Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 αρρυθμία - ηλεκτροφυσιολογική μελέτη - ablation
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας  Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 142

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/10/2012 :  11:26:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καλη σας ημερα

γυρισα απο Παρισι και μετα απο συνολικα 9 παρα πολυ κουραστικες και στρεσογοννες ημερες γ υ ρ ι σ ε !!!
συγκεκριμενα ξεκινησε μαρμαρυγη στις 07:45 το περασμενο Σαββατο και σταματησε 22:45 της ιδιας ημερας αφου πηρα 2 + 2 ρυθμονορμ 150mg πρωι και απογευμα.

θελω να πιστευω πως αυτο οφειλεται στην πραγματικα υπερβολικη κουραση και stress των 9 αυτων ημερων. απλα σημειώνω οτι σε 9 περιπου ημερες κλεινω 1 χρονο απο το ablation.

ευχομαι το καλυτερο για ολους μας
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/10/2012 :  17:17:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΣΤΑΤΟΥΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ . ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ . ΜΙΛΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ; ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΟ . ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΡΥΘΜΟΝΟΡΜ Η ΤΑ ΕΚΟΨΕΣ ΠΑΛΙ ;
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΥΜΒΑΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

melpo1
Newbie Forum Runner

46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/10/2012 :  17:32:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
STATUS στεναχωρήθηκα γιαυτό και εύχομαι να μην ξαναγίνει. Πρόσεχε λοιπόν τις ριπές είναι καμπανάκια που προειδοποιούν. Να μην κουράζεσαι και μαχαίρι στο τσιγάρο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/10/2012 :  20:26:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Melpo και Fullstop

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Μίλησα με τον ηλεκτροφυσιολογο μου, ο οποίος μου είπε πως ok , μπορεί να μην έχουμε 100% επιτυχία αλλά 90 %.
Αυτό που σίγουρα πρέπει να γίνει είναι να μην στρεσαρομαι τόσο πολύ. Η αλήθεια πάντως είναι ότι έφαγα καλό πακέτο στην δουλειά.
Κατα τα αλλα, holder κανονικά στα μέσα του Νοέμβρη και επίσκεψη για αξιολόγηση.
Στο τέλος της ημέρας, εάν μπορώ να αντιμετωπίζω κατα 90% με επιτυχία τις επιθέσεις της μαρμαρυγης, τότε να λέω και δόξα τω Θεό.

Εύχομαι και πάλι το καλύτερο για όλους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xristos 31
Forum-Runner

68 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/10/2012 :  20:58:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καλησπερα σε ολους!
Δημητρη τα ειπαμε και απο το τηλεφωνο πιστευω οτι ηταν κατι τυχαιο και λογω μεγαλης κουρασης!
Οσο αναφορα την επισκεψη μου στον Κωτουλα θα αργηση λιγο λογω αλλου προβληματος που βγηκε(κηλη) που μαλλον θελει χειρουργειο την πεμπτη θα ξερουμε!ολα καλα!
Οσο αναφορα το μουλτακ δεν το βλεπω να βοηθαει και πολλη για να δουμε θα του δωσω λιγο χρονο ακομα!
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NikosS
Forum-Runner

93 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2012 :  08:24:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Status, στεναχωρήθηκα πολύ με τα νέα σου που μόλις διάβασα. Εύχομαι να είναι παροδικό, χωρίς επανάληψη. Ακόμη όμως και αν δεν είναι έτσι, είμαι σίγουρος (το έχεις αποδείξει άλλωστε), ότι έχεις την δύναμη να αντιμετωπίσεις κάθε αντιξοότητα. Αν δοξάζεις τον Θεό για το 90%, πρόσθεσε ένα 10% από το κουράγιο του status. Καλή δύναμη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2012 :  09:50:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καλημερα Νικολα

σευχαριστω για την συμπαρασταση. νομιζω και εγω οτι οπως και ναρθουν τα πραγματα , θα τα αντιμετωπισω. εξαλλου δεν λενε πως ολα για τους ανθρωπους ειναι ?

γνωριζοντας τον εαυτο μου , νομιζω πως οντως παροδικο ηταν. ρυθμονορμ εννοειται πως δεν ξαναπηρα (παρα μονο εκεινα τα 4 εκεινη την ημερα).

ολα καλα. αισιοδοξια και υγεια σε ολους σας
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2012 :  20:59:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τωρα που περασε η πρωτη στεναχωρια STATUS θα σε μαλωσω . Εκανες οτιδηποτε δεν θα επρεπε να κανεις . ΠΧ επινες καφε φραπε πιι χειροτερο . Επαιζες τεννις κλπ . Παιδια οκ συμφωνω μετα το ablation λιγο να ξεδωσουμε αλλα στα ορια . Ας περιορισουμε λιγο τα θελω μας και ας προταξουμε την υγεια μας εστω και να στερηθουμε λιγα πραγματα . Ειπαμε οτι οι περισοτερες υποτροπες γινονται στον χρονο περιπου . Και εχω την αποψη οτι και μετα απο ενα πετυχημενο ablationπρεπει να προσεχουμε λιγο . Μακαρι να ειναι 90%
οπως σου ειπε ο γιατρος σου εσυ ομως πρεπει να προσεχεις . Το αποτελεσμα θα στο δειξει ο χρονος και ελπιζω να ειναι πολυ καλο . ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΑΙ .....ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vasilis dr
Senior Forum-Runner

Greece
1026 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2012 :  21:18:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητοί φίλοι, παρακολουθώ την συζήτησή σας εδώ και καιρό γύρω από το πρόβλημα με τις αρρυθμίες, και θάθελα να ρωτήσω αν το τρέξιμο, η έστω το
τζόκιγκ, επιτρέπονται, και σε τι βαθμό, και γενικά ποια η σχέση του προβλήματος αυτού, και του ablation βέβαια, με το τρέξιμο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

melpo1
Newbie Forum Runner

46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/10/2012 :  09:27:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
vasilis dr καλημέρα,
Eύχομαι και ελπίζω να είσαι γερός σ΄ολο σου τον οργανισμό και η καρδιά σου να είναι γερή σαν ατσάλι Το τρέξιμο όμως δεν κάνει πάντα καλό στο σώμα μας.Το jogging και το τρέξιμο είναι ίσως η πιο αγαπημένη άσκηση για τους περισσότερους ανθρώπους. Για να ρωτάς φαίνεται οτι αγαπάς το jogging, αλλά πρέπει να δώσεις προσοχή στον ρυθμό με τον οποίο το ασκείσαι καθώς και στη διάρκειά του.Μια σειρά από μελέτες στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης στην Αυστραλία δείχνουν πως ο υπερβολικός ρυθμός και η διάρκεια στο jogging, όπως το έντονο τρέξιμο όχι μόνο δεν κάνουν καλό αλλά αυξάνουν τον κίνδυνο δημιουργίας μόνιμης βλάβης στην καρδιά.Ο υπεύθυνος της έρευνας, Dr. Andre La Gerche, λέει πως οι ασκήσεις που απαιτούν υπερβολική ενέργεια οδηγούν στη δημιουργία ουλών στην κοιλία ή στην δεξιά πλευρά των καρδιακών βαλβίδων. Οι γρατζουνιές αυτές είναι ένας ισχυρός παράγοντας που οδηγεί σε επιπλοκές στην υγεία.Το "σύνδρομο υπερβολικής άσκησης", μειώνει την απόδοση της καρδιάς και μπορεί να προκαλέσει αρρυθμία και ακανόνιστο χτύπο στη καρδιά».Μετά το ένα φέρνει το άλλο δηλ. Αρρυθμίες έκτακτες ταχυκαρδίες μαρμαρυγή κατάλυση.......
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/10/2012 :  09:29:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
xristos31 & NikosS
σας ευχαριστω μεταξυ αλλων και για την τηλεφωνικη σας συμπαρασταση.

fullstop
καλοδεχούμενες οι συστασεις σου. αλλα φιλε, ειχα περιπου 45 ημερες να πιασω ρακεττα και επιπροσθετως να πω οτι δεν πινω φραπε παρα μονον ελληνικο και freddo espresso (και τα 2 ντεκαφεινε)

η αληθεια ειναι πως υπαρχει μια μικρη απογοητευση και πως μετα την εμφανιση της για 14 ωρες μαρμαρυγης , οι εκτακτες νοιωθω πως εχουν αριθμητικα αυξηθει.

ειδομεν
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mam2be
Newbie Forum Runner

39 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/10/2012 :  11:27:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Kαλησπέρα σε όλους,

Status κατ΄αρχήν Χρόνια Πολλά για την γιορτή σου (έστω και καθυστερημένα) και γω λυπήθηκα πολύ με τα δυσάρεστα νέα. Η αλήθεια είναι πως την ‘αποτυχία’ ή την ‘επιτυχία’ μιας κατάλυσης κανείς δε μπορεί να την προβλέψει. Η καρδιά είναι απρόβλεπτη…Ίσως ακόμα και αν είχες προσέξει απόλυτα να υποτροπίαζε όμως αν δε προσέχεις οι πιθανότητες αυξάνονται δραματικά. Δυστυχώς κάποια γεγονότα αλλάζουν τη ζωή μας και πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε αυτές τις αλλαγές. Για παράδειγμα κάποιος που έχει δισκοπάθεια δε μπορεί να γίνει αρσιβαρίστας όσο και αν το επιθυμεί, θα πρέπει να βρει κάτι άλλο να τον κάνει χαρούμενο.

Το λέω αυτό γιατί ίσως θα ήταν πιο συνετό για δικό σου φυσικά καλό να άλλαζες όσα μπορείς (και λέω όσα μπορείς γιατί φαντάζομαι ότι δε μπορείς να αλλάξεις τη στρεσογόνο δουλειά σου, το μόνο που μπορείς να κάνεις σε αυτό είναι να το παλέψεις και να στρεσάρεσαι όσο το δυνατόν λιγότερο). Μπορείς όμως για παράδειγμα να μη πίνεις καθόλου καφέ ή να τον αντικαταστήσεις με κάτι άλλο. Γενικά έχει παρατηρηθεί ότι ακόμα και απόλυτα υγιής άτομα τα πειράζει ο καφές. Τώρα για τον ντεκαφεινέ δε γνωρίζω αλλά δε πλησιάζω καφέ καθόλου γιατί και μόνο το άκουσμα της λέξης καφές με αποτρέπει.. Δε ξέρω τι βάζουν αλλά και τον ντεκαφεινέ καφέ τον ονομάζουμε. Γενικά ο καφές, η σοκολάτα, το αλκόολ (ακόμα και σε μικρές ποσότητες), το τσάι, το τσιγάρο, η κοκα κόλα, η υπερβολική άσκηση, το άγχος και η μεγάλη κούραση πρέπει να αποφεύγονται από τα άτομα που κάνουν αρρυθμίες. Εύχομαι περαστικά και να ήταν η τελευταία φορά που σου συνέβη.

Ψάχνοντας για το θέμα βρήκα ένα site www.medtronic.eu στο οποίο προτείνονται και αναλύονται τα διάφορα είδη ablation για την κολπική μαρμαρυγή. Το site είναι ξενόγλωσσο (Στα αγγλικά) και η κολπική μαρμαρυγή στα αγγλικά λέγεται atrial fibrillation εκεί που λέει Αtrial fibrillation- therapies προτείνει μεθόδους καθετηριασμού. Ελπίζω να βοηθήσει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vasilis dr
Senior Forum-Runner

Greece
1026 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/10/2012 :  19:44:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by melpo1

vasilis dr καλημέρα,
Eύχομαι και ελπίζω να είσαι γερός σ΄ολο σου τον οργανισμό και η καρδιά σου να είναι γερή σαν ατσάλι Το τρέξιμο όμως δεν κάνει πάντα καλό στο σώμα μας.Το jogging και το τρέξιμο είναι ίσως η πιο αγαπημένη άσκηση για τους περισσότερους ανθρώπους. Για να ρωτάς φαίνεται οτι αγαπάς το jogging, αλλά πρέπει να δώσεις προσοχή στον ρυθμό με τον οποίο το ασκείσαι καθώς και στη διάρκειά του.Μια σειρά από μελέτες στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης στην Αυστραλία δείχνουν πως ο υπερβολικός ρυθμός και η διάρκεια στο jogging, όπως το έντονο τρέξιμο όχι μόνο δεν κάνουν καλό αλλά αυξάνουν τον κίνδυνο δημιουργίας μόνιμης βλάβης στην καρδιά.Ο υπεύθυνος της έρευνας, Dr. Andre La Gerche, λέει πως οι ασκήσεις που απαιτούν υπερβολική ενέργεια οδηγούν στη δημιουργία ουλών στην κοιλία ή στην δεξιά πλευρά των καρδιακών βαλβίδων. Οι γρατζουνιές αυτές είναι ένας ισχυρός παράγοντας που οδηγεί σε επιπλοκές στην υγεία.Το "σύνδρομο υπερβολικής άσκησης", μειώνει την απόδοση της καρδιάς και μπορεί να προκαλέσει αρρυθμία και ακανόνιστο χτύπο στη καρδιά».Μετά το ένα φέρνει το άλλο δηλ. Αρρυθμίες έκτακτες ταχυκαρδίες μαρμαρυγή κατάλυση.......




Σ' ευχαριστώ για τις ευχές και τις υποδείξεις, η αρχική ερώτησή μου εστιαζόταν στο κατά πόσο τα άτομα με αρρυθμίες, μαρμαρυγή, αablation, μπορούν, και σε τί βαθμό βέβαια, να τρέχουν και γενικά να αθλούνται.
Εσείς οι φίλοι που γράφετε σε αυτό το άρθρο, είστε η ήσασταν παλαιότερα δρομείς;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/10/2012 :  20:36:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Vasilis Dr καλησπερα . Πολλοι απο εμας ειμαστε παλιοι αθλητες σε διαφορα αθληματα . Ομως σε ποστ που εχω διαβασει σε αμερικανικα sites πολλοι δρομεις ειχαν σοβαρο προβλημα με αρρυθμιες αλλα και κολπικη μαρμαρυγη . Η ενταση προκαλει μεγαλοκαρδια κυριως του αριστερου κολπου που εχει σημασια για τις αρυθμιες . Αν καπως σε βοηθησα καλως αλλα νομιζω οτι καλο ειναι να ρωτησεις ενα αρυθμιολογο οχι καρδιολογο . Παντως οσοι απο εμας εχουμε αρυθμιες ειναι απαγορευτικο το τρεξιμο το ανεβασμα ανωφεριων και σκαλες οπως επισης απαγοτευονται βαρη και γεματο στομαχι .

καλο βραδυ

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/10/2012 :  21:51:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Vasilis Dr καλησπερα . Πολλοι απο εμας ειμαστε παλιοι αθλητες σε διαφορα αθληματα . Ομως σε ποστ που εχω διαβασει σε αμερικανικα sites πολλοι δρομεις ειχαν σοβαρο προβλημα με αρρυθμιες αλλα και κολπικη μαρμαρυγη . Η ενταση προκαλει μεγαλοκαρδια κυριως του αριστερου κολπου που εχει σημασια για τις αρυθμιες . Αν καπως σε βοηθησα καλως αλλα νομιζω οτι καλο ειναι να ρωτησεις ενα αρυθμιολογο οχι καρδιολογο . Παντως οσοι απο εμας εχουμε αρυθμιες ειναι απαγορευτικο το τρεξιμο το ανεβασμα ανωφεριων και σκαλες οπως επισης απαγοτευονται βαρη και γεματο στομαχι .

καλο βραδυ

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 142  Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000