Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 αρρυθμία - ηλεκτροφυσιολογική μελέτη - ablation
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 142

NikosS
Forum-Runner

93 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/02/2012 :  15:09:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εχω ξαναγράψει τις εμπειρίες μου στο forum (σελ 12-14).
Συμπληρώνω τα εξής. Μετα απο 10 χρόνια παροξυσμικής κολπικής μαρμαρυγής, έφτασε να έχω 2-3 επεισόδια την εβδομάδα, και είχα φτάσει να πίνω 900mg ΡΥΘΜΟΝΟΡΜ και Syntrom. Επεισόδια είχα και σε κατάσταση ηρεμίας (π.χ. όταν ξυπνούσα το πρωί), και σε κατάσταση stress, και όταν έπαιζα μπάσκετ, αλλά και αν έτρωγα ή έπινα κάτι(σοκολάτα, καφέ, οινόπνευμα).Μου έκανε ablation στον Ευαγγελισμό ο κ. Εφραιμίδης στίς 17/5/2011. Απο την επομένη της επέμβασης ήπια (με οδηγία του γιατρού),για 1 μόνο μήνα Syntrom και ΤΙΠΟΤΕ άλλο. Επίσης, απο την επέμβαση και μέχρι σήμερα δεν είχα κανένα επεισόδιο κολπικής μαρμαρυγης και όλες οι εξετάσεις μου (holter ρυθμού, καρδιογραφήματα κλπ) είναι άψογα. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι ανέβηκαν στην κατάσταση ηρεμίας, κατα περίπου 10 το λεπτό οι παλμοί της καρδιάς μου. Οταν αθλούμαι όμως, ο ρυθμός είναι όπως πρίν. Παρατηρώ επίσης, ότι με τον αθλητισμό οι παλμοί μου σιγά-σιγά επανερχονται στα φυσιολογικά και στην ηρεμία. Μετά την επέμβαση ξανάρχισα το μπάσκετ, που είχα κόψει τον τελευταίο χρόνο, και επίσης κάνω βάρη ενδυνάμωσης, προκειμένου να αποφύγω τραυματισμούς(το μπάσκετ είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και με μεγάλες επιβαρύνσεις), χωρίς κανένα πρόβλημα.
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είμαι τυχερός, γιατί άλλοι κάνουν 2-3 ablation. Θα απαντήσω ότι είναι θέμα πιθανοτήτων, και οι περισσότερες
είναι με την εξέλιξη που περιγράφω. Μπορεί μετά απο 9 μήνες, αύριο να ξαναπάθω κολπική, αλλά αυτοί οι 9 μήνες με ποιότητα ζωής, συγκρινόμενοι με τα 10 χρόνια κολπικής, ΑΞΙΖΑΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ. Καθότι πήρα πολλές απαντήσεις και κουράγιο σε ερωτήματά και αγωνίες μου για την κολπική απο το forum, έχω υποχρέωση να καταθέσω την εμπειρία μου σαν ασθενής και ποτέ σαν γιατρός, ο ρόλος του οποίου να θυμάστε ότι είναι αναντικατάστατος.
ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/03/2012 :  01:06:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Νικο ελπιζω να απαλλαχτηκες τελειως απο την.μαρμαρυγη και να ησυχασεις για παντα . Μας δινεις μεγαλο κουραγιο και μια ελπιδα οτι τελικα το ablation μπορει να πευυχει. Επισης διαβασα και ξενα blocks περιπτωσεις που εγιναν καλα η σχεδον καλα. Το οτι μπορει να εχουμε προβληματισμους ειναι η αγωνια μας για το μελλον και πανω απ ολα η διχογνωμιες των γιατρων . Αλλοι οι πιο πολλοι θεωρουν την φαρμακευτικη αγωγη προς το παρον πρωτευουσα θεραπεια και οι ηλεκτροφυσιολοηοι βλεπουν και προτεινουν το ablation . Η αληθεια ειναι οτι το ablation προε το παρον δεν ειναι η οριστικη λυση οπως επισης δεν ειναι και τα φαρμακα. Εχουμε εδω περιπτωσεις που αντιθετα με σενα εκαναν και 3 ablation ταλαιπωρηθηκαν και τελικα ξαναγυρισαν στα φαρμακα .Οπως και αλλους που τους βοηθησε το ablation σε καποιο βαθμο αλλα υποχρεουνται παντα σε φαρμακευτικη αγωγη . Ο κος Εφραιμιδης ειναι εξαιρετος γιατρος και γνωστης και αν εγω το αποφασισω θα παω σ αυτον

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NikosS
Forum-Runner

93 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/03/2012 :  09:14:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Fullstop, καλημέρα. Γράφεις για θεραπεία της παροξυσμικής κολπικής μαρμαρυγής με φάρμακα. Δεν έχω ακούσει για τέτοια θεραπεία. Επί 10 χρόνια έπαιρνα φάρμακα, όχι για να θεραπευσω την κολπική, αλλά για να την περιορίσω και να προλάβω τις παρενέργειες. Στο τέλος έφτασα την ανώτερη επιτρεπτή δόση των 900 mg Ρυθμονόρμ την ημέρα και όμως είχα 3 επεισόδια την εβδομάδα. Πρός το παρόν τουλάχιστον, θεραπεία (έστω με πιθανότητες), είναι μόνο το ablation.
ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/03/2012 :  13:20:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Νικο μιλας για Ιαση γιατι η θεραπεια δεν σημαινει παντοτε και οτι θα γινουμε καλα . Αυτο δεν το λεω εγω αυτο το λενε οι περισοτεροι καρδιολογοι οτι ακομα η φαρμακευτικη αγωγη παντα υποστηριζει τις αρυθμιες . Εγω δεν ειμαι κατα του ablation . Iσα ισα θα προτιμουσα την επεμβαση και λυση του προβληματος οπως γινεται συνηθως ακομα και με μεγαλυτερους κινδυνους .
Εσυ επερνες 900 mlgr .rythmonorm γιατι ειχες παροξυσμικη μαρμαρυγη . Αν την ειχες μονιμη οπως μου ειπαν με β μπλοκερς θα ρυθμιζες τον ρυθμο στου 75 - 85 ΚΑΙ
θα συνεχιζες την ζωη Εγω σου οπως εκατομμυρια ανθρωποι στον κοσμο παιρνοντας τα αντιπυκτικα τους . Απλα λοιπον εγω ειπα οτι το ablation ακομα δεν ειναι επεμβαση ρουτινας . οπως ας πουμε by pass το κανεις και καθαριζεις . Ειπα οτι θελει ακομα δρομο . Αλλωστε και εγω εχω πλεον αποφασισει να το κανω με οτι αυτι συνεπαγεται .

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NikosS
Forum-Runner

93 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/03/2012 :  16:24:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Fullstop, με τον όρο φαρμακευτική αγωγή για την καθυστέρηση εμφάνισης της παροξυσμικής κολπικής μαρμαρυγής, συμφωνώ απολυτα. Χωρίς να έχει και μεγάλη σημασία, οι λέξεις "ίαση" και "θεραπεία" έχουν ακριβώς την ίδια έννοια.
Τέλος πάντων, εύχομαι τόσο σε εσένα όσο και σε όποιον έχει κολπική μαρμαρυγή ό,τι καλύτερο, δηλαδή να γίνει μόνο ανάμνηση.
ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2012 :  11:37:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
γεια σας

οπως και στο παρελθον εχω γραψει, εχω υποβληθει σε ablation στο Ιπποκρατειο στις 4/11/11 (με αφορμη πολυχρονο ιστορικο παροξυσμικης κολπικης μαρμαρυγης). μεχρι σημερα ολα δειχνουν καλα (εαν εξαιρεσω καποιες μεμονομενες εκτακτες και καποιες φορες , ριπές για τις οποιες το ablation ουτως η αλλως δεν μπορει να κανει κατι).

το θεμα ειναι και με αφορμη διαφορες συζητησεις που γινονται σχετικα με την αποτελεσματικοτητα η οχι του ablation :

απο το 7ο του 2008 που υπαρχει αυτο το forum εχουν κανει την εμφανιση τους πανω απο 20 περιπτωσεις. άλλες εχουν υποβληθει σε ablation άλλες οχι. και σιγουρα οχι ολες για τα ιδια συμπτωματα.

ας καταγραψουμε λοιπον (μεχρι σημερα) ποσοι ειναι αυτοι οπου εχουν υποβληθει σε περισσοτερα απο 1 ablation. αντιλαμβανομαι πως δεν εχει περασει ικανο χρονικο διαστημα απο το ablation ετσι ωστε να μπορει να αξιολογηθει, αλλά ολο και καποιο συμπερασμα θα προκυψει.

απο την άλλη,η στατιστικη αυτη προσεγγυση μπορει να κρυβει καποιες αδυναμιες και μπορει καποιος να ισχυριστει αυτο που στην δουλεια μου λεμε κατα κορον "υπαρχουν πολλοι τροποι να πεις ψεματα.ενας απο αυτους ειναι και η στατιστικη.....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/03/2012 :  19:13:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΥΩΠΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΤΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ . ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΙΘΩ ΕΧΩ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΗΛΕΚΤΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΣΕ ΑΒLATION .
STATUS ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΥΟ Η ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ABLATION AΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ Η ΕΣΤΩ ΜΕΡΙΚΩΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΑΣΑΝΟ ΤΩΝ ΑΝΑΤΑΞΕΩΝ . ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ . ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΣ . ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ABLATION ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΕΙΣ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ . ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xristos 31
Forum-Runner

68 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/03/2012 :  17:57:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
statusquo
Newbie Forum Runne

εσυ ποτε καταλαβες οτι χρειαζεσαι και δευτερο ablation ?
ποσο διαστημα μεσολαβησε απο το πρωτο ?

καλησπερα παιδια!ελπιζω να ειστε ολοι καλα!φιλε statusquo μετα το πρωτο μαρμαρυγης που εκανα την πρωτη εβδομαδα ξαναμπηκα με ασχημα συμπτωματα 150 σφυγμους λοιποθυμιες.εμεινα 2 μερες μεσα και δεν επιανε ουτε το ηλεκτοσοκ λογω ταλαιπωρια η καρδια δεν αντποκρινοταν!μετα για 2 μηνες ημουν τελεια τιποτα ουτε εκτακτες και ξαφνικα ξεκινησαν τα επισοδεια 2 μηνες κρατησε η χαρα μου!ε μετα holyer και επισκεψη λεγοντας μου οτι υποτροπιασε η μαρμαρυγη και πρεπει να το ξανακανουμε!να ξερεις απο οτι μου εχουν πει το δευτερο ειναι και το ποιο πετυχημενο οχι παντα βεβαια για την δικια μου περιπτωση που ηταν δυσκολη και πολυπλοκη!και τελος μετα απο 6 μηνες ξανακανα γιατι εγινε παλι μονιμη η ατιμη χαχαχαχαχα!και τελος ειπε μια μεγαλη κουβεντα ο νικος 9 ΜΗΝΕΣ ΦΛΕΒΟΚΟΜΒΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ!καλο βραδυ σε ολους και ευχαριστω για το χρονο σας!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mcdemis
Forum-Runner

Greece


92 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/03/2012 :  13:42:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by statusquo

mcdemis
εσυ ποτε καταλαβες οτι χρειαζεσαι και δευτερο ablation ?
ποσο διαστημα μεσολαβησε απο το πρωτο ?


[left]
Statusquo μετά το πρώτο ablation η χαρά μου κράτησε 1 μήνα περίπου όπου επανεμφανίστηκαν οι έκτακτες αρχικά, όπου σιγά σιγά έγιναν εντονότερες με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολλές το εικοσιτετράωρο καθώς και κάποια ηπιότερα επεισόδια μαρμαρυγής όπου τα ανέτασα μόνος μου με ρυθμονορμ τα οποία σημειωτέων δεν είχα κόψει καθόλου από την ημέρα που έκανα ablation.Με λίγα λόγια 6 μήνες περίπου μετά το πρώτο ablation είχαμε αποφασίσει με το γιατρό ότι ήταν ώρα για το δεύτερο όπως και έγινε.Μετά το δεύτερο και για 3 μήνες δεν είχα τίποτα απολύτως (με ρυθμονόρμ π-μ-β+λοπρεσόρ+σιντρόμ), όπου άρχισαν πάλι σιγά σιγά να εμφανίζονται κάποιες έκτακτες οι οποίες μέχρι και σήμερα(σχεδόν 3 χρόνια μετά) συνεχίζουν να με ταλαιπωρούν κατά διαστήματα αλλά τουλάχιστον δεν ξαναέκανα Κολπική Μαρμαρυγή (σημειώνω κ πάλι ότι συνεχίζω σε καθημερινή βάση ρυθμονορμ π & β με 1/4 λοπρεσόρ επίσης π&β). Regular καφές, ποτό, σοκολάτα με μαθηματική ακρίβεια 9 στις 10 μου προκαλούν αρρυθμία.Πρέπει λοιπόν να γίνεται προσπάθεια βελτίωσης και των διατροφικών μας συνηθειών και κάποιο συμβιβασμοί στον τρόπο ζωής. Το πρώτο μπορώ να το καταφέρω αλλά δεν μπορώ να συμβιβασθώ ακόμα με το δεύτερο για αυτό το λόγο παιδιά θα επιχειρήσω και τρίτο ablation γιατί οι έκτακτες είναι τόσο πολλές και ασταμάτητες, όταν κάνω απόπειρα να κόψω το ρυθμονορμ, που είναι σαν να έχεις μαρμαρυγή.Δεν σας κρύβω ότι είχα αποφασίσει να πάω στο Bordeaux για το τρίτο αλλά λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας και γενικότερα της κατάστασης που επικρατεί το ανέβαλα.Γνώμη μου γενικά για όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα να πηγαίνει στο Bordeaux κατευθείαν.Οποιος θέλει μπορώ να του στείλω το ενημερωτικό το οποίο σου στέλνουν από το νοσοκομείο εκει, διαδικασία, κόστος κλπ.

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΛΕΣ.....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NikosS
Forum-Runner

93 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/03/2012 :  14:33:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
McDemis, θαυμάζω το κουράγιο σου. Είσαι παράδειγμα για όσους ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο, όσους αγωνίζονται χωρίς συμβιβασμούς, όσους κάνουν πράξη τα λόγια τους, όσους επιζητούν καλύτερη ποιότητα ζωής ακόμη και αν αυτό έχει ρίσκα (όσο ρίσκο είναι το ablation). Γράφεις για Bordeaux. Οι διαφορές με τα Ελληνικά κέντρα είναι ότι κάνουν πολλαπλάσιες απεμβάσεις (100-150/χρόνο ένα καλό κέντρο στην Ελλάδα, 3.000 αυτοί). Ετσι αποκτούν τεράστια εμπειρία. Οσο και να φαίνεται παράξενο ο τεχνολογικός εξοπλισμός του Ευαγγελισμού είναι ανώτερος του Bordeaux. Θα σε συμβούλευα να παραμείνεις στα Ελληνικά κέντρα για το 3ο ablation, προσπερνώντας πλέον (εκ του αποτελέσματος) το κέντρο που έκανες τις 2 πρώτες επεμβάσεις. Το εχω τσεκάρει, και έχω άποψη. Για ότι διευκρίνιση θέλεις, είμαι στην διάθεσή σου.
ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ, ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/03/2012 :  15:32:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
MCDEMIS ΚΑΛΗΜΕΡΑ . ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ . ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑΡΜΑΡΥΓΗ . ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ABLATION ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΣΥΧΝΟΤΕΡΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗΣ . ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ABLATION? . ΤΟ ΔΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ABLATION ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΘΕΛΩ ΣΟΥ . ΑΝ ΠΧ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΟΛΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ABLATION ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ . ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ BORDEAUX ΕΚΕΙ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΣΟΣΥΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 85%ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ 70% -75%. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ABLATION ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ . ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΡΟΥΤΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ . ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ . ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΥΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΜΙΛΛΟΣ . ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΩΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΙΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ .ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΕΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΣΙΠ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΡΥΘΜΙΕΣ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΝΕΣΗ .

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mcdemis
Forum-Runner

Greece


92 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/03/2012 :  21:52:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευτυχώς στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα υπάρχουν 3-4 ονόματα γιατρών οι οποίοι είναι έμπειροι και καλοί γνώστες του αντικειμένου.Όταν πας όμως σε συνέδριό τους και ακούς αυτά τα ονόματα να έχουν σημείο αναφοράς τον Dr.Heissenger (Bordeaux) και όλες οι τακτικές να στηρίζονται πάνω σε αυτόν τον γιατρό τότε αρχίζεις και αναρωτιέσαι μήπως βρήκα την λύση μου?
Niko & Fullstop σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου για τα καλά σας λόγια, χωρίς να γνωρίζω το εργαστήριο του Ευαγγελισμού, όπου ο κ.Ευφραιμίδης ακούω ότι κάνει θαύματα εκεί, νομίζω ότι στη Γαλλία είναι και πάλι ένα κλικ παραπάνω σε εξοπλισμό και τεχνολογία από ότι μου έχουν πεί κάποιοι οι οποίοι έχουν πάει εκεί.
Fullstop όσων αφορά τις έκτακτες αν διορθώνονται με το ablation εδώ υπάρχει ένα θέμα.Κάποιο λένε ότι οι έκτακτες δεν διορθώνονται με το ablation, σε εμένα ο γιατρός μου μου έχει πεί ότι είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί αυτό.Εδώ να σας πω ότι οι έκτακτες όπως έχω προαναφέρει είναι τόσες πολλές, που όπως είναι γνωστό είναι ο προθάλαμος της μαρμαρυγής, με τη διαφορά ότι σε εμένα εδώ έχει πιάσει το ablation από ότι μου λένε και δεν μπαίνω σε μαρμαρυγή ωστόσο το αίσθημα των ακανόνιστων παλμών το οποίο διαρκεί ώρες και ώρες είναι τόσο έντονο που σου δίνει την εντύπωση ότι έχεις μαρμαρυγή.Επιπλέον fullstop να σου πώ ότι πρίν το πρώτο ablation δεν είχα πολύ συχνά επεισόδια μαρμαρυγής αντιθέτως ήταν πολύ λίγα σε σύγκριση με εσένα με την διαφορά ότι είχα όμως σχεδόν καθημερινά ή τουλάχιστον τις μισές μέρες του μήνα πολύ έντονη αρρυθμία (έκτακτες) οι οποίες πυροδοτούσαν μαρμαρυγή.
Φίλε fullstop ας ελπίσουμε ότι η νανοτεχνολογία να έχει εφαρμογή στο συγκεκριμένο ιατρικό θέμα και να διορθώσει το πρόβλημα ώστε να απαλλαγεί ο κόσμος από αυτό το βάσανο που κοντεύει να εξελιχθεί σε επιδημία κατά κάποιο τρόπο.

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΛΕΣ.....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  10:09:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
mcdemis και λοιποι γεια σας.

να σε ευχαριστησω για την αμεσοτητα στην απαντηση σου. σου ευχομαι τα καλυτερα σε ο,τι αφορα την πορεια σου σχετικα με την μαρμαρυγη. μιά σημειωση : ο δικος μου ο ηλεκτροφυσιολογος στο Ιπποκρατειο μου εχει πει πως οι εκτακτες δεν εξαλειφονται με ablation. και επησις δεν θα συμφωνησω με το τι , οι εκτακτες ειναι προθαλαμος μαρμαρυγης. οπως μου εχει εξηγησει ο γιατρος μου, εκτακτες εχουν ολοι. και οι απολυτως υγιεις και αυτοι που εχουν θεματακια ή προδιαθεση για αρρυθμιες. μαλιστα στο holter τριμηνου που εκανα, ειδε πως εκανα περιπου 30 εκτακτες το 20 ωρο και μου λεει πως ενας φυσιολογικος ανθρωπος ισως εχει περισσοτερες ανα 24ωρο.
θα συμφωνησω στο οτι η καθε περιπτωση ειναι μοναδικη και οποιαδηποτε προσπαθεια συνδεσης με άλλη ειναι μαλλον λαθος.
εγω για παραδειγμα (4 μηνες μετα το ablation) και 1 μηνα διχως multaq , εχω καποιες εκτακτες και καποιες ριπες (ειμαι σχεδον σιγουρος πως πολλοι εδω μεσα καταλαβαινουν τι εννοω.) δεν ξερω πως θα εξελιχθει ολο το πραγμα, αλλά σιγουρα ειμαι καλυτερα απο πριν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NikosS
Forum-Runner

93 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  11:36:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
McDemis, αυτά που γράφω για την σύγκριση Ελληνικών κέντρων-Bordeaux, δεν τα νομίζω, ούτε τα υποθέτω. Στα γράφω με σιγουριά. Η μόνη διαφορά είναι στην απόλυτη εξειδίκευση, που αποκτάς με τις χιλιάδες επεμβάσεις. Αν στην Ελλάδα (με βάση τον πληθυσμό της), υπήρχε μόνο 1 κέντρο, που θα έκανε εκατοντάδες επεμβάσεις τον χρόνο η διαφορά με το Bordeaux θα ήταν ανύπαρκτη. Οσο για τον statusquo, και σε μένα (οπως και στον McDemis) η μαρμαρυγή ξεκινούσε σχεδόν πάντα με έκτακτες. Ας μη βάζουμε λοιπόν κανόνες, γιατί όπως σωστά γράφεις, η κάθε περίπτωση είναι μοναδική.
ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ, ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Blondie
Newbie Forum Runner



27 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  12:28:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γεια σας παιδιά, πως είστε?

Διαβάζω καθημερινά όλα αυτά που όλοι γράφετε.

. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ!!! Η κάθε περίπτωση του καθενός ειναι διαφορετική! Ειναι σημαντικό να τα μοιραζόμαστε ως ομοιοπαθης αλλα εντούτοις διαφερουμε....

Όσο αφορά την δικιά μου περίπτωση, είχα παραπληρωματικο δεματιο στο ηλεκτρικό μου σύστημα που ως αποτέλεσμα προκάλεσε την καρδια να φτάσει στους 200 κτυπους.
Ο γιατρός μου, Ελλαδίτης κ πλέον μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, μου είπε πως ήμουν μεμονωμένη περίπτωση σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω της συμπριφορας του δεματιου, για αυτό κ αναγκαστικά κάναμε 2ο ablation κ σύντομα, μόλις μετα απο 1 μήνα μετα το 1ο γιατί για πρώτο επεισόδιο ήταν οι χτυποι μου παρα πολύ ψηλοι οπότε στο επόμενο επεισόδιο θα πήγαινε ψηλότερα κ δεν θα άντεχε η καρδια κ θα πέθαινα.
Αυτό συζητήθηκε κ με άλλο καρδιολόγο αξιόλογο εδώ στην Κύπρο κ πήραν την απόφαση.

Ο γιατρός μου συνήθως δίνει 99% επιτυχία στο ablation, γενικα, ποτε100%....

Αλλα εμένα μου έδωσε 90% λόγω της σπανιας, μάλλον μοναδικης περίπτωση σε όλη την Ευρώπη!

Όπως μου εξήγησε,αν πετύχει τοablation tote θα φανεί το πρώτο τρίμηνο όπου εκείνο το Υπόλοιπο 10% πέφτει στα 5% κ μετα το υπόλοιπο 5% πέφτει στο εξάμηνο.....χωρίς χάπια.....όχι μόνο για μένα αλλα σε κανεναν ασθενή του....

Απλά το πρόβλημα μου εμένα ειναι που ταλαιπωρήθηκε η αρτηρία μου στην μια πλευρά....

Εγραψαξαναγια αυτόν τον γιατρο, δεν ειναι κανένας τυχαίος, ειναι ο επιμελητής του καρδιολογικου ινστιτούτου του Βερολίνου αλλα κ ερευνητής σε αυτά τα θέματα περι ηλεκτροφυσιολογικων μελετών.

Αν θέλετε μειλ, τηλ κ αλλα μου λέτε....

Η κάθε περίπτωση ειναι διαφορετική!!!

Blondie
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 142 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000