Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Μαραθώνιος Σαππορο 2019
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

MasBass
Advanced Forum-Runner

Greece


389 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 13/11/2019 :  14:31:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παρά τις συμβουλές όλων ν'αποφύγω την Ιαπωνία το καλοκαίρι αποφάσισα φέτος να κατέβω στον Μαραθώνιο του Hokkaido (γίνεται μεν στο Sapporo αλλά λέγεται Hokkaido Marathon). Είναι σχετικά νέος αγώνας, γίνεται από το 1987 την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου στην πόλη Sapporo του βόρειου νησιού της Ιαπωνίας Hokkaido. Αν και η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας έχει σχεδόν μόνο 2 εκατομμύρια πληθυσμό κι η ορεινή περιοχή του νησιού αυτού είναι κυρίως προορισμός χειμερινού τουρισμού (σκι, πεζοπορία, ορειβασία) όπου οι περισσότεροι δεν διανυκτερεύουν καν στο Sapporo αλλά πάνε στα χιονοδρομικά κέντρα και τα ξενοδοχεία πιο μέσα. Το καλοκαίρι είναι δημοφιλής προορισμός εσωτερικού τουρισμού γιατί είναι σχετικά δροσερότερα εκεί από την υπόλοιπη Ιαπωνία, χαρακτηριστικά τέλη Αυγούστου η μέγιστη θερμοκρασία έφτανε 22-24 βαθμούς (με τρελή υγρασία βέβαια). Πάμε στα του αγώνα.

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο τρέχει ένα δωδεκάρι fun run οπότε δεν έχει ημί, relay ημί κλπ αλλά στενό όριο χρόνου 5 ώρες και 5 λεπτά από το πρώτο μπλοκ (9 ξεκινάνε οι πρώτοι, 14:05 τελειώνει ο αγώνας κι όποιος πρόλαβε πρόλαβε). Έτσι κι αλλιώς φέτος λόγω ενός τραυματισμού στον αχίλλειο πήγαινα απλά για να τερματίσω αλλά αυτό το έξτρα άγχος δε βοηθούσε. Γενικά επίπεδος με ελάχιστες υψομετρικές διαφορές και όλος σε φαρδιούς δρόμους χωρίς στρίμωγμα. Κόστος του αγώνα 107 ευρώ περίπου οπότε βουρ να πάω στην expo στο κέντρο το πρωί του Σαββάτου να πάρω νούμερο, μπάρες και τζελάκια. Η Alitalia *πάλι* τα κατάφερε και λόγω καθυστέρησής τους έτρεχα στη Ρώμη να μη χάσω την αλλαγή στην πτήση αλλά η βαλίτσα μου δεν έκανε διαλειματικές όταν προπονούνταν με αποτέλεσμα να χάσει την πτήση και να έρθει με την επόμενη την Κυριακή το απόγευμα (!) και μέχρι τότε να είμαι με ό,τι φοράω σύν τα δρομικά στο σακίδιο πλάτης. Η αδιάβροχη φωτογραφική και τα τζελάκια μου όμως ήταν στην βαλίτσα οπότε έπρεπε να πάρω ό,τι είχαν εκεί.

...και δεν είχαν και πολλά πράματα.

Από τις πιο λιτές expo που έχω δει, ελάχιστα περίπτερα κυρίως από άλλους αγώνες και διαφημιστικά (εταιρείες αυτοκινήτων, ασφαλιστικές, μεσιτικά γραφεία), μόνο ένας πουλούσε φαγώσιμα κι αυτά κάτι γομάρια συσκευασίες που κουβαλάς σε πεζοπορία βουνού, όχι να τρέχεις. Κανονικά είναι μεταξύ 30-40gr, ε αυτοί είχαν μόνο κάποια των 1 8 0 g r! Σα να κουβαλάς ένα Milko 42 χλμ. Ωραία. Πήρα την τσάντα με τα νούμερα και μερικά διαφημιστικά και μου έκανε εντύπωση πόσο μεγάλη και διαφανή σακούλα έδιναν για τα πράγματά μας πριν τον αγώνα. Δε με πολυένοιαζε οτι ήταν διαφανής γιατί πάντα έχω μαζί μία μεγάλη σκουπιδιών που βάζω μέσα για extra προστασία από βροχές κ να μη φαίνεται τι έχω αλλά μιλάμε χωρούσαν παλτά ολόκληρα όχι τα 2-3 πραγματάκια που θα έβαζες σ εναν καλοκαιρινό αγώνα. Από αγγλικά γρι εννοείται, ελάχιστες λέξεις κι αν χρειαστείς κάτι πιο πολύπλοκο η Παναγιά μαζί σου να βγάλεις άκρη αλλά ευτυχώς εδώ είχαν ένα φυλλάδιο που είχε και αγγλική μετάφραση οπότε όλες οι απορίες λύνονται εκεί. Από μη ασιάτες ελάχιστοι, κι όταν λέμε ελάχιστοι στις 4 μέρες που έμεινα εκεί μέτρησα 28 μη ασιάτες και μέσα βάζω οτι πέρασα δυο φορές απο το διεθνες τους αεροδρομιο! Στον αγώνα είδα μόνο άλλους δύο μάλλον Ισπανούς με μπλούζες από αγώνες στην Ισπανία. Οι υπόλοιποι κυρίως ντόπιοι κι από τη γειτονιά (Κορέα, Κίνα, Φιλιππίνες, Ταιλάνδη κλπ). Η διαδρομή ξεκινά και τελειώνει στο Odori Park, στο κέντρο της πόλης, μέχρι τις 8:30 αφήνουμε τις τσάντες και στις 9:00 ξεκινάνε οι πρώτοι. Με τόση ζέστη και υγρασία θα μπορούσαν άνετα να το πάνε μία ώρα νωρίτερα αλλά έμαθα οτι παλιά -τουλάχιστον μέχρι και το 2006- ξεκινούσε στις 12:10 (!) το μεσημέρι οπότε το 9 είναι σίγουρα βελτίωση.

Ξημερώνει Κυριακή και με την κλασική ακρίβεια ιαπωνικών τρένων φτάνω (πολύ πριν) την ώρα μου στο κέντρο και αγχώνομαι γιατί δε βλέπω και πολύ κόσμο. Οργάνωση άψογη εννοείται, στον σταθμό μετρό κάτω από την αφετηρία είχαν άτομα με πινακίδες που ανάλογα το νούμερο που είχες σε έστελναν στις σωστές εξόδους του σταθμού για να βγεις στο κατάλληλο μπλοκ. Ξαφνικά γύρω στις 8 γεμίζει ο χώρος του σταθμού κάτω με άτομα που αλλάζουν και καταλαβαίνω γιατί τόση ώρα τους έβλεπα όλους με σακίδια και μόνο εμένα με τη διαφανή τσάντα αγώνα: Πριν τα παραδώσουν απλά έβαζαν ολόκληρα τα σακίδια μέσα στην τσάντα αγώνα και τέλος. Επίσης το πολύ περίεργο είναι οτι στον φάκελο συμμετοχής είχε μέσα δύο νούμερα για να βάζεις μπρος και πίσω σου κι άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια που είχα βάλει μόνο το εμπρός μήπως υπάρξει πρόβλημα γιατί όλοι φορούσαν και τα δύο. Καιρός αίθριος, ελάχιστη συννεφιά και ήδη απ τις 8 το πρωί φαινόταν που θα πήγαινε η ιστορία από θερμοκρασίες.

Μαζευόμαστε στα μπλοκ μας και ακούμε τους χαιρετισμούς από τους τοπικούς παρουσιαστές και άρχοντες του τόπου εις άπταιστον ιαπωνική περιμένοντας την αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο μπλοκ. Απέναντι από την αφετηρία είναι ο πύργος τηλεπικοινωνιών που χρησίμευει σαν πομπός τηλεόρασης (μία μικρογραφία του Tokyo Tower που είναι ένα αντίγραφο του Πύργου του Αιφελ, μύλος) και στο σημείο του ρολογιού ξαφνικά στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα σβήνει την ώρα 08:59 κι αρχίζει να μετράει αντίστροφα 30, 29 κλπ. Τσούκου τσούκου ξεκινάνε όλα τα μπλοκ και κατευθυνόμαστε νότια προς την κακόφημη (λέμε τώρα, τι εγκληματικότητα έχει η Ιαπωνία; μηδεν) περιοχή Susukino όπου οι πρώτοι θεατές του αγώνα μας είναι οι πιτσιρικάδες ζιγκολό από τα host bars που τελείωσαν βάρδια Σαββάτου, έχουν βγει με τα κουστούμια και μας χειροκροτάνε! Συνεχίζουμε νότια, κάνουμε ένα μικρό κύκλο και συνεχίζουμε προς τα βόρεια της πόλης. Ο καιρός εναλλαγές ψιλόβροχο με ήλιο αλλά αέρα καθόλου και σχεδόν καθόλου συννεφιά (από που διάολο έβρεχε;;;).

Νερά κάθε 2.5 χλμ και ισοτονικά κάθε 5 χλμ, πολλά μακριά χορταστικά τραπέζια που έπιαναν σχεδόν μισό χλμ κάθε φορά και πάντα έγραφαν μπροστά ακριβώς σε ποιά απόσταση βρίσκονταν, πχ δεν ήταν ο σταθμός των 10 χλμ αλλά των 10.2 χλμ μη και χάσουμε κανα μετρο (υποκλίνομαι). Επίσης είχαν και τις κλασικές ταμπέλες πριν από κάθε φωτογράφο για να είσαι προετοιμασμένος να πάρεις πόζα, να χαιρετήσεις, να συμμαζευτείς κάπως μη φαίνεσαι πτώμα. Κόσμος πολύς και ενθουσιώδης, έκαναν σαματά, πολλοί εθελοντές, όλες οι ηλικίες έξω στους δρόμους σε καρεκλάκια με τραπεζακια, με ποδήλατα (όλοι έχουν ποδήλατα εκεί), πραγματικά τον ζούσαν τον αγώνα, δεν ήταν μόνο οι τουρίστες φίλοι των δρομέων που έχω πετύχει αλλού. Για Ιαπωνία ήταν ίσως ο πιο σοβαρός αγώνας από πλευράς μεταμφιεσμένων καθώς μέτρησα 6-7 μόνο ενώ σε Οσάκα και Τόκιο είχες μόνιμα 2-3 γύρω σου σε κάθε στιγμή του αγώνα αλλά είχε το πιο ζωντανό πλήθος.

Η διαδρομή προχωρούσε, 10, 15, 20, ο αχίλλειος μέχρι στιγμής ήταν ζεστός και δεν ενοχλούσε οπότε έλεγα άντε ως εδώ καλά ίσως και να τη βγάλω καθαρή. Κάπου εκεί η διαδρομή βγαίνει από την πόλη και πάει βορειοδυτικά προς την ακτή σε μία μεγάλη ευθεία και μετά γυρίζει από το αντίθετο ρεύμα οπότε λέω εδω αρχίζουν τα δράματα, μόνοι μας θα τρέχουμε στα χωράφια. Κι όμως, είχε κόσμο παντού οι οποίοι τώρα είχαν τραπεζάκια και μοίραζαν γλυκίσματα, καραμέλες σοκολάτες, κοκακόλες, φρούτα και ντομάτες (κόλλημα με τις ντομάτες στους αγώνες της Ιαπωνίας) είχαν πάρα πολλοί ψυκτικά σπρευ κι έκαναν σαματά, δεν καθόντουσαν αμίλητοι. Σ εκείνη την ευθεία ένας τύπος είχε κόψει καρπούζι και προσέφερε τριγωνάκια σ ενα φαρδύ ρηχό πάγκο, με τέτοια ζέστη δεν το συζητάω, το τίμησα αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά με το που το δαγκώνω και τον βλέπω να πασπαλίζει τα κομμάτια με μία άσπρη σκόνη από ένα τετράγωνο κουτί σαν χάρτινη συσκευασία γάλατος. Ήταν αλάτι και το καρπουζάκι που έφαγα ήταν λύσσα, ναι μεν σας το προσφέρουν δωρεάν και αλατι χανετε αλατι παίρνετε αλλά μου ρθε ταμπλας. Γύρω στο 26χλμ φτάνουμε στην άκρη της διαδρομής και γυρνάμε προς τα πίσω τώρα στο αντίθετο ρεύμα, ζέστη πολλή και υγρασία να κολλάνε όλα αλλά που να παει όσο δεν μας κάνει σήμα ο αχίλλειος τσουλάμε παρακάτω.

Τώρα πια έχει φουλ ήλιο, είναι ίσωμα μεν αλλά ούτε έχει κτίρια να κάνουν λίγη σκιά ούτε μας φυσάει έστω ένας αέρας αφού είμαστε στην άπλα. Ο κόσμος εκεί βέβαια, κάποια στιγμή είδα ένας εκτός από κοκακόλες και γλυκίσματα είχε δίπλα ένα μεγάλο κουβά που έδινε κομμάτια πάγο στους δρομεις. Τρια παγάκια πήρα, σιγά σιγα τα έλιωσα στο στόμα ένα ένα κι ίσιωσα λες και με βούτηξες σε πισίνα, να ναι καλά ο άνθρωπος έσωσε ζωές. Ε, τωρα πια είμαστε 32, 33 χλμ και βλέπουμε μπόλικο κόσμο με κράμπες, να σταματάνε στο πεζοδρόμιο, ένα δύο ξάπλα να περιμένουν τη σκούπα, και στο απέναντι ρεύμα παράλληλά μας να περνάνε οι τελευταίοι και πίσω τους... η σκούπα! Η μάλλον οι σκούπες. Μετά τον τελευταίο δρομέα ακριβώς πίσω του ακολουθούσαν 4-5 πούλμαν με πολύ χαμηλή ταχύτητα, γεμάτα δρομείς που εγκατέλειψαν. Δε θέλω ούτε να σκέφτομαι τι πίεση αισθανόταν ο τελευταίος μ όλα τα όρνια ν' ακολουθούν στα 5 μέτρα πίσω του. Το όριο του αγώνα ήταν όπως είπαμε 5 ώρες και 5 λεπτά οπότε αν δεν ήταν η μέρα σου δεν είχε περιθώρια για πολλά περπατήματα, η σκούπες πίσω έκαναν εκκαθάριση, σαν κινούμενο τείχος.

Ξαναμπαίνουμε στην πόλη και χωρίς παρατράγουδα φτάνουμε στον τερματισμό όπου με άψογη Ιαπωνική οργάνωση μας μοιράζουν μεγάλες πετσέτες με το logo του αγώνα (αγαπημένο souvenir από Ιαπωνικούς αγώνες), μετάλλια, μπανάνες, μπισκότα, μπουκαλάκια νερό όσα θες, ακόμη κι αν κρατούσες σε ρωτούσαν αν ήθελες κι άλλο, και το αγαπημένο μου: σακούλες με παγάκια είτε για επίθεμα σε μυς είτε για να τα πιείς. Χαμογελαστοί συνταξιούχοι εθελοντές τύπωναν επιτόπου πιστοποιητικό συμμετοχής με περάσματα και χρόνο και πήγαινες στις τσάντες όπου μαθητές μοίραζαν ό,τι ρουχισμό τους είχαμε αφήσει το πρωί. Μοναδική παραφωνία ότι οι τσάντες ήταν σε κάτι μεταλλικά ράφια με πλέγμα που δεν προστατεύονταν απ την βροχή οπότε αν έριχνε μία γερή μπόρα θα τα έκανε μούσκεμα. Απ την άλλη όλα ήταν μέσα στην πλαστική τσάντα που μας είχαν δώσει οπότε μάλλον δύσκολο να περάσει νερό μέσα εκτός κι αν ήταν δυνατή νεροποντή.

Γενικά είναι νόστιμος αγώνας με πολύ τοπικό χρώμα αλλά δεν θα τον συνιστούσα εκτός κι αν μείνετε μόνο εκεί στα βόρεια και δεν κατεβείτε πιο κάτω. Κι όταν κατέβηκα Τόκιο κατάλαβα γιατί όλοι λένε οτι είσαι τρελός άμα πηγαίνεις Ιαπωνία το καλοκαίρι. Ιδανικές εποχές είναι Μάρτιος + Απρίλιος μέχρι μέσα Μαίου, μετά αρχίζουν οι βροχές με ζέστη μέχρι Ιούλιο και μετά συνεχίζει η ζέστη κι έχεις επιπλέον τυφώνες μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου οπότε πάλι Οκτώβριος και Νοέμβριος είναι καλές εποχές. Όταν μιλάμε για ζέστη στο Τόκιο τέλη Αυγούστου μιλάμε για 29-30 βαθμούς με 65%-85% υγρασία (φέτος τέλη Ιουλίου έπιασε 37 βαθμούς με 86% υγρασία και εννοείται είχαν νεκρούς). Αλλά και στους 28 με τόση υγρασία είναι μεγάλη ταλαιπωρία να κυκλοφορείς έξω πόσο μάλλον να διοργανώσεις αθλητικούς αγώνες (γκουχ γκουχ Ολυμπιακοί 2020), κι αν περάσει και κανας τυφώνας όπως φέτος που είχαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα rugby τότε έχει και κανονικές ακυρώσεις. Ήδη μετά από πιέσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής οι Μαραθώνιοι Ανδρών κ Γυναικών που είναι προγραμματισμένοι για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου αρχικά είχαν έναρξη στις 6 το πρωί και τελικά θα διοργανωθούν στο Sapporo ( https://www.theguardian.com/sport/2019/nov/01/2020-olympics-tokyo-accepts-painful-decision-to-move-marathon-to-sapporo ). Απ την άλλη, οι προκριματικοί Marathon Trials έγιναν φέτος στα μέσα Σεπτεμβρίου κανονικά στο Τόκιο ( https://runningnews.ca/sections/runs-races/introducing-the-most-competitive-marathon-youve-never-heard-of/ ) κι ενώ είναι μεν προκριματικοί κι οι πρώτοι 3 πάνε στους Ολυμπιακούς, τρέχουν συντηρητικά και δεν τα δίνουν όλα (εκτός από έναν φαβορι φετος που πήγε τρένο... και κάηκε: https://www.letsrun.com/news/2019/09/shogo-nakamura-wins-wild-and-thrilling-japanese-olympic-marathon-trials-as-honami-maeda-crushes-womens-field/ )

+
Πολύ φιλόξενοι και εκδηλωτικοί θεατές, ιδιαίτερα με τους ξένους
Φαρδιοί δρόμοι χωρίς λακούβες και διαδρομή που συνδυάζει πόλη με πάρκα
Μοναδικός αγώνας εκείνη την εποχή αν δεν μπορείτε να επισκεφθείτε την Ιαπωνία εκτός καλοκαιρινών διακοπών
Άψογη οργάνωση
Δεν έχει λοταρία

-
Σχετικά ζεστός αγώνας, όταν βγάζει ήλιο πεθαίνεις
Δύσκολο να βρεις πτήσεις από Αθήνα (και πιο ακριβό)
Ανύπαρκτη expo, φερ'τε τα παντα απο Ελλαδα




Madrid 2013 | Τokyo 2014 (http://bit.ly/1UwWPZl) | Paris 2015 | Sydney 2015 (http://bit.ly/1X8QoC6) | Seoul 2016 (http://bit.ly/1WDql6a) | Osaka 2016 (http://bit.ly/2gZpwCg) | Hamburg 2017 | Buenos Aires 2017 (http://bit.ly/2BupRHT) | San Francisco 2018 (http://bit.ly/2DUpCbA) | Brussels 2018 | Sapporo 2019 |

LEOPSOMO
Newbie Forum Runner

25 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/11/2019 :  15:08:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ωραίος!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2019 :  07:48:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συγχαρητηρια για τον αγώνα σου. Πόσες ώρες ταξίδι γενικά είναι Ελλάδα Ιαπωνία και γενικά το κόστος διαμονής και του αγώνα που κιμενεται
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MasBass
Advanced Forum-Runner

Greece


389 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2019 :  11:38:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευχαριστώ, αν θες διάβασε για τους άλλους δύο Μαραθωνίους που έτρεξα στην Ιαπωνία στα links της υπογραφής μου κάτω για λεπτομέρειες. Γενικά πάντως δεν είναι τόσο ακριβά όπως κάποτε κι αν τα κλείσεις όλα 6 μήνες πριν πετυχαίνεις πολύ καλές τιμές, ειδικά στο Τόκιο. Η πτήση είναι περίπου 13-14 ώρες αλλά αν κάνεις αλλαγές πχ προς Φρανκφουρτη, Ρωμη κλπ προσθέτεις κανα δίωρο-τρίωρο ακόμα. Το κακό είναι οτι ο Μαραθώνιος του Τόκιο στα τέλη Φεβρουαρίου είναι στους majors οπότε έχει λοταρία (και παλιά είχε αλλά οι ελάχιστοι ξένοι περνούσαν αέρα σιωπηλά, τώρα έχει πάρα πολλές συμμετοχές και από εξωτερικό οπότε θέλει τζόγο). Εναλλακτικά πολύ καλή περίπτωση είναι ο Μαραθώνιος της Osaka, τέλη Οκτωβρίου που έχει πολύ ωραίο καιρό, πτήσεις πχ να πας Osaka και να γυρίσεις απο Τokyo δεν είναι πολύ ακριβές (με Turkish βρίσκεις γυρω στα 700 ευρω και με καλές ανταποκρίσεις). Δωμάτια αν ψάξεις νωρίς 6-7 μήνες πριν βρίσκεις με 45-55 ευρω το δικλινο με δικο του μπανιο μεσα. Γενικά το high season τους είναι τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου που ανθιζουν οι κερασιές και μία εβδομάδα στα μέσα Αυγούστου που παίρνουν σχεδόν όλοι άδεια (αλλά καλοκαίρι δε λέει καθόλου να πας). Φαγητο εκει εχει πααααρα πολλες επιλογες και δεν ειναι Αμερικη που σου φευγουν 10ευρα για σαλατα, με 5-7 ευρω εχει ωραιοτατα πιατα noodles ή αξιοπρεπέστατα μινι γευματάκια (κυρίως + σαλάτα) σε αλυσίδες που τρωνε οσοι δουλευουν στα γραφεια. Εννοειται εχει και τα απιστευτα σουσαδικα με 250 ευρω το ατομο που περιμενεις μηνες να βρεις θεση να κλεισεις αλλα το βασικο ειναι οτι διαμονη + φαγητό έχεις πολύ φθηνές εναλλακτικές χωρίς να μένεις σε σκηνή και να τρώς μπέργκερ. Το μονο κακό είναι οτι φετος ειναι χρονια Ολυμπιακων αγωνων κι οι τιμες θα πανε στο θεο -κι ελπίζω να μη μείνουν εκεί μετα- γι αυτο προσπαθησα να παω φετος. Προσοχή όταν ψάχνεις για μαραθώνιο εκεί, πολλοί λένε μαραθώνιο αλλά είναι δεκάρια, δεκαπεντάρια κλπ. ( πχ http://gethiroshima.com/event/hiroshima-peace-marathon/ )



Madrid 2013 | Τokyo 2014 (http://bit.ly/1UwWPZl) | Paris 2015 | Sydney 2015 (http://bit.ly/1X8QoC6) | Seoul 2016 (http://bit.ly/1WDql6a) | Osaka 2016 (http://bit.ly/2gZpwCg) | Hamburg 2017 | Buenos Aires 2017 (http://bit.ly/2BupRHT) | San Francisco 2018 (http://bit.ly/2DUpCbA) | Brussels 2018 | Sapporo 2019 (http://bit.ly/2qL9OVQ) |
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/11/2019 :  15:31:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2019 :  14:35:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πολύ ωραίος και πολλά μπράβο!
Στους σταθμούς τροφοδοσίας έδιναν την φημισμένη τοπική μπύρα;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

alcool
Forum-Runner

Greece


99 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/11/2019 :  14:59:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εξαιρετικός, μπράβο για τον αγώνα, την περιγραφή και τις τόσες πληροφορίες. Ευχαριστούμε!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MasBass
Advanced Forum-Runner

Greece


389 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/11/2019 :  11:15:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπύρα ούτε στην expo, ούτε στον αγώνα, ούτε καν μετά στο πάρκο (που όμως σου έδιναν όσες φορές κι αν ζητούσες μπανάνες, νερά και κάτι κεικ). Μάλλον δεν έχει καμία σχέση με sponsoring του αγώνα αλλά τι διάολο τόσο πολύ δεν ασχολούνται; Είχε χορηγούς ό,τι πιο άσχετο μπορείτε να φανταστείτε και δεν είχε την επώνυμη μπύρα της πόλης; Και βγάζουν κανονικά και μία τουλάχιστον γεύση χωρίς αλκοόλ -την οποία προσπαθούν να προωθήσουν κιόλας- και δεν είχαν έστω ένα stand στην expo! Δεν είναι να πεις οτι δεν ασχολούνται με λιανική ή οτι η βάση τους είναι μακρια από την πόλη γιατί μέσα στην πόλη έχουν... το μουσείο μπύρας Sapporo με ωραιότατο εστιατόριο κ μπυραρία μέσα.



Madrid 2013 | Τokyo 2014 (http://bit.ly/1UwWPZl) | Paris 2015 | Sydney 2015 (http://bit.ly/1X8QoC6) | Seoul 2016 (http://bit.ly/1WDql6a) | Osaka 2016 (http://bit.ly/2gZpwCg) | Hamburg 2017 | Buenos Aires 2017 (http://bit.ly/2BupRHT) | San Francisco 2018 (http://bit.ly/2DUpCbA) | Brussels 2018 | Sapporo 2019 (http://bit.ly/2qL9OVQ) |
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000