Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Σύνδρομο κοιλιακών -προσαγωγών
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 11

dimos_pan
Newbie Forum Runner

8 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/01/2011 :  17:45:35  Εμφάνιση Προφίλ  Visit dimos_pan Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Σήμερα μόλις έμαθα μετά από πέντε μήνες ότι έχω και εγώ το σύνδρομο αυτό κοιλιακών προσαγωγών.Αν δεν πιάσει μια συντηρητική αγωγή που έλαβα θα προχωρήσω αβλεπεί σε χειρουργείο.Αν ξέρει κανείς να μου πει το κόστος της λαπαροσκοπικής επέμβασης, το χρόνο διάρκειας καθώς και τον χρόνο αποκατάστασης θα ήμουν ευγνώμον.Χέστα βράστα η κατάσταση

"Running stop...where sea begins"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lamkon
Senior Forum-Runner

Greece


1036 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/01/2011 :  22:47:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by dimos_pan

Σήμερα μόλις έμαθα μετά από πέντε μήνες ότι έχω και εγώ το σύνδρομο αυτό κοιλιακών προσαγωγών.Αν δεν πιάσει μια συντηρητική αγωγή που έλαβα θα προχωρήσω αβλεπεί σε χειρουργείο.Αν ξέρει κανείς να μου πει το κόστος της λαπαροσκοπικής επέμβασης, το χρόνο διάρκειας καθώς και τον χρόνο αποκατάστασης θα ήμουν ευγνώμον.Χέστα βράστα η κατάσταση

"Running stop...where sea begins"



Περαστικά φίλε μου και ... υπομονή!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

AMFILOXIOS
Newbie Forum Runner

Greece
39 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/02/2011 :  14:29:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το τηλέφωνο του κου Στάμου είναi :2107220888.
Οσο για τη περίπτωση κοιλαικών προσαγωγων αν δεν έχει κάποιος στόχο
τον πρωταθλητισμό γιατί να μπαίνει σε εγχειρήσεις;
Φυσιοθεραπαία ενδυνάμωση και υπομονή. Σιγά σιγά πάλι ξανατρέχεις.
Πάντως και το να μην κάνεις τίποτα δεν είναι λύση.Στο πόνο σιγά σιγά
συνηθίζεις.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GiourkasTheo
Newbie Forum Runner

Greece
2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/04/2011 :  20:24:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εχω συνδρομο κοιλιακων προσαγωγων,συγκεκριμενα η μαγνητικη λεει:ενδεικτικα ρηξη ορθου κοιλιακου και δημιουργια κοιλης.Ολα ξεκινησαν περθσι τον Ιουλιο,εκανα προετοιμασια με την ομαδα για να παω σε ενα παγκοσμιο τουρνουα ποδοσφαιρου στην Σουηδια,εκανα προπονησεις καθημερινα και μια μερα ειχα ρεπο οποτε ειπαμε εμ τα αλαλ παιδια της ομαδα να παμε παραλια να αραξουμε να ξεκουραστουμε,στην παραλια επαιζα ρακετες και σε καποια φαση με τραβηξε λιγο ο προσαγωγος οποτε και σταματησα,την επομενη μερα στην προπονηση πονουσε παλι οποτε βγηκα για προληπτικους λογους και πηγα αμεσως στον γιατρο μου που ειναι ορθοπαιδικος χειρουργος.Με εξετασε κλινικα και ειπε πως ειναι μια μικρη διαταση στον προσαγωγο,μου συνεστησε να το παω συντηρητικα μια εβδομαδα με τρεξιμο και διατασεις μεχρι να παω στο τουρνουα.Στο τουρνουα επαιζα με παυσιπονα(ντεπον)και δεν ειχα πονο καθολου ειδικα οταν ζεστενομουν.Οταν γυρισα ειχα 1 μηνα καιρο για την προετοιμασια οποτε δεν το κοιταξα παραπανω και ειπα πως θα περασει αφου δεν αθ κανω τιποτα.Ο πονος ομως δεν εφυγε τελιως,ξεκινησα προετοιμασια με μικρους πονους μεχρι και το πρωτο φιλικο οπου στο τελος του πρωτου ημιχρονου ζητησα αλλαγη γτ δεν μπορουσα αλλο.Πηγα στον γιατρο μου παλι μου ειπε να κανω 2 μηνες τρεξιμο και κοιλιακους μονο για να μην παθω το συνδρομο και σιγα σιγα αν ανεβαζω ρυθμους,τελικα εφτασε δεκεμβρης καιο πονος δεν υποχωρουσε,παραλληλα αρχισε να με ποναει και η πλατη-μεση μου,με για μαγνητικη και ειδαμε πως εχω το συνδρομο,τοτε μου συνεστησε εναν πολυ καλο χειρουργο να με εξετασει.Μου εδωσε μια θεραπεια με αναλγητικα,αντιφλεγμονωδη,θερμοφορες και καρνητινες και σε 2 εβδομαδες ολα ειχαν φυγει,εκανα υπερηχο και ημουν καθαρος,οποτε και ξεκινησα να κανω προπονησεις και δεν ειχα κανενα προβλημα,επαιξα σε 4 αγωνες με το εφηβικο της ομαδας ανεβαζοντας γρηγορα ρυθμους μεχρι που με καλεσε και στο αντρικο και αναγκαστικα αν παιξω 2 αγωνες σε ενα σαββατοκυριακο,τοτε και ξαναπηρε την κατω βολτα το τραυμα και απο τοτε ποναω οτι και να κανω.Σκεφτομαι πολυ σοβαρα το χειρουργιο τωρα εχω ακουσει για τον Κωνσταντινιδη στο Ιατρικο Αθηνων που ειναι κατα κοινη γνωμη ο καλυτερος γι'αυτο!
Θα ηθελα να ακουσω αποψεις αι συμβουλες απο ατομα που το ξεπερασαν η εχουν παθει κατι παρομοιο και εχουν κανει χειρουργιο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gilmore
Newbie Forum Runner

2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/05/2011 :  11:44:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μετά από τρια χρόνια προσπαθειών να αντιμετωπίσω αυτό το πράγμα, νομίζω οτι μπορώ να ενημερώσω με ασφάλεια όποιον ενδιαφέρεται, ώστε να γλυτώσει πολύτιμο χρόνο και αχρείαστες επεμβάσεις. Έχω δει 5 κορυφαίους ορθοπεδικούς, έχω ακολουθήσει ένα κάρο ασκησιολόγια αποκατάστασης και έχω κάνει την λαπαροσκοπική επέμβαση. Θα μπορούσα να γράφω για ώρες και να δώσω δεκάδες άρθρα και επιστημονικές εκθέσεις για την ανατομία, τις πραγματικές αιτίες και τις διάφορες μεθόδους αντιμετώπισης αυτού του συνδρόμου (και λέγεται σύνδρομο, γιατί τα ίδια σχεδόν συμπτώματα μπορεί να προκαλούνται από 10 διαφορετικές αιτίες). Εν συντομία όμως, ισχύουν τα εξής:
1. βρείτε έναν καλό ορθοπεδικό που να έχει ξαναψάξει το θέμα σε βάθος. Αυτός θα πρέπει να σας στείλει για μαγνητική (ώστε να αποκλείσει οστεϊκό οίδημα αλλιώς ηβική οστεϊτιδα), για υπέρηχο άνω και κάτω κοιλίας για να αποκλείσει πόνους που προκαλούνται από το εσωτερικό της κοιλίας, για ειδική εκτίμηση μήπως ο πόνος είναι ανακλαστικός από κάποια δισκοκήλη της μέσης, για υπέρηχο όρχεων για να αποκλείσει κιρσοκήλες κλπ. Αν βγείτε καθαροί από όλα αυτά.... έχετε το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών. Αν δεν σας βάλει να τα κάνετε όλα αυτά, τότε είναι άσχετος !!!
Φάρμακα παίρνετε μόνο για τον πόνο, δεν υπάρχει περίπτωση να βοηθήσουν στην επούλωση.
2. Σχεδόν για όλες τις αιτίες που προκαλούν το σύνδρομο, η συντηρητική θεραπεία είναι μάλλον κοινή: ξεκούραση αλλά όχι ακινησία, ελαφρές ασκήσεις ενδυνάμωσης κορμού και κινητοποίησης ισχίου (ισομετρικές, μπάλες κλπ) που θα σας δείξει ΣΧΕΤΙΚΟΣ φυσιοθεραπευτής και ελαφριές διατάσεις. Και επειδή όλοι όσοι το διαβάζετε είστε πορωμένοι με ότι κάνετε, πάρτε το απόφαση: κατεβάστε ρυθμούς και κάντε υπομονή.
3. Μην σκέφτεστε επέμβαση αν δεν τρέχει μεγάλο συμβόλαιο (όπως του Μούσλι και του Τζέραρντ αυτή την εποχή) και αν δεν εξαντλήσετε την συμβατική αποκατάσταση (συνεπής δουλειά για 2-3 μήνες). Προς τιμήν τους, και ο ορθοπεδικός και ο χειρούργος δεν με έβαζαν χειρουργείο για ένα χρόνο, και δυστυχώς οι φόβοι τους επαληθευτηκαν. Για την λαπαροσκοπική, τα ποσοστά επιτυχίας φτάνουν το 90% γιατί οι περισσότεροι αθλητές που εγχειρίστηκαν δεν είχαν σοβαρό πρόβλημα (αλλά φίλε το να είσαι στο υπόλοιπο 10% με δυο άχρηστα πλέγματα μεγέθους χαρτοπετσέτας στην κοιλιά σου για πάντα και 8.000 ευρώ φτωχότερος, παραμένει πολύ πιθανό!!!).

Είμαι στην διάθεση σας
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GiourkasTheo
Newbie Forum Runner

Greece
2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/05/2011 :  15:42:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι ομως τα ποσοστα αποτυχιας ειναι λογω ηλικιας και κακης αποκαταστασης,εγω ειμαι 17 χρονων και εχω σκοπο το επαγγελματικο ποδοσφαιρο στο εξωτερικο οποτε και θα κανω την ενχειρηση τωρα μετα απο 8 μηνες και ολες τις εξετασεις που ανεφερες(προχθες εκανα και μαγνητικη μεσης και περιμενω αποτελεσματα) ωστε να εχω το καλοκαιρι που δεν εχω σχολεια και λοιπα και να κανω σωστη αποκατασταση υπο καλες καιρικες συνθηκες γτ οπως μαλλον θα ξερεις χειμωνα αποκατασταση δεν γινεται με τις υγρασιες και τα κρυα!Η αποτυχια δεν ειναι στην εγχειρηση,αλαλ σε αυτο που θα ακολουθησει...οπως και η γιαγια μου εβαλα τιτανιο στο γονατο και ακομα κουτσαινει,ο Σισε ομως παιζει μπαλα γτ απλα αλλη σημασια εδωσε ο ενας και αλλη ο αλλος!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nikolay
Newbie Forum Runner

Greece
2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/06/2011 :  18:33:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παιδια κι εγω εχω προβλημα με τους προσαγωγους μου πανω απο ενα χρονο.Εχω κανει φυσιοθεραπειες σε διαφορετικους φυσιοθεραπευτες αλλα δεν ειδα αποτελεσμα.Χθες που πηγα για δευτερη φορα σε διαφορετικο ορθοπεδικο(αυτη τη φορα πιο εξειδικευμενο στον συγκεκριμενο τομεα) και μου ειπε πως χρειαζεται ξεκουραση.Μου ειπε να δοκιμασω κολυμβηση,κοιλιακους και διατασεις και αν εως το τελος του καλοκαιρι δεν δω αποτελεσμα να προχωρησω σε χειρουργειο.Ομως ειμαι 16,5 και σκεφτομαι μηπως εχει καποιες επιπτωσεις.Επισης ακουσα οτι ειναι ακριβο.Τι λετε να κανω;;;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Marmite
Master Forum-Runner



3279 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/06/2011 :  21:35:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν μας είπες το βασικό. Τι πρόβλημα ακριβώς έχεις με τους προσαγωγούς; Ποια είναι ακριβώς η διάγνωση;
Όποια και αν είναι η διάγνωση, μου φαίνεται κομματάκι περίεργο να σου είπε ο γιατρός να ξεκουράζεσαι ενώ ταυτόχρονα θα κάνεις κολυμβηση, κοιλιακούς και διατάσεις(!!!) Δεν είναι λογικά αυτά που σου είπε.

http://5tinimera.wordpress.com/

Edited by - Marmite on 15/06/2011 21:37:42
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nikolay
Newbie Forum Runner

Greece
2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/06/2011 :  12:23:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ωπ το ξεχασα.Συνδρομο κοιλιακων-προσαγωγων μου ειπε.Κι εμενα μου φαινεται περιεργο και γι'αυτο εχω 20 μερες να ασχοληθω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

t-mac
Newbie Forum Runner

2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/05/2012 :  17:20:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πριν μια εβδομάδα ένιωθα κάποιες μικροενοχλήσεις χαμηλα στους προσαγωγους. Την ιδια μέρα έπαιξα αγωνα (μπάσκετ)όπου μετα το ζεσταμα δε με ενοχλούσε καθόλου. Μετα τον αγώνα (πάλι δεν ένιωθα τπτ) βγήκα και έκατσα πολλές ώρες όρθιος, το άλλο πρωί πονούσα πολύ στον προσαγωγο και κάτω απο τους κοιλιακούς (στα όρια με προσαγωγό). Για 3 μέρες πονούσα αρκετα ακομα και όταν καθόμουν, μετα σιγα σιγα ο πόνος μειωνόταν,αλλα ακόμα και τώρα 7 μερες μετά με ενοχλούν οι προσαγωγοί.Γυμνάζομαι σε σταθερή βάση και σε περιόδους που πιεζόμουν πολύ και μετά απο πολύ ορθοστασία ενιωθα ενοχλησεις κάτω απο τους κοιλιακούς(γι'αυτό υποψιάζομαι το σύνδρομο,)αλλα με 1-2 μέρες ξεκούραση εφευγαν.Οποιον είχα ρωτήσει (γυμναστές, προπονητές)δεν ήξεραν και μου σύστηναν μόνο ξεκούραση.Τώρα είναι πρώτη φορά που κραταει τόσο καιρό. Πως μπορώ να καταλάβω αν είναι θλάση-τραβηγμα ή το σύνδρομο;Μπορεί να είναι θλάση και να μην έχει περάσει ακόμα; Θα βοηθήσει να κάνω κοιλιακούς και ασκήσεις προσαγωγών πολύ χαλαρά με λάστιχα; Η θερμαντική αλοιφή θα κάνει τίποτα; Δεν είμαι επαγγελματίας αλλα έχω συνηθίσει να γυμνάζομαι συνέχεια και δε μου είναι εύκολο τώρα να μην κάνω τίποτα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

THEO GRIGORIADIS
Newbie Forum Runner

Greece


9 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/05/2012 :  12:26:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γιατί δεν πας σε κάποιο εξειδικευμένο σε αθλητικές κακώσεις ορθοπεδικό να είσαι σίγουρος? Είμαι παθών και αν όντως έχεις το σύνδρομο .... έμπλεξες. Αν όχι, το πολλή να χάσεις τα χρήματα της επίσκεψης. Μικρό το κακό.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

t-mac
Newbie Forum Runner

2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/05/2012 :  19:30:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτο θα κάνω. Απλά δεν πίστευα οτι ο πόνος θα παρέμενε μετά απο περιπου 10 μέρες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Vactirio
Newbie Forum Runner

Greece
2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/04/2014 :  13:30:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα σε όλους,

Ψάχνω και εγώ βοήθεια για το συγκεκριμένο ζήτημα. Λίγα στοιχεία για εμένα. Τρέχω 30-40km / εβδομάδα εδώ και 5 χρόνια. Πόνος παρουσιάστηκε μετά τον τελευταίο Μαραθώνιο περίπου. Είμαι 46 χρονών. Ο πόνος είναι έντονος αλλά όχι απαγορευτικός απλά νιώθω ότι με κρατάει «πίσω».
Πήγα πριν 1 μήνα σε παθολόγο και μου είπε μάλλον κήλη. Μετά πήγα στον Κωνσταντινίδη του Ιατρικού και μου είπε δεν είμαι σίγουρος για κάτι, «κάνε μαγνητική».

Χτες πήρα τα αποτελέσματα της Μαγνητικής και σας τα παραθέτω.
Θα πάω τις επόμενες ημέρες να τον ξαναδώ. Με ανησυχεί που δεν βλέπω ξεκάθαρη λύση στα post σας. ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ – ΠΡΟΑΦΑΝΩΣ δεν ζητάω ιατρική γνώμη απλά σχόλια από όσους έχουν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση.

Παραθέτω την διάγνωση του Ακτινολογου (Euromedica/Εγκέφαλος)

Ευχαριστώ πολύ,
Αντρέας

-----------------------

Μαγνητική
Εκτεταμένο οστικό οίδημα παρατηρείται εκατέρωθεν της ηβικής σύμφυσης, ενώ συνυπάρχει περιορισμένης έκτασης οίδημα των προσαγωγών πλησίον αυτής, ιδία δεξιά. Τα ευρήματα στο σύνολο τους τοποθετούνται στα πλαίσια συνδρόμου προσαγωγών, χωρίς εικόνα τενόντιας ή μυϊκής ρήξης.
Χωρίς εμφανή παρουσία παθολογικής έντασης σήματος από την καταφυτική μοίρα των ορθών κοιλιακών μυών. Δεν απεικονίσθηκε βουβωνοκήλη. Φυσιολογική απεικόνιση των ισχίων.
Χωρίς εικόνα ορογονοθυλακίτιδας.
Φυσιολογική η απεικόνιση των εκφυτικών τενόντων των οπισθίων μηριαίων μυών καθώς και των καταφυτικών τενόντων του μικρού και μέσου γλουτιαίου μυός άμφω.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/11/2014 :  13:15:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο πόνος στο ΣΚΠ είναι σε συγκεκριμένο σημείο ή "ανεβοκατεβαίνει";

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Trexalitsa78
Senior Forum-Runner

Greece


560 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/11/2014 :  13:50:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by echetlos

Ο πόνος στο ΣΚΠ είναι σε συγκεκριμένο σημείο ή "ανεβοκατεβαίνει";

"My sport is your sport's punishment"



Νίκο μη μου πείς ότι σε ενοχλεί παλι ?
Εμένα στο σημείο που υπάρχει το οστικό οίδημα ο πόνος είναι σταθερός. Υπάρχει όμως και ο πόνος που ανεβοκατεβαίνει μεταξύ κοιλιάς χαμηλά και προσαγωγών.
Ελπίζω όλα καλά και να μην είναι τίποτα σοβαρό.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 11 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000