Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Πόση διαφορα χρόνουνα έχει το τέμπο απο την
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

Sor
Forum-Runner

155 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 05/01/2021 :  23:10:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γειά στην ομάδα.

Καλη χρονιά με υγεία και χωρις τραυματισμούς.

Κάτι δεν κολάει με τους χρόνούς , ενώ ρίχνο τον χρόνο στην τέμπο προπόνηση αργά και σταθερα στην διαλειμματική είναι ο ίδιος.

Πέρισι έκανα 5 κομματια του ενός χιλιομέτρου διαλλειματική και τέμπο 5 χιλιόμετρα. Η διαφορά τους ήτανε σε ρυθμό 17 δευτερολεπτα πιο αργό το τέμπο.

Φέτος η διαφορά είναι στα 10 δευτερόλεπττα.O χρόνος της διαλειμματικης είναι ακριβός ο ίδιος με πέρισι.
Δεν έπρεπε να κατεβένει καιο χρόνος της διαλλειματικής_?

Σε τέτοιες αποστάσεις πόσο διαφορά πρέπει να έχουν περίπου αυτές οι δύο προπονήσεις ?

jimpapi
Forum-Runner



70 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/01/2021 :  09:21:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα. Οπως καταλαβαίνω εγώ αυτό που περιγράφεις, θα ήθελες να έχεις μια βελτίωση στα κομμάτια 1 χιλ στις διαλλειματικές σου που ΔΕΝ έχεις ενώ νιώθεις καλύτερος από τα άλλα (ας τα πουμε tempo) run σου. Θα ήθελα να πως πως τρέχω 8 χρόνια και ξεκίνησα από χαμηλά και τώρα είμαι σε πολυ καλά επίπεδα για την ηλικία μου (49).
Λοιπον τι πιστεύω: Φυσικά και θα έχεις βελτιωθεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι και να νιωθεις καλύτερος στα tempo run και να μην έχεις συνολική βελτίωση. Τα tempo run πρεπει να είναι διάρκειας από 40-60' το πολυ σε ένταση που αντέχεις οριακά για αυτό το χρονικό διάστημα. Οι διαλλειματικές του χιλιομέτρου είναι κυρίως κοντά στη vO2max σου οπότε πραγματι είναι δύσκολο να δεις βελτίωση σημαντικά αισθητή εκτός κι αν είσαι αρκετά νέος και πράγματι η vO2max σου ανεβαίνει όσο προπονείσαι. Αλλιώς θα είναι μικρή η βελτίωση σου εκεί και θα την παρατηρείς όχι τόσο στην ταχύτητα αλλά στο ότι θα έχεις λιγότερες σφύξεις στην ίδια ταχύτητα. Αντιθέτως το τεμπο είναι κυρίως προπόνηση και ταχύτητα κοντά στο κατώφλι του γαλακτικού (παρότι έχει καταργηθεί ο όρος) , οπότε εκεί θα βλέπεις πραγματικά μεγαλύτερη διαφορά στη βελτίωση. Ο πιο προπονημένος αθλητής και με πολυ ογκο χιλιομέτρων βελτιώνει το κατώφλι του σημαντικά και το πλησιάζει προς τη vO2max , ακόμη κι αν αυτή δεν αλλάζει μέγιστη τιμή. Εγώ είμαι κολλημένος κοντά στα 60 vO2max εδω και χρόνια. Και τα χιλιάρια μου λίγο έχουν βελτιωθεί σαν ταχύτητα. Όμως βγάζω πιο πολλά από αυτά και πιο εύκολα όσο προπονούμαι. Και φυσικά τα τεμπο μου δείχνουν τη μεγαλύτερη βελτίωση. Αν ήμουν 25 ετών προφανώς θα ήταν αντίστροφα τα πρόγματα αφου η vO2max θα ανέβαινε κι αυτή.
ΕΛπίζω να βοήθησα. Καλημέρα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000