Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Επικαιρότητα
 Πως αντιμετωπίζετε το θέμα "κορονοϊός";
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 46

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2020 :  17:33:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
dpkouk, εγώ νιώθω ασφαλής με την κυβέρνηση. Πρώτη φορά που το κράτος είναι "εδώ" (και ο λαός στις παραλίες...)

Μέτρα πήραμε νωρίς και αυτό έχει πολύ μεγάλο κόστος, οικονομικό και πολιτικό. Δεν είναι εύκολη η απόφαση του κατεβάσματος ρολών.

Φίλοι στην Αγγλία (Έλληνες και Άγγλοι) είναι πολύ δυσαρεστημένοι.

Οι πιο χαρούμενοι είναι οι Σουηδοί-το μικρό σπίτι στο λιβάδι. Απ' ότι μου λέει ο αδερφός μου, δεν υπάρχουν leaders εκεί. Ο ΠΘ πριν μια εβδομάδα τους είπε να είναι προετοιμασμένοι να χάσουν δικούς τους ανθρώπους και ότι κάποιοι κάποιους δεν θα προλάβουν να τους αποχαιρετήσουν. Ίσως από βδομάδα να κάνει lockdown και η Σουηδία διότι άφησε κάτι υπονοούμενα χθες που μίλησε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2020 :  19:25:46  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Riffraff δεν βλέπω τηλεόραση καθόλου όμως. Την τελευταία βδομάδα άρχισα από τα διάγγελματα του πρωθυπουργού κ μετά να βάζω στις 18:00 ert webtv (θα μου πεις η ΕΡΤ κ αν κάνει προπαγάνδα) για την συνέντευξη τύπου του υπουργείου υγείας. Την βλέπω κ κλείνω.

Είδαμε την διαχείριση στο μάτι και στις πλημμύρες της Μάνδρας. Πες πάει στο διάβολο έγινε απίστευτη στραβή, που κανείς δεν την περίμενε. Πες και τώρα γίνει 8ριχτερ σεισμός. Μετά όμως τι έκανα ν; Σόου με εικόνες δορυφόρου, μισή συγγνώμη να μην ακουστηκέ κ να βγαίνουν από πάνω?
Εδώ είπαν θα δουλέψει το 112 κ δούλεψε. Χωρίς πολλές φανφάρες.
Όπως τα βλέπει ο καθένας, είπαμε ταμείο θα κάνουμε σε ένα μήνα. Και θα αντιπαραβαλουμε τα αποτελέσματα σε σχεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2020 :  19:39:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Με την προηγούμενη κυβέρνηση το μόνο πιθανό να γίνει θα ήταν λήψη μέτρων μη τυχόν και αρρωστήσουν οι αλλοδαποί της χώρας!
Όχι RiffRaff δεν έχεις δίκιο, αντέδρασαν αρκετά καλά και το σημαντικότερο γρήγορα.
Για δε την υπόθεση στις Καστανιές Έβρου ούτε καν θα ήθελα να κάνω συγκρίσεις!
Και πρόσεξε, δεν δέχομαι για κανέναν τους την γνωστή δικαιολογία "δεν γνωρίζαμε, είμαστε στην αρχή". Είναι το μεγαλύτερο μέρος αυτών επαγγελματίες πολιτικοί με γνώση σε κρίσιμες στιγμές είτε σαν κυβέρνηση είτε σαν αντιπολίτευση.
Οι προηγούμενοι ήταν απλά ένα τσίρκο.
Μέχρι και η Ζωίτσα επιδοκίμασε τις ενέργειες!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ioma
Advanced Forum-Runner

295 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2020 :  20:06:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μου αρέσει που το συζητάμε. Τσιπρας,Φώφη και Ζωή είπαν ότι πήραμε πολύ γρήγορα τα μέτρα .Σε γκάλοπ που γίνονται πάνω από το 70% συμφωνεί ότι τα μέττα πάρθηκαν γρήγορα και αυτό φαίνεται που δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων όπως άλλες χώρες .Ας μην μιλήσω για τους ελεγχούς που γίνονται.Τώρα αν κάποιος νομίζει ότι μπορούσαμε να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν θα άφηνε τον ιο να μπει στην χώρα πάω πάσο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2020 :  20:45:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για τους ελέγχους: γνωστός μου ξεκίνησε να παει απο το Ψυχικό μεχρι τη Βουκουρεστοιυ και τον σταμάτησαν για ελεγχο συην Κηφισιας κ Αλεξάνδρα, στο Χιλτον κ στη Βουκουρεστιου (ειχε άδεια).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ioma
Advanced Forum-Runner

295 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2020 :  21:04:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυστυχώς υπάρχουν "άτομα" που παρακαλάνε για χιλιάδες νεκρούς ώστε να πέσει η κυβέρνηση .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2020 :  21:18:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Να πω την αμαρτία μου, δεν περίμενα πως το τρολάρισμά μου (στα όρια του σοβαρού και του αστείου) θα σήκωνε τέτοια θύελλα, αν και ίσως θα έπρεπε, μιας και το τρέξιμο ως δραστηριότητα (όχι ως άθλημα) αποτελεί ένας μάλλον αστικό χόμπι, άρα σε γενικές γραμμές το φόρουμ λογικό είναι να είναι ελαφρώς "biased".

Εγώ, βέβαια, δεν αναφέρθηκα καν σε "προηγούμενους" (με 4/10 βαθμολογώ το σύριζα με τα δικά μου κριτήρια, με "τι ψηφίσατε, ρε μαλάκες;", βαθμολογώ τη νδ, οπότε ελπίζω να αντιλαμβάνεστε πως σε κανένα σημείο δεν υπερθεμάτισα υπέρ του ενός ή του άλλου).

Το γρήγορα είναι πολύ σχετικό, ακόμη γελάνε τα καντήλια στις εκκλησίες για τον τραγέλαφο που εκτιλήχθηκε μεταξύ κούλη και ιερώνυμου. Να μην αναφερθώ και στη στάση που είχαν σημαίνοντα μέλη της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος (μπουμπούκος, ράπτη και λοιπός συρφετός) σχετικά με το θέμα της κοινωνίας (και μην το πάω και ένα βήμα παρακάτω σχετικά με το τι θα συνέβαινε από τους διάφορους αριβίστες που έχει σε περίσσεια η νδ σε μία υποθετική περίπτωση που η θεσμική θέση των δύο κομμάτων ήταν ανάποδα).

Στην πραγματικότητα, τρία πράγματα μας έχουν σώσει (ως τώρα). Το πρώτο είναι η ύπαρξη ενός πολύ γειτονικού μας παραδείγματος (ιταλία), το οποίο τόσο λόγο εγγύτητας όσο και λόγω μιας - κατά κάποιο τρόπο - ταύτισης, μας έβαλε σε ένα άλλο mode σκέψης σε σχέση με το να ερχόταν κάποιος και να μας μιλούσε για τα starving children της υεμένης. Το δεύτερο είναι πως τόσο λόγο του ότι ως χώρα εμπορικά (βάζοντας μέσα ακόμη και τα μεγάλα live) είμαστε λίγο "εκτός" όσο και εξαιτίας του γεγονότος πως και αυτά τα λίγα μεγάλα events που παίζουν στα μέρη μας κάθε χρόνο έτυχε να βρίσκονται εκτός αυτού του κρίσιμου χρονικού παραθύρου (ακόμη και το οσφπ-γούλβς που θα έφερνε αρκετούς εκδρομείς απτην αγγλία έγινε χωρίς). Τρίτον, το ότι - όσο και αν θέλετε να παραμυθιάζεστε για το αντίθετο - ο κόσμος συμμορφώθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Μπορεί το open να έβγαλε ρεπορτάζ περί "γεμάτων παραλιών στη χαλκιδική" (με την ίδια την εικόνα της άδειας παραλίας από πίσω να τα λέει όλα) ή το μέγκα και το σκάι να βγάζουν ολόκληρα θέματα για "απίστευτους" αριθμούς αυτοκινήτων στα διόδια (με το ανοικτό πλάνο να δείχνει δέκα αυτοκίνητα, στα οποία μάλλον οι οδηγοί καθυστερούσαν στη συναλλαγή για προφανείς λόγους), όμως σε γενικές γραμμές νομίζω ότι ως πολίτες τοχουμε πάει καλά (έχω ένα περιστατικό απτο προηγούμενο σάββατο που - σε εκείνη τη φάση - με έκανε να πιστέψω πως δεν υπάρχει σωτηρία, αλλά πλέον είμαι βέβαιος πως τοχουμε πιάσει καλά το μήνυμα). Δε λέω πως έχουμε φτάσει ως κοινωνία σε τέτοιο επίπεδο ωριμότητας, απλά ίσως ο φόβος από κάτι που συμβαίνει πολύ κοντά (και δεν είναι ένας σεισμός, ας πούμε) ίσως λίγο ότι έχει κάτσει κέντα και με τον καιρό που βοηθάει να μένει ο κόσμος μέσα, αυτό έχει συμβεί σε ικανοποιητικό βαθμό.

Κάποιος, πάντως, θα μπορούσε να υπερθεματίσει υπέρ της μείζονος αντιπολίτευσης λέγοντας πως όσο είναι σε θέση να θυμάται ο γράφων των 37 μαρτίων, δεν έχει υπάρξει ξανά τόσο βολική προς την κυβέρνηση αντιπολίτευση σε μεγάλο θέμα (το οποίο μπορεί να γίνει controversial σε διάφορα επίπεδα, αν κανείς το θελήσει). Αλλά δεν το λέω, αφήνω τους συριζαίους του φόρουν να υπερασπιστούν οι ίδιοι τον εαυτό τους (χωρίς να πολυπιστεύω πως κυκλοφορούν εδώ μέσα, go to 1 να βρεις το γιατί).

υγ.1 Δεν έχω ξεχάσει την ορθογραφία μου, απλά βάζω όλα τα ονόματα με μικρά μη μου ξεφύγει τίποτα (μεγάλο στους μεν, μικρό στους δε) και με σταμπάρουν...

υγ.2 Garga, όταν βγάλεις το "αλλο"whatever απτο όλο πλαίσιο σκέψης, θα δεις πως όλα θα σου φαίνονται πιο καθαρά. Μόνο στα οπαδικά και εκεί στο πλαίσιο ενός χαβαλέ και τίποτα παραπάνω.

υγ.3 Πριν τον ημιμαραθώνιο της θεσσαλονίκης, κάπου έξω απτο παλέ, έτυχε να πετύχω κάποιο σημαίνον μέλος του φόρουμ, το οποίο παρατηρώ πως είναι ανενεργό εδώ και αρκετό καιρό. Μέσα στην όλη συζήτηση, όσο μας άφηναν τα μικρά μου που για κακή μου τύχη ήταν ταχα μαζί , είχε αναφέρει κάτι και για το (πολιτικό) καφενείο. Με μια αίσθηση απογοήτευσης για πράγματα που κατά καιρούς είχαν γραφεί εκεί (από συγκεκριμένα άτομα). Η αλήθεια είναι πως αρχίζω να καταλαβαίνω το γιατί, οπότε λέω και γω σιγά σιγά να αρχίσω να την ψάχνω σε άλλες παραλίες (ελπίζω μόνο οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ του open μη με πιάσουν στα πράσα ) και λέω να διαβάζω το φόρουμ εξ αποστάσεως, παρακολουθώντας σκάι, διαβάζοντας καθημερινή και απαγγέλοντας τα άπαντα του σάκη του μουμτζή...

--------------------------
Run-time Error

Edited by - RiffRaff on 27/03/2020 21:42:51
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2020 :  22:00:12  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Όλα αυτά που λες τα πολιτικά Riff ισχύουν και είναι κάποιοι λόγοι που βοήθησαν στην κατάσταση. Πόσο? Δεν ξέρουμε.
Δεν αλλάζουν όμως την συνολική εικόνα της διαχείρισης ενός πολύπλοκου προβλήματος, πάντα κατά την γνώμη μου. Τι έχεις να μέμψεις δηλαδή ότι άργησαν 3 μέρες να κλείσουν και οι εκκλησίες? Έκλεισαν τελικά και αυτό μετράει. Θα μπορούσαν και νωρίτερα? Θα μπορούσαν. Οι Άγγλοι έφτασαν 25/3 για να πάρουν μέτρα, ενώ ΗΞΕΡΑΝ. Γεμάτα γήπεδα και συναυλίες και pub μέχρι ένα βράδυ πριν. Όπως είπα σε 1 μήνα θα ξέρουμε, τώρα είναι νωρίς ακόμα για πανηγυρισμούς. Από το αποτέλεσμα κρινόμαστε όλοι.

Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω αν ένιωσες πολιτικά περιθωριοποιημένος οι διαφωνίες είναι θεμιτές και επιθυμητές, εφόσον δεν καταλήγουν σε προσωπικές επιθέσεις και προσβολές. Δεν βλέπω να σηκώθηκε καμία θύελλα με αυτό που έγραψες, κουβέντα κάνουμε. Τι να κάνουμε έτσι πιστεύουν οι περισσότεροι και η γνώμη μου είναι και εκτός φόρουμ, υπάρχει το ίδιο ποσοστό αποδοχής.
Από εκεί και πέρα όπως το κρίνεις, εγώ (μόνο για μένα μπορώ να μιλήσω) μίλησα όπως ακριβώς θα μίλαγα σε ανθρώπους που τους γνωρίζω προσωπικά πολλά χρόνια, γιατί νιώθω άνετα. Αν σε έκανα να νιώσεις άβολα να σου ζητήσω συγγνώμη, αν πιστεύεις ότι δεν αξίζει να μιλάς παραπάνω γιατί είμαστε πχ σκαλωμένοι ή επειδή εδώ μέσα είναι σφιγγοφωλιά δεξιών... και δεν έχει νόημα, σεβαστό απολύτως. Εσύ ξέρεις, αν είναι να χαλιόμαστε δεν έχει αξία. Για την ιστορία, κάποτε κατηγορούσαν ότι είναι σφιγγοφωλιά συριζαίων. Αλλά είναι μια κουβέντα που δεν έχω όρεξη να κάνω και κανείς νομίζω


Edited by - Deorum on 27/03/2020 22:05:08
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2020 :  22:10:12  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Για άλλο ήρθα αρχικά να γράψω...

Σήμερα ανακοινώθηκαν 919 νεκροί στην Ιταλία. Εξωφρενικό νούμερο.
Όμως σκεφτείτε, επειδή αρκετοί κάνουν αναγωγές στον πληθυσμό κτλ (που λέγαμε πιο πριν),
ότι οι 500 περίπου είναι μόνο από την περιοχή της Λομβαρδίας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ioma
Advanced Forum-Runner

295 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2020 :  22:50:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πόσο κολλημένοι είναι κάποιοι για να καταλάβουν ότι στην Έλλαδα τις εκκλησίες μπορεί να τις κλείσει μόνο η Ιερά σύνοδος και κανείς άλλος.Μιλάμε για απλά πράγματα που για κάποιους φαίνονται σαν ανακαλύτουν τον 20ο νόμο του νεύτωνα.
Τώρα το ότι είμασταν εμείς τυχεροί και όλοι άλλοι άτυχοι ,αν κάποιος το πιστεύει δε θα του πάμε κόντρα διότι ο ψυχίατρος πάντα συμβουλεύει να πηγαίνουμε με τα νέρα του άρρωστου.
Όσο για βολικές αντιπολιτεύσεις μην ξεχνάμε κάτι μνημόνια που ψηφίστηκαν αφού κάποιοι βέβαια τα είχαν σκίσει.
Σκεφτείτε τώρα η κυβέρνηση να έλεγε δεν σας δίνω αυτα τα ελάχιστα 800 ευρώ αφού έτσι και αλλιώς θα τα φάτε .

Edited by - ioma on 27/03/2020 22:55:55
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ioma
Advanced Forum-Runner

295 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2020 :  23:05:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η κουμμουνιστικη Κίνα 3 φορές έχει μολύνει σχεδόν όλο τον κόσμο. ΣΑΡΣ ,γρίπη των χοίρων και τώρα. Σκεφτείτε αυτό να το είχε κάνει η ΗΠΑ .Τι πορείες θα είχαμε τις διαμαρτυρίες στην πρεσβεία των ΗΠΑ,τι φονιάδες των λαών ,τι να πληρώσουν αποζημιώσεις κλπ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2020 :  23:17:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by ioma

Η κουμμουνιστικη Κίνα 3 φορές έχει μολύνει σχεδόν όλο τον κόσμο. ΣΑΡΣ ,γρίπη των χοίρων και τώρα. Σκεφτείτε αυτό να το είχε κάνει η ΗΠΑ .Τι πορείες θα είχαμε τις διαμαρτυρίες στην πρεσβεία των ΗΠΑ,τι φονιάδες των λαών ,τι να πληρώσουν αποζημιώσεις κλπ



Μια πολύ μεγάλη αλήθεια!
(και στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον ioma!)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2020 :  23:21:12  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Διαφωνώ τις εκκλησίες τις κλείνει όταν χρειάζεται ΚΑΙ το κράτος, όπως έκλεισε και τα μαγαζιά μας. Τι είναι η Ιερά Σύνοδος λοιμοξιωλόγοι? Αν αύριο γίνει ένας μεγάλος σεισμός και ένα κτίριο είναι ακατάλληλο δεν θα το σφραγγίσει το κράτος? Θα περιμένουμε την Ιερά Σύνοδο να επέμβει.

Καλό είναι αυτό να γίνει με κάποια συμφωνία μεταξύ τους, ώστε να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις και μεγαλύτερη αποδοχή.

Από εκεί και πέρα, είδαμε -πέρα από κάποια ανούσια όπως πολιτικό όρκο- πόσο ουσιαστικά προχώρησε ο Τσίπρας τον διαχωρισμό εκκλησίας κράτους. Τρομερός διαχωρισμός... Στην προκειμένη βέβαια ο Μητσοτάκης είχε ένα πλεονέκτημα. Ο Τσίπρας ίσως δυσκολευόταν περισσότερο να τις κλείσει γιατί θα τον έβλεπαν με πολύ κακό μάτι. Ίσως για τον Μητσοτάκη ήταν πιο εύκολο. (όπως και για τον Τσίπρα ήταν πιο εύκολο να περάσει τα μνημόνια, γιατί στην ουσία η μεγαλύτερη μερίδα συνδικαλιστών κτλ που αντιδρούσαν ήταν δικοί του).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2020 :  23:28:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

quote:
Originally posted by Rigelian

quote:
Originally posted by Deorum

2 tris κόβουν οι ΗΠΑ από το λεφτόδενδρο της FED άκουσα...
Θα πέσει πληθωρισμός να φάνε και οι κότες...

Προφανώς και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, και αυτά που λέτε θα τα έχουν ζυγίσει. Γιατί όταν ξαφνικά έρχεσαι σαν έθνος/ΕΕ αντιμέτωπος με το σενάριο απώλειας 1-2% του γενικού πληθυσμού σου και ένα 5% στα νοσοκομεία, τότε ΕΤΣΙ κ αλλιώς θα φάς μεγάλη οικονομική καταστροφή...




Δεν υπάρχουν κίνδυνοι πληθωρισμού όταν δεν υπάρχει demand, οπότε αυτός ο φόβος είναι όχι απλά μακρινός αλλά επιθυμητός!

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται: https://www.in.gr/2020/03/26/world/koronaios-vretania-ektimiseis-sok-gia-ti-thnisimotita-tis-pandimias/
(άσε τον τίτλο, είναι clickbait)

Οπότε σου λεω το εξής: Αν ο ιός έχει ήδη προλάβει να μολύνει το 50-60% Ιταλών, Ισπανών, Γάλλων ΗΒ και ΗΠΑ, μήπως αυτό που ζει τώρα η Ιταλία (και βλέπουμε τι θα ζήσει η Ισπανία-Γαλλία-ΗΒ-ΗΠΑ) είναι το χειρότερο σενάριο, οπότε η αυστηρότατη καραντίνα στην οποία βρίσκονται δεν προσφέρει τίποτα, παρά μόνο καταστρέφει την οικονομία;

Να θέσω και αλλιώς το ερώτημα: Μήπως τα μέτρα έχει νόημα να τα πάρουμε στην αρχή (όπως εμείς) αλλιώς δεν έχει νόημα να τα πάρουμε καθόλου;

Προβοκατόρικες ερωτήσεις, για τις οποίες δεν έχω απάντηση...



Δεν τους έχει προλάβει όλους στην Ιταλία, ούτε καν το 50-60% των ιταλών.

Έχει ίσως προλάβει το 50-60% των ανθρώπων στην Λομβαρδία. Οπότε αν θες να κάνεις αναγωγή για την πραγματική δυναμική του Ιού, πήγαινε μόνο με το τι γίνεται σε αυτές τις πόλεις (μπέργκαμο κτλ).
Τα νούμερα είναι τραγικά.
Εξάλλου αν τους είχε μολύνει κατά 60% τι νόημα θα είχε πλέον το lockdown...?



Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ, απλά δεν μπορεί, πλέον, να άρει έτσι το lockdown η κυβέρνηση, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι είναι έτσι διότι:
1. Θα πρέπει να παραδεχτεί ότι φτάσαμε στην ανοσία αγέλης με σχετικά πολύ λίγους νεκρούς,
2. Η θνησιμότητα είναι πολύ μικρότερη,
3. Θα είναι σαν να λέει σε ΗΒ, ΗΠΑ, Σουηδία ότι συνεχίστε έτσι
4. Θα τους "κρεμάσουν" στην Πιατσάλε Λορέτο για την τρομακτική οικονομική ζημιά που προξένησαν,
5. Θα χαθεί κάθε αξιοπιστία από την πλειονότητα των επιστημόνων που υποστηρίζουν το lockdown.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2020 :  23:34:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by ALEXANDRA

dpkouk, εγώ νιώθω ασφαλής με την κυβέρνηση. Πρώτη φορά που το κράτος είναι "εδώ" (και ο λαός στις παραλίες...)



Αλεξάνδρα, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω εδώ. Οι πολίτες φέρονται με εξαιρετική ωριμότητα και τηρούν την καραντίνα με εντυπωσιακό τρόπο, ακόμα και πριν γίνει υποχρεωτική. Ελαχιστότατες εξαιρέσεις που προβάλλονται από συγκεκριμένα ΜΜΕ δεν αλλάζουν τη γενική πάρα πολύ καλή εικόνα.

Φυσικά αυτό έχει και μια άλλη, προβοκατόρικη, ανάγνωση: Ο θρασύδειλος ελλαδίτικος όχλος κλείστηκε στο σπιτάκι του έχοντας φτάσει κάτι μυρωδάτο στην κάλτσα διότι καλές οι επαναστάσεις και τα παχιά λόγια αλλά όταν φοβόμαστε τη ζωούλα μας γινόμαστε κότες λειράτες!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 46 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000