Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Λοιπόν πως πάει η προπόνηση σας? Νο13
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 44

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/02/2021 :  07:26:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
10αρακι εχτές με φακό μέσα στο Δαφνί
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/02/2021 :  11:49:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα!

Δευτέρα είχε 18k ανυπόδητα και γυμνόστηθα στην άμμο (12 πριν το κολύμπι και 6 μετά) συν 25 λεπτά κολύμβησης στο ενδιάμεσο (πρέπει ναταν κανά χιλιόμετρο).

Χθες είχε άλλα 16k ανυπόδητα και γυμνόστηθα στην άμμο (11 πριν το κολύμπι και 5 μετά) συν 25 λεπτά κολύμβησης στο ενδιάμεσο (πρέπει ναταν κανά χιλιόμετρο). Και αργά το βράδυ, είχε ένα βαρβάτο 60λεπτο session με συνδυασμούς pullups/pushups (άραγε, γιατί λέμε
από τη μία bench press και από την άλλη push up?), bridges και κάποιες ασκήσεις με έναν 20κιλο σάκο και ένα μποσού.

Όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν σε ένα τρελό διάστημα στο οποίο βαράω αλύπητα το κορμί non stop (until it - eventually - drops), όπως μία "πεζοπορία" 26k κόντρα στο βαρδάρη, ένα double strike με 14k τρέξιμο το πρωί και άλλα 11 το απόγευμα, συνδυασμούς κολύμβησης και ανυπόδητου ακόμη και στο χιονιά και πολλές πολλές ασκήσεις δύναμης τα βράδια (ή ως ξαφνικές σφήνες έντασης εν είδει ξεπιάσματος από τον υπολογιστή). Κανά δυο φορές βγήκα σε κάτι άκυρες φάσεις για να τρέξω ένα δεκάρι και τελικά γύρισα έχοντας κάνει στα κουλά έναν ημιμαραθώνιο (και ναι, σε μεγάλο κομμάτι της διαδρομής, παρότι ανηφορικό, φορούσα ΚΑΙ μάσκα). Είπαμε, σε πιεστικές καταστάσεις, άλλος το ρίχνει στο ποτό, άλλος στο τσιγάρο, άλλος τα βάζει με τον/την σύζυγο και οι βλαμμένοι το ρίχνουν στο κοπάνημα.

Σε αυτό το διάστημα, εν τω μεταξύ, κατάφερα και έσπασα ένα δάχτυλο στο πόδι (αρχές Νοέμβρη), την παραμονή της πρωτοχρονιάς έκοψα αρκετά άσχημα (αλλά ευτυχώς χωρίς να χρειάζονται ράμματα) το δεξί μου πέλμα σε μία κοφτερή πέτρα (στην οποία έπεσα αρκετά ατσούμπαλα αφού γλίστρησα πάνω σε μία από τις πολλές μέδουσες που είχε ξεβράσει στην παραλία εκείνο το διάστημα - ακόμη και έξω απτο νερό με ακολουθούν οι άτιμες!) και διάφορα άλλα τέτοια χαζά.

Μεγάλη φάση είχε εκείνη τη μέρα του κοψίματος, γιατί προσπαθώντας να τηρήσω όσο το δυνατόν περισσότερο το social distancing, προσπάθησα να το αντιμετωπίσω μόνος μου, χωρίς να ζητήσω τη βοήθεια κάποιου εκ των (λίγων είναι η αλήθεια) που βρίσκονταν στην παραλία. Φτάνοντας, όμως, στο "αμήν" και μιας και ήταν στο μόνο σημείο που πραγματικά δε μπορούσα να δω εγώ ο ίδιος απευθύνθηκα σε έναν ψαρά. Αλλά μιας και κανείς μας δεν είχε μαζί μάσκα, ξάπλωσα κάθετα στη ροή του αέρα και τον έβαλα τον άνθρωπο να μου κοιτάξει το πόδι έχοντας περίπου 170cm απόσταση. Μετά προσφέρθηκε να με πετάξει στο αυτοκίνητό μου, τον ευχαρίστησα και πήρα το δρόμο της επιστροφής περίπου στο κουτσό, αφήνοντάς τον με ένα βλέμμα απορίας...

Και φυσικά, να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι παρήγγειλα ένα στατικό ποδήλατο από τα φτηνά που κυκλοφορούν on line. Όλα καλά ως εδώ. Όσο το δάχτυλο ήταν σπασμένο ή η πατούσα πληγωμένη, το δούλευα αρκετά. Δε μπορούσα να καταλάβω, όμως, γιατί ενώ "έδινα", η ταχύτητα που μου έδειχνε, καθώς και η συνολική απόσταση ήταν τόσο χαμηλές. Έχω αρκετά καλή αντίληψη του πώς σχετίζεται η ταχύτητα με την ένταση στο ποδήλατο και δε μπορούσα να δεχτώ ότι παρότι το πεταλάρισμά μου είναι στα κόκκινα, το καντράν μου δείχνει κάτω από 30 km/h. Ήμουν βέβαιος ότι είναι ελαττωματικό. Χαχα, δάσκαλε που δίδασκες. Οι αποστάσεις ήταν σε μίλια και παρότι το μηχανάκι σχεδόν ταφτυσε από την υπέρχρηση, ευτυχώς εγώ διατηρώ (ακόμη) τα γόνατά μου ακέραια...

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/02/2021 :  22:05:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τρέξε και γενικά ασκησου και λίγο χαχαχα...και πέρα από την πλάκα ούτε να προετοιμάζοσουν για κάποιο αγώνα, πολυ φορτωμένο πρόγραμμα!!!

Κατά τα άλλα πολύ ανυποδητο διάβασα και μου θυμησε καποιο φιλαράκι Trexantiri Μανώλη χαχαχα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2021 :  16:33:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαχα, geopa, καλησπέρα! Ο Μανόλης είναι αρχετυπική μορφή barefoot runner, του το έχω πει και κατ' ιδίαν!

Για να περάσουμε στα on topic, χθες είχε 15k ανυπόδητου και γυμνόστηθου στην άμμο συν ένα χιλιόμετρο κολύμβηση και σήμερα άλλα 15 - ναι, καλά καταλάβατε - ανυπόδητου και γυμνόστηθου στην άμμο συν περίπου ενάμισι χιλιόμετρο κολύμπι, μιας και με τις ζέστες των τελευταίων ημερών η αν(τ)οχή στο νερό σα να μεγάλωσε ξαφνικά...

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2021 :  16:40:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Α, και να σημειώσω ότι η μαγεία του να μην προετοιμάζεσαι για έναν αγώνα είναι ακριβώς αυτή. Κάνεις του κεφαλιού σου στο μέτρο που σου επιτρέπει ο χρόνος, το σώμα και η τσέπη σου παίρνοντας σε ψυχολογικό επίπεδο όσα έχει να σου δώσει η αθλητική δραστηριότητα, χωρίς όμως να αγχώνεσαι για το τι δείχνει το ρολόι ή για το αν εμφανίστηκε κάποιος μικροτραυματισμός.

ΟΚ, σε πονάει η κάλτσα σου, ας πούμε, θα εστιάσεις σε ό,τι μπορείς να κάνεις χωρίς να σε πονάει. Ή θα ρίξεις τους ρυθμούς σου στο επίπεδο εκείνο που δε βλάπτει, αλλά λειτουργεί ως ενεργή αποκατάσταση. Χωρίς το άγχος του "τι θα γίνει τώρα, πώς θα τρέξω τον αγώνα". Στο σημείο αυτό θα πάρω την κουρτίνα πίσω από την οποία βρίσκεται ο gargadua!

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Charma1
Forum-Runner

122 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/02/2021 :  00:51:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
8,4 Χλμ σε 42.54 (5.06 pace/min) στο γηπεδο..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/02/2021 :  08:31:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
55 λεπτά στους πρόποδες των γερανείων και σε ότι πράσινο έχει απομείνει.

Δεν έχει σημασία πόσο αργά πάς αρκεί να μην σταματάς.
Ανθρωπος που γελά δεν είναι απαραίτητα ευτυχισμένος,δυνατός είναι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/02/2021 :  14:06:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by mike07

RiffRaff έχω την αίσθηση πως αυτή είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος.

Από προσωπική εμπειρία.. όταν "σηκώθηκα από τον καναπέ", σταδιακά έβλεπα την φυσική μου κατάσταση όλο και καλύτερη. Από εκεί που ανέβαινα τις σκάλες του σπιτιού με ιδρώτα και φούσκωμα, έφτασα να πηγαίνω για τρέξιμο "χωρίς αύριο". Είχα προσαρμόσει μία περίεργη φιλοσοφία για τα "σημερινά μου δεδομένα".. Εκεί που έτρεχα στους δρομους, σταματούσα σε πάρκο και έκανα ασκήσεις ενδυνάμωσεις, μετα έπερνα τον δρόμο της επιστροφής.

Με έπαιρνε η παρέα για 5χ5 και πριν πήγαινα στο στάδιο και έκανα ζέσταμα με αρκετές ασκήσεις και km στην πλάτη. Δεν καταλάβαινα και πολλά. Ακουγα το σώμα μου και προσάρμοζα τον ρυθμό, ανάλογα με το τι νιώθω. Στα χρόνια της δρομικής μου πορείας , ήταν η καλύτερη μου φάση.

Μετά μπήκαν οι αγώνες ήμουν με το άγχος στο ρολόι.. Ακόμα και σήμερα που δεν συμμετέχω σε αγώνες, ειμαι πάλι με το ρολόι στο χέρι γιατι δεν έχω τόσο πολύ ελευθερο χρόνο.

Θα ήθελα να σου κάνω μία πλειάδα από προσωπικές ερώτησεις.. αλήθεια πως τα καταφέρνεις από άποψη χρόνου; Εχεις κάνει παραχωρήσεις από τον προσωπικό σου χρόνο και αν ναι, πιες είναι αυτές; Στις προπονήσεις πηγαίνεις μόνο με το συναίσθημα;





Ναι, ναι και ναι. Αλλά επειδή συνήθως αν αρχίσω να γράφω, θα καταλήξω σε σεντόνι, επιφυλάσσομαι να (σου) απαντήσω εκτεταμένα σε κάποια άλλη φάση. Συνοπτικά, πάντως, στην κανονική ροή έχω μάθει να προσαρμόζω την προπόνηση στο όποιο πρόγραμμα. Πχ, όταν προ καραντίνας πήγαιναν τα παιδιά 3 φορές τη βδομάδα στίβο και μία ρομποτική, οι άλλοι γονείς κάνανε πηγαδάκια με καφέ και τσιγάρο ή ακούγαν αθλητικά στο αμάξι, εγώ έτρεχα. Πρόσεξε. Μπορεί να μην είχα όρεξη, να ήμουν κουρασμένος, να μην είχα φάει, σε τελική ανάλυση να προτιμούσα εκείνη την ώρα να κάνω και γω πηγαδάκι και να πω τις χαζομέρες μου. Ξέροντας, όμως, ότι έχω μόνο αυτό το "παράθυρο" για να τρέξω, έτρεχα. Και, συνήθως, όταν έπαιρνε μπρος το μηχάνημα, δεν ήθελε να σταματήσει.
Επίσης, επέλεξα ένα κολυμβητήριο που βρίσκεται 500 μέτρα απτο γραφείο. Δεν είναι το καλύτερο και για αυτά που (δεν) προσφέρει είναι και κάπως αλμυρό. Με βόλευε, όμως, γιατί πήγαινα κάθε πρωί με το που άνοιγε και προλάβαινα σε μία ώρα σύνολο να κάνω ένα 50λεπτο κολύμπι. Αυτό που δεν προλάβαινα είναι να κάνω ένα κανονικό μπάνιο, παρά μόνο ένα ξέπλυμα, οπότε έπρεπε να έχω πάνω μου όλη μέρα αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά πισινίλας (χλώριο), η οποία σε αντίθεση με τη θαλασσίλα (ιώδιο), είναι απαίσια. Η φάση, όμως, είναι take it or leave it.
Επίσης, είμαι ο τύπος που μπορεί να βάλει τον εαυτό του στη διαδικάσία να κοιμάται από τις 10 ή τις 10:30 για να σηκωθεί νωρίς να πάει για ένα διωράκι κοπάνημα. ΟΚ, ο άλλος αυτό το δίωρο διάστημα προτιμάει να το κρατήσει για να χαλαρώσει βλέποντας μία ταινία. Καθείς με τις προτεραιότητές του και μακάρι να ήμασταν ακόμη φοιτητές, ώστε να μη χρειάζεται να μπαίνουμε σε διλήμματα.
Στη διάρκεια της καραντίνας, η όλη φάση είναι κάπως πιο απλή, τουλάχιστον για οποιονδήποτε δεν έχει στάνταρ ωράριο, αλλά στάνταρ υποχρεώσεις. Θες να βάλεις μέσα στη μέρα κάτι τέτοιο, οκ, δουλεύεις έξτρα το βράδυ, την ώρα που οι άλλοι βλέπουν ταινία. Μεταξύ μας, το πιο δύσκολο σε όλη αυτή την ιστορία δεν είναι ο χρόνος, ο οποίος μπορεί να βρεθεί (και πολλές φορές χάνεται χωρίς να το καταλαβαίνει κανείς, πχ δες τους καπνιστές πόσα τσάμπα πεντάλεπτα θα χάσουν μέσα στη μέρα για να πάνε να φουμάρουν), αλλά οι διαχείριση των γύρω που δε μπορούν να ανέχονται πάντα αυτό το (no)lifestyle...
Θα μπορούσα να σου γράψω πολλά ακόμη, αλλά λόγω πίεσης, απλά θα σου πω ότι για μένα κάποια πράγματα ρολάρουν καλύτερα γιατί αυτόν τον τρόπο ζωής τον έχω από παιδί, δεν είναι κάτι που ανακάλυψα στα 30, ας πούμε. Ως φοιτητής (αλλά και ως μαθητής), παρότι είχα προφανώς και άλλα ενδιαφέροντα, όταν ξυπνούσα (μη σου πως από το προηγούμενο βράδυ) το πλάνο της μέρας σχηματιζόταν στο μυαλό μου με βάση το πώς θα εξυπηρετήσει καλύτερα την (όποια) προπόνηση, οπότε καταλαβαίνεις ότι έχω προπονηθεί πολύ στη ζωή μου στο να δημιουργώ "βιώσιμα αθλητικά οργανογράμματα" με τον πιο efficient τρόπο. Απλά, όσο μεγαλώνεις, μπαίνουν πολλές επιπλέον μεταβλητές στην εξίσωση, οπότε θέλει λίγο παραπάνω προσπάθεια!

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/02/2021 :  11:13:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
10αρακι χτες με 8 γρήγορα 300αρια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mike07
Forum-Runner

195 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/02/2021 :  14:47:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by RiffRaff




RiffRaff, σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και για τα όλα όσα κατέθεσες. Θα συμφωνήσω σε όλα όσα λες. Προσωπικά για εμένα, το "πρόβημα" - ήταν και είναι - πως ασχολούμαι αρκετές ώρες με τον επάγγελμα και η αλήθεια είναι πως ενώ θεωρητικά μπορώ να προσαρμόσω το πρόγραμμα μου πρακτικά δεν το κάνω γιατί "παρασέρνομαι" από τον χρόνο. Ευτυχώς περιβάλομαι από ανθρώπους που κατανοούν πλήρως το "χούι" με το τρέξιμο. Με δέχτηκαν και το δέχτηκαν σε όλες τις φάσεις του. όπως συμμετοχή σε αγώνες, μέχρι και το support/εθελοντής σε αγώνες που έλειπα για ώρες κ ημέρες.

Αυτές τις ημέρες σκεφτηκα καλύτερα τα όσα μου προσφέρει το τρέξιμο κ γενικότερα η άθληση. Ενώ επίσης με συνεπήραν και οι συζητήσεις που είχαμε στο forum. Γενικά, αν πάω τον χρόνο πίσω, ξεκίνησα να τρέχω με το συναίσθημα, αργότερα ήρθαν οι αγώνες και μετα "κόλλησα" με το ρολόι και ο,τι προσφέρει. (χρόνος, παλμοί κοκ)

Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια έτρεξα με έναν διαφορετικό τρόπο και με έκανε να απολαύσω στο 100% το τρέξιμο. Εκλεισα όλες τις ενδείξεις καθώς επίσης και τους ήχους απ το ρολόι, ενώ από την άλλη άφησα στο σπίτι τον παλμογράφο. Στο ρολόι είχα μόνο ως ενδείξεις τα km και την ώρα - κ αυτά κατα την διάρκεια της προπόνησης δεν τα είδα καν.

Το χάραμα με βρήκε να τρέχω στους αγροτικούς δρόμους της περιοχής, να απολαμβάνω τους ήχους της φύσης, να βλέπω το σούρουπο. Ακουγα αναπνοή, ένιωθα τα πόδια. Προσαρμόστηκα με τον ευατό μου και "έγινα ένα" με αυτά ένιωθα.

Θέλω να πιστεύω πως θα γυρίσω στον τρόπο και την φιλοσοφία με τα οποία ξεκίνησα, ακούγοντας σώμα και προσαρμόζοντας το στις διαφορετικές συνθήκες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

maiko
Forum-Runner

Greece
75 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/02/2021 :  13:41:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα κι από εμένα 14km στο Ποικίλο απίστευτη ευχαρίστηση μ άρεσε θα το ξανακάνω σίγουρα ....άλλο πράγμα το βουνό!!!!

maiko
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Charma1
Forum-Runner

122 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/02/2021 :  00:13:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
17,5 Χλμ σε 1:33.32 (5.21 pace/min) στο Φλοίσβο...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Charma1
Forum-Runner

122 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/02/2021 :  00:57:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
10,5 Χλμ σε 52.25 (5.11 pace/min) στο γηπεδακι..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/02/2021 :  14:31:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
25χλμ σήμερα με άψογο καιρό στη παραλιακή σε επίπεδη διαδρομή και δίπλα στη θάλασσα μου έχει λείψει.!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Charma1
Forum-Runner

122 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/02/2021 :  23:28:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
16,3 Χλμ σε 1:29.02 (5.28 pace/min) στο Φλοίσβο..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 44 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000