Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 αρρυθμία - ηλεκτροφυσιολογική μελέτη - ablation
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 142

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/04/2013 :  09:39:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Polyxeni

άντε και στα 102 κεράκια για την τούρτα σου !!
να σου πάνε όλα καλά.

καλη μέρα να έχετε όλοι σας
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NikosS
Forum-Runner

93 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/04/2013 :  09:54:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα σε όλους.
Στις 17/4 έκλεισα 2 χρόνια απο το ablation χωρίς υποτροπή. Συνεχίζω την πτήση μου (σε μια χώρα που προσπαθεί να ξεκάνει τούς πολίτες της, παίζω μπάσκετ ιδιαίτερα απαιτητικό για την ηλικία μου, κάνω βάρη ενδυνάμωσης, υπάρχει άγχος και κούραση στη δουλειά, πίνω κρασί και τσίπουρο με καλή παρέα, δεν παίρνω κανένα φάρμακο,) και ακόμη και αν προσγειωθώ απότομα αύριο, έζησα 2 όμορφα χρόνια.
Χαιρετίζω ιδιαίτερα την μαμά του site(melpo), την mam2be, τον Χρηστάρα-ψυχάρα (που είσαι? σε χασαμε πάλι), τον manager status (περιμένω τηλέφωνο αν πας Πάτρα το Πάσχα) και τον γκουρού fullstop -εξαιρετικό το site της εταιρείας, καλές δουλειές - είσαι απο τούς ελάχιστους σε αυτή την χώρα που μπορει η ευχή να πιάσει(λόγω τουρισμού).
Ευχομαι σε όλους καλό Πάσχα, ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ εύχομαι υγεία.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/04/2013 :  11:21:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημερα σε ολους . ΝΙΚΟ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΠΛΕΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ .
ΤΟ ΟΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ .
ΕΓΩ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΥΞΗΣΑ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΕ 7 ΧΛΜ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛ8ΓΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ . ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΠΑΩ ΡΕΚΟΡ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΥΘΜΙΑ .ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ (ΕΙΧΑ 9000 ΑΡΥΘΜΙΕΣ ΚΑΙ ΖΕΥΓΗ ΑΡΥΘΜΙΩΝ ) .
ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑBLATION Η ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ . ΟΜΩΣ ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ

ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΣΠΑΣΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΕΤΣΙ .
ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ .
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2013 :  09:15:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
NikosS
ΝΙΚΟ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ !!!
αντε ρε Νικόλα νάχουμε και όλοι εμείς την πορεία που έχεις, αναφορικά με το θέμα της μαρμαρυγής. Ειπαμε. Οχι 2 αλλά 102 χρόνια χωρίς το παραμικρό, σου εύχομαι.

Fullstop
δεν πιστεύω τώρα που αρχίζει η σεζον να το παρατραβήξουμε με άγχη και τρεξίματα. έχεις "στρώσει" καταπληκτικές προυποθέσεις "απεξάρτησης" απο την μαρμαρυγή και ετσι σου εύχομαι να συνεχίσεις.

οσο για μένα, όλα καλά. παρουσιάζω περίπου 20 -30 μεσο ορο εκτακτες την ημερα (τουλαχιστον τοσες αντιλαμβανομαι) και όλα καλα. περιμένω να συνέλθω απο θλάση 2ου βαθμού που κληρονομησα απο το tennis, αλλά όλα καλα.

και εγώ να ευχηθώ τα καλύτερα για το Πασχα σε ΟΛΟΥΣ.
Νίκο, θα περάσω απο το σπίτι μου στην Πατρα αλλά ως ενδιάμεσο σταθμό , μιάς και τελικος θάναι η Κυλλήνη φέτος. αναλογα με το πως θα με "πάρει" θα μιλήσουμε. σευχαριστω πάντως για την προσκληση.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

melpo1
Newbie Forum Runner

46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/05/2013 :  09:56:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Νίκο,
Αλήθεια πόσο χαίρομαι για τα νέα σου και όχι μόνο. Πάντα θέτεις και την πραγματικότητα της χώρας μας δίνοντας μας μάθημα οτι εκτός από την υγεία πρέπει να προβληματιζόμαστε για οσα συμβαίνουν. Δραττόμενη της ημέρας προσθέτω να ενωθούμε αλλά και κάποτε να αντισταθούμε πραγματικά για όσα εφιαλτικά μας συμβαίνουν. Εάν δεν πάρουμε την τύχη της χώρας μας στα χέρια μας ολοι μαζί οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν πρόκειται να δούμε καλό.Η υποταγή στις ξένες δυνάμεις πάντα θα φέρνει την καταστροφή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

george74
Newbie Forum Runner

5 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/05/2013 :  16:58:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καλησπέρα σε όλους

Είδα το θέμα και θα ήθελα τη γνώμη και την άποψή σας. Αυτός είναι και ο λόγος που γράφτηκα στο φορουμ. Είμαι 39 ετών και πολύ πρόσφατα είχα κολπική μαρμαρυγή.
Ισως πριν 3-4 χρόνια να είχα άλλο ένα επεισόδιο το οποίο θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά διότι κράτησε 2 ώρες περίπου και πέρασε μόνο του. Βέβαια τότε δεν πήγα σε γιατρό και δεν έδωσα σημασία. Πριν λίγες μέρες όμως, αργά το βράδυ και αφού είχα σηκωθεί να πάω τουαλέτα, με έπιασε δυσφορία, σφύξιμο στο στήθος, τάση λιποθυμίας αρχικά κλπ. Ξάπλωσα να κοιμηθώ μπας και περάσει, λαγοκοιμήθηκα, το πρωί σηκώθηκα χωρίς καμία βελτίωση. Ντύθηκα σιγά σιγά και πήγα στον καρδιολόγο καθώς άκουγα την αρυθμία και τους δυνατους χτύπους. Στο καρδιογράφημα διαπιστώθηκα αμέσως κολπική μαρμαρυγή. Ο καρδιολόγος μου χορήγησε επι τόπου 300mg ρυθμονορμ, 1 plavix και 1/2 kerlone και μου είπε ότι πρέπει να πάω στο νοσοκομείο. Έγινε τριπλεξ καρδιάς χωρις κανένα παθολογικό εύρημα. Πήγα νοσοκομείο μετά 1.5 ώρα περίπου και σχεδόν όταν έφτασα η μαρμαρυγή ανατάχθηκε. Στο νοσοκομείο έγινε ακτινογραφία θώρακος, βιοχημική αίματος, ηλεκτροκαρδιογράφημα, όλα ήταν οκ, και με διώξανε.

Ακολούθως, έκανα νέα εξέταση αίματος-ουρων για θυροειδη, ήταν καθαρή, επίσης όλες οι τιμές χολιστερίνης κλπ ήταν φυσιολογικές. Νέο τρίπλεξ καρδιάς μετά απο 2-3 μέρες, επίσης πεντακάθαρο. Holter ρυθμού 24 ώρες επίσης καθαρό χωρίς ευρήματα. Ο πρώτος γιατρός μου συνέστησε προληπτικά και για 3 μήνες να πέρνω 3 ρυθμονορμ πρωι μεσημερι βραδυ, 1 plavix και 1/4 kerlone με σταδιακή μείωση μετά τους 2 μήνες. Αφού πέρασαν 20-25 μέρες περίπου, ένα μεσημέρι (είχα αμελήσει να πάρω τα φάρμακα για 2-3 μέρες) μετά απο φαγοπότι με φίλους, αισθάνθηκα πάλι το ίδιο αίσθημα δυσφορίας αλλά πιο ήπιο. Κάθησα περίπου 20-25 λεπτά σε ένα κρεβάτι και σταδιακά υποχώρησε χωρίς φάρμακα. Ξαναπήγα σε 2ο καρδιολόγο, πάλι τριπλεξ, ηλεκτροκαρδιογράφημα, όλα καλά. Μου είπε να μην σταματήσω την αγωγή και να συνεχίσω με 2 ρυθμονορμ την μέρα για 1 μήνα και μετά να κάνουμε ενα τεστ κοπώσεως για τα στεφανιαία. Ο ίδιος μου είπε ότι απο τις εξετάσεις αίματος και απο τα τριπλεξ που εχουν γίνει δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στα σεφανιαία και πως θα κάνουμε το τεστ κοπωσεως για να ειναι πληρης ο έλεγχος.

Απο τότε, έχω ξαφνικές μικρές ταχυκαρδίες (τις καταλαβαίνω διότι συνοδευονται απο ενα ασχημο συναισθημα). Χθες, την ώρα που αισθάνθηκα αυτό, έβαλα αμεσως το ψηφιακό πιεσόμετρο το οποίο κατέγραψε σε πληρη ηρεμία 120 παλμούς/λεπτό. Μετά απο 5 λεπτά υποχωρησε. Γενικώς οι κρίσεις αυτές κρατάνε λίγα λεπτά και εξαφανίζονται. Και οι 2 γιατροί δεν βρίσκουν τίποτα παθολογικό (πλην στεφανιαίων που δεν εχει γινει το τεστ κοπωσεως ακομα).

Αυτή η κατάσταση ομως με εχει κάνει να αγχώνομαι, να σκέφτομαι αν θα πάω μια εκδρομή, αν θα βγω έξω ενα βράδυ κλπ. Κρίση κολπικής μαρμαρυγής οπως αυτή εκείνηο το βράδυ δεν έχω ξαναπάθει, πλην αυτών των μικρών ξαφνικών αισθημάτων δυσφορίας. Βέβαια είμαι σταθερά με 2 ρυθμονορμ κάθε μέρα. Ο γιατρός τέλος μου είπε ότι αν με πιάσει έντονη κρίση, να πάρω επιπροσθετα 2 ρυθμονορμ και να χαλαρώσω και να περιμένω 1 ώρα περίπου. Αν δεν υποχωρεί να πάω στο νοσοκομείο χωρίς πανικό και βιασύνη.

Ειλικρινά έχω αγχωθεί. Σκέφτομαι να πάω να κάνω και μια αξονική στεφανιογραφία για να εξαλειψω κάθε πιθανότητα αν και οι 2 γιατροί που πήγα δεν τους είδα να ανησυχούν και πολύ για τυχόν στεφανιαία παρά το κάπνισμα και την καθιστική ζωή.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν αυτά τα φάρμακα, ρυθμονορμ, kerlone κλπ έχουν παρενέργειες και πόσο ασφαλή είναι αν ξερετε. Επίσης, ξερουμε τι τελικά προκαλεί την κολπική μαρμαρυγή ? μπορεί αν εχει ψυχολογικό αίτιο αν δεν βρισκεται κατι οργανικό ?

ευχαριστώ και καλή ανασταση σε ολους

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/05/2013 :  06:38:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
George καλημερα και χρονια πολλα . Η κολπικη μαρμαρυγη πολλες φορες δεν εχει παθολογικο αιτιο .αυτο το ποσοστο ειναι περιπου 12% .
Ψυχογενεις παραγοντες εχουν μεγαλη σημασια .Επισης μεγαλη σημασια εχει τι τρως και τι πινεις και τι ποσοτητα τροφης καταλωνεις ανα γευμα .
Απαγορευεται τσαι καφες κοκα κολα σοκολατα και τα παραγωγα της (τουρτες παστες κλπ) τα ενεργειακα ποτα και απαγορευονται τα μεγαλα γευματα και επισης να μην ξαπλωνεις ποτε μετα το γευμα .
Να μην σταματησεις το ρυθμονορμ .
Το οποιο οπως και ολα τα φαρμακα εχουν παρενεργειες.
Απαγορευεται να σηκωνεις βαρη και να ανεβαινεις ανηφορες η σκαλες .
Αν δεν μπορεις να αποφυγεις τις ανεβαινεις σιγα σιγα για να μην ανεβασεις κτυπους .
Πολλες φορες κανουμε επεισοδια μαρμαρυγης στον υπνο μας και δεν τα καταλαβαινουμε . Το κερλον ειναι β μπλοκερ για να σου ριχνει το ρυθμο στα φυσιολογικα επιπεδα. Αν παρεις γαστροπροστασια να παρεις ζαντακ μονο γιατι το νεξους και αλλα προκαλουν θρομβους με το πλαβιξ .πρεπει να αρχισεις να προχωρας σιγα σιγα σε ευθειες μονο και σε ρυθμους που να μην σε κουραζουν και να αυξανεις ταχυτητα και χρονο σιγα σιγα . Δυστυχως η κολπικη μαρμαρυγη την παντρευεσαι και υπαρχουν σημερα δυο θεραπειες . Το ablation που πρεπει να εισαι ιδανικος υποψηφιος και η φαρμακευτικη . Και οι δυο περιπτωσεις εχουν τα καλα τους και τα κακα τους .
Κολπικη μαρμαρυγη σημαινει αλλαζω τροπο ζωης διατροφικες συνηθειες καφεδακια κλπ. Η μαρμαρυγη δεν σε σκιτωνει οταν ξερεις τι εχεις και ακολουθεις τους κανονες . Αν δεν ακολουθεις τους κανονες ειναι επικινδυνη για εγκεφαλικα και θρομβωσεις .
Κολπικη μαρμαρυγη σημαινει αντιπηκτικη θεραπεια . Χωρις αντιπηκτικα παντα ειμαστε ευαλωτοι σε κινδυνους .
Χωρις να αγχωθεις σκεψου απλα οτι ειναι μια αρυθμια και οτι στην ζωη μας υπαρχουν πολλες και χειροτερες παθησεις . Αν εισαι γενικα τυπος που τρωγεσαι με τα ρουχα σου νευρικος αγχωδης και αν εχεις σημαδια καταθλιψης πρεπει να τα αντιμετωπισεις . Δεν ειμαι γιατρος αλλα η εμπειρια μου μετα απο τοσα χρονια με εχει κανει γιατρο στον εαυτο μου .
Καθε οργανισμος εχει τα δικα του κλειδια και αυτα πρεπει να βρεις .
Ευχομαι Χρονια Πολλα και περαστικα και κυριως μην το παρεις κατακαρδα . Να το δεις σοβαρα αλλα να μην σε ριξει ψυχολογικα .



fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

george74
Newbie Forum Runner

5 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/05/2013 :  11:53:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
fullstop ευχαριστώ για την απάντηση και χρόνια πολλά. Σωστά όσα είπες.

Έχω μερικές ερωτήσεις καθότι είμαι πολύ πρόσφατα παθών:

1. Υπάρχει περίπτωση να μην ξαναεμφανιστεί ή άπαξ και εμφανιστεί 2-3 φορές η τάση είναι να ξαναεμφανιστεί ? Το 1ο επεισόδιο που θυμάμαι ήταν πριν 3 χρόνια περίπου διάρκειας 2-3 ωρών, πέρασε μόνο του. Εκτοτε, μικρά συχνά ξαφνικα φτερουγίσματα και λαχανιάσματα αρκετά συχνά χωρίς μεγάλη διάρκεια (λίγων sec εως λεπτών). Πάντα βέβαια είχα μια ανησυχία διότι αυτά τα μικροεπεισόδια μου προκαλούσαν μια ελαφρα δυσφορία. Πριν 2 χρόνια είχα κάνει πληρες τσεκαπ (εκτός απο τεστ κοπωσεως) και ηταν ολα οκ.. οπότε τα θεώρησα αμελητέα. Το 2ο επεισόδιο ήταν τώρα (πριν κανα μηνα). Καθαρή παροξυσμικη κολπικη μαρμαρυγη. Εκτοτε, εχω πιο συχνά αυτές τις ταχυκαρδίες-αρυθμιες μικρου χρονικου διαστηματος και τις καταλαβαινω διοτι μου προκαλουν μια ξαφνικη ελαφρα κοπωση, λαχανιασμα, ελαφρα ζαλαδα κλπ. Μπορει να ειναι και ψυχολογικο τωρα δεν ξερω... απλά υπαρχει περιπτωση να μην εμφανιστεί ξανά ? ή ειναι κανονική πάθηση ?

2. Και τη 1η φορά που έπαθα την παροξυσμική μαρμαρυγή και τη 2η φορά που ένιωσα δυσφορία (χωρίς να εκδηλωθεί μαρμαρυγή) και μια 3η φορά με "φτερούγισμα" που ανέβηκαν οι παλμοί στους 120 σε κατάσταση ηρεμίας, όλες ήταν μετά από φαγητό και μάλλον βαρύ φαγητό για το στομάχι. Έχω παρατηρήσει ότι με κάποιο τρόπο η αρυθμία - ταχυκαρδία - αίσθημα δυσφορίας, εμφανίζεται ή σχετίζεται με το στομάχι-γαστεντερικό, δεν είμαι σίγουρος γιατί είναι μικρός ο χρόνος της παρατήησης αλλά έχω μια τέτοια αίσθηση. Ξέρουμε κάτι σχετικό, αν υπάρχει συνδεση ή απλά μπορεί να ειναι τυχαίο ?

ευχαριστώ και χρόνια πολλά

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xristos 31
Forum-Runner

68 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/05/2013 :  18:30:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΝΙΚΟΛΑ ΧΑΘΗΚΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΕΠΕΘΥΜΗΣΕΙΣ ΧΑΧΑΧΑ ΟΧΙ ΜΩΡΕ ΤΡΕΧΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΒΡΗΚΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ!
ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ ΚΑΛΑ ΠΑΩ ΕΧΩ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΕΞΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΗ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΩ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΝΩ!
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΖΩ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΑΚΟΜΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΩ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΩΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΑΝΤΕ ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/05/2013 :  21:38:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπερα παιδια Χρονια πολλα με υγεια γοια ολους.
George φιλε δυστυχως την μαρμαρυγη την παντρευεσαι που σημαινει οτι θα ξανασυμβει . Εκτος αν προερχεται απο θηριωδη οποτε αν δεις και λυσεις το προβλημα σταματαει . Βεβαια σε πολλους ανθρωπους καπια στιγμη υποχωρουν τα συμπτωματα .
Εχει σημασια ΜΕΓΑΛΗ να αποφηγεις οτι στρεσογονο και οτι σου προκαλει υπερδιεργεση .
Χρηστο φιλε Χρονια Πολλα .
Εγω ειμαι μεσα για συναντηση
Καλο βραδυ σε ολους και υγεια

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mam2be
Newbie Forum Runner

39 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/05/2013 :  15:55:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα,

Χρόνια Πολλά!!!

George,

νομίζω πως ο fullstop έχει δίκιο και αν πάθεις κρίση μια φορά μετά ξαναπαθαίνεις κάποια στιγμή., Όσο περισσότερο προσέχεις τόσο πιο λίγες θα είναι η κρίσεις (χωρίς να είναι και κανόνας αυτό) Αυτό το άσχημο έχουν οι αρρυθμίες δυστυχώς δεν έχουν κανόνες,.....

Και όντως σε μερικούς εμφανίζονται χωρίς να υπάρχουν οργανικά αίτια...όμως σ αυτή τη περίπτωση είναι και πιο απλά τα πράγματα(απο το αν έχεις κάτι παθολογικό).
Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον αν ξέρει να μου πει για τις ριπές τι είναι??
Έχω νιώσει 2 φορές μέσα στους τελευταίους μήνες κάτι πολύ γρήγορους χτύπους (ρυθμικούς) που κρατάνε λίγα δευτερόλεπτα και επανέρχεται η καρδιά στο κανονικό. Η μητέρα μου που ξέρει από αυτά μου λέει ότι είναι ριπή και συνήθως έτσι της αρχίζει εκείνης η μαρμαρυγή. Εγώ σ ένα χόλτερ που είχα βάλει παλαιότερα είχα εμφανίσει ριπές υπερκοιλιακής ταχυκαρδίας. Υπάρχουν και άλλου είδους ριπές?είναι προάγγελος επερχόμενης αρρυθμίας?

Ευχαριστώ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

george74
Newbie Forum Runner

5 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/05/2013 :  12:38:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δεν έχω εντρυφήσει ούτε ίσως συνειδητοποιήσει το πρόβλημα καθώς έχω μόλις περίπου 2 μήνε2 απο την παροξυσμική κολπική μαρμαρυγή. Εχω ομως αγχωθεί αρκετά με όλο αυτό το θέμα. :/

Θα ήθελα τη γνώμη σας για τις εξετάσεις προκειμένου να αποκλείσω κάποιες καταστάσεις:

Εχω κάνει :

1. γενική και βιοχημική αίματος ειδικά για ορμόνες θυρωειδή και χοληστερίνη, όλα ήταν καθαρά εντός ορίων. Γενική ούρων, επίσης καθαρή.

2. holter ρυθμού 24ωρο 5 μέρες μετά το επεισόδιο (υπο φαρμακευτική αγωγή), επίσης καθαρό χωρίς σημαντικά ευρήματα

3. δυο triplex καρδιάς (σε διάστημα 2 μηνών)επίσης χωρίς κανένα εύρημα με πολύ καλή εικόνα λειτουργίας τοιχωμάτων, βαλβίδων, αιμάτωσης κλπ.

4. ακτινογραφία θώρακος, επίσης χωρίς ευρήματα.

Δεν έχω κάνει καθόλου εξετάσεις για στεφανιαία νόσο, όπως αξονική στεφανιογραφεία ή τεστ κοπώσεως καθώς και οι 2 γιατροί που πήγα δεν είδα να δίνουν πολύ σημασία σε αυτό!!

Μήπως να πάω να κάνω και μια αξονική στεφανιογραφία ? υπάρχει περίπτωση να υπάρχει εκεί οργανικό αίτιο ? (είμαι 39).

Οταν σταμάτησα τα φάρμακα (3 βδομάδες μετά το επεισόδιο), μετά απο 3-4 μέρες, μικρές αρυθμίες, φτερουγίσματα κλπ άρχισαν να εμφανίζονται όπότε ξαναπαήγα στο γιατρό και μου είπε να συνεχίσω με ρυθμονορμ για 2 μήνες.

Ο γιατρός μου είπε το εξής και θέλω τη γνώμη σας. Μου είπε ότι η κολπική μαρμαρυγεί τίνει να επανεμφανιστεί, οπότε επειδή είναι το 1ο μεγάλο επεισόδιο (είχα άλλο ένα πριν 3 χρόνια, το οποίο πέρασε μόνο του), θέλουμε να "ηρεμίσουμε" τελείως την καρδιά για να αποτρέψουμε την εγκαταστασή της ως πάθηση. Έτσι χορηγούμε φάρμακα για τουλάχστον 2 με 3 μήνες μετά το επεισόδιο προκειμένου να "ηρεμίσει" τελείως το ηλεκτρονευρολογικό (κάπως έτσι) σύστημα. Μικρά ελαφριά γεύματα, κόψιμο του τσιγάρου, περπάτημα και λιγότερο στρεςς ήταν οι βασικές οδηγίες. Υπάρχει περίπτωση ακολουθώντας κατα γράμμα όλα τα παραπάνω να "ηρεμίσει" η αιτία και να μην εμφανιστεί ξανά ?

Edited by - george74 on 10/05/2013 12:57:53
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mam2be
Newbie Forum Runner

39 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/05/2013 :  16:26:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
όχι δυστυχώς όσο και να ηρεμήσεις δεν υπάρχει περίπτωση (χωρίς ablation) τουλάχιστον να εξαφανιστεί η αιτία και να μην εμφανίσεις ποτέ ξανά κολπ μαρμαρυγή. Γιατί η ίδια η μαρμαρυγή δημιουργεί κάποιες εστίες στους κόλπους που δημιουργούν και συντηρούν αυτό το κύκλωμα με αποτέλεσμα να συμβαίνει...

Πήγαινε σε ηλεκτροφυσιολόγο, ψάξου καλά και αν δε βρεθεί οργανικό αίτιο συζήτησε σοβαρά το θέμα κατάλυσης

Καλή επιτυχίαα!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

athanasios
Newbie Forum Runner

Greece
30 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/05/2013 :  18:05:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
εχω κανει ablation τον νοεμβριο του 2008,στην αρχη πηγαινα καλυτερα τωρα οσο περναει ο καιρος εχω παλι αρυθμιες σε ζευγη κολπικες και εκτακτες κοιλιακες ,ο γιατρος μου ειπε να μην παιρνω sintrom ,αλλα lopresor 1/4 τρεις φορες την ημερα και salospir το μεσημερι ,ειναι σωστο αυτο η κινδυνευω απο θρομβους .Ειμαι 57 ετων και σκεφτομαι να ξανακανω
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

athanasios
Newbie Forum Runner

Greece
30 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/05/2013 :  18:17:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ειμαι απο μακεδονια και παρακολουθω την σελιδα απο καιρο απλα ειχα χασει τον κωδικο και εφτιαξα καινουργιο .Θαθελα να σας χαιρετισω ολους πολυ ενδιαφερουσα η σελιδα και δινει πληροφοριες.Ευχομαι αναρωση σε ολους
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 142 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000