Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Κυνήγι
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 71

joker is job
Senior Forum-Runner

Greece
499 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/12/2013 :  09:07:14  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Fidelio

Μεταξύ του κυνηγιού στην θάλασσα και στην ξηρά δεν υπάρχει διαφορά, απλώς το πρώτο το ονομάζουμε ..ψάρεμα. Για την κτηνοτροφία είναι πλέον ευρέως αποδεκτό (εχουν γίνει αγώνες για αυτόν τον σκοπό) οτι πλήττεται ο πλανήτης από τα "υποπροιόντα" της, περιβαλοντικά και οικονομίκά.
Το θέμα μου δεν είναι ακριβώς αυτό αν και καταλαβαίνω πως χρησιμοποιείται για επιχείρημα μπροστά στην προφανή αντίφαση. Το θέμα μου είναι και αφορμή πέρνω από την δολοφονία στον Γράμμο (ναι , ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ είναι και η εν ψυχρώ εκτέλεση μιας μάνας αρκουδας και του παιδιού της) πως για τον σημερινό υποτίθεται πολιτισμένο άνθρωπο το κυνήγι είναι μια ψυχασθενική πράξη. Οταν λέμε ψυχασθενική πράξη εννοούμε το φαινόμενο της απολύτου έλλειψης ενσυναίσθησης μπροστά στο φαινόμενο της ζωής. Είναι αυτό που λαμβάνει κανείς παρατηρώντας μια φωτογραφία σαν αυτή:



ή αυτή


ή αυτή



..ο τρόπος που χαμογελούν οι παραπάνω κυνηγοί πάνω από τα νεκρά θυματά τους δεν έχει καμία διαφορά από αυτον που χαρακτηρίζει έναν κατα συροή δολοφόνο ανθρώπων , ο οποίος δεν νιώθει την παραμικρή ενοχή. Μάλιστα το κάνει και για διασκέδαση, για πειραμα, για να περάσει ευχάριστα το ΣΚ του... ξέρω γω ή για να γιορτάσει το πάσχα. Ξέρεις την στιγμή εκείνη που κόβει το λαρύγγι ενός ζωντανου για να το ξεκοιλιάσει και να το σουβλίσει με χαμόγελο την κυριακή.

Αυτό είναι που δεν μπορώ να ανεχθώ όταν συζητάμε για ....ΚΥΝΗΓΙ!

Για την πρώτη φωτογραφία, όπου ποζάρει η καμένη πάνω από νεκρό λιοντάρι, είχα διαβάσει ένα κορυφαίο σχόλιο για την πάρτη της. Ηταν άκρως σαδιστικό (ξέρω οτι σε τρώει η περιεργεια να σου πω ) που μόνον ένας άνθρωπος μπορεί να σκεφτεί.

Λοιπον, εντάξει ας μην επεκταθούμε επι προσωπικού (περι προσβολών κτλ ). Είναι μάταιο , δεν περιμένω βέβαια να πιάνουν όλοι την μισανθρωπιά και είναι φυσικό απο εμένα τουλάχιστον να παρεξηγούνται οι αναγνώστες. Δεν απευθύνομαι σε κάποιον προσωπικά, είναι συμβολικός ο σχολιασμός και σα-τυ-ρι-κός !


People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff


νομίζω οτι ο κυνηγός είναι δίκαιο να συγκριθεί μόνο
με τύπους σαν τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου..

..και στη μεσαία φωτογραφία ο τύπος δεξιά κάτι μου θυμίζει..

..κάτι μου θυμίζει..

Edited by - joker is job on 19/12/2013 09:08:24
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Apneafrog
Advanced Forum-Runner

Greece
317 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/12/2013 :  09:07:41  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by KostasPVol

http://www.trelokouneli.gr/dio-gourounia-ke-pente-thimata/

ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΙ
Ετσι ικανοποιούν τα παλικάρια τον ανδρισμό τους. Σκοτώνοντας τα μωρά και καμαρώνοντας πανω από τα πτώματα. Τέτοιες σκηνές σε κάνουν να ντρέπεσαι που ανήκεις στο ανθρώπινο είδος. Δείτε πως καμαρώνουν για τα επιτευγματα τους, αυτή είναι η μαγκιά τους.






Μην γράφετε ανακρίβειες για να στραβώσετε τον κόσμο........

ΤΑ ΜΩΡΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ!!!

ΡΕ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΠΡΩΤΑ!!


Edited by - Apneafrog on 19/12/2013 10:08:11
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

SKOTEINOS
Σκοτεινές Δυνάμεις

Greece


11053 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/12/2013 :  09:49:14  Εμφάνιση Προφίλ  Visit SKOTEINOS Προσωπική Σελίδα
Έχει μεγάλη σημασία παίκτη μου;

ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2014-ΕΛΑΙΩΝ ΓΗ.ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 2/8/2014
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/12/2013 :  10:09:34  Εμφάνιση Προφίλ
Ε, έχει κάποια σημασία, άλλο να σκοτώνεις μωρό αγριογούρουνο και άλλο ενηλικιωμένο. Πάντως αν και μη κυνηγός, και παρ' ό,τι δε νομίζω ότι θα μπορούσα να καθίσω να δω ποτέ από κοντά να σκοτώνουν ζώα (με κυνήγι ή για τροφή στο χωριό κ.λπ.), προσωπικά έχω μια κατανοήση για τους κυνηγούς, για όσους βέβαια τηρούν τα νόμιμα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GEO27107
Forum-Runner

Greece
130 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/12/2013 :  10:42:40  Εμφάνιση Προφίλ
ΈΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ......ΤΙ ΣΑΣ ΈΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ!!!!!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΝ.ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ;;ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΝ;;;ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ;;;;ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ....ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΚΙΟΣΚΙΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ....(ΕΝΝΟΩ ΟΣΟ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ) ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΠΙΠΙΛΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ!!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mbair
Elite Forum-Runner

1233 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/12/2013 :  12:09:39  Εμφάνιση Προφίλ
Η ροπή των επαγγελματιών αντι, (αντι-κυνηγων,αντι-ανδρικων, αντι-αλιευτικων, αντι-γυναικων και οτι αλλο αντι ειναι της μόδας) να περιορισουν την ανθρωπινη δραστηριοτητα τα τελευταια χρονια, έχει αποκτήσει τοση ακραια ψυχωση που μονο σε ακραίες οργανώσεις ανταπαντάται.
Εαν κυνηγος, που κατέχει νομιμες αδειες οπλοφοριας λειοκαννων οπλων, εκανε τοσο ακραίες τοποθετήσεις δημόσια, σε ηλεκτρονική ή μη μορφή, για τους συνανθρωπους του που εσφαλμενα και αρκουντως απολυταρχικά θέλουν να περιορίσουν όλες τις φυσικες δραστηριότητες , υπαινισσόμενοι πράξεις βίας, θα χαιρετούσε δικαίως τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Εγω προσωπικα δεν προσβαλλομαι απο τους λεονταρισμους του πληκτρολογίου, και ο γραπτός λόγος αυτης της μορφής έχει μια τάση πολλές φορες να παρερμηνεύεται ως προς την ένταση του, λόγω απουσίας της χροιάς και της τονικότητας της φωνής, καθώς και των μορφασμών του προσωπου και σώματος, αλλα κύριοι είστε παρολα αυτα αρκουντως υπερβολικοί.
Γενικότερα, οι ιδέες ορισμενων αυτοκλητων,αυτοπροσδιοριζόμενων οικολογων δε περι οικολογίας καθώς και η απολυταρχικοτητα της σκέψης τους τρομοκρατικες οργανωσεις οπως την Baader-Meinhof θυμίζουν.
Με τον αφαιρετικο όρο ολοι ειμαστε φιλωζωοι, φιλοι της φύσης, και δεν συμμαζεύεται. Οι κυνηγοι (και οχι οποιοσδηποτε που παράνομα κατεχει όπλο, σφεντόνα, δαγκάνα,κολάν ή 2:45 στον μαραθώνιο κλπ) ειναι αυτοί που ξεχωρίζουν μακράν απο τις πρακτικές,ευεργετικές δραστηριοτητες τους για την προστασια των θηραμάτων (αυτονόητο), την προστασία των δασών λόγω την παρουσίας εκει μέ ή χωρίς κυνήγι, καθως και στην φιλοζωία τους. Εαν καποιοι θελετε να μαλώσετε με τον κύκλο της ζωής και γιατι θα πεθάνουμε όλοι, μαλωστε με τον καθρέφτη σας :).
Ενα απλό παράδειγμα θα σας δώσω για το ποσο υπεραπλουστευμένη ειναι η αντι-κυνηγετική σκέψη. Μια κλασσική έκφραση που πετάγεται απερισκεπτι ειναι "σκοτωνουν τα πουλάκια". Ο αριθμός των πουλιων που πεθαίνει λόγω μολύνσεων των υδάτων ή λογω της χρησιμοποίησης ακατάλληλων λιπασμάτων ειναι απείρως μεγαλύτερος και αποτελεί την πρώτιστη πηγή απώλειας της συγκεκριμένης πανίδας που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Παντε βαλτε τα με τους αγρότες αφου είστε μάγκες και ελάτε να μας πείτε τα αποτελέσματα. Δεν ειναι και πολιτικα σωτσο άλλωστε να τα βάζομε με τν περήφανη αγροτια.. Επιλεγω να μην ξετυλίξω το πολιτικό νήμα εδώ.
Βαλατε φωτογραφίες με εντυπωσιακότατα αγριογούρουνα. Αντιλαμβάνεσθε φυσικά οτι τετοια κυνήγια δεν ειναι καθημερινή σύμπτωση.
Δεν γνωρίζετε ισως οτι εαν αυξηθει ο αριθμος του συγκεκριμένου θηράματος, η δε φύση προνοει να το εξολοθρεύει μέσω επιδημίας ακολουθώντας έναν αέναο κύκλο που γνωρίζουν καλά οι κυνηγοί και οι σχετικοί επιστημονες και αγνοούν επιδεικτικά οι επαγγελματίες "αντί". Εαν νομιζετε οτι τα δάση προστατευονται επειδή πάτε για 2 ωρες LR με το κολάν ,μια καλή ημέρα, σας υποβάλλω οτι είστε εσφαλμένοι.
Δεν θα αναπτύξω πόσο αγαπάμε τα κυνηγόσκυλα μας και ποσο χαιρόμαστε να τα βλέπουμε να τρέχουν , να μυρίζουν, να γαυγίζουν, καθώς ρουφάμε μέχρι το μεδούλι μας την Μητερα Γη (αισθηματικός "οικολογικός" όρος που χρησιμοποίησα ως ενέσιμο εδώ-ειναι ευκολο να ομοιάσω την στειρα φρασεολογια των δηθεν οικολόγων).
Τρέχουμε όλοι εδω μέσα και δεν αναρωτιούνται κάποιοι απο εμάς γιατι "γεννηθήκαμε για να τρεχουμε". Ισως για να κυνηγάμε?
Οσο για ολους αυτους που φαντασιώνονται πράξεις βίας κατα των κυνηγών συνανθρώπων τους, θα τους θυμίζω τα λόγια της Λαίδης Μακβέθ:
" Yet who would have thought the old man to have had so much blood in him" - "Ποιος θα σκεφτόταν οτι ο γέρος είχε τόσο αίμα μέσα του?".
Αυτα και σας αφήνω.

Edited by - mbair on 19/12/2013 12:29:12
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/12/2013 :  12:10:57  Εμφάνιση Προφίλ
Ρε συ geo δεν μπορώ να κατανοήσω το εξής. Λες "Σέβονται την φύση και ΠΡΟΠΑΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ". Δεν θα σχολιάσω τώρα τα περι κυνηγητικής ορολογίας γιατί θα πρέπει να σοδομήσω την συζητήση , αλλά δίνω μια ευκαιρία στην κοινή λογική.

Πες μου κάτι , πως σέβεσαι το ...θηραμα (εντάξει δεν λεμε το θύμα για να αποφύγουμε τον κοινο συνηρμό) όταν του φυτεύεις μια σφαίρα ή ένα φυσιγγι στο κεφάλι. Που εντοπιζεις ΣΕΒΑΣΜΟ σε αυτήν την πράξη; Αντιλαμβάνεσαι την αντίφαση άραγε όταν χρησιμοποιείς την έννοια του "Σεβασμόυ" ή τζάμπα σκοτωνόμαστε εδώ πέρα... :p

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/12/2013 :  13:00:18  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by mbair

Η ροπή των επαγγελματιών αντι, (αντι-κυνηγων,αντι-ανδρικων, αντι-αλιευτικων, αντι-γυναικων και οτι αλλο αντι ειναι της μόδας) να περιορισουν την ανθρωπινη δραστηριοτητα τα τελευταια χρονια, έχει αποκτήσει τοση ακραια ψυχωση που μονο σε ακραίες οργανώσεις ανταπαντάται.
Εαν κυνηγος, που κατέχει νομιμες αδειες οπλοφοριας λειοκαννων οπλων, εκανε τοσο ακραίες τοποθετήσεις δημόσια, σε ηλεκτρονική ή μη μορφή, για τους συνανθρωπους του που εσφαλμενα και αρκουντως απολυταρχικά θέλουν να περιορίσουν όλες τις φυσικες δραστηριότητες , υπαινισσόμενοι πράξεις βίας, θα χαιρετούσε δικαίως τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Εγω προσωπικα δεν προσβαλλομαι απο τους λεονταρισμους του πληκτρολογίου, και ο γραπτός λόγος αυτης της μορφής έχει μια τάση πολλές φορες να παρερμηνεύεται ως προς την ένταση του, λόγω απουσίας της χροιάς και της τονικότητας της φωνής, καθώς και των μορφασμών του προσωπου και σώματος, αλλα κύριοι είστε παρολα αυτα αρκουντως υπερβολικοί.
Γενικότερα, οι ιδέες ορισμενων αυτοκλητων,αυτοπροσδιοριζόμενων οικολογων δε περι οικολογίας καθώς και η απολυταρχικοτητα της σκέψης τους τρομοκρατικες οργανωσεις οπως την Baader-Meinhof θυμίζουν.
Με τον αφαιρετικο όρο ολοι ειμαστε φιλωζωοι, φιλοι της φύσης, και δεν συμμαζεύεται. Οι κυνηγοι (και οχι οποιοσδηποτε που παράνομα κατεχει όπλο, σφεντόνα, δαγκάνα,κολάν ή 2:45 στον μαραθώνιο κλπ) ειναι αυτοί που ξεχωρίζουν μακράν απο τις πρακτικές,ευεργετικές δραστηριοτητες τους για την προστασια των θηραμάτων (αυτονόητο), την προστασία των δασών λόγω την παρουσίας εκει μέ ή χωρίς κυνήγι, καθως και στην φιλοζωία τους. Εαν καποιοι θελετε να μαλώσετε με τον κύκλο της ζωής και γιατι θα πεθάνουμε όλοι, μαλωστε με τον καθρέφτη σας :).
Ενα απλό παράδειγμα θα σας δώσω για το ποσο υπεραπλουστευμένη ειναι η αντι-κυνηγετική σκέψη. Μια κλασσική έκφραση που πετάγεται απερισκεπτι ειναι "σκοτωνουν τα πουλάκια". Ο αριθμός των πουλιων που πεθαίνει λόγω μολύνσεων των υδάτων ή λογω της χρησιμοποίησης ακατάλληλων λιπασμάτων ειναι απείρως μεγαλύτερος και αποτελεί την πρώτιστη πηγή απώλειας της συγκεκριμένης πανίδας που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Παντε βαλτε τα με τους αγρότες αφου είστε μάγκες και ελάτε να μας πείτε τα αποτελέσματα. Δεν ειναι και πολιτικα σωτσο άλλωστε να τα βάζομε με τν περήφανη αγροτια.. Επιλεγω να μην ξετυλίξω το πολιτικό νήμα εδώ.
Βαλατε φωτογραφίες με εντυπωσιακότατα αγριογούρουνα. Αντιλαμβάνεσθε φυσικά οτι τετοια κυνήγια δεν ειναι καθημερινή σύμπτωση.
Δεν γνωρίζετε ισως οτι εαν αυξηθει ο αριθμος του συγκεκριμένου θηράματος, η δε φύση προνοει να το εξολοθρεύει μέσω επιδημίας ακολουθώντας έναν αέναο κύκλο που γνωρίζουν καλά οι κυνηγοί και οι σχετικοί επιστημονες και αγνοούν επιδεικτικά οι επαγγελματίες "αντί". Εαν νομιζετε οτι τα δάση προστατευονται επειδή πάτε για 2 ωρες LR με το κολάν ,μια καλή ημέρα, σας υποβάλλω οτι είστε εσφαλμένοι.
Δεν θα αναπτύξω πόσο αγαπάμε τα κυνηγόσκυλα μας και ποσο χαιρόμαστε να τα βλέπουμε να τρέχουν , να μυρίζουν, να γαυγίζουν, καθώς ρουφάμε μέχρι το μεδούλι μας την Μητερα Γη (αισθηματικός "οικολογικός" όρος που χρησιμοποίησα ως ενέσιμο εδώ-ειναι ευκολο να ομοιάσω την στειρα φρασεολογια των δηθεν οικολόγων).
Τρέχουμε όλοι εδω μέσα και δεν αναρωτιούνται κάποιοι απο εμάς γιατι "γεννηθήκαμε για να τρεχουμε". Ισως για να κυνηγάμε?
Οσο για ολους αυτους που φαντασιώνονται πράξεις βίας κατα των κυνηγών συνανθρώπων τους, θα τους θυμίζω τα λόγια της Λαίδης Μακβέθ:
" Yet who would have thought the old man to have had so much blood in him" - "Ποιος θα σκεφτόταν οτι ο γέρος είχε τόσο αίμα μέσα του?".
Αυτα και σας αφήνω.



καταρχας απελθετω απ'εμου καθε λεονταρισμος πληκτρολογιου..κατα δευτερον το γεγονος οτι 'Ο αριθμός των πουλιων που πεθαίνει λόγω μολύνσεων των υδάτων ή λογω της χρησιμοποίησης ακατάλληλων λιπασμάτων ειναι απείρως μεγαλύτερος και αποτελεί την πρώτιστη πηγή απώλειας της συγκεκριμένης πανίδας που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.' δεν αναιρει το γεγονος πως ζωα πεθαινουν και απο κυνηγους προς τερψιν..ανεξαρτητα απο ποσοστα, πεθαινουν...κατα τριτον η αγαπη για τη φυση ερχεται κατ'εμε σε πληρη αντιδιαστολη με την επιθυμια να σκοτωνεις καποιο ζωο, οχι οπως μερικες χιλιαδες χρονια πριν λογω αναγκης κ επιβιωσης (αυτο για τον κυκλο ζωης, ειναι τουλαχιστον αστειο, καθοτι δεν ειμαστε στο τροφοσυλλεκτικο σταδιο)..οσο για τις αδειες οπλοφοριας, απορροια πιεσεων και ενος κυκλου εργασιων-φοροεισπρακτικης λογικης του κρατους ειναι...τελος, κι αλλοι αγαπουν το σκυλο τους, τον βγαζουν βολτα στη φυση οπου χαιρεται, αλλα δεν σκοτωνουν..

http://www.ultrarunning.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

doxis
Forum-Runner

78 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/12/2013 :  13:30:14  Εμφάνιση Προφίλ
...τουλαχιστον αν πηγαινανε οι κυνηγοι χωρις οπλα ,καρτερια, φορμες παραλαγης, σκυλια, δολωματα (για τους ψαραδες)...να μην υπηρχε ο δολος του φονου... θα ειχε καποια μορφη ανδρειας που θα μπορουσα να καταλαβω... πχ την επεσε στην αρκουδα και την επνιξε με τα χερια του.. η παλεψε με την σμερνα...αυτο οκ και θα εκανε και η φυση την επιλογη της.
γιατι δεν το δοκιμαζουν ως extreme sport?

σπευδε βραδεως
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/12/2013 :  13:41:20  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα
πάλι άδικο θα ήταν για τα ζώα γιατί...
δεν είναι σπορ αυτό και γιατί το ανθρώπινο μυαλό δεν έχει όρια...

___________________
Run Natural... run Bare
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/12/2013 :  13:46:56  Εμφάνιση Προφίλ
Δε μου λέτε παιδιά

Το αγριογούρουνο μικρό ή μεγάλο
το σκοτώνεις για να το φας

Τις αρκούδες και τα λιοντάρια γιατί;
(Θα τα πουλήσεις για τις γούνες τους;)

Τώρα θυμήθηκα τις τίγρεις στο Θιβέτ
που πάνε να εξαφανιστούν
από τους εμπόρους δερμάτων
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/12/2013 :  13:56:36  Εμφάνιση Προφίλ
Το καλύτερο θα ήταν ένας θηρευτής (εντυπωσιακή και εκλεπτυσμένη ορολογία) να μπει στην θέση του θυράματος( ΕΙΠΑΜΕ, δεν λέμε του θύματος για να αποφύγουμε δυσάρεστους συνειρμούς). Εκεί που κάθεται λοιπον αμέριμνο το όρθιο δίποδο και έχει ανοίξει η κυνηγετική περίοδος, μπορεί είτε να πινει νερό από το ποτάμι, την λίμνη ή μπορεί να ξεκουράζει το κορμί του μετά απο μια δύσκολη μέρα, ΜΠΑΜ να του φυτέψει ένας κυνηγός διποδων μια σφαίρα στο κεφάλι. Φανταστείται το σκηνικο σε ένα κόσμο πλασμένο αλα αρθουρ κλαρκ ή οργουελ όπου το κυνηγι ανθρώπων επιτρέπεται.

Ο φοβερός και τρανός αρλοντ σβαρτσενεγκερ έχει πρωταγωνιστήσει σε μια εκπληκτική του ειδους ταινία που πραγματεύεται ένα ανάλογο σενάριο. ΝΑΙ, αγαπημένος ήρωας εκτός από τους τσολιάδες , τον σπαιντερ μαν και τον τσωρτσιλ είναι και ο εξωγηινος predetor.

Μόνο υπό την απειλή ενός τέτοιου μπορεί να καταλάβει ο θυρευτής (ΠΩ , τι ορολογια όμως ! ) του 21ου αιώνα πως ..."ΡΕ ασε το ζωντανό ήσυχο να ζησει την ζωή του , καμένε!"



People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

joker is job
Senior Forum-Runner

Greece
499 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/12/2013 :  14:08:59  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by mbair

Η ροπή των επαγγελματιών αντι, (αντι-κυνηγων,αντι-ανδρικων, αντι-αλιευτικων, αντι-γυναικων και οτι αλλο αντι ειναι της μόδας) να περιορισουν την ανθρωπινη δραστηριοτητα τα τελευταια χρονια, έχει αποκτήσει τοση ακραια ψυχωση που μονο σε ακραίες οργανώσεις ανταπαντάται.
Εαν κυνηγος, που κατέχει νομιμες αδειες οπλοφοριας λειοκαννων οπλων, εκανε τοσο ακραίες τοποθετήσεις δημόσια, σε ηλεκτρονική ή μη μορφή, για τους συνανθρωπους του που εσφαλμενα και αρκουντως απολυταρχικά θέλουν να περιορίσουν όλες τις φυσικες δραστηριότητες , υπαινισσόμενοι πράξεις βίας, θα χαιρετούσε δικαίως τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Εγω προσωπικα δεν προσβαλλομαι απο τους λεονταρισμους του πληκτρολογίου, και ο γραπτός λόγος αυτης της μορφής έχει μια τάση πολλές φορες να παρερμηνεύεται ως προς την ένταση του, λόγω απουσίας της χροιάς και της τονικότητας της φωνής, καθώς και των μορφασμών του προσωπου και σώματος, αλλα κύριοι είστε παρολα αυτα αρκουντως υπερβολικοί.
Γενικότερα, οι ιδέες ορισμενων αυτοκλητων,αυτοπροσδιοριζόμενων οικολογων δε περι οικολογίας καθώς και η απολυταρχικοτητα της σκέψης τους τρομοκρατικες οργανωσεις οπως την Baader-Meinhof θυμίζουν.
Με τον αφαιρετικο όρο ολοι ειμαστε φιλωζωοι, φιλοι της φύσης, και δεν συμμαζεύεται. Οι κυνηγοι (και οχι οποιοσδηποτε που παράνομα κατεχει όπλο, σφεντόνα, δαγκάνα,κολάν ή 2:45 στον μαραθώνιο κλπ) ειναι αυτοί που ξεχωρίζουν μακράν απο τις πρακτικές,ευεργετικές δραστηριοτητες τους για την προστασια των θηραμάτων (αυτονόητο), την προστασία των δασών λόγω την παρουσίας εκει μέ ή χωρίς κυνήγι, καθως και στην φιλοζωία τους. Εαν καποιοι θελετε να μαλώσετε με τον κύκλο της ζωής και γιατι θα πεθάνουμε όλοι, μαλωστε με τον καθρέφτη σας :).
Ενα απλό παράδειγμα θα σας δώσω για το ποσο υπεραπλουστευμένη ειναι η αντι-κυνηγετική σκέψη. Μια κλασσική έκφραση που πετάγεται απερισκεπτι ειναι "σκοτωνουν τα πουλάκια". Ο αριθμός των πουλιων που πεθαίνει λόγω μολύνσεων των υδάτων ή λογω της χρησιμοποίησης ακατάλληλων λιπασμάτων ειναι απείρως μεγαλύτερος και αποτελεί την πρώτιστη πηγή απώλειας της συγκεκριμένης πανίδας που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Παντε βαλτε τα με τους αγρότες αφου είστε μάγκες και ελάτε να μας πείτε τα αποτελέσματα. Δεν ειναι και πολιτικα σωτσο άλλωστε να τα βάζομε με τν περήφανη αγροτια.. Επιλεγω να μην ξετυλίξω το πολιτικό νήμα εδώ.
Βαλατε φωτογραφίες με εντυπωσιακότατα αγριογούρουνα. Αντιλαμβάνεσθε φυσικά οτι τετοια κυνήγια δεν ειναι καθημερινή σύμπτωση.
Δεν γνωρίζετε ισως οτι εαν αυξηθει ο αριθμος του συγκεκριμένου θηράματος, η δε φύση προνοει να το εξολοθρεύει μέσω επιδημίας ακολουθώντας έναν αέναο κύκλο που γνωρίζουν καλά οι κυνηγοί και οι σχετικοί επιστημονες και αγνοούν επιδεικτικά οι επαγγελματίες "αντί". Εαν νομιζετε οτι τα δάση προστατευονται επειδή πάτε για 2 ωρες LR με το κολάν ,μια καλή ημέρα, σας υποβάλλω οτι είστε εσφαλμένοι.
Δεν θα αναπτύξω πόσο αγαπάμε τα κυνηγόσκυλα μας και ποσο χαιρόμαστε να τα βλέπουμε να τρέχουν , να μυρίζουν, να γαυγίζουν, καθώς ρουφάμε μέχρι το μεδούλι μας την Μητερα Γη (αισθηματικός "οικολογικός" όρος που χρησιμοποίησα ως ενέσιμο εδώ-ειναι ευκολο να ομοιάσω την στειρα φρασεολογια των δηθεν οικολόγων).
Τρέχουμε όλοι εδω μέσα και δεν αναρωτιούνται κάποιοι απο εμάς γιατι "γεννηθήκαμε για να τρεχουμε". Ισως για να κυνηγάμε?
Οσο για ολους αυτους που φαντασιώνονται πράξεις βίας κατα των κυνηγών συνανθρώπων τους, θα τους θυμίζω τα λόγια της Λαίδης Μακβέθ:
" Yet who would have thought the old man to have had so much blood in him" - "Ποιος θα σκεφτόταν οτι ο γέρος είχε τόσο αίμα μέσα του?".
Αυτα και σας αφήνω.



δεν θα έχεις δει dogo argentino (το κατ εξοχην κυνηγητικο σκυλι για αγριογουρουνα) ξεκοιλιασμένο απο πυροβολυμένο αγριογουρουνο ...
για googlαρε dogo argentino vs pig να δεις χαρά στα ματια του κυνηγου..
δεν νοείται άνθρωπος να αγαπάει τον σκύλο του και να τον ριχνει σε τετοια μάχη με τραυματισμένο γουρούνι
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/12/2013 :  16:26:50  Εμφάνιση Προφίλ
Το πρόβλημα στη χώρα αρχίζει από τότε που οι έλεγχοι είναι μηδαμινοί, όπως και σε πολλά άλλα πράγματα άλλωστε, και αναγκαστικά πέφτει και το κυνήγι σε δυσμένεια.
Όπως υπάρχουν πολλοί κάφροι(όχι άγριοι) σε κάθε δραστηριότητα έτσι υπάρχουν και στο κυνήγι. Μάλλον όμως το ποσοστό των κάφρων είναι κάτι που αυξάνεται παρά μειώνεται. Οι δε υπόλοιποι "υγιείς" κυνηγοί δεν έχω ακούσει ή δει να κάνουν κάτι για να τους επαναφέρουν στον δρόμο της νομιμότητας. Όπως υπάρχουν ανάγωγοι και άξεστοι δρομείς, αντίστοιχα υπάρχουν και στους κυνηγούς. Η διαφορά είναι ότι εσείς σκοτώνεται.

Ίσως να έλεγα ότι καλά κάνετε και κυνηγάτε ΑΝ και μόνο ΑΝ ειδοποιούσε πχ το δασαρχείο (ή όποιος αρμόδιος) ότι πρέπει να περιοριστεί το τάδε είδος. Βέβαια η ίδια η ζωή (όπως σωστά γράφτηκε) βάζει μόνη της τα όριά οπότε το "χόμπυ" σας πάλι περιττό και ανούσιο είναι. Σε εσάς όμως ο καημός δεν είναι η υπεραφθονία της φύσης αλλά τα νούμερα των θηραμάτων ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Το πόσο καλό κάνετε στη φύση ας αφήσουμε τα πυροβολημένα πουλιά (ερωδιοί, πάπιες, κύκνοι κλπ) προς εξαφάνιση να μας το πούνε. Γιατί, αγαπητοί κυνηγοί, είναι άπειρες οι φορές που έχω ακούσει ότι πυροβολάτε χωρίς να βλέπετε και πολύ, τι πετάει ή περπατάει, μόνο και μόνο για να μην χάσετε το θήραμα. Άλλωστε η θνησιμότητα που έχετε σε κάθε αρχή κυνηγετικής περιόδου το αποδυκνύει και ας μην είσαστε είδος προς εξαφάνιση. Επίσης καλό θα ήταν να μαζεύεται τους κάλυκες και όχι να τους αφήνεται σουβενίρ στο δάσος, εκτός και αν είναι ωφέλιμοι.

Προσωπικά σας αποφεύγω όταν σας βλέπω με το όπλο στο χέρι γιατί "άγνωστη η ψυχή του ανθρώπου". Τα κυνηγετικά όπλα που στραφήκαν εναντίον άλλων ανθρώπων δεν είναι λίγα.

Η αγάπη για τα "εργαλεία" σας, όπως τα αποκαλείται, επίσης φαίνεται περίτρανα όταν τα τσουβαλιάζετε σε 1 κουτί πίσω από το αμάξι ασχέτως κλιματολογικών συνθηκών, τα ταξιδεύεται 2-3 ώρες (ή όσο χρειάζεται) και μετά σας φταίνε που δεν μπορούν να συνέλθουν για να κυνηγήσουν. Βέβαια το τι κάνετε στα "εργαλεία" σας όταν ξαφνικά ανακαλύψετε ότι δεν μπορούν να κυνηγήσουν δε νομίζω ότι χρειάζεται να το αναφέρω.
Αγαπητοί κυνηγοί τα σκυλιά σας τα αγαπάτε όσο αυτά σας φέρνουν το χτυπημένο θήραμα, μετά σας είναι βάρος. Δεν χαίρεστε που τρέχουν ή μυρίζουν στη φύση. Τα μισείτε. Τα αδέσποτα κυνηγετικά σκυλιά στη πόλη μου (όπως και σε άλλες επαρχιακές πόλεις) ή στο καταφύγιο σκύλων Αλεξπολης επίσης το αποδυκνείουν.

Ούτε οικολόγος είμαι, ούτε χορτοφάγος, ούτε ζωόφιλος θέλω να λέγομαι, όμως όταν πρέπει να πούμε την αλήθεια καλά θα είναι να κοιτάμε πρώτα τον καθρέπτη για να δούμε αν μπορεί ο εαυτός μας να μας πιστέψει.
Δεν θέλω να πείσω κάποιον να μην κυνηγάει, αλλά ας μην το θεωρούμε και φυσιολογικό χόμπυ!!!!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/12/2013 :  16:58:12  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα
Παιχνίδια δράσης:
-Κυνηγός
-Χασάπης
Τώρα δωρεάν με το νέο Παιχνιδοσταθμό 4

___________________
Run Natural... run Bare

Edited by - xipolitakos on 19/12/2013 16:58:32
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 71 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000