Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Θλάση στο πόδι
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

freedom31
Newbie Forum Runner



6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 12/01/2021 :  10:26:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα!Πήγα στον ορθοπεδικό και μου είπε ότι έχω θλάση!Πήρα φάρμακα και μου είπε ξεκούραση για 7 μέρες!Αλλά με ενοχλεί ακόμα!Πόσες μέρες θέλει ξεκούραση για να δω αποτελέσματα?Ας μου απαντήσει κάποιος που έχει εμπειρία!

Never give up..!

costasz
Forum-Runner



114 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/01/2021 :  14:47:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν δινεις βασικές πληροφορίες. Θλάση που ; Και τι βαθμου ; Απο αυτά εξαρτάται η απάντηση. Σε γενικές γραμμές το βασικό είναι το γνωστό πρωτόκολλο RICE (Ξεκούραση - Πάγος - Ακινητοποίηση - Ανύψωση) + αντιφλεγμονωδη (δε συμφωνουν ολοι σ'αυτο αλλα εξ εμπειριας βοηθανε) για τις πρωτες 3 μερες. Αν η θλάση είναι πρώτου βαθμου΄δεν ωφελεί σε τίποτα η ακινητοποιηση και τα αντιφλεγμονωδη μετα τις 3 μερες κι ας λενε ο,τι θελουν οι γιατροι. Ξεκινα ηπια ασκηση (αργο περπατημα) βοηθαει την αποκατασταση. Και δωστου ΠΟΛΥ χρονο. Για κανενα λογο μην ξεκινησεις τρεξιμο αμεσα. 2-3 εβδομαδες τουλαχιστον (παντα για α' βαθμου θλαση) και μετα πολυ σταδιακο ξεκινημα παραλληλα με ενδυναμωση. Προσεξε το πολυ αυτο γιατι αν δεν γινει αψογη αποθεραπεια και επουλωση την εκατσες ασχημα. Πολυ υψηλη πιθανοτητα υποτροπων και τραυματισμοι λογω της διαφορας σε δυναμη αναμεσα στα δυο ποδια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

freedom31
Newbie Forum Runner



6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/01/2021 :  15:00:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στο αριστερό πόδι!Δεν μου είπε τι βαθμού!Η παγοθεραπεία βοηθάει?Επίσης προτείνεις να περπατάω?Είναι τώρα κοντά 3 βδομάδες!Ευχαριστώ για την απάντηση!

Never give up..!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

costasz
Forum-Runner



114 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/01/2021 :  15:45:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
H παγοθεραπεία βοηθάει πολύ αλλά μόνο τις πρώτες 72 ώρες για να μειώσει την φλεγμονή. 3 εβδομάδες και πονάς ακόμα ; Σε ποιο σημείο του ποδιού είναι η θλάση ; Μου φαινεται περιεργο. Θα σου πω τι κανω εγω. Κυκλικο μασαζ στην περιοχη με χλιαρο λαδι + μασαζ με ρολερ (foam roller) = αυξανει την αιματωση. Εναλλαγη με παγοθεραπεια για να μειωθει η φλεγμονη εφοσον υπαρχει ακομα. Οπωσδηποτε ΟΧΙ ακινησια το κανει χειροτερα. Να ξεκινησεις περπατημα , χαλαρο , χωρις πιεση σε ισωμα (οχι ανηφοροκατηφορες). Οταν πηγαινεις για περπατημα να χρησιμοποιεις περιδεση συμπιεσης στο σημειο (πχ γκετα συμπιεσης αν ειναι γαμπα , επιδεσμο για μηρο , υπαρχουν πολλα στην αγορα). Εγω σε θλασεις την περιδεση συμπιεσης την χρησιμοποιω ολη μερα ακομα και στο σπιτι , το βγαζω μονο στον υπνο. Βοηθαει πολυ την αποκατασταση.
Αν εχεις την δυνατοτητα να κανεις καποιες φυσικοθεραπειες βοηθαει επισης. Επισης αν ο πονος δεν υποχωρησει καλο θα ηταν να παρεις μια δευτερη γνωμη σχετικα με την διαγνωση (και πιθανοτατα θα χρειαστει απεικονιστικη εξεταση).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

freedom31
Newbie Forum Runner



6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/01/2021 :  16:04:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στον προσαγωγό έχω τη θλάση!Μάλλον για γιατρό με βλέπω!Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Never give up..!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000