Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 αρρυθμία - ηλεκτροφυσιολογική μελέτη - ablation
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 142

sofaki82
Newbie Forum Runner

2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/11/2014 :  16:24:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καλησπέρα mam2be!
η μητέρα μου έχει θέμα και ταλεπωρείται χρόνια. Είναι δύσκολο και για εκείνη και για όσους είναι κοντά της. Έχει κάνει ήδη ένα ablation, αρκετές ηλεκτρικές ανατάξεις και έχει και βηματοδότη...έχει σύνδρομο νοσούντος φλεβόκομβου και οι αρρυθμίες είναι καθημέρινες. Δε μπορεί να βοηθήσει πλέον αποτελεσματικά κάποια φαρμακευτική αγωγή και μας είπαν για ablation κολποκοιλιακού κόμβου με συνέπεια πλήρη εξάρτηση απο το βηματοδότη. Το έχω ψάξει και το ψάχνω ακόμη για αυτό θα ήθελα πληροφορίες από κάποια προσωπική εμπειρία.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/11/2014 :  22:46:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Fullstop
Εύχομαι όλα να βαίνουν καλώς για σενα. Φυσικά και σε περιμένω Πατρα οταν με το καλό έρθεις.
Lenio81
Διάβασα με προσοχή τα όσα περιγραφεις. Θα σταθώ στην σύνδεση που κανεις και που αφορά την ΚΜ και το στομάχι. Πρόκειται για παρατήρηση που έχω αναφέρει καιρό τώρα. Οταν έκανα πριν 3 χρονια ablation , ανέφερα στην ομάδα οτι παρατηρώ σύνδεση των συμπτωμάτων του στομαχιού με την ΚΜ . Συμφώνησαν μαζί μου και μεταξύ άλλων προχώρησαν κάψιμο σε καυτηριασμό των γαγγλιων του παρασυμπαθητικου. Μη με ρωτήσεις περί τίνος πρόκειται γιατι θα σου πω ανοησίες. Η ουσία ειναι οτι προσέχω εξαιρετικά τι θα καταναλωσω και βεβαίως παίρνω γαστροπροστασια καθημερινά. Τα αποτελέσματα ειναι ικανοποιητικά. Σου εύχομαι οπως και σε όλους, τα καλυτερα.
Keep rocking !!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Lenio81
Newbie Forum Runner

Greece
6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/11/2014 :  17:29:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Statusquo, όταν δύο χρόνια πριν με βρήκαν τα δεινά και έψαχνα μανιωδώς στο ίντερνετ πληροφορίες μπας και εξηγήσω όλο αυτό που μου συμβαίνει, είχα ήδη εντοπίσει τη σύνδεση μεταξύ στομάχου-αρρυθμιών. Ψάχνοντας λοιπόν βρέθηκα εδώ μέσα και έπεσα σε δικό σου ποστ όπου ανέφερες το ίδιο πράγμα και έτσι είπα "Θεέ μου το νιώθει κι άλλος αυτό, δεν έχω σαλτάρει τελείως ακόμα." Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε βέβαια μου έκανε οτι ο καρδιολόγος μου όταν του το ανέφερα δεν παραδέχτηκε κάτι τέτοιο, βέβαια ήδη είχα διαβάσει εδώ οτι οι καρδιολόγοι δεν το παραδέχονται αυτό οπότε ήμουν προετοιμασμένη χεχε! Εσυ τι γαστροπροστασία παίρνεις? Και είπες καθημερινά ε? Στη συνέστησε γιατρός αυτή την αγωγή? Γιατί και εγώ κάνω κάτι δικά μου του στύλ θα πάρω μερικές μέρες cilroton να βοηθηθώ κλπ...αλλά τι να σου κάνουν και αυτά όταν το στομάχι σου το έρμο είναι που είναι ετοιμόρροπο, το βομβαρδίζεις πχ έξτρα και με σίδηρο που είναι τούμπανο για το στομάχι, συν οτι το βράδυ στα πλαίσια της διατροφής (γιατί είμαστε και κοριτσάκια και προσπαθούμε με αίμα και ιδρώτα να διατηρήσουμε τα 50kg μας) τρώμε μόνο φρούτα και να τα το άλλο πρωί...φεστιβάλ γαστρικών υγρών στο στομάχι και να κουνιέσαι εσύ και να κουνιούνται και αυτά και να απορείς μήπως ζεί και κανα ψαράκι μέσα σ όλον αυτόν τον υδροβιότοπο μέσα μου?? Να το ξέρω βρε αδερφέ, να λέω οτι έχω και pet!!! :)

ΥΓ. To keep rocking σου ήταν όλα τα λεφτά \m/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mixalis888
Newbie Forum Runner

Greece
21 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/11/2014 :  17:49:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Lenio81 για σου και σου ευχομαι περαστικα και οτι καλυτερο στην ζωη σου!!!ειπες οτι εχεις γαστροοισοφγικη παλινδρομιση και πιστευεις οτι εχει σχεση με καποιες απο τις αρρυθμιες...εχω και εγω γαστροοισοφγικη παλινδρομιση και πιστευω το ιδιο και μαλιστα πολλοι γιατροι μου εχουν πει οτι σχετιζετε με καποιες εκτκακτες συστολες..αλλα ειπες οτι οι αρρυθμιες σου ξεκινισαν απο τοτε που εμαθες οτι εχεις ΚΜ και οταν εκανες το triplex...απο ποτε εχεις γαστροοισοφγικη παλινδρομιση και αρρυθμιες???
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Lenio81
Newbie Forum Runner

Greece
6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/11/2014 :  21:23:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Mixali888, γεια χαρά, σε ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω!!! Τον Απρίλιο του 12, πήγα πρώτη φορά στο νοσοκομείο με παροξυσμική κολπική μαρμαρυγή. Ε, απο εκείνη την ημέρα οι αρρυθμίες εντάχθηκαν σχεδόν καθημερινώς στη ζωή μου. Βέβαια δεν ξέρω αν προϋπήρχαν και δεν το είχα παρατηρήσει γιατί δεν πολυέδιαν σημασία, αλλά μετά το απαίσιο συναίσθημα της κολπικής που βίωσα τρόμαξα τόσο πολύ που πλέον νιώθω τα πάντα που συμβαίνουν στους παλμούς μου. Τη γαστροισογαγική την ανακάλυψα περίπου ένα χρόνο μετά αφού κάτι είχα αντιληφθεί και είχα αρχίσει να διαβάζω και ψάχνω στο ίντερνετ. Διαβάζοντας κι όλα αυτά εδώ μέσα, έκανα γαστροσκόπηση όπου ο γιατρός μου είπε για την ΓΠ και την οισοφαγίτιδα μου. Συνεπώς χρονολογικά εγώ πρώτα έμαθα για όλα τα άλλα και με τα για την ΓΠ. Τώρα τι πραγματικά υπήρξε πρώτα απο το άλλο, μάλλον δεν θα μάθω ποτέ. Γιατί όμως κάνεις αυτή την ερώτηση..Να φανταστώ οτι έχεις καταλήξει κάπου εσύ σε σχέση με όλα αυτά?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Lenio81
Newbie Forum Runner

Greece
6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/11/2014 :  21:27:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Mixalis888, πο οτι διάβασα και στο δικό σου ποστ πάντως φαντάζομαι οτι δεν θα έπρεπε να ανησυχείς αφ'ενος γιατί ο γιατρός σου είναι εφησυχαστικός και αφετέρου γιατί νομίζω οτι για τις έκτακτες ολονών μας οι γιατροί τα ίδια μας λένε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mixalis888
Newbie Forum Runner

Greece
21 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2014 :  23:58:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
lenio81 δεν ξερω εχω παρατηρησει οτι μετα το φαγητο η καρδια ειναι λιγο πιο περιεργη δηλαδη χτυπαει λιγο πιο δινατα οταν σηκωθω ορθιος καποιες φορες χτυπαει αρκετα γρηγορα γενικα με την πεψη δεν παω πολυ καλα,σιγουρα παιζει ρολο η ΓΟΠ αλλα τωρα σε σχεση με τις καρδιακες αρρυθμιες δεν μπορω να ξερω παντως σχεδον ολοι οι γιατροι μου εχουν πει οτι επιρεαζει λιγο σε σχεση με τις εκτακτες...αλλα δεν ξερω αν ειναι σε θεση να προκαλεσει καποια μονιμη αρρυθμια οπως ΚΜ η καποια υπερκοιλιακη οπως την δικια μου.Παντως αυτο που ηθελα να σου πω ειναι οτι εφοσον ξεκινισαν οι αρρυθμιες σου μετα απο το επισοδειο τησ ΚΜ τοτε η ειναι απο το ανχος η απλα η ΚΜ τις εφερε στο φως...Και εγω πριν παθω το πρωτο επισοδειο ουτε που ηξερα τι ειναι,ετρεχα και επαιζα μπαλα συνεχεια...απο τοτε ομως που το επαθα πρωτη φορα ξεκινισαν και αυτες και απο οτι μου ειπαν οι γιατροι μου σε νοσοκομειο της Αθηνας οπου εκανα και το ablation θα τις εχω μια ζωη και οτι δεν ειναι επικυνδινες.Και η αλιθεια ειναι οτι πλεον τις εχω αποδεκτει απλα με φοβιζει τωρα που νιωθω 2 μαζι την μια πανω στην αλλη..εβαλα και αλλο holter πριν 1 εβδομαδα το επαθα 2 φορες αλλα ο γιατρος μου ειπε οτι δεν βλεπει κατι καινουριο..μονο εκτακτες υπερκοιλιακες ουτε καν κοιλιακες...εκανα και test κοποσεως εφτασα 190 παλμους και ουτε τοτε εκανα 2εκτακτες μαζι να φαντασεις οση ωρα ετρεχα δεν εκανα ΟΥΤΕ ΜΙΑ εκτακτη αυτο δεν το εχω ξαναζησει!!! με το που εφιγα παλι εκτακτες η μια πανω στην αλλη!!! ειναι τοσα πολλα αυτα που ξερω για τις αρρυθμιες μετα απο 5 χρονια εμπιριας που δεν μπορω να τα γραψω σε ενα post....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/12/2014 :  12:37:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Lenio81
την αγωγή μου έδωσε φυσικά γιατρός. zurcazol 40mg αυτό παίρνω. προσέχω τι τρώω και αν θέλω να κάνω την υπέρβασή μου (πράγμα που συμβαίνει πολύ τακτικά) παίρνω το χαπάκι μου και όλα καλά. αυτά συμβαίνουν σε μένα και έτσι λειτουργεί , χωρίς να σημαίνει πώς θα έχει το ίδιο effect και σε σένα.
ο κάθε οργανισμός (όπως λέει και ο Xristos31 ελπίζω νάναι καλά) είναι μοναδικός.
Giovanni, NikosS,Fullstop , τις καλύτερες ευχές μου
keep on rocking !!
(αυτό εκπορεύεται από το αγαπημένο μου rock group ,τους StatusQuo)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xristos 31
Forum-Runner

68 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/12/2014 :  11:35:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΝΕΟΙ ΦΙΛΟΙ!
ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ABLAISON ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ, ΛΕΤΣΑΣ, ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.
ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΙΣ 8.30 ΩΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΛΠΙΚΗ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 1/2 ΜΗΝΑ ΜΕ 160 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΦΥΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ.
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 9 ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΜΕ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΒΕΛΟΝΑ ΣΤΑ ΑΧΥΡΑ,ΦΩΝΑΞΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ SINUS!!! ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕ ΕΞΩ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ.ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑ ΕΙΧΑ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΚΡΥΑΔΕΣ 4 ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΛΟΓΩ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑ ΠΑΛΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΜΕ AGORON ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΑΜΕΣΩΣ.ΔΕΝ ΤΡΟΜΑΞΑ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ABLAISON.ΒΓΗΚΑ ΜΕ AGORON ΚΑΙ PRADAXA ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΕΡΝΩ ΑΚΟΜΑ.
ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΒΑΛΑ ΧΟΛΤΕΡ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΔΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΔΥΜΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ.ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΥΣΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΣΟ ΝΕΟΚΑΡΝΤΟΝ(Β ΑΝΑΣΤΟΛΕΑΣ).
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΑΩ ΚΑΛΑ.
ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΟΨΩ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.Ο Κ.ΛΕΤΣΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΒΑΒΑΙΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΦΟΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΡΥΨΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ 5 ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ ABLAISON ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ(9 ΩΡΕΣ ABLAISON ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ)
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΩ ΔΕΝ ΠΑΩ ΚΑΛΑ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ.ΤΖΙΟΒΑΝΗ,ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!
ΘΑ ΕΧΩ ΝΕΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΟΛΤΕΡ!

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ.
SINUS!

Edited by - xristos 31 on 07/12/2014 16:57:01
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/12/2014 :  12:31:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Xristos31
Όλα καλά , υπάρχει Θεός.
Μήν χάνεις την πίστη σου και όλα θα πάνε μιά χαρά.

καλές γιορτές σε όλους !
keep on rocking
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Lenio81
Newbie Forum Runner

Greece
6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/12/2014 :  14:45:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Sinus και Θεός υπάρχει και keep on rocking μαζί παιδιά!!!! Καλή έκβαση να έχει το ablation tou xristos 31!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2014 :  12:20:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καλησπέρα ,

παραθέτω κάτι καινούργιο που βρήκα στο διαδίκτυο :

Dabigatran: Επιβεβαιώνεται η αποτελεσματικότητα του στη θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής



Νέα Υόρκη
Η μελέτη Medicare που διεξήχθη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) επιβεβαίωσε το θετικό προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του dabigatran στην θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής, στην καθημερινή κλινική πρακτική.

Τα πλήρη αποτελέσματα από την ευρείας κλίμακας μελέτη που έγινε σε δείγμα 134.000 ασθενών με κολπική μαρμαρυγή δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Circulation.

Μεταξύ των θετικών επιδράσεων που διαπιστώθηκαν, ξεχωρίζει ο σημαντικά μειωμένος κίνδυνος ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, η χαμηλότερη κατά τρεις φορές συχνότητα ενδοκρανιακής
αιμορραγίας,ο σημαντικά αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μείζονος γαστρεντερικής αιμορραγίας,
καθώς και το σημαντικό όφελος επιβίωσης σε ηλικιωμένους ασθενείς με μη βαλβιδική κολπική, με το dabigatran σε σύγκριση με τη βαρφαρίνη.

Τα δεδομένα αυτά βρίσκονται σε συμφωνία με τα ευρήματα της μελέτης RE-LY®, η οποία εδραίωσε το θετικό προφίλ οφέλους-κινδύνου του dabigatran για την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου στην κολπική μαρμαρυγή.

Πιο αναλυτικά, η ανάλυση Medicare βασίζεται σε δεδομένα από ηλικιωμένους ασθενείς ενταγμένους στο πρόγραμμα ασφάλισης Medicare. Στη μελέτη του FDA συμμετείχαν ασθενείς που ξεκίνησαν αγωγή με δαβιγατράνη ή βαρφαρίνη για τη μη βαλβιδική κολπική μαρμαρυγή μεταξύ Οκτωβρίου του 2010 και Δεκεμβρίου του 2012 και ήταν ηλικίας άνω των 65 ετών.

Τα λεπτομερή αποτελέσματα της ανάλυσης έδειξαν τα εξής:
Λιγότερα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια οφειλόμενα σε θρόμβους με το dabigatran (μειωμένα κατά 20 τοις εκατό σε σύγκριση με τη βαρφαρίνη)
Λιγότερες ενδοκρανιακές αιμορραγίες με το Dabigatran (μειωμένες κατά 66 τοις εκατό σε σύγκριση με τη βαρφαρίνη)
Όφελος επιβίωσης με το dabigatran (βελτίωση κατά 14 τοις εκατό σε σύγκριση με τη βαρφαρίνη)
Καμία διαφορά ως προς τη μείζονα αιμορραγία μεταξύ του dabigatran και της βαρφαρίνης
Καμία διαφορά ως προς το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου μεταξύ του dabigatran και της βαρφαρίνης
Περισσότερες γαστρεντερικές αιμορραγίες με το dabigatran (αυξημένες κατά 28 τοις εκατό σε σύγκριση με τη βαρφαρίνη).
Ο FDA είχε ήδη δημοσιοποιήσει μέρος της ανάλυσης σε Επικοινωνία για την ασφάλεια των Φαρμάκων, την οποία ανάρτησε στον ιστότοπό του τον Μάιο του 2014, όπου αναφερόταν ρητά ότι «το dabigatran προσφέρει αξιόλογο όφελος υγείας όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες».
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2014 :  18:07:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Status καλησπέρα .
αυτο που λες ειναι το pradaxa .

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/12/2014 :  12:39:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Fullstop
Ψάχνοντάς το , ναί , πρόκειται για το Pradaxa.
Αλλά, πρόκειται για πολύ πρόσφατη δημοσίευση και εν πάσει περιπτώσει,έρχεται η πληροφόρηση να προσθέσει και άλλη γνώση γύρω από το θέμα που μας απασχολεί (Κ.Μ)
Ελπίζω νάσαι καλά.
keep on rocking
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/12/2014 :  15:06:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι Status το ειχα παρει πριν 3 χρονια ομως ο γιατρος μου ειπε κατσε να δουμε πως θα παει και συνεχισα βαρφαρινη . Τωρα ομως μαλλον θα το ξαναπάρω . Αυτο ομως δεν ειναι ευρέως φάσματος αντιπηκτικό κανει μονο για ΚΜ .

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 142 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000