Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Επικαιρότητα
 Πως αντιμετωπίζετε το θέμα "κορονοϊός";
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 46

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2020 :  12:17:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ξερω οτι δεν αφορα την Ελλαδα, αλλα για να σας δωσω εικονα τι γινεται στη Σαιγκον. βρισκεται υποπτο κρουσμα σε πτηση. ολοι οι επιβατες ειδοποιουνται κ τα κτιρια που μενουν αποκλειονται, ουτε ντελιβερι δεν αφηνουν, κ ολοι οι ενοικοι υποχρεωτικα μεσα γ 15 μερες με αστυνομια να αποκλειει καθε εισοδο-εξοδο, φαγητο σφραγισμενο κ ειδη πρωτης αναγκης...αν το κρουσμα βγει αρνητικο αρεται η απαγορευση. 2,5 μηνες μετα 60 κρουσματα...

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2020 :  12:27:26  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by thesalos

λενε οτι σουηδια ολανδια αγγλια επιλεγουν αλλο τροπο να αντιμετωπισουν το θεμα .θα αφησουν τον κοσμο να νοσησει,για να αποκτησει ανοσια.θα "ελαφρωσουν "και τα ασφαλιστικα τους ταμεια απο οτι φενεται,και θα γινουν και οι αναλογοι πειραματισμοι στου κασιδιαρη το κεφαλι.θα παρει μεχρι τα χριστουγενα λενε.
παμε για νεα κατασταση μαλον
brave new world




Μπα το γύρισαν και οι άγγλοι, άλλαξαν γνώμη, ετοιμάζονται να κλειστούνε σπίτια τους
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2020 :  13:47:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by ioma

quote:
Originally posted by ALEXANDRA

quote:
Originally posted by ioma

Καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι αν η απαγόρευση θα βοηθήσει μακροχρόνια.Στο κοντινό μέλλον θα βοηθήσει αλλά σε μία έξαρση νέα δεν ξέρουμε τι θα γίνει.Αν έχουν βρεθεί φάρμακα οκ,αλλά αν δεν έχει βρεθεί κάτι πιθανώς να έχουμε τα ίδια και χειρότερα.
Ήδη Αγγλία και Σουηδία προστατεύουν ηλικιωμένους και τους άλλους τους αφήνουν ελεύθερους να κυκλοφορούν.



Στη Σουηδία κοιμούνται εντελώς! Είναι γιατρός ο αδερφός μου εκεί και η ζωή κυλάει ήρεμα, σα να μη συμβαίνει τίποτα. Χαμπάρι!
Ο αδερφός μου ζει εδώ και κάθε τόσο πάει και χειρουργεί εκεί. Ευτυχώς τώρα είναι εδώ. Σήμερα είπε στον διευθυντή του τι συμβαίνει εδώ (κλειστά σχολεία, μένουμε σπίτι κλπ) και ο διευθυντής του "δεν το καταλάβαινε". Θα έχουν πρόβλημα στη Σουηδία σύντομα.


Αλέξάνδρα αυτό ακριβώς λέω.Μην είμαστε σίγουροι ότι κάνουμε το σωστό με τις καραντίνες,Καλό είναι να ακούμε και τις άλλες απόψεις και όλοι θα κριθούν στο τέλος.Δυστυχώς αυτή η κρίση θα έχει και πολλούς νεκρούς



@ALEXANDRA προσωπική μου – πάντα – άποψη είναι ότι σε χώρες που το παίρνουν αψήφιστα το θέμα…θα φάνε πολύ γερά χαστούκια και μάλιστα πιο σύντομα από ότι νομίζουμε…

Το βίντεο που παραθέτω ( https://www.youtube.com/watch?v=dSQztKXR6k0 ) είναι από τα πλέον κατανοητά που έχω βρει (και με ελληνικούς υπότιτλους) που εξηγεί με απλό τρόπο το γιατί δεν έχει σημασία του ‘πόσοι νοσήσουν’ (κάποια στιγμή σχεδόν όλοι μας θα αρρωστήσουμε) αλλά το ‘πότε’ θα νοσήσουν!!! Μετά το 2:00 αρχίζουν τα ωραία και ειδικότερα μετά το 2:45 εξηγείται το ΓΙΑΤΙ είναι τόσο σημαντικό να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της πανδημίας και όλα έχουν σχέση με την ικανότητα του εθνικού συστήματος υγείας της κάθε χώρας να ‘αντέξει’ τον εκθετικά αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων! Και εκεί είναι που μπαίνει ο όρος «κοινωνική αποστασιοποίηση» (social distancing) και ‘εξομάλυνση’ της ‘καμπύλης νοσηρίας’ (flatten the pandemic curve)!

Εάν δεν δράσουμε με ΑΤΟΜΙΚΗ ευθύνη πραγματικά θα έχουμε εκατόμβες νεκρών σε παγκόσμιο επίπεδο και λόγω του ότι άνθρωποι που για άλλους λόγους (που είναι πάρα πολλοί) θα χρειαστούν νοσοκομειακή φροντίδα και ΔΕΝ θα μπορούν να την έχουν ακριβώς επειδή τα υγειονομικά συστήματα θα έχουν καταρρεύσει και θα δίνουν προτεραιότητα πλέον στα πολύ επείγοντα ή κυρίως μόνο στους νέους (και άσε του ‘γέρους’ να ψοφάνε σας τις μύγες)! Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει ακόμα ΚΑΝΕΝΑ φάρμακο και ΚΑΝΕΝΑ εμβόλιο (όπως για τις διάφορες εκδοχές τις γρίπης για παράδειγμα), κάτι που πολύ σωστά έχουν επισημάνει εδώ και άλλοι συνφορουμίτες, ο συγκεκριμένος ιός δεν είναι απλά μια ‘γριπούλα’ και ‘τί έγινε μωρέ…με ένα συναχάκι θα το περάσουμε όλοι’… Στην Ιταλία ήδη μετράνε πολύ πάνω από 2.000 νεκρούς (μέσα σε λίγες μέρες!) ανάμεσα σε κάτι λιγότερο από 30.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα (ένα ποσοστό θνησιμότητας που μπορεί να είναι και εκατοντάδες φορές πιο μεγάλο από τα κρούσματα της γρίπης), μόνο και μόνο επειδή το πήραν στο ‘χαλαρό’ στην αρχή…αλλά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η κατάσταση τους ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Και δυστυχώς συνεχίζω να ακούω/διαβάζω κάτι φαιδρά περί θανάτων από κουνούπια, καρκίνους, ατυχήματα, γρίπη!!!

Πριν από ακριβώς από έναν αιώνα υπήρχε μια άλλη πανδημία γρίπης και το βίντεο εξηγεί του πόσο διαφορετικά την αντιμετώπισαν σε δύο διαφορετικές πόλεις των Η.Π.Α και το πόσους παραπάνω θανάτους είχαν στην πόλη που συνέχισαν ‘σαν να μην συμβαίνει τίποτα’…δυστυχώς ως ανθρωπότητα (και ειδικότερα σε ατομικό επίπεδο) δεν έχουμε πάρει ακόμα τα μαθήματά μας!

…και τρελαίνομαι όταν ακόμα και τώρα (και εμείς ως ‘δρομείς’) συνεχίζουμε πολλές φορές να συγχρωτιζόμαστε στα διάφορα δρομικά στέκια (‘4άρα Υμηττού’, Άλσος Συγγρού, Φιλοθέη κλπ) για να τρέξουμε με την ‘παρέα’, για να έχουμε παρέα, για να πούμε μια κουβέντα αφού δεν μπορούμε να ‘βγούμε για καφέ’ κοκ. Και μετά κολλάει πανεύκολα ο ένας τον άλλο (ακόμα και σε ανοικτό χώρο!) και ο ‘άλλος’ το μεταφέρει στην οικογένειά του, στους γονείς του, στους παππούδες, σε άλλους ευαίσθητους ανθρώπους και…ντόμινο οι επιπτώσεις! Όταν θα αρχίσουμε να ‘χάνουμε’ τους δικούς μας ανθρώπους τότε θα είναι ΠΟΛΥ αργά…δεν μπορώ να το πω πιο ήπια και…ευγενικά!

Προσωπικά πλέον τρέχω μόνος μου και όταν βλέπω καμιά παρέα μπροστά μου αλλάζω (κυριολεκτικά διαδρομή και…πορεία). Είτε στο βουνό…είτε στην άσφαλτο…

Free your feet...free your senses!

Edited by - trexantiris on 17/03/2020 13:49:31
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2020 :  14:33:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μανώλη συμφωνώ απόλυτα!
Έχω διαβάσει το άρθρο με τι ς2 πόλεις στην Αμερική που το αντιμετώπισαν διαφορετικά. Ναι, δεν μαθαίνουμε.

Η Σουηδία, πάντως, δεν το κάνει συνειδητά όπως η Αγγλία, που δεν παίρνει μέτρα. Απ'ότι μου λέει ο αδερφός μου, δεν υπάρχει leader, να πάρει αποφάσεις.

Παιδιά, η κυβέρνηση ενήργησε πολύ γρήγορα. Είμαστε οι πρώτοι που κλείσαμε σχολεία μετά την Ιταλία. Σε κάτι τέτοια είμαστε τελευταίοι.

Εγώ θα ήθελα και ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μόνο σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και βενζινάδικα να είναι ανοιχτά.

Είναι τρομερό αυτό που ζούμε! Αυτό θα πει αόρατη απειλή...!

Πιστεύω ότι τα κρούσματα είναι πολλά και εδώ. Τόσες μέρες αλωνίζαμε ελεύθερα.


Και κάτι άλλο για σκέψη: φίλος μαραθωνοδρόμος και ironman (58 χρονών) έχει κορονοϊό. Ήταν στο σπίτι του σε καραντίνα αλλά τώρα είναι στο νοσοκομείο διότι έκανε 38,5 πυρετό. Έχει πάει σε πολλούς αγώνες ironman τελευταία. Σκεφτόμουν το εξής: ενώ είναι πολύ fit γενικώς, ο ιός τον βρίσκει σε μια κατάσταση όπου ο οργανισμός του είναι καταπονημένος. Και σκέφτηκα, χμ, καλοί οι μαραθώνιοι αλλά για σκέψου να σε βρει μια ίωση; Μπορεί να σε ξεκάνει.
Ειδικά όσοι τρέχουν μαραθώνιο τον Οκτώβριο, η Νοέμβριο, ίσως, να γίνεται λίγο επικίνδυνο χόμπυ......








Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2020 :  14:41:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by dpkouk

ξερω οτι δεν αφορα την Ελλαδα, αλλα για να σας δωσω εικονα τι γινεται στη Σαιγκον. βρισκεται υποπτο κρουσμα σε πτηση. ολοι οι επιβατες ειδοποιουνται κ τα κτιρια που μενουν αποκλειονται, ουτε ντελιβερι δεν αφηνουν, κ ολοι οι ενοικοι υποχρεωτικα μεσα γ 15 μερες με αστυνομια να αποκλειει καθε εισοδο-εξοδο, φαγητο σφραγισμενο κ ειδη πρωτης αναγκης...αν το κρουσμα βγει αρνητικο αρεται η απαγορευση. 2,5 μηνες μετα 60 κρουσματα...

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...



Έβλεπα τον Ιανουάριο πως έβγαιναν οι Κινέζοι ντυμένοι και μου φαινόταν υπερβολικό.
Επίσης χθες είδα ένα ντοκυμαντέρ για το πως οι κινέζοι με τα μέσα της τεχνολογίας έκαναν track ποιος από αυτούς που κυκλοφορούσε έξω είχε διαγνωσθεί με κορονοίο. Υπάρχει και μια εφαρμογή που την έχεις στο κινητό και μπορείς και εσύ να βλέπεις όταν περπατάς ποιος από τους γύρω σου είχε διαγνωσθεί με τον ιό. Πολύ μπροστά!

Και αυτό με τα drones που τους κυνηγούσαν και τους φώναζαν με μικρόφωνο "γιατί είσαι έξω, πήγαινε σπίτι και πλύνε τα χέρια σου".
Μου είχε φανεί τόσο αστείο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LEON T
Senior Forum-Runner

Greece


550 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2020 :  14:53:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ολοι μεσα παιδια!!!Δε γινεται τιποτα αν δεν κανουμε προπονηση για λιγο καιρο αν ειναι να γλυτωσουμε τα χειροτερα....αν ερθει αυτος ο χαμος που λενε πολλοι τοτε δε θα νοιαζει κανεναν οι χαμενες προπονησεις....εδω επαγγελματιες αθλητες και κανουν μεσα στο σπιτι προπονησεις οχι εμεις που ειμαστε ερασιτεχνες....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2020 :  14:58:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αλεξάνδρα, μην αγχωνεσαι, από σήμερα αναστολή αδειών στην αστυνομία, γιατί άραγε; Για να βοηθησουν ειπε ο υπουργος! Μα πως; Ομως σε άλλους τομείς του δημοσίου δίνουν εκ περιτροπής άδειες,δεν μυριζεσαι...περιορισμούς;
Βρε θα πάει το σκοινακι σύννεφο!!!!!!!!!!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2020 :  14:59:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by LEON T

Ολοι μεσα παιδια!!!Δε γινεται τιποτα αν δεν κανουμε προπονηση για λιγο καιρο αν ειναι να γλυτωσουμε τα χειροτερα....αν ερθει αυτος ο χαμος που λενε πολλοι τοτε δε θα νοιαζει κανεναν οι χαμενες προπονησεις....εδω επαγγελματιες αθλητες και κανουν μεσα στο σπιτι προπονησεις οχι εμεις που ειμαστε ερασιτεχνες....



Εμείς οι 2 συμφωνούμε απόλυτα!

Σε γκρουπ δικηγόρων στο ΦΒ να δεις τι λένε! "τώρα που δεν δουλεύουμε, θα μας χαρίσουν τον ΕΦΚΑ ή θα πρέπει να τον πληρώσουμε;" , "και να γίνει αναστολή πληρωμής του ΕΦΚΑ, δε λέει τίποτα, Θα έχουμε να τα πληρώσουμε μαζεμένα", "ο Σύλλογος πρέπει να κάνει κάτι, να μας δώσουν και εμάς χρήματα όπως στις επιχειρήσεις". Δεν έχουν πάρει χαμπάρι! Άλλη σήμερα ρώτησε "έχετε πάει στα γραφεία σας; Τι κάνετε;".

Πραγματικά απορώ!

Έχω και έναν ξερόβηχα....





Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LEON T
Senior Forum-Runner

Greece


550 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2020 :  15:13:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι εμεις οι δυο Αλεξανδρα απολυτα!εγω σαν μηχανικος (ελευθερος επαγγελματιας) εχω να παω στο γραφειο απο Πεμπτη....δυστυχως οι οικονομικες συνεπειες θα ναι μεγαλες για ολους μας αλλα τωρα προεχει η υγεια ολων μας!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2020 :  17:22:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μίλησε και ο Μητσοτάκης, και βάρυνα τώρα ακόμη πιο πολύ! "Πόλεμος"!

Από τις 26/2 μου είχε πει ο αδερφός μου ότι θα γίνει πανδημία και να πάω σουπερ μαρκετ να αγοράσω προμήθειες για 2 μήνες. Είχε από τότε αγοράσει για το παιδί του (11 μηνών) την τροφή του για 2 μήνες. Μου φαινόταν υπερβολικός. Του έλεγα τα σουπερ μαρκετ είναι γεμάτα. Μου έλεγε όταν θα θελήσεις, θα γίνεται πανικός.




Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LEON T
Senior Forum-Runner

Greece


550 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2020 :  17:37:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι οντως απο το υφος του και τα λεγομενα του....στην Ισπανια μετα την Ιταλια απαγορευσαν την ποδηλασια με το λογο οτι αν τραυματιστει καποιος θα πρεπει να διακομισθει σε νοσοκομειο.....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2020 :  17:53:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και τώρα μόλις, στο γκρουπ των δικηγόρων, ρώτησε μια για τον ΕΦΚΑ. Τι να πεις ρε παιδί μου!

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2020 :  17:54:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όταν θα αρχίσει να ανεβαίνει ο αριθμός των θανάτων, θα μας πάρει από κάτω ψυχολογικά. Γι αυτό και έχουν βάλει και γραμμή ψυχολογικής στήριξης. Βλέπουν τον τυφώνα να έρχεται. Αλλά μερικοί δεν καταλαβαίνουν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LEON T
Senior Forum-Runner

Greece


550 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2020 :  18:42:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
https://www.in.gr/2020/03/17/greece/koronaios-gemati-kosmo-paralia-sti-thessaloniki/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

onera
Forum-Runner

64 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/03/2020 :  19:01:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτές τις μέρες συνεχίζω και βλέπω δρομείς που ακολουθώ στο strava να πηγαίνουν καθημερινά για προπονήσεις. Και ρωτάω μήπως είναι υπερβολή, μήπως πρέπει να κάνουμε λίγο πίσω σε αυτό που μας αρέσει και για αυτό το κάνουμε, στο χόμπι μας γιατί ερασιτέχνες είμαστε όλοι, για το καλό της Δημόσιας υγείας και το δικό μας; Τι να πουν οι επαγγελματίες αθλητές που ετοιμάζονται χρόνια για τους Ολυμπιακούς που πολύ πιθανόν να τιναχτούν στον αέρα. Και εγώ είμαι ένας άνθρωπος που γυμνάζεται 7 φορές την εβδομάδα, αλλά πλέον και μέχρι να τελειώσει αισίως όλο αυτό, για όλους, κάνω ότι μπορώ μόνο μες στο σπίτι και έξω θα βγω μόνο για τη δουλειά μου για όσο χρειάζεται.
Και η αιτιολογία ήμουν μόνος/η στην προκειμένη περίπτωση, κατά το ταπεινό μου μυαλό, δεν επαρκεί.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 46 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000