Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 αρρυθμία - ηλεκτροφυσιολογική μελέτη - ablation
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 142

Giovanni
Forum-Runner

Greece
51 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/11/2013 :  09:40:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητά μέλη, χαιρετώ σας όλους!
Καθώς γράφω πρώτη φορά, οφείλω να ομολογήσω πως η ύπαρξη του forum και η ανάγνωση μεγάλου μέρους των αναρτήσεων με βοήθησε να σχηματίσω μία λιγάκι πιο καθαρή εικόνα σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και τις όποιες πιθανότητες οριστικής ίασης από τα όσα μας ταλαιπωρούν.
Ταλαιπωρούμαι κι εγώ εδώ και αρκετά χρόνια, αν και έχω εισέλθει στην τρίτη δεκαετία της ζωής μου, από ταχυαρρυθμίες, τις οποίες δεν αντιμετώπισα ποτέ με φαρμακευτική αγωγή, παρά μόνο με υπομονή και θάρρος. Όλα ξεκίνησαν με μία ΗΦΕ προ 5ετίας, η οποία έδειξε έκτακτες συστολές εκ του δεξιού κόλπου. Έκτοτε δεν είχα ιδιαίτερες ενοχλήσεις, παρότι κατά διαστήματα υπέφερα ("ανεκτά"). Φέτος όμως η κατάσταση επιδεινώθηκε άρδην, με πολύ μεγάλη συχνότητα κρίσεων και προ-λιποθυμικά επεισόδια, και μετά μία σειρά εξετάσεων οδηγήθηκα στο κρεβάτι του ablation για κολπική μαρμαρυγή. Επιτυχία! Όμως επειδή η καρδιά δεν λέει να κάτσει φρόνιμη, αποφάσισε να το "ρίξει" στην κολπική ταχυκαρδία, και μάλιστα "με τα μούτρα"... Πάμε λοιπόν για δεύτερο ablation στο εγγύς μέλλον. Και βέβαια, όπως έχω ήδη διαβάσει για πολλούς εξ υμών στο forum, η ακριβής αιτία των παραπάνω δεν έχει πιστοποιηθεί επί του παρόντος, οπότε συνεχίζει να υφέρπει ισχυρή πιθανότητα μυοκαρδιοπάθειας. Η οποία όμως υπό τις παρούσες συνθήκες, μιας και -συμπληρωματικά να αναφέρω- κανένα φάρμακο δεν με ηρεμεί, δεν μπορεί να ερευνηθεί
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Giovanni
Forum-Runner

Greece
51 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/11/2013 :  10:06:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(συνέχεια από προηγούμενο: εκτός από την καρδιά, και το χέρι είναι άτακτο)...
... επισταμένα. Η ταλαιπωρία είναι μεγάλη, ωστόσο η θέληση μου να ξεπεράσω όλα αυτά τα φαινόμενα που σαφέστατα έχουν υποβαθμίσει την ποιότητα της ζωής μου με οδηγεί με μεγάλη ευχαρίστηση από ablation σε ablation. Θέλω πραγματικά να έχω πίστη στους γιατρούς (Η/Φ, Ειδικούς Καρδιολόγους, Καθηγητές Καρδιολογίας) που με παρακολουθούν και στον Ηλεκτροφυσιολόγο μου, καθώς αυτή τη στιγμή είναι οι μόνοι άνθρωποι / επιστήμονες στους οποίους μπορώ να στηριχθώ. Οι απόψεις τους μπορεί αρκετές φορές να είναι αντικρουόμενες, ωστόσο θέλω να πιστεύω πως ο καθένας από τη δική του σκοπιά προσφέρει τη γνώση και την ιδιαίτερη οπτική του. Η αλήθεια είναι πως με "γυροφέρνει" η ιδέα να αναζητήσω πληροφορίες για αλλοδαπά κέντρα και ιατρούς που έχετε αναφέρει, ωστόσο προς το παρόν οφείλω να αφοσιωθώ στο εν Ελλάδι πρόγραμμά μου.
Θέλησα, έτσι απλοϊκά, να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου ιστορία και να βοηθήσω, όπως μπορώ και με όσες άλλες πληροφορίες μπορώ να μοιραστώ, όποιον ενδεχομένως εντοπίζει ομοιότητες με τη δική του περίπτωση. Μετά χαράς!
Εύχομαι σε κάθε έναν χωριστά να βρείτε τη λύση στο πρόβλημά σας, να συνεχίσετε να βοηθάτε με τέτοιες πρωτοβουλίες τους ομοιοπαθείς (νέα μέλη, αλλά και όσους επιλέγουν απλώς το ρόλο του αναγνώστη του forum), και κάποια στιγμή οι σημερινές ανησυχίες μας να αναχθούν σε ενδιαφέρουσες αναμνήσεις! Τουλάχιστον φαντάζομαι πως όλοι μας έχουμε διορθώσει αρκετές από τις κακές συνήθειες της πάλαι ποτέ καθημερινότητάς μας, οπότε κάτι καλό θα προκύψει από την περιπέτειά μας...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/11/2013 :  15:15:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητε Giovanni καλως ωρισες δυστυχως στο φορουμ αφου βιωνεις και εσυ αυτην την παθηση οπως ολοι μας .
Ηθελα να σε ρωτησω κατι πριν προβεις σε ablation εκανες θεραπεια φαρμακευτικη η πηγες αμεσως σε ablation ?.
Δυστυχω η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη απο οσο μας υποσχονται για τα ποσοστα επιτυχιας .
Εδω στο φορουμ μονο ενας εκανε ablation και με την πρωτη φορα μαλλον καθαρισε .
Οι περισοτεροι εχουν κανει υποτροπες και εχουν προχωρησει σε επανηλλημενα ablation οχι παντα με ιδιαιτερη επιτυχια .
Το δυστυχημα ειναι οτι ακομα δεν γνωριζουμε την αιτια και που βρισκεται το βραχυκυκλωμα και αν τυχαιως το βρουμε αν θα βραχυκυκλωσει καπου αλλου . Το ablation στην Ελλαδα αλλα και σε πολλες χωρες του εξωτερικου οσον αφορα την ΚΜ εχει υψηλο ποσοστο σε υποτροπες και κυριως εχει σημασια οτι γινονται υποτροπες με την παροδο του χρονου .
Εχουν βγει καινουργιες μεθοδοι που ελπιζουμε οτι θα βοηθησουν να λυθει το προβλημα. Το κακο με το ablation ειναι οτι οταν καις τα διαφορα δεματια δεν γνωριζεις αν σου δημιουργησει αλλες επιπλοκες .
Εγω το εχω ψαξει παρα πολυ και εχω διαβασει παγκοσμια βιβλιογραφια που γενικα μετα απο 2 χρονια δινει ποσοστο επιτυχιας 25% και μετα απο 3 χρονια μολις 17% -19%.
Επισης για να κανεις ablation πρεπει να εισαι ιδανικος ασθενης δηλ δεν μπορουν ολοι να προβουν στην επεμβαση και οι παραμετροι ποικιλουν .
Αρα δεν ειναι μια επεμβαση που δινει οριστικη ιαση σε ολους .
Ελπιζω σε εσενα να εχει καλυτερα αποτελεσματα αν αποφασισεις να ξανακανεις την επεμβαση που στην ηλικια σου και εγω δεν θα το συζηταγα καθολου .
Η αλλη μου ερωτηση ειναι ειχες παροξυσμικη ΚΜ η μονιμη ΚΜ .
Επισης ανεφερες οτι δεν σε επιαναν τα φαρμακα μηπως μπορεις να μας πεις τι αγωγή εκανες ?
Καλη Επιτυχία

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Giovanni
Forum-Runner

Greece
51 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/11/2013 :  18:02:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Fullstop ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! Τον τελευταίο καιρό οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι φανατικός αναγνώστης σου, όπως και άλλων φίλων του forum...
Η αλήθεια είναι πως οι γιατροί δεν προσέδωσαν ποτέ χαρακτηρισμό στην ΚΜ μου, ωστόσο απ' όσο έχω διαβάσει θα την ονόμαζα "παροξυσμική". Δύο φορές βρέθηκα σε εξέταση ενώπιον γιατρών με ΚΜ, προσπάθησαν να με ανατάξουν με διάφορα φάρμακα (μεταξύ άλλων θυμάμαι τo Angoron) και ενδοφλέβιες, ωστόσο επί 2ωρο την πρώτη φορά και 3ωρο τη δεύτερη, στάθηκε αδύνατο. Κατά τ' άλλα, δοκίμασα για δύο εβδομάδες περίπου το Concor, ωστόσο το διέκοψα καθότι δεν έβλεπα καμία βελτίωση. Γι' αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να προβώ στο πρώτο ablation. Μετά από αυτό, και αφού προέκυψε (?) / εντάθηκε (?) η κολπική ταχυκαρδία, δοκίμασα το Sotalol, αλλά ούτε αυτό με βοήθησε καθόλου. Κι αυτό πια με οδηγεί στο επόμενο ablation.
Ως προς το ποσοστό επιτυχίας, ο γιατρός μου και στις 2 περιπτώσεις δίνει 60-70% πιθανότητα οριστικής επίλυσης του προβλήματος, είτε άμεσα είτε σε βάθος τριμήνου μέχρι να επουλωθούν τα σημαδια των επεμβάσεων. Με μία υποσημείωση: ότι η αντιμετώπιση της ΚΜ είναι σαφώς -από την πλευρά του γιατρού- προτιμώτερη καθώς πρόκειται μάλλον για διαδικασία που στοχεύει σε συγκεκριμένα σημεία ή στοιχεία ανατομικής φύσεως. Από την άλλη, μου τονίστηκε ότι η κατάλυση της κολπικής ταχυκαρδίας είναι πιο περίπλοκη, πιο δύσκολη, και θα έλεγα εγώ ότι πρέπει να συνηγορήσουν πολλοί παράγοντες -τύχης συμπεριλαμβανομένης- ώστε το ablation να είναι επιτυχές.
Επειδή όμως κρίθηκε σκόπιμο, παράλληλα με το ablation KM, να μου τοποθετήσουν και εμφυτεύσιμο holter, η μέχρι στιγμής ανάλυσή του δεν δείχνει απομεινάρια κολπικής μαρμαρυγής. Ίσως και να υπήρξα "ιδανικός ασθενής". Θέλω να πιστεύω λοιπόν πως το ένα πρόβλημα ήδη λύθηκε. Πάμε γι' άλλα, πιο μεγάλα...
Πέρα από τα όποια συμπτώματα όμως, γιατί μάλλον περί αυτών πρόκειται, όπως πολύ σωστά παρατηρείς, η ουσία βρίσκεται στον εντοπισμό της γενεσιουργού αιτίας του εκάστοτε προβλήματος. Εδώ οι απόψεις πράγματι διίστανται, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση. Όμως από την άλλη, όπως είπα και στο προηγούμενο post μου, ίσως είναι νωρίς ακόμη για κάτι τέτοιο, γιατί προφανώς με τέτοιες ταχυαρρυθμίες κανένας καρδιολόγος δεν θα μπορούσε να εξάγει ακριβή συμπεράσματα, ενώ και περιφερειακές εξετάσεις όπως π.χ. μία MRI καρδιάς καθίστανται λιγότερο αξιόπιστες.
Η απορία μου είναι η εξής: κατά τα αναγνώσματά σου αλλά και τις επαφές σου, ποιο μπορεί να θεωρηθεί ιδανικό διάστημα προκειμένου να θεωρηθεί ότι κάποιος απαλλάχθηκε από την ΚΜ; Τα 2 ή 3 χρόνια που αναφέρεις είναι ένα τέτοιο διάστημα; Και η εκδήλωση των συμπτωμάτων έχει συνήθως μία συνέχεια και μία κανονικότητα στο χρόνο ή μπορεί στη διάρκεια αυτών των 2-3 ετών να υπάρχουν διαστήματα ήπια και άλλα πιο ταραχώδη;

Giovanni
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/11/2013 :  19:03:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Giovanni καλησπερα και σε ευχαριστω για την απαντηση .
Κατ αρχας εγω να εξηγησω οτι δεν εχω κανει ablation γιατι αποφασισα με βασει την υπαρχουσα τεχνικη να εξαντλησω πρωτα την δυνατοτητα που μου δινει η φαρμακευτικη αγωγη και φυσικα οι πολλες αλλαγες στον τροπο ζωης μου .
Ηδη μετα απο 5 εισαγωγες σε διαφορα νοσοκομεια οπου αναταχθηκα με ancoron πλεον εδω και 22 μηνες να ειμαι απαλλαγμενος ΤΕΛΕΙΩΣ απο κολπικη μαρμαρυγη η αρρυθμιες.
Ομως θελω να σημειωσω οτι ολλες φορες το ανκορον χρειαστηκε απο 8 - 24 ωρες για να αναταξει την ΚΜ και να μπω σε φλεβοκομβο .
Αυτο που ενιωθα ηταν οτι μετα απο 2 ωρες επεφταν οι σφιξεις μου κατω απο τις 100 και δεν ενιωθα πλεον τα συμπτωματα . Εσυ τελικα πως αναταχθηκες ? Σου εκαναν ηλεκτροσοκ ? Το γεγονος οτι μετα το ablation παρουσιασες κολπικη ταχυκαρδια ειναι στις παρενεργειες που παρατηρουνται . Ομως η κολπικη ταχυκαρδια δεν προκαλει εγκεφαλικο η θρομβους . Σ αυτη την περιπτωση εχεις πολλες σφιξεις αλλα κανονικο ρυθμο . Οποτε εσυ πρεπει να ρυθμίσεις την ταχυκαρδια σου ειτε με blocker Β ειτε με νεο ablation . Συνηθως για τις ταχυκαρδιες φταιει καποιο δεματιο και αντιμετωπιζεται ευκολοτερα σε σχεση με το ablation .
Συνηθως οι ταχυκαρδιες εχουν 90% επιτυχια με σπανιες υποτροπες. Τωρασχετικα με το ερωτημα σου ποσο χρονος χρειαζεται για ξερει κανεις οτι θεραπευτηκε με το ablation αυτο δεν μπορει να προσδιοριστει ακομα καθοτι ειναι σχετικα καινουργια μεθοδος και τα στατιστικα ακομα υστερουν . Ομως οσο καιρο παραμενει καποιος απαλλαγμενος απο φαρμακα και αρυθμια ειναι κερδος . Πολλοι εχουν κανει 4 ablations χωρις επιτυχια και αλλοι εκαναν 1 και θεραπευτηκαν.
Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι εγω δεν ειμαι γιατρος και οτι σου περιγραφω ειναι ειτε εμπειριες μου ειτε λογω πληροφοριων κυριως απο το ιντερνετ οποτε μην βασιστεις καθολου σε αυτα που αναφερω και να εμπιστευτεις τον γιατρο που επελεξες .
Καλο σου βραδυ

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Giovanni
Forum-Runner

Greece
51 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/11/2013 :  10:23:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα σε όλους!

Fullstop, σε ευχαριστώ κι εγώ για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, καθότι τις τρέχουσες ημέρες, μεταξύ των 2 ablations, μου είναι αρκετά χρήσιμη και καθησυχαστική, ειδικά όταν οι απόψεις των γιατρών διίστανται. Εννοείται πως οφείλω να εμπιστευθώ πρωτίστως το γιατρό που με παρακολουθεί, ωστόσο και το forum μπορεί να απαντά σε κάποιες απορίες, να γεννά άλλες, να παροτρύνει, να ανακουφίζει... Για να απαντήσω στο ερώτημά σου, όχι δεν ανατάχθηκα με ηλεκτροσόκ. Έπεσα απλώς μετά από τόσες ώρες γύρω στις 110 σφύξεις (από 190) και έφυγα άπραγος, αφού για άλλο λόγο είχα επισκεφθεί το νοσοκομείο (τεστ κοπώσεως, που δεν πρόλαβα να κάνω ποτέ) και άλλο με βρήκε στην πορεία. Τότε αναδείχθηκε και η κολπική μαρμαρυγή και έφυγα απευθείας για άλλο νοσοκομείο προς προγραμματισμό ablation. Όπερ και εγένετο...

Θα ήθελα να ρωτήσω, ωστόσο, όσους έχουν προβεί σε κατάλυση ΚΜ, εάν παρουσίασαν κολπική ταχυκαρδία κατά τη διάρκεια ή μετέπειτα, και πόσο διήρκεσαν οι ενοχλήσεις... Γίνονται σταδιακά όλο και πιο ήπιες; Εμμένουν και χρήζουν εκ νέου αντιμετώπισης (φαρμακευτικής ή επεμβατικής); Αν υπάρχει κάποιος με αντίστοιχη εμπειρία, θα με βοηθούσε να έχω τη δική του οπτική...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Εύχομαι ήρεμες ημέρες και ταπεινές καρδιές!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

G.M.
Newbie Forum Runner

Greece
28 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/11/2013 :  14:22:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
GIOVANNI ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΧΑΙΡΕΤΩ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ. ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΕΝ ΤΑΧΥ ΠΡΩΤΟ ABLATION ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ. ΥΠΟΤΡΟΠΗΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ABLATION ΚΟΛΠΙΚΟΣ ΠΤΕΡΥΓΙΣΜΟΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2013 ΚΟΛΠΙΚΗ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΑΒΛΑΤΙΟΝ. ΜΕΤΑΑΠΟΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΛΠΙΚΗ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΠΤΕΡIΓΗΣΜΟΥ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ ΤΙΣ ΕΧΩ MIA ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 24 ΩΡΕΣ.
ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΑ ABLATION?.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

jimopoulos
Newbie Forum Runner

18 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2013 :  07:17:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καλημερα και απο μενα.διαβαζω ανελειπως αλλα γραφω λιγο ποιο σπανια απο αλλους συμφουριτες.Ευχομαι σε ολους μια αναμνηση και μονο απο το χρονιο προβλημα μας.δυστηχως σημερα επανηρθε σε συνδιασμο με αμυγδαλιτιδα η κολπικη μαρμαρυγη μετα απο ενα εξαμηνο χωρις ιδιαιτερα προβληματα.το καλο ειναι οτι ανατασομαι σπιτι(σε 3 ωρες) παιρνοντας ενα ανγορον καθε 8 ωρες τη πρωτη μερα και μετα 1 την μερα για καμια βδομαδα και τα σταματαω επειτα..
προσπαθησα να παρω φαρμακευτικη αγωγη με σοταλολ δεν μου εκανε τιποτα,με ρυθμονορ με πειραξε απο την 2 μερα και επειτα (μου εκανε συνεχεις εκτακτες κολπικες)αναγκαστικα και το εκοψα,το ανγορον μου ειπε ο γιατρος μου οτι ειναι μονο για αναταξη λογω των περενεργειων.
υπαρχει καποια αλλη φαρμακευτικη αγωγη που διαφευγει στο γιατρο μου?
μου ειχε πει αλλο 1 μου διαφευγει η ονομασια παραμφερες του ανκορον χωρις το ιωδιο,που ομως δεν κυκλοφορησε ποτε στην ελλαδα..
ευχαριστω προκαταρτικα για τις απαντησεις
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ARIS45
Newbie Forum Runner

Greece


17 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/11/2013 :  11:42:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παιδιά καλημέρα , με λένε Άρη και παρότι έχω να γράψω από την 5η σελίδα του φόρουμ ( λόγω έλλειψης χρόνου , πρέπει να δουλεύω 12-14 ώρες την ημέρα το καλοκαίρι ) διαβάζω σε τουλάχιστον εβδομαδιαία βάση τις αναρτήσεις .
Τώρα είμαι 49 ετών και από τα 36 μου ταλαιπωρούμε από ΠΚΜ . Όλα αυτά τα χρόνια διάβαζα και ενημερωνόμουν σε αγγλόφωνα κυρίως site για οτιδήποτε σχετικό με ηπερκοιλιακές αρρυθμίες προκειμένου να πάρω την τελική απόφαση για ablation ώστε να λύσω το πρόβλημα οριστικά χωρίς την μακρόχρονη χρήση φαρμάκων και τις επιπτώσεις τους .
Στις 4 Νοεμβρίου εν τέλει έκανα ablation στο Bordeaux ( Pr Jais ) . Όλα πήγαν τέλεια . Αυτός είναι και ο λόγος που γράφω . Από την έως τώρα ενασχόλησή μου με το θέμα καταθέτω τα συμπεράσματά μου και μάλιστα για να αποφευχθούν και παρεξηγήσεις σας λέω ότι δεν έχω εγώ ( εργάζομαι στις αεροπορικές μεταφορές ) ή η σύζυγος μου καμία σχέση με ιατρική ή οποιαδήποτε προέκτασή της . Έτσι λοιπόν :
1. Το καλύτερο σημείο στον πλανήτη για να κάνει κάποιος ablation είναι στη Γαλλία ( τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί κι άλλα κέντρα Αμβούργο/Dr Cook , Βαρκελώνη , Αμερική/Mayo Clinic κ.λ.π. ) αλλά κανένα δεν έχει φτάσει ακόμη τον Haissegeurre .
2. Αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να αναβάλει το ablation για το μέλλον καλό είναι να το κάνει διότι η μέθοδος ακόμα εξελίσσεται . Νέοι καθετήρες , καλύτερα συστήματα οδήγησής τους , το γνωστό πλέον γιλέκο της Siemens που κάνει πιο λεπτομερή την χαρτογράφηση κ.λ.π.
3. Στην Ελλάδα τα όποια ablation γίνονται χωρίς χαρτογράφηση και είναι πολύ λίγα τον αριθμό , επίσης γίνεται μόνον απομόνωση των πνευμονικών φλεβών αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να εντοπιστούν εντός του ΑΡ κόλπου σημεία τα οποία δίνουν έκτοπα ερεθίσματα . Στην Ελλάδα λοιπόν κάποιος θα είχε λόγο να το κάνει μόνον αν ήταν σε πολύ αρχικό στάδιο . Μόνιμη ή εμμένουσα στην Ελλάδα όχι μόνον δεν αντιμετωπίζεται αλλά υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι απέκτησαν πιο σοβαρές αρρυθμίες ( κοιλιακές ) .
4. Το πιο καλό αντιαρρυθμικό φάρμακο για προστασία είναι η αμιοδαρώνη ( angoron) αλλά εκτός από παρενέργειες σοβαρές οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν , δεν κάνει ανάταξη .
5. Το καλύτερο φάρμακο για ανάταξη είναι η προπαφενόνη

Τέλος πάντων επειδή το θέμα είναι ανεξάντλητο ( βαριέμαι και λίγο το γράψιμο ) , όποιος θέλει μπορεί ελεύθερα να με πάρει τηλ – με αρκετούς από το site ήδη μιλάμε κι ας μην τους έχω γνωρίσει ποτέ -:
Άρης Κουσουλός
2810232607
Ηράκλειο Κρήτης
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NikosS
Forum-Runner

93 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/11/2013 :  00:17:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παιδιά καλησπέρα. Χαιρετώ την παρέα.
Giovanni, και εγώ μετά το ablation, παρουσίασα ταχυκαρδία (περίπου 12-15 χτύπους παραπάνω το λεπτό). Σταδιακά θα γίνουν πιο ήπιες. Αν ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι (με την έγκριση του γιατρού σου), θα πλησιάσεις τα προ ablation δεδομένα σου.
Φίλε Αρη, έκανα ablation πριν απο 2,5 χρόνια στον Ευαγγελισμό, στα 54, μετά απο ΠΚΜ που κουβαλούσα 10-15 χρόνια. Από τότε δεν ξαναέπαθα ΚΜ, δουλεύω έντονα και με άγχος(είμαι βιοτέχνης σε χώρα που σκοτώνει τα παιδιά της), πίνω ρακί και κρασί σε κάθε ευκαιρία, δεν προσέχω ιδιαίτερα την διατροφή μου, παίζω μπάσκετ ανταγωνιζόμενος νεώτερους και κάνω 2-3 φορές την εβδομάδα βάρη (με την έγκριση του γιατρού μου) για να διατηρήσω το μυικό μου σύστημα δυνατό προκειμένου να αποφύγω τραυματισμούς. Είμαι άραγε η εξαίρεση που θα έψαχνε μαθηματικός για να επιβεβαιώνει τις 1,2 και 3 διαπιστώσεις-κανόνες σου, ή θα ήταν φρωνιμότερο να είμαστε λιγότερο απόλυτοι όταν μιλάμε για θέματα υγείας, με δεδομένα ότι 1. δεν είμαστε γιατροί, 2. κάθε κέντρο έχει τα ποσοστά του σε επιτυχίες αλλά και σε αποτυχίες (ακόμη και το Bordeau), 3. ο κάθε ένας από εμάς είναι μοναδική και ιδιαίτερη περίπτωση (που είσαι Χρηστάρα?) και 4. αν εσύ 15 ημέρες μετά την επέμβαση γράφεις αυτά, τι θα έπρεπε να γράψω εγώ μετά από 30 μήνες χωρίς ΚΜ?
Σας χαιρετώ και εύχομαι υγεία.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/11/2013 :  09:42:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καλη σας ημερα ,
Giovanni , καθε φορα που προστιθεται και ενας ακομη στο forum, αντιλαμβανομαι οτι το θεμα ΚΜ γινεται πιο πολυπλοκο και αυτο διοτι οπως γραφει και ο φιλος Χρηστος31 ,καθε περιπτωση ειναι μοναδικη.
Οπως και ναχει, η προσθεση και αλλης μιας περιπτωσης ΚΜ ερχεται να τονισει την πολυπλοκοτητα στο ολο θεμα.
Εγω εχω κλεισει 2 χρονια απο το ενα και μοναδικο ablation που εκανα (με ψυχομενο ακρο) και αυτο που μπορω να πω με σιγουρια ειναι οτι αριθμητικα τουλαχιστον εχουν μειωθει δραματικα τα επεισοδια (εχω 2-3 μεσα σε αυτα τα 2 χρονια).
Εκτακτες εχω σιγουρα (5-10 την ημερα) τοσες τουλαχιστον αντιλαμβανομαι.
Το νεο (και αυτο ως προιον παρατηρησης) ειναι πως οι εκτακτες αυξανονται αριθμητικα οταν προκειται να αρρωστησω ειτε απο μια απλη φλεγμονη η ακομα ακομα απο ενα απλο κρυωμα. Επισης, η γαστροπροστασια ειναι κατι που προσεχω πολυ.
NikosS ευχαριστο το οτι σε ξαναβλεπω στο forum και Χρηστο (που σε ευχαριστω για το προσφατο τηλεφωνο) κρατα γερα φιλε.
Fullstop ενα μεγαλο μπραβο που κρατας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ARIS45
Newbie Forum Runner

Greece


17 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/11/2013 :  22:39:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παιδιά καλησπέρα , συγγνώμη για το απόλυτο ύφος , αλλά πρόθεσή μου ήταν να προστατεύσω άτομα που έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα και να τους βάλω σε έναν προβληματισμό όσον αφορά την επιλογή του κέντρου για ablation .
ΝikosS έχεις δίκιο ότι οι αρρυθμίες είναι μάλλον προσωποποιημένες για τον καθένα και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική αλλά υπάρχουν και κάποια θέματα τα οποία είναι αντικειμενικά και καλό θα είναι να μην τα ξεχνάμε . Δεν είμαστε γιατροί αλλά όταν έλθει η ώρα να επιλέξουμε που θα κάνουμε ablation εμείς θα πρέπει να πάρουμε την απόφαση , κι ας μην είμαστε γιατροί . Για να επιλέξουμε λοιπόν θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν κάποια στοιχεία τα οποία μάλιστα είναι ( ευτυχώς ) και απόλυτα ποσοτικοποιημένα . Ένα από αυτά νομίζω είναι πόσες επεμβάσεις έχει κάνει αυτό το κέντρο ή πόσες κάνει κάθε εβδομάδα. Επίσης – εγώ τουλάχιστον – μια ερώτηση που έκανα πρώτη –πρώτη είναι : αν πριν το ablation γίνεται χαρτογράφηση και με ποιόν τρόπο . Δυστυχώς η απάντηση τις περισσότερες φορές στην Ελλάδα ήταν ευθέως αρνητική ή συγκαλυμμένα αρνητική . Πριν επιλέξω το Bordeaux επισκέφτηκα τρία δημόσια νοσοκομεία και ένα ιδιωτικό . Όταν έθετα την ερώτηση για τη χαρτογράφηση μαγκωμένοι μου απάντησαν και τα τρία ότι δεν κάνουν .
Nikos χαίρομαι πάρα πολύ που τα έχεις πάει τόσο καλά ( και μάλιστα ίσως και να καταπονείς και λίγο ακραία τον εαυτό σου ) αλλά δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι που δεν ήταν και τόσο τυχεροί , από το site μιλάω με φίλους που έχουν κάνει δύο ή τρία ablation στην Ελλάδα χωρίς επιτυχία και κάποιοι βρήκαν την θεραπεία στη συνέχεια στο Bordeaux .
Για μένα όπως είπες , είναι πολύ vωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα ( το έκανα 04/11/13) αλλά ακόμα και αν δεν τα καταφέρω και τόσο καλά και χρειαστώ στο μέλλον κι άλλη επέμβαση ( οι Γάλλοι μου είπαν ότι σε ποσοστό 80% λύνεται το πρόβλημα , ένα 20% χρειάζεται και δεύτερο ) δεν σημαίνει ότι αντικειμενικά ο Michel Haïssaguerre δεν είναι αυτός που ανακάλυψε και ανάπτυξε την μέθοδο , είναι ίσως ενδιαφέρον να ψάξει κάποιος το λήμμα στη Βικιπαίδια .
Όταν ξεκίνησα πριν 14 περίπου χρόνια , τότε που έκανα το πρώτο επεισόδιο ΠΚΜ είχα ένα επεισόδιο κάθε 6 με 9 μήνες , το τελευταίο διάστημα είχα ένα κάθε εβδομάδα . Έχω δοκιμάσει αρκετά αντιαρρυθμικά και αν εξαιρέσω ένα σχετικά παλαιό φάρμακο ( Δυσσοπυραμίδη ) το οποίο μου χάρισε ένα εννιάμηνο χωρίς επεισόδιο όλα τα άλλα δεν νομίζω ότι με προστάτευαν . Επίσης εκτός από τα πρώτα επεισόδια που με ανάταξαν σε νοσοκομείο όλα τα άλλα τα ανέτασα μόνος μου στο σπίτι με Προπαφαινόνη ( 2 έως 4 χάπια 150 mg)
Τέλος πάντων , νομίζω ότι είναι καλό να μιλάμε μέσω του site για το πρόβλημά μας ( κι ας μην είμαστε γιατροί ) και ευχαριστώ το Δήμο που το ξεκίνησε ,. Μόλις περάσει το πρώτο κρίσιμο τρίμηνο στο οποίο ελπίζω να μην έχω επεισόδιο , προς το παρόν έχω πάντως μερικές έως αρκετές έκτακτες κάποιες στιγμές κάθε μεσημέρι κυρίως, θα γράψω για την εξέλιξη .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NikosS
Forum-Runner

93 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/11/2013 :  08:17:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε Αρη, σου εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά, και να γίνει η ΚΜ παληά ανάμνηση. Απορώ για την έλλειψη χαρτογράφησης στα ελληνικά νοσοκομεία που αναφέρεις, στην περίπτωσή μου όμως (πρίν 2,5 χρόνια), έγινε χαρτογράφηση με μηχανήματα χαρτογράφησης και επέμβασης πιο σύγχρονα απο του Bordeaux(αυτό μου είπε τουλάχιστον ο επικεφαλής της ομάδας). Η μόνη διαφορά είναι αυτή που αναφέρεις, οτι δηλαδή όσες επεμβάσεις γίνονται στο τρίμηνο ή το εξάμηνο σε όλα τα κέντρα στην Ελλάδα, γίνονται σε μία ημέρα στο Bordeaux. Αυτό κάνει την διαφορά. Υπάρχει τεράστια διαφορά εμπειρίας. Το δε ποσοστό επιτυχίας στην ομάδα που έκανα την επέμβαση υπολείπεται του Bordeaux 10%, είναι δηλαδή κοντά στο 70%. Είχα φτάσει και εγώ τις 2-3 ΠΚΜ την εβδομάδα παρότι έπαιρνα στο τέλος 900mg Ρυθμονόρμ. Με γνώμονα όλα τα άνω, και με την εμπιστοσύνη που μου κέρδισε ο επικεφαλής της ομάδας, επέλεξα τον Ευαγγελισμό, και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι επέλεξα σωστά, και δεν ήμουν απλά τυχερός όπως γράφεις. Συμφωνώ ότι είναι καλό να μιλάμε μέσω του site, να καταγράφουμε τα προβλήματά μας και τις εμπειρίες μας, αλλά θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε οτι δεν είμαστε γιατροί, και οτι ο καθένας μας είναι μοναδική και ιδιαίτερη περίπτωση.
Χαιρετώ και εύχομαι υγεία.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/11/2013 :  13:11:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Aris45
4.11.13 εκανες το ablation
4.11.11 εκανα εγω το δικό μου !

NikosS
πραγματικα χαρηκα που τα είπαμε. νασαι καλά.
Χρηστο, κρατα φιλε !
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/11/2013 :  17:29:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλως τα παιδιά .
Κατ αρχας ειναι πολυ καλο να εχουμε πολλες αποψεις για το θεμα . Ετσι γνωριζουμε καινουργιες τεχνικες .
Νικο φιλε welcome σε χασαμε . Ειπαμε εσυ επιασες τον πεωτο αριθμο .
Η χαρογραφηση που γινεται τωρα στα συγχρονα κεντρα ευρωπης και εξωτερικου δεν εχουν καμμια σχεση με την χαρτογραφηση που αναφερει ο Αρης . Ειχα γραψςι παλαιοτερα για την μεθοδο FIRM που ειναι ισως και η τελευταια εξελιξη στην Αμερικη οπου οχι μονο χαρτογραφουν τις εστιες αλλα τις εντοπιζουν με λεπτομέρεια και μπορουν να επεμβουν 100% στις αρυθμιογονες εστιες ταχυστα . Μπορει δηλ να γινει ενα ablation σε περιπου νιση ωρα ισως και λιγοτερο . Δυστυχως θελω να τονισω οτι πλεον τα ελληνικα δημοσια κεντρα αρ ολες τις φιλοτιμες προσπαθειες των γιατρων δεν μπορουν να ανταποκριθουν πλεον οικονομικα και να ακολουθησουν την καινουργια τεχνολογια . Αν γινει κατι θα γινει στα ελληνικα ιδιωτικα κεντρα αλλα πιστεψτε με ειναι τοσο ληστες που θα στοιχιζει ακριβοτερα απ οτι σε ενα γνωστ κεντρο του εξωτετικου . Επειδη αναφερεστε σε ποσοστα θελω να σημειωσω μια παραπλανητικη εικονα που δινουν ολα ανεξαιρετως τα κεντρα . Δηλ οταν ακουτε 70-80% αυτα ειναι ποσοστα ενος εξαμηνου . Οσο απομακρινομαστε απο την φαρμακευτικη αγωγη και με την παροφο του χρονου τα ποσοσυα πεφτουν δραματικα . Δεν σημαινει βεβαια οτι κανεις ασθενής δεν εγινε καλα . Υπαρχουν πολλοι . Ομως οι περισσοτεροι εχουν υποτροπες . Και μαλιστα εχουν και υποτροπες αλλα και καινουργιες παθησεις . Διοτι πολλοι παθαινουν κολπικη ταχυκαρδια αλλα μετα απο καιρο επανακαμπτει και κολπικη μαρμαρυγη και τοτε εχουμε δυο προβληματα .
Συμφωνω οτι ακομα το θεμα εχει δρομο και μεγαλη τεχνολογικη ερευνα . Οσοιωομως μπορουμε να περιμενουμε και να ξεπερναμε με αλλους τροπους το θεμα θα μα1 βοηθησει αργοτερα ισως να μπορεσουμε να θεραπεθουμε βασιζονενοι στην καινουργια τεχνολογια .
Τωρα για μενα .
Θα σας πω ενα σοβαρο γεγονος που μου συνεβει.
Εγω εδω και πολλα χρονια ημουν κλειστοφοβικος . Δεν εμπαινα ουτε στην τουαλλετα αν επρεπε να την κλειδωσω ποσο μαλλον στο ασανσερ . Σκεφθειτε οτι για να επισκευτω τον γιατρο στο ιποκρατειο ανεβαινα 7 οροφους με τα ποδια ετοιμος να τεζαρω απο την αρυθμια και βεβαια ο γιατρος μου ειχε πει ΟΧΙ ΑΝΗΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΣΚΑΛΕΣ ΟΧΙ ΒΑΡΗ .
Απο την τελευταια μου εισαγωγη στο νοσοκομειο οπου και ξεκινησα αντικατσθληπτικη αγωγη αρχισα να μπαινω δειλα δειλα στο ασανσερ μεχρι που πλεον δεν με ενδιαφερει καθολου . Χθες λοιπον χαλασε το ασανσερ δεν ενιωσα κανενα πανικο περιμενα υπομονετικα να με βγαλουν (και μαλιστα το διασκεδασα) χωρις κανενα φοβο καμμια ταχυκαρδια και καθολου πανικο . Γιατι το αναφερω αυτο .!!
Γιατι ο καθε ανθρωπος γνψριζει τον εαυτον του και ειμαι σιγουρος οτι αν αυτο συνεβαινε πριν δυο χρονια θα ειζα οχι μονο κολπικη μαρμαρυγη αλλα εμφραγμα ισως . Συμβαινει κατι καταπληκτικο . Ειμαι δυο χρονια σχεδον χωρις ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΡΡΥΘΜΙΑ . ΠΟΙΟΣ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 15.000 ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ Η ΖΕΥΓΗ ΑΡΡΥΘΜΙΩΝ ΤΟ 24 ΩΡΟ .
ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ . . Με εχει βοηθησει πραγματικα νοιωθω μια ηρεμια μεσα μου λειπουν οι εκρηξεις του παλιου εαυτου μου βλεπω τα πραγματα πιο αοσιδοξια και παντα με θετικη σκεψη .
Στατους φιλε και Νικο περιμενω τηλ για καφεδακι

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 142 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000