Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 αρρυθμία - ηλεκτροφυσιολογική μελέτη - ablation
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 142

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/01/2015 :  21:29:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα

Μια διαπίστωση μόνο.

Το forum υφίσταται απο τον 7o του 2008. Η διαπίστωση εχει να κανει με την ευκολία που μπορει ενα forum να μετατραπεί σε ενα αποθητικο εργαλείο.
Παρά πολλοί πάσχοντες απο αρρυθμιες, φιλοξενήθηκαν εδώ ( μεταξύ αυτών και εγώ) και άλλοι ωφεληθηκαν περισσότερο ενω άλλοι λιγότερο , ενώ κάποιοι άλλοι δρομολόγησαν την προσπάθεια για την θεραπεία τους.

Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες εδώ μεσα, προσπάθησαν ( αφού πρώτα κατέθεσαν με σαφήνεια το τι τους απασχολούσε) να καταθέσουν με ΠΡΟΣΟΧΗ τις απόψεις τους, θέλοντας έτσι να συνεισφέρουν στους υπόλοιπους.

Ας μην μιμηθούμε τους πολιτικούς μας αυτών των ημερών , γινόμενοι γραφικοί.

Τα καλυτερα σε όλους και ιδιαίτερα στον NikosS Fullstop Giovanni Xristos31.

Keep on rocking
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

magia34
Newbie Forum Runner



27 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/01/2015 :  09:35:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
kalh mera !!!!!!kalh xronia!!!!!symfwnw ma ton prolalhsanta!!!!as mhn mimoumaste tous anaksiopistous politikous pou mas eferan s ayti thn katastash!!!!!!!!!!!to forum mono na boithisei exei skopo!!!thimaste kapoioi apo sas......prin kana 2 xronia peripou eskasa miti kai gw kai moirastika to thema mou vrika antapokrisi kai telika dwksa to theo eimai teleiws kala!!!!!!!!!!!alithia paidia den exw arrythmies pia meta to ablation!!!!!!!!!!!!mono kapioes ektaktes alla den arxizei tipota!!!!!na ste oloi kala na nai mia gemath eytixia xronia me fusiologika kardiografimata kai mono!!!!filia!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/01/2015 :  18:29:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Magia34

Παντα τέτοια !!!

Keep on rocking
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoek
Newbie Forum Runner

46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/01/2015 :  14:29:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπράβο magia 34!! Είναι ενθαρρυντικό να ακούει κανείς τέτοια!! Και εγώ σιγά σιγά άρχισα να κόβω το concor μετά από σύσταση του γιατρού μου. Ρύθμισα κάπως και τον ύπουλο θυροειδή και νιώθω πολύ καλά προς το παρόν. Για να δούμε... Να είστε όλοι καλα!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

n1kcha
Forum-Runner

90 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/01/2015 :  00:33:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Αυτό το thread έχει πάρει διαστάσεις χωρίς λόγο. Το πρόβλημα που απασχολεί τους φίλους μας στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Η εξαφάνιση των συμπτωμάτων είναι τόσο απλή όσο να ανοίξεις την βρύση και να γεμίσεις ένα ποτήρι νερό. Η απουσία συμπτωμάτων είναι θέμα το πολύ 3-4 ημερών στις πιο βαριές περιπτώσεις. Το βασικό πρόβλημα που έχουν οι ασθενείς μας είναι ένα (η μητέρα όλων των προβλημάτων): η εξάρτηση από την ζάχαρη και όταν λέμε ζάχαρη δεν εννοούμε μόνο την επιτραπέζια αλλά κάθε τρόφιμο ή ποτό που ο οργανισμός μας βλέπει ως γλυκόζη. Οι ασθενείς μας βρίσκονται σε διαρκή έκθεση σε μεγάλες ποσότητες ινσουλίνης στο αίμα. Η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που ο οργανισμός μας εκρίνει για να αντιμετωπίσει τις τοξικά μεγάλες ποσότητες γλυκόζης που βάζουμε στο αίμα μας μέσω της διατροφής. Η παρατεταμένη παραμονή μεγάλης ποσότητας ινσουλίνης στο αίμα δημιουργεί όλα τα προβλήματα. Εσάς σας κτυπάει με αυτό τον τρόπο η εξάρτηση από την ζάχαρη, άλλοι είναι πιο "τυχεροί" και έχουν άλλα προβλήματα (πχ αυτοάνοσα,δερματικά,ψυχολογικά,παλινδρόμηση κτλ)

Ποιά είναι η λύση στο πρόβλημα; μα η απεξάρτηση από την ζάχαρη. Διαρκεί το πολύ μια εβδομάδα. Για να το κάνω πιο λιανά: η άμεση διακοπή κατανάλωσης (μέχρι να φύγουν τα συμπτώματα) δημητριακών κάθε είδους,ρυζιών,πατατών,ζυμαρικών,φρούτων,ζάχαρης,μπύρας,χυμών και αντικατάσταση τους με όση ποσότητα θέλουμε καλών λιπαρων (ελαιόλαδο,αβοκάντο,λάδι καρύδας, βούτυρο,κροκούς αυγών,ω3 λιπαρά,ζωικό λιπος,ξηροί καρποί, λιπαρά τυριά), επαρκούς πρωτεινης (αυγά,λιπαρά τμήματα κρέατος κτλ) και λαχανικών που μεγαλώνουν πάνω από την γη (μαρούλι,σπανακι,κουνουπίδι,μπροκολο,αγγουρια,ντομάτες κτλ)
Αφού φύγουν τα συμπτώματα μπορούμε να επανεισάγουμε μικρές ποσότητες ζάχαρης ξανά στην ζωή μας (ανάλογα με το άτομο και το πρόβλημα του από 30g ως 150g υδατανθράκων ημερησιώς)

Προσέξετε και λίγο τους καφέδες αν έχετε κόπωση αδενών.

Καλό είναι να ρωτήσετε κάποιο καλό ανοιχτόμυαλο επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό που δεν σας βλέπει ως 50αρικα (αμφιβάλω αν βρείτε εύκολα) αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι τέτοιο. Αλλιώς δυστυχώς ή ευτυχώς είστε μόνοι σας...


Μερικά γενικά links για παραπάνω έρευνα:
http://www.dietdoctor.com/
http://www.proteinpower.com/drmike/
http://eatingacademy.com/
http://philmaffetone.com/
http://realmealrevolution.com/
http://www.drbriffa.com/

Εδώ έχω τον γίγαντα που αναφέρεται συγκεκριμένα στο θέμα μας:
atrial-tachycardia-and-fibrillation:
http://high-fat-nutrition.blogspot.gr/2007/12/atrial-tachycardia-and-fibrillation.html

και το πολύ κατατοπιστικό τέστ των 2 εβδομάδων:
http://philmaffetone.com/2-week-test

Εδώ και η έρευνα που βασιζόμαστε (τώρα είδα οτι είναι από Έλληνες επιστήμονες!):

Differential effects of high-fat and high-carbohydrate isoenergetic meals on cardiac autonomic nervous system activity in lean and obese women.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14624401?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum

Edited by - n1kcha on 17/01/2015 00:44:46
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

theokal
Newbie Forum Runner

Greece
26 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/01/2015 :  03:29:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαίρομαι που έστω από λίγο διαφορετική σκοπιά υπάρχει κάποιος που επιβεβαιώνει τη σημασία της λήψης συγκεκριμένων βιταμινών.
Σε πολλά έχουμε κοινά στοιχεία στις τροφές που προτείνει ο n1kcha και στις βιταμίνες που προτείνω εγώ που περιέχουν κάποιες από τις προτεινόμενες απο τον n1kcha τροφές. Σε κάποια διαφωνούμε ίσως αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

Το βασικό είναι να καταλάβουμε ότι μιλάμε για την τροφή των κυττάρων. Σύνολο κυττάρων είναι όλος ο οργανισμός μας, επιμέρους σύνολο είναι η καρδιά μας και το καρδιαγγειακό σύστημα.
Εύκολα δεχόμαστε ότι σ'ένα ετοιμοθάνατο δέντρο με ξεραμένα και κιτρινισμένα φύλλα για να το σώσουμε θα του ρίξουμε νερό και λίπασμα (βιταμίνες) και θα ξαναγίνει πάλι υγιές αλλά σε ότι αφορά εμάς μόνη λύση τα φάρμακα! Και όμως... στο μισοξεραμένο δέντρο δεν ρίξαμε φάρμακα, βιταμίνες ρίξαμε !
Καλά είναι και τα φάρμακα αλλά δρουν όπως τα αναλγητικά, εξαφανίζοντας τον πόνο αλλά το αίτιο παραμένει.
Είναι πολύ καλύτερο να θωρακίζουμε τον οργανισμό μας και να του δίνουμε τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται για να έχει ομαλή λειτουργία παρά να προσπαθούμε να κάνουμε τον οργανισμό μας να μάθει να λειτουργεί διαφορετικά ... και με λιγότερα συστατικά, επεμβαίνοντας να ρίξουμε την πίεσή του, να ρίξουμε τους κτύπους της καρδιάς, να κάνουμε το αίμα διαφορετικό, να αποβάλουμε τα υγρά ...κοκ. Ετσι γιατρεύουμε το σύμπτωμα, όχι το αίτιο!

Να διευκρινίσω και να επισημάνω κατηγορηματικά και για πολλοστή φορά οτι δεν προτείνω να διακόψει κανείς τη θεραπεία του.

Προσωπικά είδα πολύ θετικά αποτελέσματα και εξακολουθώ σε αυτά που προτείνω να μη χρησιμοποιώ τη λέξη "θεραπεία", λέω "βοηθάει"-δεν λέω "θεραπεύει" γιατί και εγώ δεν ξέρω ακόμα αν έχω θεραπευτεί. Όπως όμως ανέφερα στο πρώτο μου post που δέχθηκα τόσο δριμεία κριτική και επίθεση, παρατήρησα ότι όταν βαρέθηκα να παίρνω βιταμίνες και τις έκοψα για κάπου 3 μήνες, δεν είχα καμία κρίση. Μετά όμως το τρίμηνο αυτό της αποχής οι κρίσεις επανήλθαν.

Τι δείχνει αυτό? Μάλλον ότι το χρονικό διάστημα που έπαιρνα τις βιταμίνες ο οργανισμός μου ήταν επαρκώς θωρακισμένος και παρέμεινε και μετά την πάροδο 3 μηνών θωρακισμένος αλλά μετά ξαναγύρισα εκεί που είχα ξεκινήσει, πάλι στις κρίσεις.
Άρα κατά το φτωχό μου το μυαλό ο οργανισμός χρειάζεται κάποιες βιταμίνες που αν δεν τις πάρει, αρχίζει να δυσλειτουργεί.


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/01/2015 :  08:41:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλή σας ημέρα

Διαπιστώνω οτι η εναλλακτική ιατρική εχει κανει δυνατά την παρουσία της στο forum.
Ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις όντως να λειτουργει. Όμως εδώ, καταγράφονται κυρίως περιπτώσεις ΚΜ και πως αυτές αντιμετωπίστηκαν.

Το αναφερόμαστε γενικώς σε αρρυθμιες και στην αντιμετώπιση τους εναλλακτικά, θεωρώ οτι μόνον σύγχυση μπορει να δημιουργήσει.

Δεν σκοπεύω να έλθω σε αντιπαράθεση με κάποιους, παρά μόνον να επισημάνω οτι το θεμα ειναι αρκετά σοβαρό για να αντιμετωπίζεται ελαφρά τη καρδια.

Keep on rocking !
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

n1kcha
Forum-Runner

90 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/01/2015 :  11:55:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καλημερα

@statusquo εγω αναφερομαι συγκεκριμενα και στην KM. atrial fibrillation ειναι η αγγλικη ορολογια.

@theokal εισαι σε καλο δρομο. προσεχε τα συμπληρωματα δεν ειναι αθωα παντα. μπορω να σου προτεινω πολλα βιβλια να εμβαθυνεις αλλα θα σου πω μονο ενα μην σε μπερδεψω. the big book of health and fitness του phil Maffetone.

btw
δεν ειναι τυχαιο που σε ενα φορουμ τρεξιματος αναδεικνυεται ενα τετοιο θεμα. οι δρομεις εχουν πιστεψει οτι το λεγομενο carb loading τους προσφερει ενεργεια. το μονο που πετυχαινουν ειναι μακροπροθεσμα να υπονομευουν την υγεια τους με issues σαν αυτο εδω (κμ)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/01/2015 :  10:35:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η ΚΜ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΟΓΚΟΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ . Η ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ . ΤΟ 90% ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΖΑΧΑΡΗ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΜ . ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ SITES ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΙΣΩΣ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ . Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΛΗΣΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΔΙΟΤΙ ΕΝ ΕΡΗΜΙΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΑΛΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΡΡΥΘΜΙΑ . Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΜ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ MΕΤΑ ΤΟ BYPASS ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΠΕΤΥΧΕ . ΑΚΟΜΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΜ . ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΑΡΡΥΘΜΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΣΤΕ
ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ . ΑΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΚΡΙΒΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ . ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ. ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΕΣ ΦΛΕΒΕΣ ΚΛΠ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ . ΟΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΚΑΡΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ . ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/01/2015 :  11:22:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
n1kcha
Πίστεψε με πως οταν το πρόβλημα της ΚΜ σε απασχολεί απο το 1998 , σίγουρα γνωρίζεις την αντίστοιχη ορολογία στα Αγγλικά και όχι μόνον...

Το θεμα ειναι οτι η προσέγγιση στο θέμα ΚΜ εξακολουθεί να ειναι δαιδαλώδες και ως τέτοιο θα πρεπει αντιμετωπίζεται.

Εξάλλου ο καθένας μας εισπράτει ( και εδώ μεσα ) αυτό που του αναλογεί σχετικά με τις αναφορές του.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για "δράση και αντίδραση"

Keep on rocking
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

theokal
Newbie Forum Runner

Greece
26 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/01/2015 :  23:28:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Από την πρώτη στιγμή που έγραψα σε αυτό το site είμαι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις μου και παρακαλώ πολύ και τους υπόλοιπους. Όσοι στο κάτω-κάτω διαφωνούν ας παραθέσουν τους λόγους της διαφωνίας τους ή ας αγνοήσουν τα γραφόμενα μου.

Δεν μιλάμε για εναλλακτική ιατρική.Εναλλακτική ιατρική είναι η ομοιοπαθητική, η χειροπρακτική, η ιριδολογία κλπ. Ο όρος εναλλακτική ιατρική χρησιμοποιείται για να περιγράψει πρακτικές που δεν έχουν αποδείχτει μέσω της επιστημονικής μεθόδου. Οι πρακτικές που καλύπτονται από τον όρο δεν είναι σαφώς καθορισμένες και συχνά δεν καθορίζονται με συνέπεια στη βιβλιογραφία

Μιλάμε για ΙΑΤΡΙΚΗ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Η Διαιτολογία και η Διατροφολογία είναι πανεπιστημιακά τμήματα σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου και έχουν άμεση συνεργασία με την Ιατρική (βλ. Κλινικός Διατροφολόγος) και με τη διατροφή του ανθρώπου ασχολούνται οι βιολόγοι, βιοχημικοί, διατροφολόγοι, διαιτολόγοι κλπ και οι έρευνές τους δημοσιεύονται σε επιστημονικά ιατρικά περιοδικά.

Τα παρακάτω είναι ένα μικρό δείγμα από δημοσιεύσεις και αρκετά χρήσιμα:

"A Day Without Orange Juice is Like an Invitation to Atrial Fibrillation"
James M. Wilson (M.D., Ph.D. - University of Pennsylvania)

"An increased concentration of long-chain n-3 PUFAs in serum, a marker of fish or fish oil consumption, may protect against AF. Serum docosahexaenoic acid concentration had the greatest impact."
Jyrki K Virtanen - University of Eastern Finland

"Adherence to Mediterranean diet and intake of antioxidants influence spontaneous conversion of atrial fibrillation.
Patients with atrial fibrillation had lower adherence to Mediterranean diet and lower antioxidant intake compared to control population. Moreover patients with arrhythmia showing a higher Med Score had more probability of a spontaneous conversion of atrial fibrillation"

Mattioli AV, Department of Biomedical Science, Sect of Cardiology, University of Modena and Reggio Emilia, Modena, Italy

Edited by - theokal on 18/01/2015 23:35:17
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

n1kcha
Forum-Runner

90 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/01/2015 :  01:09:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@fullstop
λες
α) Ο αθλητισμός προκαλεί ΚΜ μεσω της διόγκωσης της αριστερής κοιλίας αποτέλεσμα των υψηλών πιέσεων που δημιουργούνται κατά την διάρκεια της άθλησης.
β) η επιστήμη δεν γνωρίζει τους μηχανισμούς που προκαλούν την εκδήλωση της ΚΜ
τι από τα 2 ισχυει; δεν είναι αντιφατικές προτάσεις;

Αν ήταν αποτελεσματική η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων δεν θα είχα αντίρρηση σε θεραπείες και επεμβάσεις αλλά όπως περιγράφεις η αποτελεσματικότητα είναι κάτι που βασιζεται στην τύχη.
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος ταλαιπωρείται για πχ 5 έτη με αυτό το πράγμα κάθεται και ακούει ακόμα αυτούς που δεν του έχουν δώσει μια σοβαρή λύση για τόσο καιρό.
Anyway τα πράγματα είναι εντελώς απλά, εγώ έδωσα την γνώμη μου και επιμένω σε αυτή.

υ.γ.
Συμφωνώ οτι κτυπάει λίγους η ΚΜ σε σχέση με τον πληθυσμό. Όμως αυτοί που καταναλώνουν σάκχαρα και δεν έχουν ΚΜ συνήθως έχουν κάτι άλλο σοβαρότερο ή λιγότερο σοβαρό. Υπάρχουν και αυτοί που δεν παθαίνουν τίποτα αλλά μόνο πρόσκαιρα...

υ.γ.2
το αλάτι δεν προκαλεί πίεση (τουλάχιστον δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη για αυτό), η ζάχαρη ναι. Όποιοι την διακόψουν θα δουν την πίεση τους να προσαρμόζεται σε φυσιολογικά επίπεδα.
Η διακοπή κατανάλωσης υδατανθράκων λειτουργεί ως διουρουτικό αποβάλλωντας το νάτριο και το νερό από τα νεφρά. Αντίθετα η κατανάλωση υδατανθράκων αναγκάζει το σώμα μας να κάνει κατακράτηση υγρών και να μην αποβάλλει το νατριο με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η πίεση.

Κάπου διάβασα πολλοί δρομείς έχουν υψηλή πίεση. Διόλου παράξενο αν κάνουν το carb loading και τρώνε λίγο αλάτι lol.

Στο παρακάτω άρθρο στους Νew York Times εξετάζουνται όλα τα επιστημονικά πειράματα που έχουν γίνει σχετικά με το αλάτι και guess what: δεν αποδεικνύεται οτι το αλάτι είναι βλαβερό, το αντίθετο μάλιστα...
http://www.nytimes.com/2012/06/03/opinion/sunday/we-only-think-we-know-the-truth-about-salt.html?pagewanted=all

@theokal
Η δήλωση κάποιο γιατρού δεν αποτελεί από μόνη της επιστήμη, μπορεί να είναι και μπαρούφα... Επιστήμη παράγεται μόνο μέσα απο RCT (Randomized controled trials) και μόνο αν είναι σχεδιασμένες σωστά. Οι επιδημιολογικές (λέγε με στατιστική) μελέτες που συνήθως χρησιμοποιούν αρκετοί γιατροί για να μας συμβουλέψουν δεν είναι αξιόπιστες και δεν αποδεικνύουν τίποτα.

Edited by - n1kcha on 19/01/2015 01:12:06
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NikosS
Forum-Runner

93 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/01/2015 :  13:01:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαιρετώ τους καλόκαρδους με τις ευαισθησίες τους.
Φίλε theokal, ακόμη δεν μας έγραψες ποιά αρρυθμία εξαφάνισες με την υπερβολική λήψη βιταμινών.
Φίλε n1kcha, γράφεις: "το βασικό πρόβλημα που έχουν οι ασθενείς μας.."
και παρακάτω, "οι ασθενείς μας βρίσκονται σε διαρκή έκθεση....". Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να μας πείς με ποια ιδιότητα γράφεις. Επίσης, γράφεις ότι το πρόβλημα ακόμη και της ΚΜ "δεν υπάρχει, και μπορεί να εξαφανιστεί σε 3-4 μέρες, αν ρυθμίσουμε την ινσουλίνη μας".
Απαντώντας, γράφω τα εξής: Τα αίτια με τα οποία συνδέει η ιατρική επιστήμη την εμφάνιση της ΚΜ είναι.
1. Προβλήματα καρδιας. (καρδιακή ανεπάρκεια, στεφανιαία νόσος, υψηλή αρτηριακή πίεση, βαλβιδοπάθειες (κυρίως παθήσεις μητροειδούς), και μυοκαρδιοπάθειες.)
2. Αλλα προβλήματα υγείας (υπερθυρεοειδισμό, θυρεοτοξίκωση, πνευμονοπάθειες, λοιμώξεις)
3. Διάφορα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν ΚΜ.
4. Κατανάλωση καφέ, αλκοολούχων ποτών, ναρκωτικών.
5. Τέλος, υπάρχουν εμφανίσεις ΚΜ, στις οποίες δεν ανευρίσκονται κανένα απο τα παραπάνω.
Καλοπροαίρετα δέχομαι ότι στο 5, παίζει ρόλο και η αρρύθμιστη ινσουλίνη, και οι γιατροί μέσω μίας παγκόσμιας συνωμοσίας μάς το κρύβουν. Ακόμη όμως και αν ρυθμίσεις την ινσουλίνη σου, πως θα καταφέρεις να εξουδετερώσεις τα σημεία της καρδιάς που σαν αποτέλεσμα της ασθένειας, στέλνουν επιπλέον ηλεκτρικά σήματα ρυθμού δημιουργώντας μαρμαρυγή στον κόλπο? Αν τέλος πιστεύεις ότι για ΟΛΑ τα άνω ευθύνεται η ινσουλίνη (για πάσα νόσο και μαλακία), τότε παραδίνομαι.
Οσο για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, καταγράφω ότι πλησιάζω τα 4 χρόνια, χωρίς επεισόδιο ΚΜ, χωρίς να παίρνω κανένα φάρμακο, μετά απο ablation σε Ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο, που έχει ποσοστό επιτυχίας άνω του 70%.
Αγάντα....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

theokal
Newbie Forum Runner

Greece
26 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/01/2015 :  13:16:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@NikosS
Ρε φίλε δεν μπορώ να καταλάβω τι προσπαθείς να πεις.
Προσπαθείς να με παρουσιάσεις γραφικό αλλά γραφικός γίνεσαι εσύ τελικά. Στο κάτω κάτω μην ασχολείσαι με το τι εγώ έχω και ασχολήσου με την κολπική μαρμαρυγή ή ότι άλλο θέλεις. Έλεος πια.
Γιατί με αμφισβητείς σε προσωπικό επίπεδο και δεν αμφισβητείς τα γραφόμενα που τα λένε επιστήμονες?
Ποιος μίλησε για "υπερβολική λήψη βιταμινών"?
Γιατί παραπληροφορείτε και διαστρεβλώνετε?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NikosS
Forum-Runner

93 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/01/2015 :  15:55:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε Theokal.
Ασφαλώς και δεν ασχολούμαι με το τι έχεις. Αλλά αν δεν το έχεις καταλάβει, έχεις μπεί σε ένα forum, δίνεις με πάθος οδηγίες αντιμετώπισης αρρυθμιών, αρνείσαι πεισματικά να καταγράψεις την αρρυθμία που θεράπευσες, και βαφτίζεις γραφικό όποιον σου ζητά να την προσδιορίσεις. Οσο για τις βιταμίνες που παίρνεις, ασφαλώς και τις θεωρώ υπερβολικές (5-6 σκευάσματα επί δεν ξέρω πόσα χάπια την ημέρα). Επίσης, σε παρακαλώ να μεταφέρεις στην googlαρισμένη πανσοφία σου, ότι όταν δίνει ιατρικές συμβουλές, (αυτό κάνεις αν δεν το κατάλαβες σε παιδιά του forun με σοβαρές αρρυθμίες), να δείχνει μία μικρή έστω ανοχή στην υγιή αντιπαράθεση, όταν αυτή αμφισβητείται. Τέλος, σου δηλώνω υπεύθυνα ότι η δήθεν "προσπάθειά μου να σε παρουσιάσω γραφικό", υπάρχει μόνο στο μυαλό σου. Επιμένω όμως, ότι είσαι σε λάθος forum. Με συμπάθεια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 142 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000