Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 αρρυθμία - ηλεκτροφυσιολογική μελέτη - ablation
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας  Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 142

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/11/2014 :  20:19:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οπως και να ειναι Μελπω μου τελεθωσε η περιπετεια και τωρα αισιοδοξοι ελπιζουμε σε ενα καλυτερο μελλον .
Φιλικα ευχομαι περαστικα σου και γρηγορα

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Alex88
Newbie Forum Runner

2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/11/2014 :  21:24:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαιρετω ολο το forum! Ειμαι ανδρας 26 χρονων και φετος το καλοκαιρι ειχα την πρωτη μου κολπικη μαρμαρυγη. Κολυμπουσα στη θαλασσα και υστερα απο μια δυο βουτιες απο εναν βραχο στη παραλια η καρδια μου αρχισε να χορευει τρελα! Ειχα καποιες αρρυθμιες στο παρελθον του τυπου του ενος δευτερολεπτου αλλα τπτ σας αυτο. Πηγα στο νοσοκομειο του νησιου οπου διαγνωστηκε κατευθειαν η Κ.Μ. και μου χορηγησαν 2 Ρυθμονορμ των 300. Υστερα απο 4-5 ωρες ηρεμησα επαψε και ρωτησα τον γιατρο του νοσοκομειου τι συνεβη και μου απαντησε οτι αυτα συμβαινουν ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες. Δεν καθησυχαστηκα ομως και πηγα σε δικο μου καρδιολογο, φιλο του πατερα μου, ο οποιος μετα απο ενα τριπλεξ καρδιας διαπιστωσε ελαφρως περισεια ιστου μιτροειδους βαλβιδας και με καθησυχασε και αυτος λεγωντας μου οτι ηταν ενα τυχαιο γεγονος παροξυντικης μαρμαρυγης χωρις παθολογικα αιτια και με συμβουλεψε σε αντιστοιχη περιπτωση απλα να εχω ρυθμονορμ πανω μου...Εκτοτε ομως οι ενοχλησεις κατα καιρους υπαρχουν ειτε με την μορφη αποτομου σφυξιματος την καρδιας ειτε με αυτες τις μικρες αρρυθμιες. Σχεδον καθημερινα. Εχει αρχισει και γινεται αρκετα ενοχλητικο αλλα λεω στον εαυτο μου οτι εφοσων ο φιατρος ειπε οτι ειμαι καλα ε τοτε ειμαι. Προσεξα οτι οι περισσοτεροι εδω εχουν την ιδια ιδιαιτερωτητα στην καρδια, δλδ περισσεια ιστου στη μιτροειδη. Το οτι η δικια μου ειναι ελαφρως παιζει καποιο ρολο? Ειχε κανενας αλλος την ιδια διαγνωση αλλα ειχε τοσο συχνες αρρυθμιες? Η επεμβαση για την οποια μιλατε ειναι για ακρεες περιπτωσεις ή και για πιο ηπιες οπως η δικια μου?
Ευχαριστω!!! Και υγεια ευχομαι σε ολους! Η αληθεια ειναι οτι οσοι δεν εχουν βιωση Κ.Μ. δεν μπορουν να καταλαβουν.....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mam2be
Newbie Forum Runner

39 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/11/2014 :  11:47:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ Αλεξ,

Είναι πολύ λυπηρό να ακούς ανθρώπους σε τόσο μικρή ηλικία να ταλαιπωρούνται έτσι...Αλήθεια αθλήσαι??Αυτό που έχεις στη καρδιά είναι πολύ κοινό και το έχω και εγώ, μικρή περίσσεια ιστού στη μιτροειδή με αποτέλεσμα να προπίπτει η βαλβίδα λέγεται μικρή πρόπτωση μιτροειδούς και το έχει το 10% περίπου του γενικού πληθυσμού. Δε σημαίνει ότι αν έχεις πρόπτωση έχεις και αρρυθμίες – οι περισσότεροι άνθρωποι με πρόπτωση μιτροειδούς δεν υποφέρουν απο αρρυθμίες. Δε ξέρω ποιος είναι ο μηχανισμός που προκαλεί τις αρρυθμίες αυτές σε συνδυασμό με την πρόπτωση μιτροειδούς. Γενικά η θεωρία λέει ότι οι παθήσεις στη μιτροειδή βαλβίδα προδιαθέτουν σε αρρυθμίες, παρόλα αυτά άλλοι έχουν και άλλοι όχι. Δυστυχώς και εγώ υποφέρω απο αυτές. Δε ξέρω αν έχω πάθει κολπική μαρμαρυγή, μια δυο φορές που έχω έρθει σε ταραχή ένιωσα τη καρδιά μου να χτυπάει τόσο δυνατά σα σεισμός που νόμιζα πως θα σπάσει αλλά τους χτύπους τους ένιωθα ρυθμικούς. Γενικά έχω και πολλές έκτακτες – κοιλιακές κυρίως από ότι έχει δείξει το χόλτερ- που σε άλλες περιόδους τις νιώθω πιο έντονα άλλοτε καθόλου.. Παλαιότερα πάθαινα και ταχυπαλμίες αν έτρωγα πολύ το βράδυ, ακόμα και με το κρασί..Για καφέ έχω χρόνια να πιώ και γενικά αποφεύγω οτιδήποτε έχει καφείνη ακόμη και τη σοκολάτα.. Ο γιατρός επίσης μου έχει πει πως απαγορεύεται η σκληρή άθληση και γυμναστική σε άτομα με πρόπτωση μιτροειδούς και ότι η καλύτερη άθληση είναι το ήπιο ή γρήγορο περπατημα. Αυτό που θέλω να σου πω είναι πως γενικά πρέπει να αλλάξεις το τρόπο ζωής σου και να το αποδεχθείς όσο σκληρό και αν είναι . Σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ είμαι 31 ετών και πολλές φορές βλέπω συνομίληκους που πίνουν καφέδες , καπνίζουν και σκέφτομαι εγώ αν τα έκανα αυτά θα έτρεχα με αρρυθμίες σε κάνα νοσοκομείο...Είναι δύσκολο μα υπάρχουν πολύ χειρότερες ασθένειες..Είναι σημαντικό που ανατάχθηκες με ρυθμονόρμ. Να πας και σε ηλεκτροφυσιολόγο καλό να ρωτήσεις
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/11/2014 :  20:50:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αλεξ καλησπερα .
Καλο θα ειναι να βαλεις ενα holder ρυθμου για δεις τις αρυθμίες. Οι αρυθμιες μπορουν να καταπολεμηθουν με blocker B . Παντως αν κολυμπας και κανεις υποβρηχιο ψαρεμα η diving πρεπει να το σταματησεις . Οπως επισης ολα τα στρεσογορα ροφηματα και φαγητα .
Χωρις να θελω να σε φοβήσω αν εκανες μια φορα μαρμαρυγη καποια στιγμη θα ξανακανεις . Καλο ειναι να σε δει αρυθμιολογος

περαστικα

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Alex88
Newbie Forum Runner

2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/11/2014 :  12:14:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαιρεται και παλι και ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Η αληθεια ειναι οτι δεν αθλουμαι ουτε κανω καποιο θαλασσιο αθλημα, απλα ετυχε να με πιασει την ωρα που εκανα κατι ψιλοβουτιες απο εναν βραχο. Μπορει αυτο να εχει καποια σχεση? Δλδ οτι πιεσα την καρδια με καποιο τροπο και ταραξε τον ηλεκτρισμο? Δυστυχως επισης καπνιζω και πινω καφε. Η δουλεια μου απο την αλλη απαιτει σωματικη ασκηση μεχρι ενος σημειου (δουλευω σε αποθηκη οποτε υπαρχει αρκετο κουβαλημα 6 μερες την εβδομαδα) αλλα ο γιατρος δεν μου συνεστησε τπτ απο αυτα που αναφερετε, δλδ να μην πινω καφε, να σταματησω την ασκηση κτλ. Γενικα ηταν πολυ καθησυχαστικος πανω στο θεμα και απλα μου ειπε να κανω καποιες εξετασεις που σχετιζονται με το θυρωιδη. Φανταζομαι οτι δεν θα εκανε κακο καποια στιγμη να βαλω ενα holter να δω που οφειλονται οι αρρυθμιες αλλα απο την αλλη φοβαμαι και λιγο να μπω σε αυτον τον κυκεωνα των ιατρικων εξετασεων και των γιατρων γιατι μπορει χωρις να το καταλαβεις να σκεφτεσαι πως ολη την ωρα κατι εχεις! Το οτι θα κανω καποια στιγμη μαρμαρυγη το εχω αποδεχτει, γιαυτο και εχω παντα τα ρυθμονορ πανω μου, το θεμα ειναι να μην σκασει κανενας θρομβος και τρεχω και δε φτανω! Anyway, ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις και ειναι καπως ωραιο το συναισθημα να ξερεις πως την παθηση σου την μοιραζεται και καποιος αλλος και ποσο μαλλον το 10% του πληθησμου
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

n1kcha
Forum-Runner

90 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/11/2014 :  00:50:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
94 σελίδες σε θέμα για τις καρδιακές αρρυθμίες σε ενα forum τρεξίματος είναι ένα εντυπωσιακό νούμερο. Διαβάζοντας μερικά από τα posts κατάλαβα ότι το ζήτημα προβληματίζει και στενοχωρεί πολύ κόσμο. Η αντιμετώπιση του προβλήματος από τους επαγγελματίες υγείας συνοψίζεται και εδώ στο "θεραπευτικό" σχήμα χορήγησης φαρμακευτικής αγωγής και σε επόμενο στάδιο κάποια επέμβασης αν η αγωγή δεν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι έχοντες το πρόβλημα πρέπει να κατανοήσουν ότι οι επαγγελματίες υγείας δεν κινούνται (λόγω επιστημονικής ανεπάρκειας ή εκ του πονηρού ή γιατί έτσι έχουν εκπαιδευτεί από το "σύστημα" κτλ) πάντα με γνώμονα το συμφέρον του ασθενή. Ασθενής που θεραπεύεται οριστικά δεν αποτελεί πλέον πηγή εσόδων οπότε ο στόχος είναι ο πελάτης να αποφέρει έσοδα όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα (δηλαδή να παραμένει ασθενής για μια ζωή!).

Ο Alex88 μιλάει για ποσοστό 10% του πληθυσμού που τον απασχολεί αυτό το πρόβλημα. Φανταστείτε αυτό το ποσοστό ξαφνικά μειωνόταν δραματικά πχ στο 2-3% τα διαφυγόντα κέρδη είναι τεράστια...

Στις αρρυθμίες συγκεκριμένα το σύστημα προσφέρει "θεραπεία" συμπτωμάτων και όχι αιτίας. Η εξάλειψη της αιτίας οδηγεί πάντα σε οριστική θεραπεία, ενώ η καταστολή συμπτωμάτων δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνο την οικονομική εκμετάλλευση του ασθενή και ταυτόχρονα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του.

Ποια όμως μπορεί να είναι η αιτία των αρρυθμιών; Αν το έπαιζα στο στοίχημα θα πόνταρα όλα μου τα λεφτά στην τοξικότητα των υδατανθράκων που αποτελεί πια την βάση της διατροφής του περισσότερου πληθυσμού (θα έδινε μάλλον κάτω από 1,05). Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες δεν είναι το ίδιο τοξικοί για όλους πχ ένας με 150 γραμμάρια ημερήσιας κατανάλωσης μπορεί να οδηγηθεί σε μια σειρά σοβαρών παρενεργειών ενώ για κάποιο άλλον να μην τρέχει τίποτα. Στην περίπτωση μας πολύ πιθανόν η κατανάλωση υδατανθράκων να οδηγεί τα ευαίσθητα άτομα στην αύξηση της νορεπινεφρίνης στο αίμα και συνακόλουθα έχουμε αυξημένη δράση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος με αποτέλεσμα τις αρρυθμίες.


Αναφορές:
Ο Petro Dobromylskyj (aka Hyperlipid), o Gary Taubes που ξεσκονίζουν κυριολεκτικά την διεθνή βιβλιογραφία και ανακαλύπτουν καλά κρυμμένα επιστημονικά δεδομένα.
Άλλοι πάλι όπως διάσημος καρδιολόγος William Davies μέσα από την τριβή με χιλιάδες ασθενείς βγάζουν τα συμπεράσματα τους.
Οι δυο πρώτοι αξίζουν Nobel κατά την γνώμη μου...

http://high-fat-nutrition.blogspot.gr/2007/12/atrial-tachycardia-and-fibrillation.html

http://www.amazon.com/Good-Calories-Bad-Controversial-Science/dp/1400033462

http://www.wheatbellyblog.com/2014/05/wheat-and-atrial-fibrillation/

btw
το πρώτο link είναι όλα τα λεφτά. O Petro είναι από άλλο πλανήτη...

btw2
κάντε την δική σας έρευνα. Αν έχετε στο πλάι σας ένα ανοιχτόμυαλο επαγγελματία υγείας ακόμα καλύτερα...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/11/2014 :  09:45:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καλημέρα σε όλους

μετά απο απουσία κάμποσου καιρού , βρήκα ευκαιρία να καλημερήσω , να ευχηθώ σε όλους καλή υγεία και ιδιαίτερα στον Χρήστο31.
NikosS - Fullstop & Giovanni νάστε καλά. εγώ για την ώρα μιά χαρά.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/11/2014 :  14:34:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Nitchca καλημερα . Δεν συμφωνω με αυτα που περιγραφεις καθοτι πολλες αρυθμιες εχουν πολυ μεγαλο ποσοστο ιασης κατοπιν ablation.
Δυστυχως οσον αφορα την κολπικη μαρμαρυγη ειναι μια πολυ συνθετη διεργασια κολπων πνευμονικων φλεβων και αλλων παραμετρων και δυστυχως το ποσοστο επιτυχιας δεν ειναι τοσο υψηλο. Ειναι μια νεα τεχνικη αλλα ακομα δεν μπορουν να εστιασουν τα ηλεξτρικα σημεια που ενεργοποιουνται αναρχα και βαδιζουν με ενα πρωτοκολλο στο οποιο χρειαζεται και τυχη. Οπως καταλαβαινεις ολες αυτες οι διεργασιες γινονται στο εσωτερικο μερος της καρδιας και πολλες φορες μετα απο παρελευση μηνων υπαρχει αυτοιαση των σκαρφ και επομενως ξαναγυρναμε στα ιδια . Παντως παρα πολυ παγκοσμιως εχουν θεραπευθει τουλαχιστον για τα 5 πρωτα χρονια .

Φιλε Στατους καλησπερα χαιρομαι που εισαι καλα αν ερθω πατρα θα τα πουμε

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mixalis888
Newbie Forum Runner

Greece
21 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/11/2014 :  16:26:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καλημερα και απο εμενα παιδια λεγομε μιχαλης κ ειμαι 20 χρονων κ ξερω πολυ καλα τις αρρυθμιες,οχι ομως την κολπικη μαρμαρυγη αλλα τις εκτακτες συστολες και την υπερκοιλιακη ταχυκαρδια...εγω ξεκινισα οταν ημουν 14 ειχα μια εντονη ταχυκαρδια..και για να μν τα πολυλογω μου ειπαν οτι εχω υπεκοιλιακη και συγκεκριμενα AVNRT..πριν απο ενα χρονο εκανα ablation και ο γιατρος μου ειπε οτι δεν θα ξανακανω ποοοοτε ταχυκαρδια κ ετσι ειναι το μονο που εχω ειναι καπια φτερουγισματα αλλα απο αυτο τπτ...Αυτο που με ταλαιπωρει τωρα ειναι οι εκτακτες γτ ξαφνικα μετα απο εντονη ασκηση οπως τρεξιμο,ποδιλατο,γρηγορο περπατημα κλπ...εχουν μειωθει πολυ οι εκτακτες κανω το πολυ 8-10 αλλα πολυ συχνα ειναι 2 μαζι..δλδ νιωθω οτι χανω τον παλμο και μετα το ντουπ κ μετα ξαναχανω παλμο και παλι ντουπ...το ειπα και στον γιατρο που με εξεταζει εδω και στον ηλεκτροφισιολογο κ μου ειπαν να μην δινω σημασια σε εκτακτες..ειναι πολλα αυτα που θελω να σας πω και δεν μπορω να τα γραψω μονο σε ενα μυνημα..αυτο που θελω να ρωτησω αν αυτο λεγετε δυδιμια κ ποσο επικινδινο ειναι κ αν ειναι κατι περαστικο(οχι οι εκτακτες αλλα αυτο που νιωθω 2 μαζι)γιατι το ενιωθα και παλια το εχω νιωσει μεχρι και 3 φορες αλλα σπανια...υπαρχει καποιος που το νιωθει και δεν εχει καποια συγκεκριμενη ταχυκαρδια οπως ΚΜ η υπερκοιλιακη αλλα μονο εκτακτες κοιλιακες..ευχαριστω και περαστικα!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ldss
Newbie Forum Runner

3 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/11/2014 :  13:17:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς.

Για τους φίλους με την πρόπτωση, τις έκτακτες και τις υπερκοιλιακές:Στα 18 μου διαγνώστηκα με εκ γενετής περίσσεια ιστού, πρόπτωση των γλωχίνων της μιτροειδούς με μυξωματώδη εκφύλιση και μικρού-μετρίου βαθμού πρόπτωση μιτροειδούς,διαστάσεις καρδιάς φυσιολογικές, ασυμπτωματική κατά τα άλλα. Μερικές έκτακτες, ανάλογα με το στρες, τη στάση του σώματος, το αν έκανα καθιστική ζωή ή όχι ανά διαστήματα. Μου είπαν να τις αγνοήσω και αυτό έκανα. Κάποιες φορές που γινόντουσαν ενοχλητικές, μου συνιστούσαν λίγο μαγνήσιο.

Μεγαλώνοντας, μεγάλωσε ελαφρώς και η ανεπάρκεια. Σημειώνω εδώ ότι παρά το θέμα μου δεν σταμάτησα ποτέ όλα αυτά τα χρόνια να αθλούμαι, σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών(γυμναστήριο και τζόγκινγκ μέχρι 140 παλμούς-οι δε παλμοί μου σε ηρεμία 60-70)

Στα 27 μου με το ταίρι μου είπαμε να προσπαθήσουμε για απογόνους. Επίσκεψη σε καρδιολόγους αρχικά στο Ιπποκράτειο όπου τα αππτελέσματα είναι "ίξεις-αφίξεις", μετά Ωνάσειο για 2η γνώμη, απογοητευτικά αποτελέσματα, να χτυπιούνται ότι αν μείνω έγκυος θα κινδυνεύσω και ότι πρέπει να χειρουργηθώ, ότι η βαλβίδα μου δε διορθώνεται (επί λέξη "ποιος θα κάτσει να το φτιάξει αυτό το πράγμα, βάλε βιολογική και μετά μεταλλική" (η ανεπάρκεια πλέον "μετρίου-μέσου").

Δεν παραιτούμαι από το όνειρο, επισκέπτομαι τον Πατακό με τα αποτελέσματα του Ωνασείου, μου λέει θα το φτιάξουμε-σημειώνω ότι τα αποτελέσματα του Ωνασείου χειρότερα από αυτά του Ιπποκρατείου.

Προγραμματίζω χειρουργείο, μπαίνω για προεγχειρητικό και μου λέει ο υπερηχογραφιστής "κοπελιά γιατί βιάζεσαι;", "εγκυμοσύνη είναι η αιτία γιατρέ μου", απαντώ.

Παίρνω το αποτέλεσμα, βουρ στον Πατακό, γκλουπ-γουρλώνει τα μάτια, τηλ. στους υπερήχους, άντε σπίτι σου μου λέει, κάνε το παιδάκι σου, με παρακολούθηση και προσοχή, έλεγχος κάθε 10 μήνες, μάλλον καισαρική για να μη ζοριστείς και τα ξαναλέμε μερικά χρονάκια αργότερα.

Μερικά χρονάκια αργότερα λοιπόν(6 α πε πρε) μετά από 3 εγκυμοσύνες και 2 παιδιά, το τσεκ απ λέει ότι η αριστερή κοιλία πάει να μας ξεφύγει, έχω και μια δύσπνοια. Πατακός-Περιέ, χειρουργείο (θωρακοτομή), διόρθωση, σύνδρομο ντρέσλερ δυστυχώς (τα είδα όλα), παρακέντηση, 3 μήνες κορτιζόνη, πνεύμονες και περικάρδιο ελεύθερα υγρού εν τέλει.6 μήνες μετά, πρώτο επεισόδιο υπερκοιλιακής, στα επείγοντα, έφυγε με ισόπτιν ενδοφλεβίως.Ξεκινάμε λοιπόν λίγο ισόπτιν (80 mg ημερησίως) και 1 σαλοσπίρ των 80.

Ένα χρόνο μετά 2ο επεισόδιο, ξανά μανά επείγοντα, ισόπτιν και μικρή σύξηση της δόσης

Σήμερα, 2 χρόνια μετά το χειρουργείο συνεχίζω να αθλούμαι (προσπαθώντας να μην ανεβάζω πολύ τους σφυγμούς και πυροδοτήσω επεισόδιο), αγνοώ τις έκτακτες, πίνω έναν καφέ ημερησίως και δεν καπνίζω (δεν κάπνιζα ποτέ μου).

Να πω επίσης ότι πριν πάθω το 1ο επεισόδιο, έπινα 3 καφέδες (μη σχολιάσετε) και ζούσα μέσα στο τρελό στρες. Τους καφέδες τους έκοψα, το στρες όχι, νάσου και το 2ο.

Πού και πού μπορεί να πάρω και μια μικρή δόση ηρεμιστικού, όταν η πίεση είναι μεγάλη (1-2 φορές το μήνα). Το συζήτησα με τον καρδιολόγο μου και μου το συνταγογράφησε.

Την πρόπτωση, μην τη φοβάστε. Προσοχή θέλει να μην σηκώνει κανείς υπερβολικό βάρος, αντιβίωση εφόσον υπάρχει ανεπάρκεια σε χειρουργικές επεμβάσεις. Μπανάνα και πορτοκάλι βοηθούν (γενικώς ισορροπία ηλεκτρολυτών), καθώς και πολλά νερά για τις έκτακτες.

Για την υπερκοιλιακή να πω ότι σίγουρα κάποιοι έχουν μια μεγαλύτερη ευαισθησία/προδιάθεση και ορισμένοι εκλυτικοί παράγοντες την πυροδοτούν. Σίγουρα επέμβαση στην περιοχή μπορεί να "κλείσει" ένα κύκλωμα (όπως στην περίπτωσή μου ενδεχομένως, καθότι προεγχειρητικά δεν είχα ποτέ αρρυθμίες).

Πιστεύω επίσης πολύ στην άσκηση, όσο επιτρέπεται στην κάθε περίπτωση, όπως επίσης και στο μέτρο στη διατροφή.

Διάβασα σε προηγούμενα ποστ ότι ξεκίνησε αρρυθμία σε συγκεκριμένη στάση σώματος-εμένα και τις δύο φορές μου συνέβη ενώ έσκυψα απότομα.

Εύχομαι να ξεπεραστούν τα θέματα όλων ολόψυχα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Lenio81
Newbie Forum Runner

Greece
6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/11/2014 :  16:46:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γεια σας! Ονομάζομαι Ελένη και είμαι 33 χρόνων. Ο δικός μου γολγοθάς ξεκίνησε το 2012 όπου μια μέρα σηκώθηκα σχετικά απότομα και εκεί ένιωσα για πρώτη φορά το απίστευτο συναίσθημα της κολπικής μαρμαρυγής που τότε φυσικά δεν ήξερα καν τι είναι αυτό. Πήγα στο νοσοκομείο μου είπαν τι έχω πάθει και κατ την διάρκεια του τριπλεξ που έκανα για πρώτη φορά στη ζωή μου μου ανακοίνωσαν οτι έχω γεννηθεί με δίπτυχη αορτική βαλβίδα και οτι έχω ανεύρυσμα ανιούσας αορτής. Για να μην τα πολυλογώ η ζωή μου απο εκείνη την μέρα άλλαξε οριστικά, πρακτικά και όχι μόνο. Φυσικά έκοψα το γυμναστήριο δεν σηκώνω βάρη κλπ. Οι γιατροί υποστηρίζουν πως το ανεύρυσμα δεν έχει σχέση με την κολπική και οτι είμαι τυχερή μες την ατυχία μου που έστω το ανακάλυψα με αυτόν τον τρόπο. Διότι το ανεύρυσμα είναι πολύ σοβαρό μεν, αλλά όταν έρθει η ώρα αντιμετωπίζεται. Το πρόβλημα είναι όταν δεν το ξέρεις και κάνεις κανονικά τη ζωή σου σηκώνεις βάρη κλπ και επιβαρύνεις εν αγνοία σου την κατάστασή σου. Μετά απο πολλούς μήνες που αρνιόμουνα μέχρι και να βγώ στον έξω κόσμο αφού μου πήρε πολύ καιρό να αποδεχτώ την κατάστασή μου κατάφερα να κάνω το εξής: παρακολουθώ το ανεύρυσμα κάθε 6 μήνες (το οποίο μέχρι στιγμής δόξα τον θεό είναι στάσιμο), η δίπτυχη αορτική βαλβίδα μου έχει μάθει να λειτουργεί έτσι και ελπίζω απλά να μην δείξει σημάδια εκφύλισης με λίγα λόγια ελπίζω να γίνει ένα θαύμα και να μην γίνει ποτέ το χειρουργείο. Αυτό πες το'χω βάλει σε μια σειρά στο μυαλό μου. Αυτό που δεν παλεύεται αδέρφια είναι η αρρυθμίες. Απο εκείνη τη μέρα η ζωή μου έχει στιγματιστεί απο αυτές. Έχω πάθει άλλες δύο φορές κρίση παροξυσμικής και να τονίσω οτι και οι 3 κρίσεις που χω πάθει είναι μετά απο πολύ έντονη στεναχώρια που περνούσα για κάποιες μέρες πρίν αλλά και μετά απο φλεγμονές που είχα στον οργανισμό (είτε αυτό ειναι κρύωμα απλό με πυρετό, ουρολοίμωξη, φλεγμονή στο δόντι), Συμφωνα λοιπόν με τον δικό μου οργανισμό και αφού εδώ λέμε όλοι τις εμεπιρίες μας μπας και βγεί κανα συμπερασμα, παρατήρησα οτι οι φλεγμονές αλλά και γενικά οτιδήποτε δημιουργεί και την παραμικρή κατάσταση στον οργανισμό σου επηρεάζει τους παλμούς συν το στομάχι παιδιά. Θεωρώ οτι το στομάχι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αρρυθμίες. Επειδή εγώ έχω και γαστροοισοφαγική παλινδρόμιση και οισοφαγίτιδα τις μέρες που δεν είναι καλά το στομάχι μου το νιώθω να χει ανεβει στην καρδιά μου και την ενοχλεί. Είναι απίστευτο το συναίσθημα, σχεδόν ακούγεται τρελό ίσως. Να τονίσω εδώ πώς προσέχω τρελά, έκοψα μαχαίρι τισγαρο ποτό καφέδες τα οποία ούτως η άλλως δεν τα έκανα σε μεγάλο βαθμό και παίρνω sotalol πρωί βράδυ. Αυτό ήταν το πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης. Ψυχικά, νιώθω πολύ κουρασμένη, έχω βαρεθεί να προσέχω να μετράω τις μπουκιές μου, να θέλω πχ α φ'αω σοκολάτα και να μην τρώω γιατί μετά απο λίγο πρέπει αν βγω και να είμαι σε κίνηση και δεν το αντέχω αυτο γιατι οι σφυγμοί μου ανεβαίνουν, συνεπώς προγραμματίζω ν φάω σοκολάτα ή λίγο παραπάνω όταν μετά ξέρω οτι θα είμαι σπίτι χαλαρή και θα έχω άπλετο χρόνο να γίνει η ούτως ή άλλως αργή μου πέψη με την ησυχία της. Υπάρχουν μέρες που ξυπνάω καλα και έχω όρεξη να κάνω πράγματα να βγώ να δημιουργήσω, και άλλες που είμαι χάλια και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Πρόσφατα, απο την πρωτη τοου μήνα πέρασα ένα γερό κρυωμα που μέχρι να κάνει τον κύκλο του με ταλαιπώρησε δυο εβδομάδες και καπάκι παρουσίασε φλεγμονή το δόντι μου και πηγα για απονεύρωση. Μετά απο τόσες μέρες που ένιθα οτι οι παλμοί μου δεν είναι καλά, μια μέρα το παραέκανε με τις έκτακτες και τα ντουκου-ντουκου που τα λέω εγω. Καθόμουν? Ντουκου-ντουκου! Σηκωνόμουνα? Τα ίδια. Γέλαγα?Μέχρι και στο γέλιο ρε παιδιά. Πείτε νιώθετε αυτό το αίσθημα και στο γέλιο εσείς. Μου φαίνεται τρελό όλο αυτό. Με αποτέλεσμα πηρα τον γιατρό μου κλαίγοντας του λέω δεν αντέχω. Μου λέει,είναι που είχες τις φλεγμονές αυτές τις μέρες. Του λέω έτσι θα είναι η ζωή μου απο εδώ και πέρα? Μ ε την παραμικρή φλεγμονή/αλλαγή εγω θα είμαι στα όρια για κολπική? Ηταν ρητορικό το ερώτημα φυσικά. Τι να μου πεί και ο άνθρωπος. Αυτό που ήθελα να σας ρωτήσω είναι αν πιστεύετε οτι η αντιβίωση σας ανεβάζει τους παλμούς. Γιατί έχω παρατηρήσει οτι οταν είμαι υπό αντιβίωση οι παλμοί μου ανεβαίνουν. Κατά τον γιατρό μου, δεν τους ανεβάζει η αντιβίωση αλλά ο λόγος για τον οποίον παίρνω αντιβίωση, η εκάστοτε φλεγμονή όπως προανέφερα. Πρώτη φορά μίλησα και νιώθω οτι κατάλαβαν τι εννοώ. Μέσα σ'ολη την μαυρίλα μου όμως ρε παιδιά, εκεί που λέω δεν αντέχω άλλο κάπου βρίσκω το κουράγιο και λέω όχι ρε π...!!! Δεν θα μου φας εσύ εμένα την ψυχή. Δύναμη ρε!!! Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και εύχομαι σε όλους υγεία και όπως λέτε και εσείς εδώ πάντα σε φλεμβομοβο!!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ldss
Newbie Forum Runner

3 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/11/2014 :  13:07:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ελένη,

από προσωπική εμπειρία, προ χειρουργίου και με φυσιολογικές διαστάσεις καρδιάς έχω περάσει 2 φορές στη ζωή μου δύο συνεχόμενες ημέρες με υπερβολικά συχνές έκτακτες, οι οποίες δεν συσχετίσθηκαν με φλεγμονή και δεν κατέληξαν σε αρρυθμία. Το χόλτερ που έκανα την αμέσως επόμενη ημέρα δεν έδειξε τπτ και όπως ήρθαν, έφυγαν.

Ναι, η λειτουργία του στομάχου και της καρδιάς είναι συνδεδεμένες.

Έχω την αίσθηση ότι για τις ακριβείς διαστάσεις του ανευρύσματος (ακόμη και αν μπορεί να διαγνωσθεί με ακρίβεια), πρέπει να γίνει αξονική.Έχει τύχει σε συγγενικό μου πρόσωπο και η αξονική έδειξε φυσιολογικές διαστάσεις αορτής. Ας μας πει κάποιος που ξέρει.

Σου απαγόρευσαν οποιαδήποτε μορφή άσκησης, ακόμη και τζόκινγκ σε χαλαρούς ρυθμούς;

Για τις αρρυθμίες, που χαρακτηριστικά αναφέρεις ξεκίνησαν "από εκείνη τη μέρα", ξέρεις πού οφείλονται...Στο στρες και τη ψυχολογική φόρτιση!

Μαχαίρι και στα δύο.

(και όταν βρεις τον τρόπο, έλα να μου τον πεις και εμένα!!!)

Edited by - ldss on 24/11/2014 13:09:58
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Lenio81
Newbie Forum Runner

Greece
6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/11/2014 :  14:40:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητή ldss, οι διαστάσεις του ανευρύσματος μου ελέγχθηκαν διεξοδικά με μαγνητική τομογραφία, είναι όντως στο 4.5 εδώ και δύο χρόνια, μέγεθος γα το οποίο δεν μπαίνεις στο χειρουργείο. Ναι ο γιατρός μου μου τα έκοψε όλα βάρη λόγω ανευρύσματος και αεροβική λόγω κολπικής. Δεν ξέρω αν είναι υπερβολικός επειδή με προσέχει πολύ αλλά ούτως ή άλλως είμαι και εγώ τόσο φοβιτσιάρα που θα τα χα κόψει απο μόνη μου. Προτιμώ μόνο το περπάτημα κι αυτό υπο συνθήκες που είμαι χαλαρή όχι αγχωμένη απο κάτι έντονο και προπαντός με ΑΔΕΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ γιατί αν φάω και βγω να περπατήσω ή γενικά κινηθώ πάει μου ρθαν όλα στο λαιμό. Απο εκεί και πέρα είναι λογο μπέρδεμα με τους γιατρούς. Ο πρώτος που με πρωτοείδε στο ωνάσειο μου λεεί αν θες να κάνεις παιδί κάντο τώρα που είναι στο 4.5 το ανεύρυσμα. Εγώ βέβαια τότε δεν έιχα καν σχέση και προσπαθουσα να συνέλθω απο την πανωλεθρία που μ είχε βρεί καθώς ήταν πολλά και πρόσφατα τα μαντάτα που είχα μάθει. Μέτα απο ένα χρόνο, όπου είχα κατασταλάξει στον καρδιολόγο που με παρακολουθεί μέχρι και σήμερα και επειδή ήμουν σε σοβαρή σχέση του έκανα την ερώτηση σχετικά με την εγκυμοσύνη και μου είπε κανονικά οτι βάση οδηγιών πρέπει πρώτα να γίνει το χειρουργείο και μετα η εγκυμοσύνη. Εκεί κι αν επαθα σοκ. Βέβαια μου είπε να ζητήσω καλύτερα τη γνώμη μιας γιατρού στο Ωνασειο που εξειδικευεται στις εγκυμοσύνες με ανευρύσματα, της οποίας το όνομα κάπου εχω σημειώσει αλλά επειδή η σχέση που είχα δεν ευδοκίμησε τελικά για άσχετους λόγους δεν το ψαξα και γς περισσοτερο, απο την αποψη οτι εδω δεν έχουμε τον πατέρα ακόμα, το παιδί μας μάρανε. Χαχαχαχα γελάω με την κατασταση μπας και ξορκίσω λίγο το κακό. Αυτό που με προβλημάτισε ιδιαίτερα σε όλο αυτό είναι οτι δύο γιατροί τις ίδιας ειδικότητας μου παν δύο διαφορετικά πράγματα. Τ να πεις...μερικές φορές νιώθω οτι είμαστε ερμαίο και πειραματόζωα στα χέρια τους....Δεν θέλω να γίνομαι απαξιωτική αλλά όταν έχει καταρρεύσει ο κόσμος γύρω σου απ αυτούς προσπαθείς να πιαστείς....Αν κι αυτοί σε διχάζουν...φέξε μου και γλίστρησα.... Συμφωνώ απόλυτα οτι το στρες, η ψυχολογική φόρτιση και συμπληρώνω και τα νεύρα μας έχουν οδηγήσει όλους εμάς που παλεύουμε με την κολπική σε αυτή την κατάσταση. Ενα λεωφορείο βλέπεις να περνάει και το χάνεις και ακόμα και αν πλέον έχω υιοθετήσει οτι δεν τρέχουμε ποτέ πίσω απο ένα λεωφορείο, θα περάσει άλλο κι όμως αυτή η καρδιά έστω και γι αυτο θα σκιρτήσει. Μακάρι να το έβρισκα τον τρόπο καλή μου ldss αλλά νομίζω πως μερικά πράγματα έτσι είναι και δεν αλλάζουν, no matter what...Κι εμείς οι ευαίσθητοι και υπεραγχωδεις το πληρώνουμε ακριβά το τίμημα.
ΥΓ. Λυπάμαι αν σας θλίβω μερικούς, αν σας βαραίνουν τα λεγόμενα μου, προσπαθώ και προσποιούμαι στους άλλους που δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν μπορώ να τους πρήζω πια. Τουλάχιστον εδώ πέρα θέλω να λέω αυτά που νιώθω, όπως τα νιώθω....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sofaki82
Newbie Forum Runner

2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/11/2014 :  14:04:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα και καλή δύναμη σε όλους σας. Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που γράφω αλλά σας διαβάζω καιρό και έχω εντυπωσιαστεί από τις γνώσεις σας και από τη δύναμη που αντιμετωπίζετε όλα αυτά..
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάνει κάποιος από εσάς ή αν γνωρίζει τι είναι κατάλυση κολποκοιλιακού κόμβου και πλήρη εξάρτηση από βηματοδότη.
Εύχομαι ό,τι καλύτερο σε όλους σας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mam2be
Newbie Forum Runner

39 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/11/2014 :  15:21:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
sofaki γειά σου,
Τι πρόβλημα ακριβώς έχεις και μιλάς για βηματοδότη? Μήπως να το έψαχνες λίγο παραπάνω πριν...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 142  Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000