Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 AMA 2018
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 22

onera
Forum-Runner

64 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2018 :  11:44:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα και συγχαρητήρια σε όλους όσους έτρεξαν σε όλες τις αποστάσεις!

Πρώτος μαραθώνιος και για εμένα, με μόνο επτά μήνες δρομικής εμπειρίας, ένα μεγάλο ρίσκο - τόλμημα που τελικά χάρηκα πολύ που το πήρα και κατάφερα να τερματίσω υγιής και δυνατή σε 4:31 (με στόχο τερματισμό νομίζω πήγε πολύ καλά) και χωρίς να έχω εξαντληθεί. Ήδη από την επόμενη μέρα σκέφτομαι για του χρόνου, με σαφώς διαφορετική προετοιμασία καθώς αυτή τη φορά περιορίστηκα σε 35-50 χλμ/βδομάδα με μεγαλύτερο long μια φορά 26χλμ.

Ωραίος ο τερματισμός στο Καλλιμάρμαρο, αλλά τα χιλιόμετρα στο Μάτι και τα βλέμματα των ανθρώπων που έχασαν τόσα στη ζωή τους και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ήταν για εμένα η στιγμές που θα μου μείνουν περισσότερο από αυτή τη προσπάθεια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

stressbuster
Forum-Runner



56 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2018 :  15:15:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν τρεχω καιρο, λιγοτερο από 1 χρονο , μαλλον 7 μηνες πρεπει να είναι, εκανα όμως αθλητισμο μια ζωη με διαλειματα λογο τραυματισμων. Ειμαι 47.

Ετσι εφοσον ειδα ότι μπορουσα να τρεξω 1χλμ(ειχα γερο στραπατσο στο δεξι γονατο πριν 15 χρονια), σιγα σιγα πηγα στα 2 στα 5 στα 10 , μεγαλη χαρα να μπορω να τρεξω μια ωρα ολοκληρη χωρις να σταματησω.
Βρηκα προπονητη, θελω να τρεξω και εγω στον Μαραθωνιο της Αθηνας λεω και ετσι αρχισα αρχες Ιουλιου ένα προγραμμα προετοιμασιας. Όλα κυλισαν ομαλα το επομενο 4μηνο και εφτασε η στιγμη που περιμενα.

Κυριακη πρωι πρωι στο Μαραθωνα με χιλιαδες ανθρωπους με χαμογελα, χαβαλε, αλλα και αγωνια στα ματια, προσμονη, ενθουσιασμο.
Ειχα κανει την απαραιτητη διατροφη ‘’εσπασα’’ στο μακαρονι 3 ημερες το οποιο το εκανα βολτα μεχρι το τερμα(μην το δοκιμασετε σπιτι, το εκανα εγω για 42χλμ, ευτυχως που δεν χεστηκα πανω μου).Παντα παω 2 φορες για το ν.2 κάθε μερα, αυτή τη φορα στοκαρα για 2 ημερες , anyway στο βρωμερο κουτι δεν εγινε δουλεια, οποτε πηγα στο γκρουπ μου.

Το 11 μπλοκ να το πω σωστα ηταν το τελευταιο και το πιο αργο και δικαως σαν πρωταρης ημουν σε αυτό.Μπαμ και ξεκιναμε, που όμως δεν ξεκινησαμε και πολύ τρεχοντας, αφου ειχε πολύ κοσμο και ηταν σαν διαδηλωση τεμπο.

Χμμμ κατσε να δω τωρα, τι εξυπνο να σκεφτω? Α ωραια θα ξεχασω τις οδηγειες του προπονητη να μην προσπερασω και να παω χαλαρα μεχρι το 20 και σιγα σιγα να ανοιγω αλλα να φτασω στο 30 σε καλη σχετικα κατασταση.
Ετσι αρχισα να προσπερναω κοσμο για τουλαχιστον 20χλμ και όχι μονο αυτό αλλα ο ρυθμος μου ηταν πανω κατω με τις προσπερασεις, καρδιακα όμως μια χαρα, και ποδια δυνατα όλα καλα.Ετσι συνεχισα και μεχρι το 30 οπου φτανωντας στην ανηφορα του Σταυρου εχω φροντισει να τρωω τα 5 τζελακια, αλλα αυτό το ισοτονικο που εχει ηλεκτρολυτες τελικα χρειαζεται?ηπια 2 σφηνακια σε 2 σταθμους ξεχνωντας τις 2 ταμπλετες που ειχα στην ζωνη.Νερο ηπια πολύ.

Ενώ αισθανομουν σχετικα καλα(κουρασμενος εννοειται εφοσον ειχα κανει 30χλμ σαν κατσικι με ρυθμους από 6.50 εως και 4.20 ειδα καποια στιγμη) αρχισαν τα ποδια μου να βαραινουν.
Στην Αγια Παρασκευη, η μαλλον μετα στο Νομισματοκοπειο, τρωω μια σουβλια στον αριστερο 4κεφαλο την ακουω, σταματω να βαλω ένα διαφημιστικο τζελακι μπας και αλλα δεν.Αποφασιζω να σφιξω δοντια και να συνεχισω όπως μπορω(ειχα φτασει στο 30 σε 3 ωρες).

Γεφυρα Κατεχακη την περπατησα για να μπορεσω να ολοκληρωσω τρεχωντας εστω και αργα καθως και τα 2 ποδια ποναγαν σε βαθμο που εννοιωθα ότι σπανε οι μυικες ινες σε κάθε βημα, ψυχολογια στα ταρταρα αλλα ειπα , όχι φιλε όπως εστρωσες θα κοιμηθεις, τρεχα τωρα όπως μπορεις να τερματισεις.

Και ετσι εγινε, τα τελευταια 12.195 σε 1 ωρα και 40 λεπτα, και εμαθα από πρωτο χερι τι εννοειται εσεις οι παλιοι ότι στο 30 αρχιζει ο αγωνας.

Χαρηκα αφανταστα που καταφερα να ξεπερασω πολλες προκλησεις για να σταθω στην εκκινηση και να φτασω και στο τερμα.Δεν χαρηκα καθολου με την στρατηγικη που αποφασισα παρολες τις οδηγιες που σοφα μου υπενθυμισε στην εκθεση ο προπονητης.

Ετσι λοιπον εφτασα σε 4 ωρες και 40 λεπτα πονεμενος στα ποδια αλλα με απιστευτη χαρα που τα καταφερω προς πεισμα αρκετων καλοθελητων φιλων γνωστων που ελεγαν σιγα ρε θα τα φτυσεις κλπ.
Οι μεσοι παλμοι ηταν 153 και περιμενα να τους παω στο τερμα στα τελευταια 12χλμ αλλα η αυθεντικη διαδρομη ηξερε από πριν τι ειχα κανει στα 30 χιλιομετρα και μου εστρωσε χαρακτηρα.

Του χρονου θα ειμαι παλι στιν εκκινηση ποιο σοφος και ταπεινος απεναντι σε μια διαδρομη αμα θελει να σε ‘’σφαξει’’ δεν το κανει με μαχαιρι, αλλα με βαμβακι.

Σημερα Τεταρτη τα ποδια είναι οκ εκανα ένα πρωινο περπατημα σχετικα εντονο μισης ωρας, και αναμενω να αρχισω προπονησεις για το 10αρι τον Γεναρη στην Αιγινα(Καποδιστρειας), και θελω να κανω και έναν ημι ισως στο Ναυπλιο, και μετα θα τρεχω μεχρι τον Ιουλιου που θα ξαναρχισω την προετοιμασια για τον Μαραθωνα.


















Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2018 :  15:15:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν υπάρχουν λόγια...

https://video.vice.com/gr/embed/5be2f94ebe40771afd1ba227

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

bil_chil
Forum-Runner

52 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2018 :  16:31:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν το LR δεν ξεπερνά τα 160 λεπτά, με ένα μέσο ρυθμο κοντά στο 6:40 που το πάω στη συγκεκριμένη διαδρομή, θα πρέπει να σταματήσω στα 24 χλμ... πολύ μακριά δηλαδή από τα 32 που απαιτούνται για ένα μαραθώνιο.
[/quote]

Ξεπερασμενη εννοια το 32αρι στο μη ψυχολογικο κομματι. Τα περισσοτερα προπονητικα προγραμματα που ειναι διαθεσιμα δωρεαν δημιουργηθηκαν τη δεκαετια του 80 οπου στην Αμερικη ο μ.ο. τερματισμου ηταν κοντα στις 3,5 ωρες και συνεπως τα 20 μιλια καλυπτοντουσαν απ την πλειοψηφια των δρομεων σε λιγοτερες απο 3 ωρες. Πλεον, εχουμε παει μια ωρα πανω.

Ο Ηigdon γραφει οτι τα 20 μιλια επιλέχτηκαν πανω κατω γιατι ειναι ενα στρογγυλο νουμερο και οσοι χρησιμοποιουν μετρικο συστημα μπορουν απλα να κανουν 30αρια... McMillan, Galloway, Hansons νομιζω ολοι λενε 2,5-3 ωρες μαξ το λονγκ.

Edited by - bil_chil on 14/11/2018 16:33:01
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nrun
Forum-Runner

176 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2018 :  17:25:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by UnHaCkAbLe


Αν το LR δεν ξεπερνά τα 160 λεπτά, με ένα μέσο ρυθμο κοντά στο 6:40 που το πάω στη συγκεκριμένη διαδρομή, θα πρέπει να σταματήσω στα 24 χλμ... πολύ μακριά δηλαδή από τα 32 που απαιτούνται για ένα μαραθώνιο. Στα 35 λεπτά, με ρυθμο κοντά στο 5:00 θα έχω κάνει μόνο 7 χλμ πάλι πολύ λίγα θεωρώ. Τα νούμερα δεν μου βγαίνουν. Οι παρατεταμένες ανηφόρες γίνονται μία φορά την εβδομάδα και δεν τις αλλάζω με τίποτα, πραγματικά στην Κλασσική είναι σαν να μην υπάρχουν όταν τα πόδια έχουν μάθει όλη τη χρονιά σε τέτοιες κλίσεις ...

Πάντως το ξαναλέω, η περσινή προπόνηση ήταν παρόμοια και με πήγε από το 4:37 (και διαλυμένος) του 2016, στο ξεκουραστο 3:59 του 2017. Δεν ήταν στην προετοιμασία το λάθος μου, ήταν ξεκάθαρα στη βλακωδη διαχείριση μέσα στον αγώνα...



Unchackabe,
1. Που έχεις διαβασει οτι απαιτουνται 32 χλμ lr, ανεξαρτητως διαρκειας; Οπως λεει κι ο bill chil, το 32αρι καθιερωθηκε εδω και 40 χρονια, οταν οι περισσοτεροι ερασιτεχνες εκαναν το πολυ 3,5 ωρες μαραθωνιο.
2. Ο ρυθμος tempo εξ ορισμου ειναι αυτος που μπορεις να κρατησεις για 50-60 λεπτα. Προπονητικα δεν ξεπερναει ποτε τα 35 λεπτα. Βασικη αρχη κατα Daniels. Αρα μαλλον δεν το δουλευεις σε LT pace αλλά αργοτερα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2018 :  20:13:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by RiffRaff

Φίλε aad, νόμιζα ότι μόνο εγώ ήμουν (τόσο) πάρλας εδώ μέσα, αλλά και συ βλέπω δεν πας πίσω!

Εμένα μου άρεσε πολύ η καταγραφή σου, γιατί πάντα έβρισκα περισσότερο γοητευτικό το pre-game παρά το παιχνίδι αυτό καθεαυτό.

Παρόλα αυτά, αναμένουμε και τα του αγώνα!

--------------------------
Run-time Error



Πόσο - μα πόσο - θα συμφωνήσω με αυτό!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

UnHaCkAbLe
Forum-Runner

151 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2018 :  20:18:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τώρα, αν γράψω ότι την προηγούμενη ημέρα πριν από τα lr κανω και τη διαλειμματική της εβδομάδας θα πέσετε να με φάτε .

Τι να πω ρε παιδιά... μάλλον πρέπει να το ξαναριξω στο διάβασμα και μάλλον μετά από 6 χρόνια που τρέχω ήρθε και η ώρα για μια εργομετρηση και ένα σοβαρό ρολογακι. Βέβαια το ξαναλέω ότι ανεξάρτητα από Daniels, Higdon και λοιπά, η προετοιμασία μου δούλεψε μια χαρά πέρυσι ... Δεν άλλαξα και πολλά πράγματα φέτος, απλά έκανα λίγο πιο μεγάλες (σε απόσταση) όλες τις προπονήσεις. Απλά, στον αγώνα τα έκανα μαντάρα...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2018 :  20:28:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by nrun

quote:
Originally posted by UnHaCkAbLe


Αν το LR δεν ξεπερνά τα 160 λεπτά, με ένα μέσο ρυθμο κοντά στο 6:40 που το πάω στη συγκεκριμένη διαδρομή, θα πρέπει να σταματήσω στα 24 χλμ... πολύ μακριά δηλαδή από τα 32 που απαιτούνται για ένα μαραθώνιο. Στα 35 λεπτά, με ρυθμο κοντά στο 5:00 θα έχω κάνει μόνο 7 χλμ πάλι πολύ λίγα θεωρώ. Τα νούμερα δεν μου βγαίνουν. Οι παρατεταμένες ανηφόρες γίνονται μία φορά την εβδομάδα και δεν τις αλλάζω με τίποτα, πραγματικά στην Κλασσική είναι σαν να μην υπάρχουν όταν τα πόδια έχουν μάθει όλη τη χρονιά σε τέτοιες κλίσεις ...

Πάντως το ξαναλέω, η περσινή προπόνηση ήταν παρόμοια και με πήγε από το 4:37 (και διαλυμένος) του 2016, στο ξεκουραστο 3:59 του 2017. Δεν ήταν στην προετοιμασία το λάθος μου, ήταν ξεκάθαρα στη βλακωδη διαχείριση μέσα στον αγώνα...



Unchackabe,
1. Που έχεις διαβασει οτι απαιτουνται 32 χλμ lr, ανεξαρτητως διαρκειας; Οπως λεει κι ο bill chil, το 32αρι καθιερωθηκε εδω και 40 χρονια, οταν οι περισσοτεροι ερασιτεχνες εκαναν το πολυ 3,5 ωρες μαραθωνιο.
2. Ο ρυθμος tempo εξ ορισμου ειναι αυτος που μπορεις να κρατησεις για 50-60 λεπτα. Προπονητικα δεν ξεπερναει ποτε τα 35 λεπτα. Βασικη αρχη κατα Daniels. Αρα μαλλον δεν το δουλευεις σε LT pace αλλά αργοτερα.



Βεβαίως και ξεπερνάει τα 35 λεπτά. Όλοι οι σοβαροί (εννοώ, προχωρημένοι, ή αρκούντως πορωμένοι) δρομείς κάνουν τέμπο των 40 και 45 λεπτών. Οι δε ελίτ, κάνουν και μεγαλύτερα τέμπο σε συστηματική βάση (αν θυμάμαι καλά, ο Κεφλεζίγκι έκανε τέμπο των 75 λεπτών - αν θυμάμαι καλά). Κατά τη γνώμη μου, όποιος δεν κάνει τέμπο των 40 λεπτών, είτε είναι ακόμα αρχάριος, αλλιώς κλέβει τον εαυτό του.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

UnHaCkAbLe
Forum-Runner

151 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2018 :  21:12:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ενδεικτικά, τελευταίο "μεγάλο" τέμπο την ίδια εβδομάδα με το τελευταίο μεγάλο LR (36αρι), 1:11:30, 15 χλμ στο 4:46. Έτσι όπως μου το περιγράφετε ή κάνω τραγικό λάθος ή θα έπρεπε να τρέχω τη μισή διάρκεια και απόσταση, φτάνοντας όμως σε αυτή τη περίπτωση το ρυθμο που αντέχω στις διαλειμματικες, πράγμα που μάλλον θα είναι λάθος... Βέβαια να πω εδώ ότι τα χιλιόμετρα γίνονται και για να γίνονται (να καίγονται οι θερμίδες βασικά) αλλά κυριως και για να μαζεύεται ένα καλό εβδομαδιαίο σύνολο αφού με τέσσερις προπονήσεις που προλαβαίνω να κάνω, δεν μαζεύονται αλλιώς αν αυτές δεν είναι όλες μεγάλες. Επίσης... αν δεν βάλεις πολλή ώρα σε ένα δυνατό ρυθμο, πως θα αντέξεις μετά σε ένα καλό ρυθμο στα 42 (και όχι να το πας αργαααα όπως στα LR);

Μάλλον κάτι έχω πάρει στραβά και πρέπει να επαναπροσδιορισω... Για να μη συνεχίζω τα άσχετα με το thread, posts θα ανοίξω κάποια στιγμή ένα καινούργιο θέμα και κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη ...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nrun
Forum-Runner

176 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2018 :  21:22:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οκ Bloom, θα του το πω του Daniels ότι λεει χαζομαρες και να το ξανακοιταξει...

Edited by - nrun on 14/11/2018 21:23:47
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Mikekan
Forum-Runner

167 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2018 :  03:20:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συγγνώμη για τo offtopic αλλά διαβάζω όλα αυτά τα ενδιαφέροντα που γράφετε για τους τρόπους προπόνησης, tempo κλπ.

Υπάρχει κάποιο link στο forum να διαβάσω περισσότερα;

Ευχαριστώ πολύ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2018 :  07:28:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
συγχαρητηρια σε ολους...

http://www.ultrarunning.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2018 :  09:11:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το tempo μπορεί να είναι από 20 min, στο ρυθμό που αντέχεις μια ώρα, αλλά μπορεί να ανέβει και στη μια ώρα με την ανάλογη προς τα κάτω αναπροσαρμογή του ρυθμού (σε μένα αυτό αντιστοιχεί περίπου σε ρυθμό ημιμαραθωνίου).

www.electricblues.com/archive/DanielsTables3-00-00.xls

http://fellrnr.com/wiki/Jack_Daniels

https://runsmartproject.com/calculator/



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2018 :  09:41:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΥΓ και για όσους λένε ότι τα 3ωρα long είναι ξεπερασμένα... να θυμήσω ότι ο Jack Daniels είναι γεννημένος το 1933 κι ο Hal Higdon το 1931

Edited by - Aroulio on 15/11/2018 09:41:40
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

PATENTAS
Elite Forum-Runner

Greece
1494 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2018 :  12:08:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by stratos_al

Καλησπέρα κι από μένα.

Μετά από 6 συνεχείς χρονιές δεν βρέθηκα στο Μαραθώνα κι αυτό ήταν κάτι που μου στοίχισε συναισθηματικά. Η δουλειά μου δυστυχώς δεν μου επέτρεψε φέτος να κάνω προετοιμασία. Για την ακρίβεια δεν μου επέτρεψε να τρέξω καθόλου από τον περσινό τερματισμό. Έχω τρέξει το 2016 με μηδενική προετοιμασία αλλά για άλλους λόγους. Φέτος το είχα πάρει απόφαση κι έτσι γράφτηκα για τα 10χλμ. Κι αυτά χωρίς προπόνηση, με πολλά κιλά αλλά άφθονο κέφι για να συμμετέχω στη γιορτή.

Λίγο καιρό πριν τον αγώνα "πέταξε" ο Rocky μια επιθυμία να έγραφα ένα τραγούδι για το Μαραθώνιο. Με έβαλε σε σκέψη γιατί έχοντας χωνέψει ότι δεν θα είμαι Μαραθώνα φέτος δεν ήμουν και σε κλίμα. Πέρασα αρκετές μέρες με τη σκέψη αλλά τίποτα. Τότε διάβασα ένα μέιλ που μου είχε στείλει όταν τερμάτισα τον καταραμένο ΑΜΑ 2015 με τα προβλήματα στη μέση μου... Το διάβασα αρκετές φορές, είδα και κάμποσες βίντεο από τις ένδοξες στιγμές μου από Μαραθωνίους...πήρα κοντά την κιθάρα μου και ένα χαρτί και σε λίγα λεπτά βγήκε... η "Αυθεντική Διαδρομή". Το τραγούδι που όλοι ακούσατε κι από το Running News αλλά και στις εκκινήσεις των 5 και 10 χλμ αλλά και στο Στάδιο με αποκορύφωση τη στιγμή που μπαίνει η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Ελευθερία Πετρουλάκη.

Το βράδυ εκείνο που το έγραψα του το έστειλα πρόχειρα γραμμένο στο κινητό. Εκείνος το άκουσε και το έγραψε με τη δική του κιθάρα σε βίντεο και μείναμε ως αργά τη νύχτα να μιλάμε συγκινημένοι στο τηλέφωνο. Αποφασίσαμε να το ηχογραφήσουμε, μαζευτήκαμε στο στούντιο μια πραγματικά τρελή παρέα και το ετοιμάσαμε μέσα σε συγκίνηση κι ενθουσιασμό. Και σας το παραδώσαμε... κι εσείς το πήγατε ΜΑΚΡΙΑ, πολύ ΜΑΚΡΙΑ.

Δεν θα ήθελα να μιλήσω εξ΄ ονόματος όλων των συντελεστών, θα μιλήσω για μένα και να σας πω το πόσο σας ευχαριστώ που το αγκαλιάσατε, το τρέξατε συντροφιά σας, το πήγατε ΠΑΝΩ στην ιστορική διαδρομή κι ακόμη το πάτε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά το Running News που χωρίς δεύτερη σκέψη το ανέβασε στο πρωτοσέλιδό του και μας τίμησε με την κίνησή του αυτή. Παιδιά πέρασα από το περίπτερο της έκθεσης αλλά το Σάββατο το πρωί συνάντησα μόνο την κοπέλα τη διαιτολόγο (ζητώ συγγνώμη που δεν θυμάμαι το όνομά της). Ήθελα τόσο να σας ευχαριστήσω που μας στηρίξατε. Λίγο πριν βγω είδα τον φίλο Σπύρο με τις απίθανες φωτογραφίες του και τα είπαμε λίγο.

Στα του αγώνα των 10 χλμ δεν έχω να πω κάτι σημαντικό. Με την κοιλιά σαν ετοιμόγενος που έτρεχα και με μηδέν χιλιόμετρα από πέρσι τον Νοέμβρη ήταν όχι 10, όχι 20, όχι Μαραθώνιος αλλά Σπάρταθλο η διαδρομή για μένα (ας με συγχωρέσετε για την αυθάδειά μου να χρησιμοποιήσω τη λέξη αυτή στην απόσταση που αγωνίστηκα). Αυτό που θα μου μείνει βαθιά χαραγμένο είναι το άκουσμα του τραγουδιού από τα μεγάφωνα και τον εκφωνητή να μας αναγγείλει λίγο πριν πάρουμε εκκίνηση....ήμασταν όλοι εκεί και ναι...κλάψαμε από χαρά.

Τελειώσαμε τον αγώνα και φύγαμε για την Κουδούνα. Χάσαμε έτσι τον τερματισμό της Πρωταθλήτριάς μας υπό τους ήχους του τραγουδιού μας αλλά μας το στείλατε πολλοί σε βίντεο και έτσι αναπληρώσαμε τη στιγμή.

Στην Κουδούνα κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να σε περιμένουν φίλοι σου και να σε ενθαρρύνουν. Πρώτη είδα την Αλεξάνδρα. Μετά τον Ζορό, το πάρτι δεν είχε σταματημό. Μιλόυσαμε στα τηλέφωνα με την Έρικα και τον Rigelian. Τους περιμέναμε.... και ο βλάκας δεν πήρα χαμπάρι την Έρικα να περνάει....και θύμωσα με τον εαυτό μου. Με τα τόσα προβλήματα που είχε με τους τραυματισμούς και το πόσο δυσκολεύτηκε στη διαδρομή ήθελα να της αποδώσω τις τιμές που της αξίζουν.... Μετά ο Rigelian και η συγκίνηση πια δεν κρατιέται... Rigo με είχες πάρει από το χέρι το 2016 όταν απροπόνητος έφτασα στον Δρομέα. Τιμή μου που έχουμε γνωριστεί, τιμή μου που σε γνωρίζω και τιμή μου να σου αποδίδω τιμές όταν για μια ακόμη φορά φτάνεις στην Ηρώδου Αττικού. Respect φίλε...

Αν ήξερα ότι έτρεχε και ο ο Σκοτεινός θα περίμενα λίγο ακόμη, αλλά δεν το φαντάστηκα καν...κρίμα. Πολλά συγχαρητήρια φίλε...περήφανος για σένα που δεν τα παρατάς.

Για όσους δεν γνωρίζω προσωπικά ελπίζω η φωνή μου στην Κουδούνα να σε έδωσε φτερά να πάρετε την τελική ευθεία.

Να ευχηθώ σε όλους καλή αποκατάσταση, να γευτείτε το νέκταρ που σας πρόσφερε το Άγιο Δισκοπότηρο και να δώσουμε ραντεβού του χρόνου στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, στην αφετηρία. Θέλω και πιστεύω ότι θα είμαι εκεί....

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους μάγκες/μάγκισσες. Γιατί θέλει μαγκιά για να το κάνεις. Ζήστε το, απολαύστε το. Οι κόποι σας έγιναν πραγματικότητα.

ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ...

Μιλάμε για την Αυθεντική Μαραθώνια διαδρομή κι όχι για το 42αρι του Βερολίνου, τη φλαταδούρα. Μιλάμε για την ίδια την ιστορία.

Με κάνατε να δακρύσω μπαγάσες.... ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ του χρόνου στην αφετηρία.


Κωπηλασία...μπες στον ρυθμό.

https://www.youtube.com/watch?v=B3KEOccBMII




Καταπληκτικό τραγούδι.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όσους συνέβαλαν.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 22 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000