Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 αρρυθμία - ηλεκτροφυσιολογική μελέτη - ablation
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 142

ranouita
Newbie Forum Runner

Greece
5 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2013 :  12:13:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Statuquo, έχω κάνει εδώ και ένα χρόνο εμφύτευση βηματοδότη και καταγράφονται τα πάντα λόγω συγγενούς (γενήθηκα έτσι) πλήρους κολποκοιλιακού αποκλεισμού. Η γιατρός μου είπε αυτό που ανέφερα και στο προηγούμενο post και οι οδηγίες της είναι να ηρεμήσω. Η αλήθεια είναι πως έχω ηρεμήσει και δεν είχα πάλι κάποιο συμβάν. Κάνω και αερόβια έντονη και εκεί είναι που αισθάνομαι ακόμα καλύτερα!Μου φεύγει κ το άγχος και αποκτώ ευεξία.Ακόμα και ο καρδιολόγος μου εδώ στη Πάτρα μου είπε πως αφού δεν είναι τεκμηριωμένη η μαρμαρυγή και δεν έχω υπέρταση, δεν έχω ανεπάρκεια, αντιθέτως η εικόνα της καρδιάς μου δεν προδιαθέτει για κολπική μαρμαρυγή δεν δίνουμε θεραπεία. Και το ίδιο έχουν πει 2 αρρυθμιολόγοι και δυο καρδιολόγοι. Μόνο ο ένας στο Ωνάσειο (όχι απο τα γνωστά ονόματα) συνέστησε ρυθμονορμ. Προς το παρόν αισθάνομαι καλά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2013 :  18:01:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ranuita καλησπερα ...
Κατ αρχας με ολα αυτα που μας περιγραφεις ουσιαστικα και επιστημονικα δεν εχεις προβλημα κολπικης μαρμαρυγης. Αυτο που πρεπει να σου πω ειναι οτι παρ οτι ασκεισαι τοσο εντονα δεν εχεις σημαδια μαρμαρυγης και ταχυκαρδιας . Το ρυθμονορμ βεβαια ειναι αντιαρυθμικο και βοηθαει σε μεγαλο φασμα αρρυθμιες.
Ολοι κατα την διαρκεια του υπνου μπορει να κανουμε ταχυκαρδιες και στους περισοτερους εχουμε και ανοδο της πιεσης κατα την νυχτα.
Θα σου πω ενα παραδειγμα που μολις ενιωσα . Μετα απο πολυ καιρο κοιμηθηκα σημερα μεσημερι μια ωρα μετα το γευμα μου αλλα πριν κοιμηθω εφαγα ενα γιαουρτι που μου προκαλεσε δυσανεξια και οξεα στο στομαχι . Ξυπνησα με ρυπες και με πιεση 14.2 ....Ειμαι 1.000% σιγουρος οτι προεκληθη απο το στομαχι μου. Επισης ξυπνησα με πονοκεφαλο φουσκωμενος και το δοαφραγμα μου μετα δυσκολιας εμποδισε μια εισροφηση υγρων. Ολοι εμεις που εχουμε προβληματα τετοια πρεπει να συνδεουμε την υγεια του στομαχου και τις αρυθμιες μας .
Προτεινω ασκηση με χαμηλοτερους ρυθμους και γαστροπροστασια χωρις να ειμαι γιατρος εμπειρικα μονο .
Να εισαι καλα καιωχωρις αρυθμιες

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/04/2013 :  09:36:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
fullstop

οχι 14 αλλά 1014 μήνες χωρίς μαρμαρυγή σου εύχομαι !
σε ό,τι αφορά το θέμα της γαστροπροστασίας, ειναι κάτι που το έχω αναδείξει εδώ και καιρό και χαίρομαι που κάποιο το έχετε υιοθετήσει.
οχι γιατι αισθάνομαι δικαιωμένος, αλλά διότι πραγματικά βοηθάει και αξίζει προσοχής.

ranouita

έλα ρε πατρίδα !! και εγώ Πατρινός είμαι. τα τελευταία 5 χρόνια δουλεύω Αθήνα αλλά σχεδόν κάθε ΣαββατοΚύριακο είμαι κάτω στο σπίτι μου στην Αρόη.
στην Πάτρα με παρακολουθούσε ο Καπορδέλης στον Αγιο Ανδρέα (θείος μου) και μετα ο Νίκος ο Γράμψας (εξαιρετικός).
τώρα για αυτό που σου συμβαίνει, τι να σου πώ ? ειλικρινά δεν ξέρω πως να βοηθήσω. μπορώ να σου συστήσω τον Δηλαβέρη (ηλεκτροφυσιολόγος του Ιπποκρατείου) που μου έκανε και το ablation. στην διάθεσή σου !
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/04/2013 :  22:09:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στατους ναι το θεμα στομαχι ειναι πολυ πολυ σημαντικο .....βεβαια δεν παιρνω φαρμακα για το στομαχι αλλα προσεχω τις τροφες αλλα και την ποσοτητα .
Ευχαριστω για τις ευχες ελπιζω να συνεχισω ετσι οσο μπορω περισσοτερο γιατι πραγματικα τοσο καιρο χωρις μαρμαρυγη ( με τις απαραιτητες αλλαγες στην ζωη μου βεβαια ) ειναι πολυ σημαντικο . Ειναι εξαιρετικο και ποιοτικο να εισαι απαλλαγμενος απο εκτακτες και αρυθμιεςεστω και με φαρμακευτικη αγωγη και την αναλογη προσαρμογη . Θελω να τονισω βεβαια οτι εκτος απο την γαστροπροστασια σημασια μεγαλη παιζει το γεγονος οτι ειμαι ηρεμος .

Χαιρετισμους σε ολους

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/04/2013 :  09:17:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
εεε !!!!
που πήγατε όλοι σας ?
τουλάχιστον θέλω να πιστεύω πώς όλα βαίνουν καλώς για όλους.

καλημέρα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

katerina82
Forum-Runner

Greece
95 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/04/2013 :  18:08:00  Εμφάνιση Προφίλ  Visit katerina82 Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
γεια σας!εκανα το ablation προχθες και η εμπειρια μου ειναι...λιγος πονος μεχρι μα μπουν οι καθετηρες μια μικροενοχληση οσο πλησιαζουν στην καρδια, ο καυτηριασμος ισα ισα που αισθανθηκα το καψιμο.αυτο που με ενοχλησε-φοβησε ηταν η εναρξη της ταχυκαρδιας παρολο που μου το παν και το ηξερα οτι αυτοι θα το ξεκινησουν αυτοι θα το σταματησουν.ισως μου ξυπνησαν ασχημες μνημες γι αυτο και τρομαζα.εν τελη μου βρηκαν το δεματιο και μου το φτιαξανε μου ειπαν πηγε καλα και θα παω για επανεξεταση και με το χολτερ σε 2 μηνες.ο κυριος θεωδορακης οπου και μου εκανε την επεμβαση ειπε κατα -λεξη οταν τον ρωτησα την επομενη το πρωι αν πετυχε μου ειπε ετσι πιστευω αφησε μια πισινη. εφοσον πετυχε το ablation δεν ειναι εξ αρχης στανταρ το αποτελεσμα?δεν τον ρωτησα τον καλεσανε και μετα εφυγα για να μην χασω το δρομολογιο.αν γνωριζει καποιος.....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/04/2013 :  22:07:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κατερινα Περαστικα σου λοιπον και σου ευχομαι πλεον μια ζωη χωρις αρυθμιες και ταχυκαρδιες.
Στατους χαχα μπαινω αλλα δεν βλεπω κανεναν να μιλαει.
Σημερα μπηκα στον 15ο μηνα χωρις μαρμαρυγη και αρρυθμιες

Χαιρετισμους σε ολους

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/04/2013 :  09:13:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
katerina
κατ αρχας ευχομαι να εχει την καλυτερη καταληξη για σενα αυτο το ablation. απο την αλλη εχε στο μυαλο σου οτι ο ηλεκτροφυσιολογος που εκανε την επεμβαση, δικαιως δεν μπορει να προεξοφλησει την επιτυχια του.θα χρειαστει τουλαχιστον 1 χρονος για να εχει μια πιο σαφη εικονα.

παντως εκανες το πρωτο βημα και αυτο ειναι απο μονο του αρκετο. μονο καλυτερα μπορει νασαι απο εδω και στο εξης.

καλημερα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

katerina82
Forum-Runner

Greece
95 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/04/2013 :  17:44:42  Εμφάνιση Προφίλ  Visit katerina82 Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
γεια status guo! και foullstop ευχομαι ποτε ξανα!!!ναι λογικο ειναι να ειναι επιφυλακτικος το σκεφτηκα και γω..θα περιμενω να δω τι θα μου πει λοιπον και σε 2 μηνες...αισθανομαι καλυτερα μεν αλλα κατι πεταρισματα τα νιωθω..μου ειπαν οτι συμβαινει αυτο τι να πω βλεπουμε.κλασσικα μπηκα στο τριπακι μετραω παλμους μεχρι στιγμης το ποιο πολυ 81-82 εκει!ευχαριστω για τις απαντησεις πραγματικα βοηθατε πολυ!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mam2be
Newbie Forum Runner

39 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/04/2013 :  10:49:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κατερίνα Καλημέρα. Από ότι έχω ακούσει και έχω διαβάσει και από άλλες περιπτώσεις εδώ το ablation που έκανες έχει και 100% επιτυχία συνήθως της μαρμαρυγής το ablation έχει λιγότερα ποσοστά επιτυχίας.. Σου εύχομαι να απαλλαγείς από τις ταχυπαλμίες. Τώρα όσον αφορά τα φτερουγίσματα που λες τις έκτακτες δηλαδή επειδή και εμένα με πειράζουν (μη σου πω πιο πολύ και από τις ταχυπαλμίες που έκανα στο παρελθόν) θα σου πώ επειδή το έψαξα πολύ και έχω βάλει 2-3 χολτερ. Πάντα είχα έκτακτες τα τελευταία δυο χρόνια όμως κάνω καθημερινά πολλές άλλες μέρες λιγότερο άλλες περισσότερο. Όταν έβαλα χόλτερ τη μια φορά βγήκαν 80 τη μέρα και μια δυδιμία (που έτυχε μάλλον) και την άλλη φορά 48 έκτακτες. Και οι δυο καρδιολόγοι μου είπαν ότι 80 έκτακτες= τίποτα δεν αξιολογούνται καθόλου και μάλιστα ήταν κοιλιακές όλες! Ο άλλος δε καρδιολόγος μου είπε ότι είναι από τα καλύτερα χόλτερ που είχε και έκτακτες αξιολογεί πάνω από 800-1000 το 24ωρο. Από τότε παρόλο που όντως δεν είναι ωραίο συναίσθημα και δυστυχώς τις νιώθω όλες το έχω δεχτεί. Όλοι οι άνθρωποι ακόμα και οι πιο υγιείς κάνουν έκτακτες. Ταχυπαλμίες έκανα από μικρή τώρα τελευταία όμως που δε τρώω μετά τις έξι βαριά δε κάνω πια έχω όμως όπως και εσύ κατά μέσο όρο 80 σφύξεις το λεπτό. 60-80 είναι το φυσιολογικό. Ελπίζω όλα να σου πάνε καλά!



Edited by - mam2be on 19/04/2013 10:59:30
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mam2be
Newbie Forum Runner

39 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/04/2013 :  10:54:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παρακαλώ,

Να ρωτήσω επίσης αν ξέρει κανείς για το νέο φάρμακο ανάταξης της κολπικής μαρμαρυγής το vernakalant. Βρήκα αυτό:

''Η βερνακαλάντη (vernakalant) είναι ένα αντιαρρυθμικό φάρμακο που δρα επιλεκτικά στους κόλπους για να παρατείνει την κολπική ανερεθιστότητα και για να επιβραδύνει την αγωγιμότητα των ώσεων με συχνοεξαρτώμενο τρόπο. Αυτές οι αντι-μαρμαρυγικές δράσεις στην ανερεθιστότητα και την αγωγιμότητα θεωρείται ότι καταστέλλουν την επανεισαγωγή και ενισχύονται στους κόλπους κατά τη διάρκεια της κολπικής μαρμαρυγής. Η σχετική εκλεκτικότητα της βερνακαλάντης για την κολπική έναντι της κοιλιακής ανερεθιστότητας φαίνεται να είναι αποτέλεσμα του αποκλεισμού των ρευμάτων που εκφράζονται στους κόλπους, αλλά όχι στις κοιλίες, καθώς και της μοναδικής ηλεκτροφυσιολογικής κατάστασης των μαρμαρυγικών κόλπων. Ωστόσο, έχει τεκμηριωθεί αποκλεισμός των κατιονικών ρευμάτων, συμπεριλαμβανομένων των καναλιών hERG και των καρδιακών διαύλων νατρίου των εξαρτώμενων από την τάση, τα οποία βρίσκονται στις κοιλίες.

Το έχει πάρει κανείς σας? Λένε ότι δεν έχει τις παρενέργειες των άλλων φαρμάκων και είναι καλό. Είναι όμως αποτελεσματικό? Ή είναι ένα ακόμα φάρμακο καθώς ως γνωστόν ..''Η κολπική μαρμαρυγή πουλάει''.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Polyxeni
Forum-Runner

Greece


64 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/04/2013 :  20:24:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα σε όλους... μετά απο αρκετό καιρό!!Ήθελα να μοιραστω μαζί σας ότι σήμερα κλείνω 2 χρονια από τοτε που έκανα το ablation!!Δύο χρόνια από εκείνη την μοναδικά έντονη εμπειρια!Το σημαντικότερο όμως δύο χρόνια χωρίς ταχυκαρδία!!!
Να 'ναι καλα ο κ.Εφραιμίδης, ο κ.Λέτσας και όλη ομάδα...Και να 'στε καλά και εσείς για την τεραστια ψυχικη δυναμη που μου δώσατε με τις συζητήσεις μας!!
Ηρθε η ώρα για την τουρτίτσα με τα δύο κεράκια πάνω!!Χαχα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/04/2013 :  20:57:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Polyxeni ....χαιρομαστε με την επιτυχια σου και ευχομαστε το μελλον να συνεχισει να ειναι ηρεμο

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

katerina82
Forum-Runner

Greece
95 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/04/2013 :  15:13:28  Εμφάνιση Προφίλ  Visit katerina82 Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
mam2be ευχαριστω για τα ενθαρρυντικα σου λογια!ευχομαι να πετυχε το ablation τι να πω. και ευχομαι για σενα και ολους εδω τα καλυτερα!τωρα οσο για τις συστολες-πεταρισματα μου εχουν πει οτι οντως ολοι κανουν συστολες ακομα και καποιος υγιεις οργανισμος..οσο γι αυτο που ειπες οτι σου ειναι ενοχλητικο ειναι ναι...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mam2be
Newbie Forum Runner

39 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/04/2013 :  11:28:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα Κατερίνα,

Ναι μη στεναχωριέσαι και εγώ πιστεύω ότι θα έχει πετύχει. Και η πολυξένη είχε το ίδιο με σενα και όπως πολλάκις έχει πει και έχει ευχαριστήσει και το κ. Εφραιμίδη τώρα είναι καλά!!

Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 142 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000