Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Επικαιρότητα
 Πρόκληση στο κοινό περί δικαίου αίσθημα-υπογραφές
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 23/11/2018 :  01:11:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Να απελευθερωθεί άμεσα η καθαρίστρια – Συλλογή υπογραφών

Πρωτοβουλία «ThePressProject» – «Ελληνοφρένεια» – «Ημεροδρόμος»

Μια καθαρίστρια δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη. Χωρίς αναστολή. Βρίσκεται, ήδη, στις φυλακές Θήβας. Το έγκλημα ξεκίνησε πριν από περίπου σαράντα χρόνια όταν ένα κορίτσι δέκα χρονών πήγαινε στην Ε’ Δημοτικού. Είχε οκτώ αδέρφια, ήταν από φτωχή οικογένεια, μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σχολείο, δεν τέλειωσε καν το Δημοτικό. Αυτό το κορίτσι όταν έγινε 29 χρονών, έγγαμη με σύζυγο ανάπηρο κατά 67%, μητέρα δυο παιδιών, παραποίησε το χαρτί του απολυτηρίου της προκειμένου να μπορέσει να προσληφθεί ως καθαρίστρια στον Δήμο. Έγραψε – ψευδώς – ότι είχε τελειώσει την Στ’ Δημοτικού. Αυτή είναι η γυναίκα που σήμερα βρίσκεται στις φυλακές.

Το γράμμα του νόμου λέει ότι η καθαρίστρια καταχράστηκε δημόσιο χρήμα (αυτός είναι ο νόμος με τον οποίον καταδικάστηκε), διότι πληρωνόταν χωρίς να διαθέτει τα τυπικά προσόντα που θα καθιστούσαν νόμιμη την πρόσληψή της. Οι «Ιαβέρηδες» πάντα σε κάποιο νόμο πατούν για να διώκουν τους «Αγιάννηδες».

Ας το ξεκαθαρίσουμε: Κανένα μεγάλο έγκλημα δεν μπορεί να αθωώνει μικρότερες παραβιάσεις του νόμου. Το ότι υπάρχουν μεγαλοαπατεώνες που κυκλοφορούν ελεύθεροι, δεν σημαίνει ότι μπορεί κανείς να τους επικαλεστεί για να αθωωθεί μια μικρότερης κλίμακας απάτη. Πράγματι.

Εκείνο, όμως, που ταυτόχρονα θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί οι «Ιαβέρηδες» (αν δεν ήταν τέτοιοι) είναι ότι: Αυτή η γυναίκα που δεν μπόρεσε να πάει σχολείο (και που πάει τώρα σχολείο γιατί δεν μπορούσε όταν ήταν παιδί) δούλεψε σκληρά. Και ευσυνείδητα. Δεν έθεσε κανενός τη ζωή σε κίνδυνο. Δεν πλαστογράφησε ένα πτυχίο που θα την έκανε επικίνδυνη κατά την άσκηση των καθηκόντων της. Αν όλα αυτά συνιστούν «κατάχρηση του δημοσίου χρήματος», τότε δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης.

Αν το «νόμιμο και ηθικό» του συστήματος του ταξικού καταναγκασμού επιβάλλει η καθαρίστρια να τιμωρηθεί με δέκα χρόνια φυλάκιση για αυτό που έκανε, τότε η καταδίκη αυτής της «νομιμότητας» και αυτής της «ηθικής» καθίσταται υποχρέωση. Η αλληλεγγύη της κοινωνίας στα θύματα της «τυραννίας» καθίσταται καθήκον για τους λόγους που περιέγραφε ο Μοντεσκιέ: «Δεν υπάρχει σκληρότερη τυραννία από εκείνη που διενεργείται κάτω από τη σκιά των νόμων και τα προσχήματα της Δικαιοσύνης». Αποτελεί στοιχειώδες να ξανασκεφτούμε ως κοινωνία και τον νόμο και την ηθική του ώστε να διεκδικήσουμε μια λύση που να εξασφαλίζει ότι αυτή η γυναίκα δεν θα τιμωρηθεί για τη δυστυχία της με περισσότερη δυστυχία.

Επαναλαμβάνουμε: Δεν είναι βάσιμο επιχείρημα ότι και άλλοι παρανομούν, και μάλιστα χειρότερα. Όμως αν δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η δυσαναλογία μεταξύ παραβατικότητας και ποινής ξεπερνάει κάθε αρρωστημένη φαντασία, τότε γινόμαστε συνένοχοι εκείνων που στην ουσία «εκδικούνται» την καθαρίστρια για τη φτώχεια της. Όσο κι αν λέμε ότι καμιά παρανομία δεν δικαιολογεί κι άλλες παρανομίες, η ιδέα ότι σε μια χώρα με τόσο ελαστική δικαιοσύνη απέναντι στις παρασπονδίες των ισχυρών, πληρώνει τόσο ακριβό τίμημα μια γυναίκα τόσο αδύναμη, είναι εξοργιστική.

H φυλάκιση της καθαρίστριας καθρεφτίζει το «δίκαιο» του συστήματος της εκμετάλλευσης που την φυλάκισε. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι αποκαθίσταται η «τιμή» αυτού του συστήματος. Είναι ζήτημα τιμής, όμως, με ύψιστη συμβολική σημασία να απαιτήσουμε άμεση άρση αυτής της νέας προσβολής στο αίσθημα δικαιοσύνης όλων μας.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ.Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει. Τον καλούμε να ασκήσει όλες τις δυνατότητες που απορρέουν από την θεσμική του θέση στην κατεύθυνση της απονομής χάριτος στην καθαρίστρια. Όχι από μεγαθυμία. Από υποχρέωση.

Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης να βρει, να διαμορφώσει, να επιλέξει τον νομικό τρόπο και την θεσμική διαδικασία ώστε αυτή η γυναίκα να βγει, άμεσα, από τη φυλακή.

Το «ThePressProject», η «Ελληνοφρένεια» και ο «Ημεροδρόμος», με αυτήν την ταυτόχρονη δημοσίευση από τις ιστοσελίδες μας, ζητούμε από τους αναγνώστες μας να διακινήσετε το παραπάνω κείμενο, να το υπογράψετε και να ενώσετε μαζί μας τη φωνή σας προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η εξωφρενική αδικία.

Όλοι θυμόμαστε τη διαβόητη φράση του τέως υπουργού ότι «το νόμιμον είναι και ηθικόν». Είχε θεωρηθεί προκλητική διότι περιέγραφε μια διαδικασία που θα οδηγούσε σε νομότυπες ατασθαλίες, για τις οποίες ο δράστης θα παρέμενε δικαιωματικά ατιμώρητος, αφού δεν θα είχε από τυπική άποψη παραβιάσει τον νόμο. Εδώ πρόκειται για την ανάποδη περίπτωση: Το νόμιμον δεν είναι ηθικόν, διότι το νόμιμον εδώ τσακίζει μια γυναίκα στην οποία οφείλουμε μόνο σεβασμό και τύψεις, γιατί δεν μπόρεσε να μορφωθεί, γιατί δεν μπόρεσε να βρει μια δουλειά χωρίς να αναγκαστεί να παραποιήσει το χαρτί του Δημοτικού, και πάνω απ’ όλα γιατί βρίσκεται σήμερα στη φυλακή για τους παραπάνω λόγους.

Ζητούμε να βρεθεί ο τρόπος η γυναίκα αυτή να επιστρέψει στο σπίτι της, να αποκατασταθεί η σοκαριστική αδικία που εξακολουθεί να συμβαίνει στη ζωή της.

Υπογράψτε εδώ https://secure.avaaz.org/el/petition/pros_ton_Proedro_tis_Dimokratias_Prokopi_Paylopoylo_Na_apeleytherothei_i_katharistria_Na_paremvei_o_Prokopis_Paylopoylos/share/?new&fbclid=IwAR0VQn_M0IoTNTeLjO0ioB9vV8DiAGVVFzt1TGQRCCAlWsJe0oLHFUEzC3Q


Travis
Newbie Forum Runner

Greece


27 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/11/2018 :  09:23:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Νομίζω οτι έχει κάνει παρέμβαση ο Άρειος Πάγος επί του συγκεκριμένου θέματος...Πάντως,η απόφαση αυτή του δικαστηρίου ειναι,εκτός απο γελοία,απόλυτα ταξικη και επιβεβαίωνει τη ρήση οτι "η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια,δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους..."
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/11/2018 :  12:23:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κατά βάση, η ανακοίνωση, αν και είναι πολύ ωραία γραμμένη, παραλείπει να πει το ουσιώδες: μιλάμε για μια ελληνική δικαιοσύνη, που έριξε δέκα χρόνια σε μια καθαρίστρια, όταν από την άλλη είπε το ανεκδιήγητο "Πηγαίνετε και μηκετι αμαρτάνετε" (αν το γράφω σωστά) στον Παπακωνσταντίνου, αποφυλάκισε στον ενάμιση χρόνο τον Παπαγεωργόπουλο, επιχείρησε να αποφυλακίσει το καμάρι εκείνο της Energa. Η ποινή στην καθαρίστρια είναι ήδη από μόνη της βαριά, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά την κάνουν και προσβλητική.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/11/2018 :  12:50:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η μαρίδα ήταν πάντα ευάλωτη στα θέματα δικαιοσύνης και κριτικής. Αντίθετα το κεφάλι πάντα απ΄έξω από οποιαδήποτε κατηγορία.
Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Ξεφτίλες. Μόνο εδώ η δικαιοσύνη δεν ανοίγει ματάκι. Εύγε.
Ναι φταίει, ναι ξεγέλασε την διαδικασία και πιθανόν να αποκλείστηκε κάποια/ος άλλη/ος που είχε εξίσου ανάγκη όμως δεν έκλεψε το Χρηματιστήριο Αθηνών ούτε χρηματίστηκε για εξοπλιστικά συστήματα ούτε εξυπηρέτησε ξένα συμφέροντα εις βάρος της χώρας της!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/11/2018 :  14:23:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κατ' αρχήν, παράλογος είναι και ο νόμος που ζητά απολυτήριο από ο,τιδήποτε για δουλειές όπως καθαρίστρια.

Άσχημη εντύπωση μου προκάλεσε σήμερα ένας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που τα έριξε στη νομολογία, πως ο νόμος των καταχραστών του Δημοσίου τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι. Μας δουλεύουν και στα μούτρα μας.

Και όσον αφορά το θέμα των πλαστών πτυχίων, υπάρχει κόσμος με πλαστά μεταπτυχιακά, που παραμένουν κανονικά στις θέσεις τους και η δικγραφία κάπου χάθηκε, κόλλησε, εξαϋλώθηκε. Και από τα δύο κόμματα.

Edited by - Bloom on 23/11/2018 14:29:44
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/11/2018 :  15:34:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είναι πολύ προβληματική αυτή η κατάσταση, ας μην ξεφεύγουμε όμως σε φασιστικές νοοτροπίες ούτε σε συμψηφισμούς.
Θα θέσω ένα άλλο θέμα: Ξέρετε πόσοι και πόσες είχαν και έχουν απόλυτη οικονομική ανάγκη να εργαστούν αλλά δεν πλαστογράφησαν τίποτα;
Για αυτούς τους ανθρώπους, τίποτα;

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν δέχεται μια τέτοια εξοντοτική ποινή για αυτό το αδίκημα.
Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα έπρεπε να δέχεται αθώωση για πλαστογράφο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/11/2018 :  16:45:31  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Μεγάλο ζήτημα. Είμαι υπερ των αυστηρών ποινών, αλλά εδώ ίσως όντως παρα-έγινε.

Αλλά δεν είμαι και νομικός.

Από την άλλη, επειδή κάποιος άλλος έκανε κάτι χειρότερο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να δοθεί άφεση αμαρτιών στους άλλους.

Το ένα στραβό (επειδή κάποιος έκανε κάτι κάκο και αθωώθηκε) δεν διοθρώνεται με ένα επιπλέον στραβό (να αθωώσουμε και τους άλλους).

Πάντως η ποινή φαίνεται εξοντωτική, (και κυρίως γιατί έγινε τόσο παλιά,καλά δεν παραγράφεται κάτι τέτοιο μετά από 20 χρόνια...?)

Το ίδιο πράγμα μπορεί να το θεωρήσεις απλώς πλαστογραφία (που παραγράφεται)
ως καταχραστή δημόσιου χρήματος (που δεν παραγράφεται)
Όμως την υπηρεσία της την παρείχε στο μεσοδιάστημα... άρα δεν ξέρω.

Μύλος...

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/11/2018 :  16:52:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Προς προβληματισμό: https://thecaller.gr/stigma/i-michani-toy-nomoy/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/11/2018 :  16:58:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για τέτοιες περιπτώσεις, κάποιοι μήνες υποχρεωτική εργασία για κοινωφελείς σκοπούς τα ΣΚ ή τα απογεύματα και τέλος. Ήμαρτον, δηλαδή. Σε λίγο θα επαναφέρουμε και τη θανατική ποινή μου φαίνεται (για τους πληβείους, εννοείται).

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/11/2018 :  17:44:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μου αρέσει που ο καθένας γραφει το μακρύ του κα το κοντό του. Ας γραψω κι εγω λοιπον....
Εννοείται οτι δεν θα πρεπει να υπάρξει αθώωση επειδη υπάρχουν και χειρότερες πλαστογραφήσεις (πχ., με πλαστό πτυχίο ιατρικής κάποιος κανει τον γιατρο). Αλλα η συγκεκριμενη ποινή ηταν υπερβολική και κατά της αρχής της αναλογικότητας. Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να την βάλουν να κανει κοινωφελή εργαςία. Έπρεπε να παρει 1 χρόνο φυλάκιση με αναστολή 3 έτη. Αυτη θα ήταν μια σωστή τιμωρία.

Ξεγέλασε με το δημόσιο αλλά και απολυτήριο να ειχε, η γυναικα θα έδινε πισω στο δημόσιο ότι εδωσε και τώρα: την εργαςία της. Ακόμη και η απόλυση, θα ηταν αρκετή τιμωρία. Απλα επειδη έχουμε (εδω γελάμε) κράτος δικαίου, με δικαστήρια (εδω γελάμε πάλι) και νόμους τους οποίους τηρούμε (εδώ πέφτουμε κατω απο τα γέλια), η παραπάνω ποινή που έγραψα θα ήταν το πιο δίκαιο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/11/2018 :  18:29:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η ποινή που της έριξαν, τα 10 χρόνια, δεν ήταν η μέγιστη, αλλά η ελάχιστη. Αντιμετώπιζε ποινή δις ισόβια και το δικαστήριο έδειξε επιείκεια...

Κανείς δεν είπε να αθωωθεί, αλλά το ότι υπάρχει νόμος που αναγάγει το πλημμέλημμα σε ειδεχθές κακούργημα, είναι πρόβλημα τεράστιο. Ιδίως όταν ακόμα χειρότερα οι νομοθέτες φτιάξαν διατάξεις ου μετατρέπουν το κακούργημα των συγγενών και φίλων τους σε ανθυποπταίσμα.

Θα συμφωνήσω στο ότι η φτώχεια δεν δικαιολογεί τα πάντα: θεωρητικά τουλάχιστον, η γυναίκα μπορούσε να πλένει σπίτια και πολυκατοικίες στον ιδιωτικό τομέα και να μην πλαστογραφήσει. Οπότε, ναι, ορθώς κατηγορήθηκε κι δικάστηκε. Και θα ήταν ορθό να καταδικαστεί σε μια ποινή, ανάλογη του μεγέθους της πράξης της. Όμως, ο νόμος δεν το επέτρεπε.

Διάβαζα για την υπόθεση και με συγκλόνισε η ηλιθιότητα των νόμων (που βέβαια οφείλεται στην ηλιθιότητα των νομικών που επεξεργάστηκαν τα νομοσχέδια - δε φταίνε καν πολιτικοί για αυτό). Ζητάνε πτυχίο δημοτικού για ένα σωρό χαμαλοδουλειές. Η αλήθεια είναι πως τις χαμαλοδουλειές θα τις κάνουν οι φτωχότεροι, εκείνοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Ακόμα πιο αλήθεια όμως είναι πως το ποσοστό εκείνων που δεν καταφέρνουν να τελειώσουν το δημοτικό είναι πολύ μεγαλύτερο από οτι φαντάζεται κανείς από τη θαλπωρή του σαλονιού του. Ο άλλος νόμος, περί καταχραστών του Δημοσίου, είναι προϊόν ακόμα μεγαλύτερης ηλιθιότητας. Λέει πως με όλα τα χρόνια εργασίας της, η κατηγορούμενη ζημίωσε με τους μισθούς της το Δημόσιο. Αλήθεια, είναι ανάγκη να επιχειρηματολογήσει κανείς πως εφόσον εργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια, οι μισθοί δεν πήγαν χαμένοι και δεν έχει ζημιώσει οικονομικά κανέναν;

Κανονικά, θα έπρεπε να αναγράφονται σε κάθε νόμο τα ονόματα των εισηγητών τους, των μελών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, τα ονόματα όσων τον υπερψήφισαν. Για να μη μπορεί κανένας, είτε πολιτικός, είτε δικαστής, είτε δικηγόρος, να βγαίνει και να λέει με περίλυπο ύφος "δυστυχώς αυτά είναι στρεβλώσεις ετών, αλλά να, ο νόμος, τα χέρια μας δένει ο νόμος" - δεν είναι ο νόμος. Ο νόμος αντανακλά την ευφυία, ή την έλλειψη ευφυίας εκείνων που τον έφτιαξαν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/11/2018 :  00:46:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βλέπω οτι έχουν συνγκεντρωθεί πάνω απο 40000 υπογραφές που καλπάζουν εν τάχει προς τις 50000...
Εχει αναπτυχθεί ένα τεράσιο κίνημα αλληλεγγύης στην καθαρίστρια τόσο πανελλαδικά όσο και παγκόσμια.
Ας πετάξουμε τα γάντια {της καθαρίστριας} στους "ιεροεξεταστές" του μεσαίωνα,,,
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ag gordios run
Newbie Forum Runner

26 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/11/2018 :  20:44:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κυριοι δικαστες προσεξτε γιατι η δικαοσυνη διαπραττει ναυαγεια...Γιαννης αγιαννης απευθυνομενος στους δικαστες στο βιβλιο του ουγκο ΑΘΛΙΟΙ.. μονο αυτο εισαστε δικαστες ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ;σιγουρα δεν τη ξερετε τη λεξη αυτη...ελπιζω ο θεος να σας συγχωρεσει...αλλα πως;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/11/2018 :  12:41:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η ερώτηση είναι πώς να συγχωρέσει ο θεός τους δικαστές;;;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ioma
Advanced Forum-Runner

295 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/11/2018 :  14:04:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο γεροντας Παισος τι γνωμη εχει για τους δικαστες;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/11/2018 :  15:16:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by ioma

Ο γεροντας Παισος τι γνωμη εχει για τους δικαστες;





--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000