Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 αρρυθμία - ηλεκτροφυσιολογική μελέτη - ablation
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 142

zoek
Newbie Forum Runner

46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/04/2015 :  22:45:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα και απο μένα! Χριστός ανέστη Χρόνια πολλά!! Καλησπερίζω και τα νέα μέλη! Περίπου τέτοιο καιρό ήρθα και εγώ πέρισυ εδω και πολύ με βοήθησαν τα παιδιά εδώ με τις εμπειρίες τους. Εγώ αύριο κλείνω τα 33 διαγνώστηκα με κολπική ταχυκαρδία η οποία έκανε πτυριγισμούς και κάποιες φορές παροξυσμική κολπική μαρμαρυγή. Είχα αρχίσει φάρμακα περασα από διάφορες εξετάσεις είχα και θυροειδή (ο οποίος αναμφισβήτητα επηρεάζει την καρδιά). Σε δύο τρεις μήνες τα φάρμακα δεν με κάλυπταν και εγώ είχα ξυπνησει το βράδυ με ταχυκαρδίες έντονες την πρώτη φορά είχα πάθει σοκ όταν μου συνεβη τις επόμενες προσπαθούσα να ηρεμώ παίρνοντας βαθιές ανάσες και σκεφτόμενη τα λόγια του καρδιολογου ότι δεν κινδυνεύω. Ετσι σιγα σιγά το ξεπερνουσα. Αποφασισα να κανω ablation τον Ιούνιο και όλα φαίνεται να πήγαν καλά. Τώρα δεν παίρνω κανενα φάρμακο νιώθω αρκετά καλά έχω ρυθμίσει καπως τον θυροειδή. Αυτό που βλέπω ότι με έχει βοηθησει στις εκτακτες που έχω είναι τα πολλά υγρα νερά χυμοί και το μαγνήσιο. Βέβαια ο καρδιολογος μου λεει ότι δεν μου έκανε τιποτα το μαγνήσιο αλλά εγώ εχω διαφορετική άποψη.Μιλάω πάντοτε για μενα δεν θέλω να παρξηγηθούν τα λόγια μου. Δεν προτείνω τίποτα σε καποιον από εσάς απλά καταθέτουμε ο καθέναας μας τις εμπειρίες του και παράλληλα με τους κατάλληλους γιατρούς προχωράμε. Πού θελω να καταλήξω? Δεν θέλω απλά να παρηγορήσω αλλά να πω ότι το πρόβλημα που έχουμε είναι ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ δεν σκοτώνει αρκεί να το προσέξουμε Όμως μας ρίχνει ψυχολογικά. Το θέμα είναι να δουμε τα πράγματα ρεαλιστικά να πάρουμε γνώμες και να δει ο καθένας τι τον βοηθάει. Καλή δύναμη σε όλους και να είστε καλά!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NikosS
Forum-Runner

93 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/04/2015 :  08:22:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαιρετω τους καλόκαρδους με τις ευαισθησίες τους.
Φίλε kipseli8, δεν γραφεις για την συχνότητα εμφανισης των αρρυθμιών. Υπάρχει π.χ. διαφορά μεταξύ του μία φορά το εξάμηνο με το τρείς φορές την εβδομάδα. Οσο για την ερώτησή σου, τους δυο γιατρούς δεν τους γνωρίζω. Εχοντας και εγω παροξυσμική Κ.Μ., έκανα ablation πριν 4 χρόνια στον Ευαγγελισμό (Εφραιμίδης), και απο τότε δεν ξαναείχα επεισόδιο (είχα φτάσει 3-4 επεισόδια την εβδομάδα). Αν διαβάσεις και αυτά που γράφει ο fullstop, θα σου έλεγα να τον επισκεφτείς, και αν αποφασίσεις να κάνεις καυτηριασμό, επέλεξε να τον κάνεις σε αυτόν που εσύ θα εμπιστευτείς.
Χαιρετώ την παρέα. Αγάντα...........
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kipseli8
Newbie Forum Runner

6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/04/2015 :  12:45:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπερα και ευχαριστω για τις απαντησεις ολους
Φιλε NikosS τον εχω ακουσει και σκεφτομαι να παρω τριτη γνωμη.Η συχνοτητα των επεισοδιων προ ετους ηταν περιπου απο ενα το μηνα εως ενα τους τεσσερις μηνες.Τωρα τους τελευταιους πεντε μηνες με εχει πιασει επτα φορες.Με δυο επεισοδια σχεδον διαρκεια μισης ημερας που δεν συνεβαινε ποτε αυτο!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

n1kcha
Forum-Runner

90 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/04/2015 :  23:56:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πρόσφατα διοργανωθηκε συνέδριο στο Κέηπ Τάουν με την ονομασία "The Old Mutual Health Convention". Ψυχή της διοργάνωσης ήταν η Karen Thomson, εγγονή του διάσημου καρδιοχειρούργου Barnard και ειδική σε θέματα απεξάρτησης. Σε αυτό το συνέδριο εμφανίστηκαν με δικά τους έξοδα σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι ειδικοί του πλανήτη σε θέματα ιατρικής και διατροφής χαμηλής σε υδατάνθρακες και υψηλής σε λιπαρά (συντομογραφία της ονομασίας αυτής της διατροφής στα αγγλικά: LCHF). Παρουσιάστηκαν, συγκεκριμένες περιπτώσεις ανθρώπων που κατάφεραν να εξαφανίσουν την ΚΜ ακολουθόντας αυτή την διατροφή.



quote:
Parading several formerly obese Capetonians, virtually unrecognisable after their dramatic weight loss on the LCHF diet, Noakes said all their maladies, including atrial fibrillation, type 2 diabetes, sleep apnoea, hypertension, gout and dry flaky skin, had disappeared.

πηγή:
http://www.biznews.com/lchf-health-summit/2015/04/18/tim-noakes-uses-science-to-twist-knife-and-fork-into-low-carb-critics/

Μια από αυτές τις περιπτώσεις ασθενούς που έπαιρνε 5 αγωγές για διαφορετικά θέματα (ΚΜ,πίεση,διαβήτη,ποδάγρα,χοληστερήνη) είναι ο γιατρός Dr Gerhard Schoonbee από την Καληδονία της Ν. Αφρικής. Μέσα σε 4 μήνες σταμάτησε όλες τις αγωγές και δεν έχει πια κανένα πρόβλημα.
Σε συνέντευξη του παρουσιάζει την εμπειρία του και πως αντιμετωπίζει και πως συμβουλεύει τώρα τους ασθενείς του μετά που κατάφερε να θεραπεύσει τον εαυτό του...

εδώ η συνέντευξη του (Βίντεο)
https://skinnynews.wordpress.com/2012/12/11/doctor-approves-tim-noakes-diet/

Edited by - n1kcha on 27/04/2015 00:29:40
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

katerina82
Forum-Runner

Greece
95 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/04/2015 :  23:14:41  Εμφάνιση Προφίλ  Visit katerina82 Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
γεια σας!γνωριζει κανεις ποια ειναι η διαφορα στα συμπτωματα της υπερ.ταχ με την κολπ.μαρμ?και αν μπορεις να τις ξεχωρισεις απο τις εκτακτες-ριππες?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

johnc
Newbie Forum Runner

Greece


36 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/05/2015 :  23:12:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by katerina82

γεια σας!γνωριζει κανεις ποια ειναι η διαφορα στα συμπτωματα της υπερ.ταχ με την κολπ.μαρμ?και αν μπορεις να τις ξεχωρισεις απο τις εκτακτες-ριππες?



Η υπερκοιλιακή είναι ρυθμική και είναι άνω των 150 χτύπων.Εγώ προσωπικά έφτασα μέχρι 207 στο ΗΚΓ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

katerina82
Forum-Runner

Greece
95 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/05/2015 :  13:03:47  Εμφάνιση Προφίλ  Visit katerina82 Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
και γω ποτε δεν ειχα μονο 150 υπερκοιλιακη εχω.εχω κανει και ablation.απλα πριν 3 μερες ενω ημουν στο αμαξι και οδηγουσα εκανα κατι συστολες πολυ δυνατες και πολλες και λεω η θα τεζαρω η θα με πιασει ταχυκαρδια.τελικα μετα απο 5 λεπτα ημουν καλυτερα αλλα μεχρι το βραδυ εκανα μερικες ακομη.και το παραξενο ειχα λιγους παλμους σχετικα με αυτους που χω γενικα δλδ εγω στα φυσιολογικα 75-80 και θα πρεπει να ειχα το πολυ 60.οι κολπικη μαρμαρυγη-κοιλιακες ταχυκαρδιες τι συμπτωματα εχουν?απ οτι καταλαβατε με φοβησε αυτο το προχθεσινο..καλο μηνα σε ολους μας!μακρια απο κακοτοπιες!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kipseli8
Newbie Forum Runner

6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/05/2015 :  18:39:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η κολπική μαρμαρυγή είναι μια άρρυθμη ταχυκαρδία.Δηλαδή πάνω από 100.Εμένα προσωπικά πάνε ως 180.Αλλά καταλαβαίνεις ότι είναι χωρίς ρυθμό κάνει παύσεις εκεί που δεν το περιμένεις.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

than_arvan
Newbie Forum Runner

4 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/05/2015 :  14:31:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπερα σε ολους και ολες κι απο μενα .Ειμαι 46 ετων και μου διαγνωσθηκε μονιμη ΚΜ εδω κι 1 εξαμηνο.Επισκεφθηκα τον κ. Εφραιμιδη στον Ευαγγελισμό και μου προτεινε να κανω μια προσπαθεια.Θα ηθελα απο αυτους που εχουν περασει κατι παρομοιο να μου πουν την αποψη τους για τον συγκεκριμενο γιατρο καθως επισης κι αν αξιιζει να κανω την προσπαθεια.Ευχαριστω πολυ!!!!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NikosS
Forum-Runner

93 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/05/2015 :  13:01:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαιρετώ τους καλόκαρδους με τις ευαισθησίες τους.
Φίλε than_arvan, πριν 4 χρονια έκανα ablation στον Ευαγγελισμό (ομάδα Εφραιμίδη), για παροξυσμική Κ.Μ., και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Μέχρι σήμερα δεν ξαναείχα επεισόδιο. Η άνω ομάδα (το ablation είναι ομαδική επέμβαση) έχει φτάσει να κάνει 2-3 ablation την ημέρα, έχει δηλαδή τεράστια εμπειρία για τα Ελληνικά δεδομένα. Παρ' όλα αυτά, θα σε παρακαλέσω να πάρεις τα γραφόμενά μου μόνο υπόψιν σου, και όχι σαν μπούσουλα. Η απόφαση για το αν και που θα κάνεις ablation, πρέπει να είναι δική σου. Επίσης γράφεις ότι έχεις μόνιμη Κ.Μ. Την καταλαβαίνεις? είναι ενοχλητική και επώδυνη? τι ποσοστά ίασης μετά το ablation σου δίνει ο Εφραιμίδης? Κάποιος φίλος (fullstop), εχουν γράψει στο forum, ότι η μόνιμη ΚΜ με καταλληλη αντιπηκτικη αγωγή δεν είναι προβλημα. Σε καθε περίπτωση σού εύχομαι ο,τι καλύτερο, δηλαδή υγεία.
Αγάντα......
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LARRY
Newbie Forum Runner



18 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/05/2015 :  13:07:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
johnc κι εγω 23 ειμαι. Έκτακτες κοιλιακες και καποιες υπερκοιλιακες εχω. Όλα ξεκίνησαν πριν απο 6 μηνες οταν ξαφνικα ενιωσα 2 μεγαλα φτερουγίσματα. Μην τα πολυλογώ, προσπαθω να ειμαι δυνατος και να βγαινω οσο πιο συχνα μπορω για να ξεχνιεμαι απο αυτο! Τον τελευταιο μηνα που βγαινω πολυ και αρχιζω να ζω οπως παλια οι εκτακτες εχουνε μειωθει! απο τις 450 που εκανα τη μερα τωρα να κανω 30 το πολυ! Αν αγχωθω βεβαια βαραω το 100αρι αλλα και παλι καμια σχεση με πριν. Ειμαι πιο ψυχραιμος. Εχω κι εγω που λες διαφραγματοκηλη 2 εκατοστων και ειχα και ΓΟΠ την οποια ξεπερασα με χαπια παντοπραζολης (ακομα τα παιρνω και θα τα παιρνω ολο το καλοκαιρι). Ελπιζω να σταματησει ολο αυτο (αν και δεν το νομιζω). ολες οι εξετασεις μου ειναι τελειες, κανενα προβλημα και εχω εκτακτες. Εχω κανει ερευνα (ανηκω σε γκρουπ αρρυθμιων με Αμερικανους και αλλους) και εχω διαπιστώσει πως η διαφραγματοκηλη μπορει να προκαλεσει εκτακτες συστολες διοτι μπορει να πιεζεται το ΠΝΕΥΜΟΝΟΓΑΣΤΡΙΚΟ ΝΕΥΡΟ (vagus nerve). και επισης μπορει παγιδευμενος αερας στο εντερο να προκαλεσει εκτακτες. Αν δω οτι συνεχιζω παντως ετσι επειδη οκ το πολεμαω και ειμαι καπως καλυτερα θα ζητησω επεμβαση για τη διαφραγματοκηλη παροτι μικρη. Ευχομαι να σταματησουν ολα αυτα και να συνεχισουμε τις ζωες μας γιατι ειμαστε μολις 23!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

katerina82
Forum-Runner

Greece
95 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/05/2015 :  13:40:49  Εμφάνιση Προφίλ  Visit katerina82 Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
εχω νοσο του crohn γνωριζει κανεις αν επειρεαζει σε εκτακτες και σε ταχυκαρδιες?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

than_arvan
Newbie Forum Runner

4 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/05/2015 :  14:19:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
nikoss σ ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου.δεν εχω πονους και βαρια συμπτωματα αλλα μου ειπε ο γιατρος οτι αξιζει να κανουμε 1 προσπαθεια γιατι ακομα με παιρνει ηλικιακα κι οτι καλο ειναι να μην ειμαι συνεχεια σε ΚΜ.Ευχαριστω γιατην αμεση απαντηση σου κι ευχομαι υγεια και σε σενα πανω απ ολα!!!!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/05/2015 :  15:46:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Larry αν ειχες μονο 450 εκτακτες την ημερα εισαι μια χαρά . Εγώ ειχα 11000 την ημερα . Μεχρι 900 ειναι φυσιολογικές .

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LARRY
Newbie Forum Runner



18 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/05/2015 :  21:18:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
fullstop. ξερω ατομα τα οποια εχουν 40.000 εκτακτες τη μερα και οι ηλεκτροφυσιολογοι τους και καρδιολογοι τους τους λενε πως αν η καρδια φυσιολογικη τοτε δεν ειναι τιποτα αυτο. Προφανως και οποιος δεν το εχει νιωσει δεν μπορει να ξερει ποσο ενοχλητικο ειναι! μεχρι και αυτες οι 50-100 το πολυ που μπορει να κανω πλεον με ενοχλουν και προσπαθω να μην τους δινω σημασια. Η αληθεια ειναι οτι εχω δει τι μου τις προκαλει. Ενα βαρυ γευμα μου τις προκαλει και οι περισσοτεροι χτυποι της καρδιας επισης. Οταν εχω περισσοτερους απο 90 παλμους το λεπτο για παραδειγμα εχω και εκτακτες! Οταν ειμαι ηρεμος δεν εχω σχεδον καμια! Ειδικα αν κοιμαμαι ειναι μηδενικες ενω στις αρχες δεν μπορουσα να κοιμηθω γιατι τις ειχα ολη μερα (ειχα και αγχος τοτε βεβαια γιατι ηταν αρχες). Σε δυο μερες θα παω για το τεστ κοπωσεως να δω τι γινεται και γιατι μου βγαινουν οταν ανεβαινουν οι παλμοι μου. Εχω κανει triplex 3 φορες σε διαφορετικο καρδιολογο και το αποτελεσμα ηταν τελειο σε ολους, εχω κανει χολτερ 24ωρο και ειχε πιασει 450 εκτακτες κοιλιακες μου ειπε επισης ειναι ακινδυνες και να τις ξεχασω. 6 μηνες τωρα εχουνε περασει και ακομα τις εχω. Το στομαχι μου πλεον ειναι καλυτερα και μπορω να φαω καλυτερα χωρις να φουσκωνω οπως πριν (λογω διαφραγματοκηλης). Μου εμεινε και μια μαγνητικη καρδιας να κανω και τελος. οκ καταλαβαινω πως οι γιατροι μου ειπανε πως ειναι καλοηθεις και οτι δεν θα παθω κατι, απο την αλλη προφανως και κατι φταιει και τις επαθα. Δεν ξυπνησα μια μερα και ειπε η καρδια "ααα ας κανω εκτακτες σημερα" χαχαχα. Παντως εχω ξεπερασει τον φοβο και τις κρισεις πανικου που παθαινα και προσπαθω να ζω οπως πριν. :) Εσυ fullstop, τωρα δεν εχεις εκτακτες? εκανες ablation?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 142 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000