Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 αρρυθμία - ηλεκτροφυσιολογική μελέτη - ablation
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας  Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 142

xristos 31
Forum-Runner

68 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2012 :  16:06:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για να δωσω μια εικονα κοστους του νοσοκομειου γενικα, του ανθρωπου που πηγε του ειπε να κανει ενα τριπλεξ αρτηριων θωρακος και ενα τριπλεξ για τον θυροειδη γιατι εχει τετοιο θεμα.
Των αρτηριων εκανε 570 ευρω ΜΟΝΟ ευτυχως εχει ασφαλεια ο ανθρωπος και θα τα παρει αλλα για οσους δεν ξερουν το GENERAL ειναι το ποιο ακριβο νοσοκομειο που υπαρχει στην ελλαδα ουτε οι ασφαλειες δεν το πλησιαζουν!
Θα παραγματοποιησω επισκεψη και θα σας πω λεπτομερειες απλα εχω βαλει κουμπαρα και μαζευω λεφτα για την επισκεψη χαχαχαχαχα!
ΝΑ ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2012 :  20:10:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χρηστο απ οτι καταλαβα εχεις κανει δυο επεμβασεις με τον Θεοδωρακη σε ιδιωτικο θεραπευτηριο δεν παιρνει και λιγα . Αν εχεις ασφαλεια γιατι να μην προσπαθησεις .

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mcdemis
Forum-Runner

Greece


92 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2012 :  22:52:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα σε όλους σας, όπως έχω γράψει στο παρελθόν λόγω υποχρεώσεων δεν συμμετέχω στην πολύτιμη συζήτησή μας η οποία από ότι βλέπω "δυστυχώς" κεντρίζει το ενδιαφέρον πολλών, και λέω φυσικά δυστυχώς γιατί ευχή θα ήταν να μην είχε κανείς πρόβλημα ή τουλάχιστον να είχε βρεθεί η απόλυτη θεραπεία του. Με μεγάλη μου χαρά είδα ότι συναντηθήκατε και το είδα αυτό μόλις τώρα αλλά ταυτόχρονα στεναχωρήθηκα που το διαπίστωσα αργοπορημένα και έτσι δεν ήρθα σε αυτή τη συνάντηση, ελπίζω να έρθω σε μελλοντική συνάντηση.
Όσων αφορά την μέθοδο του κ.Κωτούλα, την ενδοσκοπική θεραπεία (υβριδική μέθοδο επειδή στην ουσία είναι συνδυασμός δύο τεχνικών) όπως την ονομάζουν, έχω μιλήσει τ/φ με κάποιον κύριο, γνωστό συγγενικού μου προσώπου, ο οποίος έκανε αυτή την επέμβαση μετά από δύο ablation και ενώ η κατάστασή του χειροτέρευε, με αποτέλεσμα να ξεχάσει τι θα πεί αρρυθμία, ΚΜ, κλπ. Αυτός ο κύριος ήταν πολύ τυχερός γιατί επιλέχθηκε τυχαία να κάνει την επέμβαση στον Ευαγγελισμό, αν θυμάμαι καλά, με την επίβλεψη ενός Ισπανού γιατρού στα πλαίσια της εκπαίδευσης Ελλήνων γιατρών με αποτέλεσμα όπως είπα παραπάνω να ξεχάσει τι θα πεί Αρρυθμία (όλα αυτά πρίν ένα χρόνο περίπου, δεν έχω γνώση τι συμβαίνει τώρα ελπίζω ο άνθρωπος να είναι το ίδιο καλά).
Υπάρχει όμως κάποια θέματα προς συζήτηση:
Πρώτον και βασικότερο, περιορισμένος αριθμός ασθενών που έχουν υποβληθεί σε αυτή την επέμβαση.
Δεύτερο, από ότι μου έχουν πεί κανά δυό γιατροί η μέθοδος ενδείκνυνται σε αυτούς που τουλάχιστον έχουν κάνει δύο ablation αποτυχημένα και φαίνεται από την ηλεκτροφυσιολογική μελέτη ότι μπορεί να εφαρμοσθεί η μέθοδος ενώ ο ασθενής χειροτερεύει η κατάστασή του με αδυναμία ανταπόκρισης σε φάρμακα (σε εμένα π.χ. ο γιατρός μου, μου είπε ότι δεν ενδείκνυται η μέθοδος).
Επιπλέον αν δεν κάνω λάθος, όπως έγραψε και η Μέλπο ότι περιμένει να κάνει, η μέθοδος χρησιμοποιείται περισσότερο για την επέμβαση στις βλάβες των βαλβίδων.
Μια καλή ενημέρωση, αν δεν το έχετε δεί, είναι αυτή η παρουσίαση του κ.Κωτούλα http://webtv.hcs.gr/video/5551 (νομίζω ότι το έχω κάνει ποστ και παλαιότερα σχετικά με αυτό το θέμα).
Λίγα λόγια για την παρούσα κατάστασή μου, συντήρηση με ρυθμονορμ 150 πρωί και βράδυ με 1/4 b-blocker (lopressor) και κατά 95% είμαι πολύ καλά, παρεκτροπές σπάνια με καμιά ρακί από Κρήτη (παραγωγής φίλου) όπως προχθές δεν επιτρέπονται γιατί πληρώνονται με τρομερή ολονύχτια αρρυθμία .(ααααα κληρονόμησα και μία κοίλη από το γυμναστήριο πριν ένα χρόνο η οποία δεν είναι χειρουργήσιμη ακόμα αλλά πονάει )
Κυρίες και Κύριοι σας εύχομαι ότι καλύτερο στον καθένα χωριστά θα προσπαθήσω να είμαι πιο ενεργός στην συζήτησή μας...
Υ.Γ Χρήστο περιμένουμε τα νέα δεδομένα από το ραντεβού με τον γιατρό.Fullstop keep going...

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΛΕΣ.....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/10/2012 :  00:47:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Mcdemis welcome back!!!!!.
ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΟΠΟΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΛΙΤΥΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΥΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΒLATION ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ Σ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ABLATION ΓΙΝΕΤΑΙ.ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΒΑΣΑΝΟ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ Η ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΩΤΙΟ.ΠΟΥ ΛΙΜΝΑΖΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΘΡΟΜΒΟΣ .
ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΥΟ ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 1 Η 2 ΝΥΚΤΕΣ.
ΣΤΗΝ.ΑΓΓΛΙΑ ΤΟ 2009 ΚΟΣΤΙΖΕ 15.000 POUNDS .
Οσον αφορα εμενα σημερα εκλεισα 8 μηνες χωρις υποτροπη αλλα κυριως χωρις καμμια αρυθμια . Μου κανει.πολυ περιεργο .Μιλαμε ουτε μια εκτακτη .
Δινω μεγαλη σημασια στην διατροφη και στγν καλη ψυχολογια

Καλο βραδυ



fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Blondie
Newbie Forum Runner



27 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/10/2012 :  10:01:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γεια σας παιδια!
Εχω αρκετα νεα...

Λογω του οτι θελουμε-με τον συζυγο μου- να αποκτησουμε ακομη ενα παιδακι, αλλα πανω απο ολα η ασφαλεια της υγειας μας, ειπαμε να παμε επισκεψη στους διαφορους γιατρους για να μας δωσουν το πρασινο φως.

Απο πλευρας του ηλεκτροφυσιολογου γιατρου προχωραμε
Η καρδιολογος οταν της ειπα για εκεινες τις 2 μικρες ταχυκαρδιες μου ειπε πως δεν ειναι τιποτα, ειναι αθωες, δεν μας απασχολουν οποτε προχωραμε!
Οταν της ειπα οτι ακομη με ταλαιπωρει η αρτηρια μου, μου ειπε πως ισως εχει ανευρισμα ακομη κτλ κ επιβαλλεται αμεσως MRI κ οτι μεχρι τωρα θα επρεπε να επουλωνοταν απο μονη της...
Κανουμε MRI, τελεια η αρτηρια ΑΛΛΑ..... Προβλημα! Πρεπει να πας ορθοπεδικο...

Ο ορθοπεδικος βρισκει ισχιαλγια η οποια δημιουργηθηκε απο το ablation... Για αυτο κ καποιοι πονοι στην λεκανη χαμηλα στο πλάι κ επισης που απο τον καιρο του ablation δεν μπορω να φορεσω τακουνια...
Επισηε στο σημειο που τρυπηθηκα, στην πλευρα που επαθα ανευρυσμα, βρηκε κ κατι αλλο εκει περα, ξεχασα πως το ειπε.
Γενικα το νευρο πισω κ το νευρο μπροστα επηρεαστηκε κ μονο με το MRI φαινεται,... Εξου κ ο λογος που περσι πηγαμε κ σε γενικο χειρουργο, κ σε νευρολογο-νευροχειρουργο κ δεν μου βρηκαν τιποτα.
Επισης υπαρχει κ φλεγμονη.......

Επιτελους βρηκαμε το προβλημα! Εχει σχεδον 2 χρονια που εκανα το ablation κ απο τοτε ταλαιπωρουμαι κ ποναω κ εχω σοβαρες δυσκολιες με το ποδι μου γενικως...

Η θεραπεια ειναι ενεσεις B complex. Αντιφλεγμονωδη, κ ενα αλλο για προστασια στομαχιου.
Η ισχιαλγια δημιουργηθηκε λογω του οτι στο πρωτο ablation πονουσα αφορητα την μεση μου που ημουν ξαπλωμενη στον παγκο.

Σιγουρα δεν κατηγορω τον ηλεκτροφυσιολογο γιατρο μου, που αν δεν ηταν αυτος απλα δεν θα ζουσα, μιας κ ημουν σπανια περιπτωση, 0.002% σε ολη την ευρωπη....ευτυχως που βρεθηκε κ αυτος εκεινη την στιγμη...

Αυτα τα γραφω για να γνωριζουν ολοι περι επιπτωσεις του ablation...

Blondie
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/10/2012 :  13:22:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Blondie καλησπερα .
Ολες οι επεμβασεις εχουν τα προβληματα τους και την επικινδυνοτητα τους. Αυτο ομως παιζει μεγαλο ρολο ο γιατρος και η ομαδα του γιατι το ablation ειναι ομαδικο σπορ και επισης τεραστιο ρολο ο εξοπλισμος του νοσοκομειου και τα υλικα .
Ξερω οτι ταλαιπωρηθηκες οπως και πολλοι αλλοι φιλοι ομως πολλοι βρηκαν την υγεια τους και κυριως σε αλλες παθησεις τις καρδιας και αρρυθμιων . Το ψαχνουμε λοιπον γιατι 7 ωρες για κολπικη μαρμαρυγη με τις αισθησεις σου και τις δοκιμες ειναι κατι . Πολλοι ομως σωθηκαν

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/10/2012 :  22:43:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
λοιπον μετα απο πολυ διαβασο υβριδικος τροπος συνδιαζει συνεργασια καρδιοζειρουργου και ηλεκτριφυσιολογου. Νε τγν.διαφορα οτι ο καρδιοχειρουργος ανοιγει 3-4 οπες στα πλευρα που μπαινουν.λαπαροσκοπικα με μικροκαμερα και βεβαια με καθετηρες. Ο μεν ηλεκτροφυσιολογος δουλευει το εσωτερικο της καρδιας απομονοντας πνευμονικες φλεβες κλπ.ο δε χειρουργος εξωτερικα οπου και αυτος απομονωνει αλλες εστιες οπως γαγγλια του παραμπαθητικου και αφαιρει το ωτιο (την σπηλια που λιμναζει το αιμαι για να γινει πηγμα ).
Σαν επεμβαση γινεται με αναισθησια περιπου 2-4 ωρες με πολυ καλα αποτελεσματα πανω απο 99% στους με παροξυσμικη ΚΜ αλλα και περιπου 60-70 με εμμενουσα και 50% με μονιμη .
Θεωρειται το μελλον στην ΚΜ εχει πολυ λιγοτερες παρενεργειες και κινδυνους και νοσηλεια 2-4 μερες .
Αλλη περιπτωση παρομοια ειναι η mini maze και αυτη με πολυ καλα αποτελεσματα .


fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

melpo1
Newbie Forum Runner

46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/10/2012 :  23:44:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Fullstop επιτέλους κατάλαβα τι σημαίνει υβριδικός τρόπος.Νάσαι καλά!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/10/2012 :  10:02:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Υπαρχει και η επεμβαση mini maze η οποια γινεται αποκλειστικα απο θωρακοχειρουργο χωρις να ανοιγει το στερνο και αυτη λαπαροσκοπικα .
Στατους εδω δεν περνανε απο τις φλεβες αρα δεν γινεται ablationμε την μορφη που ξερουμε και για αυτο το λογο δεν υπαρχουν επιπλοκες (εγγεφαλικα ανευρισματα προβληματα στις πνευμονικες φλεβες κλπ) διοτι ο καρδιοχειρουργος εχει μπει πλεον απο τα πλευρα και βλεπει . Εδω γινεται με ολικη αναισθησια και κυριως ενδεικνυται για ασθενεις που εχουν αποτυχημενα ablatiin οπως ο χρηστος και αλλοι . Σε μελετες που διαβασα περιπου για ενα εξαμηνο συνεχιζεται η αντιπηκτικη αγωγη και και αντιαρυθμικα ισως και λιγοτερο και κατοπιν ΚΜ free. Περιπτωσεις αναφερονται με την μινι μαζε ολικης αποκαταστασης πανω απο 5 χρονια. Ο υβριδικος τροπος θεωρειται το μελλον στην κολπικη μαρμαρυγη και πιανει μεγαλυτερα γκαμα ασθενων .
καλη συνεχεια

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/10/2012 :  10:03:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Υπαρχει και η επεμβαση mini maze η οποια γινεται αποκλειστικα απο θωρακοχειρουργο χωρις να ανοιγει το στερνο και αυτη λαπαροσκοπικα .
Στατους εδω δεν περνανε απο τις φλεβες αρα δεν γινεται ablationμε την μορφη που ξερουμε και για αυτο το λογο δεν υπαρχουν επιπλοκες (εγγεφαλικα ανευρισματα προβληματα στις πνευμονικες φλεβες κλπ) διοτι ο καρδιοχειρουργος εχει μπει πλεον απο τα πλευρα και βλεπει . Εδω γινεται με ολικη αναισθησια και κυριως ενδεικνυται για ασθενεις που εχουν αποτυχημενα ablatiin οπως ο χρηστος και αλλοι . Σε μελετες που διαβασα περιπου για ενα εξαμηνο συνεχιζεται η αντιπηκτικη αγωγη και και αντιαρυθμικα ισως και λιγοτερο και κατοπιν ΚΜ free. Περιπτωσεις αναφερονται με την μινι μαζε ολικης αποκαταστασης πανω απο 5 χρονια. Ο υβριδικος τροπος θεωρειται το μελλον στην κολπικη μαρμαρυγη και πιανει μεγαλυτερα γκαμα ασθενων .
καλη συνεχεια

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2012 :  20:56:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα από Παρίσι

Μην βιαστειτε να πείτε α τον τυχερό διότι από το πρωί μέχρι το βράδυ είμαι σε έκθεση.
Την Παρασκευή που έφυγα από Αθήνα είχα κάποιες ταχύ καρδιές των 10-15 δευτερολέπτων. Ισως από την ταλαιπωρία. Ποιος ξέρει. Από τότε και μέχρι σήμερα μόνον κάποιες έκτακτες. That's it.
Ναμαστε όλοι καλά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Panos80s
Newbie Forum Runner

29 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/10/2012 :  14:02:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παιδιά καλησπέρα,

Που και που παθαίνω κι εγώ περιόδους με έκτακτες συστολές.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν 1 βδομάδα που είχα πάνω από 30 εκτακτες μέσα στην μέρα (τουλάχιστον τόσες μέτρησα). Μετά πέρασαε 1 μήνας χωρίς ενοχλήσεις

Χθες πάλι ενώ περπάταγα παθαίνω μια "μεγάλη" έκτακτη λες και κάνει έκρηξη μέσα μου η καρδιά μου, ακολουθεί το κλασικό κενό, μετά από μερικά δευτερολεπτα άλλη μια έκτακτη μικρότερης έντασης και μετά φυσιολογικοί κτύποι. Επίσης παρατήρησα όταν το έπαθα αυτό οτι το στομάχι μου ήταν σε μια περίεργη κατάσταση, σαν να ανακατεύομαι.

Επίσης μεσολαβούν και μερικές μέρες χωρίς ενοχλήσεις.

Έχω παρατηρήσει και ριπές ποιο σπάνια συνήθως μια φορά τον μήνα. Δηλαδή 2 μη φυσιολογικοί κτύποι μαζί και μετά το κενό αλλά αυτό δεν συνεχίζεται.

Έχω κάνει υπέρηχο και έχω διαγνωστεί οριακά με πρόπτωση μητροειδούς. Άλλη φορά φαίνεται άλλη δεν φαίνεται. Δυστυχώς όσες φορές έβαλα χόλντερ δεν έκανα έκτακτη για να μου διαγνώσουν τι είδους αρρυθμία (υπεροκοιλιακή ή κοιλιακή) είναι γι αυτό και είμαι ακόμα στο σκοτάδι.

Να προχωρήσω κι εγώ σε καυτηριασμό? Η μήπως ειναι υπερβολή για έκτακτες; Με έχει επηρεάσει πολύ ψυχολογικά αυτό γιατί φοβάμαι μήπως πάθω κάτι.

Edited by - Panos80s on 27/10/2012 14:03:24
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/10/2012 :  14:19:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
KΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ .
ΣΤΑΤΟΥΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΙΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ .
ΝΙΚΟS 80 νομιζω οτι ειναι υπερβολη να σκεφτεσαι καταλυση με μικρες αρρυθμιες. Πρεπει πρωτα να εχεις καλη διαγνωση και τα υπολοιπα με τον καρδιολογο σου . Απλα να εχεις υπ οψιν οτι το στομαχι προκαλει αρυθμιες γιαυτο προσοχη στην διατροφη λιτα γευματα και πολλα καθε τρεις ωρες τουλαχιστον .
Ελπιζω οτι δεν εχεις κατι σοβαρο αρυθμιες εχει ολος ο κοσμος .
Χρηστο περιμενουμε νεα σου

καλη συνεχεια σε ολους

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mam2be
Newbie Forum Runner

39 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/10/2012 :  18:59:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Pano,

Καλησπέρα,

Αντιμετωπίζουμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα γι αυτό και σε καταλαβαίνω απόλυτα όμως να σου πω πιστεύω ότι στη περίπτωσή σου όπως και στη δική μου δε χρειάζεται ablation (νομίζω ότι δε κάνει και τπτ καθώς οι έκτακτες δεν αντιμετωπίζονται με τπτ!!)Σε καταλαβαίνω απόλυτα ότι αυτές οι μικρές αρρυθμίες σου χαλάνε τη ποιότητα ζωής και γω που έχω πιο πολλές έκτακτες μέσα στη μέρα από σένα νιώθω πολύ άσχημα με αυτό πιστεύω όμως ότι δε μπορώ να κάνω πλεον τπτ άλλο από το να το αποδεχθώ. Όπως είχε πει και ο Mcdemis παλαιότερα στο forum οι αρρυθμίες είναι ένας λαβύρινθος δύσκολα βρίσκεις άκρη.

Επίσης πιστεύω ότι είναι λάθος αυτό που λένε πολλοί καρδιολόγοι ότι είναι ψυχολογικό καθώς ξέρω άτομα με πολύ μεγαλύτερο άγχος και επιθετικότητα από εμένα που δεν έχουν αρρυθμίες(αν και πολλοί που έχουν πάρει αντικαταθλιπτικά έχουν καταπολεμήσει τις αρρυθμίες).

Αν και το έχω ψάξει πολύ το θέμα δεν έχω καταλάβει από τι ακριβώς προέρχονται αυτές οι αναθεματισμένες οι έκτακτες. Σε χόλτερ που είχα κάνει ένα χρόνο πριν είχαν βρεθεί 74 υπερκοιλιακές και 6 κοιλιακές ο γιατρός μου είπε να κόψω καφέ σοκολάτα και να περπατάω σε γρήγορο βάδην τουλάχιστο 30΄λεπτά τη μέρα και να μη πάρω κανένα αντιαρρυθμικό. Άλλοι δίνουν συνήθως αντιαρρυθμικά αλλά και αυτά μπορεί να σου προκαλέσουν μερικές φορές μεγαλύτερα προβλήματα!

Ίσως τελικά να έχουμε μπει και σε ένα φαύλο κύκλο. Δηλαδή σκέφτεσαι ότι έχεις αυτό το πρόβλημα φοβάσαι και σου έρχονται πιο πολλές έκτακτες ή απλά τις νιώθεις πιο πολύ από κάποιον που δε δίνει σημασία. Πάντως δοκίμασε και αυτό που λέει ο fullstop με τη διατροφή, πιστεύω ότι η σωστή διατροφή βοηθάει πάρα πολύ. Εγώ παλαιότερα έκανα και ταχυπαλμίες π.χ. μια φορά είχα πάει σε ένα εστιατόριο βράδυ και είχα φάει αρκετά και είχα πιει κρασί ένα ποτήρι και ήταν και πολύ ωραίο εστιατόριο και ωραία βραδιά και μου βγήκε ξινό καθώς μετά από 3 ώρες με έπιασε μια φοβερή ταχυπαλμία 180 σφύξεις. Γενικά όποτε έτρωγα πολύ το βράδυ με έπιανε από τότε που σταμάτησα και τρώω πολύ ελαφριά ξέρω ότι δε θα με ξαναπιάσει!

Τώρα με τις έκτακτες τι να σου πω δεν βρίσκω και γω λύση. Εμένα δε μου ρχονται ποτέ διπλές και τριπλές που λες μόνο μια φορά όταν ήμουν έγκυος στον όγδοο μήνα τα χρειάστηκα σε κάποια φάση είχα φάει πάλι τον αγλέουρα (τότε έτρωγα απίστευτα πολύ) και ήμουν στο αμάξι με έσφιξε και η ζώνη και μου αρχίζει ένα πράγμα άρρυθμοι κτύποι που δε σταμάταγαν άρχισα να βήχω από τη τρομάρα μου και σταμάτησε...Μάλλον αυτό είναι που λένε ριπή δε ξέρω.

Τέλος πάντων εν κατακλείδι επειδή και γώ είμαι φύση απαισιόδοξη δε πιστεύω ότι θα μου περάσουν ποτέ οι έκτακτες και έχω αρχίσει να συμβιβάζομαι το παλεύω δηλαδή ότι έτσι θα ζω. Αυτό που προσεύχομαι είναι μη με βρουν χειρότερες αρρυθμίες. Πάντως καταλαβαίνω απόλυτα ότι σου έχει χαλάσει τη ποιότητα ζωής σκέφτεσαι ότι δε μπορείς να κάνεις όλες τις δραστηριότητες που θα ήθελες και μερικές φορές λες τώρα να το κάνω ή μετά θα το πληρώνω με εκτακτοσυστολές. Μερικές φορές που βγαίνω βράδυ με παρέα και με πιάνουν μερικές έκτακτες τους κοιτάω όλους και λέω απο μέσα μου κοίτα τώρα όλοι αυτοί είναι καλά και μένα με πιάνει αυτό το πράγμα...
Απο την άλλη όμως για σκέψου να είχαμε κάτι πολύ χειρότερο..

Επιπροσθέτως να σου πω θα κάνω ξανά χόλτερ στις 2/11 και στο γιατρό του ΙΚΑ που πήγα να μου το γράψει μου είπε ότι οι αρρυθμίες μου γίνονται από τη πρόπτωση μιτροειδούς που έχω σε άλλους μου λέει η πρόπτωση δε κάνει συμπτώματα άλλους όμως μου λέει τους κάνει αρρυθμίες σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό.
Αν έχεις και συ κάποιο νέο από γιατρό ή γενικά ενημέρωσε.
Αυτά και εύχομαι περαστικά
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/10/2012 :  21:26:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπερα
Μam εγω πριν παθω μαρμαρυγη (πιθανον ειχα παθει και να μην το καταλαβα ) ενιωσα ξαφνικα ταχυκαρδια και εκτακτες πολλες .
εκανα holter και μου βρηκε 9000 αρυθμιες και ζευγη αρυθμιων . το φυσιολογικο ειναι 400 περιπου. Πηρα lobivon και το επομενο holter εδειξε δραματικη μειωση των αρρυθμιων στις 800 ημερησιως . Επερνα lobivon για 2 χρονια ωσπου επαθα την μαρμαρυγη μετα απο ενα αγωνα μπασκετ και ενα κουτακι κοκα κολα .
Τωρα μετα την.τελευταια μαρμαρυγη μονο με ρυθμινορμ και με σωστη διατροφη μετα απο 8,5 μηνες δεν νιωθω καμμια μα καμμια αρυθμια . Μακαρι να συνεχισει ετσι ..Κοιμαμαι με σχεδον αδειο στομαχι 3-4 ωρες μετα το τελευταιο γευμα . Δεν.παιρνω χαπια για γαστροπροστασια . Απλα τρωω λιτα και κοιμαμαι αρκετα .

καλο βραδυ σε ολους

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 142  Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000