδα που δεν εχει ξαναπάρει τίτλο!
Αρκεί να το πιστέψουνε κ να αφήσουνε τα χθεσινά πανηγύρια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
825 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2018 :  13:54:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by zoro

Η Αγγλία ηταν η "φούσκα" της τετράδας!
Πέρασε εκεί πιό ξεκούραστα απο τους Κροάτες και με πιό νεανική ομάδα.
Προηγήθηκε νωρίς αλλα στο δεύτερο κ στην παράταση αυτοί οι πιτσιρικάδες ούτε τρεξίματα δεν ήχαν, οι αντίπαλοι δεν το συζητάμε, με διαφορά πιό ποιοτική ομάδα! Μάντζουκιτς κ Μόντριτς ηταν χτες σαν καποιους δρομείς υπεραπόστασης..
Τελικός τώρα με φαβορί να είναι η πιο ξεκούραστη Γαλλία αλλα καλό θα είναι να το πάρει η ομαδα που δεν εχει ξαναπάρει τίτλο!
Αρκεί να το πιστέψουνε κ να αφήσουνε τα χθεσινά πανηγύρια.



Τόσο ανώτερη από τους Κροάτες όσο η Αγγλία στο πρώτο ημίχρονο δεν εμφανίστηκε καμία άλλη αντίπαλός τους στο τουρνουά. Ούτε η Αργεντινή, ούτε η Δανία ούτε η (γηπεδούχος) Ρωσία. Απλά, η Αγγλία, έχοντας έλλειψη εμπειρίας/προσωπικότητας στην παρούσα φάση και βάση την (φοβερή ως ομάδα, αλλά μονίμως στην πλευρά των ηττημένων) Τότεναμ, δεν άντεξε να κερδίσει. Ο Κέιν έστειλε τη μπάλα πάνω στο τέρμα και μετά σε κενή εστία στο δοκάρι, τι να λέμε τώρα. Είπαμε, η Αγγλία πρώτα έχασε από τον εαυτό της στο πρώτο ημίχρονο και μετά από τους Κροάτες στο δεύτερο.

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2018 :  15:05:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν νομίζω αυτή η Αγγλία με αυτό το ρόστερ να εχει μέλλον.
Και φυσικά θα φανεί μετά απο 2 χρόνια στην έδρα τους...
Ασε που ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι "σύστημα" ακριβώς παίζανε.
Μπάκ που δεν κάνανε παιχνίδι, αυστηρά μεχρι την σέντρα, αμυντικα χάφ χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ κάθετη πάσα και προσπαθώντας με εναν Στέρλινκ να βγαίνει κρυφά μεταξύ σεντερ κ εξτρέμ....
Ασε που το δυνατό τους χαρτί (το τρέξιμο) δεν υπήρχε μετά το ημίχρονο.
Δύο δύσκολα παιχνίδια παίξανε (Βέλγιο, Κροατια) κ τα χάσανε.
Οι ευκαιρίες εαν μπαίνανε ολες γκολ το Βέλγιο θα είχε προηγηθεί με την Γαλλία αλλά ειμαι σίγουρος οτι οι Γάλλοι θα βγάζανε αντίδραση μετά, αυτοι εδώ και 2 γκολ να είχανε στο ημίχρονο παλι κηδεία θα είχανε μετά...

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2018 :  15:34:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
RiffRaff σε διάβασα προσεκτικά και θα το ξανακάνω, θα παραθέσω και δικές μου μουντιαλικές απόψεις αν και, όπως έγραψα, για μένα το μουντιάλ τέλειωσε τον βράδυ που αποκλείστηκε από τους Βέλγους η Βραζιλία. Θεωρώ χυδαίο το φετινό μουντιάλ και ξεφτίλα για το ποδόσφαιρο μετά τον αισχρό εκίνο μικρό τελικό τον 2002 μεταξύ 2 χωρών που θα έπρεπε να τους απαγορεύεται να έχουν εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό του ποδοσφαίρου.

Θα δω τον τελικό διαδικαστικά και μόνο για λόγους συνέχειας, επειδή έχω παρακολουθείσει σχεδόν ανελλιπώς όλα τα παγκόσμια κύπελλα από το 1982 μέχρι σήμερα.

Ένα σχόλιο για τώρα: Η Αγγλία είναι η χειρότερη Αγγλία που εμφανίστηκε ποτέ και ίσως μια από τις χειρότερες ομάδες που έφτασαν σε τετράδα ΠΚ. Αν οι ιστορικά αχώνευτοι κροάτες δεν είχαν την νοοτροπία των επαρχιωτών βαλκάνιων, πρώην γιουσουφάκια των σέρβων, θα έφταναν σε μια πολύ άνετη νίκη με πολλά γκολ. Μα ένα σουτ στην εστία σε αγώνα και παράταση; ΕΝΑ; Αυτό που μπήκε γκολ; Really man? Η Αγγλία όχι απλά δεν έπαιξε μπάλα, έπαιξε πολύ κακή μπάλα. Ακόμα και έτσι, μετά το 1-1 θα μπορούσαν με λίγη προσοχή να έβαζαν 2-3 γκολ ακόμη, οι άγγλοι είχαν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.

Βλέποντας τους πανηγυρισμούς τους μετά, θυμήθηκα τη Σαϊτάμα, όταν νομίσαμε ότι πήραμε το Μουντομπάσκετ και δεν είχαμε καθόλου ενέργεια για τον τελικό. Πανηγύριζαν πολύ πιο ένατονα από το κατόρθωμά τους. Θα είναι ο πιο "μονόπαντος" τελικός. Οι Γάλλοι έχουν ήδη πολύ άνετα το δεύτερο αστεράκι στη φανέλα τους. Αν έπαιζα στοίχημα θα έπαιζα τη Γαλλία πάνω από 4-0.

Περισσότερα θα ακολουθήσουν!

(Είμαι πάντα με τις ομάδες που έχουν ξαναπάρει τίτλο, ποτέ με όσες δεν έχουν ξαναπάρει. Ήθελα φέτος Βραζιλία Γερμανία τελικό, 2 Υπερδυνάμεις, 9 Μουντιάλ μαζεμένα, θα ήταν εμβληματικός!)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2018 :  15:35:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Δύο δύσκολα παιχνίδια παίξανε (Βέλγιο, Κροατια) κ τα χάσανε."
Με το Βέλγιο έχασαν για να διαλέξουν bracket και με αυτό τους σιχάθηκα (ποδοσφαιρικά) απόλυτα...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2018 :  15:36:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by zoro

Δεν νομίζω αυτή η Αγγλία με αυτό το ρόστερ να εχει μέλλον.
Και φυσικά θα φανεί μετά απο 2 χρόνια στην έδρα τους...
Ασε που ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι "σύστημα" ακριβώς παίζανε.
Μπάκ που δεν κάνανε παιχνίδι, αυστηρά μεχρι την σέντρα, αμυντικα χάφ χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ κάθετη πάσα και προσπαθώντας με εναν Στέρλινκ να βγαίνει κρυφά μεταξύ σεντερ κ εξτρέμ....
Ασε που το δυνατό τους χαρτί (το τρέξιμο) δεν υπήρχε μετά το ημίχρονο.
Δύο δύσκολα παιχνίδια παίξανε (Βέλγιο, Κροατια) κ τα χάσανε.
Οι ευκαιρίες εαν μπαίνανε ολες γκολ το Βέλγιο θα είχε προηγηθεί με την Γαλλία αλλά ειμαι σίγουρος οτι οι Γάλλοι θα βγάζανε αντίδραση μετά, αυτοι εδώ και 2 γκολ να είχανε στο ημίχρονο παλι κηδεία θα είχανε μετά...





Εδώ τείνω να συμφωνήσω, με μια επιφύλαξη: ΑΝ αλλάξει ο προπονητής ίσως δούμε κάτι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
825 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2018 :  16:13:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

"Δύο δύσκολα παιχνίδια παίξανε (Βέλγιο, Κροατια) κ τα χάσανε."
Με το Βέλγιο έχασαν για να διαλέξουν bracket και με αυτό τους σιχάθηκα (ποδοσφαιρικά) απόλυτα...



Ρε παιδιά, 9 αλλαγές το Βέλγιο σε αυτό το ματς και 8 η Αγγλία. Εντάξει, δε νομίζω πως μπήκε είτε ο ένας είτε ο άλλος για να χάσουν, απλά σκοπίμως δε μπήκαν στη λογική ούτε οι μεν ούτε οι δε να σκοτωθούν να το κερδίσουν. Και είναι φυσιολογικό, έχουν προκριθεί και οι δύο, έχουν ξεκινήσει τα ματς την τελευταία μέρα της πρώτης αγωνιστικής 3-4 μέρες αργότερα από τους πρώτους, κάτι που πρακτικά σημαίνει μία μέρα λιγότερη ξεκούραση ανά παιχνίδι και, εννοείται, υπάρχει στον τραπέζι το γεγονός ότι το δεξί μπράκετ είναι πιο βατό από το αριστερό. Αν και μεταξύ μας, δε μου κάνει από πουθενά ότι αυτή η Αργεντινή είναι καλύτερη από αυτή την Κολομβία ή ότι η συγκεκριμένη Πορτογαλία είναι καλύτερη από τη φετινή Σουηδία ή τη γηπεδούχο Ρωσία ή τη Δανία.

Επίσης, μιας και έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ένας ολόκληρος μύθος για αυτό το παιχνίδι, θα μπορούσε κάλλιστα το σουτ του Γιανουζάι να έχει βρει δοκάρι ή το τετ α τετ του Ράσφορντ ναχει πάει μέσα και να συζητούνται τα ίδια για το Βέλγιο, ας πούμε.

Τέλος, έχω διαφωνία για τον Σάουθγκέιτ. Δε λέμε ότι είναι καμιά προπονητάρα, δε μπορεί να κριθεί ακόμη. Αλλά από την εποχή του Σβεν Γκόραν Έριξον νομίζω πως είναι ό,τι προτιμότερο πέρασε από τον πάγκο. Όλοι οι άλλοι ήταν είτε ξεπε(ρα)σμένοι τύπου Καπέλο είτε τα ζωντανά παραδείγματα για τα οποία γυρίστηκε η καλύτερη ποδοσφαιρική ταινία όλων των εποχών (Μάικ Μπάσετ, δείτε το, έχει τρελό γέλιο).

Και από το να βλέπω τον Όουεν, τον Μπέκαμ, τον Σίρερ, τον Σκόουλς, τον Σέρινγχαμ, τον Ινς, τον Φέρντιναντ, τον Λάμπαρντ, τον Τέρι, τον Τζέραρντ, τον Κόουλ και τα λοιπά παιδιά, παίκτες με δεκαπλάσιο ταλέντο από τούτους εδώ, να ταλαιπωρούν και να ταλαιπωρούνται φορώντας τη φανέλα με τα Λιοντάρια, προτιμώ χίλιες φορές αυτούς τους μικρούς κατσαπλιάδες που το τέντωσαν μέχρι εκεί που (δεν) πήγαινε.

EDIT: To ένα σουτ στην εστία είναι σχετικό, γιατί το δοκάρι του Κέιν δεν πιάνεται, ενώ και η κεφαλιά του Στόουνς με κατεύθυνση τα δίχτυα κόβεται λίγο πριν περάσει τη γραμμή από τον αμυντικό και για κάποιο λόγο αυτό δεν εμφανίζεται ως σουτ στην εστία στη στατιστική. Επίσης, επιμένω ότι αν κάποιος απομονώσει το δεύτερο ημίχρονο και την παράταση και βάλει σε επανάληψη το πρώτο ημίχρονο, χωρίς εμπάθειες τύπου "εγώ δε θέλω Αγγλία γιατί φωνάζουν κάμινγκ χόουμ, αφού", η Αγγλία έχει κάνει το καλύτερό της ημίχρονο στο τουρνουά και έχει υποχρεώσει τους Κροάτες στο δικό τους χειρότερο. Παρόλα αυτά, δεν ήταν αρκετό, γιατί είπαμε, Αγγλία=Τότεναμ και δεν έχει μέταλλο. The rest is history που λεν και στο νησί, μπράβο (καθαρά ποδοσφαιρικά) στους Κροάτες για το ότι ενώ στα τρία νοκ άουτ με Δανία, Ρωσία και Αγγλία ο μέσος όρος της απόδοσής τους ήταν οριακά πάνω από τη βάση, κατάφεραν και ανέτρεψαν και τα τρία, αλλά εγώ θα συνεχίσω να τους εύχομαι καλό αφανισμό και πολλούς τραυματισμούς για καθαρά μη ποδοσφαιρικούς λόγους. Και, όπως στον τελικό του 98, θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα πάρω το μέρος των Γάλλων.

--------------------------
Run-time Error

Edited by - RiffRaff on 12/07/2018 16:31:05
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2018 :  18:24:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και για την ιστορία των μουντιάλ η πιό αδικημένη ομάδα με διαφορά είναι η Ολλανδία.
3 τελικοί
Οι 2 με τις διοργανώτριες
Με την Αργεντινή το '78 να "πέφτει" το ξύλο της αρκούδας κ στο 1-1 να έχουν δοκάρι λιγα λεπτά πριν την παράταση
Και το 2010 με την Ισπανία στο μουντιάλ της...βουβουζέλας να μην δίνει μάρς κόκκινη στον Ινιέστα ο διαιτητής. Μετά ο ίδιος έβαλε το γκόλ της νίκης...
Εγώ θυμάμαι κ βλέπω μουντιάλ απο το '74
Μεγάλωσα με Ολλανδία κ ειδικά Βραζιλία του '82
Οταν δω αυτές τις ομάδες να αλλάζουν τακτική οπως η Βραζιλία απο το 2006 είναι κατάντια......
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2018 :  19:23:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.in.gr/2018/07/12/plus/perierga/oi-aggloi-pigan-na-skoraroun-tin-ora-pou-oi-kroates-panigyrizan-vinteo/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 4 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000