Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Εξοπλισμός
 Πρώτο running watch για ερασιτέχνη
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

KalamarGiannis
Newbie Forum Runner

Greece
2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 29/06/2021 :  17:26:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα στην παρέα.
Τρέχω λίγα χρόνια και όχι με μεγάλη συνέπεια από 50 ως 100 χλμ το μήνα. Θέλω να αγοράσω GPS ρολόι και το μπάτζετ θα παίξει από 200+ μέχρι 450 ευρώ. Στο εύρος αυτό έχω επιλογές όπως garmnin 245, 745, 945 k κοιτάω και το νέο venu2. Επίσης θα εξέταζα αν είναι καλύτερη λύση και ανταγωνιστικά μοντέλα των suunto και polar. Τίποτα άλλο σε μάρκα.
Χρειάζομαι να αρχίσω να προπονούμαι σωστά κοιτώντας πλέον πέρα από το pace και καρδιακό ρυθμό, οξυγόνο αίματος κτλ.
1η ερώτηση: το 245 με καλύπτει και δεν χρειάζεται να πάω παραπάνω;
2η:μήπως αρχίζει να παλαιώνει 2 έτη και βγει σύντομα 255 σε αντιστοιχία με το απλό 55 που βγήκε;
3η:σε σχέση με το venu 2 έχει πολλά περισσότερα καθαρά για τρέξιμο; είναι αξιοποιήσιμα από τον μέσο άνθρωπο και όχι ακαταλαβίστικες ιστορίες για ειδικούς;
4: ποιο είναι το απολύτως καλύτερο στα 300;;

αυτά και ευχαριστώ

dkoukou
Senior Forum-Runner

Greece
591 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/06/2021 :  18:55:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
- θα αρχίσεις να προπονείσαι σωστά όταν ξεκινήσεις να τρέχεις πιο συχνά, όχι επειδή αγόρασες ρολόι. Με 15- 20 χιλιόμετρα την εβδομάδα έχεις κάνει μια αρχή. Δούλεψε πάνω σε αυτή τη βάση. Αυτό δεν στοιχίζει.

- στην Ελλάδα, που το 99,999% του πληθυσμού ζει, εργάζεται και ασκείται σε υψόμετρα κάτω από τα 2.000 μέτρα ο μετρητής κορεσμού αίματος είναι το πιο άχρηστο gimmick που μπορει να διαθετει ένα προπονητικό ρολόι (ακόμα και αν ήταν αξιόπιστες οι μετρήσεις κορεσμού οξυγόνου-που ΔΕΝ είναι).

- πέρα από παρακολούθηση ρυθμού και καρδιακών παλμών, αυτό που θεωρώ χρήσιμο στα σύγχρονα ρολόγια της Garmin είναι τα metrics που σχετίζονται με την αποκατάσταση: Training Effect, Training Load/Focus, Recovery Advisor και το Daily Suggested Workout. Έχουν μια χρησιμότητα στο να δώσουν στον αθλούμενο μία εικόνα της έντασης της προσπάθειας που καταβάλει, της επίδρασης που έχει η άσκηση στο σώμα του (θετική ή αρνητική) και μπορούν ενδεχομένως να βοηθήσουν στην επιλογή της κατάλληλης προπόνησης τη δεδομένη στιγμή (ειδικά για πιο άπειρους αθλούμενος που έχουν την τάση να κάνουν όλες τις προπονήσεις τους time trial). Επίσης το PacePro έχει κάποια χρησιμότητα την ημέρα του αγώνα, αν είμαστε 100% προσηλωμένοι στο να πετύχουμε μια συγκεκριμένη επίδοση.

-αν κατάφερες να φτάσεις έως εδώ και δεν με έχεις αντιπαθήσει ήδη, θα έχεις καταλάβει ότι θα σου πρότεινα να αυξήσεις λίγο ακόμα την ενασχόληση σου με το τρέξιμο πριν προβείς σε αγορά. Αν πάλι επιμένεις να μπεις σε έξοδα, τότε να θυμάσαι ότι "comparison is the thief of joy": όποιο ρολοι και να αγοράσεις σήμερα, σε ένα χρόνο απο τώρα θα βγει κάποιο καλύτερο με ακόμα πιο εξελιγμένες λειτουργίες. Προσωπικά, θα απέφευγα το Venu 2 και θα κοίταζα προς Forerunner 55/945/245 (με αυτή τη σειρά προτίμησης).

_____________________________________________________________________________________

"...κάποτε, με τον πατέρα σου, είχαμε σε δωδεκαρι πέρασμα 6'06" στο 2ο χιλιόμετρο. Θυμάσαι ρε; Τότε είμασταν καλοί..."

Edited by - dkoukou on 29/06/2021 19:03:14
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KalamarGiannis
Newbie Forum Runner

Greece
2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/06/2021 :  21:11:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΟΚ, ευχαριστώ για τον κόπο σου να απαντήσεις. Στα καλά μου πάω για 10αρι κάθε 3 ημ. απλά από Φεβρουάριο με την καραντίνα έπεσα πίσω...θα επανέλθω όμως. Το venu2 ξέρω ότι δεν είναι καθαρά τρεξίματος αλλά fashion, δεν ξέρω απλά τι χάνω από τα παραπάνω metrics που αναφέρεις κι έχουν τα forerunner...
η πρώτη μου επιλογή είναι το 245 αλλά μάζεψα τα χρήματα των δώρων μου 3 χρόνια κι έχω ποσό μέχρι 400 ἠδη, οπότε μπορώ να πάρω ακόμα και το 945...το θέμα είναι να μην πληρώσω κάτι που δεν χρειάζομαι, κι ήθελα λίγο να δω και suunto polar τι έχουν σε αυτά τα λεφτά...
ευχαριστώ και πάλι σε όποιον ασχοληθεί με τις απορίες μου
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Vslis
Forum-Runner

61 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2021 :  07:33:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλώς ηρθες στην κοινότητα.

Δεν θα βρεις τίποτα που να είναι "must". Η λέξη "παλαίωση", είναι υποκειμενική. Οσο η τεχνολογία εξελίσεται, τόσο θα βγαίνουν ρολόγια που θα "υπόσχονται" να σε κάνουν Mo Farah. Γνωρίζω άτομα, που κάνουν κατά προσέγγιση ένα όγκο Km 50-150 τον μήνα και δεν έχουν καν επενδύσει σε ρολόι, μεταξύ αυτών ήμουν και εγώ όταν πρωτοξεκίνησα. Από την άλλη γνωρίζω άτομα, που εκαναν προπονήσεις 5+ χρόνων, με μεγάλο όγκο km τον μήνα, πολλούς αγώνες στο καλεντάρι τους - με αποκορύφωση ο τερματισμός στο Σπάρταθλον - αυτοί λοιπόν δεν ειχαν τίποτε παραπάνω από το Fenix 1.


Αντιλαμβάνεσαι, πως δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να επενδύσεις τόσα πολλά χρήματα για ρολόι. Αν διαθέτεις μέχρι 400 ευρώ, τότε στην δική σου περίπτωση θα έπαιρνα ένα ρολόι της τάξεως garmin 245. Εν ανάγκη, θα έπαιρνα από φίλο (από πρώτο χέρι) ένα μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ από την άλλη θα προσπαθούσα να επενδύσω τα υπόλοιπα χρήματα σε εξοπλισμό.

Πέραν όλων των άλλων, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον dkoukou. Προσωπικά, βρήκα πολύ χρήσιμες τις μετρήσεις που σχετίζονται άμεσα με την αποκατάσταση. Με τον καιρό συνειδητοποίησα πως όλα αυτά είναι ουτοπικά, δεν σε κάνουν να ευχαριστιέσαι την αίσθηση του τρεξίματος ενώ αντιθέτως σε κάνουν (θέλοντας και μη) να αποκτάς εμμονές με τα νούμερα και τις ενδείξεις. Μεγάλο αρνητικό για εμάς τους ερασιτέχνες δρομείς. Από ένα σημειο και μετά, απενεργοποίησα ότι σχετίζεται με metrics/notifications και πιστεψε με το ευχαριστιέμαι όσο τίποτε άλλο. Ακολουθούσα προπονητικό πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα έμαθα να ακούω το σώμα μου. Οταν μάθεις να ακούς το σώμα σου, τότε πίστεψε με κανένα μα κανένα metrics δεν θα σου δώσει το αποτέλεσμα που θέλεις.

Καλή συνέχεια.






______________________________
"Running allows me to set my mind free. Nothing seems impossible. Nothing unattainable." – Kara Goucher
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

haf
Forum-Runner



100 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2021 :  13:02:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Vslis

......

Εν ανάγκη, θα έπαιρνα από φίλο (από πρώτο χέρι) ένα μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ από την άλλη θα προσπαθούσα να επενδύσω τα υπόλοιπα χρήματα σε εξοπλισμό.




Η πιο σωστη συμβουλη...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MARIOS2020
Advanced Forum-Runner

275 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2021 :  22:45:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εχω τρέξει 12 Μαραθωνίους, 10 φορές τον γύρο της Λίμνης, 10δες ημι, αγώνες βουνού, αγώνες σχεδόν σε κάθε πόλη της Ελλάδος, πολλά μέρη τα έμαθα μέσα από τους αγώνες, όπως το πανέμορφο Αιτωλικό, και δεν είχα ποτέ smartwatch...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000