Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Κυνήγι
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 71

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2013 :  00:32:34  Εμφάνιση Προφίλ
Έχει ξεφύγει η συζήτηση
και δεν θα βγάλετε άκρη

Από ''δολοφόνους των ζώων'' έως το δικαίωμα
και στην ασφαλή άθληση στο βουνό

Συνιστάται διακοπή της δίκης
Ώρα έναρξης και συνέχισή της
η 10η αύριο πρωινή
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mbair
Elite Forum-Runner

1233 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2013 :  00:37:02  Εμφάνιση Προφίλ
Κωστα αυτο που γραφεις σχετικα με την οριοθετηση και την προστασια,ουτε υπερβολικο ειναι ουτε δυστυχώς αυτονοητο στον νομο.
Φυσικα και συμφωνω,αποτελει δε προβλημα γενικότερο.
Αν το παρουμε πρακτικά όμως, ειναι πολυς δυσκολος ο ορισμος συγκεκριμενων ζωνων και ακομα πιο δυσκολη εως αδυνατη η αστυνομευση (και απο ποιους). Θηροφυλακη ικανη σε αριθμο και σε υλικες δυνατοτητες ουτε υπαρχει και ουτε θα υπαρξει.
Εαν οι κυνηγετικοι συλλογοι κανουν περιπολίες για να εφαρμόσουν περιορισμό σε περιοχή πχ, θα εχουμε προστριβες χωρις νομικη εξουσια. Παρόμοιο με το αν προσπαθησουν ομιλοι δρομεων βουνου,φυσιολατρες κλπ. Η φυση εξαλλου ειναι για ολους μας.
Συνηθίζεται βεβαια να καλούνται τα δημοσια οργανα σε τετοιες περιπτωσεις αλλα αυτα φαινονται καλα στα χαρτια και πρακτικα μηδεν αποτέλεσμα.
Ειδικα τωρα που ζουμε σε εποχη ανέχειας, ειναι πολύ ευκολο να αποκτηθει παρανομο λειοκαννο (τα παρανομα θα υπαρχουν με η χωρις κυνηγους) και να προχωρησει ο οποιοσδηποτε να πυροβολει τα παντα απο κορακια και αγριοπεριστερα μεχρι νομιμους κυνηγους και περιπατητες.

Πρακτικα μονο οι τοπικες κοινωνιες μπορουν να το λυσουν ως θεμα και να επελθει μια συννενόηση που θα ικανοποιει αμφότερους.
Αυτη η ιδεα υπαρχει και σε μεγαλυτερο πολιτικο επίπεδο ως διασυνοριακη συνεργασια τοπικων κοινωνιων παρά των συνορων,απο κρατη που δεν εχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους, οπου οι τοπικες κοινωνιές έχουν παρόμοια προβλήματα λογω του αναγλύφου που ορίζει την οικονομική και λοιπη δραστηριότητα. Νομιζω οτι μονο ετσι θα λυθει αυτό το θέμα.
Ο δρομεας Ιωσηφ μπορει πολυ ευκολα να παει να πει στους συγχωριανους του κυνηγους οτι την Τριτη απο τις 2 και μετα θα ειμαστε για προπονηση μεταξυ του χωραφιου του Γιαννη και της κατω ρεματιας , οποτε αναζητηστε αλλου θηράματα και ανάσες.
Ο κυνηγος Ιωσηφ μπορει ευκολα να καταλαβει που καθονται οι κυνηγοι οταν φοραει το σορτσακι του δρομέα, αλλα εχει και την συνειδηση να μην πυροβολησει εφοσον δεν δει θηραμα ,εχοντας επιβεβαιωσει οτι δεν εκθετει ανθρωπινη ακεραιοτητα σε κίνδυνο.
Μπορει επισης να νουθετησει,να επιμορφώσει και να οξυνει την συνειδηση σε αυτο τον τομέα.
Με λογική και λίγουλάκι διπλωματια (για αυτο μιλησα για πολιτικη), σε τοπικό επίπεδο μπορουν να βρεθουν φόρμουλες αρμονικής συνύπαρξης. Ο νομοθέτης θα τα κάνει μάλλον μαντάρα.
Νομίζω δε οτι οι μεγαλύτερες εντάσεις δημιουργούνται απο ανθρώπους που δεν εχουν απαραιτητα επίγνωση της τοπικής κοινωνίας.
Στην ιδιαιτερη πατρίδα μου πχ στην Χαλκιδική,, την καταδικασμενη απο τα μεταλλεια χρυσου, κανουμε μεγαλη προσπάθεια,υποβοηθωντας το δασαρχειο, να εμποδισουμε την παρανομη υλοτομηση,αλλα ο κοσμος κρυωνει. Αντε πολεμησε το αυτο χωρις συνεργασια.

Edited by - mbair on 20/12/2013 00:53:57
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2013 :  07:08:16  Εμφάνιση Προφίλ
Έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς το νήμα από την πρώτη σελίδα, οπότε θα δει πολλά από αυτά που γράφουμε να επαναλαμβάνονται κάθε τόσο!
Προσωπικά όπως είπα δεν ειμαι κυνηγός ούτε πολέμιος του κυνηγιού, άρα μπορώ ίσως να το δω κάπως πιο αντικειμενικά το θέμα. Στο ζήτημα των ατυχημάτων, λοιπόν, που γίνονται με τα όπλα στο κυνήγι, υπάρχει πράγματι μεγάλο θέμα, κι είναι το μόνο επιχείρημα που εγώ μετράω κατά του κυνηγιού. Επαναλαμβάνω του κυνηγιού γενικά, ως νόμιμη δραστηριότητα, γιατί προσωπικά δεν πάω για κυνήγι γιατί δε μου ταιριάζει, γιατί λυπάμαι να σκοτώσω εγώ το ζώο (άμα ο άλλος αντέχει να το σκοτώσει, πάω πάσο, όπως πάσο πάμε σχεδόν όλοι που τρώμε αυτά που καθημερινά σκοτώνουν άλλοι). Αλλά και στο θέμα των ατυχημάτων με τα όπλα, υπάρχει αντίλογος, ότι δηλαδή είναι θέμα ατομικής ευθύνης πλέον, όπως ατομική ευθύνη είναι και το να οδηγείς προσεκτικά και νόμιμα. Κανείς δεν σκέφτηκε να απαγορεύσει την οδήγηση, ενώ υπάρχουν χιλιάδες θύματα κάθε χρόνο απ'τ'αυτοκίνητα. Τώρα θα μου πει κανείς και τι φταίει το παιδάκι που θα βρει το όπλο και θα σκοτώσει κατά λάθος το αδελφάκι του πχ. Εκεί πράγματι είναι δύσκολο να πει κανείς πολλά για να αντικρούσει... Από την άλλη ειδικά στην επαρχία μια εξοικείωση του πληθυσμού με τα όπλα δεν είναι αντίθετη στη λογική για λόγους ασφαλείας, πχ εθνοφυλακή, εγκληματικότητα από λαθρομετανάστες (αναφέρομαι ειδικα σε συνοριακούς νομούς) κλπ.
Τέλος η επιμονή στην χρήση του όρου δολοφόνοι και δολοφόνοι μου χτυπάει πολύ άσχημα στο αυτί: με αυτή τη λογική όλοι είμαστε δολοφόνοι σκοτώνοντας άλλα ζώα που μας ενοχλούν (ποντίκια, έντομα, πολλοί από μας ψάρια) ή είμαστε... αποδοχείς προϊόντων εγκλήματος, αφού τρώμε αυτά που "δολοφονούν" άλλοι. Όπως και να το κάνουμε άλλο ο σεβασμός στα ζώα, άλλο ο σεβασμός στον άνθρωπο κι άλλο σεβαστείτε πχ το γκαζόν (!), μη μπερδεύουμε τις έννοιες. Μιλάω πάντα για αυτούς που κυνηγούν σεβόμενοι τους κανόνες και τρώνε το κυνήγι τους, όχι για όσους βαράνε ό,τι κινείται. Πείτε δολοφόνο έναν που ρίχνει φόλες, εκεί ταιριάζει περισσότερο ο όρος.
Και μια αναλογία προς απάντηση μιας ερώτησης που μου έγινε νωρίτερα: ούτε χειρουργός θα γινόμουν ποτέ γιατί δεν θα το άντεχα, αλλά έχω απεριόριστη "κατανόηση" σε αυτούς που είναι. Καμία σύγχυση λοιπόν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Apneafrog
Advanced Forum-Runner

Greece
317 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2013 :  09:24:43  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by KostasPVol

quote:
Originally posted by Apneafrog[/i]




Μάλλον διαβάζεις ό,τι θέλεις... Είπα ότι οι παραπάνω δυο κυνηγοί ήταν ντε και καλά 2 και ότι αποκλείεται στην ομάδα τους να βρίσκονται άλλοι 22? Είπα ότι αποτελούν ομάδα (χωρίς να σημαίνει ότι αποκλείεται από τη φωτογραφία να απουσιάζουν άλλοι της ομάδας τους), και ότι ο νόμος προβλέπει ότι κάθε ομάδα, είτε αποτελείται από 2 είτε από 222 κυνηγούς, δικαιούται να σκοτώσει ως 4 αγριογούρουνα. Στη φωτογραφία είναι 5 αγριογούρουνα, και επειδή ένα κι ένα κάνει δύο, είναι φως φανάρι ότι αυτοί παραβίασαν τη διάταξη.
Τώρα, αν πιστεύεις ότι ήταν μέλη άλλων ομάδων και ότι συναντήθηκαν στον αιματοβαμένο δρόμο, κι ο Λιάπης λέει ότι έβγαλε βόλτα το αυτοκίνητο για να γεμίσει τη μπαταρία.




---Καταρχήν, καλήμερα σας!!
Μα τώρα σοβαρά μιλάς? Ήσουν στην περιοχή και είδες ότι ήταν μόνο μια ομάδα? και οι 2 από αυτούς έβγαλαν φωτογραφία με 5 αγριογουρουνα ?
Αν έχεις απόδειξη για τα λεγόμενα σου τότε να ξέρεις ότι μπορείς να τους κάνεις πολύ μεγάλη ζημιά μόνο από την φωτογραφία!!!
Για έμενα το πιο πιθανών είναι ότι κάποιες ομάδες από μια περιοχή-χωρίο συγκέντρωσαν τα θηράματα στο τέλος της κυνηγετικής ημέρας και έβγαλαν φωτογραφία όσοι ήθελαν. Συνηθίζεται....


[/quote]
Καλά τα άστοχα παραδείγματα, αλλά δεν πετυχαίνουν τίποτα.
[/quote]

----Ναι άλλα και οι ανακρίβειες είναι ΠΟΛΥ χειρότερες άμα το πας έτσι!!!

[/quote]
Όπως είδες, για την οριοθέτηση χώρου κυνηγιού έγραψα για τη προστασία (εκτός των ζώων), όσων άλλων δραστηριοποιούνται στους χώρους. Αν κινδύνευαν άλλοι από το μάζεμα ραδικομανιταριών όπως ο περιπατητής που δολοφονήθηκε από κυνηγούς στη Λαμία http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=9534 , να είσαι βέβαιος ότι θα ζητούσα την οριοθέτηση χώρων συλλογής ραδικιών. Αν πιστεύεις ότι ο κίνδυνος είναι ίδιος, δεν έχεις παρά να το ζητήσεις.
[/quote]

---Ο καθένας είναι υπεύθυνος τον πράξεων του.
Γιατί δεν έχεις στραφεί με τέτοιο μίσος στα χιλιάδες περιστατικά ανεγκέφαλων που σκοτώνουν αθώο κοσμάκη στον δρόμο επειδή δεν φρόντισαν να έχουν το αμάξι σε άριστη κατάσταση....
Ο κίνδυνος στο βουνό να πάθεις κάτι είναι ακριβός ο ίδιος με το να οδηγείς στον δρόμο.....
Όσο ποιο καλά είσαι εκπαιδευμενος - συνειδητοποιημένος για αυτό που κάνεις τόσες λιγότερες πιθανότητες έχεις και να πάθεις κάτι....
Χωρίς το παραπάνω να σημαίνει ότι μπορεί να σε γλιτώσει από ατύχημα αν βρεθείς σε "λάθος τόπο την λάθος ώρα""
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2013 :  10:13:34  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Gypaetos
Και η δική σου αφετηρία είναι αξιωματική. Γιατί δεν είναι ηθικά αποδεκτό να αφαιρείς τη ζωή ενός ζώου; Από πού το συνάγεις; Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής ενός ζώου και γιατί θεωρείς εκτροπή από τον σκοπό του το να το φάω εγώ; Όταν π.χ. ένας λύκος τρώει ένα λαγό είναι ηθικό και φυσιολογικό και όταν τον τρώει ένας άνθρωπος είναι αφύσικο και ανήθικο; Από πού προκύπτει ότι ο άνθρωπος είναι φυτοφάγο όνομα ή πρέπει να γίνει για λόγους ηθικής;


Το δικαίωμα στην ζωή είναι ...δικαίωμα. Θες να το πουμε αξίωμα , ναι είναι ΑΞΙΩΜΑ! Οπως αξίωμα είναι και για την ζωή του ανθρώπου. Διαφορετικά σε ρωτώ εγώ: Γιατί δεν είναι ηθικά αποδεκτό να αφαιρώ την ζωή ενός ανθρώπου;

Η ηθική δεν είναι πρόβλημα του λύκου ή του λαγού. Είναι καταρχάς κλαδος της φιλοσοφίας που απασχολεί τον άνθρωπο. Το ζήτημα των πράξεων μας είναι δικό μας πρόβλημα και η ανθρώπινη διανόηση έχει ασχοληθεί με το ζήτημα που συζητάμε τουλάχιστον 2.500 χιλιάδες χρόνια από την εποχή του πρωταγόρα. (δίνω hints..)

Οταν οι λυκοι συσκεφθούν για το ζήτημα και αποφασίσουν θα τους στείλουμε ένα request να πάρουν μέρος στην συζήτηση, να μας που γιατί εξακολουθούν εν ετη 2013 να κυνηγούν λαγούς (όσους έχουν αφήσει οι κυνηγοί και οι λοιποι τσολιάδες της πινδου κτλ ). :p




People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Apneafrog
Advanced Forum-Runner

Greece
317 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2013 :  10:33:44  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Fidelio

[quote]
Οταν οι λυκοι συσκεφθούν για το ζήτημα και αποφασίσουν θα τους στείλουμε ένα request να πάρουν μέρος στην συζήτηση, να μας που γιατί εξακολουθούν εν ετη 2013 να κυνηγούν λαγούς (όσους έχουν αφήσει οι κυνηγοί και οι λοιποι τσολιάδες της πινδου κτλ ). :p




---ΘΕΕ μου αξίωσε με να δω ΛΥΚΟ να κόβει και να τρώει ραδικοβλασταρο επειδή έκανε σύσκεψη με την ομάδα του και είπαν ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΟΙ ΛΑΓΟΙ......και ειλικρινά δεν θέλω να δω τίποτα άλλο σε αυτόν τον κόσμο!!


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2013 :  10:35:41  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Fidelio

quote:
Originally posted by Gypaetos
Και η δική σου αφετηρία είναι αξιωματική. Γιατί δεν είναι ηθικά αποδεκτό να αφαιρείς τη ζωή ενός ζώου; Από πού το συνάγεις; Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής ενός ζώου και γιατί θεωρείς εκτροπή από τον σκοπό του το να το φάω εγώ; Όταν π.χ. ένας λύκος τρώει ένα λαγό είναι ηθικό και φυσιολογικό και όταν τον τρώει ένας άνθρωπος είναι αφύσικο και ανήθικο; Από πού προκύπτει ότι ο άνθρωπος είναι φυτοφάγο όνομα ή πρέπει να γίνει για λόγους ηθικής;


Το δικαίωμα στην ζωή είναι ...δικαίωμα. Θες να το πουμε αξίωμα , ναι είναι ΑΞΙΩΜΑ! Οπως αξίωμα είναι και για την ζωή του ανθρώπου. Διαφορετικά σε ρωτώ εγώ: Γιατί δεν είναι ηθικά αποδεκτό να αφαιρώ την ζωή ενός ανθρώπου;

Η ηθική δεν είναι πρόβλημα του λύκου ή του λαγού. Είναι καταρχάς κλαδος της φιλοσοφίας που απασχολεί τον άνθρωπο. Το ζήτημα των πράξεων μας είναι δικό μας πρόβλημα και η ανθρώπινη διανόηση έχει ασχοληθεί με το ζήτημα που συζητάμε τουλάχιστον 2.500 χιλιάδες χρόνια από την εποχή του πρωταγόρα. (δίνω hints..)

Οταν οι λυκοι συσκεφθούν για το ζήτημα και αποφασίσουν θα τους στείλουμε ένα request να πάρουν μέρος στην συζήτηση, να μας που γιατί εξακολουθούν εν ετη 2013 να κυνηγούν λαγούς (όσους έχουν αφήσει οι κυνηγοί και οι λοιποι τσολιάδες της πινδου κτλ ). :p




People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff



Καταλαβαίνω την αφετηρία σου και πραγματικά δεν έχει νόημα να προσπαθήσω να σε πείσω ή να με πείσεις (δεν γίνεται), γιατί πολύ απλά ξεκινάμε από διαφορετικά αξιώματα και αφετηρίες. Εγώ θεωρώ ότι κάποια ζώα είναι για να τα τρώμε, άλλα είναι ζώα συντροφιάς κι άλλα είναι για να ζουν μακριά μας και να τα θαυμάζουμε στα ντοκιμαντέρ ή στα ζωολογικά πάρκα (άλλη μεγάλη συζήτηση αυτή). Στο κάτω κάτω ζωή έχουν και τα φυτά, ούτε αυτά να τα τρώμε; Δεν βγαίνει άκρη έτσι! Και τελικά κι ο άνθρωπος θηλαστικό είναι και είναι στην φύση του (όπως και στην φύση του λύκου) να τρώει κρέας, πάντα έτσι ήταν, δεν έγινε στην πορεία καμιά εκτροπή...
Και από θεολογικής σκοπιάς αν το δει κανείς (μια που θίχτηκε προηγουμένως και για να βγάλουν αφρούς μερικοί εδώ μέσα!), η Βίβλος γράφει "κατακυριεύσατε την γην", απλά εμείς μάλλον το παρακάναμε...
Πάντως ξαναλέω σεβαστή η θέση σου, εφόσον δεν τρως κρέας, να είσαι και κατά του κυνηγιού, αλλά οι λοιποί μας δουλεύουν μου φαίνεται...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2013 :  11:13:27  Εμφάνιση Προφίλ
Για όλα τα σημεία που επισημάνεις υπάρχει και παρα-υπάρχει άκρη και υπάρχουν σαφείς απαντήσεις. Και για τα θηλαστικά και για το φυτικό βασίλειο και για τον κυκλο της ζωής και για την τροφική αλυσίδα κτλ κτλ
Είναι μια μακριά κουβέντα με πολλά παρακλάδια.

Αλλα ας απλοποιησουμε την προβληματική. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να τρώμε ζώα; Ναι μπορούμε. Μπορούμε επομένως να μην τα σκοτώνουμε; Ναι, προφανώς...



People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2013 :  11:32:25  Εμφάνιση Προφίλ
Και με ένα πόδι μπορώ να ζήσω, αλλά για ποιο λόγο να κόψω το πόδι μου; Ή μάλλον ένα πιο ήπιο παράδειγμα: και χωρίς αυτοκίνητα μπορώ να ζήσω, και χωρίς τηλεόραση, και χωρίς τσιμέντο και χωρίς τηλέφωνο, αλλά γιατί να το κάνω; Όντως είναι μεγάλη συζήτηση!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Apneafrog
Advanced Forum-Runner

Greece
317 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2013 :  11:33:20  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Fidelio


Αλλα ας απλοποιησουμε την προβληματική. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να τρώμε ζώα; Ναι μπορούμε. Μπορούμε επομένως να μην τα σκοτώνουμε; Ναι, προφανώς...



---Ναι θεωρητικά μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να τρώμε ζώα. ΆΛΛΑ, εγώ και κάποια δις εκατομμύρια άνθρωποι ΘΕΛΟΥΜΕ να τρώμε και κρέας!!
---Επομένως δεν γίνεται να μην τα σκοτώνουμε, (επειδή μια ανθρώπινη ομάδα έχει ευαισθησία στο θέμα) γιατί ΘΕΛΟΥΜΕ το κρέας τους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2013 :  12:27:24  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Apneafrog
---Ναι θεωρητικά μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να τρώμε ζώα. ΆΛΛΑ, εγώ και κάποια δις εκατομμύρια άνθρωποι ΘΕΛΟΥΜΕ να τρώμε και κρέας!!
---Επομένως δεν γίνεται να μην τα σκοτώνουμε, (επειδή μια ανθρώπινη ομάδα έχει ευαισθησία στο θέμα) γιατί ΘΕΛΟΥΜΕ το κρέας τους.




Προφανώς και θέλεις να τρως κρέας. Αρα πρέπει να τα σκοτώνεις.

Μόνο που το θέμαείναι άλλο. Δεν σημαίνει δηλαδή οτι επειδή θέλεις είναι και ηθικά ορθο. Δεν βλέπω κάποια θεμέλιο βάση αυτής της ηθικής. Δεν αρκεί να λες " το κάνω επειδή το θέλω"..καταλαβαίνεις; Πρέπει να πατας σε κάποιες αρχές και αξιώματα , όπως εν προκειμένω αυτό της ζωής για τα άλλα είδη του πλανήτη. Είναι τόσο απλό το ερώητμα και ο προβληματισμός που μπορεί αν χωρέσει σε μια μόλις παράγραφο των 10-20 γραμμών.

Η απάντηση μπορεί να χωρέσει , βλέπω , σε ολοκληρη νουβέλα με κατεβατά υπεκφυγής. :p

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 20/12/2013 12:31:02
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vangel
Newbie Forum Runner

30 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2013 :  12:32:05  Εμφάνιση Προφίλ
οι μόνοι που δικαιούνται ακόμη να κυνηγούν είναι κάποιες φυλές στην αφρική και στον αμαζόνιο που συνεχίζουν να ζουν όπως ζούσαν χιλιάδες χρόνια πριν.

όλοι οι άλλοι δεν χρειάζεται να κυνηγήσουν το φαγητό τους για να φάνε.

Με αυτή την απλοική αλλά κατά βάση σωστή κατ εμέ προσέγγιση πρέπει να το δούμε το θέμα.

Το περιβάλλον μας είναι τόσο επιβαρυμένο απο την αστικοποίηση που το κυνήγι το μόνο που κάνει είναι να οδηγεί σε εξαφάνιση ότι άλλο έχει απομείνει ζωντανο.

Οι κυνηγοί αν θέλουν επαφή με την φύση μπορούν να αφήσουν τα όπλα τους (για να μην σκοτώνονται και μεταξύ τους) και να έρθουν μαζί μας στα βουνά για πεζοπορία, τρέξιμο κτλ.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Apneafrog
Advanced Forum-Runner

Greece
317 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2013 :  12:53:05  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Fidelio

[quote]
Προφανώς και θέλεις να τρως κρέας. Αρα πρέπει να τα σκοτώνεις.

Μόνο που το θέμα είναι άλλο. Δεν σημαίνει δηλαδή οτι επειδή θέλεις είναι και ηθικά ορθο.

Δεν βλέπω κάποια θεμέλιο βάση αυτής της ηθικής. Δεν αρκεί να λες " το κάνω επειδή το θέλω"..καταλαβαίνεις; Πρέπει να πατας σε κάποιες αρχές και αξιώματα , όπως εν προκειμένω αυτό της ζωής για τα άλλα είδη του πλανήτη. Είναι τόσο απλό το ερώητμα και ο προβληματισμός που μπορεί αν χωρέσει σε μια μόλις παράγραφο των 10-20 γραμμών.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
---



---Αν το θέτεις έτσι, δεν είναι και ηθικά ορθό για τον καρχαρία να πάει να σκοτώσει την κακομοίρα την φώκια..
Μου είναι αδιανόητο το γεγονός ότι έχεις βγάλει τον εαυτό σου από την ζωική αλυσίδα του πλανήτη? και νομίζεις ότι ανήκεις σε ένα παραδεισένιο κόσμο.
Φίλε, η ζωή στην γη, ακολουθεί ''ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ρυθμούς''......Αυτό δεν αλλάζει προσπάθησε να το καταλάβεις!!

Οι Πυθαγόρειοι φιλόσοφοι είχαν τέτοια νοοτροπία - στάση ζωής?
Έχεις ασπαστεί τα πιστεύω τους?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2013 :  13:04:48  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα
quote:
Originally posted by Fidelio

quote:
Originally posted by Apneafrog
---Ναι θεωρητικά μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να τρώμε ζώα. ΆΛΛΑ, εγώ και κάποια δις εκατομμύρια άνθρωποι ΘΕΛΟΥΜΕ να τρώμε και κρέας!!
---Επομένως δεν γίνεται να μην τα σκοτώνουμε, (επειδή μια ανθρώπινη ομάδα έχει ευαισθησία στο θέμα) γιατί ΘΕΛΟΥΜΕ το κρέας τους.




Προφανώς και θέλεις να τρως κρέας. Αρα πρέπει να τα σκοτώνεις.

Μόνο που το θέμαείναι άλλο. Δεν σημαίνει δηλαδή οτι επειδή θέλεις είναι και ηθικά ορθο. Δεν βλέπω κάποια θεμέλιο βάση αυτής της ηθικής. Δεν αρκεί να λες " το κάνω επειδή το θέλω"..καταλαβαίνεις; Πρέπει να πατας σε κάποιες αρχές και αξιώματα , όπως εν προκειμένω αυτό της ζωής για τα άλλα είδη του πλανήτη. Είναι τόσο απλό το ερώητμα και ο προβληματισμός που μπορεί αν χωρέσει σε μια μόλις παράγραφο των 10-20 γραμμών.

Η απάντηση μπορεί να χωρέσει , βλέπω , σε ολοκληρη νουβέλα με κατεβατά υπεκφυγής. :p

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff



Χρήστο, στο είπε ο Γυπαετός, στο είχα πει και προσωπικά σε παλιότερο ποστ για τα ζώα. Ακόμα και τα φυτά που θεωρείς (από αυτά που γνωρίζουμε…) ότι δεν έχουν νευρικό σύστημα κλπ. κλπ. μπορεί να πονάνε με τον τρόπο τους. Στο κάτω κάτω είναι ζωντανοί οργανισμοί.Γιατί λοιπόν να τα τρώμε ωμά ή να τα μαγειρεύουμε; Γιατί να τους αφαιρούμε τη ζωή; Ακόμα και το μικρόβιο έχει δικαίωμα...

Γιατί πρέπει να φάμε είτε από το ζωικό είτε από το φυτικό βασίλειο και σε κάποιες περιπτώσεις να προστατευθούμε.

Αν βρεθείς μπροστά σε αγριογούρουνο, που έρχεται κατά πάνω σου επειδή το φόβισες, κρατάς ένα οποιοδήποτε όπλο στο χέρι και δεν έχεις να πας πουθενά, ή θα σε χτυπήσει ή θα το σκοτώσεις, τι θα κάνεις; (θυμάμαι που το είχε αναφέρει ο Γιώργος ο Δ.)
Αν έχεις κάποιο μικρόβιο γιατί να το καταπολεμήσεις και να του αφαιρέσεις τη ζωή;

Όλοι έχουν δικαίωμα να ζουν (;) Ακόμα και το ντόπερμαν (δημιούργημα του ανθρώπου...) που δάγκωσε άνθρωπο....(;)

___________________
Run Natural... run Bare

Edited by - xipolitakos on 20/12/2013 13:13:20
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vangel
Newbie Forum Runner

30 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/12/2013 :  13:54:48  Εμφάνιση Προφίλ
τί σχέση έχει η αμυνα και η προστασία από κάποιο άγριο ζώο με το χομπυ που λέγεται κυνήγι, βγαίνετε δλδ κάποιοι στη φύση και σας κυνηγάνε αγριογούρουνα; θα μας τρελάνετε τώρα...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 71 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000