Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Στάδια
 Ο κύριος Βάσος και το γήπεδο της αγγλικής σχολής
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

Chronotreno
Newbie Forum Runner

9 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 23/02/2019 :  14:33:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είναι πάντα ωραίο να επιστρέφεις πίσω στο γνώριμο και να αγκαλιάζεις αυτό που αγαπάς και ξέρεις. Είτε μιλάμε για επιστροφή στο τρέξιμο μετά από μια σύντομη ανάπαυλα, είτε για ανθρώπους με τους οποίους μοιραστήκαμε από κοινού μια πορεία που κατά την διάρκεια της είναι ή ήτανε πάντα εκεί για εμάς. Έστω και αν ο ρόλος τους είναι μικρός και ασήμαντος ή μεγάλος και σημαινόμενος, η απουσία τους μπορεί να είναι αισθητή και η παρουσία τους εξίσου σημαντική. Από την άλλη, αυτό μπορεί να διαφέρει για τον καθένα μας ανάλογα σε τι δίνει σημασία, σε τι επιτρέπει δηλαδή να επηρεάζει τον κύκλο της ζωής του, για πόσο και μέχρι ποιο βαθμό. Βέβαια ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε από που ξεκινάνε και που καταλήγουν όλα. Χωρίς ίχνος εγωισμού θα απαντήσω, «από εμάς προς εμάς». Γιατί - έστω και αν παρεξηγηθώ - η αφετηρία και το τέλος της διαδρομής είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, η ζωή μας, η καρδιά μας. Αυτή, που με τον πρώτο κτύπο της αγκαλιάζει το ταξίδι προς την ζωή και που μόνο με την τελευταία μας εκπνοή αποσυνδέεται από τον χρόνο, όπως για παράδειγμα τα μηχανήματα υποστήριξης προσφέρουν στους ασθενείς της εντατικής μονάδας και μόνο με το τελευταίο μπιπ αποχαιρετούν φίλους και συγγενείς. Είναι πάντα αγνό να νιώθεις ζωντανός, και με το τρέξιμο νιώθεις την ενέργεια να διαπερνά όλο σου το κορμί, όλο σου το είναι από το πρώτο έως και το τελευταίο χιλιόμετρο. Στην φύση, στον δρόμο, στο γήπεδο, στην παραλία ή και στο βουνό το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βάζεις το ένα πόδι μπροστά και μετά το άλλο.

Έτσι και ο κύριος Βάσος. Αν και πολύ λίγα γνωρίζω για την προσωπική του ζωή, για τον χαρακτήρα του ή ακόμη και για τις συνήθειες του. Εκτός από μία. Ίσως για αυτόν την πιο σημαντική απ’ όλες. Ίσως και πάλι όχι. Ο κύριος Βάσος είναι τα μάτια και τα αυτιά του γηπέδου της αγγλικής σχολής, είναι ο «κλειδοκράτορας», όπως συχνά τον αποκαλεί ο προπονητής της ομάδας του τριάθλου, είναι μια μορφή που ξεπερνάει τον χρόνο και τους στερεότυπους δείκτες του που με την δεξιόστροφη συνήθεια τους τον καταμετρούν. Είναι ο πρώτος που έρχεται στο γήπεδο και η προπόνηση του πάντα τελειώνει πριν ο ήλιος προλάβει να φέξει. Για το είδος του προγράμματος που εφαρμόζει κανείς μας δεν γνωρίζει, όπως ούτε και για τις αθλητικές του επιδόσεις, που αν κρίνει κανείς από το ιδιαίτερα εύσωμο παρουσιαστικό του δεν πρέπει να είναι υψηλές. Αυτό που όμως αδιαμφησβήτητα τον χαρακτηρίζει είναι η ακρίβεια του. Όσο καιρό προπονούμαι, τουτέστιν όσο καιρό προπονούμαι συστηματικά υπό την καθοδήγηση του κύριου Χ, έξι φορές την εβδομάδα, ποτέ δεν παρατήρησα την απουσία του κύριου Βάσου από το γήπεδο. Αντίθετα κατά περιόδους μπορεί να έλειψα εγώ, να άλλαξα το ωράριο προπόνησης λόγω δουλειάς ή μη προσαρμογής μου στο πρωινό ωράριο προπόνησης, λόγω αδιαθεσίας ή ακόμη και λόγω ήττας μου σε μία εσωτερική διαμάχη με τον προσωπικό μου διάβολο. Μιλάω για την φωνή εκείνη που παρουσιάζεται για να σε πείσει ή να σε διχάσει, πως δεν πειράζει εάν χαθεί μία προπόνηση, εάν δεν τρέξεις τόσο γρήγορα ή τόσα χιλιόμετρα, πως είναι εντάξει να τρέξεις πιο αργά ή να μην ολοκληρώσεις κάτι που άρχισες, κάτι που μάλλον μπορεί να έχουν παρατηρήσει και άλλοι δρομείς. Όπως μια φίλη πρόσφατα μου είπε, «ο νους, μας παίζει πολλά παιχνίδια, θέλει δουλειά πολλή».

Κάτι που όπως δείχνει στην περίπτωση του ο κύριος Βάσος εξάσκησε με ακρίβεια - έστω δεξιόστροφου ελβετικού ρολογιού. Καθημερινά εμφανίζεται ανελλιπώς στις 02:30 η ώρα το πρωί στο γήπεδο της αγγλικής σχολής για να εφαρμόσει αυτό που πιθανόν γνωρίζει καλύτερα. Την πρωινή του άσκηση. Αυτό μου δίνει κουράγιο και δύναμη εσωτερική να συνεχίσω ή και να ολοκληρώσω μία δύσκολη - διαλειμματική κατά πάσα πιθανότητα -προπόνηση. Αν και οι συναντήσεις μας διαρκούν κάθε φορά λιγότερο από μία στιγμή, όσο κρατεί μία δέσμη δευτερολέπτων, όποτε ανατρέξω μέσα από το σκοτάδι στα μάτια του ξέρω πως όλα είναι εφικτά, πως όλα μπορούν να γίνουν με την καθημερινή εξάσκηση και την επιμονή. Όπως και οι άλλοι συναθλητές μου έτσι κι εγώ τον ανταμώνουμε κάθε που ένας γύρος του γηπέδου ολοκληρώνεται, αφού ο ίδιος παραμένει μετά από την προπόνηση του στο γήπεδο ίσως για κοινωνικούς ή/και για λόγους αποκατάστασης – ποιος ξέρει; - κάνοντας ασκήσεις στο ίδιο σημείο. Σήμερα το πρωί τον άκουσα να μου λέει πως, «η ενθάρρυνση και η αισιοδοξία είναι τα μεγαλύτερα μας όπλα» και νομίζω, πως ξέρω τι εννοούσε.

  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000